Skoči na vsebino

Dzamija

AljazK

Recommended Posts

Halo, še Slovenije ne prepoznata.

:eek: x?x

Kaj ima slovenija veze s kuro? x:Dx

Itak bo na dražbi RKC odkupila zemljišče za džamijo, tako da ni panike, Bela vrtnica.

:eek: x:Dx x:Dx x:Dx :palec:

Ideja! x^x

Ponudim svoj sadovnjak za džamijo... x:Dx

Pa mi ga RKC odkupi za kakršno koli ceno... x:px :vragec:

Samo da ne bo džamije... x^x x^x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 178
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

:eek: x?x

Kaj ima slovenija veze s kuro? x:Dx

:eek: x:Dx x:Dx x:Dx :palec:

Ideja! x^x

Ponudim svoj sadovnjak za džamijo... x:Dx

Pa mi ga RKC odkupi za kakršno koli ceno... x:px :vragec:

Samo da ne bo džamije... x^x x^x

Ponudmo jim celo Slovenijo, pa naj pol RKC odkup celo in iz krščanskega dobročudnosti podari ta denar slovencem, ki jih je ravno toliko kot hektarjev v državi....pismu, s takšnim programom bi pa loh čez dve let na volitve šu :eek:

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Ponudmo jim celo Slovenijo, pa naj pol RKC odkup celo in iz krščanskega dobročudnosti podari ta denar slovencem, ki jih je ravno toliko kot hektarjev v državi....pismu, s takšnim programom bi pa loh čez dve let na volitve šu :eek:

x:Dx x:Dx :palec:

Samo ne boš izvoljen... x:Dx

Si preveč pameten... :vragec: x:Dx xrolleyesx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Sem za to! :palec: :palec:

Ko bo Ljubljanica nazaj tekla... :vragec: :vragec: x:Dx

Pa i to se moze srediti, bolan! Je isto kao sto je rekao bivsi druze Slobo (bog mu daj miran pokoj);" Ako Srbija nece imati mora, mora nece biti!" x:Dx

I s ovim obzirom, zasto ne bi bilo moguce da se sredi, pa da ova rijecica tece od naprej na pozad? x;)x

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

še prej pa smo bili pogani ...

častili smo veliko bogov, pa nas je tudi RKC pokristjanila

Točno tako. In nihče nas ni vprašal nič o tem, a bi raje svoje ohranili ali sprejeli krščanstvo. Meč je močan argument.

Possible—but highly unlikely.

Točno tako. In nihče nas ni vprašal nič o tem, a bi raje svoje ohranili ali sprejeli krščanstvo. Meč je močan argument.

Sej še zdej ne sprašujejo, sam da ne uporabljajo več meča, ampak druga sredstva

Saj nima smisla danes debatirat, kaj bi bilo, ce bi bilo. Ravno tako bi lahko danes govoril nemsko in ne slovensko, ali pa bi lahko bili del ilirskih provinic in bi ti francozek pisal usodo. Dejstvo je, da se nobena vojska ni zmagala brez podpore ljudstva. Kratkotrajna osvajanja, to ze. Ampak prej ko slej, se zacne odpor in le ta na koncu pokoplje tistega, ki je izdrl mec.

V kar si bil prisiljen, se bos se toliko rajsi uprl...

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Sej še zdej ne sprašujejo, sam da ne uporabljajo več meča, ampak druga sredstva

Saj nima smisla danes debatirat, kaj bi bilo, ce bi bilo. Ravno tako bi lahko danes govoril nemsko in ne slovensko, ali pa bi lahko bili del ilirskih provinic in bi ti francozek pisal usodo. Dejstvo je, da se nobena vojska ni zmagala brez podpore ljudstva. Kratkotrajna osvajanja, to ze. Ampak prej ko slej, se zacne odpor in le ta na koncu pokoplje tistega, ki je izdrl mec.

V kar si bil prisiljen, se bos se toliko rajsi uprl...

Način ki ga je uporabila cerkev je močnejši od meča.

Imenuje se strah. :vragec:

Očitno ste vsi tolk obsedeni s preteklostjo, da sploh ne vidite, kaj se lahko zgodi v prihodnosti :xx!:

Mislim da si od vseh nas tu noter obsedena le ti.

S prihodnostjo in s tem kaj se LAHKO zgodi v prihodnosti.

Pa daj se mal sprostit, boga ti... x:Dx xrolleyesx

Ne mislim te zajebavat ali pa žalit, ampak zakaj se toliko obremenjuješ s tem kaj lahko bo?

Kako veš da bo?

Lahko pa ne bo... x:Dx

In ko razmišljaš o tem ti pobegne današnji dan... :vragec: x:Dx

Za tako razmišljanje sem prebral nekje fajn izraz - preživet celo življenje za en dan naprej.

Živi DANES!

Jutri šele pride...

