Skoči na vsebino

Pomanjkanje pigmenta

Teyka

Recommended Posts

Ker podobne teme nisem še zasledila, sem se odločla, da bom sama odprla temo o pomanjkanju pigmentnih celic v koži.

Pred približno štirimi leti so se mi na hrbtnih straneh dlani okoli členkov prstov pojavili beli madeži, bele lise, ki se mi ob "stiku s soncem" (poleti ko sem na morju ali pa drugače na soncu) niso več obarvale temneje kot ostali del kože. Ker so se mi takšne bele lise pričele pojavljati tudi drugod po telesu (po komolcih, okoli oči sem se odločila za obisk osebne zdravnice, ki me je odpravila z besedami "Kakor so se bele lise pojavile, tako bodo čez nekaj časa tudi izginile.". Kljub temu, da sem zdravnico zaradi tega obiskala še nekajkrat, me je vedno odpravila s približno istim odgovorom.

Zanima me, če je kdo imel ali ima kakšne izkušnje s tem, ali pa če kdo pozna koga, ki ima izkušnje s tem?

Že v naprej hvala vsem za pomoč.

Never let the fear of striking out keep you from playing the game!!!
Deli na socialnih omrežjih

hm ... eden od mojih kolegov je imel svetlejše lise po trebuhu in hrbtu (videle so se samo, ko je bil posončen) in dermatolog je to definiral kot kožno plesen, ki bi se jo sicer naj dalo omilit, odpravit pa ne. kljub temu, da so bile svetlejše, na teh mestih ni bil opečen, če je bil na soncu.

meni sta se pred dvema letoma (mogoče tremi?) okrog dveh lepotičnih pik pojavila bela kolobarja (koža brez pigmenta), ki pa sta na soncu takoj postala živo rdeča, koža tam je pekla kot satan in se mi takoj začela lupit. doktorji rekli, da obstaja možnost, da se začnejo tvoriti rakaste celice, zato so obe piki odrezali - skupaj z belima kolobarjema. kakšne razlage, zakaj se je to zgodilo, mi niso dali. xnckrivx

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

V tvojem primeru gre lahko tudi za bolezen pomanjkanja pigmenta, ki se ji strokovno reče vitiligo in je težje ozdravljiva. Predvsem se moraš izogibati sonca, da te ne opeče-tudi pozimi se je potrebno zaščititi. Za to bolezen so včasih rekli da ni zdravila, dandanes pa imaš na voljo obsevanja z laserji in tudi alternativna zdravljenja.

Predvsem pa velja, da si moraš privoščiti dovolj sprostitve (meditacija, tek...).

pozdrav.

Tina

Ker podobne teme nisem še zasledila, sem se odločla, da bom sama odprla temo o pomanjkanju pigmentnih celic v koži.

Pred približno štirimi leti so se mi na hrbtnih straneh dlani okoli členkov prstov pojavili beli madeži, bele lise, ki se mi ob "stiku s soncem" (poleti ko sem na morju ali pa drugače na soncu) niso več obarvale temneje kot ostali del kože. Ker so se mi takšne bele lise pričele pojavljati tudi drugod po telesu (po komolcih, okoli oči sem se odločila za obisk osebne zdravnice, ki me je odpravila z besedami "Kakor so se bele lise pojavile, tako bodo čez nekaj časa tudi izginile.". Kljub temu, da sem zdravnico zaradi tega obiskala še nekajkrat, me je vedno odpravila s približno istim odgovorom.

Zanima me, če je kdo imel ali ima kakšne izkušnje s tem, ali pa če kdo pozna koga, ki ima izkušnje s tem?

Že v naprej hvala vsem za pomoč.

Teyka

Iste težave imam tudi jaz.Tej težavi ali bolezni se reče vitiligo.

Jaz imam bele lise okrog oči in po bradi .

Lahko pogledaš še temo vitiligo,ki sem jo jaz odprla.Tam sem malo bolj obširno napisala kako in kaj.

Lp!

Ja, soncu se res morem izogibat, za zaščito mam pa eno po mojem mnenju zelo dobro kremo, ki mislim da se ji reče "energijska krema" (ali "oranžna krema", nisem čist 100%), ki sem jo kupla pri eni gospe, ki se ukvarja z zelišči in samo z izdelavo krem, ki so 100% naravne in morem rečt, da res pomaga (vsaj kar se tiče zaščite pred soncem).

