Marsa 22. julij 2002 Prijavi Deli 22. julij 2002 Kaj pravite - kateri izum je bil tisti, ki je najbolj vplival na razvoj človeštva?Zadnjič sem nekje zasledila ali mi je kdo povedal, da je zasledil, da je to straniščna školjka oz. izplahovalnik...Ali je to res oz. se tudi vam zdi tako?Ali je to elektrika?Avto?Računalnik?Zadrga? Nekateri izumi so nesmiselni, nekateri nesmiselni zato, ker samo nekaj odpravljajo, ko bi že v osnovi moralo biti drugače (bi mi morali postopati drugače), pa jih ne bi rabili....Ali vsemogoči izumi, ki so samim sabi namen.... Včasih pa za kakšnega, ko malo razmišljam o tem, npr., kaj mi nudi (npr. pralni stroj), rečem: Pa kakšen izum je to!! Neverjetno!! Tako večkrat razmišljam o tem... Kaj pravite?Saj zaradi mene jih lahko naštejete tudi 10 (v tem primeru pa morda vseeno upoštevajte nekakšno "lestvico"). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 22. julij 2002 Prijavi Deli 22. julij 2002 Ne morem tako hitro premisliti kateri je tisti me pa že nekaj časa bega ena misel v tej povezavi. Zanimivo mi je kako gre razvoj in izumi v smer povezanosti celega sveta v eno. Mogoče bomo končno zopet spozali da smo eno, celota. Najprej elektrika, pa telefon, televizija, internet pa mobilni telefoni, res dobivam občutek da smo vsi v vsakem trenutku povezani. Za enkrat s pomočjo tehnologije mogoče čez čas tudi drugače, duhovno, telepatsko. andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 22. julij 2002 Prijavi Deli 22. julij 2002 Po mojem mnenju, je na clovestvo najbolj vplivalo; izumi na podrocju elektrike, smodnik ter izum motorja z notranjim izgorevanjem. Samo pomislim na to, kako so to uporabljali v unicevalne namene se posebej med prvo in drugo svetovno vojno. Potem Da. Mislim da je elektrika, smodnik in motor z notranjim izgorevanjem. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 22. julij 2002 Prijavi Deli 22. julij 2002 Joj Marsa, zelo zanimivo in tudi težko, zelo težko vprašanje. Celo težje kot: "Kaj je bilo prej jajce ali kokoš?" Na to vprašanje znam odgovoriti. Mnogo se jih meša z odkritji, zato bom napisal izum ali odkritje, ker vzprašuješ o razvoju človeštva. Nekaj pa je še, kar je najboj pomembno, vendar ne sodi niti v odkritje ali izum in je izven vsake kategorije. Spoznanje, da ima človek dušo. Poizkušal se bom omejiti na tehnične izumeIzum ali odkritje:1. orodja2. orožja3. ustvarjana ognja4. gradnje4. šolanja5. matematike6. kolesa7. obdelave kovin in nekovin8. jadra9. vzvoda10. vzgona To ni težko vprašanje, ampak strašno in zelo težko vprašanje. Tako vprašanje lahko zastavi samo veleum. Lep pozdrav! Kljuka Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 22. julij 2002 Prijavi Deli 22. julij 2002 sem za elektriko - fiziko in kemijo pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. julij 2002 Prijavi Deli 22. julij 2002 mogoce noben in vsi - zato ker bi itak bili dani clovestvu,kakor se bodo, etc...Tudi za posamezna obdobja je bil nek izum poglavitnejsi...Tako bo morda v prihodnosti recimo vizualna masina, katero si bomopoveznili na glavo, videli slike, energije, dozivetja, etc..se sprostili, odplavali, etc... ter se po 10 min vrnili k deluumsko in custveno spociti, neobremenjeni. morda.znacke pocutja- ki bodo kazale v kaksni energiji smo; vstopimov prostor, okoli na vse znacke na osebah svetijo rdece in soskoncenrirani, prisotni v poslu, delu, etc... - lazje prilagajanjeenergijam. Sistemi za ciscenje vode. Mlini na veter. Boljse izkoriscanje soncne energije. Jedrske elektrarne na hladni sistemin ne vroci in nevaren kakor sedaj.Proizvodnja hrane (spirulina, etc...), Recikliranje otpatkov.Pa koncno letenje o zraku z osebnim vozilom /$&$)/&$#!!!(?