Skoči na vsebino

Romi

alef

Recommended Posts

Alef, tule pa ne bova prišla skupaj... :o|o:

se mi zdi, da je prav funkcija varuha tista, kjer se izbirajo ljudje, čigar moralna in etična merila cenimo, so nam blizu...

zakaj pa neb bil emanuel varuh??? če je družba v takšnem stanju,potem si zasluži tudi takšnega varuha, ker je potem njegova morala in etika v skladu z družbo, ki ga je izbrala...

Sicer pa še samo malo, pa dobimo novega varuha... :sori: ki bo gotovo bolj v skladu s sedanjimi tendencami..

tako, jaz se poslavljam iz te teme, mi je dala toliko mislit in sprožila toliko samospraševanja,kaj pa v resnici mislim, kako bi se počutila, kako bi ravnala, da mi jemlje preveč časa..izpit pa pred vrati...

nisem pa nikjer zasledila konkretnih rešitev, nihče ni jasno povedal, kaj in kako narediti...vsi smo bluzili x:Ix o teoretičnih vprašanjih...

jutri pa bo nov dan...in nova tema.Evropsko sodišče za čl pravice bo objavilo svojo odločitev glede dolga do hrvaških varčevalcev...in nekako se mi zdi, kakšna bo ta odločitev, glede na to, da gre za čl pravice...pa če mi je to všeč ali ne...

lep dan vsem

Astra

Per aspera ad astra
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 1,5k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

znižala je davek na dobiček pravnih oseb

prenovila dohodninsko politiko, pripravlja se poenostavitev in informatizacija

prenovila visoko šolstvo, odprla vrata samostojnim visokošolskim zavodom, zaprla vrata pohlepnim profesorjem na državnih institucijah

prevetrila proračun v smislu zagoitavljanja več sredstev za infrastrukturo in razvoj, kar bi tut ti lahko na svoje oči opazil če bi se malo popeljal po štajerski, predvsem pa po pomurju, kjer so investicije stale na mestu vsaj 10 let

pospešila reševanje sodnih zaostankov (to bi ti prvi moral vedet, hinavec)

odprla vrata za tuj kapital na nekaterih zavoženih področjih prejšnih vlad (beri Nafta Lendava ipd...), ki nam dolgoročno lahko zagotavljajo nemoteno oskrbo z energenti, medtem ko se bodo na vzhodu bile bitke za le te

preprečila prodajo Mercatorja srbom

uredila nedeljsko delo oz. odpiralne čase trgovin , za kar se prej ni našlo skupnage jkezika, zdaj pa se naenkrat tut sindikati in opozicija strinjata, na kncu profitirajo celo delavci, ne morš verjet ha?

sankcionirala afere s preprodajo kmetijskih zemljišč

v svoje vrste povabila ugledne gospodarstvenike (Boscarol, Akrapovič, itd)

končala sago z operacijskimi mizami, česar prejšnje vlade niso bile sposobne nevemkoliko let

intenzivnejše izvajanje inšpekcijskih nadzorov v gospodarstvu, samo v gradbeništvu so ugotovili v 71% primerov davčnih nepravilnosti (kot vemo, so prav gospodarske družbe največji dolžniki državi)

poenostavitev postopkov na UE bodisi za pridobitev osebnih listin, bodisi za registracijo s.p., d.o.o. itd (projekt VEM) in drugo

toliko iz prve....

boljše da ne grem po uradni list....

aja, pa inflacija je celo nižja od napovedane... xDDx

Pozabil si dodati še da hoče:

-ukinit dodatek za malico

-ukinit dodatek za prevoz na delo

-ukinit odmor za malico

-ukinit regres

-uvesti enotno davčno stopnjo

A grem še jaz po uradni list?

Torej za čigavo dobrobit dela ta vlada?

Spadam v tisti sloj prebivalstva ki ga bo gornje navedeno najbolj udarilo po žepu.

Iz polne riti je lahko srati...

Pozabljaš, da so Japonci do zadnjega iztrebili katolike, vse jezuite in se za 200 let zaprli. Tak, da vpliv od zunaj ni kvaril njihovega načina življenja.

To je res, vendar so znali zelo dobro izkoristiti vse kar so se naučili od belcev... :palec:

Znali so se prilagoditi ne da bi izgubili identiteto.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Alef, tule pa ne bova prišla skupaj... :o|o:

se mi zdi, da je prav funkcija varuha tista, kjer se izbirajo ljudje, čigar moralna in etična merila cenimo, so nam blizu...

zakaj pa neb bil emanuel varuh??? če je družba v takšnem stanju,potem si zasluži tudi takšnega varuha, ker je potem njegova morala in etika v skladu z družbo, ki ga je izbrala...

nisem pa nikjer zasledila konkretnih rešitev, nihče ni jasno povedal, kaj in kako narediti...vsi smo bluzili x:Ix o teoretičnih vprašanjih...

jutri pa bo nov dan...in nova tema.Evropsko sodišče za čl pravice bo objavilo svojo odločitev glede dolga do hrvaških varčevalcev...in nekako se mi zdi, kakšna bo ta odločitev, glede na to, da gre za čl pravice...pa če mi je to všeč ali ne...

lep dan vsem

Astra

Bi bilo lepo če bi bilo tako, pa žal ni, kot še mnogo dugih stvari pri nas.

