Skoči na vsebino

Romi

alef

Recommended Posts

Sem pač ugotovu, da se zaradi ciganov ne splača kregat :vragec:

Je pa zanimivo, da se menda občine otepajo te družine romov :eek:

Sem pričakoval, da se bodo občine, ki imajo župane in večine v mestnih svetih iz LDS in SD prav zagreble za te rome, da tudi v praksi pokažejo, kako stojijo za svojimi teorijami, če že tako napadajo vlado; saj imamo ja lokalno samoupravo, po moje jim nihče ne bi brenil :vragec:

Pa temu sploh ni tako xnckrivx

Čudno :vragec:

In zakaj se potem Slovenijo vlači po evropskih inštancah za zaščito človekovih pravic.

Lepo razloženo :palec:

Imajo blokarji pač srečo, da romi večinoma nočejo živeti v bloku, se počutijo preveč utesnjeno.

In romi živijo pač raje v baraki, šotoru ali avtodomu.

Tudi to je res. :palec:

Po moje Hanžkovo delovanje povečuje nestrpnost do romov, in ne obratno.

Ko tole berem se mi nekako dozdeva, da se emanuelu bolj kot za kaj drugega, gre za to, da bi nas prepričal kako dobro vlado trenutno imamo. Zdi se mi, da mu je vlada veliko bolj pomembna kot Ambrušani.

Po drugi strani se mi zdi, da Alef jemlje motiv za svoje pisanje predvsem kot priložnost za kritiko Hanžka.

In če sem rekel, da se strinjam z mnogimi Alefovimi (zadnje dni zelo revidiranimi-hvala bogu!) stališči moram hkrati reči, da se s tem kako ti Alef kritiziraš Hanžka niti slučajno ne strinjam. Kot, da bi bila tukaj posredi kaka osebna zamera ali bes. Ne vem. Samo ta del tvojega pisanja, je daleč pod nivojem tega, kar sicer pišeš.

Sam ne mislim, ne vidim nikakršne garancije, da bi LDS bila bolje kos tem problemom.

Kar se pa vlade, ki jo emanuel tako hvali, tiče:

Meni se pa zdi, da ima Evropa enega Heiderja dovolj!

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 1,5k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Sam ne mislim, ne vidim nikakršne garancije, da bi LDS bila bolje kos tem problemom.

...kar so konkretno dokazali v času svoje dolgoletne vladavine..... x;)x Med drugim imamo npr. v ustavi zapisano, da bo romsko problematiko urejal poseben zakon, pa še do zdaj ni sprejet......12 let niso tega rešili :o|o: Mogoče je bila njihova vladavina po svoje "prijaznejša" do Romov, dolgoročno gledano pa zanje in za reševanje problematike Romov niso naredili ničkaj.......samo še omogočili so eskalacijo problematike, h kateri je med vsemi drugimi okoliščinami prispevala tudi sprememba oblasti ......In takih področij je še kar nekaj.......No, saj so tudi zato izgubili volitve. x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Ko tole berem se mi nekako dozdeva, da se emanuelu bolj kot za kaj drugega, gre za to, da bi nas prepričal kako dobro vlado trenutno imamo. Zdi se mi, da mu je vlada veliko bolj pomembna kot Ambrušani.

Po drugi strani se mi zdi, da Alef jemlje motiv za svoje pisanje predvsem kot priložnost za kritiko Hanžka.

In če sem rekel, da se strinjam z mnogimi Alefovimi (zadnje dni zelo revidiranimi-hvala bogu!) stališči moram hkrati reči, da se s tem kako ti Alef kritiziraš Hanžka niti slučajno ne strinjam. Kot, da bi bila tukaj posredi kaka osebna zamera ali bes. Ne vem. Samo ta del tvojega pisanja, je daleč pod nivojem tega, kar sicer pišeš.

Kar se pa vlade, ki jo emanuel tako hvali, tiče:

:eek: :eek: x?x xnckrivx x:o)x xrolleyesx

x:Dx x:Dx x:Dx

Zdaj ne vem... x:Dx

Ali sem jaz totalen butl... :vragec: x:o)x

Ali pa ti še vedno ne razumeš kaj sem hotel povedati tu noter... xrolleyesx :vragec: x:o)x

Aja, še to... x:Dx

Moji posti niso nič "revidirani", kot tudi ne moja stališča.

