Skoči na vsebino

Romi

alef

Recommended Posts

Točno te reakcije sem si želel.

Vidiš alef zato sem to napisal.

Kaj pa ti? Misliš ti, da se samo Romi vozijo brez izpita, da samo Romi kradejo itd..

Kar precej ljudi goljufa tako ali drugače.

Toda to ne more biti izgovor, da se nekoga izseli, prežene iz kraja kjer je živel.

Saj o tem pišem ves čas.

Naj bo zakon enak za vse.

Romom je treba dopovedat da morajo spoštovat zakone.

In ne ti men stalno o tem al mislim da so vsi Romi taki pa taki...

Tega jaz nikjer nisem zapisal in to tvoje je tudi neke vrsta posploševanje, mar ne?

Pa ne samo Romi, motijo me vsi ki kršijo zakone in zato nikomur ne odgovarjajo.

Če začnemo o tem kdo še krši zakone.... xrolleyesx :vragec:

Moja želja je samo da se končno začne uresničevat pravna država.

Ki bo pravna za vse.

Romi ki so bili preseljeni zdaj grozijo da se bodo vrnili, če jim do petka ne ponudujo rešitve s katero bodo zadovoljni.

Prav, naj se vrnejo.

In kaj se bo zgodilo če bo država oz. oblasti obrnile oči stran?

Še ena izselitev?

Bodo izselili Ambrušane?

Bo prišlo do še do česa hujšega?

Tu ni mesta za pristranskost, za nagibanje v eno ali drugo stran.

Tu ni mesta za to kdo je komu všeč in kdo ne, kdo se komu smili itd...

Tu so na potezi lokalne oblasti, župani, občina, krajevna skupnost...

Da poskušajo doseči nek dogovor med Romi in Ambrušani, da najdejo neko rešitev ki bo zadovoljiva za vse, ne samo za eno stran.

So pa dogodki v Ambrusu tudi za nekaj dobri,

Mogoče bodo drugim odprli oči, da se kaj takega ne ponovi nekje drugje.

Mogoče sem pa tud preveč naiven ker pričakujem kaj takega... x:Dx

Kdo ve... xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 1,5k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

kar naj se ti dviguje, da te pa potolazhim: nimam varnega udobja, sem v podnajemu, dragem, vsak hip me lohk ven vrzejo.

In men se je ze milijardkrat dvignil pritisk, pa se nisem NIKOL s peno na ustih besnela za kake pravice (na racun pravic drugih) ali se manj komu skodovala ali koga oskodovala, fizicno nasilje zganjala zato.

Tko da, ja, to se mi upira in gabi in to preziram, kot sem se izrazla.

*in spet posplosujes: zgolj zato, ker sem iz Ljubljane, se ne pomen, da mam varno zavetje in polno rit.

A zdaj si pa užaljena :o|o:

Prav, kar bod :vragec:

Pa pritisk se mi nič več ne dviguje, ker sem se skuliru, zanalašč :vragec:

In kaj misliš s tem "na račun pravice drugih" xnckrivx

A smatraš, da imajo romi posebno pravico biti naseljeni na nezazidljivi parceli? To je že Alef nekajkrat razložu. Višek sprenevedanja pa je, da se v glavnem vsi, ki zagovarjajo "kao pravico romov" da ostanejo v tem črnem naselju, zagovarjajo, da bi morali biti pred zakonom vsi enaki. Kar je po moje zelo protislovno.

In o kakšnem fizičnem nasilju govoriš, če je že kdo zganju fizično nasilje, so bili to romi, in to dalj časa.

Sicer te pa ne razumem, po eni strani govoriš, da smo slovenci preveč pusiji, ko pa končno bolj odločno odreagiramo, se ti pa to gnusi :eek: Osebno cenim prizadevanje krajanov za vspostavitev reda, če ga že država toliko časa ni mogla vspostaviti.