/%! makva cakajo?? Ciscenje morja, odplak nafte, olja...Kirurgija, presajanje organov. Genske manipulacije :|????Saloni mode z aparati spreminjanja zunanjega videza. Fitnes naprave.Cevlji za hojo po tleh... Zascitni kalupi preko obmocij kot zascita proti soncu, etc... Ustvarjaje vode?? ja, cista vode!!!Obleke za reguliranje temperature, poseben tekstil.Cepiva. Kontakt z vesoljem in drugimi bitji?? Odprte moznostiezotericnega znanja, etc. Boljsi nacini izobrazevanja!!!Drugacno vrednotenje dela in energije. Spoznavanje moci kristalov v sirsem pomenu.?? Vpliv kristalov na zemljo, tokove, silnice,energetske linije, etc...Ma ja, ce zacnem, da sem pred kaksnimi 10-15 leti gledal 1 nanizanko'max hedrum', v kateri je bil racunalniski mozic, ki je osebo-lastnikazjutraj zbudil in se znjim zacenjav pogovarjati, mu govoriti stose,skratka bil duhovit, primeren Aha pa aparati za lazjo absorbcijo kisika ter unicevanja sevanjin strupov. Pa roboti. KOmore za vrnitev...podozivljanje.Nekateri bi vsaj koscek kruha ali vode. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 23. julij 2002 Prijavi Deli 23. julij 2002 najboljsi izum hehehe - upati si!!-parfumi kaksnemu astrologu - bolsji teleskop slusni aparat za naglusne!pisava za slepe.pa da bodo- 'aparat'-neki za hitrejso unicevanje nuklearnih glav.... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 23. julij 2002 Prijavi Deli 23. julij 2002 kondom ): pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. julij 2002 Avtor Prijavi Deli 23. julij 2002 Ja, res je težko tole vprašanje, Kljuka.. Namreč večkrat razmišljam o tem in se nad katerim zelo navdušim ali pomislim, kako je kaj pomagano s tem, zato sem tudi postavila vprašanje...Težko pa je res reči ali je to zdaj najvačji korak, ko smo se naučili ustvariti ogenj ali je to računalnik.Nekaj časa me je fascinirala ura (in me še vedno) - to se mi je zdel blazen način za ujeti čas in okviriti.Vendar je ta pravzaprav nastal ravno po zvezdah - leta, meseci, tedni, dnevi... Tudi sama sem razmišljala o medicini... vendar nisem še čisto gotova, če smo zavzeli prava stališča in če grejo poti v prave smeri.Vsekakor so nekateri izumi v medicini taki, ki si zaslužijo biti v tej "lestvici" 10-ih. Včasih me fascinira katero orodje.Vedno sem bila nekako obsojena na slaba orodja... Potem pa dobim v roke pravega - dobrega. Kar verjeti ne morem in sem hkrati hvaležna onemu, ki si je to izmislil. Že preprosta ščipalka za nohte... Zadnjič sem bila prisiljena poštekati, kako je sestavljena, ker se mi je razstavila.. In ko sem jo dolgo sestavljala, sem tudi ugotavljala, kakšen izum. Vendar po mojem je nekako elektrika tista, ki je prav med najpomembnejšimi, prav tako tudi orodja, pa prevozna sredstva. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tadeja 23. julij 2002 Prijavi Deli 23. julij 2002 Še sanja se mi ne kater izum je najpomembnejši. Najbrž vsi, ki jih uporabljamo v vsakdanjem življenju, npr. žlica, štedilnik, hladilnik... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 10. januar 2003 Prijavi Deli 10. januar 2003 Najpomembnejši izum je tisti, ki ga uporabljamo - brez katerega ne moremo. Na taborjenju smo npr. brez elektrike - pa si glih tako skuhamo, se ogrejemo... skratka vse, kar tam potrebujemo. In v takem primeru se nam zdi najpomembnejši izum ogenj. Doma pa smo že bolj razvajeni, ker imamo elektriko, in se nam zdi, da je elektrika najpomembnejši izum - brez nje si ne predstavljamo življenja. Skratka, kar imamo in uporabljamo, se nam zdi pomemben izum. Zato je težko reči, kateri izum je najpomembnejši. Hvala vsem glavcam sveta, ki so iznajdle stvari, ki jih potrebujemo (od žlice do računalnika). In da bi kokla brcnila tiste, ki izume uporabljajo v slabe namene (atomska bomba)! Upam, da ne bojo tudi kloniranja zlorabili. