kukica 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Tole je pa danes na pozitivkah : Kot majhna sem se ob cerkvenem prazniku, ki mu v Prekmurju pravimo 'proščenje' najbolj veselila beltinskih Ciganov, ki so se na ta dan ustavljali pri vsaki hiši, igrali in peli svoje, ciganske pesmi in si na ta način kaj zaslužili. Seveda so v svojem seznamu pesmi imeli tudi druge, a vedeli so, da meni morajo igrati njihove, ciganske. Svojih občutkov takrat še nisem znala analizirati, se pa močno spomnim, kako me je ob poslušanju njihovega melosa nekam odpeljalo. Nekam daleč. Zdaj vem, da sem čutila v pesmih življenje Cigana, nomada, ki venomer potuje, ki venomer išče, ki nikjer ni doma, a vendarle vsepovsod. Imeli so me radi, ker sem jih imela rada tudi jaz, tako, kot še danes. Ravno zaradi te njihove drugačnosti, ki me, ko jih poslušam peti, odpelje v dežele, odkoder prihajajo. Čutim njihovo kri. Zakaj jim ne pravim Romi? Zame so in vedno bodo Cigani. S spoštovanjem. Oni to vedo. Prijateljujem z znanimi glasbeniki, skozi katere sem spoznala cigansko dušo. Navidez ni dosti drugačna od naše, če pa jim pokažeš, da jih imaš iskreno rad in spoštuješ njihovo drugačnost, te pustijo blizu in takrat ti pokažejo svoj pravi svet. In njihov svet je glasba in ples. Nekoč sem ob ognju z dekleti zaplesala! Možje pa so igrali. Tega se ne da zapisati z besedami. Lahko samo občutiš! So drugačni, kot smo za njih drugačni mi. S kakšno pravico imamo od njih pričakovati, da sem nam podredijo v vseh merilih? A smo res tako vzorni? In prav tisti, ki v svojem nezadovoljstvu iščejo njihove napake, ob njihovi glasbi vijejo roke in pozibavajo z boki!Čemu ljubosumje, če jim kot etnični skupini pripadajo po zakonu takšne in drugačne olajšave? Le kdo si je izmislil takšne zakone? Morda oni?!O spoštovanju drugačnosti čivkajo že ptički. Kaj ste dokazali Ambrušani? Da ste močnejši od njih? Nisem vedela, da se na tak način rešujejo medčloveški odnosi!? Torej, če mi kdaj sosed zaradi svojega načina življenja ne bo več všeč, ga bomo z ostalimi sosedi kar nagnali. Fajn. Tako bomo torej počistili okoli sebe! Kdo pa bo potem sploh ostal??Oglasite se, Ambrušani. Povejte nam! Razložite, zakaj je bilo to storjeno? Je kdo med vami, ki ne bi storil tako? Dajte nam vsaj malo upanja, da je tako! Da obstaja tudi za vas drugačen način. Način dialoga. Ali ste res vse storili, da bi zaživeli v sožitju ali pa od nekdaj vidite v njih vse drugo, kot človeka. Takšni so kot vi! Znajo imeti radi, znajo se veseliti (bolj kot mi), znajo biti tudi jezni, kajti verjetno z vaše strani ne poznajo nič drugega kot očitke, kako slabi, da so! Če bi jih znali sprejeti, bi vam vračali! Znajo to! Vem iz izkušenj! Ker imam rada moje Cigane, me imajo radi tudi oni! To je zakon narave! Ne morete ga vzeti v svoje roke!Ne morem pozabiti na tiste male očke, ki so gledale v kamero in niso razumele, kaj se dogaja. In ker v svojih starših vidijo žalost in bes, se bodo tudi oni tega naučili. Tudi zaradi vas, Ambrušani. Naredite dobro delo in poplačano vam bo tisočkrat! Povabite jih nazaj, pogovorite se z njimi, postavite jim meje in oboji jih spoštujte! Pomagajte jim! Hvaležni vam bodo.Tudi mi. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 5. november 2006 Avtor Prijavi Deli 5. november 2006 Jaz sem se raj za pir zmenila. Hud film. Gledala parkrat, pa še ga bom! Saj je vseeno kaj je napisala. Važno, da sem izpadla pametna! Sam dobre volje sem postala, pa mal nabijam ... Ja saj jaz bi tud pir... Ono drugo je tako... ...za vsak primer... To pa jaz vedno... Če citiram tud povem koga(če se seveda spomnim kdo je bil... ) Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Ja saj jaz bi tud pir... Ono drugo je tako... ...za vsak primer... Pir dobiš samo če lajšto doma pustiš!! Drugač sem v preveliki nevarnosti, da boš hotel še mojega. