Skoči na vsebino

Dobra dejanja

ROTI

Recommended Posts

KSENIA IN KUKICA!

Tudi meni se je že neštetokrat zgodilo, ko je nekdo pozvonil,pa čeprav tistih sveč sploh nisem potrebovala sem vedno pomislila,kaj pa je ta majhen dodatni strošek v primerjavi z zadovoljstvom nekoga ,ki se trudi za svoje preživetje na takšen način. Meni se v denarnici ne bo poznalo ,njemu bo pa sigurno koristilo. Vem,da se je srečen odpeljal z dvorišča,srečna sem pa tudi jaz za njim zaprla vrata.

Uživajta obe L.P. xDDx xsrcx

MISLI SO ČAROBNI DEL NAS SAMIH IN VODIJO NAS NA KRAJE,KJER NI LOČNIC NITI OMEJITEV
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 101
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Sicer sem pa že enkrat napisal, da je zame človek najbliže bogu, pa tudi na visoki duhovni stopnji -un kmet v hribih, ki se mu nesanja o budizmu,kabali, taoizmu, ki ni prebral nobene bukve na to tematiko, pa živi povsem tako, kot mu nerekuje uip.Ker je notri in ne potrebuje razglabljanja o tem kako bi svoje občutke in misli opredelil, da bi bilo bolj "in "-živi pač po poti, ki je verjetno bogu bližja , kot pa vse nakladanje in posiljevanje samega sebe, ki ga izvajamo, ker smo pač izvrženi iz takega načina, oz ga ne poznamo...smo ujeti v svoje kalupe, pa se pol matramo in matramo, da bi nekaj kao dosegli...nekakšne stopnje, unmu je pa brez vprašanj in odgovorov vse jasno, saj si sploh ne postavlja vprašanj, le živi, kot pač živi- z naravo pa po naravi...recmo....xegox

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Nekateri iščejo perfekcionizem in formulacije ter klasifikacije tudi tam, kjer drugim ni vse tole jasno ....pač smo različni...xegox :palec:

Se razume,kapiram :palec: x;)x

Sicer sem pa že enkrat napisal, da je zame človek najbliže bogu, pa tudi na visoki duhovni stopnji -un kmet v hribih, ki se mu nesanja o budizmu,kabali, taoizmu, ki ni prebral nobene bukve na to tematiko, pa živi povsem tako, kot mu nerekuje uip.Ker je notri in ne potrebuje razglabljanja o tem kako bi svoje občutke in misli opredelil, da bi bilo bolj "in "-živi pač po poti, ki je verjetno bogu bližja , kot pa vse nakladanje in posiljevanje samega sebe, ki ga izvajamo, ker smo pač izvrženi iz takega načina, oz ga ne poznamo...smo ujeti v svoje kalupe, pa se pol matramo in matramo, da bi nekaj kao dosegli...nekakšne stopnje, unmu je pa brez vprašanj in odgovorov vse jasno, saj si sploh ne postavlja vprašanj, le živi, kot pač živi- z naravo pa po naravi...recmo....xegox

SUPER! Čist po kmečki zdravi pozitivni logiki.OPA,PA DA NE BOŠ MISLIL,DA JE TO ŽALITEV ,SEM TI DALA KOMPLIMENT! Čestitam dečko,krasno povedano! :palec: x!x xDDx

MISLI SO ČAROBNI DEL NAS SAMIH IN VODIJO NAS NA KRAJE,KJER NI LOČNIC NITI OMEJITEV

sem imela čast biti ob takšnem človeku in ponosna sem na to, da sem prejemala znanje od njega xsrcx

Dala iz garaže od fotra avto, da se bo mat spokala vn, če ne bi cel dan gnila v sobi in se sama seb smilla. :o|o:

Nardila sladico za eno sodelavko...si po svoje zmisnla recept, k jo sam v tujini prodajajo...se še hladi. x:px

Cune pospravla. x:Dx

Pa še pol dneva je pred mano....Mati Tereza sm, res. x;)x xDDx

Dala iz garaže od fotra avto, da se bo mat spokala vn, če ne bi cel dan gnila v sobi in se sama seb smilla. :o|o:

Nardila sladico za eno sodelavko...si po svoje zmisnla recept, k jo sam v tujini prodajajo...se še hladi. x:px

Cune pospravla. x:Dx

Pa še pol dneva je pred mano....Mati Tereza sm, res. x;)x xDDx

:palec: HURA VESELO NAPREJ x!x do Nobelove....... xDDx x;)x

Roti, nisem mislil na ta način. Mislim, da dobrega dela ne opraviš, ker bi s tem pridobival neke "nebeške" točke, temveč stvar enostavno opraviš brez razmišljanja o o tem. Primer:

Na cesti naletiš na berača. Daš mu belič in pri tem ne razmišljaš, kako super ah in oh si postopil. Dobrih del ne opravljaš zaradi sebe in nekih karmičnih neumnosti.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Se razume,kapiram :palec: x;)x

SUPER! Čist po kmečki zdravi pozitivni logiki.OPA,PA DA NE BOŠ MISLIL,DA JE TO ŽALITEV ,SEM TI DALA KOMPLIMENT! Čestitam dečko,krasno povedano! :palec: x!x xDDx

Vse lepo in prav- sam "dečko" mi pa nihče ni rekel že ene 100 let. No ja- dečva- bo kr v redu...

