pokowc 23. julij 2002 Prijavi Deli 23. julij 2002 kaj je za vas greh; grešno .. Koliko grehov ste že ustvarili, naredili in pokasirali ? pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 23. julij 2002 Prijavi Deli 23. julij 2002 Uh, Pokowc, kakšna tema - GREH (dong!) - in to s kakšnimi črkami! ))Dobra tema. Kar prepomembna za v čveketarjenje...Čakaj da se malo razmisli...Greh, grešila... Najbrž že velikokrat, če ne drugega, z manipuliranjem recimo.... Sicer pa je greh lahko samo nekaj, kar ti vcepijo in je to plod percepcije in celo ufuravanj drugih in ne tebe. Marsa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"Jaz iščem le eno - da bi izrazil tisto, kar hočem... In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem". Picasso Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 26. julij 2002 Prijavi Deli 26. julij 2002 Ker sem brezgrešen, lahko mečem kamne v kogar koli icon_smile_big.gif. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 26. julij 2002 Prijavi Deli 26. julij 2002 Za mene je mučno, ko se spominjam kolikokrat sem mami drpil nekaj denarja icon_smile_sad.gif da sem lahko šel ven. Ali pa sem bil vzrok pretepu dveh prijateljic v nekem lokalu in tega se nerad spominjam icon_smile_sad.gif. V srednji šoli sem po nesreči s kepo zadel profesorja. To ni bila navadna kepa ampak ledenka, zadel sem ga direktno v glavo icon_smile_blackeye.gificon_smile_shock.gif. Ciljal sem sošolca, pa se je glih takrat umaknil. Lahko bi se končalo z resno poškodbo. Pri profesorju sem imel preostanek šol. leta icon_smile_dead.gif poseben tretma icon_smile_sad.gif. Na koncu na vso srečo nisem imel popravca icon_smile.gif. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 26. julij 2002 Avtor Prijavi Deli 26. julij 2002 najbolj smesni-zanimiv greh je nedolzni greh, to je ta, ki ni ozavescen, ko se oseba ne zave kaj počne.potem menim, da ji je ta Greh´ oproscen.Takoj ,ko pa je stanje Zavesti ozavesceno, razsvetljeno pa ti ni vec pomoci´´; ali je to tako__ pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 26. julij 2002 Prijavi Deli 26. julij 2002 Ja tudi jaz sem tako mislil, včasih sem koga opravičeval, glej kakšno otroštvo je imel, ali kakšne starše, saj res ne more drugače, potem pa si rečem, človek pri tridesetih ali celo pedesetih in več se ne more zgovarjati na nič in nikogar, popolnoma je odgovoren za svoja dejanja. Nekaj pa moraš tudi storiti sam, da se presežeš in da presežeš svoje vzorce in podobno. andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 26. julij 2002 Prijavi Deli 26. julij 2002 pokowc, dober si, dobro vprašanje. S vprašanjem, kaj je greh, sem se zelo dolgo ukvarjal, vendar nikakor nisem mogel dobiti prave formulacije. Kar na enkrat mi pa pade na pamet: greh - greška - napaka. "To je to!", sem si rekel. Obstaja en dober slovenski pregovor:"Grehi iz mladosti se plačujejo v starosti." Ta je takooooo življenski. Za vse napake, ki jih človek naredi, jih prej ali slej plača. Na takšen ali drugačen način. Svoj čas sem mislil,da bom odkril Ameriko, nekaj novega, višjega, popolnega. Veliko sem se ukvarjal z nadnaravnim, radiostezijo, horoskopi, hiromantijo, z chijem (notranjo energijo), budizmom, borilnimi veščinami,razvozlavanjem človeka. Moram ti reči, da so to zelo uporabne stvari. Vendar te stvari ne vodijo k popolnosti. Mogoče se boš sedaj ustavil pri budizmu. Oj, ta nesrečni tibetanski rod. Kako se mi je zasmilil, ko sem videl lame na meji s Tibetom in so jim tekle solze, ko so molili, ker se nad njihovim rodom dogaja genocid. Nisi človek, če te kaj takega ne gane in jim poizkušaš pomagati. Toda kako? V globoki potopitvi sem dobil sporočilo, ki verjemi mi, ni bilo iz tega sveta:"Ko bo DalaiLama sprejel Evangelij."To mu bom ob priliki tudi povedal. Ker sem omenil genocid. V Sloveniji se dogaja. Sicer pa je bila avstralska nadaljevanka o sedmih glavnih grehih. Ti so: napuh, lakomnost, nečistost, nevoščljivost, požrešnost, jeza, lenoba. Vse te lastnosti so, na žalost, v slovenski družbi, sprejete kot nekaj dobrega. Včasih pa ni bilo tako. Pač, se ve, kdo jo obvladuje. Plačilo za to je pa grozljivo drago. Lep pozdrav! Kljuka Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
andrej 26. julij 2002 Prijavi Deli 26. julij 2002 Kljuka, tole sicer ne spada v to temo, ampak vseeno. To kar si povedal v zvezi z Dalajlamo, me je močno zadelo, in ponavadi to nekaj pomeni, zato me zanima kaj več o tem. Sem kar malo presenečen, bral sem nekja njegovih knjig in sem imel občutek, da ga evangelij ne bi naučil nič novega. Vedno sem mislil, da religija ni pomembna, da je pomembno mišlenje in srce, zato me je tole presenetilo, zakaj ravno evangelij. Če slučajno veš o tem kaj več bi bil vesel odgovora. andrej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 30. julij 2002 Prijavi Deli 30. julij 2002 Greh, there is no such thing as Sin, sem nekje prebral, brez dvoma kriminalka, ampak cisto zares pa se nikoli nisem, gresil, seveda manipuliranje, lazi ze ampak greh, ne to pa nikoli. Hm zanimivo tistih 10 bozjih zapovedi, sploh nisem veren vendar se jih vseh 10 drzim, nenavadno ce pomislim,... Aha tudi jaz sem ze prisel med dve prijateljici, vendar pa je vprasanje ce je to slabo, morda sem bil kaplja cez rob... Aja no in O Lenoba Lenoba, zvest ti bom do groba. Aries-Libra-Scorpio Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
