Skoči na vsebino

Romi

alef

Recommended Posts

Poglejmo recimo en primer. K sosedovi mamci, starejši ženici, ki je celo življenje garala in sedaj živi s skromno pokojnino, pridejo romi in zahtevajo recimo 25 jurjev, če jim pa ne da, ji pa razbijejo okni, ki jih je mukoma prigarala. Ti romi uživajo absolutno podporo levičarskih sil in pač počnejo, kar se jim zljubi, organi p0regoni pa mižijo NA OBA OČESA. A ni dolžnost mož iz te vasi da zaščitijo ubogo ženico pred nasiljem? Kakšni ljudje pa bi bili, če ne bi vsaj poskusili pregnati romov. In tukaj sploh ni vprašanje, kdo je dobričina in kdo ne, temveč kdo je dec, kdo pa pusijevska šleva. Jest osebno sem pripravljen raskirati tudi to, da grem v ječo, zato, da zaščitim ubogo staro od dela zgarano ženico. Prav tako je dolžnost mož, da zaščitijo svoje otroke. Od te države tega pač ne morejo pričakovati. Vsaj ne, dokler bodo v sodstvu razni Micki.

Konkretiziraj, ne nakladaj. Vse preveč "recimo-v" je v tej tvoji zgodbi. Naredi nekaj, ne bluzi tu po forumu, ukrepaj, zavzemi se zanjo, podaj prijavo oz. jo pomagaj podati njej, ne izgubljaj energije tu vnemar. Ker pa nakladaš, pa ker stalno bentiš čez komuniste, postkomuniste, levičarje, liberalce te bom še lažje spomnil, da je minister za notranje zadeve iz sedanje rečmo "desne" vlade, enako minister za pravosodje, enako generalna državna tožilka, enako šef policije, torej vsi ljudje, ki so kao (kao - ker je nemogoč da bi oni lohk bli kar tko odgovorni za posamezne primere....razen, če se ti ponavljajo v večjem obsegu, pa se ne reagira...) objektivno odgovorni, da se to kar opisuješ, ne bi dogajalo. Pa saj se niti ne. Posplošuješ. Lahko začneva že pri prvi dilemi......V tem primeru bi namreč lahko šlo za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari po 1. odstavku 224. člena KZ (lahko pa sicer tudi za izsiljevanje, odvisno od okoliščin storitve), ki se preganja na predlog oškodovanca, ki ga mora le-ta podati v treh mesecih.......Če ga ne, po zakonu organi pregona in sodišče ne morejo in ne smejo nič, popolnoma nič. A ga je podala, predlog za pregon, a si ji ga pomagal podati ali tu samo nakladaš, kaj si ti vse pripravljen? Aja, vsa zgodba je samo tvoja "recimo" zgodba, teoretična, namišljena..... namenjena pa dokazovanju tvojga prav? x;)x x:o)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 1,5k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Jezus no..zdajle bom pa spet huda ratala..

Romom naj se omogoči, da kupujejo zazidljive parcele..pismo, če ne bi podedovala od staršev -bi za tole parcelo svojo dala 3.miljone. Pa je sredi Haloz. Bog vas nima rad..kaj ste čisto že zmešani? Pa vsaki dan hodim v službo, plačujem DAVKE, vse možne pristojbine. Za vsak priključek, ki sem ga hotela dobiti sem se morala prikazati s 100.000 najmanj. In tudi sredi Haloz so zeleni pasi - par sto metrov naprej je, pa čeprav so sanjske parcele, si živi bog ne bo mogel tam postaviti bajte..(upam, da romi na koncu ne bojo izjeme :vragec: :vragec: )

Pismo - za vse sem garala, metala v mešalec kot zmešana, bruhala od sile, padala v svinčen spanec potem..

Tule pa bi kar šenkovali???

Se vam je čisto sfuzlalo??