Povem in napišem kar mislim, vedno... x:Dx

In NIKOLI se nimam navade naslanjat in lepit na nekaj kar je trenutno v modi.

Uporabljam svojo glavo, ne glave drugih... x^x x:o)x x:Dx

In me boli k*** za vlado, stranke, politiko... :vragec: :xx!: x:o)x

In za to a se ti strinjaš ali ne z mojim mišljenjem o Hanžku... x^x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Lej ga, nočno ptico x;)x x:Dx Sam vprašam....a ti misliš, da jaz mal bl branim Rome, ker je to kao v modi? :inocent: Ker jaz o seb mislim zlo tko k ti o seb.... :palec: No, saj s tabo se sicer rad zgučavam tud k nisva skupnih misli.... x^x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Lej ga, nočno ptico x;)x x:Dx Sam vprašam....a ti misliš, da jaz mal bl branim Rome, ker je to kao v modi? :inocent: Ker jaz o seb mislim zlo tko k ti o seb.... :palec: No, saj s tabo se sicer rad zgučavam tud k nisva skupnih misli.... x^x

x:Dx x:Dx :vragec: xrolleyesx

Nočna ptica... :vragec:

Pred eno uro iz službe... x:o)x

Ne, ne mislim da ti zarad mode.

Tudi mislim da jih pa ravno ne braniš.

Samo kot pravnik pač nekatera dejstva bolje poznaš in razumeš kot jaz in ostali.

In jih tudi znaš drugače razložit.

Mene moti le zaletavost in gledanje le v eno smer, katerokoli, in tega je kar nekaj tu noter.

Kadar nekdo noče videt tudi druge plati problema.

Skupnih misli... x:Dx x?x

Hvala bogu da ne... x:Dx

O čem bi pa potem debatiral... x:Dx :palec:

Ajd, nočna ptica gre zdajle spat.

Saj sploh nisem mislil nič komentirat pol sem pa prebral post od Mure pa meje mal... :vragec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Ma ja, sej vidmo tud drugo stran problema (jaz jo..) samo.. ko se bo 10 ljudi postavilo na eno stran, se bom jaz iz principa na drugo, za protiutež.. čist na drug breg, ne nekam na polovico.

smo ful fajn debato speljali, tud zato, ker smo se eni postavili na drugo stran, na 'ta moderno' al kako že ste rekl.. ko imaš obe skrajnosti, si lahko začneš hodit nasproti in se srečaš na polovic, ne.. nekak tko x;)x

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Ko berem Alefove postice, dobim vtis,

da morajo imeti romi in psi-hologi nekaj skupnega. x:o)x x:Dx

zavedati se je treba sledečega, da imamo:

- entitete (narod): Slovence, Rome... nerome

- elemente teh entitet (osebe): Ambruman1 Abrusman2 ... AbrusmanN, pa Strojan1 .. StrojanN

- relacije med entitetami (odnosi med Romi in Neromi)

- posebne relacije med elementi teh entitet (odnosi med tem in onim)

Pri vsej stvari ne gre toliko za spremembo relacij med posameznimi člani entitet, čeprav je to tako videti, ampak se na novo določajo relacije med celotnimi entitetami (spreminjajo se pravila, kakšni bodo odnosi do Romov od Neromov nasploh)

Eni pač navijajo za nova pravila, drugim ta niso všeč.

Pustmo to.

Pri tolikih straneh mnenj, oznak, trditev, predlogov in kaj vse se je nabralo:

Tale tema je tipčen primerek, kjer pride do veljave Marsina kompleksnost gledanja na stvar, njena občutljivost, da začuti precej več, kot je videti, pa da jo zato ne pozauga notr. Maja, težko je to napisati. Saj boste razumeli, kdor to želi.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Ko berem Alefove postice, dobim vtis,

da morajo imeti romi in psi-hologi nekaj skupnega. x:o)x x:Dx

zavedati se je treba sledečega, da imamo:

- entitete (narod): Slovence, Rome... nerome

- elemente teh entitet (osebe): Ambruman1 Abrusman2 ... AbrusmanN, pa Strojan1 .. StrojanN

- relacije med entitetami (odnosi med Romi in Neromi)

- posebne relacije med elementi teh entitet (odnosi med tem in onim)

Pri vsej stvari ne gre toliko za spremembo relacij med posameznimi člani entitet, čeprav je to tako videti, ampak se na novo določajo relacije med celotnimi entitetami (spreminjajo se pravila, kakšni bodo odnosi do Romov od Neromov nasploh)

Eni pač navijajo za nova pravila, drugim ta niso všeč.