božo 31. julij 2002 Prijavi Deli 31. julij 2002 GREH - PRAVZAPRAV NAJ BI BILO NEKO NAŠE DEJANJE KI JE V NASPROTJU Z PRAVILI IN MISELNIMI VZORCI KI JIH JE NEKDO POSTAVIL IN NAM JIH JE VCEPIL.ALI PA SO V NASPROTJU Z NAŠIM MNENJEM KAJ STORIMO PRAV IN KAJ NE.JEST SE SKUŠAM RAVNATI PO TEM DA NIKUMR NE STORIM NEKAJ, KAR NE MARAM DA BI DRUGI STORILI MENI, ŽAL MI VEDNO NE USPE, VČASIH KOGA PRIZADANEM KO SEM PREPRIČAN, DA MU DELAM DOBRO. božo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 31. julij 2002 Prijavi Deli 31. julij 2002 Spomnem se citata iz filma"Tudi na Kitajskem jejo pse":nič ni prav in nič ni narobe,vse je stvar trenutne odločitve=greha ni,ali pač? Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 3. avgust 2002 Prijavi Deli 3. avgust 2002 Greh si vsak posameznik tolmaci po svoje. Je pa skupni imenovalec vseh grehov slaba vest. Tisti ki je brezgresen clovek je tudi brezvesten. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 3. avgust 2002 Prijavi Deli 3. avgust 2002 quote:Greh si vsak posameznik tolmaci po svoje. Je pa skupni imenovalec vseh grehov slaba vest. Tisti ki je brezgresen clovek je tudi brezvesten. NAPAČNO! Kljuka Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 4. avgust 2002 Prijavi Deli 4. avgust 2002 quote:morda je greh ignoriranje tistega kar sev svetu dogaja...?kot razviti svet ignorira nerazviti.... Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 4. avgust 2002 Prijavi Deli 4. avgust 2002 Napaka! Kaksna napaka Kljuka? Se pravi napacno razmisljam smrc, ojej icon_smile_sad.gif Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kljuka 4. avgust 2002 Prijavi Deli 4. avgust 2002 quote:Napaka! Kaksna napaka Kljuka? Se pravi napacno razmisljam smrc, ojej icon_smile_sad.gif Ni sile.icon_smile.gif Kljuka Citiraj Lep pozdrav! http://www.gamespy.com/avatars/av/GD/gd51.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 5. avgust 2002 Prijavi Deli 5. avgust 2002 kaj bi naj sploh bil greh? Ni greh beseda iz verskega besedoslovja? Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 6. avgust 2002 Prijavi Deli 6. avgust 2002 Ja najbrž je beseda greh iz verskega besedoslovja. Bi se pa strinjal s tem da za vsak greh plačujemo, oz. se v enaki obliki vrne k nam kot bumerang. Karma??? Boga pitaj! Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
teja 6. avgust 2002 Prijavi Deli 6. avgust 2002 ja, Volk, za vsak greh plačamo, plačilo pa dobimo tudi za vsako dobro dejanje. Tudi to se kot bumerang vrne k nam, v taki ali drugačni obliki, ponavadi, ko to najmanj pričakujemo. Citiraj Lep nasmejan dan ti želimhttp://www.lunin.net/forum/blog/mavlica Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 9. avgust 2002 Avtor Prijavi Deli 9. avgust 2002 morda je greh zmota?neznanje, ki ti pusti, da se izraziš pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 9. avgust 2002 Prijavi Deli 9. avgust 2002 Greha ni!Vse je samo zmotna interpretacija naših možganov do okolja in okolja do nas. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 9. avgust 2002 Avtor Prijavi Deli 9. avgust 2002 grehjenaučeno dojemanje:_: pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cat 20. avgust 2002 Prijavi Deli 20. avgust 2002 Greh je naša lastna slaba vest, ko je ni več, je greh odplačan.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
majica 21. marec 2003 Prijavi Deli 21. marec 2003 Greh...odvisno od okolja, v katerem se nahajamo... greh je v cerkvenem okolju spolnost, nečistovanje...to je smrtni greh... ko pa so jih pobili, pohabili, mučili med Križarskimi oz. med inkvizicijo...ne! to pa ni bil greh[?][?][?]HALO[?] Kot sem že rekla...moralni zakoni so pri posameznikih zelo gibljivi, ne?? Greh je največje orožje cerkve, da na vrvici drži vernike...zato pa so si ga izmislili...http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_dead.gif Majic@ Citiraj majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツSpremeni sebe in spremenil boš ves svet! http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 21. marec 2003 Prijavi Deli 21. marec 2003 O - nekdo je malo brskal... http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_approve.gif Marsa Vsakdo ima toliko pravic, kolikor ima moci. Latinski pregovor Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.