Skoči na vsebino

Mednarodna akademija duhovnih znanosti

free

Recommended Posts

Zanimivo, kaksno veljavo pa ima pridobljena izobrazba, v primerjavi z izobrazbami pridobljenimi na obicajen naci -> faks.

Tega ne moreš primerjati. Če na akademiji, kakršna je tale obljubljajo "usposabljanje za pridobitev certifikata ..." to glede na trenutno prakso in zakonodajo pomeni, da akademija sama po sebi ne pomeni nič, da pa je program naravnan tako, da te bodo pripravili, da boš zrel za opravljanje ustreznih izpitov na GZS, s ciljem pridobitve ustrezne zdravilske licence oz. certifikata.

Trenutno pa je tako, da ti za pridobitev licence ni treba hoditi na nobeno šolo - le na izpitih v okviru programov GZS moraš pokazati ustrezno znanje. Na spletnih straneh GZS je objavljen tudi program potrebnih znanj za pridobitev omenjene licence. Za regrresoterapijo ga - če se ne motim - še ni in ga bo torej moral nekdo sestaviti. Videti je, da tale akademija ima ustrezne strokovnjake, pa tudi ustrezne veze (P. Papuga) za to.

Sem pa gledal njihov program in se bojim, da nekaterih stvari, ki so v okviru pridobitev zdravilske licence na GZS (Sekcija terapevtov naravnega zdravljenja) predpisane, ne zajema.

Ima pa ta akademija nekaj "močnih" predavateljev (poleg Papuge tudi Ravnjak in še kdo) in jo vidim bolj kot ustanovo, ki ti da neko splošno "duhovno" razgledanost, morda nekoliko boljšo, kot Duhovna univerza, ki obstaja že vrsto let, a sem govor4il s precej posamezniki, ki so glede programa malo jamrali, da je na relativno šibki ravni.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

Hmm hvala, knjige lahko berem tud sam :) Licence pa ne rabim, ker mi gre zaenkrat vseeno bolj zase. Sem pac mislil, da bi bilo fino, ce ze delas tak program po letnikih, da je vsaj enakovreden ostalim VS (visokosolski) ali UN -> verjamem pa, da tudi zato cas pride
Brez podpisa

No, tako je, če smo prehitri.

Jaz sem bil na Mednarodni akademiji duhovnih znanosti in očitno je šlo vse prehitro.

Kot že ime pove, gre za duhovne znanosti in ne za zdravilstvo. Kot vem, s stem ukvarjajo drugi. Torej ni namenjen izpitu na GZS ali kje drugje.

Na Mednarodni akademiji duhovnih znanosti imajo dva programa. En je namenjen osebni rasti - splošna smer, drugi je Šola za regresoterapevte. Kot je videti iz zloženke, ki sem jo naročil (in moram reči, da sem jo dobil že naslednji dan), je program izjemno široko zastavljen in kot mi je poznano po imenih profesorjev, zastavljen na visokem nivoju! Izjemno zanimiv mi je drugi program, Šola za regresoterapijo, saj ta terapija pridobiva ugled tudi pri nas. Po zaključku tega programa - no, naj povem, da tu ne gre za teorijo, pač pa se učimo po navodilu in prisotnosti izjemnega strokovnjaka na tem področju (pred enim ali dvema mesecema je bila ustanovljena Evropska zveza regresotrerapevtov) dobimo Certifikat o znanju regresoterapije, ki velja v EU. Torej grem lahko s tem izvajat to tudi recimo v London ali kam drugam.

Verjetno se vsi strinjamo, da tako širokega programa na enem ni mogoče dobiti ne v Sloveniji, ne v kaki sosednji državi. In kot je iz zloženke tudi razvidno, ne gre tu samo za teorijo, pač pa je prakse celo več, kot teorije! Všeč mi je, da je bilo tudi v Sloveniji moč zbrati, združiti taka imena na enem mestu, saj so bili doslej razpršeni po različnih akcijah.

Glede na predstavljen osnutek Zakona o zdravilstvu pa je tudi očitno, da niti tako zastavljen program duhovnoih znanosti, niti kakšen drug od države ne bo dobil zelene luči za javno priznanje programa. Zakaj ? Tega res ne vem.