Pustmo to.

Tale tema je tipčen primerek, kjer pride do veljave Marsina kompleksnost gledanja na stvar, njena občutljivost, da začuti precej več, kot je videti, pa da jo zato ne pozauga notr. Maja, težko je to napisati. Saj boste razumeli, kdor to želi.

Ja, ja... :eek: x?x xrolleyesx xnckrivx xnckrivx :palec:

strinjam. :palec:

kaj pa ti mislis?

...

x:Dx

Na kratko o njih:

osebno nima nič proti njim, ne proti nikomur (mislm narodi p to)... tok da sam na kratko... usi mormo živet... tako romi kot belci, črnci, bla bla :P

V Postojni so se zelo razmnožili golobi. Ker so bili precejšjna

nadloga, je župan razpisal 100.000,00 sit nagrade tistemu,

ki bi jih pospravil. K županu pride en tip s kletko , v kateri je

imel roza goloba. Odpre okno in kletko in spusti goloba ven. Ta se

dvigne visoko v zrak, za njim se pa zberejo vsi mestni golobi v veliko

jato in odletijo za vekomaj.

Vsi so navdušeni, seveda tip pokasira nagrado pa še kofi mu je tajnica

prinesla.

Ko je odhajal, ga je župan cisto potihem vprašal: " A imaš morda

kakšnega roza Roma????

malo za hec, zdej me boste pa linčali x:px :inocent:

:eek: xrolleyesx x?x x:Dx

A ti to resno a zajebavaš? x:Dx x:Dx

Če je to res... x:Dx :palec: :palec: :palec:

To temo ne dohajam že od leta ena in dva. Kaj zdaj, kam z Romi x?x x:Dx A ste prišli do kakšnega sklepa al samo utapljate skrbi v spisih x:px Madona, tkole se takoj vid, kako smo si Slovenceljni med seboj razlilčni... vsak za svojim gričkom njivico orje...

Ja, preselit... z vsemi nami bi morali naredit eno globalno permutacijo, da se dolenjci ne bi več cvička držali, primorci morja, gorenjci dnarja, štajerci pa plota x:Dx x:Dx

Še dobro, da sem "nešto između" x:px x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Guest sstane
Ja, preselit... z vsemi nami bi morali naredit eno globalno permutacijo, da se dolenjci ne bi več cvička držali, primorci morja, gorenjci dnarja, štajerci pa plota x:Dx x:Dx

Kaj pa Korošice :8):

To temo ne dohajam že od leta ena in dva. Kaj zdaj, kam z Romi x?x x:Dx A ste prišli do kakšnega sklepa al samo utapljate skrbi v spisih x:px Madona, tkole se takoj vid, kako smo si Slovenceljni med seboj razlilčni... vsak za svojim gričkom njivico orje...

Še dobro, da sem "nešto između" x:px x;)x

Ja, Slovenceljni... x:Dx

Bi rekel da pašeš mednje.

Jaz sem pa Slovenec, pa večina drugih tu noter tudi.

Ajd, Slovencelj, utapljaj svoje skrbi in komplekse drugod, če tega ne dohajaš.

mislim da je s tistim nekaj vmes mislil povsem nekaj drugega... ker sem tud jaz iz nekje vmes ;)

je pa zanimivo spremljat to temo... me zelo na življenje spomni... Glede našega varuha pa imam samo eno vprašanje oz. misel se mi poraja - zakaj dečko želi naredit takšen vtis na Evropo... takoj zatožna beseda tujcem. A se da narest kaj samostojno brez vpletanja drugih v tej naši državi? Pa še to tem Romom bo dala država prikolice al hiške al kaj že? Jst bi tud nekaj nekje v naravi, z elektriko in vodo, sej ena več pri vsem tem denarju se jim ne bo poznala... potem pa rabim še denar za preživetje, sej ne rabim tam v divjini veliko.... Moram zato postat nedružabna, navarna za okolico, nezaželena?

