Nordika 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 neki se velik omenjajo zadnje čase, pa sem jim odprla temo Pri nas jih vedno peče moj mož in on ma celo znanost razvito koko narediti testo - sej naredi pa full dobr Jst jih najrajš namažem z Nutello in pomarančno marmelado, on jih je z medom , kar je meni groza , pa mam rada med, sam ne na palačinkah ali pa narediva ameriške z Javojevim sirupom - tud mal preveč sladko, ampak ajde, je dobr Kakšne in s čim jih pa vi najraj jeste?? Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janif 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 imaš pridnega moža Jst se že ponavljam , najraje imam skutine , najboljša varianta je brez rozin, potemjih jem še z nutello, tut s čokolado bi jih, samo to je bolj redko, limona mi tut paše, pa brez sladkorja,tut z marmelado jih, s kakšno domačo, ribezovo recimo, z medom jih bolj redko, čeprav so glih tako dobre,druge variante pa samo v gostilnah ... Tako nekako so pri meni po vrsti, od skute navzdol Citiraj Izvukao je na kraju svog izlaganja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 Moj se je tud na testo specializiral. Vsaj naziv dr. bi si zaslužil, kar se peke palačink tiče. Jaz jih obožujem. Sploh z domačimi marmeladami. pa tudi med in limona. Al pa taprav kakav iz venezuele. Uf, je načinov! Zdej sem pa lačna.... Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 26. oktober 2006 Avtor Prijavi Deli 26. oktober 2006 Aja sem se spomnila še na skutine s pehtranom Na te nas vsako leto, za rojstni dan, šefica pelje. Sam Traminca mormo zmeri zraven pit :xx!: Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 Pri nas je tudi mož palačinkopek Jaz jih imam najrajši s stepeno smetano v kateri je vmešana marelična marmelada, žlica ali dve. 2 opcija mi je z nutelo, 3 opcija so mi v goveju župi ali pa s slanim nadevom a la caneloni. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 26. oktober 2006 Avtor Prijavi Deli 26. oktober 2006 WoW nore kombinacije punce Se strinjam, s slanimi se da fajn nore kombinacije delat Palačinka je res nora stvar -spečeš tist podplatek in nafilaš .... sky is the limit Še idej!! Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 joj, kako je pa to ena fajna tema zakaj pa noben ne napiše, kako delate testo? kaj daste notri razen običajnih jajc, moke, soli in mleka? moj daje še vodo ali radensko, ker so baje v tem primeru bolj mehke (meni se zdijo glih iste), jaz pa v testo stresem zavojček vanili sladkorja, da bolj dišijo, včasih pa žličko mešanice za štrudel (cimet & co). drugače pa so mi najbolj hude z nutello + višnje in drobljeni lešniki, ananas, banane. Te kombinacije se mi zdijo najboljše. Pa hude skutine naredim, bom objavila recept, ko se mi bo dalo odkrevsat do kuhinje. Janif, naslednjič, ko naredim skutine, si povabljen, ko jih že imaš tako rad. Moj pa ima raje slane in si jih namae s pizza kečapom, gor položi kakršnekoli klobase že pač ima (ponavadi zašink ali pa mortadelo), sir, kumarice ali gobice, potem pa to na polprepogne, pa v mikrovalovko, da se sir stopi in je ... Je pa Petrca v "kaj bomo pa danes jedli" objavila recet za ameriške palačinke po jamiejevo, ki so tudi hudo dobre, v kolikor se ti dejansko spečejo tudi v sredini. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 No fajn, nism vedla kaj bom za kosil - zdej vem pačalinke! Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 26. oktober 2006 Avtor Prijavi Deli 26. oktober 2006 Jst sem tud ameriške naredila po Jamiejevem receptu, iz njegove 1. knjige.Že, ko vidiš tisto sliko, se ti začnejo sline nabirat A si ta recept mislila? Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 uh, ne vem, nimam te knjige, bo treba 5rco vprašat ... meni so se sline cedile že samo ob receptu, slike niti ni bilo treba ... Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janif 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 joj, kako je pa to ena fajna tema zakaj pa noben ne napiše, kako delate testo? kaj daste notri razen običajnih jajc, moke, soli in mleka? moj daje še vodo ali radensko, ker so baje v tem primeru bolj mehke (meni se zdijo glih iste), jaz pa v testo stresem zavojček vanili sladkorja, da bolj dišijo, včasih pa žličko mešanice za štrudel (cimet & co). drugače pa so mi najbolj hude z nutello + višnje in drobljeni lešniki, ananas, banane. Te kombinacije se mi zdijo najboljše. Pa hude skutine naredim, bom objavila recept, ko se mi bo dalo odkrevsat do kuhinje. Janif, naslednjič, ko naredim skutine, si povabljen, ko jih že imaš tako rad. Moj pa ima raje slane in si jih namae s pizza kečapom, gor položi kakršnekoli klobase že pač ima (ponavadi zašink ali pa mortadelo), sir, kumarice ali gobice, potem pa to na polprepogne, pa v mikrovalovko, da se sir stopi in je ... Je pa Petrca v "kaj bomo pa danes jedli" objavila recet za ameriške palačinke po jamiejevo, ki so tudi hudo dobre, v kolikor se ti dejansko spečejo tudi v sredini. to je tko fajn slišat Citiraj Izvukao je na kraju svog izlaganja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 Jst sem tud ameriške naredila po Jamiejevem receptu, iz njegove 1. knjige.Že, ko vidiš tisto sliko, se ti začnejo sline nabirat A si ta recept mislila?Ta recept ja iz njegove prve kuharske serije - blueberry pancakes Danes sem pa kar klasične naredila... z višnjevim nadevom Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 Včasih jih naredim iz mešanice ajdove in pirine moke v imenu zdrave prehrane ...da ne grešim tolk ....Za nadev uporabim avokado, paradižnik, malce šalotke, poper, sol, malce limoninega soka. 'br tek Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 26. oktober 2006 Prijavi Deli 26. oktober 2006 Jaz pa orehove mlete orehe poparim z malo vrelega mleka, malo sladkorja pa je. Tudi skutine in prelite potem s smetano, ali pa marmeladne in kakšna žlica kisle smetane zraven. Tudi nutella zelo dobra, ali pa ko ni nič pametnega pri hiši pa zmutim kvazi čokolado- kakao in malo mleka da je gosto in mažem..Tudi kaneloni so dobri v župi pa nekak nimam rada palačink..moji pa itak si nič ne morejo, če tole nikdar na mizo ne pride Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 Jaz naredim testo, dragi pa jih speče (ne maram peke palačink!). Testo naredim iz moke (za kvašene izdelek, im. Boni), 1 vanilin sladkor, mal cukra, mleko, ščepec soli (ojača okus), mal naribane limon.lupinice ali sladkor z aromo limone, šljukec ruma (res mali, drgač palač.niso ql). Limono mirne duše zamenjaš s pomaranč.lupino ali sokom pomarančk/mandarinc (malo, ne pretiravat). Najljubši nadev je valda, skutin z veeeeeeeeeeeeelik rozinami (razmešan s ksl.smetano, cimetom, limon.lupino+vanilin), makov (mlet mak poparim z vrelim osladkanim mlekom), orehov tut ni švoh (mlete orehe poparim z osladk.vrelim mlekom+šljukec rumčka), včas skutinemu nadevu (brez cimeta in rozin) dam posušen pehtran (zelo dobro), pol klasika z nutello, al pa domačo jagod.marmelado, al pa marelična s cimetom je tut ql...edin kar ne maram pri palačinkah je smetana pa sladoled :xx!: Slane pridejo zelo fajn (nesladkano in neodišavljeno testo) s tuno (odcejeno in zdrobljeno), zraven pa kidney fižol+naseckana rd.paprika+koruza; tuno mirne duše nadomestiš s piščančkom+čili!, aja pa čebula pa ksl. smetana tut povsod paše Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 27. oktober 2006 Avtor Prijavi Deli 27. oktober 2006 Full sem zadovoljna s tole temo Samo to sem ugotovila, da sem v primerjavi z nekaterimi totalen amater kar se tiče ustvarjanja s palačinkamiZdej bo pa treba samo še sprobat tele kombinacije Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 Full sem zadovoljna s tole temo Kok je tebe lahko razveselit, res xrosex taka skromna dušica Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 uh, cookie, ti pa kar uporabljaš tale rum šljukec tu, šljukec tam in si na koncu že prav dobre volje ... no, jaz sem se vsa bolna včeraj zvečer spravila delat skutine palačinke, da bi mrcinico razveselila že za zajtrk, ko bi se prikazal, pa me je ravno, ko so bile pečene, poklical (pijan kot mina), da je zdaj fertik z žurom in da še gre samo nekaj