V tej temi pa je tudi več napadov na vlado, ki je KONČNO mal bolj odločno odreagirala v želji vzpostavitve reda. Sedaj pa slovenijo vlačjo po evropskih institucijah za varovanje človekovih pravic, kar je po moje itak posledica Hanžkove popolne neobjektivnosti, in nikakor ne gre za kršenje nikakršnih pravic, če smo pred zakonom res vsi enaki.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Sploh nisem opazil tega vprašanja, med drugim verjetno tudi zato, ker nisi nekdo, ki bi ga želel redno prebirati. Sicer pa ne vem kaj bi ti naj jaz na to odgovoril....Odločitev ni moja, ne poznam razlogov in detajlev za tako odločitev, niti ne morem prevzemati odgovornosti za odločitve drugih......In če se je - se je to zgodilo pod sedanjo vlado (po tvoje so pač leve al desne vlade odgovorne za vse živo :o|o: ), pa naslovi vprašanje nanje oz. na pristojne službe, ne x;)x

Saj ne zahtevam, da prevzemaš odgovornost, sem dal samo za primer, kako smo pred zakonom res vsi enaki :vragec:

Seveda pa veš, da obstaja lokalna samouprava, in da govorim o vladavini županje Danice Simčič ter koaliciji med LDS in SD v mestnem svetu x;)x

Sevede lahko naslovim vprašanje na pristojne službe, ampak meni to ne bo nič pomagalo. Če sem recimo plačal odklenitev lisic, lahko na vse pretege dokazujem, da so jih drugim protipravno zastonj odklepali, pa mi zato plačanega denarja ne bodo povrnili. Zame zakon še vedno velja, ne glede na to, da za druge ne.

:palec: :palec:

Ja, pa še res je, karkoli storimo jim ni prav. Avstro ogrska (sever) nas je zatirala dolgo časa, pol so se časi spremenili, sedaj nas pa jug :xx!: še slabš.

Oziroma, zatiramo sami sebe, ker pademo na vse propagandne fore x:o)x

Mirno lahko rečem, da lažeš, nakladaš, posplošuješ.... Mirno. In za tem trdno stojim. Ojoj, uboščki, zamisli, slovenska in evropska javnost je tako naivna in neumna, da nasede hujskaštvu postkomunističnih sil, anede?

No, mogoče mal karikiram, nikakor pa ne nakladam in ne lažem. In če že posplošujem, to delam upravičeno, saj gre za tako ponavljajoče se vzorce, da je vse, kar temu ne ustreza, zgolj izjema. Saj ne trdim, da je VEDNO tako, gre pa za neke splošne vzorce.

In zdaj sem verjetno spet žaljiv do tebe......ja, pismo, pa debatiraj o temi ne o meni.....ker če bova o temi pa drugačni mnenji ja ne bosta žaljenje, mar ne? x;)x :inocent: Pa daj, predstav se še ti po poklicu, da bova enakovredna pri posploševanju..... x:o)x Se pa res počas čudim, da se mi da pogovarjat tko še......Ok, se razlikujemo pa "kregamo" sam daj vloži še mal pozitivne energije v to, no, mal humorja, veselja, pozitivizma..... :palec:

Lepo, da si vložu mal pozitvne energije :palec: , me veseli x:)x

Čeprav si malce res žaljiv, recimo tisto, da lažem :xx!:

Zdajle ne bi o poklicu, ker imam ene probleme v službi, sem mal preveč jezika kazu x:o)x , ampak, lahko pa rečem, da iz lastnih izkušenj vem, da stvari niso tako lepe, kot bi eni radi predstavil :sori:

:palec: :palec:

Ja, pa še res je, karkoli storimo jim ni prav. Avstro ogrska (sever) nas je zatirala dolgo časa, pol so se časi spremenili, sedaj nas pa jug :xx!: še slabš.

x:Dx x:Dx ...bogi, bogi, hlapčki bogi.... :vragec: ...pih xrolleyesx x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Lepo, da si vložu mal pozitvne energije :palec: , me veseli x:)x

No vidiš, deluje, sodeč po tvojmu postu sn je še neki nate prenesu.... x:)x Me veseli. :palec:

Kaj več pa drugič, sn preveč hin.....

Ja, vedno nam en diha za ovratnik, k smo tolk majhni :xx!:

Sam eni se tega zavedajo, za razliko od drugih x:Dx

Ja, to drži.