Moralna in etična pravila in vrednote so žal zadnja stvar pri nas ki odloča o izbiri nekoga za neko funkcijo.

Zato prilezejo na take funkcije razni Hanžki.

Ne samo da so njegova osebna moralna in etična pravila milo rečeno malo čudna in da jih preveč vpleta v svoje delo, tudi zaznavanje realnosti mu dela probleme... xrolleyesx x:Dx

Ne vem če smo ravno bluzili.

Konkretnih rešitev res nismo našli.

Saj jih tudi ne moremo.

Smo pa prišli kar blizu tega kje je resnični problem, kje ga je treba začeti reševati.

In kdo naj bi ga začel reševati.

To je pa tudi njveč kar lahko tu storimo.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Glede na vse komentarje sploh ne vem zakaj sploh rabimo pravno državo, demokracijo,... kolikor sem razumela je point demokracije, da lahko vsak dela kar hoče. Torej naj se vse skup legarizira, kraje, izsiljevanje, prodaja drog,... itd. Najprej ukradeš, pol pa greš prijavit na policijo, kjer ti odmerijo davek na krajo (največ 25 % in to je to x:Dx ). Zdej je tko, da moraš dat policajem še več kot 25 % x:Dx da te pustijo na miru.

Sej take države s takimi zakoni, kot jih imamo zdej sploh ne rabimo, ker jih noben ne upošteva,...

Pa naj bo kar cela Slovenija na takem nivoju kot so romi, da bomo lahk brez varuha človekovih pravic drug drugmu kradl,... k zdej sam romi lahk.

ALELUJA... to je tko, ko en gleda pravljice celo življenje, potem ga pa postavijo na cesto, v kaos, da povoha beznice sveta, da povoha življenje. Najprej, pravno državo ne potrebujemo mi, temveč ljudje na vladi in horda uradnikov... njim je to kruh. Pravna država pomeni, da če si broke si ku**c... ko te doleti, te doleti...

akhm, cigan je že od rojstva dalje pljuvan, mora krast za eksistenco, posledično tudi je tak kot je, mi si pa riti brišemo z dvojno opojno in se "gravžamo" x:Dx nad svojo lastno svinjarijo, bijemo humane vojne in se kličemo "civilizirane"

Lepo ste se postavli v bojne črte...

Aja, bytheway, jaz delam zelo na tem, da delam tisto kar jaz hočem in ne kdo drug x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Natrix, prav imaš, se opravičujem... x:Ix

Astra

Sprejeto x:)x :palec:

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Predsatavljaj si Emanuela na tej funkciji... xrolleyesx (brez zamere, Emanuel...samo zaradi primerjave)

Z njegovimi etičnimi in moralnimi načeli.

A men pa ne privoščiš dobre plače, kakršno ima Hanžek :eek: :sori: :o|o:

In kaj je narobej z mojimi etičnimi in moralnimi načeli xnckrivx

Bi bilo lepo če bi bilo tako, pa žal ni, kot še mnogo dugih stvari pri nas.

Moralna in etična pravila in vrednote so žal zadnja stvar pri nas ki odloča o izbiri nekoga za neko funkcijo.

Zato prilezejo na take funkcije razni Hanžki.

Ne samo da so njegova osebna moralna in etična pravila milo rečeno malo čudna in da jih preveč vpleta v svoje delo, tudi zaznavanje realnosti mu dela probleme... xrolleyesx x:Dx

Tukaj se pa strinjam s tabo.

Vsekakor rabimo bolj objektivnega varuha z občutkom za realnost. Menda so v skandinavskih državah, kjer so prvi uvajali to funkcijo, varuhi praviloma pravniki, in ne sociologi.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Sicer pa mene ne moti zavzemanje za pravice teh ljudi, moti me način na katerega bi jih, kot je videti, najraje uveljavili.....z linču podobnimi metodami. :xx!:

Spet nekaj podtikaš in spreobračaš.

Sem že nekajkrat napisu, da je naloga države, da zagotavlja urejene razmere. Da pa glede na razmere ne obsojam ljudi, ki se V KONČNI FAZI zatečejo tudi k nasilnim metodam, če jih država ne zaščiti pred nasiljem!!!

In po mojem ima Hanžek vso pravico biti s svojo osebnostjo in službo, ki jo opravlja, eno...zakaj, ker gre ravno za etična in moralna merila, ki jih nekdo ima, tudi pri opravljanju svoje službe...in preberite še enkrat, kaj je v resnici napisal, ne naslanjajte se samo na kometarje, ki so potvorjeni...tako, kot paše oblasti...

