emanuel 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 Ampak mi kot civilizirana družba 21 stoletja vendar ne moremo obojati romo, ko so pa revčki, pa pravico do svoje "kulture" imajo O ljudeh, ki počnejo stavi, imam pač svoje mnenje, ne glede na to, a so romi ali ne. Pa čeprav so mogoče moji pogledi preveč "dualni" za 3. tisočletje. Imam pa tudi svoje mnenje o ljudeh na podeželju . Mogoče jih Hanžek ne mara, ker niso po godu njegovim hipijevskim idejam.In se zato nikoli ni postavil za njihove pravice. Ampak jest pač vem, na čigavi strani sem Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nordika 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 Saj veš, da romi kot "ogrožena etična manjšina z lastno kulturo" uživa specialno podporo. Ma pr nas gre davkoplačevalski denar za take kretenizme, da če neki od tega dobijo še Romi je čist vseen drek kar pa tud ni čist u redu Citiraj Support bacteria, they're the only culture some people have! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 in kako vlogo imajo v vsej tej zgobi mediji? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 njegovim hipijevskim idejam.joj emanuel, zalostno, kako razmisljas.pa se ves ne kako skodljive so tvoje misli. prakticno v vsakem stavku je predsodek, me zanima, ce ti v cemerkoli uspe imet CISTO in SVOJE mnenje.k najprej si pol leta sam neznanske citate podajal.tko da, vse tvoje razmisljanje sestoji iz enih predsodkov, negativnih oznacb - al pa slepega sledenja, npr. krscanstvu, kar pa je naravnost absurdno - ker ti ne poznas zapovedi Ljubi svojega bliznjega.jaz jo. pa nisem verna, vsaj ne na tak nacin kot se tle podrazumeva oz. kot to razumes ti (medtem ko ti pa "si"). Resnicno: ne mi, ob nacinu, kot pises, prodajat, da verujes v Boga. ker Bog je ljubezen.Ti pa svoje poste poglej, pa mi pol povej, ce je to ljubezen.aha, postavil si se na stran in pritisnil si enga srcka, da bo bolj zaleglo. in najbrz temu reces ljubezen. me pa recimo zanima, ce bi, hipoteticno, Strojani delal ISTO frko recimo muslimanski ali juznjaski druzini (ki pa bi bli slovenski drzavljani). me zanimajo tvoji srcki pa ljubezen do postenih drzavljanov.ta bi bla pa tezka, a ne, priznaj. Tebe ne bi blo v tej temi ali pa bi pisal - vse jih eliminirajte, sodrgo.k'neda? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 se tudi v duhovnih temah vidi koliko smo eno s svojo dušo, duhom, kakorkoli to imenujemo... kako lahko nekdo ki si želi spoznati sebe "Boga" v istem trenutku tako sovraži in sodi... in kako se počuti dekle ki ji je bil ne le vzet dom temveč tudi ni zaželena v svoji lastni državi... ne glede na to, kolk nevaren je oče brat, stric kdorkoli....ampak vseeno mislim, da pravice in dolžnosti veljajo za vse prebivalce in nisem za linč, za izgon... niti pod točko razno.... kaznuje se jih naj tko kot vse ostale za storjene zločine... se mi že od včeraj pojavlja vprašanje v zvezi z nasilstvom v raznih skupnostih kjer varuhi miru ne vstopajo.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 Ne se sprenevedat Saj veš, da romi kot "ogrožena etična manjšina z lastno kulturo" uživa specialno podporo.Se ne, v sprenevedanju, posploševanju in sovraštvu si ti car..... Kaj pa je to ETIČNA manjšina? Kaj pa je to specialna podpora? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 ... k so pošteni, romi pa niso.In to naj neb blo posploševanje.