To pa ne.......bl, da se eni počutite hlapce za razliko od nas drugih. x;)x x^x Zato pa ste tolk polni fobij..... x;)x

K. Čapek

Včas res pomislim, da je nekaj na tem, da imamo slovenčki neki hlapčevskega v seb......Samo razlogi zarad katerih sam to pomislim so povsem drgačni od tistih, ki vodijo tebe kdaj k tej pomisli..... x;)x

K. Čapek

Kaj misliš, kteri bolj kažejo na hlapčevstvo...."tvoji" al "moji"....Mogoč ti naj bo za usmeritev, da se jaz ne bojim romov, čefurjev, muslimanov, črncev itd....ti pa zelo. Kdo je zdaj hlapec, suženj......lastnih predsodkov in strahu? :inocent: Saj je ok, ne jez se preveč, ni to moj namen, mi je pa fajn, če me kdo kdaj tu prebere brez da popeni takoj..... x;)x x:)x :palec:

K. Čapek

*in spet posplosujes: zgolj zato, ker sem iz Ljubljane, se ne pomen, da mam varno zavetje in polno rit.

Pa še tole sem najdu;

"aha in tistih 10 posto je zagotovo najbolj priljubljenih v razredu, na soli?

majo nestete prjatle, vsi hocejo bit frendi z njimi, radi hodijo v solo, malco jim nastimajo tastari, ko iz tople postelje vstanejo, pripravljeni na pouk?

pol se doma za ogromno mizo lohk ucijo, starsi jim pomagajo resevat fizikalne naloge, ce jim pa ne gre, pa si privoscijo instrukcije, ko so pocitnice, grejo pa na morje.

pravzaprav - kaj jim pa manjka? sami so si krivi, ce ne hodjo v solo,.....

MOZNOSTI pac majo, vpisejo se lohk v solo, tud hodjo lohk, k jih bodo pa zasmehoval pa jim nagajal pa se clo fizicno nad njimi znasal, bomo pa stran pogledal."

Samo to bi omenu, da očitno na vso stvar gledaš s stališča enega povprečnega standarda, ne pa s stališča mal nižjega standarda v tistih koncih. Sploh pa, kolikor je men poznano, večina tistih, ki so danes odrasli okoličani Ambrusa, v svojem otroštvu tudi niso imel izobilja vsega, niti niso bili med najbogatejšmi šošolci, sploh pa ne, ko so prišli v srednjo šolo. Očitno pa tudi romi večinoma niso pripravljeni delati, da bi bilo njihovim otrokom bolje.

joj emanuel, kaksen post! x:Ox tacga pa ne bi prcakovala od tebe.... :sori:

grozn no, a si sploh prebral za sabo?

Linch NI metoda ki bi izrazala dostojanstvo in pokoncnost, dragi moj emanuel, pa konc. tko to je. linc JE primitivizem do konca.

Preprosto te nimajo kaj tvoji sosedi izseljevat. ne me jebat da to ni linch! :xx!:

na bruhanje mi gre pa tud to, da ko dajete primere, vedno date take, da ste vi zrtev, nikol 'storilec'.

recimo recete: ja ja, kaj ce bi pa tebi...

kaj pa ce bi PRI tebi...

kaj pa ce bi tebe....

in tako dalje - v tem primeru, ce bi tebe -karkoli pac bi te ze- cigani.

OK, pa postavmo drugace - kaj pa ce bi bil ti v vlogi kot so zdaj ti cigani?

bi zivel v eni sovrazni soseski in bi te besni sosedje, ki bi jih motla tvoja kultura, tvoja zagovedna muzka ki bi jo poslusal, tvoj primitivni lajfstajl ki ga mas, tvoja smrdljiva hrana ki jo kuhas in vse to, no, da bi tvoje sosede motla in bi tebe in tvojo druzino rpeprosto pregnal, izselil. x:o)x

grozn, ne, kako bi prec letel k Varuhu clovekovih pravic.

A on bi pa seveda moral skrbeti za pravice onih tvojih sosedov, ki bi mu prav tko sli tumbat, da kok mas smrdljive navade. x:Dx

v bistvu bi blo za posr* od smeha, ce ne bi blo zalostno.

Na kaksen nacin obravnavate maso ljudi...

Kot cifre, govedo. :C:

Tale post sem pa šele sedajle našu. Čist slučajno.

Je tema tol zabita, da ne uspem vsega pregledat.

Tole je napisan iz enga tko akademskega stališča.

Jest pa pišem o konkretnem primeru.

In res se mi zdi, da je bil revolt domačinov edina rešitev.

Če bom odšel v svet, in se tam čudno obnašal, pa ne bom spoštoval zakonov, me bojo sigurno spodil.

