Skoči na vsebino

Sam svoj mojster

nosorog

Recommended Posts

Tole temo smo že imeli, pa je ob vdoru v bazo šla prke hudič.

Slišal sem, da obstajajo zelo preproste biološke čistilne naprave za odpadne vode, katere si lahko za čiščenje odpadne vode pri objektih, ki niso priključeni na kanalizacijsko omrežje, narediš kar sam. Menda gre za triprekatno greznico, pri kateri drugi in tretji prekat napolnbiš najprej s peskom, nato z zemljo, tja pa zasadiš dve vrsti rastlin, katerim odpadne vode predstavljajo hrano. Ali ve kdo kaj več o tem - točno, kako se to naredi?

zvedavi Nosorog

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

Hvala Klarus; mislim, da je to to. Pa še izvedba je enostavnejša, kot sem mislil (folija - tko d ni treba betonirat).

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Tole temo smo že imeli, pa je ob vdoru v bazo šla prke hudič.

Slišal sem, da obstajajo zelo preproste biološke čistilne naprave za odpadne vode, katere si lahko za čiščenje odpadne vode pri objektih, ki niso priključeni na kanalizacijsko omrežje, narediš kar sam. Menda gre za triprekatno greznico, pri kateri drugi in tretji prekat napolnbiš najprej s peskom, nato z zemljo, tja pa zasadiš dve vrsti rastlin, katerim odpadne vode predstavljajo hrano. Ali ve kdo kaj več o tem - točno, kako se to naredi?

zvedavi Nosorog

se ne da

rastline ne preživijo

• 1 month later...

En nasvet za mojstre:

NE ZAVRZITE ŠKATLICE, V KATERI STE DOBILI EVRO KALKULATOR!!!

Zakaj?

Škatlici lahko izrežete del vrhnje (ta večje) ploskve tako, da pustite okrog in okrog rob ploskve, širok približno 0,5 cm. Kalkulator nato vstavite nazaj v škatlico, obrnjen tako, da bojo zaslon in tipke gledale ven skozi izrezano odprtino. Tako boste lahko zaslon in tipke normalno uporabljali, škatlica pa bo ščitila kalkulator pred umazanijo in poškodbami.

Jaz sem si tole pravkar naredila in zgleda prav fajn. ;-)

Takoj ko bo možno, bom zadevo poslikala in slike prilepila semle - za tiste, ki si ne predstavljajo, kako to narediti.

P.S.: Če ste kaj ustvarjalni in imate risarsko žilico, si lahko škatlico tudi okrasite s svojimi barvami, vzorčki, sličicami... x;)x

• 3 weeks later...

V našem samostanu organiziramo praktične delavnice, ki jih imenujemo moli in delaj.

Naučimo se sami izdelati sveče, risati freske in zamašiti vinski sod, ki pušča. To in še sto drugih stvari vas naučimo za majhno protivrednost darila. Obiščite nas.

AMEN

• 3 weeks later...

sebastjan, hvala odgovor, čeprav mi ni najbolj všeč. :xx!: :xx!: takšnega malega svedra nima noben. žal. skoljke so ful male, ene tudi do pol cm. naslednjič bom kupila preluknjane školjke!

ajdi..

http://waltm.net/mermaid.gif

sebastjan, hvala odgovor, čeprav mi ni najbolj všeč. :xx!: :xx!: takšnega malega svedra nima noben. žal. skoljke so ful male, ene tudi do pol cm. naslednjič bom kupila preluknjane školjke!

ajdi..

Take svedre ima marsikdo, clo jaz bi kakega našel doma :inocent: , še malo povprašaj koga... x;)x To so pa res male školjke... Se jih s prostim očesom vidi? x:Dx

Na kaj si jih pa mislila obesit? Laks? Če, koliko milimetrski?

ajdi..

Dobijo se zelo tanki svedri x;)x ki se hudo hitro lahko tudi zlomijo, če nimaš stojala za vrtanje x;)x

Povprašaj v bližnji železnini ali trgovini z orodji

Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo našel.

Kdor najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.

Nejc Zaplotnik

Take svedre ima marsikdo, clo jaz bi kakega našel doma :inocent: , še malo povprašaj koga... x;)x To so pa res male školjke... Se jih s prostim očesom vidi? x:Dx

Na kaj si jih pa mislila obesit? Laks? Če, koliko milimetrski?

Sebastjan in Onix, res vama hvala za nasvete. sam to še me zanima: koliko pa spploh stane ta sveder? da ni sveder dražji kot nakit. x:o)x x:o)x x:o)x ma, ja školje so res male - ne maram rubustnega nakita...ma, debelino laksa bom prilagodila luknji. je težje luknjo zvtat, ko zamenjati laks. v poštev pridejo laks (mogoče bi mi tip "posodil" ker je ribič), drugače sem mislila na nitko (bombažna nit). imam pa tudi zelo tanko kovinsko nit, prav kupljeno v "Prometeju" za te namene.

kwa, vidva še nič ne slavita?

http://waltm.net/mermaid.gif

• 10 months later...