Kot prvo, do sedaj nisem opazil, da bi imel Hanžek kakšna etična in moralna merila, ampak sem pri njem zasledil zgolj nabitost z sociološkimi teorijami, ki hočejo poteptati več-stoletne izkušnje mnogih generacij in naravno kmečko logiko. Njegova neobjektivnost je že fanatična.

Kot drugo pa se ne naslanjam na neke kao potvorjene komentarje, ampak vsaj malo poznam izkušnje domačinov iz okolice Ambrusa. In nihče, ki jih vsaj malo ne teh razmer, ne obsoja domačinov in ne podpira romov.

A men pa ne privoščiš dobre plače, kakršno ima Hanžek :eek: :sori: :o|o:

In kaj je narobej z mojimi etičnimi in moralnimi načeli xnckrivx

Tukaj se pa strinjam s tabo.

Vsekakor rabimo bolj objektivnega varuha z občutkom za realnost. Menda so v skandinavskih državah, kjer so prvi uvajali to funkcijo, varuhi praviloma pravniki, in ne sociologi.

Dobro plačo ti že privoščim.

Tvoja moralna in etična načela... xDDx

Nič ni narobe z njimi, imaš pač kakršna imaš.

Sem te potlačil noter samo za primerjavo, kot sem tudi napisal.

Osebna moralna in etična načela ne smejo vplivat na objektivnost.

Varuh človekovih pravic mora obravnavati vse enako, Hanžek pa dela vse prej kot to... xrolleyesx :vragec:

Veste kaj! Koliko hiš v Halozah še nima VODOVODNEGA OMREŽJA, nima ELEKTRIKE, bog ne daj, da bi cesto imeli - še k moji tašči redno pešačim - bog ne daj, da ženska zboli, ker rešilec ne more do nje..

Če bi ilegalno priklopili elektriko, vodo..bog ne daj, da bi kdo cesto pošodral..bi jo jadrno izključili, naplačali, da se kadi..

Kaj hudiča Haložani nismo v enakopravni državi? Samo prispevke pa res lahko plačujemo..in davčna hudo hitro se spomni, če kdo zamuja s plačilom zemljišč - kar 5.ooo sit dobiš še zraven v opomin..(tole preverjeno - moja zlata sestra ima takšne izkušnje)

Potem pa ne zdaj tu meni..bogi,bogi romi.. :vragec: :vragec:

:palec:

Lepo napisano.

Tudi razmere v okolici Ambrusa niso veliko boljše, so bolj odrinjeni kraji. Tisti, ki kritizirajo domačine, naj se najprej postavijo v njihovo kožo, kjer ni takega standarda in udobja kot v Ljubljani, in naj pomislijo, koliko truda so potrebovali domačini za cesto, vodo in elektriko, ter za to, da imajo njihovi otroci mizo za pisanje naloge. Te stvari niso tako samoposebi umevne kot smatrajo tisti iz Ljubljane, češ, saj za vse poskrbi država.

Bi te pa spomnil vseeno na dejstvo, da pa ravno v prejšnjem, povsem rdečem režimu ni bilo skoraj nobenih problemov z Romi.

Zmanjkala je kakšna kura ali pa zajec, mal krompirja s kakšne njive, sem pa tja so se Cigani(takrat smo jim še tako rekli) stepli z domačini...

Tudi kakšen nož je zašel med kakšna rebra... :vragec: x:Dx

To je bilo pa v glavnem vse.

Kakršnakoli je že bila takratna oblast, na določenih področjih je bila učinkovita.

Kar za vse poosamosvojitvene ne bi mogli reči.

In to je tudi ena od stvari na katere sem hotel pokazati s to temo.

Po moje so policija, oziroma miličniki kdaj pa kdaj nalomastili rome, če so romi pretiravali s krajami, mal so jih pa tolerirali. In romi so vedeli, da ne smejo pretiravati in se preveč zameriti domačinom, pa so imeli mir. Ampak takrat še ni bilo varuha človekovih pravic, ki bi ovajal Jugoslavijo, če so policaji kakšnega roma mal nalomil, in romi so policijo špoštovali, danes se pa policisti bojijo romov.

Ampak tako kot vem da niso vsi Romi tatovi, tako vem tud to da vsi Slovenci niso nestrpni do drugačnih.

In zato me tudi motijo Hanžkovi izpadi.

Tudi jaz vem in razumem kaj je naloga varuha človekovih pravic.

Vsekakor ne ožigosanje Slovenije za nacistično državo, zmerjanje Slovencev za naciste...

Za take izjave bi se moral opravičiti, ker to so žalitve.