In to, da pol sredi njive manjka vsake toliko kromopira je še najmanjši problem..kaj pa ko pretepejo vašega otroka? Potem pa je najbolje, da jih ustno pohvalite in rečete, da je očitno vsake škoda, ki je mimo padla. :vragec: :vragec:

Ja..ne maram jih evo. Tam me sredi mesta ustavlja babnica s kupom otrok - ji dam žemljo pa jo froc vrže vstran. Ko smo pa še živeli v mestu in pozvoni, pa froc celi goli ji pravim, počakaj nimam keša ti bom pa dala čevlje in cote..šibam po cote in šuhe - goroteksove, da ji froca ne bo zeblo, pa potem najdem za blokom (čevlje res ne, hlače in puloverje pa)..mah daj..no..mi hoče šlogat sredi mesta pa ji(hudoba) rečem, nimam keša, lahko pa mi tak šlogaš x:px x:px x:px pa nekak ni hotela x:px x:px

Samo za pravice se menijo, klinc kje so pa dolžnosti? Otročje je tole, ker se moje punce isto nekaj so menile: ful so nekaj pravice omenjale na dolžnosti pa pozabile. Pa sem ju hitro spomnila na dolžnosti..

In se spomnim, ko fotra peljala v MB bolnico, čakamo lepo po vrsti zunaj, pridejo Romi, kar preko reda bi oni nekaj...kao nimajo časa..mah daj..sem se takoj razpizdila. SO me pa gledali tako, da če bi pogled ubijal, bila jaz stokrat mrtva. Če je red za vse še naj bo za njih..mater.

Kako označbo bom zdajle dobila??Ksenofobik?

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Ksenofob raje? :inocent: x:Dx Ne vem, si mi sicer preveč fajn, da se bi tukaj zdaj prepucaval s tabo. Ne štekam pa kako imate ti, ki jih tolk ne marate, tolk slabih izkušenj, sam pa imam tud kar nekaj izkušenj z njimi, pa so te tako slabe kot dobre.

Sicer pa sem proti nekim posebnim privilegijem Romom, itak. Sem pa tudi proti priviligiranosti katerekoli narodnosti, veroizpovedi itd. navpram drugim..... x^x

K. Čapek

En nasvetek: lahko pa jih povabite k sebi domov. Ali pa jim plačujete prenočišče kje. Dokler se ne bojo naveličali in šli. So le nomadi po srcu.

Ja..v svojem lajfu in koliko srečanjih z romi imam eno samo pozitivno izkušnjo - eno samo, samcato..pa na desetine slabih..Povprečje ne more biti dobro.

Sicer pa ne maram: goljufov, lažnivcev, lenuhov, pretepačev, agresivnežev, lahkih zaslužkarjev,pijancev...in koliko od tega so si vzeli Romi?

Med drugim tole pomeni, da ne maram tudi svojega svaka(pa ni rom) ima pa razen agresivnosti vse ostale lastnosti..

Fajn. Če bi bilo tole omogočeno že pred dvema ali pa vsaj desetletjem, bi tega prepira tule ne bilo.

Zakaj zdajle pizdim..zato, ker se ni mignilo z ritjo, ampak potiskali problem nekam kamor sonce ne sveti vsaki dan.

Romi pa so medtem zidali tam, kjer se jim je zazdelo. Evo..

Je pa res, da so že zdavnaj ugotovili, da je zbiranje odpadkov zelo donosen posel. Medtem ko smo ostali vihali nosove, so oni lepo razsortirali in služili. Mi osli pa smo jim bili na koncu še fauš.

Aja še tole..če mislim, da je 90% romov lažnivcev, goljufov + vse ostalo..toliko ne..kar precej pa...je očitno res zanje, znajdi se in bog ti bo pomagal..

Pa še tole.

Če je red je red za vse. Če pa ne, pa bog pomagaj tej državi. In nam, ki živimo v njej.

Tole sem hotla povedat. Že zdavanaj..pa je še vse drugo zraven ratalo..

Ne glede ali si Slovenec, Italijan, Madžar, ali Rom.

