alef 12. november 2006 Avtor Prijavi Deli 12. november 2006 Nekdo(ne vem več kdo...) je napisal da samo bluzimo, nihče pa še ni dal konkretnega predloga.Mislim da to ne drži.Nekje sem zapisal kaj jaz mislim da bi bilo potrebno.Kot prvo pričeti pogovore med Romi in krajani kjer Romi živijo(to ni moja ideja)Za to je tudi že bila pobuda z romske strani(Žabjek pri Novem Mestu)Legalizirat bivališča Romov - možnost odkupa in pridobitve ustreznih dovoljenj.Odstranitev Romov z tuje zemlje, če na njej bivajo brez soglasja lastnika.Omogočiti jim legalno nastanitev na krajih kjer je gradnja dovoljena.Pa... ...bom še mal žleht - lahko jim tudi RKC podari kakšen kos vrnjenih gozdov... V glavnem mislim da bo za sožitje, kakršnokoli že moral storiti vsakdo nekaj.Malo mi, malo oni, malo država.Protestni shodi kakršen je tale ki je napovedan ne bodo rešili ničesar.Samo še povečali bodo nestrpnost in nezadovoljstvo. Čas gre naprej, vse se spreminja in nihče ne more pričakovat da bo vse tako kot je bilo od nekdaj.Nihče ne more imet vsega kar bi želel, ne mi ne Romi.Mi mormo sprejet dejstvo da so Romi tu, da se jih ne da pomest pod preprogo, jih nekam pregnat, izselit...Treba bo živet z njimi.Romi se pa morajo zavedat da ne morejo več živet in ravnat tako kot njihovi predniki stoletja nazaj. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 Kaj bi šele blo, če bi se Alef tko razpričal v uni temi o fafanju..... Sam tisto z RKC pa je ideja Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 12. november 2006 Avtor Prijavi Deli 12. november 2006 Kaj bi šele blo, če bi se Alef tko razpričal v uni temi o fafanju..... Sam tisto z RKC pa je ideja Bilo bi svašta... Samo oralne teme so bolj domena dvojčkov... Tisto z RKC sem mislil čisto resno!! Me pa čudi da se zlomk še ni nič priklatil v to temo... Bi gotovo podal kakšno konkretno rešitev problema... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 Haha, daj pobudo, me zanima odziv RKC hahaha Zlomk se potepa nekje, mam pa občutek, da vem kakšne dokončne rešitve bi on predlagal.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 saj si dobr povedal alef¨! malo tega in malo onega, z vseh strani, edino mozno, ja. se pa v bistvu strinjam tud s tem, da lohk taki shodi sam poslabsajo v tem smislu, kot si omenjal. sam po 2. strani pa se tko opozarja na problem, se z njim tezhi in tecnari in sitnari in najeda in kenjari... dokler se ga ne razres. ce bomo pa spet vsi tih pa si sam rekl: aha fino, no sej zdej bomo pa vsi boljs pa bomo od zdej naprej prjatli....pa utihnili, pa se bojim, da spet nou nc oz. bo naslednji varuh spet pritozbe dobival. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 Mater, lahko je bt pameten pa nekaj čvekat tle. Nbeden od vas nima ciogana za soseda in nbenmu od vas ne kradejo po njivah in pa še kje drugje.hanžek jih naj uzame domu, če nau kaj u redu, naj pa bruseljske policaje pokliče. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 in nbenmu od vas ne kradejo po njivah in pa še kje drugje.kaksna prepricanost! kako pa ves, komu kaj KDO krade????? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 Še eno vprašanje, pravzaprav dva vprašanja... Kaj je zate funkcionalna nepismenost?In ti - misliš da si funkcionalno pismen? Sem dobre volje... zato... Oba vema kaj je funkcionalna nepismenost in ja, sem pismen, ker se je prejšnji post nanašal nate le v prvem odstavku in spet dokazuješ svojo nepismenost, ker sem ti že v predprejšnjem postu napisal, da temi ne sledim in torej ne morem vedeti kaj si pisal in kaj ne Veš, delam na potrpljenju in lahko začnema z abecedo, če hočeš Ti si pobral kost slovenclja in se zabunil... ne jaz Jaz sem tu samo zaradi zvezdnega ravnotežja... pa popestritev teme Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 kaksna prepricanost! kako pa ves, komu kaj KDO krade????? Ja trole si pa pametno vprašala. Pa kje ti spiš, da te ponoč ne ukradejo. Po mojem boš z lahkoto zamenjala Hanška, če slučajno kandidiraš.Jst se cigana ne dodaknem in njegovih stvari prav tako ne. Če se pa ga bom kdaj, se jih pa bom z gnojnimi vilami. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 12. november 2006 Avtor Prijavi Deli 12. november 2006 saj si dobr povedal alef¨! malo tega in malo onega, z vseh strani, edino mozno, ja. se pa v bistvu strinjam tud s tem, da lohk taki shodi sam poslabsajo v tem smislu, kot si omenjal. sam po 2. strani pa se tko opozarja na problem, se z njim tezhi in tecnari in sitnari in najeda in kenjari... dokler se ga ne razres. ce bomo pa spet vsi tih pa si sam rekl: aha fino, no sej zdej bomo pa vsi boljs pa bomo od zdej naprej prjatli....pa utihnili, pa se bojim, da spet nou nc oz. bo naslednji varuh spet pritozbe dobival. In zakaj misliš da sem odprl to temo?Ravno zato da ne bi bili tiho!Ker to lahko naredimo, da govorimo, pišemo, tečnarmo, kenjarmo... Da kaj pametnega ali pa butastega predlagamo... Da se kregamo o tem kdo ima prav, kdo je žrtev, kdo je ksenofob, itd... Konkretne rešitve pa prepustimo tistim ki so za to zadolženi.Z naše strani je dovolj če jih zbudimo. Protestni shodi da, kot sem že napisal.Ampak malo bolje premisliti kakšne zahteve postavljati.Da ne bo kot pred kratkim... Neki forum ali iniciativa al kaj že, so zahtevali vrnitev Strojanovih na staro lokacijo.Strojanovi pa nočejo tja, so bolj zadovoljni z novo lokacijo, ki jo je ponudil minister Zver... Sem dobre volje... zato... Oba vema kaj je funkcionalna nepismenost in ja, sem pismen, ker se je prejšnji post nanašal nate le v prvem odstavku in spet dokazuješ svojo nepismenost, ker sem ti že v predprejšnjem postu napisal, da temi ne sledim in torej ne morem vedeti kaj si pisal in kaj ne Veš, delam na potrpljenju in lahko začnema z abecedo, če hočeš Ti si pobral kost slovenclja in se zabunil... ne jaz Jaz sem tu samo zaradi zvezdnega ravnotežja... pa popestritev teme Razumel, šefe.... Zelo jasno in natančno razloženo... Tud jaz dobre volje... Slovencljev pa še vedno ne maram... :xx!: Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 so zahtevali vrnitev Strojanovih na staro lokacijo.Strojanovi pa nočejo tja, so bolj zadovoljni z novo lokacijo, ki jo je ponudil minister Zver... Pa kje ti spišokol mene je ful 'cefurjev' pa 'muslijev' pa 'nigerjev' pa 'gejev' pa 'djankijev' pa 'mafijasev' pa 'silosov' pa ...Za izselt folka kolkr ces. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 12. november 2006 Avtor Prijavi Deli 12. november 2006 Mater, lahko je bt pameten pa nekaj čvekat tle. Nbeden od vas nima ciogana za soseda in nbenmu od vas ne kradejo po njivah in pa še kje drugje.hanžek jih naj uzame domu, če nau kaj u redu, naj pa bruseljske policaje pokliče. Jaz ga imam. Pa po njivi mi ne kradejo, ker je nimam... Solate na vrtu pa jabolk na drevju pa tud nimam preštetih da bi vedel če kaj zmanjka.Pa tud če bi, pa kaj... To je še najmanjši problem. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 okol mene je ful 'cefurjev' pa 'muslijev' pa 'nigerjev' pa 'gejev' pa 'djankijev' pa 'mafijasev' pa 'silosov' pa ...Za izselt folka kolkr ces. No, ker nas je tu toliko Romoznalcev ali ciganoznalcev, saj je vseen, me neki zanima......zakaj pa potem prekmurci in cigani zmorejo, in to kvalitetno, živet v sožitju? Sam sicer imam nekaj mauga mnenja o tem, sam mislim, da je tu velik večjih stručkotov, ki me bodo o tem z veseljem poučil.