Ta del posta... S tem se nikakor ne morem strinjati. Lahko prosim citiraš? Od kod imaš to, da naj bi Hanžek rekel, da je Slovenija nacistična država? Jaz tega nisem nikjer zasledil in tudi ne verjamem, da bi on kaj takega tako rekel kot to ti tukaj uporabljaš. Zagotovo pa je da nekteri Slovenci so nacisti. Samo si poglej sporočila po mestnih zidovih kateregakoli mesta. In tudi nekateri posti v tem forumu so neverjetno podobni v svoji argumentacuji, argumentaciji, ki so jo imeli nacisti ob začetku njihovega pohoda na oblast. Poglej si! Nekatere stvari, ki jih je pisal Emanuel so naravnost srhljive.

Če potem kdo opozarja in dela čisto objektivne paralele kot je to storil Varuh človekovih pravic, potem, hvala bogu, imamo vsaj en državni organ, ki vestno opravlja svoje delo. Veš to, s tem, da bi se Varuh moral opravičiti je začel Janša. Meni se takšni pozivi zdijo čista farsa.

Poglej: nekdo opazi kako so nek tat pravkar spravlja k temu, da bi ukradel kolo. Pa zavpije tisti: "Na pomoč! Primite tatu!"

Po logiki, ki jo zastopaš tukaj, naj bi se zaradi blatenja ugleda krajevne skupnosti zagovarjal tisti, ki je videl in opozoril na tatu. In če se to dovoli, to je ta manever, ne bo nihče več razpravljal o tatu, ki pa je kolo dejansko ukradel. Saj lahko bi se argumentiralo: tisti, ki je vpil, je naredil sramoto celi KS. Zdaj pa vsi vedo, da se pri nas krade kolesa. Dajmo zahtevat, da se opraviči, ker je govoril, da je naša vas en brlog tatov...

Upam, da je razumljivo kaj hočem s tem primerom povedati..

Ja. :palec:

Postaviti jim meje.

Ne v smislu ločevanja, odrinjanja drugačnosti.

Saj je povsod tako.

To je moje, to je sosedovo.

In če bom jaz šel v sosedov sadovnjak jabolka obirat me bo nagnal, ali pa poklical policijo.

Pa čeprav nisem Rom... x:Dx

Naj se Romom omogoči nakup parcel kjer bodo živeli.

Ali pa z odkupom legalizira njihovo bivanje tam kjer so že zdaj, na črno.

In za to kje bodo živeli naj veljajo ista prvila, isti zakoni kot za ostale Slovence.

Kjer se ne sme graditi, se pač ne sme...

Do sožitja je še dolga pot, ampak jaz verjamem da je možno.

Tudi oni se morajo zavedat da pa smo mi tudi DRUGAČNI od njih.

In imamo tudi pravico do te drugačnosti.

In tudi oni naj spoštujejo našo drugačnost, kot se od nas pričakuje da spoštujemo njihovo.

:palec: :palec: :palec:

Hehehe, ti si čist obseden s komunisti, postkomunisti ha......tud če bi pisal o kulinariki bi se verjetno razpisal o negativnih vplivih komunizma in postkomunizma na prebavo državljanov xrolleyesx x:Dx Najboljš, da zarad ravnovesja v vsakem postu začnem pisat o negativnih vplivih npr. krščanstva, kapitalizma na družbo, pa četud bomo o seksu pisal....Drnovškove vlade pa so imele vse po vrsti v svojih vrstah desne stranke, pih..... :o|o: Pa če nisi opazil je sedanja vlada na oblasti več kot 2 leti - je kaj storila do sedaj?

No končno sem se lahko iz srca nasmejal.

Super argumentacija!

Spet nekaj podtikaš in spreobračaš.

Sem že nekajkrat napisu, da je naloga države, da zagotavlja urejene razmere. Da pa glede na razmere ne obsojam ljudi, ki se V KONČNI FAZI zatečejo tudi k nasilnim metodam, če jih država ne zaščiti pred nasiljem!!!

Ja, ja, ja.

Kar ne sprenevedaj se.

Poglej si kaj si dejansko napisal.

Če je kdo, ki bi se moral opravičiti, potem si to ti!

Se strinjam s tabo, da je drzava "lena" kar se tice teh dejavnosti in vec kot mlacna pri zagotavljanju izvajanj dolocenih pravic in zakonov. :palec: Samo tole, kar si pa napisal, da ne obsojas ljudi, ki se v koncni fazi zatecejo k nasilnim metodam...,je pa skor isto, kot ce bi to podpiral. Se ti ne zdi?

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Ta del posta... S tem se nikakor ne morem strinjati. Lahko prosim citiraš? Od kod imaš to, da naj bi Hanžek rekel, da je Slovenija nacistična država? Jaz tega nisem nikjer zasledil in tudi ne verjamem, da bi on kaj takega tako rekel kot to ti tukaj uporabljaš.

V enih Slovenskih Novicah iz prejšnjega tedna... x?x

Potrudi se malo še sam, se mi ne da iskati v katerih... x:Dx

Kratka zgodovina Hanžkovih izjav.