Nekje nekaj o pravni državi bilo govora??

Če je red je red za vse. Če pa ne, pa bog pomagaj tej državi. In nam, ki živimo v njej.

S tem se menda strinjamo vsi. Samo ne razumem zakaj obsojamo Rome, če temu ni tako? Res ne. Ni jih videt ne med politiki, ne med poslanci, ministri, policisti, sodniki, tožilci, pravobranilci, odvetniki, notarji ipd.....nikjer? Ne razumem potem.... :inocent:

K. Čapek

Fajn. Če bi bilo tole omogočeno že pred dvema ali pa vsaj desetletjem, bi tega prepira tule ne bilo.

Zakaj zdajle pizdim..zato, ker se ni mignilo z ritjo, ampak potiskali problem nekam kamor sonce ne sveti vsaki dan.

Romi pa so medtem zidali tam, kjer se jim je zazdelo. Evo..

Je pa res, da so že zdavnaj ugotovili, da je zbiranje odpadkov zelo donosen posel. Medtem ko smo ostali vihali nosove, so oni lepo razsortirali in služili. Mi osli pa smo jim bili na koncu še fauš.

Aja še tole..če mislim, da je 90% romov lažnivcev, goljufov + vse ostalo..toliko ne..kar precej pa...je očitno res zanje, znajdi se in bog ti bo pomagal..

Pa še tole.

nataly,

daj preberi si kar sem zgoraj ponovno napisal za emanuela.

Če smo že pri poštenosti.

Kdo je oguljufal Evropo za težke denarce.

Same eminence tista dva individvuma odpuščena iz JNA zaradi debilnosti, na "prostosti" doktorirala in postali doajena slovenske intelektualne scene, dobr ta zadnji je itak tist, ki bi koncentracijska taborišča odpiral po Sloveniji če bi se v osamosvojitveni vojni narobe obrnil. Tukile pogrešam kako dobro staro Mao Ze Dong ročico

Zdej se bom pa še jaz razpizdil :vragec:

Mene pa samo zanima če je med povabljenimi tudi kdo iz Ambrusa?

Ker če ga ni, bo ta "javna tribuna" čisto navadna farsa.

Preseravanje instant človekoljubov... :xx!: :xx!:

Tistih dr. ne poznam, razen Štrajna sem enkrat nekaj poslušal...

Po kmečko bi se reklo da nima vseh dil pribitih gor pod streho.

Zelo dobro pa vem kdo je zadnji na listi.

Izbrisani...

Ja, je res "zbrisal" ko je postalo vroče.

Pred tem je pa pozival na mitinge.

Pa ljudje božji, a ste res tako slepi in butasti?

Da vas takile vodijo za nos? x:Dx x:Dx x:o)x

Jezus no..zdajle bom pa spet huda ratala..

Kako označbo bom zdajle dobila??Ksenofobik?

Coprnica.... x:Dx x?x x;)x :palec: :palec:

posebaj x:o)x

sorry, sem morala x:px x;)x

In kaj si ti to morala, če mi je dovoljeno vprašati? x:Dx x?x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

nataly,

daj preberi si kar sem zgoraj ponovno napisal za emanuela.

Če smo že pri poštenosti.

Kdo je oguljufal Evropo za težke denarce.

Mura... xrolleyesx

Pa kaj hudiča imajo te krave in Romi skupnega?

Ne mi zamerit, ampak bolj ko te berem bolj čutim da skoz tebe govori nekdo drug... xrolleyesx

Nekdo od "instant človekoljubov" ki sem jih prej omenil... x:Dx x:Dx x:o)x

Nekaj naučenega, napiflanega je v tvojih postih...

Neka že slišanega, prebranega, prežvečenega... x?x

Nekaj kar z realnostjo nima veze.

In, oprosti, v tvojem pisanju je prav toliko ali še več nestrpnosti kot v Emanuelovem, v katerega se tako rad zaletavaš.

Samo da je ta nestrpnost naperjena v drugo smer kot njegova.