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 se tudi v duhovnih temah vidi koliko smo eno s svojo dušo, duhom, kakorkoli to imenujemo... kako lahko nekdo ki si želi spoznati sebe "Boga" v istem trenutku tako sovraži in sodi...Kako pa lahko nekdo, ki obsoja dejanje domačinov, ko jim je prekipelo in so se končno uprli nasilju, ker so VSE DRŽAVNE SLUŽBE ODPOVEDALE NA CELI ČRTI, tako policija, kot tudi sodstvo in VSE inšpekcijske službe, lahko podpira to skupino romov ? Eni mislijo, da je najvišji odraz duhovnosti, če podpirajo največje kriminalce in pedofile, pri tem pa BLAZNO strogo obsojajo obrambno delovanje skupine vaščanov. Totalna dvoličnost. Tako dvoličnost pač lahko prodajajo nekje na metelkovi, nikakor pa ne meni. Na vsako glupo foro pa res ne padem Še dobro, da je sedaj cela Slovenija zvedela, kakšne grozljivka se je tam dogajala,... sam 15 let prepozno.Na žalost se cela slovenija tega ne zaveda, eni bodo še vedno rekli, da nič ne dajo na tisto - baba kazala. V glavnem tisti, ki smatrajo, da so ti romi nedolžni kot angelčki z neba, dokler jim sodišče ne dokaže nasprotno . Istočasno pa skrbijo za to, da jim sodišče le ne bi kaj dokazalo . No ja, na srečo pa se nas veliko tistih, ki vemo, da je zavest višja od sodbe sodišča, le zaveda. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 17. november 2006 Prijavi Deli 17. november 2006 Groza, kakšne grozljive zgodbe so se dogajale v Ambrusu,... sej ni čudno, da je sedaj vse potihnilo, ko se je resnica zvedela, sem prebrala DOLG članek v Magu z naslovom "Medvedov se ne boji, ciganov pa" (naslov se nanaša na 70 letno starko, ki so jo posiljevali, pa si ni upala prijaviti policiji), policija pa pride do vasi najhitreje po 45 minutah. Mislim, napisano je veliko zgodb, katerih si ljubljančani sploh zamisliti ne morejo. Groza,... in pol gre ljubljanski folk na ulico, k nima pojma kako živijo ambrušani in podpirajo rome,... če to niso nepoučeni tepci,....O tem je bilo govora že v ponedelkovih novicah; "Sedemdesetletno ženico Lojzko, ki živi na osamljeni domačiji, so večkrat posilili. Revica si zaradi sramu in groze ne upa pokazati s prstom. Ker je mislila, da je greh, ker je poštena. Za povrh so ji še ukradli drva, da je skoraj zmrznila čez zimo" srdito bruhne domačin peter Hočevar. Me prav zanima, če bi naša veleduhovna urednica še vedno tako brezkompromisno obsojala revolt domačinov in zagovarjala rome, če bi posiljevali njeno mamo ? Po moje ne, zato todi mislim, da je vse njeno nakladanje čista dvoličnost! Pa da nadaljujem;"V Ljublani pravijo, kakšni revčki so. Naj pridejo pogledat. Naj pridejo živet v našo sredino. Meni so uperili pištolo v na sence, ker jim nisem dovolil, da mi ukradejo gorivo, večkrat so me obstreljevali z avtomatsko puško, groženj z orožjem sploh ne štejem več. Enkrat mi je ravno pred njihovim taborom crknil avtomobil, ko so mi sevede predhodno izpraznili rezervoar, pa sem jo peš ubral po cesti, cigani pa za mano s puškami. . V vasi so me dohiteli in je pokalo 40 minut brez prestanka. Klical sem policijo, pa nič. kadar me zagledajo iz avtomobila, spustijo okenske šipe in vame namerijo puško. Na muhi me imajo, dokler me še vidijo, na koncu pa v zrak spustijo rafal. V OČEH JAVNOSTI PA SEM DRHAL JAZ! Čeprav jim nikoli nisem skrivil lasu! In če pomislim, da naša veleurednica podpira ustvarjanje negativne podobe o ravnanju domačinov, potem pri meni res ne more imeti nobenega ugleda več je pa tud res, da so med Strojanovi samo 4 (5) kriminilaci, ki si zaslužijo zapor, otroci pa pri tem nimajo kj dosti... Če kakšnemu slovencu podrejo črno gradnjo, a se kdo ukvarja s tem, da bo to slabo vplivalo tudi na otroke črnograditeljov, ki niso nič krivi ??? In to naj neb blo posploševanje.... Daj povej, ali je po tvoje kriminaliteta med romi kaj višja od povprečja v sloveniji, ali je ista? A je prepričanje, da romi več kradejo od povprečja, zgolj predsodek, ali je v resnici kaj na tem? res je, da so se dogajalo grozne stvari in še hujše, ko ljudje protestirajo- tako kot si rekla- pa ne vedo, da s tem podpirajo kriminalce...Najhujše pa je, da hočejo eni svojo podporo kriminalcem prodajati kot eno visoko duhovnost in odraz enega visokega osebnostnega razvoja kaznuje se jih naj