Če me slučajno ne bi organi pregona, bi me pa ljudje.

Tako to je.

Pa verjetno noben varuh ne bi zaradi tega, če bi me UPRAVIČENO izselil, šu špecat svoje države, da zganja nacionalizem.

Evropa je že mal naveličana tujcov, ki se NOČEJO prilagodit, in res postaja vse skupaj mal nestrpno.

Tudi v muslimanskih državah ne smejo tujci sred ulce pit alkohola, ženske pa na pol nage okol letat.

Pa je vsakomur jasno, da je temu tako, in da ne bo noben varuh človekovih pravic zganju rebuke, če te bojo domačini zaradi tega napodil.

Hočem rečt, tudi strpnost in potrpežljivost imajo svoje meje.

In na podeželju se pač mal drugač gleda na vse skupaj, kot v mestu.

Mestno življenje ima pač svoje prednosti, podeželsko pa svoje, in meščani nimajo nobene pravice vsiljevat svoje poglede podeželanom, češ, vi ste zostali in ksenofobični. Vsaj po moje ne.

Moja želja je samo da se končno začne uresničevat pravna država.

Ki bo pravna za vse.

Romi ki so bili preseljeni zdaj grozijo da se bodo vrnili, če jim do petka ne ponudujo rešitve s katero bodo zadovoljni.

Prav, naj se vrnejo.

In kaj se bo zgodilo če bo država oz. oblasti obrnile oči stran?

Še ena izselitev?

Bodo izselili Ambrušane?

Bo prišlo do še do česa hujšega?

Tu ni mesta za pristranskost, za nagibanje v eno ali drugo stran.

Tu ni mesta za to kdo je komu všeč in kdo ne, kdo se komu smili itd...

Tu so na potezi lokalne oblasti, župani, občina, krajevna skupnost...

Da poskušajo doseči nek dogovor med Romi in Ambrušani, da najdejo neko rešitev ki bo zadovoljiva za vse, ne samo za eno stran.

So pa dogodki v Ambrusu tudi za nekaj dobri,

Mogoče bodo drugim odprli oči, da se kaj takega ne ponovi nekje drugje.

S tem se tudi sam strinjam.

A zdaj si pa užaljena :o|o:

ah, zakaj pa? x:o)x ker si mi rekel, da iz varnega udobja s polno ritjo govorim?

sam popravila sem te, niti najmanj nisem uzaljena. povedala sem tko kot je (da ni tko pac)

Samo to bi omenu, da očitno na vso stvar gledaš s stališča enega povprečnega standarda, ne pa s stališča mal nižjega standarda v tistih koncih. Sploh pa, kolikor je men poznano, večina tistih, ki so danes odrasli okoličani Ambrusa, v svojem otroštvu tudi niso imel izobilja vsega, niti niso bili med najbogatejšmi šošolci, sploh pa ne, ko so prišli v srednjo šolo. Očitno pa tudi romi večinoma niso pripravljeni delati, da bi bilo njihovim otrokom bolje.

Verjamem, mas prav, tud Romi se ne trudijo dovolj, za konflikt sta dva potrebna. xyesx

To tudi mene moti in to je tud moj ocitek Romom, pac tistim, ki se nikakor ne prilagodijo okolju oz. mu celo skodujejo s svojimi navadami.

Tole je napisan iz enga tko akademskega stališča.

Jest pa pišem o konkretnem primeru.

In res se mi zdi, da je bil revolt domačinov edina rešitev.

...

...

Hočem rečt, tudi strpnost in potrpežljivost imajo svoje meje.

In na podeželju se pač mal drugač gleda na vse skupaj, kot v mestu.

Mestno življenje ima pač svoje prednosti, podeželsko pa svoje, in meščani nimajo nobene pravice vsiljevat svoje poglede podeželanom, češ, vi ste zostali in ksenofobični. Vsaj po moje ne.

Stekam tvoj point, sam ne gre za to, da hocem jaz ali mi mestni ljudje vsiljevati svoje poglede, ne gre namrec za subjektivne poglede, pac pa za to, kaj je prav in kaj ne, kar mora obvladat tud kmecka logika.