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 10. januar 2003 Avtor Prijavi Deli 10. januar 2003 Svaka ti cast, Tamara, za izbrskanje starih tem! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 10. januar 2003 Prijavi Deli 10. januar 2003 Ja, Marsa, me je nekaj popadlo!Ma opažam, da je ful starih dobrih tem kar pozabljenih oziroma neopaženih (ker navadno gledamo le zadnje objave). No, zame niso stare teme, ker sem se pozneje vpisala na forum, kot so bile objavljene. Upam, da jih bojo tudi drugi "novinci" še kaj pokomentirali. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 11. januar 2003 Prijavi Deli 11. januar 2003 Kontracepcijska tabletka. Lep pozdrav! Kljuka Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 11. januar 2003 Prijavi Deli 11. januar 2003 Klobasa. Uživajte! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 11. januar 2003 Prijavi Deli 11. januar 2003 vzhigalica ma vas rad Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 12. januar 2003 Prijavi Deli 12. januar 2003 http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gif D U D A http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gif P0k0wc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 12. januar 2003 Prijavi Deli 12. januar 2003 giljotina Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 25. september 2003 Prijavi Deli 25. september 2003 http://www.astrologija.org/forum/index.php...=ST&f=29&t=2448 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 25. september 2003 Prijavi Deli 25. september 2003 bemu..... INTERNET Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 26. september 2003 Prijavi Deli 26. september 2003 Kompas kot pripomoček navigacije. Navigacija se je po odkritju kompasa ali busole spremenila v znanstveno vedo. Prva znanstvena veda človeške rase pa naj bi bilo stezosledništvo, ko so po sledeh lovci vedeli kako se žival počuti ali je žejna ali lačna itd... Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 26. september 2003 Prijavi Deli 26. september 2003 hmmm.... KURBNHAUS... Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 29. september 2003 Prijavi Deli 29. september 2003 Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 29. september 2003 Prijavi Deli 29. september 2003 Meni je veliko izumov ql, sploh pa tisti, ki jih uporabljam. Kot si rekla Marsa pralni stroj pa susilni pa likalnik itd...Zadnje case se navdusujem nad digitalnim fotoaparatom in skos nekaj slikam in se cudim kok so lepe slike, ce mi pa kaksna ni vsec pa takoj delete. Pa cd-ji ker lahko gor zapisem marsikaj. Pa Lunin koledarcek navsezadnje, vsak dan kaj zapisem vanj in se potem skusam drzati urnika, kar je za me zelo tezko.Telefon se mi zdi vcasih izum, vcasih pa prekletstvo. Svet zadnje case izumlja vse vec in itaq smo v taki dobi, kjer novi izumi zelo hitro zastarajo. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pipika 22. oktober 2004 Prijavi Deli 22. oktober 2004 Ste se kdaj vprašali, kaj vse bi pogrešili, če bi se lepega dne zbudili goli in bosi nekje v temačnih gozdovih prazgodovinske Olševe, kjer bi se vam ves smisel življenja v trenutku skrčil na mrzlično iskanje hladnega zavetja Potočke zijalke, iz katerega bi seveda pred tem morali še izgnati dotedanjega stanovalca, jamskega kosmatinca z velikimi čekani? Danes se nam vse že zdi samoumevno, da imamo- kaj pa čevlji, za katere je moral NEKDO izumiti postopek vulkanizacije gume, pletenja vezalk in strojenja usnja, škarje za njegovo krojenje, stroj za brušenje škarij, tehnologijo kovanja jekla.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.