Mene je program in njihovi izvajalci, ja, sem navdušen in sem se že vpisal. Komaj čakam!

On - ki ve

prosil bi za komentar nosoroga, kaj meni o osebni odgovornosti oz. vplivu na njegovo karmo, ki jo nek "regresoterapevt ali katerikoli drugi zdravilec" prevzame nase s svojim delovanjem. nekaj jih poznam, za katere resno dvomim o njihovi usposobljenosti, da ne rečem namenih, katere zagovarjajo, a kljub vsemu se s tem "igrajo". ne morem razumeti, kako si upajo. nekaj pa vendarle morajo vedeti...
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Torej ni namenjen izpitu na GZS ali kje drugje.

Na Mednarodni akademiji duhovnih znanosti imajo dva programa. Izjemno zanimiv mi je drugi program, Šola za regresoterapijo, saj ta terapija pridobiva ugled tudi pri nas. Po zaključku tega programa - no, naj povem, da tu ne gre za teorijo, pač pa se učimo po navodilu in prisotnosti izjemnega strokovnjaka na tem področju (pred enim ali dvema mesecema je bila ustanovljena Evropska zveza regresotrerapevtov) dobimo Certifikat o znanju regresoterapije, ki velja v EU. Torej grem lahko s tem izvajat to tudi recimo v London ali kam drugam.

Tole bi bilo pametno preveriti. Tegale, da je bila ta zveza ustanovljena, nisem vedel, a iz komentarja osnutka besedila zakona o zdravilstvu z dne 04.03.2006 vidim, da EU nima skupnega programa urejanja zdravilstva. DDela sicer raziskave v povezavi z zdravljenjem raka in nekaterimi preventivntivnimi učinki. Kolikor mi je znano, oz. kolikor je mogoče razbrati iz komentarja, ki sem ga omenil, zaenkrat skupnega celostnega reševanja problematike zdravilstva ne bo, temveč le delna, ki se bo nanašala predvsem na alter zdravljenje raka in preventivo.

Tudi v preteklosti so posamezniki pri nas ponujali usposabljanja, za katere so obljubljali, "dovoljenje za delo", a temu ni bilo tako. Če bo(ali je morda že?) Zdravilska zbornica odločila, da spada regresoterapija v zdravilsko dejavnost, bo dovoljenje za delo verjetno spadalo pod določila Zakona o zdravilstvu, v katerem pa zaenkrat ni niti besede o priznanju kakšnih alter ali komplementarnih šol iz tujine. Nekateri pri nas so si na takšen ali drugačen način v tujini pridobili tudi naziv "doktor alternativne medicine", pa ni videti, da bo to dovolj za tukajšnje dovoljenje za delo. Živi bili pa vidjeli.

prosil bi za komentar nosoroga, kaj meni o osebni odgovornosti oz. vplivu na njegovo karmo, ki jo nek "regresoterapevt ali katerikoli drugi zdravilec" prevzame nase s svojim delovanjem. nekaj jih poznam, za katere resno dvomim o njihovi usposobljenosti, da ne rečem namenih, katere zagovarjajo, a kljub vsemu se s tem "igrajo". ne morem razumeti, kako si upajo. nekaj pa vendarle morajo vedeti...

Zdravilci ortodoksni medicini pogosto očitajo, da zdravi simptome, ne dotakne pa se vzrokov bolezni, vendar pa tudi sami pogosto odpravljajo le simptome, a na energijskih ravneh. Oglejva si konkreten primer, ko nekoga muči strah.

Če se človek nekaterih situacij boji, se jih seveda vztrajno izogiba, pa čeprav so te situacije pogosto nosilke takšnih in drugačnih priložnosti, pa najsi gre za poslovni uspeh ali morda za navezavo pristnejših medsebojnih odnosov. Zato se ves čas počuti kot poraženec, mučiti ga začne depresija in nazadnje telo pobegne v resnejšo bolezen. V takšnem stanju običajno pride k zdravilcu in če bo ta le odpravljal energijske vzorčne strukture, ki so ta stanja povzročile, trajne ozdravitve ne bo, saj se bo vzorec strahu v avrično telo pacienta vedno znova vračal. Po eni strani zato, ker ga bo s svojim razmišljanjem pacient vedno znova skreiral, po drugi strani pa integralna biorgonomija uči celo o tem, da se odvedene (in ne ustrezno transformirane) energije, ki jih zdravilec usmeri kamor pač jih, potem, ko so deformirale energijsko polje objekta, kamor so bile usmerjene, avtomatično vrnejo v avrično polje pacienta kot tudi zdravilca. Z nepravilnim delom zdravilec torej v resnici pacientu ne pomaga, sebi pa celo škoduje.