mislim da je s tistim nekaj vmes mislil povsem nekaj drugega... ker sem tud jaz iz nekje vmes ;)

je pa zanimivo spremljat to temo... me zelo na življenje spomni... Glede našega varuha pa imam samo eno vprašanje oz. misel se mi poraja - zakaj dečko želi naredit takšen vtis na Evropo... takoj zatožna beseda tujcem. A se da narest kaj samostojno brez vpletanja drugih v tej naši državi? Pa še to tem Romom bo dala država prikolice al hiške al kaj že? Jst bi tud nekaj nekje v naravi, z elektriko in vodo, sej ena več pri vsem tem denarju se jim ne bo poznala... potem pa rabim še denar za preživetje, sej ne rabim tam v divjini veliko.... Moram zato postat nedružabna, navarna za okolico, nezaželena?

x:Dx :palec: xsrcx

Saj sem jaz tudi "nekaj vmes"... x:Dx x^x

Tako po stališču glede Romov kot po poreklu... x:Dx

Slovenec z nekontroliranim poreklom(kot vino...) x:Dx x:px

Zbodel me je naziv Slovenceljni, ker je podcenjevalen, pa prav "slovenceljni" ga najraje uporabljajo za druge... :xx!: :vragec:

Glede Hanžka - to je seveda samo moje mišljenje - funkciji ki jo opravlja ni dorasel.

Zakaj takoj tožarjenje Evropi?

Mogoče zato ker se zaveda lastne nesposobnosti in neobjektivnosti.

In si misli s tem graditi popularnost in veljavo.

Pozablja pa da imajo povsod drugod kjer so Romi z njimi še več problemov kot mi.

In jih še manj uspešno rešujejo

Če bi bil res sposoben bi seveda poskušal stvari urediti doma.

Ampak ni niti poskušal... :xx!: :vragec:

Glede prikolice v naravi pa ostalo... x:Dx

Probaj, pa mi sporoči če ti bo ratalo... x:Dx x:Dx

Jaz bi tudi... x:px x:px x:Dx xsrcx

Ja, Slovenceljni... x:Dx

Bi rekel da pašeš mednje.

Jaz sem pa Slovenec, pa večina drugih tu noter tudi.

Ajd, Slovencelj, utapljaj svoje skrbi in komplekse drugod, če tega ne dohajaš.

Ojoj... x:Dx stavim, da si bil protagonist teme x;)x Sem pa napisal "smo Slovenceljni" in da ne bomo samo po Ciganih si lep primer slovenceljske funkcionalne nepismenosti x:px xrolleyesx

Ja, Ksenia, kaj pa vem... danes se bolj oziramo kaj bi kje dobili za nič ali malo dela in na koncu še svoje življenje zreduciramo na to. Mene pa bolj zanima npr. vsi ploskamo in dajemo salve zmage, ko smo jih odselili a pozabljamo, da to nujno pomeni tudi priselitev nekam drugam in vlada je dala lep zgled, da če se lokalci pobunijo, vzamejo vile v roke, potem jih tam ne bo... poleg tega lahko tako začnejo delati tudi po drugih romskih naseljih... in potem nastane pogrom.

Sicer je hotel ta problem rešiti že Hitler dokaj sistematično, mehanično, pa mu je človeštvo v imenu humanosti to preprečilo tako, da sploh ne vem kaj bi radi... Cigani so tu... deal with it x!x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Ojoj... x:Dx stavim, da si bil protagonist teme x;)x Sem pa napisal "smo Slovenceljni" in da ne bomo samo po Ciganih si lep primer slovenceljske funkcionalne nepismenosti x:px xrolleyesx

Ja, Ksenia, kaj pa vem... danes se bolj oziramo kaj bi kje dobili za nič ali malo dela in na koncu še svoje življenje zreduciramo na to. Mene pa bolj zanima npr. vsi ploskamo in dajemo salve zmage, ko smo jih odselili a pozabljamo, da to nujno pomeni tudi priselitev nekam drugam in vlada je dala lep zgled, da če se lokalci pobunijo, vzamejo vile v roke, potem jih tam ne bo... poleg tega lahko tako začnejo delati tudi po drugih romskih naseljih... in potem nastane pogrom.

Sicer je hotel ta problem rešiti že Hitler dokaj sistematično, mehanično, pa mu je človeštvo v imenu humanosti to preprečilo tako, da sploh ne vem kaj bi radi... Cigani so tu... deal with it x!x

Hoj, Slovencelj... x:Dx

Moja funkcionalna pismenost je na kar zadovoljivi ravni.