Nisem za sistem zob za zob. Ce cigani kradejo, bomo pa se mi. Men po nobeni logiki to ni logicno. x:o)x

Sicer pa mi je vsec, ko si se odlocil za nekoliko spravljivejsi ton. :palec:

Alef, se nacelno kar v stevilnih tvojih postavkah strinjam, dobr pises. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Alef, se nacelno kar v stevilnih tvojih postavkah strinjam, dobr pises. :palec:

x^x x:Dx

Poskušam mal telovadit po robu med obema skrajnostima ki se pojavljata tu noter.

Med tistimi ki bi Rome kar izselil ali pa zaprli v rezervate kot Indijance v Ameriki... :vragec:

In med tistimi ki ne vidijo nič drugega kot strašansko krivico ki se je zgodila Romom, pa črne učke in smrkave nosove, pa nihče jih ne mara, odrinjeni na rob družbe...blablabla...itd... :vragec:

Od vsega tega je nekaj res, nikakor pa ne vse.

Tudi sami so se odrinili na rob, s tem ker ne spoštujejo(nočejo, ne morejo, ne znajo... x?x ) zakonov.

Ampah ta rob je hudičevo ozek, jaz pa nisem noben cirkusant ali akrobat pa mi včasih spodrsne na eno ali drugo stran... x:Dx x:Dx :vragec:

Bom dal še eno primerjavo, za tiste ki živite v mestu, v blokih, morda boste laže razumeli kako to zgleda.

Recimo da se v blok kjer ti živiš, v stanovanje nad tabo ali pa zraven, vselim jaz.

In da je moj lifestyle žurke vsako noč, do jutra...

Muzka do daske, da tebi že stoli in mize po stanovanju skačejo.

Pa dvajset ljudi...

Prvo noč boš morda še potrpela.

Drugo noč me boš prišla opomnit.

In te jaz odpravim z - briši, kaj mi pa moreš...

Tretjo noč pokličeš policaje.

In ker jaz pričakujem to, sem pozoren in ko vidim policaje pred blokom, utišam glasbo na sobno jakost.

In policaji ne vidijo nič posebnega in odidejo.

Ko se to parkrat ponovi, pridejo nazjat tebe zakaj jih kličeš brez veze.

Potem ti pridem še jaz grozit da če jih boš še klicala bom...karkoli že... :vragec:

In od tu naprej je pa samo od tebe odvisno kdaj ti bo film počil in kaj boš storila potem.

Tako nekako to jaz vidim.

Ne dobesedno tako, ampak blizu.

Niso vsi Romi moteči za okolico, niti jih vsi Slovenci ne sovražimo.

Na tem je treba delat, da se najde način ki ne bo moteč za nikogar, ki bo vsakomur pustil dovolj svobode za način življenja ki mu odgovarja.

Velik pomen ima zame izjava enega Roma iz Žabjaka pri novem mestu:

Rabimo nekoga ki bi nas spravil skupaj. :palec:

Postavljanje izključno na stran Romov, označevanje Slovencev za ksenofobe in rasiste, kar je zadaj moderno, Romom prav nič ne koristi.

Ravno nasprotno. xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Rabimo nekoga ki bi nas spravil skupaj. :palec:

Morda. ampak najprej rabimo sebe in svojo voljo/pripravljenost.

ko oz. ce naj zacne namrec TRETJI resevat zadeve DVEH, morta slednja vsaj sodelovat, HOTET to. x:)x

OBA. xyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ja... :palec:

Jaz verjamem, morda sem idealist al pa naiven butl, da so na obeh straneh taki ki so se pripravljeni pogovarjat.

Tretji je potreben zato ker se je na obeh straneh nabralo toliko ena sovraštva, zamer, strahu, nezaupanja, predsodkov...

To ne bo zginlo čez noč.

Jaz bom najprej napisal ( ker sem nestrpen :vragec: ) potem pa se prebral, kar ste pisal;

->To kar se je zgodilo, je navadna sramota za našo tako zvano pravno državo! Državni varnostni aparat ( policija ) je enostavno odpovedal. Torej kriva je drzava in ne cigani in ne domačini. Država je tista, ki mora poskrbeti za izvajanje zakonov, pa se to ni zgodilo. Zato sedaj ta incident.

Skrajno zakrbljujoca je misel, da bi mene izselili iz zemlje, ki je v moji pravni lasti, zato, ker sosedom moje obnasanje ni po volji. V kolikor bi to obnasanje bilo nebilo v skaldu z zakoni je tu na vrsti pristojni organ -> Policija

?????