In ko že ti sprašuješ druge - a pa ti kdaj prebereš kar napišeš?

Ali pa te raje vprašam - a ti razumeš kar Mura napiše... x?x xrolleyesx x:Dx x:Dx x:o)x :vragec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

tale tema se je pa tko razunela, da vas ni več za brat. matr porkaduš... pa k se usi strinjamo, da je za use kriva država, pol pa stvar jasna... napadt mormo državo...(kontrola cenzure)hehe
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Ah, saj vendar popolnoma jasno... pri nas vlada ze desetletja stara rimljanska politika "Divide et impera! Razdvoji in vladaj! x:Dx

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

tale tema se je pa tko razunela, da vas ni več za brat. matr porkaduš... pa k se usi strinjamo, da je za use kriva država, pol pa stvar jasna... napadt mormo državo...(kontrola cenzure)hehe

Daj ti kar brez cenzure... x:Dx :vragec:

Saj je prav da se mal razkurimo. :palec:

Bolje kot pa gledat stran in reči to se me ne tiče, to ni pri meni...

Upam samo da se bodo razkuril tud tisti ki se morajo... :vragec:

Ki bi se moral že zdavnaj, pa se niso... :xx!: :vragec:

Mura... xrolleyesx

Pa kaj hudiča imajo te krave in Romi skupnega?

Nekateri, tudi ti, ste tukaj večkrat opravičevali početje Ambrušanov s tem, da romi kradejo.

Jaz izhajam iz tega, da podatkov o številu krav v Slovenskih hlevih niso pošiljali romi!

Nasprotno od tega!

Po podatkih časopisa Spiegel, so slovenski kmetje okradli EU za mastne denarce. Po logiki, ki jo zastopa Emanuel in po logiki, ki si jih zastopal ti, dokler se nisi nekoliko revidiral, naj bi dejstvo, da Romi kradejo (med drugim) opravičevalo to kar se je v Ambrusu zgodilo.

S primerom- saj ne gre za krave- gre za pokradene subvencije x!x, sem hotel pokazati, da bi taista logika lahko koga pripeljala do sklepanja, da je pa treba poslati množico jeznih Evropljanov nad Slovence. Kar vse... Ali pa jih morda kar naravnost preseliti.

Če tukaj sam še vedno ne vidiš parelele v nesmiselnosti takšnega argumentiranja, potem ti ne morem pomagati.

Drugo pa...

Ja saj je jasno, da se je vsak od nas v življenju do zdaj tudi že česa naučil.Tudi ti. Tako srčno upam!

In samo prav se mi zdi, če potem to česar smo se naučili, tudi izrazimo.

Tako ti kot jaz.

Potem takem je res, da skozi mene govorijo znanje in izlušnje, ki sem si jih bil pridobil. Upam, da pri tebi ni drugače.

Do sem Emanuel. Torej- to si rekel med drugim in v tem kontekstu.

In za to bi se moral opravičiti ti. Nihče drug!

Nimam se namena opravičevati. Mogoče sem se res malo preostro izrazil, ampak, ko nekdo iz varneg zavetja Ljubljanskega udobja piše, kako se mu gnusijo reakcije domačinov, mi pa res mal dvigne pritisk (sploh pred polno luno :vragec: ) Kako naj obsojam ravnanje domačinov, če pa bi v danih razmerah po tolikšnem času verjetno tudi jaz izgubil potrpljenje :eek: ? Vse ma svoje meje. Pol pa še ta farsa z nakladanujem o pravni državi in enostransko gledanje na človekove pravica. Če bi jest obsojal domačine za njihovo ravnanje, bi bilo to od mene hinavsko in svetohlinsko ter licemersko, predvsem pa brez empatije do domačinov. Se pač lažje poistovetim z ljudmi, ki trdo delajo, da si uredijo življenje, in so morali desetletja prenašati krivice; kot pa z romi, ki raje pojejo, plešejo in kradejo, kot pa, da bi se prijel dela. Ali sem mogoče idiot, da se trudim spoštovati zakone?