In primerjav z nacizmom, koncentracijskimi taborišči.... :vragec:

Če ti je natančnost tako ljuba ga grem lahko seveda dobesedno citirat, tudi njegove starejše izjave.

Saj so vse nekje dokomentirane in se jih da dobiti, tudi za nazaj.

Kar najbolj zamerim hažku je pristranskost in neobjektivnost.

Ko so se nanj obrnili krajani Ambrusa so bili ožigosani - javno! - za ksenofobe in nestrpneže.

Zanj so nekaj stoglava drhal...

Će je varuh, naj bo za vse.

Osebna prepričanja in merila naj zadrži zase, v funkciji ki jo opravlja zanje ni mesta.

Tako pa namesto da bi miril situacijo, s svojimi izjavami le še priliva olja na ogenj.

In ko si že omenil Emanuela in njegove izjave... x:Dx :vragec:

Dal sem tudi primerjavo, par postov nazaj - si predstavljaš njega na mestu varuha človekovih pravic?

Za koga bi se on zavzemal?

Razumeš zdaj kaj sem hotel povedati?

To, da se v Ljubljani filtrira voda in kupuje ustekleničena, je čisto preseravanje!

In ne gre za to, da se "pa kar naenkrat cela Sloveniija bori zato, da bi imeli prebivalci neke dolenjske vasi čisto pitno vodo", ampak za to, da zakoni veljajo tudi za rome. Če hočejo pravice, naj spoštujejo tudi red, in če reda nočejo spoštovati, potem naj tudi pravic nimajo. Ne pristajam na tezo, da romom pač ni treba spoštovati reda, upravičeni pa so do vseh pravic.

Vsekakor pa ni slučajno, da je prejšna oblast to načrtno tolerirala ravno na območju, ki ni ravno volilna baza post-komunističnih sil.

hmm Emanuel... evo en tvoj post, s katerim se pa skoraj popolnoma strinjam

Filtriranje vode... ja čisto preseravanje, jaz jo pijem iz pipe, pa je ok..

Pravice.. ja res je, dodal bi samo to, da je varuh človekovih pravic... kar pomeni vseh človekovih pravic, ne samo tistih, ki so trenutno v modi... Da deluje tako (čaka, kaj je v modi) je dokaz, da se vedno odzove šele par dni po tistem, ko novinarji naredijo štalo, pa ne gre samo za rome tudi v prejšnih primerih je bilo tako... on bi moral bit ja pred novinarji...

Ja res je tolerirala, res je mižala.... smo izvolili novo, ki pa žal ni nič boljša... kajne.... (pa prejšnja je mižala popuščala povsod, takorekoč dosledno, tudi recimo, (en primer, ki ti ne bo všeč) pri nekaterih neupravičenih cerkvenih zahtevah...

Za ostale poste, ki sem jih prebral, bi rekel takole, nekateri so zelo emocionalni, pa tudi osebno prizadeti, pa ekstremistični, dajte se skoncentrirat na dejstva, komu in kako vse so bile v tem primeru kršene človekove pravice, dajte vse to na rešeto in se zamislite... jaz želim, da moji otroci rastejo v okolju, kjer bodo človekove pravice samoumevne in se bodo lahko ukvarjali sez bolj produktivnimi stvarmi.

Me je pa en post precej ganil, nekoga so psi napadali (Romski), hmm sem neki poletni dan rolal in na drugi strani ceste gre mamca sez ogromnim pesom... nič nisem imel v roki ne pištole, ne šmajserice, še noža ne, samo sončna očala in MP3plejer, slušalke na ušesih, lep dan je bil in mrmral ali žvižgal sem si neko melodijo... nakar uni pes zalaufa proti meni čez cesto, mamco je vlekel kot zastavo za sabo in komaj sem se izognil grozeči čeljusti... mamca je rekla, da ima totega pesa zaradi samozaščite.... no ja..... hmm... (bila je čistokrvna Ljubljančanka..) Skratka včasih malce pretiravamo s samozaščitnimi ukrepi... če danes pomislim, mogoče bi pa tudi zaradi tega lahko stopil k Hanžku...

Ja, ja, ja.

Kar ne sprenevedaj se.

Poglej si kaj si dejansko napisal.

Če je kdo, ki bi se moral opravičiti, potem si to ti!

Mogoče niso dobro bral, kar sem napisal, in si zato spregledal poanto.

Ves čas trdim, da ne obsojam oziroma celo podpiram delovanje domačinov v Ambrusov GLEDE NA DEJANSKO STANJE, KI VLADA NA TEM OBMOČJU, KI JE POSLEDICE VODENJA TOLERANTNE POLITIKE DRŽAVE DO KRIMINALITETE TE SKUPINE ROMOV. In če mi očitaš nasprotno, te prosim, da konkretno navedeš kakšen moj citat, ampak ne en stavek iztrgan iz konteksta, pač pa tudi razlago!!!