pojest in potem spat. in ko je slišal, da so pri meni še tople palačinke, se je odločil kar sem prit jest. zmazal 3/4, ostalih četrt pa še danes za zajtrk. in nič ostalo za janija (f). sicer pa sem jih premalo sladkala, niso bile takšne, kot bi morale bit. so bile bolj slane kot sladke, mrcini ful dobre, meni pa sploh ne :xx!: janif, naslednjič jih bom nekaj skrila, preden kdo k meni pride ... jih zagotovo dobiš. no, medtem, ko sem delala skutine, pa sem si jih sama privoščila z nutelo in granatnim jabolkom. teh bubic iz jabolka je treba dati ful, čez vso površino palačinke (najprej nutelo, potem pa to gor potreseš), komaj takrat pride ful dobro. ko se sladka nutela pa malo kiselkaste bubike zmešajo pa ful sočno vse skupaj sem se odločila, da so to trenutno moje najljubše palačinke. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janif 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 uh, cookie, ti pa kar uporabljaš tale rum šljukec tu, šljukec tam in si na koncu že prav dobre volje ... no, jaz sem se vsa bolna včeraj zvečer spravila delat skutine palačinke, da bi mrcinico razveselila že za zajtrk, ko bi se prikazal, pa me je ravno, ko so bile pečene, poklical (pijan kot mina), da je zdaj fertik z žurom in da še gre samo nekaj pojest in potem spat. in ko je slišal, da so pri meni še tople palačinke, se je odločil kar sem prit jest. zmazal 3/4, ostalih četrt pa še danes za zajtrk. in nič ostalo za janija (f). sicer pa sem jih premalo sladkala, niso bile takšne, kot bi morale bit. so bile bolj slane kot sladke, mrcini ful dobre, meni pa sploh ne :xx!: janif, naslednjič jih bom nekaj skrila, preden kdo k meni pride ... jih zagotovo dobiš. no, medtem, ko sem delala skutine, pa sem si jih sama privoščila z nutelo in granatnim jabolkom. teh bubic iz jabolka je treba dati ful, čez vso površino palačinke (najprej nutelo, potem pa to gor potreseš), komaj takrat pride ful dobro. ko se sladka nutela pa malo kiselkaste bubike zmešajo pa ful sočno vse skupaj sem se odločila, da so to trenutno moje najljubše palačinke. pridna , ima pa kar dober tek tvoja mrcina , enkrat naslednjič pa , nč mrcini povedat , pol pa lohk kej pridem naokol al pa pridemo Full sem zadovoljna s tole temo Samo to sem ugotovila, da sem v primerjavi z nekaterimi totalen amater kar se tiče ustvarjanja s palačinkamiZdej bo pa treba samo še sprobat tele kombinacije Bravo, Nordi , dobr si se to spomnila Še neki sem pa pozabil, kakšne slane variante, pa men ne potegnejo , saj bi jih probal, sam čez sladke variante jih ni Citiraj Izvukao je na kraju svog izlaganja. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 Kako se naredi pohorska omleta...... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 pohorsko omleto biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!! Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 27. oktober 2006 Avtor Prijavi Deli 27. oktober 2006 Še neki sem pa pozabil, kakšne slane variante, pa men ne potegnejo , saj bi jih probal, sam čez sladke variante jih ni Men so slane full všeč. Moja teta jih naredi slane skutine nadevane s špinačo in potem jih še zapeče v pečici - mensezdi, da da počez še sir in je yummy S kakšnim pršutom bi se dalo tud poigrat? Kako se naredi pohorska omleta...... Ka ti to je pohorska omleta? Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 To je en biskvit,ki ga spečejo ...potem pa se to upogne ,,notri pa nadeva sadje pa smetana. v slaščičarnah to prodajajo.... Je zelooo dobro..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 27. oktober 2006 Prijavi Deli 27. oktober 2006 Ka ti to je pohorska omleta? da te je direkt za premlatit! stvarno ... a se zafrkavaš?? no, sicer pa tudi jaz nisem vedela, kaj so bobiči (ki pa seveda niso niti približno primerljivi s pohorsko omleto) Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 27. oktober 2006 Avtor Prijavi Deli 27. oktober 2006 ja pa res nisem vedla., da je to to. Zdej vem, da vem, ampak nisem vedla, da je to bla pohorska omelta (a kdo šteka tole? ) Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.