Le naziva "slovencelj" ne maram.

Brez zamere, nič proti tebi... x:Dx

Cigani so tu, ja... x8Dx

Saj res, zakaj jih moramo imenovat Romi?

Od nekdaj so bili Cigani...

Jaz ne ploskem odselitvi(izselitvi, preselitvi...karkoli že)

Zame je bil to le zadnji izhod nesposobnih oblasti.

Nikoli in nikjer je nisem odobraval.

Potem bluzenje nekih "uglednih" imen o zakonistosti tega...

Nihče ni omenil zakonitosti bivanja Romov na tej zemlji.

Čloovkove pravice... xrolleyesx

A v Ambrusu(in drugod) ne živjo ljudje?

Pa odnos nekaterih do problema z vodnom zajetjem in onesnaženo vodo...

Pa kaj če je tam ena vas brez čiste vode, saj je v Ljubljani tudi moramo filtrirat...

Kot da je to opravičilo... :vragec:

Ko bo voda iz tistega zajetja nepitna, bo več kot pol Suhe krajine brez vode.

Pa označevanje Ambrušanov za nestrpneže...

In brezpogojno pstavljanje na stran Romov - to pa ni nestrpnost.

Največ nestrpnosti je običajno pri tistih ki jo sami vidijo povsod... :xx!:

Še eno vprašanje, pravzaprav dva vprašanja... x:Dx

Kaj je zate funkcionalna nepismenost?

In ti - misliš da si funkcionalno pismen? x:Dx

zakaj je temu tako (po tvoje)? [*da so slovenci ratal taki, da se zapiramo namest odpiramo in vse to]

tezko zivljenje, razlike... ki spodbujajo se vecjo zavist in locenost. Ce vsi imajo, so vsi dobre volje. Ce nihce nima, so vsi slabe (sam vsi skup drzijo - v obeh primerih). Ce pa nekdo ima, nekdo pa ne, pride do frk.... Bodisi zarad krivic, kadar slednje res so, bodisi zaradi preproste cloveske zavisti; ce jaz nimam, naj se oni drugi nima.

obravnavati POSAMEZNO! vsakega posebej.

to je seveda edini nacin. Tud na sodiscih ne obravnavajo vseh tatov hkrati, v eni sapi in slednji ne dobijo defolt kazni. Odsluzijo svoje, grejo sedet, whatever, pol se pa vrnejo DOMOV. xyesx tud pedofili. sam romi pa ne, al kaj. x:o)x

Ce je na Zemlji eden clovek, ki ga ne morem sprejeti in ljubiti kot brata, nisem upravicil darov ki sem jih prejel od Stvarnika.

ja, ja.... xrolleyesx x:o)x

to v teoriji drzi, sploh se pa lepo slis, v praxi pa ne pomnim primera, da bi kdo ravnal tako. morda dveh, treh primerov.

x!x xyesx :palec:

Ma ja, sej vidmo tud drugo stran problema (jaz jo..) samo.. ko se bo 10 ljudi postavilo na eno stran, se bom jaz iz principa na drugo, za protiutež.. čist na drug breg, ne nekam na polovico.

to tud, vendar ne sam iz principa. tako je TREBA gledat na stvari. Kako naj opisujes dan, ce si ga vedno dozivljal le podnevi?

Noc prav tko sestavlja dan, namrec. x:)x

To sem danes po mejlu dobila. x;)x

Jaz pa tole:

http://romi.mladina.si/index.php

Peticija proti preseljevanju

Odločitev vlade, da zaradi zahtev in protesta krajanov Ambrusa preseli romsko družino Strojan in s tem poseže v njihove temeljne človekove pravice, je globoko neprimerna. Namesto da bi vlada v skladu s pravnimi normami zaščitila romsko družino, je prevladala populistična radikalnost, ki jo je s svojim ravnanjem spodbudila prav država. Kar se je zgodilo, ima lahko hude in daljnosežne posledice.

Odgovorni predstavniki države bi morali romsko problematiko reševati drugače. Z radikalno avtoritativnostjo države ne bomo uredili ničesar. Nasprotno, tokratni primer je lahko zgled za reševanje še mnogim notranjim konfliktom. Vsaka družba ima notranje konflikte, dolžnost državnih organov pa je, da jih rešujejo na civiliziran, človeški in pravno nesporen način.