Ko je Mick pametoval o tem, kako nekateri samo pametujemo in sploh ne razumemo pravne države, tako kot jo on, ki je pravni stručko sem mu postavil konkretno vprašanje;

"No ja, moram priznat, da sistema te države sploh ne kužim, Ko mislim, da nekaj razumem, spoznam, da sploh ne razumem. na primer, zadnjič je bilo v Delu ojavljeno, da je glavna inšpektorica mestne občine Ljubljana odredila odklenitev več kot 300 z lisicami uklenjenih vozil. Večino razni veljaki, recimo podžupan Slak in podobno. Kot se je meni zdelo, da razumem stvar, sem mislil, da se lisic ne sme odkleniti brez plačila, vsaj na blagajni lisic in mestni redarji tako razlagajo. Človek se menda lahko pritoži naknadno, in če je pritožba upravičena, se mu denar vrne. Ampak pri teh več kot 300 primer je očitno veljla druga zakonodaja, ki pa je žal ne poznam in ne razumem .

A bi mi mogoče ti kot pravnik to mojo temo mel osvetlu ? A nismo pred zakoni vsi enaki, tudi (bivši) podžupan Slak in ostali veljaki?"

Pa misliš, da mi je odgovoril :eek: ?

Kje pa, niti slučajno nisem dobil odgovora. Kot jest poznam pravno delovanje te tržave, je stvar taka; deluje pač tako, kot si to želijo post-komunistični lobiji, če pa se kdo temu upre, ga zmeljejo in mu uničijo življenje. Tako je že 60 let. Kdor se zavzame za to, da bi morala pravna država sčititi tudi ljudi, ki živijo na območjih, ki niso volilna baza post-komunističnih struktur, ga močna propagandna mašinerija satanizira in proti njemu nahujska vso slovensko in po možnosti, če se da, še evropsko javnost in evropske strukture.

Poglejmo recimo en primer. K sosedovi mamci, starejši ženici, ki je celo življenje garala in sedaj živi s skromno pokojnino, pridejo romi in zahtevajo recimo 25 jurjev, če jim pa ne da, ji pa razbijejo okni, ki jih je mukoma prigarala. Ti romi uživajo absolutno podporo levičarskih sil in pač počnejo, kar se jim zljubi, organi p0regoni pa mižijo NA OBA OČESA. A ni dolžnost mož iz te vasi da zaščitijo ubogo ženico pred nasiljem? Kakšni ljudje pa bi bili, če ne bi vsaj poskusili pregnati romov. In tukaj sploh ni vprašanje, kdo je dobričina in kdo ne, temveč kdo je dec, kdo pa pusijevska šleva. Jest osebno sem pripravljen raskirati tudi to, da grem v ječo, zato, da zaščitim ubogo staro od dela zgarano ženico. Prav tako je dolžnost mož, da zaščitijo svoje otroke. Od te države tega pač ne morejo pričakovati. Vsaj ne, dokler bodo v sodstvu razni Micki.

Naj se Romom omogoči nakup parcel kjer bodo živeli.

Večina ljudi mora trdo delati, da si lahko kupi ZAZIDLJIVO parcelo. Romom pa se - vsaj večinoma, da ne bom posploševal - ravno ne da! Je lepše mal taborit, pa peti pa plesati, kot pa garati.

Poglejmo recimo en primer. K sosedovi mamci, starejši ženici, ki je celo življenje garala in sedaj živi s skromno pokojnino, pridejo romi in zahtevajo recimo 25 jurjev, če jim pa ne da, ji pa razbijejo okni, ki jih je mukoma prigarala. Ti romi uživajo absolutno podporo levičarskih sil in pač počnejo, kar se jim zljubi, organi p0regoni pa mižijo NA OBA OČESA. A ni dolžnost mož iz te vasi da zaščitijo ubogo ženico pred nasiljem? Kakšni ljudje pa bi bili, če ne bi vsaj poskusili pregnati romov. In tukaj sploh ni vprašanje, kdo je dobričina in kdo ne, temveč kdo je dec, kdo pa pusijevska šleva. Jest osebno sem pripravljen raskirati tudi to, da grem v ječo, zato, da zaščitim ubogo staro od dela zgarano ženico. Prav tako je dolžnost mož, da zaščitijo svoje otroke. Od te države tega pač ne morejo pričakovati. Vsaj ne, dokler bodo v sodstvu razni Micki.

Točno to Emanuel.

To je spet en primer!

Točno tako so argumentirali nacisti.

Posebaj za emanuela. Dva citata:

Emanuel 6.11.2006:

"(Marsa @ 3. Nov 2006, 17:31)

ogabne so mi take reakcije ljudi, da cim PA NJEMU zdaj kao nekaj (ne ti men pa to), bomo pa kar polival pa zhgal pa s pestmi pa grozil pa ne vem kaj.