Druga stvar pa je "vstop v energijsko telo stranke". Tu gre za neposreden stik subtilnih energij in jasno je, da mora zdravilec, ki uporablja tovrstne tehnike, strašno veliko delati na čistosti svojih misli, čustev, dejanj, telesa ..., da ne zajebe.

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Tole bi bilo pametno preveriti. Tegale, da je bila ta zveza ustanovljena, nisem vedel, a iz komentarja osnutka besedila zakona o zdravilstvu z dne 04.03.2006 vidim, da EU nima skupnega programa urejanja zdravilstva. DDela sicer raziskave v povezavi z zdravljenjem raka in nekaterimi preventivntivnimi učinki. Kolikor mi je znano, oz. kolikor je mogoče razbrati iz komentarja, ki sem ga omenil, zaenkrat skupnega celostnega reševanja problematike zdravilstva ne bo, temveč le delna, ki se bo nanašala predvsem na alter zdravljenje raka in preventivo.

Tudi v preteklosti so posamezniki pri nas ponujali usposabljanja, za katere so obljubljali, "dovoljenje za delo", a temu ni bilo tako. Če bo(ali je morda že?) Zdravilska zbornica odločila, da spada regresoterapija v zdravilsko dejavnost, bo dovoljenje za delo verjetno spadalo pod določila Zakona o zdravilstvu, v katerem pa zaenkrat ni niti besede o priznanju kakšnih alter ali komplementarnih šol iz tujine. Nekateri pri nas so si na takšen ali drugačen način v tujini pridobili tudi naziv "doktor alternativne medicine", pa ni videti, da bo to dovolj za tukajšnje dovoljenje za delo. Živi bili pa vidjeli.

Zdravilci ortodoksni medicini pogosto očitajo, da zdravi simptome, ne dotakne pa se vzrokov bolezni, vendar pa tudi sami pogosto odpravljajo le simptome, a na energijskih ravneh. Oglejva si konkreten primer, ko nekoga muči strah.

Če se človek nekaterih situacij boji, se jih seveda vztrajno izogiba, pa čeprav so te situacije pogosto nosilke takšnih in drugačnih priložnosti, pa najsi gre za poslovni uspeh ali morda za navezavo pristnejših medsebojnih odnosov. Zato se ves čas počuti kot poraženec, mučiti ga začne depresija in nazadnje telo pobegne v resnejšo bolezen. V takšnem stanju običajno pride k zdravilcu in če bo ta le odpravljal energijske vzorčne strukture, ki so ta stanja povzročile, trajne ozdravitve ne bo, saj se bo vzorec strahu v avrično telo pacienta vedno znova vračal. Po eni strani zato, ker ga bo s svojim razmišljanjem pacient vedno znova skreiral, po drugi strani pa integralna biorgonomija uči celo o tem, da se odvedene (in ne ustrezno transformirane) energije, ki jih zdravilec usmeri kamor pač jih, potem, ko so deformirale energijsko polje objekta, kamor so bile usmerjene, avtomatično vrnejo v avrično polje pacienta kot tudi zdravilca. Z nepravilnim delom zdravilec torej v resnici pacientu ne pomaga, sebi pa celo škoduje.

Druga stvar pa je "vstop v energijsko telo stranke". Tu gre za neposreden stik subtilnih energij in jasno je, da mora zdravilec, ki uporablja tovrstne tehnike, strašno veliko delati na čistosti svojih misli, čustev, dejanj, telesa ..., da ne zajebe.

če te prau razumem, se strinjaš, da kvazi zdravilci s svojim neznanjem in neodgovornostjo delajo škodo tudi sebi.

sam še zmeri komi vrjamem, da tega ne vejo. edina razlaga k mi pade na misu je, da ves čas zagovarjajo pa delajo nekej, u kar niti sami ne vrjamejo... pa hvala za komentar zgoraj. janko

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...