Skoči na vsebino

Dzamija

AljazK

Recommended Posts

• Komentarji 178
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Slovenija bi morala ohraniti posebnost, da ostane brez džamije, saj je itak ne rabimo.

V ustavo bi morali pa zapisati načelo recipročnosti - toliko pravic damo muslimanom, kot muslimani dajo pravic nam v svojih državah - trenutno nič.

S tem se pa ne morem strinjat. Ko sem bil v Tuniziji, so nam med drugim razkazali tudi par velikih dzamij in so nam arabci razlozili, da je tlak v teh dzamijah narejen iz kamnov krscanskih cerkva, ki so jih porusili. To ima seveda simbolicen pomen...da ko hodijo po tlaku, hodijo in teptajo po krscanstvu. Meni se je zdela ideja izredno domiselna in moram priznati, da se kristjani niso nikdar spomnili na kako tako simboliko x:Dx !

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Deli na socialnih omrežjih

Ta ideja je pa super! Počasi bom postal še pristaš zidanja đamije :vragec:

Naj kar delajo. Tako bomo v Sloveniji vsaj prišli do ene mal večje krščnske cerkve. Kajti, če bi se RKC spravila zidati tako veliko cerku, kot se namerava graditi đamija, bi večina pristašov zidanja đamije zagnala vik in krik ter vpila o katolizaciji Slovenije x:Dx

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Ta ideja je pa super! Počasi bom postal še pristaš zidanja đamije :vragec:

Naj kar delajo. Tako bomo v Sloveniji vsaj prišli do ene mal večje krščnske cerkve. Kajti, če bi se RKC spravila zidati tako veliko cerku, kot se namerava graditi đamija, bi večina pristašov zidanja đamije zagnala vik in krik ter vpila o katolizaciji Slovenije x:Dx

:vragec:

:palec: :palec: :palec:

pa she vsi rdechkarji pa newage-arji.... :xx!: :xx!: :xx!:

stolna cerkev Sv. Nikolaja zgleda pa k kaka vashka cerkuca....shkofija pa mal vech zhupnishche

dejmo postavt katedralo

zlomk....krehkrehkreh

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

S tem se pa ne morem strinjat. Ko sem bil v Tuniziji, so nam med drugim razkazali tudi par velikih dzamij in so nam arabci razlozili, da je tlak v teh dzamijah narejen iz kamnov krscanskih cerkva, ki so jih porusili. To ima seveda simbolicen pomen...da ko hodijo po tlaku, hodijo in teptajo po krscanstvu. Meni se je zdela ideja izredno domiselna in moram priznati, da se kristjani niso nikdar spomnili na kako tako simboliko x:Dx !

eh, so se, so se.. po andaluziji je pol katoliških cerkva na mošejah zgrajenih.. ko so jih ven iz španije vrgli, so ugotovil, da je škoda še enrkat delat...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

če probam z eno pošteno, za silo trezno glavo na tole temo kej rečt, kolkr seže moj omejen um in razgled... se med drugim spomnim tud tega, kuko smo ponosni na naše izseljenske matice, pa fajmoštre ki po švedskem fuzbal špilajo, pa pol goveje muske je za švabe pisan...

aja, mogoč sm pozabu. mi lahko, mi mamo prou...

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

eh, so se, so se.. po andaluziji je pol katoliških cerkva na mošejah zgrajenih.. ko so jih ven iz španije vrgli, so ugotovil, da je škoda še enrkat delat...

Ja, vem, ampak Andaluzija je bila pa od nekdaj spanska in ne maverska. So pa vpadali mavri, tako kot v srednje juzni evropi turki.... pa saj nima veze... x;)x

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

a si ugotovil na kakšnih temeljih je večina cerkva zgrajenih? x:Dx

• 3 weeks later...

Poglejte si film, vendar ga odsvetujem vsem, ki se bojijo 3. svetovne vojne.

http://video.google.com/videoplay?docid=-6331994107023396223

Non-cooperation with evil is a sacred duty.

Victory attained by violence is tantamount to a defeat, for it is momentary.

Democracy and violence can ill go together. Evolution of democracy is not possible if we are not prepared to hear the other side.

Power is of two kinds. One is obtained by the fear of punishment and the other by acts of love. Power based on love is a thousand times more effective and permanent then the one derived from fear of punishment.

Mahatma Gandhi

Rad bi samo opozoril na opombo na začetku posnetka:

Most muslims do not support terror.

This is not a film about them.