Men se pa te reakcije ne zdijo nič ogabne. Čist v skladu s kmečko kulturo, da na svoji zemlji se pa ne pustiš jeba v glavo, in se boriš, dokler lahko migaš vsaj z mezincom. Je odraz človeške pokončnosti in dostojanstva, ter želje, da svojim potomcem pustijo vsaj približno tako urejeno družbo, kot so jo sami dobili od dedov. Če pa pustijo, da se jim bodo razpasli cigani, potem pa res niso vredni pol pizde. Njihova NARAVNA PRAVICA IN DOLŽNOST je, da cigote spodijo in pobijejo, če država ne bo nare-dila reda. Drugače jim njihovi nasledniki lahko samo še plunejo na grob. Še žival se bori za svoj prostor pod soncem, a ni človek več kot žival. ABSOLUTNO in POPOLNOMA podpiram zahteve ljudi, da se cigote izseli.

--------------------

da je samo ena čreda, in samo en pastir."

Do sem Emanuel. Torej- to si rekel med drugim in v tem kontekstu.

In za to bi se moral opravičiti ti. Nihče drug!

Mura 4. 11.2006

Moje mnenje je, da tisti, ki kradejo zato morajo odgovarjati. Vendar odgovarjati mora vsak osebno. Tisti, ki krade. Ne glede na to ali je Slovenec ali je Rom ali je Albanec itd..

Mi se tako radi postavljamo z našo Evropskostjo.

Toda poglejmo kako nekateri ljudje gledajo na nas v Evropi.

Če rečeš, jaz sem Slovenec... Aha, vi ste tisti, ki znate EU tako dobro goljufati in pokasirati dvojne subvencije, Milijone, ki vam sploh ne pripadajo!

Ko potem narediš velike oči, dobiš pod nos kaj takega:

citat:

SUBVENTIONSBETRUG

Slowenien erschwindelte EU-Gelder mit Geisterkühen

Seit zwei Jahren ist Slowenien in der Europäischen Union, jetzt hat das Land seinen ersten EU-Skandal: Inspektoren fanden heraus, dass die Hälfte aller Kühe, für die slowenische Landwirte Subventionen erhielten, gar nicht existierten.

Hamburg - Die Prüfer des Europäischen Rechnungshofes müssen sich sehr gewundert haben, als sie in Slowenien unterwegs waren, um die Angaben der dortigen Bauern auf ihren Wahrheitsgehalt hin abzuklopfen. Die Hälfte des Rinderbestandes, den die Landwirte auf dem Papier angegeben hatten, fanden sie der Londoner "Times" zufolge nicht. Am Ende stellte sich heraus: Dieses Vieh war schlicht und ergreifend der Vorstellungskraft der Landwirte entsprungen - die Bauern kassieren zu Unrecht Subventionen. Auch ein Viertel aller auf dem Papier angegebenen Ziegen und Schafe existierten in Wirklichkeit nicht.

kaz

konec citata

Kaj tukaj piše?

Tukaj piše, da je Slovenija Evropi ukradla denar za Subvencije za krave, ki jih sploh ni.

Kmetje dobijo namreč subvencije od EU za vsako kravo, ki jo imajo v hlevu.

Kontrolorji EU so pa ugotovili da polovica krav za katere so Slovenski kmetje dobili subvencije sploh ne obstoja.

Kmet, ki ima v štali 4 krave napiše, da jih ima 8 in potem tudi pokasira subvencije za 8 krav.

Kaj pa to?

A to ni kraja?

A to ni resnično blatenje ugleda Slovenije v svetu.

Pa naj mi zdaj kdo reče, da so tudi za to krivi Romi!

In kaj če se začne civilizirano prebivalstvo Evrope upirati in pritoževati, češ Slovenci so goljufi.

Slovenci kradejo denar, ki ga potem ne morejo dobiti tisti, ki jim res pripada.

In kaj bo, ko bodo odkrite še druge podobne mahinacije?

In kaj bo če bodo Evropljani potem zahtevali, da se nas vse preseli nekam, recimo vsaj na Kosovo, da bodo oni lahko živeli v miru?

Jaz osebno lahko potem samo upam, da bo v Evropi čim manj takšnih besed kot so Emanuelove.

Potem lahko samo upam, da bodo kaznovani samo tisti, ki so dejansko goljufali.

Zdaj pa Emanuel...

Kaj porečeš?

če koga zanima...

>V A B I L O N A J A V N O T R I B U N O

>

>

>V nedeljo, 29. oktobra smo prebivalci in prebivalke Slovenije gledali

>reprizo prizorov, ki so se v preteklosti odvili velikokrat. Mnogi smo

>ocitno zmotno mislili, da obstaja druzbeni konsenz, po katerem je tako

>pocetje za vedno deponirano v arhive zgodovine. Vendar so po pogovoru

>lokalnih oblasti z notranjim ministrom Dragutinom Matejem romsko

>druzino izselili z njenega doma in sicer z namenom, da bi jo

> >zascitili< pred jeznimi vascani. Predstavniki vlade govorijo

>izselitvi kot o zacasni resitvi, medtem ko vascani Armbrusa upajo, da

>so se dokoncno resili Romov iz svoje sosescine - da so dosegli lokalni

>Endloesung romskega vprasanja.

