Skoči na vsebino

*Modre misli*

just4you

Recommended Posts

• 2 weeks later...

You either make yourself miserable or you make yourself strong. The amount of work is the same.

(Carlos Castaneda)

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Deli na socialnih omrežjih

The Heart is capable of sacrifice.

The Heart is able to forgive and repair,

it can change its shape to let us in

it can expand to let us out.

It can ache for us and stretch for us, and die for us.

And bleed and bleed us into this difficult...wondrous world.

¤ ~ * Everyone dies, but not everyone lives.. * ~ ¤

Like the eyes are here to cry,

the mouth to rip,

the hands to grab and to hold,

so the heart is here to bleed... x;)x

and we are here to serve the history...

and not each other...

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Ljubezen je dajati,

a če ne znaš sprejemati,je edino kar zmoreš-jemati.

Ko doumneš,da je čas,

v katerem si zdaj,ta hip,edino ,kar imaš,

ko si ne želiš več nazaj v čas,

ki je že bil

in ga ne bo nikoli več,

ko v sebi hvaležno sprejemaš vse bolečine,

ki jih nisi želel,

ko v sebi hvaležno sprejmeš praznino vsega,

česar nisi doživel,tedaj si miren in tih,

znaš sprejemati,

zato se lahko začneš učiti:

Dajati.

Hoditi.

Ljubiti.

Biti.

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Tako ljubezen kot sovraštvo, oba sta enako pogubna. Le da dejanja ljubezni poveličujemo, sovraštvo pa ima negativen predznak.

P.S. Poleg tega, da imamo pri ljubezni občutek, da nam je v njenem imenu prav vse dovoljeno.

Kdo ali kaj nam je že vsem v pogubo x:Dx x?x Ne ljubezen, ne sovraštvo, čustva so nam v pogubo... x:px x;)x (a je to res?) Vidš Marsa, potem pridem enkrat do sočutja, do čutenja sveta in ne vem kaj bi z njim xrolleyesx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Pa ja de...ogenj je ogenj...ali si z njim prižgeš cigareto, podkuriš v kaminu, na njem spečeš kostanj

al pa požgeš hišo in gospodarsko poslopje piroman.press

In zakaj bi bil ogenj slab ali dober, norec je tisti , ki ga nespametno uporabi?

Čustva so moč dobra ali slaba, bodi ti njihov gospodar

včasih jih je treba na oštro pa v kot

včasih pa objet pa pocrkljat

vse v pravih mejah,če nam ne bi bila potrebna bi jih evolucija že zdavnaj pokopala x^x I think so :switz: B)

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

O Lia, sem že pogrešal tvoje nihilistične poste x:px xcivx

x;)x

Evo, eno xrainbowx za čuječe...

Fernando Pessoa

:inocent: ne me šopat...

kaj me boš pogrešal, pogrešaš lahko dobrega avtomehanika,kuharja, ljubimca, dober gospodinjski servis, ....

ne pa staro nakladalko :wOOt:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

:inocent: ne me šopat...

kaj me boš pogrešal, pogrešaš lahko dobrega avtomehanika,kuharja, ljubimca, dober gospodinjski servis, ....

ne pa staro nakladalko :wOOt:

x:Dx x:Dx x:Dx

Lia's back

All Right

:onfire: :onfire: :onfire:

Fernando Pessoa

Of course man is not free to choose the good — any choice is a choice of the good.

Fernando Pessoa

I WISH to emphasise that purity of the heart, the mind and the consciousness is more important for progress than even Meditation and Prayer.

Sai baba

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

WHEN you have attained true wisdom, you will find that good fortune should not be gloated over, nor bad fortune grieved over. The Hero treats both with equal unconcern. They are breezes and storms that cannot affect the depths of the Ocean of Bliss in the heart of Man.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Vsaka kriza je priložnost za ponovno rojstvo,za ponovno spočetje,

za spremembo,ki nam bo pomagala pri rasti in izpopolnitvi. x;)x x:)x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Inter feces et urinas nascimur

xcivx

Fernando Pessoa

Inter feces et urinas nascimur

xcivx

pišeš poljudno bralcu prijazno in ženskam in otrokom poučno

prosim prevod

prevod po občutku nekaj v zvezi z urinom in blatom, se motim :inocent:

Pujsa najlepša ti hvala!

Gugl je našel tvoj svinjak in v njem tole:

LOUISE L. HAY: Točka moči je vedno v sedanjem trenutku

glih na tega sem mislil.

P.S. Sem poizkušal prej na več načinov brezuspešno...

pa tega je kar nekaj, podobnih...

ponovno sem našel Načela HUNE

pa še tale prevod:

Aloha

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

pišeš poljudno bralcu prijazno in ženskam in otrokom poučno

prosim prevod

prevod po občutku nekaj v zvezi z urinom in blatom, se motim :inocent:

Filozof Mladen Dolar piše v sobotni prilogi o gnusu in je uporabil ta rek, ki pomeni, da se rodimo nekje med dre**m in sc**jem x:Dx Tako, da so tudi tisti, ki imajo vsaj malo upanja v ta svet in na koncu svojih komentarjev postajo mavrice, že s svojim rojstvom usojeni na človeške eksternalije :P x:px x;)x

Je fajn članek, mogoče se ti utrne kakšna misel trenutka...

xrainbowx x:Dx

Fernando Pessoa

Hvala...nisem utegnila prebrati, sem delala esej o največji puščavi na svetu, pa zrem v fotko , pa take lepe potičke, zložene vrh lončene peči, na takle drek kamelji vsa Saharska Afrika peče kruh...tak da hvala za namig, modra misel pa takoj:

Bog iz blata delo zlato in iz zlata blato. x8Dx

Vsak kdor te v drek potisne, zato še ni tvoj sovražnik in vsak , ki te iz njega povleče, zato še ni prijatelj x;)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...