tko kot vse ostale za storjene zločineIn kje ti živiš V pravljici o pošteni in pravni državi Sloveniji Daj zbud se, pa mal poglej, kako stvari v praksi delujejo Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 18. november 2006 Prijavi Deli 18. november 2006 joj emanuel, zalostno, kako razmisljas.pa se ves ne kako skodljive so tvoje misli. prakticno v vsakem stavku je predsodek, me zanima, ce ti v cemerkoli uspe imet CISTO in SVOJE mnenje.k najprej si pol leta sam neznanske citate podajal.tko da, vse tvoje razmisljanje sestoji iz enih predsodkov, negativnih oznacb - al pa slepega sledenja, npr. krscanstvu, kar pa je naravnost absurdno - ker ti ne poznas zapovedi Ljubi svojega bliznjega.jaz jo. pa nisem verna, vsaj ne na tak nacin kot se tle podrazumeva oz. kot to razumes ti (medtem ko ti pa "si"). Resnicno: ne mi, ob nacinu, kot pises, prodajat, da verujes v Boga. ker Bog je ljubezen.Ti pa svoje poste poglej, pa mi pol povej, ce je to ljubezen.aha, postavil si se na stran in pritisnil si enga srcka, da bo bolj zaleglo. in najbrz temu reces ljubezen. me pa recimo zanima, ce bi, hipoteticno, Strojani delal ISTO frko recimo muslimanski ali juznjaski druzini (ki pa bi bli slovenski drzavljani). me zanimajo tvoji srcki pa ljubezen do postenih drzavljanov.ta bi bla pa tezka, a ne, priznaj. Tebe ne bi blo v tej temi ali pa bi pisal - vse jih eliminirajte, sodrgo.k'neda? ŽALOSTNA JE REALNOST, in ne to, da jo opišem. Žalostno je, kar se je dogajal v Ambrusu. Žalostno je, da policija 24 ur na dan čuva črnogradnje romov, za zaščito domačinov pa ni storila takorekoč nič, kakšen zapisnik so napisal, ki se je potem valjal na kakšnem kupu papirja, večinoma pa so gledali proč, če se je le dalo. Žalostno je, da nobena inšpekcijska služba ni nič naredila, in da se ni izvršila odločba o rušenju iz leta 99. Če bi se, se to ne bi dogajalo. Najbolj pa je žalostno, da obsojaš domačine in podpiraš kriminalce, povrhu vsega pa to hočeš prodat kot eno veleduhovnost. Če pa se že vprašam, kdo je moj bližnji, je pa jasno, da mi je brat bližji od bratranca, in bratranec bližji od enega bežnega znanca. In če upaš zatrditi, da ti tvoj otrok ne pomeni ČISTO NIČ VEČ KOT KATERIKOLI OTROK NA TEM SVETU, POTEM ME LAHKO MIRNE VESTI KRITIZIRAŠ. Drugače pa bolje, da ne, saj brcaš v temo. Če pa bi strojanovi delali isto frko muslimanski ali južnaški družini, bi pa prišel do njih, in jim rekel; no, sedaj pa vidite, kako se počutimo slovenci, ko nam serjete Hecam se Mogoče bi bil na to res malce manj občutljiv, ampak vseeno bi bil na strani tistega, ki mu nekdo dela sranje. In če bi se ta hipotetična jugo-muslimanska družina uprla strojanovim, bi vseeno dejal, da so storili prav, in da jih ne obsojam. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 18. november 2006 Prijavi Deli 18. november 2006 čuj idi rajši spat...tole pa res ni evangelijsko...ka bi te le Jezus reko če bi to vidu Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 18. november 2006 Prijavi Deli 18. november 2006 Ne štekam tega kaj misliš s tem Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
natrixred 18. november 2006 Prijavi Deli 18. november 2006 Men je pa kul ta tema.... . Je skor tako, kot bi slovenski parlament gledal in poslusal! Pa, da me ne bo kdo za jezik vlekel...se ne posmehujem, sam se mi zdi pa ironicno.....tak da se smejem, pa ne zato, ker bi bilo smesno... Citiraj Natrix IX. "LUX PERPETUA"SI HA de ser condición de mi dicha el olvidode ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).Prefiero la existencia más árida y dolienteal innoble consuelo de olvidar a mi ausente. Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia, que me halague o sonría en esta clara inopia,ni qué luz en mis noches me quedará si pierdotambién la lamparita cordial de tu recuerdo! 