Skoči na vsebino

Romi

alef

Recommended Posts

moje gledišče problema glede Romov pa je, da si zaslužijo, da jih začnemo obravnavat kot ljudi s čustvi, ne pa kot živali,

Mogoče bi pa pomagalo, da bi tudi romi na slovence začeli gledati kot na ljudi s čusti, na pa zgolj kot molzne krave ali njihove delovne živali, ki nekako moramo delati za njih,, ker je to njihova človekova pravica.

Mogoče bi pa tudi romi pomislili, da tudi slovencem ni lepo, ko jih romi izsiljujejo, pretepajo, posiljujejo,...

Nekako smatrajo, da imajo do tega pravico, ker so AGRESIVNEJŠI.

In pri tem nimajo pikice sočutja ali usmiljenja do soljudi.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 1,5k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Marsa, dejansko je vprašanje

ali je prav, da daješ prostor za razpihovanje sovraštva?

Je to prav? Je to lahko prav?

Nikakršnega sovraštva ne razpihujem, zgolj pozivam k solidarnosti v težkih časih, ko naši ubogi sonarodnjaki trpijo pod brutalnim romskim nasiljem. In upam, da bom tudi jaz deležen podpore, ko bom jaz žrtu romskega nasilja, ter da bo tedaj čim manj takih, kot si ti. Kajti jasno mi je, da mi ti v tem primeru zaradi svoje ideologije ne boš podpru. Še več, če se mi bo slučajno uspelo upreti nasilju, boš na ves glas tulu, da me morjo dat pred sodišče. :sori:

To je ja taisto, kar je že nekajkrat bilo objavljeno v tej temi. Nazadnje je stvar razširil in podpisal Emanuel.

Nič nisem podpisal, samo ponovno sem podal, in to tudi navedu.

:V: Žalostno da noben ne ponudi rešitve. Vsi pluvate eden čez drugega...no ja, nekateri ste malo bolj "demokratični". Zanimivo pa je, da vedno ko pride do kakšne "vroče" zadeve, se slovenci znamo postavit v tabore in kazat mišice. Ni se pa nekaj ljudi sposobno zbrat skupaj, pa potegnit te ljudi v dialog. :C:

Ne morete rome spraviti v geta, tako kot so američani naredili z indijanci, pa poglejte kaj so jim s tem naredili. Slovenija je pa itak premajhna, da bi nekaj podobnega naredili, to pomeni, da je edina rešitev DIALOG. Čas bi bil, da pokažemo v znak razgledanosti, da znamo rešiti take situacije, oziroma, da ne povzročimo da do tega prihaja in na koncu še ogenj razpihujemo.

VSAJ ENKRAT POKAŽITE DA SMO SLOVENCI LJUDJE. xsrcx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Res je! Dajmo.

Uprimo se že enkrat romskemu nasilju kot ljudje, ne pa, da žremo govna ko pusiji!

:vtz: :vtz: :vtz: xokx

Sej si prov bogi, k moraš tle svoje mišice kazat.

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Nikakršnega sovraštva ne razpihujem, zgolj pozivam k solidarnosti v težkih časih, ko naši ubogi sonarodnjaki trpijo pod brutalnim romskim nasiljem.

Tako kot že pred leti Göbels.

Daj Emanuel! Si üüprical zmeraj pri zgodovini.

Pa kako te ni sram objavljat take primitivne miselne kombinacije.

Pridi sem dol in greva v Ambrus. x?x xDDx xsrcx

Pa še kašnega od tu noter povabiva s sabo... x:Dx

Od vsake "strani" ... x:Dx xsrcx

Ja.

Naslednji teden lahko pridem.

Ampak pridem samo, öe greva k obojim.

Predlagam loterijo z glavnim zadetkom: vikend paket pri izgnani romski družini Strojanovih.

Srečni nagrajenec: g. Emanuel

xwizardx :onfire: :flower: xokkx xcheersx

Juuuuhheeeeeejjj

Ta veseli dan ali kako se je Emanuel soočil s svojim strahom x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Ja cela burleska tile romi :)

Ne smeš jih pretepst, ker to ni človeško,

policaji jih ne polovijo ko kradejo, ker so nesposobni,

ne morejo jim najdet lokacije, ker so ljudje nestrpni,

ljudje so nestrpni, ker si vsi mislijo (ali pa vedo) kako samo kradejo naokrog pa to...

:) Kdor reši ta problem na enostaven human, pošten način dobi moj glas za nobelovo nagrado... :P :) težko je v praksi tole sploh rešljivo, naj opravi policija svoje delo in pozapre vse ki kaj kradejo, pa naj lepo pridno romi spoštujejo vse zakone pol, in če kak slovencelj jamra, da ne smejo bit v njegovi občini in postavlja barikade pa naj pol še njega zaprejo :P.... :) me prav zanima, če bi to sploh delovalo... :)

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Tako kot že pred leti Göbels.

Daj Emanuel! Si üüprical zmeraj pri zgodovini.

Pa kako te ni sram objavljat take primitivne miselne kombinacije.