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 sem pa pomislila še na nekaj drugega - Indijanci, pozabljena kultura navade, svoboda... ujeti v naš svet, neprilagodljivi, z ognjeno vodo... rezervati, prisiljeno sprejmanje tujih navad... ne vsi, vendar dovolj tistih ki ne sprejmejo tega načina življenja, ne vsi, vendar dovolj tistih ki ne vidijo v prihodnost, katerim so mamila in alkohol vse... kaj občutim ob njih? kaj vidim? svobodnega divjaka, ki nikakor ne živi tako kot jaz, vendar mu zavidam.. in kaj še vidim, strto osebo kateri je zlomljen duh, kateri prevlada alkohol in nasilje...a ni nekakšne podobnosti tule? ne vem kaj je prav in kaj ne... se da v tem svetu živeti v sožitju? lahko sprejmemo tisto drugačnost o kateri sem govorila zgoraj... in ja Alef eni in drugi... se lahko Romi prilagodijo nam in mi njim? je Človeštvo že dozorelo vlogi strpnosti in toleranci? Težko samo ena stran doseže karkoli....samo moje glasno razmišljanje... ampak vse bolj mi v glavi doni en stavek, meni zelo pomembne osebe - čim manj govoriš bolje je... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 5. november 2006 Avtor Prijavi Deli 5. november 2006 Naredite dobro delo in poplačano vam bo tisočkrat! Povabite jih nazaj, pogovorite se z njimi, postavite jim meje in oboji jih spoštujte! Pomagajte jim! Hvaležni vam bodo.Tudi mi. Ja. Postaviti jim meje.Ne v smislu ločevanja, odrinjanja drugačnosti.Saj je povsod tako.To je moje, to je sosedovo.In če bom jaz šel v sosedov sadovnjak jabolka obirat me bo nagnal, ali pa poklical policijo.Pa čeprav nisem Rom... Naj se Romom omogoči nakup parcel kjer bodo živeli.Ali pa z odkupom legalizira njihovo bivanje tam kjer so že zdaj, na črno.In za to kje bodo živeli naj veljajo ista prvila, isti zakoni kot za ostale Slovence.Kjer se ne sme graditi, se pač ne sme...Do sožitja je še dolga pot, ampak jaz verjamem da je možno. Tudi oni se morajo zavedat da pa smo mi tudi DRUGAČNI od njih.In imamo tudi pravico do te drugačnosti.In tudi oni naj spoštujejo našo drugačnost, kot se od nas pričakuje da spoštujemo njihovo. Pir dobiš samo če lajšto doma pustiš!! Drugač sem v preveliki nevarnosti, da boš hotel še mojega. Da bi pa tebi pir vzel pa res ne rabim lajšte... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Jaz dejansko mislim, da obstaja srhljiva podobnost med nastopi množice v primeru o katerem pišemo tukaj in začetki Miloševičevega dogajanja ljudstva.In temu se je treba upret.To ne more in ne sme postati obcija za reševanje problemov v Evropi.To bi nas vse pahnilo daleš stran.Sem že podrobneje napisal kako in zakaj.In če te prizadene, kako nekateri gledamo tukaj na početje krajanov... Upam, da bo iz te prizadetosti nastala energija, ki je potrebna, da se taki izgredi ne ponovijo več. Se pa povsem strinjam, da je bila naloga države preprečiti nasilje kriminal in nerede. Na obeh strani.In mnenja sem, da je država tukaj dejansko povsem odpovedala.Tudi mislim, da nam sramoto v svetu dela vlada in ne Hanžek. In tukaj, to so tako elementarne stvari...tukaj sploh ni več odločilno kdo je levo in kdo je desno. Tisti, ki ima prav ima prav. Pa če je levo ali desno ali kjer koli.V NOBENEM PRIMERU SE NE MISLIM UPIRATI TEMU, DA HOČEJO PREBIVALCI AMBRUSA PREGNATI ROME, AMPAK TO POVSEM IN BREZPOGOJNO PODPIRAM. Iz čisto preprostega razloga. Včasih so cigani sami vedeli, da ga ne smejo preveč srati, da jih ljudje ne bodo spodili, danes pa predvsem zaradi podpore levičarskih sruktur romom temu