Brez podpisa

Jaz bom najprej napisal ( ker sem nestrpen :vragec: ) potem pa se prebral, kar ste pisal;

->To kar se je zgodilo, je navadna sramota za našo tako zvano pravno državo! Državni varnostni aparat ( policija ) je enostavno odpovedal. Torej kriva je drzava in ne cigani in ne domačini. Država je tista, ki mora poskrbeti za izvajanje zakonov, pa se to ni zgodilo. Zato sedaj ta incident.

Skrajno zakrbljujoca je misel, da bi mene izselili iz zemlje, ki je v moji pravni lasti, zato, ker sosedom moje obnasanje ni po volji. V kolikor bi to obnasanje bilo nebilo v skaldu z zakoni je tu na vrsti pristojni organ -> Policija

?????

Ja... x:Dx ...vseeno bi bilo bolje če bi prej prebral.

Se je pisalo tudi o ZAKONISTI gradnje na tisti zemlji.

Toliko o zakonitosti pa o izvajanju zakonov.

Smo že pisali o tem tu noter.

Tudi jaz imam parcelo ki je v moji lasti.

Pa ne smem kar tako nekaj zidati pa postavljati gor.

Za to rabim določena DOVOLJENJA.

Jaz verjamem, morda sem idealist al pa naiven butl, da so na obeh straneh taki ki so se pripravljeni pogovarjat.

Jaz sem tudi naivna. In dokler je vsaj kanček dobrega na tem svetu, kanim taka tudi ostati ... bolje, kot pa da prežim za vsakim vogalom na hudobijo.

Super ste speljali tole temo. Veliko za mislit in čutit. xsrcx xsrcx x:Xx x:Xx

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Stekam tvoj point, sam ne gre za to, da hocem jaz ali mi mestni ljudje vsiljevati svoje poglede, ne gre namrec za subjektivne poglede, pac pa za to, kaj je prav in kaj ne, kar mora obvladat tud kmecka logika.

Nisem za sistem zob za zob. Ce cigani kradejo, bomo pa se mi. Men po nobeni logiki to ni logicno. x:o)x

Sicer pa mi je vsec, ko si se odlocil za nekoliko spravljivejsi ton. :palec:

Sem pač ugotovu, da se zaradi ciganov ne splača kregat :vragec:

Pa ni šlo za sistem zob za zob, saj domačini niso nič kradli ciganom, vsaj, kolikor jest vem. Bi blo pa to zanimivi videti x:o)x

Kmečka logika izhaja iz izkušenj večih generacij, tudi v težkih pogojih preživetja, ko ni vedno polno rit vsega; to je malo drugače od salonske sociologije. In ni tako lahko reči to je prav, in to ne; vsaj v praksi ne.

Je pa zanimivo, da se menda občine otepajo te družine romov :eek:

Sem pričakoval, da se bodo občine, ki imajo župane in večine v mestnih svetih iz LDS in SD prav zagreble za te rome, da tudi v praksi pokažejo, kako stojijo za svojimi teorijami, če že tako napadajo vlado; saj imamo ja lokalno samoupravo, po moje jim nihče ne bi brenil :vragec:

Pa temu sploh ni tako xnckrivx

Čudno :vragec:

P.S.

A veš, kaj dela ciganček, če mu daš računalnik?

Brska po košu za smeti x:Dx

Hja pol naj pa rusijo, sej to sem pocne s crnogradnjami.

:palec:

Kako preprosto.

Ne vem, zakaj se potem ves čas pogovarjamo o tem, če je kršanje človekovih pravic, če se preseli na črno naseljene rome - nad vodnim zbiralnikom, kje je strogo prepovedana vsaka gradnja. :eek:

In zakaj se potem Slovenijo vlači po evropskih inštancah za zaščito človekovih pravic.

Bom dal še eno primerjavo, za tiste ki živite v mestu, v blokih, morda boste laže razumeli kako to zgleda.

Recimo da se v blok kjer ti živiš, v stanovanje nad tabo ali pa zraven, vselim jaz.

In da je moj lifestyle žurke vsako noč, do jutra...

Muzka do daske, da tebi že stoli in mize po stanovanju skačejo.

Pa dvajset ljudi...

Prvo noč boš morda še potrpela.