Nujno je treba znova ustvariti neko raven strpnosti, tako med vaščani Ambrusa in Romi kot tudi v družbi sploh. Država pa naj v tem primeru prevzame vlogo posrednika, da bi vzpostavili strpnost med njimi. V tem sporu ne more zmagati nobena stran, sporazumeti se morata za skupno življenje. Če se bo radikalna nestrpnost ob podpori državnih institucij nadaljevala, bomo kmalu obveljali za najbolj nacionalistično državo v Evropi. Tega pa si najbrž ne želi nihče.

http://romi.mladina.si/index.php

--------------------------------------------------------------------------------

PROTESTNI SHOD

Vlada Republike Slovenije je s svojim ukrepanjem v konfliktu med

krajani Ambrusa in tam živeèo družino Strojan pokazala, da ne upošteva

temeljnih naèel èloveènosti in demokracije. Zato smo primorani k

samozascitnemu ravnanju in delovanju za njihovo ohranitev. Vsi, ki

nocemo ziveti v drzavi, kjer se dogajajo deportacije in pogromi, se

bomo zbrali v torek, 14. novembra, ob 17. uri na Kongresnem trgu v

Ljubljani na protestnem shodu na katerem bomo zahtevali:

- spostovanje pravice vseh ljudi, da sami svobodno odlocajo in

izberejo nacin zivljenja, kraj bivanja in model individualnega ter

skupnostnega razvoja

- odstavitev notranjega ministra Dragutina Mateja, ker s svojimi

izjavami in delovanjem skodi demokraciji in razvoju civilizirane

družbe

- zagotovitev enakovredne participacije Romov in drugih

marginaliziranih skupin v samoniklih, lokalnih in nacionalnih organih

odlocanja

- ureditev zašèitenega prostora v vsaki slovenski obèini za vse, ki

nimajo lastne zemlje, na kateri bi lahko bivali, in ki potrebujejo ali

zelijo zacasno nastanitev

- dosledno in najstrozje sankcioniranje vsakrsne diskriminacije

- dosledno upoštevanje prepovedi vseh nasilnih deportacij in drugih

oblik izkljucevanja

- takojšnjo zašèito temeljne pravice vseh otrok do šolanja in aktivne

ukrepe za zagotavljanje enakih moznosti izobrazevanja in zaposlitve za

vse ljudi, ki zivijo v nasi skupnosti

Iniciativa za protestni shod

Ljubljana, 10. november 2006

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

- spostovanje pravice vseh ljudi, da sami svobodno odlocajo in

izberejo nacin zivljenja, kraj bivanja in model individualnega ter

skupnostnega razvoja

Ena od zahtev protestnega shoda. :palec: :palec:

Se strinjam.

Ampak ne pozabit da to pripada VSEM, ne samo Romom.

Protestni shod naj bi bil zaradi njih... x?x

- ureditev zaščitenega prostora v vsaki slovenski občini za vse, ki

nimajo lastne zemlje, na kateri bi lahko bivali, in ki potrebujejo ali

zelijo zacasno nastanitev.

Tole je pa milo rečeno malo naivno...

Spominja na rezervate.

Spet bi opomnil da niso samo Romi brez lastne zemlje...

In če bi se to nekako uresničilo, bi to samo še povečalo nezadovoljstvo in nestrpnost.

- dosledno upoštevanje prepovedi vseh nasilnih deportacij in drugih

oblik izkljucevanja

Kaj pa izselitve tistih Slovencev ki iz takšnih ali drugačnih razlogov ne zmorejo plačevati najemnine za stanovanje?

Ki jim zaradi dolgov zarubijo hišo?

Seveda bo kdo rekel - to je po zakonu...

Je, to drži.

Kaj pa Romi?

Je z njihove strani vse po zakonu?

Protestni shod da, vendar naj bo uperjen v pravo smer.

Ne pa s takimi naivnimi zahtevami.

Salonsko teoretiziranje... xrolleyesx :vragec:

Pravih problemov pa nekako nihče noče videt.

Ker z njimi bi bilo malo več dela... :palec:

.. sama nisem vsega prebrala, sam gor sem butnila, mas pa prav, ja, ene zahteve so res kar mal naivne.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...