Očitno misliš, da so romi na dolenskem ravno taki, kot v prekmurju; samo dolenjci so za razliko od dobrih prekmurcov zajebani in ksenofobični.

Zelo se motiš.

Medtem, ko romi v prekmurju živijo že dalj časa, so se na dolenjsko v glavnem preselili po letu 55 iz juge in se za razliko od prekmurskih v glavnem ukvarjali s kriminalom.

In potem ti meni očitaš, da enačim vse rome.

Nasprotno, na žalost ti povsem neupravičeno enačiš vse rome in klub temu, da nimaš izkušenj z dolenskimi romi, tukaj ljudem, ki imajo povsem drugačne izkušnje od tebe, poskušaš soliti pamet na osnovi izkušenj, ki jih imaš z romi iz prekmurja.

Idiotizem.

Očitno ne moreš sprejeti tega, da tvoj pogled ni odraz tvoje kao superiorne človeškosti, ampak tega, da so romi v prekmurju pač dosti bolj usklajeni z okoljem.

Predvsem pa največ škode romom delaš ravno ti, ko enačiš rome v prekmurju in na dolenjskem, kar pa res na žalost in povsem neupravičeno lahko pripelje do sovraštva do VSEH romov.

Če nočeš delati škode romom v prekmurju, potem utihni s tem tvojim nakladanjem in enačenjem.

Vrtnica.

Pravi greh je, da se kitiš s takim imenom!

Tvoji posti tukaj pa kažejo res žalostno stopnjo tvoje duhovnosti in osebne rasti.

Narobej. Njeni posti kažejo, da pozna razmere na dolenjskem, medtem ko ti vlečeš neke - žal povsem napačne - sklepe iz poznavanja te problematike iz prekmurja.

Tvoji posti pač kažejo tvojo POPLNO NEPOZNAVANJE RAZMER NA DOLENJSKEM, nikakor pa ne neke visoke stopnje tvoje duhovnosti in osebne rasti, kot si domišljaš v tvojih ubogih blodnjah.

Tvojo žalostno stopnjo duhovnosti in osebne rasti pa lepo kaže tvoja izredno krivična ocena Bele vrtnice.

Aja a to veste, da so tipa, ki leži v komi pretepel zato, k so hotel oskubit zidanico in se je tip uprl. Seveda policajev ni bilo od nikjer. Bes je naredil svoje. In pol so prišli POLICAJI in zaščitili rome x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx x:Dx

En pameten človek v Sloveniji bi moral napistati novo knjigo Butalci v Sloveniji,... po moje bi šla za med. Po moje bi se folk tolk narežal, da bi umirali od smeha. Pa o tem kako kradejo table z napisi (prometne znake), kako kradejo žlebove, ki jih pol prodajajo na odpadu, pa o tem kako kradejo z njive, pa o tem kako se vozijo z neregistrianimi tablicami in se v tacga, ki jih prijavi zaletijo nalaš, da mora tip plačati škodo (ker drug avto ni bil zavarovan), pa o takih, ki naštimajo "barike" da poči guma, ko zapelješ čez, pa o takih, ki uboge stare ljudi izsiljujejo (no to ravno ne bi moglo zgledat smešno),.... pa o tem kako rom - sin romskega svetnika pri belem dnevu krade na dvorišču ene trgovine,... x:Dx x:Dx x:Dx

In potem na drugi strani ljudi, ki jih zagovarjajo. Tko, en tip enga spravi v komo in pol na drugi strani varuha človekovih pravic x:Dx x:Dx x:Dx In policaje, k gledajo od daleč,... seveda bi vse to morali spraviti v primeren kontekst,....

Po moje bi zraven te komedije umirali od smeha,... sam ta prav, bi se mogu dobit, pa začet pisat. Ker tolk butastih zgodb, ne najdeš povsod. Slovenski Borat :Dx x:Dx x:Dx

Pa še po resničnih dogodkih bi bila.

Stvar bi bla res blazno smešna, če ne bi bila tako tragična in žalostna :sori: :sori: :sori:

Predlagam loterijo z glavnim zadetkom: vikend paket pri izgnani romski družini Strojanovih.

Srečni nagrajenec: g. Emanuel

xwizardx :onfire: :flower: xokkx xcheersx

A lahko zamenam za vikend paket pri romih v prekmurju ali beli krajini x:Ix

mal berem tale besedni dvoboj med marso in emanuelom... :inocent: hehe, sta pa ostra...

a res? se ti zdi? x:px ostra?

uh... cak da postanem res ostra, tole mal civkam pa bozham. :vragec: x;)x x:Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Se mi ne da več, sem povedal vse kar sem mislil..... x;)x

Včeraj opazil skor v centu mesta grafit "smrt ciganom". Danes je še vedno tam. Me zanima kako dolgo še bo tam. Ali pač to spada v okvir truda za socializacijo romov? :inocent:

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Jst sploh ne štekam zakaj je tok govora o socializaciji Romov :o|o: , pol ne bojo več Romi, če jih bi najrajš vsi polikal, pa skopal, pa oblekli v nove cote xrolleyesx . Men je vseen za njih kako živijo, kakor jim pač paše, samo če ne kradejo in kršijo zakonov, ki se jih moramo vsi držat.
Support bacteria, they're the only culture some people have!