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Nekateri, tudi ti, ste tukaj večkrat opravičevali početje Ambrušanov s tem, da romi kradejo.

Jaz izhajam iz tega, da podatkov o številu krav v Slovenskih hlevih niso pošiljali romi!

Drugo pa...

Ja saj je jasno, da se je vsak od nas v življenju do zdaj tudi že česa naučil.Tudi ti. Tako srčno upam!

In samo prav se mi zdi, če potem to česar smo se naučili, tudi izrazimo.

Tako ti kot jaz.

Potem takem je res, da skozi mene govorijo znanje in izlušnje, ki sem si jih bil pridobil. Upam, da pri tebi ni drugače.

In kje sem jaz opravičeval početje Ambrušanov s tem da Romi kradejo?

Kje sem pravzaprav na kakršen koli način opravičeval to početje?

Hotel sem samo pokazati zakaj je do tega prišlo.

Ker problemi SO BILI, tega tudi ti ne moreš zanikat.

Ampak Ambrušanov ni nihče poslušal.

Nihče ni poskušal reševati problemov dokler bi se to še lahko reševalo po bolj mirni poti.

Hanžek jih je označil za ksenofobe, ko so se obrnilai nanj, in to PRED tem incidentom.

Preden se obsoja, je treba poslušati obe strani

Ambrušanov ni poslušal nihče.

Kar se tiče "virtualnih krav"... x:Dx ...a si res toliko naiven da misliš da samo slovenski kmetje goljufajo pri subvencijah?

Ma daj... xrolleyesx

Glede tvojih postov pa - ja, saj vem, trenutno je "moderno" biti na strani zatiranih... x:Dx

Samo ne vem kakšno korist bodo Romi imeli od takih ki razmišljajo kot ti... xrolleyesx x:Dx

Mislim na daljši rok.

Moje mnenje je, da tisti, ki kradejo zato morajo odgovarjati. Vendar odgovarjati mora vsak osebno. Tisti, ki krade. Ne glede na to ali je Slovenec ali je Rom ali je Albanec itd..

Mi se tako radi postavljamo z našo Evropskostjo.

Toda poglejmo kako nekateri ljudje gledajo na nas v Evropi.

Če rečeš, jaz sem Slovenec... Aha, vi ste tisti, ki znate EU tako dobro goljufati in pokasirati dvojne subvencije, Milijone, ki vam sploh ne pripadajo!

Ko potem narediš velike oči, dobiš pod nos kaj takega:

Kaj tukaj piše?

Tukaj piše, da je Slovenija Evropi ukradla denar za Subvencije za krave, ki jih sploh ni.

Kmetje dobijo namreč subvencije od EU za vsako kravo, ki jo imajo v hlevu.

Kontrolorji EU so pa ugotovili da polovica krav za katere so Slovenski kmetje dobili subvencije sploh ne obstoja.

Kmet, ki ima v štali 4 krave napiše, da jih ima 8 in potem tudi pokasira subvencije za 8 krav.

Kaj pa to?

A to ni kraja?

A to ni resnično blatenje ugleda Slovenije v svetu.

Pa naj mi zdaj kdo reče, da so tudi za to krivi Romi!

In kaj če se začne civilizirano prebivalstvo Evrope upirati in pritoževati, češ Slovenci so goljufi.

Slovenci kradejo denar, ki ga potem ne morejo dobiti tisti, ki jim res pripada.

In kaj bo, ko bodo odkrite še druge podobne mahinacije?

In kaj bo če bodo Evropljani potem zahtevali, da se nas vse preseli nekam, recimo vsaj na Kosovo, da bodo oni lahko živeli v miru?

Jaz osebno lahko potem samo upam, da bo v Evropi čim manj takšnih besed kot so Emanuelove.

Potem lahko samo upam, da bodo kaznovani samo tisti, ki so dejansko goljufali.

Zdaj pa Emanuel...

Kaj porečeš?

