Skoči na vsebino

NATEČAJI

Recommended Posts

Interaktivna Mlada Sodobnost je namenjena tudi vam, predvsem pa vsem mladim, še neobjavljenim piscem, ki želijo biti objavljeni, pa doslej niso imeli te sreče (morda pa svoje pisanje v zadregi skrivajo pod posteljo ali pod skrivno šifro na svojem računalniku). Stvari smo zastavili resno, želimo pomagati.

Razpisujemo kar tri natečaje.

1. natečaj

IŠČE SE STRAŠLJIVA KRATKA ZGODBA. V vsaki Literarni delavnici Mlade Sodobnosti se bomo posvetili drugačnemu žanru. Tokratni je kratka zgodba. Vse mlade avtorje, ki bi radi sodelovali, vabimo, da najpozneje do 1. novembra pošljejo svojo STRAŠLJIVO KRATKO ZGODBO s pripisom STRAŠNICA na elektronski naslov:

sodobnost@guest.arnes.si

ali disketo po polžji pošti (s pripisom STRAŠNICA) na naslov:

SODOBNOST

Belokranjska ulica 5

1000 LJUBLJANA

s pripisom: STRAŠNICA.

Zgodba ne sme presegati 7.000 znakov s presledki. Avtorji naj pripišejo svoje ime, naslov, elektronski naslov in/ali telefonsko številko. Vsak avtor sme sodelovati z največ eno zgodbo. Najboljšo bomo objavili v Mladi Sodobnosti in jo honorirali. Vsem, ki ste naročeni na revijo Sodobnost, bo sodelovanje v Literarni delavnici prineslo še dodatno ugodnost: poslana besedila bomo strokovno ocenili, predlagali izboljšave in opozorili na vse tisto, na kar bi bilo dobro paziti pri nadaljnjem pisanju. (Seveda le tistim, ki to želijo.)

2. natečaj

Razpisujemo NATEČAJ ZA KRATKO ZGODBO s poljubno tematiko. Namenjen je mladim, še neuveljavljenim avtorjem. Do 20. januarja 2007 naj pošljejo zgodbo (s pripisom VEČERJA S PISATELJEM) na elektronski naslov sodobnost@guest.arnes.si ali po polžji pošti na

SODOBNOST

Belokranjska ulica 5

1000 LJUBLJANA.

Seveda naj ne pozabijo navesti svojega imena, naslova, elektronskega naslova in/ali telefonske številke. Nagrajena zgodba bo honorirana in objavljena v reviji Sodobnost. Nagrajeni avtor/avtorica bo prejel/prejela pet antologij najboljših kratkih zgodb svetovne književnosti (Arabske zgodbe, Zgodbe iz Indije, Zgodbe iz Amerike, Zgodbe iz Kanade, Zgodbe iz Afrike).

In to še ni vse (kot pogosto slišimo v prodajnih spotih na televiziji)! Nagrajenemu avtorju/ avtorici pripada večerja (ali kosilo) z enim od treh slovenskih pisateljev, ki jih bo sam izbral/izbrala! (Stroške, seveda, poravna Sodobnost.)

POGOJI:

- upoštevane bodo vse zgodbe, ki bodo prispele na naslov Sodobnosti do 20. januarja 2007

- zgodba ne sme presegati 10.000 znakov s presledki

- sodelujejo lahko samo neuveljavljeni avtorji

- avtorji naj po vrstnem redu navedejo imena svojih treh najljubših slovenskih (še živečih, seveda!) pisateljev/pisateljic, s katerimi bi želeli pokramljati ob okusni, zdravi in nemastni hrani.

Najboljšo kratko zgodbo bo izbirala posebna tričlanska žirija, objavljena pa bo v Mladi Sodobnosti marca 2007 .

3. natečaj

NATEČAJ ZA KNJIŽNE MOLJE

Ali veste, iz katerih knjig sta naslednja odlomka?