Lep pozdrav vsem!

Odpiram novo temo,v kateri lahko napišete in poveste koliko ste vešči kakšnih opravil(v hiši,zunaj nje,poklicno področje,hobiji.......)!

Povejte zares kaj obvladate in ne lažite ! :2src:

Ali radi čimveč postorite sami ali zato plačate drugim?

No bom kar začel:

Za sebe lahko rečem,da sem vsestranski človek,zanima me veliko stvari,sicer pa lahko rečem da obvladam:poklicno:soboslikarstvo,hobiji:avtomehanika,elektronika,vsa domača opravila,opravila na vrtu,računalništvo,...pa še kaj se bi najdlo....

Povejte še vi sami ,pohvalite se kaj obvladate! :palec:

Verjamem vanjo, ki je kot v meglo ujeta, ki je kot globoka kalna voda - pravim ji USODA

Mislim da ena podobna tema že obstaja, samo se mi niti ne sanja v katerem forumu... xnckrivx

OK.

Poklicno - strojni tehnik, osnovni poklic strugar, obvladam pa skoraj vsa kovinskoobdelovalna dela, razen tistih bolj specialnih.

Trenutno operater na CNC obdelovalnem centru, tudi znanje programiranja takih strojev.

Zasebno pa obvladam večino obrtniških del ki so potrebna ob gradnji ali prenovi hiše - vodovodarstvo, zidarstvo, mizarstvo(to še najbolj, čeprav sem kovinar).

Le v kakšna večja elektrikarska dela se ne spuščam ker za take stvari imam pa premalo znanja.

Pa še kakšna velika p****ja lahko rata če ni narejeno tako kot treba.

Pa v času stoenk, fičotov in jugotov sem bil tud mehanik(samo zase).

Računalništvo - znal bi sestavit računalnik, znam zamenjat vsako komponento v njem.

Znam ga tudi za silo "pozdravit" če ne dela kot bi moral.

Pa še kaj bi se našlo... x^x

Torej, univerzalec, samo z bolj malo motivacije in delovne zagnanosti.

Žena enostavno pravi da sem len... :o|o: x:Dx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

x:Dx x:Dx x:Dx ...kaj ste face...... :palec:

zdej bom vsaj vedla, koga lahko žicam za kakšno popravilo...... x:px

zidarstvo mi ne gre najbolj, čeprav sem že malto mešala......štrom mi je pa čista tema.....razen uporabe napravic na štrom (pormašina in podobni heci)....no, pa žarnico znam tud zamenjat in če je sila tud fasngo- kar me čaka v kratkem....k je ena šla skor u franže....mislim, da je tolk stara....ko sem zadnjič menjala žarnico, so namreč dol padali koščki plastike......

you see things; and you say WHY?

but i dream things that never were; and i say WHY NOT?

Baje mam ful občutek za živali in znam za njih lepo poskrbet :inocent:

Če se mi slučajno, da lahko narišem kakšno lepo sliko.

Nekatere moj fotografije so bojda :2src:

Nadarjena za pospravljanje :vragec: (za razmetovanje tudi...)

Baje znam pozdraviti ranjeno srce in sem dobra psihologinja :inocent: xrolleyesx

Sem dobra organizatorka...

Ko se kakšna stvar polomi jo ponavadi znam zasilno popraviti...

no pa še kaj bi se našlo x:)x

tipična ovca bi se reklo.... :P

"Remember when I told you how my

Kin is different in some ways?

And how you should not fall in love

With someone like me, anyway...

Between the lines, people see signs

When they feel the sear, every day's fear...

And one night their torches

Find the girl without a name...

And the one who has her

Love is no more safe..."

x:Dx x:Dx x:Dx ...kaj ste face...... :palec:

zdej bom vsaj vedla, koga lahko žicam za kakšno popravilo...... x:px

zidarstvo mi ne gre najbolj, čeprav sem že malto mešala......štrom mi je pa čista tema.....razen uporabe napravic na štrom (pormašina in podobni heci)....no, pa žarnico znam tud zamenjat in če je sila tud fasngo- kar me čaka v kratkem....k je ena šla skor u franže....mislim, da je tolk stara....ko sem zadnjič menjala žarnico, so namreč dol padali koščki plastike......

x:Dx

Ni problema, zmeraj na uslugo... x^x :vtz:

Edino za žarnico pa fasungo se obrni na Silki... x8Dx x;)x

Ima še frišne izkušnje... x:Dx x:Dx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...