2 de octubre de 1912 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 18. november 2006 Avtor Prijavi Deli 18. november 2006 Men je pa kul ta tema.... . Je skor tako, kot bi slovenski parlament gledal in poslusal! Pa, da me ne bo kdo za jezik vlekel...se ne posmehujem, sam se mi zdi pa ironicno.....tak da se smejem, pa ne zato, ker bi bilo smesno... Mogoče se res posmehuješ... Si pa zadel v polno... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 18. november 2006 Prijavi Deli 18. november 2006 Kako pa lahko nekdo, ki obsoja dejanje domačinov, ko jim je prekipelo in so se končno uprli nasilju, ker so VSE DRŽAVNE SLUŽBE ODPOVEDALE NA CELI ČRTI, tako policija, kot tudi sodstvo in VSE inšpekcijske službe, lahko podpira to skupino romov ? Eni mislijo, da je najvišji odraz duhovnosti, če podpirajo največje kriminalce in pedofile, pri tem pa BLAZNO strogo obsojajo obrambno delovanje skupine vaščanov. Totalna dvoličnost. Tako dvoličnost pač lahko prodajajo nekje na metelkovi, nikakor pa ne meni. Na vsako glupo foro pa res ne padem Na žalost se cela slovenija tega ne zaveda, eni bodo še vedno rekli, da nič ne dajo na tisto - baba kazala. V glavnem tisti, ki smatrajo, da so ti romi nedolžni kot angelčki z neba, dokler jim sodišče ne dokaže nasprotno . Istočasno pa skrbijo za to, da jim sodišče le ne bi kaj dokazalo . No ja, na srečo pa se nas veliko tistih, ki vemo, da je zavest višja od sodbe sodišča, le zaveda.Ej, bodi pošten in preberi v celoti moj post... In kaj pravi tvoja zavest? obsojanje, sovraštvo, gnus, prepir. Kako gre tisto - O Bog odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo... to se nanaša na tiste, ki ne prepoznajo sovraštvo, jeze, zavisti, hujskanja v sebi ane... tisti ki to prepoznajo, ki vedo da delajo slabo - za tiste pač tole ne velja. in ti točno veš kam pelje tolikšna sovražnost.... in kdo je dvoličen? jaz? ma dej no... ko omenim koliko so krivi mediji v vsej tej zgodbi, se pa spregleda... In proti komu si nastrojen? Tvoja zavest? kje je tvoja zavest ?Aja v vednost, ne živim v Ljubljani, živim v Zagorju (veš kje je to?)glede ženske ki so jo posiljevali - tudi o tem pišem v zgornjem postu ane, koliko je Romskih deklet posiljenih... pa še nekaj - če so vaščani vedeli, če je ženska tolk let bivala v grozi, zakaj ni nihče prijavil???? sicer je pa v naši državi tko znano, da ko se tudi v družini dogaja nasilje, zaprejo sosedje raje oči in ušesa....in ja mogoče bi bilo dobro da si be zamislil nad besedami Lie... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 18. november 2006 Avtor Prijavi Deli 18. november 2006 res je, da so se dogajalo grozne stvari in še hujše, ko ljudje protestirajo- tako kot si rekla- pa ne vedo, da s tem podpirajo kriminalce... je pa tud res, da so med Strojanovi samo 4 (5) kriminilaci, ki si zaslužijo zapor, otroci pa pri tem nimajo kj dosti... In še ti niso vsi Strojanovi... Prav tako je med ambrušanimi in tistimi v Ivančni Gorici in Malem Hudem verjetno res nekaj vročih glav s podobnim razmišljanjem kot ga ima Emanuel.Nekaj, ne pa vsi.Nekaj...Koliko nasilnežev je potrebnih da ustrahujejo celo vas?Deset, dvajset?Ne, dovolj je že eden, dva trije...Ves čas že ponavljam in bom še, da je treba poslušati obe strani.Hvala Bogu se je bse skupaj malo umirilo, čeprav je še včeraj Strojan grozil da po požgal vse tam okoli...Bo spet nekdo rekel - ja, tudi njemu je počil film.Možno, tako kot ambrušanom malo prej.Lahko da on sam ni kriminalec, je pa dajal zavetje kriminalcem.Roman Čmak ki je pretepel Jožeta Šinkovca ni Rom, je Slovenec.Tudi Romi sami bi morali storiti kaj da izločijo tiste ki kršijo zakone, so nasilni...Romi poznajo naše zakone, brez skrbi...Zakaj ambrušani pravijo da ko je bil stari Strojan še živ, ni bilo problemov?Verjetno zato ker je znal naredit red doma.Kraje