ni več tako. Zato so so romi postali skrajno agresivni in arogantni -vsaj ta skupina v okolici Ambrusa - zato že javno upajo groziti policistu s smrtjo, ker jim napiše listek za globo zaradi vožnje neregistriranega vozila. To se včasih ni dogajlo in že to nazorno kaže, kam gre Slovenija. Nikakor si ne želim Slovenije, v kateri bodo cigani delali kar jim paše, ter povsem nekaznovano kradli, grozili in izsiljevali ter pobijali. Ker je pač levičarska teza, da je uboga manjšina vedno ogrožena, večina pa nikoli, ter cigoti uživajo absolutno podporo razni Hanžkov :xx!: :xx!: :xx!: . In ne gre samo za to, da je država tukaj odpovedala, ampak predvsem zato, kakšno politiko je vodila LDSovska in Drnovškova vlada. Brez smisla je reči pavšalno, da so pač politiki krivi, če pa se vse skupaj da povsem jasno definirati. In po moje ni naključje, da se je to dogajalo v okolju, ki ni ravno volilna baza postkomunističnih sil (LDS, SD). Zato je še kako pomembno, kdo je levi, in kdo desni. Sramote države nikakor ni posledica delovanje sedanje vlade, ampak predvsem nedopustne tolerance romov s strani prejšnih vlad, še bolj pa gnusnega :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: in ABSOLUTNO NEOPRAVIČENEGA ovajanja naše države s strani Hanžka. Da ne bo pomote, ne sovražim ciganov, pravim samo, da jih je treba spravit v red. Predvsem pa mi gre na bruhanje Hanžek :xx!: :xx!: , pa tudi ljudje, ki obsojajo domačine zato, ker hočejo pregnati cigane. Tudi oni so ljudje, čeprav so bili 60 let zatirani s strani komunističnih sil, in jih povsem razumem. Svinjarija je, kaj so dopuščale Drnovškove vlade na tem področju, ker je neposredno nadelovanje politike že predhodnega delovanja komunističnih sil. PREDVSEM PA PODPIRAM DOMAČINE ŠE POSEBEJ ZARADI HANŽKOVEGA DELOVANJA. Tudi tisti, ki nismo manjšine, smo ljudje, in moramo imeti človeove pravice, ki nam jih Hanžek povsem odreka. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 5. november 2006 Avtor Prijavi Deli 5. november 2006 sem pa pomislila še na nekaj drugega - Indijanci, pozabljena kultura navade, svoboda... ujeti v naš svet, neprilagodljivi, z ognjeno vodo... rezervati, prisiljeno sprejmanje tujih navad... ne vsi, vendar dovolj tistih ki ne sprejmejo tega načina življenja, ne vsi, vendar dovolj tistih ki ne vidijo v prihodnost, katerim so mamila in alkohol vse... kaj občutim ob njih? kaj vidim? svobodnega divjaka, ki nikakor ne živi tako kot jaz, vendar mu zavidam.. in kaj še vidim, strto osebo kateri je zlomljen duh, kateri prevlada alkohol in nasilje...a ni nekakšne podobnosti tule? ne vem kaj je prav in kaj ne... se da v tem svetu živeti v sožitju? lahko sprejmemo tisto drugačnost o kateri sem govorila zgoraj... in ja Alef eni in drugi... se lahko Romi prilagodijo nam in mi njim? je Človeštvo že dozorelo vlogi strpnosti in toleranci? Težko samo ena stran doseže karkoli....samo moje glasno razmišljanje... ampak vse bolj mi v glavi doni en stavek, meni zelo pomembne osebe - čim manj govoriš bolje je... Ja, lahko bi tudi rekli da so Romi naši Indijanci...Ampak, a kdo ve da so bili Japonci takrat ko je Evropa prek jezuitov odkrivala Japonsko v približno enakem položaju kot Indijanci dvesto let pozneje?Razlika danes je očitna.Eni se niso prilagodili...Drugi so se.In vseeno ohranili svojo kulturo. Svojo drugačnost. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Torej morda ni problem v romih ko takih, ampak v izvajanju zakonov?Predvsem je problem v izvajanju (neizvajanju ) zakonov. Rome je treba spraviti v red, ne pa blodit, da imajo pač svojo kulturo in so radi svobodni. Tudi jest bi raje prišel v trgovino, nabral, kar rabim, potem pa na izhodu pri blagajni pomahal s pištolo, namesto da hodim v službo in prenašam, da mi šef serje po glavi. Krajani niso nikakršni ksenofobi, kot se jih hoče prikazovat, in prepričan sem, da v primeru bolj urejenih razmer ne bi prišlo do vsega, kar se dogaja! Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Ja, lahko bi tudi rekli da so Romi naši Indijanci...Ampak, a kdo ve da so bili Japonci takrat ko je Evropa prek jezuitov odkrivala Japonsko v približno enakem položaju kot Indijanci dvesto let pozneje?Razlika danes je očitna.Eni se niso prilagodili...Drugi so se.In vseeno ohranili svojo kulturo. Svojo drugačnost.mogoče je razlika v kulturi vsah? Koliko pa je ostalo prvotnih prebivalcev v obeh omenjenih kulturah na obeh območjih? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Tole je pa danes na pozitivkah : Kot majhna sem se ob cerkvenem prazniku, ki mu v Prekmurju pravimo 'proščenje' najbolj veselila beltinskih Ciganov, ki so se na ta dan ustavljali pri vsaki hiši, igrali in peli svoje, ciganske pesmi in si na ta način kaj zaslužili.V Ambruso pa so cigani prišli k hiši zahtevali recimo 25 jurjev, če pa jih niso dobili, pa so razbili okna ali pa naredili kakšno drugo škodo. Če pa jih je kdo prijavil policiji (v zadnjem času jih ljudje sploh niso več prijavljali) pa se itak ni nič zgodilo, razen sevede tega, da so cigani obračunali s tistim, ki jih je prijavil. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 5. november 2006 Avtor Prijavi Deli 5. november 2006 Emanuel... Razumem ali vsaj poskušam razumet tvoje ogorčenje nad "komunajzarji".Tudi za marsičem v tvojih postih se strinjam, čeprav se mi zdijo le malo preveč enoumni in pristranski, pa tudi nestrpni.Bi te pa spomnil vseeno na dejstvo, da pa ravno v prejšnjem, povsem rdečem režimu ni bilo skoraj nobenih problemov z Romi.Zmanjkala je kakšna kura ali pa zajec, mal krompirja s kakšne njive, sem pa tja so se Cigani(takrat smo jim še tako rekli) stepli z domačini...Tudi kakšen nož je zašel med kakšna rebra... To je bilo pa v glavnem vse.Kakršnakoli je že bila takratna oblast, na določenih področjih je bila učinkovita.Kar za vse poosamosvojitvene ne bi mogli reči.In to je tudi ena od stvari na katere sem hotel pokazati s to temo. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 5. november 2006 Avtor Prijavi Deli 5. november 2006 mogoče je razlika v kulturi vsah? Koliko pa je ostalo prvotnih prebivalcev v obeh omenjenih kulturah na obeh območjih? Razlika v kulturah... Prej bi rekel razlika v miselnosti.Koliko je ostalo prvotnih prebivalcev?Oziroma tistih ki še tradicionalno, po starem živijo?Ne veliko, na nobeni strani.Ampak Japonska je danes gospodarska velesila, Indijanci pa od vseh pozabljena manjšina, ki počasi umira v rezervatih.Primerjavo sem dal zato, da bi pokazal da je prilagoditev možna.In možna ob tem tudi ohranitev svoje kulture in navad.Ne vseh, nekaj je vedno treba žrtvovati če želiš nekaj dobiti.Je pa možno, brez izgube identitete. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 In ne gre samo za to, da je država tukaj odpovedala, ampak predvsem zato, kakšno politiko je vodila LDSovska in Drnovškova vlada. Brez smisla je reči pavšalno, da so pač politiki krivi, če pa se vse skupaj da povsem jasno definirati. In po moje ni naključje, da se je to dogajalo v okolju, ki ni ravno volilna baza postkomunističnih sil (LDS, SD). Zato je še kako pomembno, kdo je levi, in kdo desni. Sramote države nikakor ni posledica delovanje sedanje vlade, ampak predvsem nedopustne tolerance romov s strani prejšnih vlad, še bolj pa gnusnega :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: in ABSOLUTNO