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Roti, nisem mislil na ta način. Mislim, da dobrega dela ne opraviš, ker bi s tem pridobival neke "nebeške" točke, temveč stvar enostavno opraviš brez razmišljanja o o tem. Primer:

Na cesti naletiš na berača. Daš mu belič in pri tem ne razmišljaš, kako super ah in oh si postopil. Dobrih del ne opravljaš zaradi sebe in nekih karmičnih neumnosti.

Seveda ne opravljaš dobrih del,zato da boš potem sebe postavljal ne vem ,kam in da boš ah in oh pa sploh. Kaj je mene osebno pripravilo na razmišljanje o dobrih dejanjih je pa vse večje samoljubje in indiferentnost ljudi katero opažam v vsakodnevnem življenju. Primanjkuje sočustvovanja in spoštovanja. Blatenje drugih povsod na vsakem koraku.Le malo lepih besed slišim na račun drugih ljudi od ljudi samih.Le redkogdaj so ljudje sposobni pohvaliti nekoga ,ki je uspešen,namesto tega vedno najdejo najprej negativno mnenje,torej če je nekdo uspešen,je lopov in krade,če pa je slučajnno v težavah je pa takoj nesposobnež itn. Sprašujem se zakaj se ne bi raje spraševali v pozitivnih smereh in se naučili stvari in ljudi opažati z večjo strpnostjo.

Dober primer te strpnosti ,sva z možem doživela ravno včeraj.Peljala sva se po avtocesti in na izvozu zastoj. Mirno sva čakala ,nakar sva na ovinku zagledala tri Romkinje kako so z ceste pobirale ribe. V tistem trenutku je moj mož zaključil : poglej kaj so ribe ukradli.Nisem mogla tega sprejeti ,pa sem se razgledala malo okrog. Izpostavilo se je ,da je nekdo spotoma ribe izgubil ,ker je cesta na tistem delu bila mokra. Sam je prišel ,do zakjlučka. Poglej kakšni smo ljudje ,takoj smo sposobni obtožiti brez ,da bi preverili ,kaj je res na stvari ,preveriti šele potem zaključiti,sicer ,kdo nam daje pravico soditi. Posramil se je svojega razmišljanja ,in v tem trenutku sva se oba spet nekaj naučila. Hvala bogu.

Drug primer : Bila sva na morju ,od daleč iz avtomobila ,vidim starčka ,išče ostanke hrane po kontejneru z smetmi.Brez razmišljanja se moj mož ustavi ,jaz brez besed jemljem iz denarnice 50 kun in jih porinem možakarju v roke. Brez besed .On je šokoiran ,midva z možem se odpeljeva z prečudovitim občutkom v duši,hvaležna ,da sva sposobna občutiti radost dajanja.Ne vem kdo je v tistem trenutku bil bolj srečen? NI VAŽNO! Občutek je čudovit.

Tudi jaz s tem namenom ne pišem o dobrih dejanih,z namenom ,pridobivanja točk,ne zato. Želimsamo deliti izkušnje in morda nekje prebuditi košček sočutja za tiste manj srečne,morda zato ,ker mi je mar in zato ,ker si želim slišati več prijetnih dogodkov, ker si želim slišati lepe besede na račun naših sosedov in someščanov in ker sem utrujena od poslušanja flauzarij in nevoščljivosti. Verjamem pa ,da v vsakem od nas tiči dobrota,samo prebuditi jo je treba. xrolleyesx xDDx

Drug primer : Bila sva na morju ,od daleč iz avtomobila ,vidim starčka ,išče ostanke hrane po kontejneru z smetmi.Brez razmišljanja se moj mož ustavi ,jaz brez besed jemljem iz denarnice 50 kun in jih porinem možakarju v roke. Brez besed .On je šokoiran ,midva z možem se odpeljeva z prečudovitim občutkom v duši,hvaležna ,da sva sposobna občutiti radost dajanja.Ne vem kdo je v tistem trenutku bil bolj srečen? NI VAŽNO! Občutek je čudovit.

No, ne vem kako je s tem (ne bi sodila), čutiti takšno domačnost do nekoga in vedeti kaj on potrebuje, brez da bi on povedal, ampak fino bi bilo, ko bi ljudje ne dajali takšnih dejanj, ki jim daje dober občutek glede sebe, pod dobrodelnost. xrolleyesx (Pa ne prosim zamerit, saj vsi to več ali manj delamo). :sori: x:)x

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

(popravljeno)
No, ne vem kako je s tem (ne bi sodila) - čutiti takšno domačnost do nekoga in vedeti kaj on potrebuje, brez da bi on povedal, toda fino bi bilo, ko bi ljudje ne dajali takšnih dejanj, ki jim daje dober občutek glede sebe, kar pod dobrodelnost. xrolleyesx (Pa ne prosim zamerit, saj vsi to več ali manj delamo). :sori: x:)x

Je pa res, da najbrž ni drugega merila kot lastno srce... Ne vem torej...