Za obsevanje z laserji pa je tako, da sem nekaj o tem slišala pri zdravnici pri kateri sem bla na zdravniškem pregledu, vendar mi je to nekak odsvetovala, nekako na podlagi tega, da mi tega ni omenila že moja osebna zdravnica, tako da bo res treba še bolj poskušat s kakšnimi alternativnimi metodami.

Glede sprostitve pa je je včasih res premalo :sori: , stres okoli izpitov, ... bom mogla več časa posvetit temu. Začela sem že, sem se vpisala na tečaj joge-pilates.

girly in Tinqa hvala za vajina odgovora :palec: .

Hvala tut tebi vitiliga, bom definitivno pogledala, da bom bolj informirana o vsej zadevi.

Lep dan

Never let the fear of striking out keep you from playing the game!!!

sej sem mislila ze zdruzit, pa se mi ponoc ni dal, zdruzim (pa dodam teykin naslov kot podnaslov, da bo vse jasno in vse na broju). x:)x :palec:

Kul si, Kukica, si se ful zavzela, ze tam v drugi temi! x^x :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Kul si, Kukica, si se ful zavzela, ze tam v drugi temi! x^x :palec:

Hvala, mi ful pomeni. xsrcx

Si moramo pomagat. Že tko si na koncu sam tisti, ki mora sebe spedenat. Ampak po mojih izkušnjah vsak nasvet in vzpodbuda pomaga. da lahko vsaj zbiraš med informacijami, ki so ti koristne. Sem imela sama ful problemov s kožo in nisem vedla ne kod ne kam. Takrat sem tud jaz dobila velik enih info in vzpodbude na luninem forumu.

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

.. saj sem ze v vecih temah opazla, kok se zavzames, to se mi zdi res dbest! xokx

Ja, tko kot pravis, pomen, ce se ti kdo posveti.

*ravn zato pa uletim v take teme tud ce nimam nc pametnega za povedat, preprosto da ni oni cist prezrt (pa ne prezhrt x:px), pa ze itak je v nemocnem al pac podobnem stanju. Takrat si pac se bolj obcutljiv.

Tko da, fajn, ja, zato pa smo, zato pa so forumi pa to (vsaj jaz tko jemljem), da kaj zves, da si pomagas itd. (in ne sam da lapas v 3 krasne al pa da spoznavas potencialne sex al pac kakrsnekoli ze partnerje). x:)x

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Nočem preveč nabijat poste, k nimajo veze s temo, sam sem ti ze večkrat hotla povedat, da se temu forumu vidi, da je bil narejen s srcem. In res je v veliko pomoč, ko se počutiš zgubljenega in obupanega. Ko ti zdravniki rečejo, da se ne moreš pozdravit. Ko misliš, da ne moreš nič narest, da bi ti blo boljše. In pol na enem mestu najdeš tolk informacij, ki govorijo nasprotno in začneš verjeti, da imaš moč, da se pozdraviš.

Vredno več, kot tisoč tabletk ...

Super si! xsrcx xsrcx

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Thanx, men tud pomen! xsrcx x;)x

Jp, da noumo zdaj tle s tem zapretiraval, sam brisal pa tud noumo, saj je fino, kar je napisano. xDDx :palec:

Picasso

Tud jaz imam probleme s kožo, kožna plesen. Zanima pa me, če je kdo kdaj kje slišal, ali pa izvedel, vzrok, zakaj do tega problema pride. Tega pa nihče od dohtarjev nikoli ne pove, vsaj nisem še slišala ....

Prisrčen pozdrav !

Tud jaz imam probleme s kožo, kožna plesen. Zanima pa me, če je kdo kdaj kje slišal, ali pa izvedel, vzrok, zakaj do tega problema pride. Tega pa nihče od dohtarjev nikoli ne pove, vsaj nisem še slišala ....

Prisrčen pozdrav !

Ojla!

Moji se setri so rekli zdravnik, da je to od mila. Sicer tega čisto ne verjamem, ampak ker sem nora na neka naravna mila, ki se jih kupi v Lj., sem ji enega kupila in pravi, da pomaga. Sama vem, da če se umijem s kakšnim agresivnim milom (večina teh, ki jih reklamirajo), me potem vsa koža srbi.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...