Fanatiki pa so itak tako v islamu kot v krščanstvu in ostalih religijah, tako kot v narodnostih.

Possible—but highly unlikely.

Samo, da jih je v ostalih religijah le za vzorec, v islamu jih je pa večina.

xsmx ....ta je bla dobra za nasmejan lahko noč....močna, sploh, če jo vzorec Belči napiše xg:Dx .....lahko noč. x:Dx

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Od religij je muslimanska najbolj umazana religija s strani temnih. :vragec:

Najčistejša religija je trenutno Budizem. :vio:

:eek: x?x

A bi lahko tole mal utemeljil?

Kaj si imel v mislih s tistim "trenutno"? x:Dx

Ker, kot je meni znano, buduzem ni religija... x;)x x:Dx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

• 3 weeks later...

Kup neumnosti......Pa seveda čist nič nestrpnosti, ne, niti mal.... x;)x x:o)x

Cene stanovanj bodo tam zrasle. Staviva? x;)x

Ulica tam se ne bo imenovala "Muslimanska ulica". Staviva? x:px

Kateri so pa ti skrajneži v Sloveniji? :inocent: Kako si ti do sedaj čutila slovenske muslimane kot skrajneže, povej nam mal... :inocent:

Kakšna anarhija vlada pri slovenskih muslimanih? :inocent:

Kaj se slovenski muslimani ne bodo znali med seboj zmenit? :inocent:

No, tko, k si ti očitno dobra poznavalka slovenskih muslimanov, pa me zanima.... x:px

:xx!:

K. Čapek

Ja, baje, da bo zdej na Parmovi ulici. Tko, da kdor kupuje stanovanje naj počaka,... ker bodo cene stanovanj tam padle!!!

wow komaj čakam x:px .....čist slučajno živim zraven in čist slučajno pol vem kok stanejo stanovanja v tem becirku, tako da če bo tole iz tvojih ust v božja ušesa, pol bo tole fajn zadeva. In da si čist mimo ustrelila, seveda, okoli tega placa ni nobene stanovanjske zgradbe...tko da....čikn šit, panika, šment, folk, nč ne bo s stanovanji, razen če expert vrtnica ve za kako skrito zgradbo :OoO: pa jaz vsa ta leta vsa nevedna hodim mimo....bom šla do optika, druge mi ni.

vrtnica mal se pomir! x:Xx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

x:px

Eh. Ne razumem folka. Le kako si npr. ona in podobni predstavljajo življenje v multikulturni družbi? V kar majhni državi Sloveniji živijo namreč pripadniki Srbov, Hrvatov, Bošnjakov, Madžarov, Italijanov, Albancev, Romov, Avstrijcev, Makedoncev itd.......pa katolikov, ateistov, pravoslavcev, muslimanov itd.........In kako si domišljajo vsaj kolk tolk kvalitetno sobivanje, pa da bodo vsi ti rečmo resno jemali Slovenijo kot svojo domovino, državo, če ne bodo imeli vsi vsaj približno enakih pravic, statusa v slovenski družbi? In kako bodo preživeli šok (no, saj takrat nas verjetn več ne bo), ko se bodo tukaj v okviru evropske unije naselile še kakšne narodnosti in rase.....A bodo sploh kdaj razumeli? Ali sploh kaj razumejo? Ali bodo za večno vklenjeni v svoj mali duh? In bo zanje vedno pravi človek le katolik in slovenc......no, pa še kak jodlar pa švabo bi jim hlapcem mogoč pasal? :vragec: x:px x:o)x Ali kaj? Jao jao...... xrolleyesx

K. Čapek

x:px

In bo zanje vedno pravi človek le katolik in slovenc......no, pa še kak jodlar pa švabo bi jim hlapcem mogoč pasal? :vragec: x:px x:o)x Ali kaj? Jao jao...... xrolleyesx

jao jao...kaj pa jaz vem...recimo če vzamemo malce pod drobnogled naše skinheade, recimo njihova ideologija in boj za Slovence....no in potem se naši skini hočejo pobratit s svojimi ideološkimi brati v D in ti jim pravijo, da no go, ker so Slovani. Šment, nč ne pomaga sklicevanje na Venetsko plemenito poreklo :inocent: ...nema bratenja so rekli nemški skini in se še vedno lepo naprej borijo proti vsem priseljencem, poudarek je na vseh, ki niso nemško-arijske krvi.

No ja vsega res ni za razumet. Vsaj meni tole ne gre skupaj :o|o:

...stane a ne vidiš, da je mick dodal zrno soli x:Dx

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...