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cvickar 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 Jaz ga imam. Pa po njivi mi ne kradejo, ker je nimam... Solate na vrtu pa jabolk na drevju pa tud nimam preštetih da bi vedel če kaj zmanjka.Pa tud če bi, pa kaj... To je še najmanjši problem.JA SEVEDA JE ŠE TO NAJMANJŠI PROBLEM, ČE B OSTALO PR TEM, PA NE.IMAJO KONJE, PA JIH KAR SPUSTE NA PAŠO, PA NI VAŽEN ČIGAVO JE. KROMPITJA SPLOH NE SADIJO, AMPAK KAR NA TA PRVO NJIVO PA GA NAKOPAJO.PA ŠE KUP ZADEV JE. SE NE SPLAČA JEZIT.KO BOM DOBIL POLOŽNICE ZA DAVEK, JIH BOM KAR V TABOR NESU.ČE NE BO UPALIV, BOM PA ŠE JST MED ROME STOPU. POL SE BOM LAHKO PA U POSTOJNO PELAL, NE DA B PLAČAL CESTNINO, PA NBEDEN NE BO PRVEZAN U AVTU, POLICAJI ME BODO PA SPREMLJAL, DA NE B U KAKŠNO KOLONO PADU. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 12. november 2006 Avtor Prijavi Deli 12. november 2006 No, ker nas je tu toliko Romoznalcev ali ciganoznalcev, saj je vseen, me neki zanima......zakaj pa potem prekmurci in cigani zmorejo, in to kvalitetno, živet v sožitju? Sam sicer imam nekaj mauga mnenja o tem, sam mislim, da je tu velik večjih stručkotov, ki me bodo o tem z veseljem poučil.... Ko si ravno omenil prekmurske Rome...Ne dolgo nazaj je bila ena oddaja na TV Slo 1 o tem.In je govoril predstavnik Romov iz Prekmurja.Tam se že več dest let dela na integraciji Romov, tu dol v našem koncu pa so se mal začel prebujat šele zdaj ko je počilo...Toliko od "znalca" Alefa... Je pa Jetrnica dala en link do strani kjer je o Romih malo več razloženega.O njihovi preteklosti, zgodovini priseljevanja v Evropo.In tudi nekaj o razliki med prekmurskimi in dolenjskomi Romi.Ker Romi niso en sam narod, tudi med njimi so razlike.Je že kdo slišal za Sinte?To so Cigani ki živijo pretežno na Gorenjskem in so precej bolj civilizirani od ostalih.Oni tudi sebe nimajo za Rome in tudi o ostalih Ciganih nimajo najboljšega mnenja...Da ne bi mislili da samo Slovenci ne maramo Romov... JA SEVEDA JE ŠE TO NAJMANJŠI PROBLEM, ČE B OSTALO PR TEM, PA NE.IMAJO KONJE, PA JIH KAR SPUSTE NA PAŠO, PA NI VAŽEN ČIGAVO JE. KROMPITJA SPLOH NE SADIJO, AMPAK KAR NA TA PRVO NJIVO PA GA NAKOPAJO.PA ŠE KUP ZADEV JE. SE NE SPLAČA JEZIT.KO BOM DOBIL POLOŽNICE ZA DAVEK, JIH BOM KAR V TABOR NESU.ČE NE BO UPALIV, BOM PA ŠE JST MED ROME STOPU. POL SE BOM LAHKO PA U POSTOJNO PELAL, NE DA B PLAČAL CESTNINO, PA NBEDEN NE BO PRVEZAN U AVTU, POLICAJI ME BODO PA SPREMLJAL, DA NE B U KAKŠNO KOLONO PADU. Samo ne vem če boš ven tud prišel... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lenka: 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 okol mene je ful 'cefurjev' pa 'muslijev' pa 'nigerjev' pa 'gejev' pa 'djankijev' pa 'mafijasev' pa 'silosov' pa ...Za izselt folka kolkr ces. nekateri bi jih najrajši na vagone pa v taborišča :xx!: samo zanima me s kom bi se pa potem nekateri ukvarjal pa ne zagovarjam ne ene ne druge strani mamo vsi masla na glavi eni s krajami itd... drugi z zaničevanjem in ne dajanjem možnosti itd.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 12. november 2006 Avtor Prijavi Deli 12. november 2006 http://www.uvn.gov.si/index.php?id=670 Da mal osvežim - to je tisti link ki ga je že Jetrnica dal gor.O Romih.Tudi nekaj o Zakonu o etničnih skupinah.Preberite in presodite sami koliko od tega se tudi izvaja v praksi. Haha, daj pobudo, me zanima odziv RKC hahaha Zlomk se potepa nekje, mam pa občutek, da vem kakšne dokončne rešitve bi on predlagal.... Mene tudi... Se zna zgodit da bom res kaj takega naredil. Ko smo ravno pri RKC... Nobenega glasu od njih o tej stvari.Prav čudno... A mogoče tudi za njih Romi niso enakovredni ostalim? x!x Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 Ko si ravno omenil prekmurske Rome...Ne dolgo nazaj je bila ena oddaja na TV Slo 1 o tem.In je govoril predstavnik Romov iz Prekmurja.Tam se že več dest let dela na integraciji Romov, tu dol v našem koncu pa so se mal začel prebujat šele zdaj ko je počilo...Toliko od "znalca" Alefa... No, zdej pa si me mal presenetu ......k je to tud večji del mnenja znalca Micka. Sam pol se postav logiš vprašanje......ZAKAJ se v vaših koncih ni nč nardil? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 Glede Hanžka - to je seveda samo moje mišljenje - funkciji ki jo opravlja ni dorasel.Zakaj takoj tožarjenje Evropi?Mogoče zato ker se zaveda lastne nesposobnosti in neobjektivnosti.In si misli s tem graditi popularnost in veljavo.Mogoče pa zato, ker SE NE zaveda lastne neobjektivnosti, in res misli, da ima prav Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 Problem se je najbolj razširu, ker je policija tolerirala početje romov. Domačini niti niso upali prijavljati početja romov policiji, saj jim je postalo jasno, da se romom itak ne bo nič zgodilo, ampak bi se sam romi maščeval tistemu, ki bi jih prijavu. Tako so lahko mirno kradli po kmetih, pa koga še mal pretepl, če jim je hotu preprečit kraje. Po cesti so se pa vozil z nerigistriranimi avtomobili, na črpalkah pa tankali bencin, ne da bi plačeval. Toleranca policije do njih pa je bila politična odločitev levičarske vlade, ki nima odnosa do podeželsega prebivalstva. Itak so pa ti romi po moje eni navadni cigani heh, a to sam pri romih dogaja ?! Torej po tvoji logiki... naj bi vsi vandali tega sveta pripadali romski naciji ?! Kolk si ti pameten ! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 Mene pa bolj zanima npr. vsi ploskamo in dajemo salve zmage, ko smo jih odselili a pozabljamo, da to nujno pomeni tudi priselitev nekam drugam ...Na trenutke imam občutek, da se tisti, ki najbolj nasprotujejo preselitvi romov, predvsem bojijo, da jih bodo naselili nekam bližje njim, zato tudi zagovarjajo, da ostanejo pri Ambrusu. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 Cigani so tu, ja... Saj res, zakaj jih moramo imenovat Romi?Od nekdaj so bili Cigani... kakor vem, je beseda cigan zanje žaljivka ...sebe imenujejo Romi...Rom pa pomeni človek... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 Glede našega varuha pa imam samo eno vprašanje oz. misel se mi poraja - zakaj dečko želi naredit takšen vtis na Evropo... takoj zatožna beseda tujcem.Po moje je Hanžek tudi politično povsem neobjektiven in izrazito prisranski pristaš levičarskih političnih sil, kot tak pa svojo vlogo GROBO ZLORABLJA ter poskuša s tem disciplinirati vlado in ji dirigirati, kako mora delati, seveda v skladu z levičasko politično propagando. Pri tem ga ne zanima demokracija in pa dejstvo, da imajo ljudje PRAVICO izraziti svoje interese, tudi tiste, ki se Hanžku zdijo "kao klastrofobični". Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 12. november 2006 Avtor Prijavi Deli 12. november 2006 kakor vem, je beseda cigan zanje žaljivka ...sebe imenujejo Romi...Rom pa pomeni človek... Tudi Nemci sebi ne rečejo Nemci... Pa se nič ne pritožujejo če jih pa mi tako imenujemo.Žaljivka...Vska beseda je lahko žaljivka. odvisno s kakšnim namenom in komu je izrečena.Npr. kmet... Verjetno si to besedo že slišala ali pa celo uporabila kot žaljivko.Pa kmetje zato niso še nikoli zahtevali da jih imenujemo drugače... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
strelka02 12. november 2006 Prijavi Deli 12. november 2006 Tudi Nemci sebi ne rečejo Nemci... Pa se nič ne pritožujejo če jih pa mi tako imenujemo.Žaljivka...Vska beseda je lahko žaljivka. odvisno s kakšnim namenom in komu je izrečena.Npr. kmet... Verjetno si to besedo že slišala ali pa celo uporabila kot žaljivko.Pa kmetje zato niso še nikoli zahtevali da jih imenujemo drugače... Alef s tabo vse uredu... Tko pač je sem samo povedala dejstvo...zdaj pa razglablaj in filozofiraj dalje...go on..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.