Po nagibu vrvi ni mogel videti, da riba kroži. Za to je bilo prezgodaj. Čutil je le, da je vrv nalahno popustila, in začel jo je blago vleči z desnico. Napela se je kakor zmerom, prav tedaj, ko je bila na tem, da se pretrga, pa se je začela vračati. Izmaknil je ramena in glavo izpod nje in jo začel enakomerno, nalahko vleči v čoln. V nihajočem gibanju je uporabljal obe roki in skušal vleči s telesom in z nogami, kolikor je bilo le mogoče. Stare noge in ramena so se mu vrtela, ko je vlekel, nihaje sem in tja.

»Jaz,« je še rekel, »imam cvetico, ki jo vsak dan zalijem. Imam tri vulkane, ki jih ometem vsak teden. Ometem celo tistega, ki je že ugasnil. Kajti nikdar ne veš. To koristi mojim vulkanom in je koristno za mojo cvetlico. Ti pa zvezdam nič ne hasneš ...«

Trgovec je odprl usta, a ni vedel, kaj naj bi odgovoril.

Če ste ju prepoznali (in prepoznati morate oba), pošljite odgovore in svoje podatke do 15. novembra 2006 na elektronski naslov sodobnost@guest.arnes.si ali na poštni naslov:

SODOBNOST

Belokranjska ulica 5

1000 LJUBLJANA

s pripisom: ZA KNJIŽNE MOLJE.

V naslednji prilogi bomo objavili tri izžrebane pravilne odgovore, ki jih bomo nagradili s tremi knjigami iz našega knjižnega kluba (nagrajenci lahko izberejo knjige na naši spletni strani www.sodobnost.com).

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Deli na socialnih omrežjih

girly, hvala za te informacije. Sicer sem naročen na Sodobnost, a ker jo berem po vrsti, še nisem prišel do zadnjih strani, kjer je to objavljeno. x:px

Skrajni čas, da se lotim in spišem, kar je za spisati. :8):

Ob tem nisem mogel mimo spomina na sanje, ko sem z Evaldom Flisarjem pil čaj in kramljal o Čarovnikovem vajencu... :vio:

Possible—but highly unlikely.

Prvi odlomek je iz Starec in morje, drugi pa iz Malega Princa...oba prebrala. :palec:

Hm...mogoče se pa spravim še clo kej napisat...čeprov nism glih talent, ampak nkol ne veš. x:px x;)x

A zdej pa kr naekrat nisi več talent, zanč si pa pravla, da boš pisal. Hitr pisat :vragec: :inocent:

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

A zdej pa kr naekrat nisi več talent, zanč si pa pravla, da boš pisal. Hitr pisat :vragec: :inocent:

Ja, nooooooo...jst sm hotla tko, članke pisat, ne zgodbe...to se mi zdi čist neki druzga...za člank napisat, maš ogromn materiala na netu, pa se neki spaca, z azgodbo je pa treba met domišljijo...ni to kr tko. :inocent:

Ja, nooooooo...jst sm hotla tko, članke pisat, ne zgodbe...to se mi zdi čist neki druzga...za člank napisat, maš ogromn materiala na netu, pa se neki spaca, z azgodbo je pa treba met domišljijo...ni to kr tko. :inocent:

Če pišeš za Direkt, moraš imeti kar precej domišljije x:Dx Bog ve, če to velja tud za ostale ''resne'' cajtnge...

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Guest sstane

Ti jaz napišem eno strašnico x:Dx

girly, hvala za te informacije. Sicer sem naročen na Sodobnost, a ker jo berem po vrsti, še nisem prišel do zadnjih strani, kjer je to objavljeno. x:px

Skrajni čas, da se lotim in spišem, kar je za spisati. :8):

Ob tem nisem mogel mimo spomina na sanje, ko sem z Evaldom Flisarjem pil čaj in kramljal o Čarovnikovem vajencu... :vio:

Hja .. če napišeš najboljšo kratko zgodbo (verjetno jih lahko pošlješ tudi več), si lahko zaželiš večerjo z njim in bosta o vsem pokramljala ...

Sicer je pa on glede svojih del blazno skromen in zmeraj kar malo zardi, ko ga kdo pohvali x;)x

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Hvala Girly, iščem kaj takšnega že dolgo.

Dajte povedat če boste kaj poslali, da preverim vaše mojstrovine.

Drugače je mimogrede na strani založbe Spirea ena takšna sekcija, honorar si seveda izbrišite z glave.

Če ma kdo denarja odveč vzamem.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...