Popravljeno -> mayan
~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Ja če čutiš, da si naredil nekaj ah oh super, zakaj bi si to tajil. A mu daš belič in nato pozabiš?

Če ma kdo denarja odveč vzamem.

Eno je pomnenje podatka, drugo je čustvena komponenta nekega spomina. Za pomnenje dogodkov imamo spomin in s pomočjo pozornosti moraš razločiti pomembno od nepomembnega. Belič beraču je druga raven od Dolfekovega genocida.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

• 2 months later...

:C: :O: I mam občutek ,ko takole prebiram vse te komentarje ,da se nekako določeni skušate ograditi od samega zavedanja o tem ,da je pomembno početi dobre stvari v življenju ,spomin torej imamo vsi in zavedanje tudi. Zatorej ne vidim razloga zakaj se ne bi istočasno zavedali in bili zadovoljni takrat ,ko smo opravili dobro delo ,načrtno ali nenačrtno,to nima nobene veze . Kajti ljudje danes raje berejo vsakodnevna poročila o umorih ,spletkah ,sovraštvu...

Jaz osebno raje berem o pozitivnih stvareh,ali pa v roke vzamem Andersenove pravljice. Tam vedno dobro premaga zlonamernost,zatorej si želim ,da bi v resničnem življenju zagovalo dobro in ne slabo.In če želim pri ljudeh prebuditi košček dobrodelnosti ,ne smatram to isto za nekaj o čemer ni potrebno razmišljati!!!! x;)x x:)x xsrcx

LEPO SE IMEJTE xsrcx

Jaz osebno raje berem o pozitivnih stvareh,ali pa v roke vzamem Andersenove pravljice. Tam vedno dobro premaga zlonamernost,zatorej si želim ,da bi v resničnem življenju zagovalo dobro in ne slabo.

:palec: :palec: Super Roti. x;)x

Sicer sem pa že enkrat napisal, da je zame človek najbliže bogu, pa tu

di na visoki duhovni stopnji -un kmet v hribih, ki se mu nesanja o budizmu,kabali, taoizmu, ki ni prebral nobene bukve na to tematiko, pa živi povsem tako, kot mu nerekuje uip.Ker je notri in ne potrebuje razglabljanja o tem kako bi svoje občutke in misli opredelil, da bi bilo bolj "in "-živi pač po poti, ki je verjetno bogu bližja , kot pa vse nakladanje in posiljevanje samega sebe, ki ga izvajamo, ker smo pač izvrženi iz takega načina, oz ga ne poznamo...smo ujeti v svoje kalupe, pa se pol matramo in matramo, da bi nekaj kao dosegli...nekakšne stopnje, unmu je pa brez vprašanj in odgovorov vse jasno, saj si sploh ne postavlja vprašanj, le živi, kot pač živi- z naravo pa po naravi...recmo....xegox

:palec: ja in ker smo izvrženi, smo se nekako prisiljeni spet noter vržt, drgač nas narava opravi z nami, n a tak krut in preprost način x^x

:xx!: Andersena pa ne maram, ker je čista turoba in žalost

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

:palec: HVALA LUNCA! :palec: Da razumeš namen in hvala vsem ,ki vam je jasno zakaj tukaj razpravljamo o dobrih dejanjih,HVALA ,tdi tistim ,ki ne morejo razumeti zakaj je tako zelo pomembno biti dober in to isto dobroto tudi širiti in jo deliti z vsemi ostalimi.Od takšnih se učimo ,kajti tudi če je nekdo nasprotnik pravljic in ne mara Andersena se od takšnega učim in spoštujem njegovo stališče. Saj nismo in ne moremo biti vsi enaki.

JellY tudi tebi hvala,ker vem ,da bo tvoja punčka iz cunj pričarala nekomu ogromno srečo.Hvala vsem kateri skupaj z nami delite svoje izkušnje. Bodimo takšni kot si želimo biti--DOBRI IN PREPROSTI xsrcx xDDx

• 2 weeks later...

Naj zopet malce posvinjam s svojim cinizmom! x:Dx x:Dx

Dobrota je stvar konsenza in ne absolutnega stanja stvari. Kategorija dobrote je torej relativen dogovor.

jes pa dons pomoje nism naredu nobenmu nč slabga. upam saj. pa že ceu cajt sam ljubeče misli pošilam u svet. pa use vas mam rad xsrcx xsrcx xsrcx

xDDx xsrcx JAZ TUDI ENAKO ,KOT BI MI MISLI BRAL x!x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...