Ali pa tudi ne... x?x x:Dx

Ajd... :palec: xsrcx x:Xx

Jim bomo pa v Lj ja dovolili zgraditi đamijo in jim s tem pokazali, da smo prav tako odprti do drugih ver, kot islamski svet. Slišal sem, da v islamskem svetu katoliške cerkve rastejo kot gobe po dežju. x:Dx x:Dx x:o)x x:o)x :vragec: :vragec:

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Ja... x:Dx x:Dx x:Dx

Za naslednje leto... x:Dx

In to že dolgo... x:o)x

Kot tisti ki pravi - jutri začnem hujšati... :vragec: xrolleyesx x:Dx

Jutri ne pride nikoli... :sori:

Živiš lahko samo DANES.

Jej jej,... bog pomagi,... da se ne spuščam tolk nizko,.. to presega vse moje meje,.... Alef, lepo te prosim, dej preberi še enkrat kaj si napisal, pa še enkrat, pa še enkrat,... pol se pa zamisli. A si ljubosumen na ljudi, ki so jasnovidni?

Bi bilo dobro da bi ti prebrala tisto tvoje kar sem citiral... x:Dx xrolleyesx x:Dx

Pa potem bluzila o jasnovidnosti.., x:px x:Dx :vragec: x:o)x

Ti ne vidiš prihodnosti, ti samo sanjaš o njej.

In se bojiš da ne bo taka kot sanjaš... x:Dx

Zbudi se... xsrcx

x:Xx xsrcx

Glede na to, da se zadnje case veliko govori o dzamiji v Ljubljani, sploh pa sedaj, ko nam nas novi zupan, Z. Jankovic obljublja le-to, me zanima tudi vase mnenje o tem. Se strinjate, da bi v Ljubljani, prestolnci krscanske drzave Slovenije, imeli dzamijo? Se strinjate s predlagano lokacijo? Kaksen je vas pogled na islam? DA - NE, zakaj? Hvala za odg.

Osebno se bolj zavzemam za to, da se verski problem islamske skupnosti reši s kakšno večjo, a ne preveliko in bolj nevpadljivo molilnico, oziroma z več molilnicami po večih mestih.

Če pa bi se že zidala đamija, pa bi se morala arhitekturno ujemati z okolico, ne bi smela biti prevelika - ne večja, od stolne ktedrale; in nikakor ne ob avtocesti.

Jim bomo pa v Lj ja dovolili zgraditi đamijo in jim s tem pokazali, da smo prav tako odprti do drugih ver, kot islamski svet. Slišal sem, da v islamskem svetu katoliške cerkve rastejo kot gobe po dežju. x:Dx x:Dx x:o)x x:o)x :vragec: :vragec:

No, če je pa temu tako, potem jim pa res moramo pustit, da zgradijo đamijo, že zaradi načela recipročnosti :vragec:

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Osebno se bolj zavzemam za to, da se verski problem islamske skupnosti reši s kakšno večjo........

:vragec:

jst sm za trajno reshitev tega perechega problema

turken rauss

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

Nekdo je enkrat napisal: Svoje "znanje" deli z ljudmi, ki so tega vredni. In da, jaz sem zgornji komentar zbrisala.

zaznati je velik tvoj strah pred tebi drugačno in neznao vero. In to nima nobene veze s tvojim znanjem, še manj pa z videnjem.

vsaka oseba, ki pripada določeni veri, si zasluži svoj tempelj v katerem lahko v posvečenem krogu opravlja molitve, ki so ji bile dane z rojstvom, kot 'koda' kateri religiji/veri pripada.

In tako kot ti imaš cerkve, tako lahko tud drugi imajo svoje prostore.

Razna nakladanja o tem, kako se islam širi v evropo in podobno... je pa moj komentar: ja in.

Vsak posameznik ima možnost odločitve, kateri veri bo pripadal ali pa če bo sploh kateri pripadal.

Če si prava vernica, se boš svojo vero ljubila, tebi tujo spoštovala.

Kadar pa imenuješ drugo vero kot teroriste, je čisto enako, kot bi svojo imenovala za pedofiliste.

kar se pa konca sveta tiče:

eno je priredit scenarij iz svetega pisma in ga obesit v oblačila tvojemu strahu. Potem takem bi temu kalupu pripadala katerakoli vera ... tud krščanska, saj tud ta opisuje ženske kot nekaj demonskega, nekaj manj vrednega itd.

tako da je velika razlika med razumeti kaj se okrog tebe dogaja in panično kot muha brez glave širiti tvoj strah in paniko pred drugo vero.

Brez skrbi ... svojo še vedno lahko neguješ z đamijo ali brez nje.

Jezus je rekel, če te udarijo po enem licu, mu nastavi še drugega.

Ej......mater bi ti napisal nekaj...pa boš spet popravlala svoje kometarje....kot to skoz počneš....še sama neveš, kaj bi rada........morbit ti bo pa jezus kej šepnil. xrolleyesx xrolleyesx

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...