>

>O tem, kaj pomeni nedavni dogodek za druzbo, v kateri bivamo, zakaj se

>je pripetil, kako ga brati in kako se nanj odzvati, bomo govorili na

>javni tribuni z naslovom ZVERANJE ALI NORMALIZACIJA IZGONOV, ki bo 8.

>novembra ob 18. uri v Menzi pri koritu v AKC Metelkova mesto v

>Ljubljani.

>

>Javna tribuna je tudi napovedni dogodek za protestni shod, ki bo 14.

>novembra ob 17. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani.

>

>Javno tribuno bo vodila dr. Vesna Leskosek.

>

>Kratke uvodne misli bodo podali:

>

>dr. Darko Strajn

>Brankica Petkovic

>Natasa Brajdic

>dr. Darij Zadnikar

>Aleksander Todorović

>

>Vabljeni!

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Ko je Mick pametoval o tem, kako nekateri samo pametujemo in sploh ne razumemo pravne države, tako kot jo on, ki je pravni stručko sem mu postavil konkretno vprašanje;

"No ja, moram priznat, da sistema te države sploh ne kužim, Ko mislim, da nekaj razumem, spoznam, da sploh ne razumem. na primer, zadnjič je bilo v Delu ojavljeno, da je glavna inšpektorica mestne občine Ljubljana odredila odklenitev več kot 300 z lisicami uklenjenih vozil. Večino razni veljaki, recimo podžupan Slak in podobno. Kot se je meni zdelo, da razumem stvar, sem mislil, da se lisic ne sme odkleniti brez plačila, vsaj na blagajni lisic in mestni redarji tako razlagajo. Človek se menda lahko pritoži naknadno, in če je pritožba upravičena, se mu denar vrne. Ampak pri teh več kot 300 primer je očitno veljla druga zakonodaja, ki pa je žal ne poznam in ne razumem .

A bi mi mogoče ti kot pravnik to mojo temo mel osvetlu ? A nismo pred zakoni vsi enaki, tudi (bivši) podžupan Slak in ostali veljaki?"

Pa misliš, da mi je odgovoril :eek: ?

Kje pa, niti slučajno nisem dobil odgovora. Kot jest poznam pravno delovanje te tržave, je stvar taka; deluje pač tako, kot si to želijo post-komunistični lobiji, če pa se kdo temu upre, ga zmeljejo in mu uničijo življenje. Tako je že 60 let. Kdor se zavzame za to, da bi morala pravna država sčititi tudi ljudi, ki živijo na območjih, ki niso volilna baza post-komunističnih struktur, ga močna propagandna mašinerija satanizira in proti njemu nahujska vso slovensko in po možnosti, če se da, še evropsko javnost in evropske strukture.

Vsaj ne, dokler bodo v sodstvu razni Micki.

Sploh nisem opazil tega vprašanja, med drugim verjetno tudi zato, ker nisi nekdo, ki bi ga želel redno prebirati. Sicer pa ne vem kaj bi ti naj jaz na to odgovoril....Odločitev ni moja, ne poznam razlogov in detajlev za tako odločitev, niti ne morem prevzemati odgovornosti za odločitve drugih......In če se je - se je to zgodilo pod sedanjo vlado (po tvoje so pač leve al desne vlade odgovorne za vse živo :o|o: ), pa naslovi vprašanje nanje oz. na pristojne službe, ne x;)x

Mirno lahko rečem, da lažeš, nakladaš, posplošuješ.... Mirno. In za tem trdno stojim. Ojoj, uboščki, zamisli, slovenska in evropska javnost je tako naivna in neumna, da nasede hujskaštvu postkomunističnih sil, anede? Včasih težko verjeti, da nekdo kvasi takšne neumnosti kot jih ti, pa ostane živ. No, to sam zato, ker na tvojo srečo neumnost izjav in nestrpnost nista nujno smrtno nevarni bolezni, sta pa žal večinoma neozdravljivi, te bosta očitno spremljali do smrti. In od kod ti veš kako jaz delam? Razloži mal, argumentiraj, ne nakladaj kar nekaj tja v en dan. Debate pa tako ne zdržiš nobene, da se ne bi spuščal na osebno raven, kaj ti res vedno zmanjka ali kako?

In zdaj sem verjetno spet žaljiv do tebe......ja, pismo, pa debatiraj o temi ne o meni.....ker če bova o temi pa drugačni mnenji ja ne bosta žaljenje, mar ne? x;)x :inocent: Pa daj, predstav se še ti po poklicu, da bova enakovredna pri posploševanju..... x:o)x Se pa res počas čudim, da se mi da pogovarjat tko še......Ok, se razlikujemo pa "kregamo" sam daj vloži še mal pozitivne energije v to, no, mal humorja, veselja, pozitivizma..... :palec:

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...