Skoči na vsebino

Palačinke

Recommended Posts

• Komentarji 123
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Guest sstane
noup na bolniški do petka ce bo vse posreči zakaj

Rad bi te spoznal, mogoče si izmisliva kaj izvirnega. Tvoji recepti in stil podajanja tu so super. Če lahko hodiš, pridi na kavo jutri x;)x

Deli na socialnih omrežjih

Rad bi te spoznal, mogoče si izmisliva kaj izvirnega. Tvoji recepti in stil podajanja tu so super. Če lahko hodiš, pridi na kavo jutri x;)x

sstane hvala za povabilo bova se drugič zmenla za kavo sem na bolniški pa ne bi rad ven hodu se razume... ti pa boš men povedal kaj o soli saj po tehtnem premisleku tvoja sol sploh ni napak. :palec: :palec:

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

Guest sstane
sstane hvala za povabilo bova se drugič zmenla za kavo sem na bolniški pa ne bi rad ven hodu se razume... ti pa boš men povedal kaj o soli saj po tehtnem premisleku tvoja sol sploh ni napak. :palec: :palec:

Ok, pošlji mi naslov, da ti pošljem paket, da ti ne bo preveč dolgčas na bolniški x;)x

Zraven palačink meni ful paše breskov al pa mareličen kompot.

Pa dober tek vsem x;)x

Meni pa ananasov x:px x^x

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Gratinirane palačinke s špinačo

Za 4 osebe

SESTAVINE:

3 jajca

12 dag gladke moke

ščepec soli

mleko po potrebi

maslo za pečenje

50 dag sveže špinače

5 dag mesnate slanine

ena srednje debela čebula

sol in poper

ščepec muškatnega oreška

malo goveje juhe za zalivanje

nariban sir za posip

masleni kosmiči za oblaganje

PREDPRIPRAVA:

Jajca zmešamo s presejano moko in soljo. Dodamo toliko mleka, da dobimo redko tekoče testo za palačinke. Testo naj počiva pol ure. Nato na vročem maslu spečemo palačinke in jih prihranimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Slanino, s katere smo odrezali kožo, narežemo na zelo drobne kocke. Špinačo očistimo in operemo. Pečico segrejemo na 200 oC.

PRIPRAVA:

V primerni ponvi steklasto prepražimo slanino in čebulne kolobarje. Dodamo špinačo ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Dolijemo malo juhe in hitro zavremo. Špinačni nadev porazdelimo na palačinke in jih preganemo v trikotnike. Palačinke zložimo v ognjevaren pekač, potresemo s sirom, obložimo z maslenimi kosmiči in v pečici popečemo

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO

• 1 month later...
Gratinirane palačinke s špinačo

Za 4 osebe

SESTAVINE:

3 jajca

12 dag gladke moke

ščepec soli

mleko po potrebi

maslo za pečenje

50 dag sveže špinače

5 dag mesnate slanine

ena srednje debela čebula

sol in poper

ščepec muškatnega oreška

malo goveje juhe za zalivanje

nariban sir za posip

masleni kosmiči za oblaganje

PREDPRIPRAVA:

Jajca zmešamo s presejano moko in soljo. Dodamo toliko mleka, da dobimo redko tekoče testo za palačinke. Testo naj počiva pol ure. Nato na vročem maslu spečemo palačinke in jih prihranimo. Čebulo olupimo in narežemo na tanke kolobarje. Slanino, s katere smo odrezali kožo, narežemo na zelo drobne kocke. Špinačo očistimo in operemo. Pečico segrejemo na 200 oC.

PRIPRAVA:

V primerni ponvi steklasto prepražimo slanino in čebulne kolobarje. Dodamo špinačo ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreškom. Dolijemo malo juhe in hitro zavremo. Špinačni nadev porazdelimo na palačinke in jih preganemo v trikotnike. Palačinke zložimo v ognjevaren pekač, potresemo s sirom, obložimo z maslenimi kosmiči in v pečici popečemo

x:)x To je pa super recept. A si že poizkusil delati palačinke s pirino moko? x?x

Meni so odlične . xsrcx

Moj najljubši nadev je s skuto, limoninim sokom, malo mletih orehov, vanilij sladkor in rozine namočene v rumu. :palec:

Ciao, Andreja

P.S.: Jem jih za jutranji obrok

poglej se v ogledalo in videl boš svojo dušo

http://sl.netlog.com/aandreja/blog/blogid=87933

x:)x To je pa super recept. A si že poizkusil delati palačinke s pirino moko? x?x

Meni so odlične . xsrcx

Moj najljubši nadev je s skuto, limoninim sokom, malo mletih orehov, vanilij sladkor in rozine namočene v rumu. :palec:

Ciao, Andreja

P.S.: Jem jih za jutranji obrok

+ cimet in ščepec vanilije... x;)x

xsrcx Tudi limonca in vanilji sladkor je prijazna, ne?

xsrcx Seveda je cimet tudi super, ker ga rada dodam v razne napitke. x^x

Jaz dostikrat v maso naribam tudi muškatni orešček, cimet+vanilin sladkor+limona pa uporabim kot "nadev" ali namaz...v primerih ko zmanjka domače marmelade iz malin, kosmulj in ribeza...

Jaz, odkar mi je dala Mysti idejo, tudi delam palačine s pirino moko x^x In je prou fajn x:px

Zanč je lubi omenil, da bi z medom...wtf...men je to čist mim x:Ix

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

Moj full pogosto maže palačinke z medom xrolleyesx . Men je to too mač presladko, ne vem kako lohk. Sicer sploh še nisem probala, mogoče bom naslednjič, da vsaj vidim s čim se baše x:Dx
Support bacteria, they're the only culture some people have!

• 4 weeks later...

Jaz pa delam palačinke tud mal drugače:

-spečeš palačinke x:Dx

NADEV:

-kisla smetana

-sir zrežeš na majhne trakce

-šunko tudi zrežeš na majhne trakce

Vse to zmešaš skupaj in se lotiš mazanja palačink. Palačinke nato pečeš v pečici 20 minut(na 180), nato jih zaliješ s

paradižnikovo mezgo in daš v pečico še cca 5-10 minut, da se zapeče. x:px Superca, pa dober tek

Življenje se ne meri s številom vdihov, ki jih naredimo, temveč s trenutki, ki nam dih vzamejo.

• 2 weeks later...
men pa te slane palačainke oz polnjene s šunko, sirom, kečapom, hm, hm...kaj pa vem, nekak mi niso po okusu. Palačinka ima, da je sladka xsrcx al pa brez file, ta mi je tut ql :2src:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

• 7 months later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...