Ne gre za popolno socializacijo po naši meri ampak takšno, ki bo v čim večji meri omogočala čimbolj kvalitetno sobivanje. Če je nekdo tako "socializiran" še ne pomeni, da ne sme ohraniti, negovati svojih tradicionalnih vrednost, religije, običajev itd. itd. Tudi slovenci kršijo zakone in tudi slovenci kradejo.... xnckrivx x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Se mi ne da več, sem povedal vse kar sem mislil..... x;)x

Včeraj opazil skor v centu mesta grafit "smrt ciganom". Danes je še vedno tam. Me zanima kako dolgo še bo tam. Ali pač to spada v okvir truda za socializacijo romov? :inocent:

A si ziher, da ni reklamni oglas? Ker dan danes so reklame res cudne vcasih in niti ne ves, kaj ti prodajajo. Hja, verjetno se bo mestna vlada potrudila, da si ga ogleda cim vec ljudi, kajti Ljubljana je mesto Kulture. x;)x A niste vedeli? Zato pa so festivali in prireditve vse do novega leta. Po mojem ta grafit pase v prestolnico, kot je tudi tisti o papezu, tik preden je prisel v ljubljano x;)x .

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

samo, da ne boš na koncu tepla pa kričala x:Dx x:px

x:Ix

x:Dx Cist pobesnela in s peno na ustih. x:px

Jst sploh ne štekam zakaj je tok govora o socializaciji Romov :o|o: , pol ne bojo več Romi, če jih bi najrajš vsi polikal, pa skopal, pa oblekli v nove cote xrolleyesx . Men je vseen za njih kako živijo, kakor jim pač paše, samo če ne kradejo in kršijo zakonov, ki se jih moramo vsi držat.

:palec:

Ne gre za popolno socializacijo po naši meri ampak takšno, ki bo v čim večji meri omogočala čimbolj kvalitetno sobivanje. Če je nekdo tako "socializiran" še ne pomeni, da ne sme ohraniti, negovati svojih tradicionalnih vrednost, religije, običajev itd. itd. Tudi slovenci kršijo zakone in tudi slovenci kradejo.... xnckrivx x;)x

:palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Tudi slovenci kršijo zakone in tudi slovenci kradejo.... xnckrivx x;)x

Slovenci, Italijani, Madžari, Rusi, Romi..... vseen mi je kdo. Vsak bi mi šel na jetra, če bi samo hvatal krivine in s tem škodoval drugim, namesto da bi delal.

Support bacteria, they're the only culture some people have!

Me zanima, kje so vsi soncki pa srcki, ki jih je poln forum.

Pa kje je ljubezen do vsega zivega in ta jetrcka, ki se mi jih prodaja povsod po forumu? x?x

Moja ljubezen je na strani domačinov Ambrusa xsrcx

Ker so pošteni in delavni ljudje, ne pa brezobzirni stvori, ki streljajo na ljudi, ki se poskušajo upreti njihovim krajam.

Teb se pa vidi, kdo ti je bliže :sori: .

Edino logično in "normalno"..... :palec:

Ne se sprenevedat :o|o:

Saj veš, da romi kot "ogrožena etična manjšina z lastno kulturo" uživa specialno podporo.

k bi rada mal *pomagala* k temu premiku zavesti, k je tolk zaplankan tlele, da ni res! xrolleyesx

Če bi rada pomagala k dvigu zavesti, potem se najprej poskušaj mal ZAVEDATI, kaj se je v Abrusu v resnici dogajalo, ne pa, da vse vidiš s stališča SVOJIH predsodkov, češ, ljudje so ksenofobi, in rome preganjajo samo zato, ker so romi. In če kdo kritizira rome, jih samo zato, ker so cigani.

Pa si kdaj pomislila na to, da so strojanovi v resnici agresivni, brutalni, brezobzirni in zlobni ter kriminalni :eek: ?

Teb se pa vidi, kdo ti je bliže :sori:

ti ne stekas pojma pravica, emanuel.

ce bom za pravice TUDI pedofila, menis, da bo to pomenil, da "mi je blizje" kot deklica/decek, nad katero/im je bilo izvajano posilstvo? xrolleyesx

Picasso

Pa si kdaj pomislila na to, da so strojanovi v resnici agresivni, brutalni, brezobzirni in zlobni ter kriminalni :eek: ?

ne. lahko pa da sem 'pomislila' (kot pravis), da so morda le izvajali nasilje al pa pac to, cesar jih obtozujejo.

jasno da sem to pomislila, saj v konfliktu sta dve strani (vsaj).

vendar ne, nisem pomislila recimo da so "v RESNICI zlobni".

presojanje o zlobi pa je tu itak nepomembno.

Zlobne so lohk prav tako zrtve.

gre za dejanja ljudi, ki se jih lohk obsoja, ne pa za njihove morebitne lastnosti.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...