NEOPRAVIČENEGA ovajanja naše države s strani Hanžka. Da ne bo pomote, ne sovražim ciganov, pravim samo, da jih je treba spravit v red. Predvsem pa mi gre na bruhanje Hanžek :xx!: :xx!: , pa tudi ljudje, ki obsojajo domačine zato, ker hočejo pregnati cigane. Tudi oni so ljudje, čeprav so bili 60 let zatirani s strani komunističnih sil, in jih povsem razumem. Svinjarija je, kaj so dopuščale Drnovškove vlade na tem področju, ker je neposredno nadelovanje politike že predhodnega delovanja komunističnih sil. Hehehe, ti si čist obseden s komunisti, postkomunisti ha......tud če bi pisal o kulinariki bi se verjetno razpisal o negativnih vplivih komunizma in postkomunizma na prebavo državljanov Najboljš, da zarad ravnovesja v vsakem postu začnem pisat o negativnih vplivih npr. krščanstva, kapitalizma na družbo, pa četud bomo o seksu pisal....Drnovškove vlade pa so imele vse po vrsti v svojih vrstah desne stranke, pih..... Pa če nisi opazil je sedanja vlada na oblasti več kot 2 leti - je kaj storila do sedaj? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Da bi pa tebi pir vzel pa res ne rabim lajšte... To si pa ti misliš!!! Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Razlika v kulturah... Prej bi rekel razlika v miselnosti.Koliko je ostalo prvotnih prebivalcev?Oziroma tistih ki še tradicionalno, po starem živijo?Ne veliko, na nobeni strani.Ampak Japonska je danes gospodarska velesila, Indijanci pa od vseh pozabljena manjšina, ki počasi umira v rezervatih.Primerjavo sem dal zato, da bi pokazal da je prilagoditev možna.In možna ob tem tudi ohranitev svoje kulture in navad.Ne vseh, nekaj je vedno treba žrtvovati če želiš nekaj dobiti.Je pa možno, brez izgube identitete.se mi zdi da je bil način življenja vseeno drugačen.. in škoda da se tudi Japonci vse manj ozirajo na svoje korenine...sej v bistvu sva tule podobnega razmišljanja, oz. torej haha ma ja Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Če bi jih znali sprejeti, bi vam vračali! Znajo to! Vem iz izkušenj! Ker imam rada moje Cigane, me imajo radi tudi oni! To je zakon narave! Ne morete ga vzeti v svoje roke!Ne morem pozabiti na tiste male očke, ki so gledale v kamero in niso razumele, kaj se dogaja. In ker v svojih starših vidijo žalost in bes, se bodo tudi oni tega naučili. Tudi zaradi vas, Ambrušani. Naredite dobro delo in poplačano vam bo tisočkrat! Povabite jih nazaj, pogovorite se z njimi, postavite jim meje in oboji jih spoštujte! Pomagajte jim! Hvaležni vam bodo.Tudi mi.Hvaležni Zkaj naj bi bili hvaležni.Ne potrebujejo povabila vaščanov, saj imajo absolutno podporo levičarski sruktur, zakaj naj bi bili potem hvaležni?In ti cigani ne poznajo nikakršnih meja, saj so lahko počeli, kar koli se jim je zahotelo. Pri tem so imeli popolno politično podporo države in varuha človekovih pravic. Razmere v Ambrusu so pač drugačne, komunistične strukture so namenoma podpirale rome, da so uničevali življenja pokončnim in delavnim domačinom, ker pač niso bili njihovi volilci. In za raziko od prekmurja tukaj domačini NISO IMELI NIKAKRŠNE BESEDE, NIKAKRŠNIH PRAVIC, IN NIKAKRŠNIH MEJA, KI BI JIH OBOJI SPOŠTOVALI, NISO MOGLI POSTAVLJATI ROMOM! Kdor pa nima nikakršne moči, ne more pričakovati tudi nikakršne hvaležnosti. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Drnovškove vlade pa so imele vse po vrsti v svojih vrstah desne stranke, pih..... Pa če nisi opazil je sedanja vlada na oblasti več kot 2 leti - je kaj storila do sedaj?Desne stanke v Drnovškovih vladah so imele zelo majhen vpliv, pobirale so drobtinice. Ljudska stranka, na primer, se je borila za male subvencije kmetom, medtem ko je LDS in SD privatiziral blazne denarje. In kaj naj bi naredila sedanja vlada? Vsak poskus policijskega discipliniranja romov bi pozročil zgražanje javnosti nad "policijskim nasiljem" nad "ubogimi" romi in Hanžkovo gonjo proti sedanji vladi. Težko je spraviti zobno pasto nazaj v tubo, ko je enkrat iztisnjena ven. In kje so bili človekoljubi, ko bili ti kraji zaradi političnih odločitev - in ne zaradi lenobe prebivalcev - povsem zapostavljeni? Sevede, za vsako boljšo službo si moral biti "moralno politično neoporečen", zavzeti se za pravice teh ljudi pa je bili "moralno politično oporečno" Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Ja, treba se bo sprijazniti, da je eno napadati iz opozicije, drugo pa vladati in tudi kaj narediti, skratka, da to v pluralni družbi ni tako zelo enostavno. Pa kot demokrat bi moral znat sprejeti, da so leve stranke in njihova stališča v demokratični družbi nekaj čist legalnega in legitimnega. Da pa v naši družbi ne bo več po tvoje komunistov in postkomunistov bo pa moralo priti do smene generacije, tudi sedaj so namreč na oblasti postkomunisti, pa če to ti želiš videti ali ne. Sicer pa mene ne moti zavzemanje za pravice teh ljudi, moti me način na katerega bi jih, kot je videti, najraje uveljavili.....z linču podobnimi metodami. :xx!: Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 V onem postu sem napisal kar nekaj hudih besed.Za tisto kar mislim in potem izrazim, se nikoli ne opravičujem.In se tudi tokrat ne bom.Tudi meni včasih "zrase pritisk" In čeprav imam precej visok tolerančni prag, gre tudi men kdaj čez... Zakaj pa naj bi pričakovala opravičilo? ker misliš in pišeš drugače kot jaz? da ti prišepnem, kar morda ne veš, povrh sem še blond , lahko kdaj uporabiš... Se še spomnite...vsi drugačni, vsi enakopravni... od kod vam( nam) misel, da bi se romi morali spremeniti, postati takšni kot mi? ok, romi so v manjšini...na enem drugem področju pa so slovenci manjšina, gledamo globalno... In po mojem ima Hanžek vso pravico biti s svojo osebnostjo in službo, ki jo opravlja, eno...zakaj, ker gre ravno za etična in moralna merila, ki jih nekdo ima, tudi pri opravljanju svoje službe...in preberite še enkrat, kaj je v resnici napisal, ne naslanjajte se samo na kometarje, ki so potvorjeni...tako, kot paše oblasti... če levičarstvo in komunajzarstvo pomeni, da se bomvedno borila za pravico in za strpnost in sprejemanje drugačnosti, potem sem komunajzarka do zadnje kaplje krvi... in, Alef je nekje omenil...prebivlaci drugih vasi so dobili ideje, virus se širi, ker zdaj vidijo,kako se TUDi da reševati probleme....zgrabiš motorko, kuriš barake in kresove, pa romi bežijo...in TO je krivda današnje vlade, da dopušča taka dejanja... in krivda te vlade je, ker je tako tudi nastala, dobila volitve, da sama širi ksenofobijo in nestrpnost...populizem. grem raje dalje brat gospoda Štuhca v Večeru, kjer mi govori, da je moja MORALNA dolžnost, da volim Pivca za župana... :xx!: očitno z mojo moralo nekaj ne štima... , se bom morala poglobiti vase... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Še posebej mi je smešno, ko slepoto očitajo več kot očitno slepi.....nedemokracijo miselni tirani, varuha najbolj napadajo tisti, ki najbolj očitno pojma nimajo kaj varuh sploh je, državo najbolj napadajo tisti, ki sistem sploh ne kužijo pa tud zanjo niti nasploh ama baš nč konkretnega niso storil razn kritiziral....al pa da rečm nežneje, da se z dejanskim reševanjem težkih zadev konkretn nkol niso srečal itd. Jao nama No ja, moram priznat, da sistema te države sploh ne kužim, Ko mislim, da nekaj razumem, spoznam, da sploh ne razumem. na primer, zadnjič je bilo v Delu ojavljeno, da je