Drugo noč me boš prišla opomnit.

In te jaz odpravim z - briši, kaj mi pa moreš...

Tretjo noč pokličeš policaje.

In ker jaz pričakujem to, sem pozoren in ko vidim policaje pred blokom, utišam glasbo na sobno jakost.

In policaji ne vidijo nič posebnega in odidejo.

Ko se to parkrat ponovi, pridejo nazjat tebe zakaj jih kličeš brez veze.

Potem ti pridem še jaz grozit da če jih boš še klicala bom...karkoli že... :vragec:

In od tu naprej je pa samo od tebe odvisno kdaj ti bo film počil in kaj boš storila potem.

Lepo razloženo :palec:

Imajo blokarji pač srečo, da romi večinoma nočejo živeti v bloku, se počutijo preveč utesnjeno.

In romi živijo pač raje v baraki, šotoru ali avtodomu.

Postavljanje izključno na stran Romov, označevanje Slovencev za ksenofobe in rasiste, kar je zadaj moderno, Romom prav nič ne koristi.

Ravno nasprotno. xsrcx

Tudi to je res. :palec:

Po moje Hanžkovo delovanje povečuje nestrpnost do romov, in ne obratno.

Sem pač ugotovu, da se zaradi ciganov ne splača kregat :vragec:

Pa ni šlo za sistem zob za zob, saj domačini niso nič kradli ciganom, vsaj, kolikor jest vem. Bi blo pa to zanimivi videti x:o)x

P.S.

A veš, kaj dela ciganček, če mu daš računalnik?

Brska po košu za smeti x:Dx

:palec:

Kako preprosto.

Lepo razloženo :palec:

Imajo blokarji pač srečo, da romi večinoma nočejo živeti v bloku, se počutijo preveč utesnjeno.

In romi živijo pač raje v baraki, šotoru ali avtodomu.

Tudi to je res. :palec:

Po moje Hanžkovo delovanje povečuje nestrpnost do romov, in ne obratno.

x:Dx x:Dx

A veš zakaj na Gorenjskem ni Ciganov?

Ker so jim Gorenjci vse pobral... x:Dx :vragec:

Tista primerjava je bila bolj zato da pokažem da bi bilo dobro da vsak pri sebi premisli do kod gre potrpežljivost ko ti nekdo posega v tvoj način življenja.

Prilagajanje da, ampak na obeh straneh.

Če hočemo da se kaj spremeni na bolje mora vsaka stran žrtvovati nekaj od svojega načina življenja, ne pa samo terat svoje pa čakat do kod gre potrpežljivost drugega.

Tole po moje tudi paše sem noter:

Definicija norosti - početi iste stvari in pričakovati drugačne rezultate.

Tole z gorenjci je po moje eno grdo natolcevanje :o|o:

Itak na gorenjskem ni ciganov, ker niso mogli dost nafehtat za preživetje.

Pa so šli raje na dolenjsko.

In veš v čem je štos. :vragec:

Da so sedaj dolenci ispadli kot veliki ksenofobi x:Dx

Sicer pa, kot pravi stara ljudska modrost;

"lahko je s tujim k..... po koprilah mahat" :vragec: x:o)x

Tole z gorenjci je po moje eno grdo natolcevanje :o|o:

Itak na gorenjskem ni ciganov, ker niso mogli dost nafehtat za preživetje.

Pa so šli raje na dolenjsko.

In veš v čem je štos. :vragec:

Da so sedaj dolenci ispadli kot veliki ksenofobi x:Dx

Sicer pa, kot pravi stara ljudska modrost;

"lahko je s tujim k..... po koprilah mahat" :vragec: x:o)x

Veš kaj je tud štos?

Da sem jaz Gorenc... x:Dx x:Dx x^x

Šele dobre štiri leta živim v Ribnici, zato morda lahko malo manj prizadeto in osebno gledam na te stvari.

x^x x:Dx

Poskušam mal telovadit po robu med obema skrajnostima ki se pojavljata tu noter.

Med tistimi ki bi Rome kar izselil ali pa zaprli v rezervate kot Indijance v Ameriki... :vragec:

Ja, samo pozabljas, da takih "pravih" rezervatov v Ameriki prakticno ni vec, indijanci, ki so pa se ostali, pa so samo zalosten ostanek preteklosti... :o|o:

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...