Kot prvo, vsa stvar mi je malce čudna. Glede na to, da se vodijo natančne hlevske knjige, mal dvomim, ba bi kar tako pisali dvojna števila krav. Po moje so slovenijo (spet :vragec: ) zamešali s slovaško. Sploh zato, ker tega nikjer v medijih nisem zasledil, če bi bilo to res, bi se verjetno o tem kaj pisal.

Kot drugo, pa je itak interes Slovenije, da čim bolje izkoristi subvencije, če hode od EU dobiti več, kot pa vanjo vplačuje. Že tako smo okrog nule, in hitro lahko postanemo bruto plačnik.

Predvsem pa je tvoje primerjava nesprejemljiva. Namreč, da bi nas morali izgnat na kosovo. Podobne primerjave so bile v primeru podelitev državlanstev. Ko je kdo omenil, da so kriteriji za podelitev državljanstev prenizki, so se takoj našli pametnjakoviči, ki so za primerjavo dali; kaj pa, če bi nemci spodili vse slovence, ki v nemčiji delajo? To sploh ni primerljivo, naj bi dali za primer, kakšni pogoji so bili v nemčiji za pridobitev nemškega državljanstva.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

...ko nekdo iz varneg zavetja Ljubljanskega udobja piše, kako se mu gnusijo reakcije domačinov, mi pa res mal dvigne pritisk...

kar naj se ti dviguje, da te pa potolazhim: nimam varnega udobja, sem v podnajemu, dragem, vsak hip me lohk ven vrzejo.

In men se je ze milijardkrat dvignil pritisk, pa se nisem NIKOL s peno na ustih besnela za kake pravice (na racun pravic drugih) ali se manj komu skodovala ali koga oskodovala, fizicno nasilje zganjala zato.

Tko da, ja, to se mi upira in gabi in to preziram, kot sem se izrazla.

*in spet posplosujes: zgolj zato, ker sem iz Ljubljane, se ne pomen, da mam varno zavetje in polno rit.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ah, saj vendar popolnoma jasno... pri nas vlada ze desetletja stara rimljanska politika "Divide et impera! Razdvoji in vladaj! x:Dx

Včasih ko na svetu vladal je pravični red, kjer gosposka bila je gosposka, plebs bil je plebs, je, drznem si pripomniti, bilo vse v najlepšem redu inu disciplini

da skrajšam... kruha in iger... x^x x^x x^x

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Da se midva Alef morebiti ne poznama?? Coprnica moje drugo ime x:px x:px x:Dx x:Dx

x:Dx x:Dx x:Dx x^x

To so pa moje skrite sposobnosti... x:px x;)x x:Dx

Telepatija pa CIA pa take... x:Dx

Vse vem... x^x x:o)x

Lahko pa da se tud poznava, nikol ne veš... x?x x:Dx

Sem svoje cajte letal po celi Sloveniji... :eek: x?x x:Dx

Kar se tiče "virtualnih krav"... x:Dx ...a si res toliko naiven da misliš da samo slovenski kmetje goljufajo pri subvencijah?

Ma daj... xrolleyesx

Točno te reakcije sem si želel.

Vidiš alef zato sem to napisal.

Kaj pa ti? Misliš ti, da se samo Romi vozijo brez izpita, da samo Romi kradejo itd..

Kar precej ljudi goljufa tako ali drugače.

Toda to ne more biti izgovor, da se nekoga izseli, prežene iz kraja kjer je živel.

Kot prvo, vsa stvar mi je malce čudna. Glede na to, da se vodijo natančne hlevske knjige, mal dvomim, ba bi kar tako pisali dvojna števila krav. Po moje so slovenijo (spet :vragec: ) zamešali s slovaško. Sploh zato, ker tega nikjer v medijih nisem zasledil, če bi bilo to res, bi se verjetno o tem kaj pisal.

Tukaj si lahko prebereš zadevo v celoti:

http://www.spiegel.de/wirtschaft/0,1518,444654,00.html

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...