glavna inšpektorica mestne občine Ljubljana odredila odklenitev več kot 300 z lisicami uklenjenih vozil. Večino razni veljaki, recimo podžupan Slak in podobno. Kot se je meni zdelo, da razumem stvar, sem mislil, da se lisic ne sme odkleniti brez plačila, vsaj na blagajni lisic in mestni redarji tako razlagajo. Človek se menda lahko pritoži naknadno, in če je pritožba upravičena, se mu denar vrne. Ampak pri teh več kot 300 primer je očitno veljla druga zakonodaja, ki pa je žal ne poznam in ne razumem .A bi mi mogoče ti kot pravnik to mojo temo mel osvetlu ? A nismo pred zakoni vsi enaki, tudi (bivši) podžupan Slak in ostali veljaki? Kar se pa vloge Hanžka tiče, na njega so se obrnili sorodniki žrtev povojnih pobojev, ki so pač smatrali, da imajo civilizacijske in človeške pravice, da se uredijo mrliški listi in uredijo identifikacije posmrtnih ostankov. Kot je to običajno v vseh civiliziranih državah. Pa jih je Hanžek zavrnil, da to ni nobeno vprašanje človekovih pravic. Prav tako, kot je zavrnil prošnjo krajanov Ambrusa, da se jim zagotovi minimalne standarde javnega reda in miru, pri tem pa jih je še žalil s ksenofobi. Moja vizija varuha človekovih pravic je pač ta, za razliko od tebe, da morajo imeti človekove pravice vsi, ne samo podporniki političnih sil levice, kot deluje Hanžek, popolnoma usklajen s političnimi smernicami LDSa. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 5. november 2006 Avtor Prijavi Deli 5. november 2006 To si pa ti misliš!!! Lahko probava enkrat... Samo te opozarjam... Goljufam... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 5. november 2006 Avtor Prijavi Deli 5. november 2006 Zakaj pa naj bi pričakovala opravičilo? ker misliš in pišeš drugače kot jaz? da ti prišepnem, kar morda ne veš, povrh sem še blond , lahko kdaj uporabiš... Astra Se mi je zdelo da si... In po mojem ima Hanžek vso pravico biti s svojo osebnostjo in službo, ki jo opravlja, eno...zakaj, ker gre ravno za etična in moralna merila, ki jih nekdo ima, tudi pri opravljanju svoje službe...in preberite še enkrat, kaj je v resnici napisal, ne naslanjajte se samo na kometarje, ki so potvorjeni...tako, kot paše oblasti... Astra Ne, nima.Osebna etična in moralna merila ne smejo vplivati na delo nekoga na takšni funkciji.Predvsem ne na takšni kot je varuh človekovih pravic.Predsatavljaj si Emanuela na tej funkciji... (brez zamere, Emanuel...samo zaradi primerjave)Z njegovimi etičnimi in moralnimi načeli. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 toliko iz prve....Seronjko, ber mal bl pozorn, vprašal sem v kontekstu te teme - kaj je do sedaj naredila na področju reševanja romske problematike..... Matr si naložu. Pa po uradni list bi šeu....huaaaaa Bejž raj vrtičkat.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Razlika v kulturah... Prej bi rekel razlika v miselnosti.Koliko je ostalo prvotnih prebivalcev?Oziroma tistih ki še tradicionalno, po starem živijo?Ne veliko, na nobeni strani.Ampak Japonska je danes gospodarska velesila, Indijanci pa od vseh pozabljena manjšina, ki počasi umira v rezervatih.Primerjavo sem dal zato, da bi pokazal da je prilagoditev možna.In možna ob tem tudi ohranitev svoje kulture in navad.Ne vseh, nekaj je vedno treba žrtvovati če želiš nekaj dobiti.Je pa možno, brez izgube identitete.Pozabljaš, da so Japonci do zadnjega iztrebili katolike, vse jezuite in se za 200 let zaprli. Tak, da vpliv od zunaj ni kvaril njihovega načina življenja. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Lahko probava enkrat... Samo te opozarjam... Goljufam... kakšno foro pa tudi jaz v rokavu skrivam. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.