kur pa krompirja so tolerirali...Za Rome to sploh ni kraja... Ne me zaradi tega po buči, ampak tako razmišljajo... In tega tudi ni nihče preganjal. Vsako nasilje je zlo in vodi ne v mir ampak vedno še v večje nasilje.Upreti se nasilju z nasiljem, vzeti pravico v svoje roke je lahko tudi kršenje zakona.Ampak pravo pozna tudi izraze kot so silobran in olajševalne okoliščine.Zločin pa ostaja zločin, ne glede na to kdo ga je storil in zakaj ga je storil.In zato naj bi odgovarjal pred zakonom.Naj bi... Včeraj sem na TV gledal in poslušal ministra Zvera.V njegovih očeh in v glasu je bilo čutiti strah.Pred čim?Pred Romi?Pred Slovenci?Ali pred tem da bo treba nekaj narediti, pa nihče prav dobro ne ve kaj?Vključno z njim... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 18. november 2006 Prijavi Deli 18. november 2006 In kje ti živiš V pravljici o pošteni in pravni državi Sloveniji Daj zbud se, pa mal poglej, kako stvari v praksi delujejo v Zagorju, sem ti že zgoraj odgovorila in tule nastopam s svojim pravim imenom in marsikje boš zasledil mojo fotko in tudi ime moje hčere ni neznano... in spet si vzel iz konteksta delček mojega posta.... o jaz dobro vem kako stvari delujejo v praksi (lansko leto sem se borila da nismo brez strehe nad glavo ostali, še vedno mi delček strahu visi nad glavo in v tistem trenutku bi men tud prav prišla hiška, točno vem kako deluje naš sistem, ker zaradi nezmožnosti plačevanja enega dolga v preteklosti so obresti 3x prerasle glavnico), moja plača ni odvisna od sedanja na toplem, ampak od tega koliko realiziranega prometa naredim... vendar nikjer ne obsojam. In če zame velja pravilo, da moram kar si skuham plačati, sem pač napisala da naj bi to veljalo za vse....Ne žalim, ne kažem s prstom na nikogar... moje življenje. In še enkrat bom napisala - občutim grozo ker je nekje otrok ki je nezaželjen v lastni državi, zaradi zavesti odraslih, medijev... preselili so jih - v tistem trenutku so samo želeli pogasiti ogenj, mediji so žerjavico razpihali... nato na tv gledam v trenju kako se (verjetno Strojan) trudi odgovarjat pošteno na vprašanja novinarke in pristopi urejen, čist Rom in prične z razpihovanjem - on ni ostal brez doma.... Ne živim v pravljici o pošteni Sloveniji - živim v pravljici, da bomo ljudje enkrat dosegli toliko sočutja in strpnosti da bomo lahko bivali sočasno kljub razlikam na enem prostoru... ne živim sredi vojne kdo ima prav.... in ne prelagam odgovornosti za svoje življenje na državo... vsak posameznik naj pometa pred svojim pragom...in ne ne strinjam da niso kazensko odgovorni Romi ali Neromi za vsa dejanja za katera morajo kazensko odgovarjat... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 18. november 2006 Prijavi Deli 18. november 2006 Duhovniki so pedofili! Cerkev pa torej zločinska organizacija! Kako da ne? 2 duhovnika v slo sta že v kazenskem postopku, govoric o tem pa je tud veliko, potem je že tako . Da se o številnih takšnih pojavih npr. v Irski in ZDA ne menimo..... Tak da ziher drži. A da to naj neb pasalo v to temo? Ah, vsebinsko mogoče ne, stilsko pa ziher, še posebej, ko berem osebe tukaj, ki so jih pogosto polna usta boga ...... Groza, kakšne grozljive zgodbe so se dogajale v Ambrusu,... sej ni čudno, da je sedaj vse potihnilo, ko se je resnica zvedela, sem prebrala DOLG članek v Več z naslovom "Medvedov se ne boji, ciganov pa" (naslov se nanaša na 70 letno starko, ki so jo posiljevali, pa si ni upala prijaviti policiji), policija pa pride do vasi najhitreje po 45 minutah. Mislim, napisano je veliko zgodb, katerih si ljubljančani sploh zamisliti ne morejo. Groza,... in pol gre ljubljanski folk na ulico, k nima pojma kako živijo ambrušani in podpirajo rome,... če to niso nepoučeni tepci,.... Še dobro, da je sedaj cela Slovenija zvedela, kakšne grozljivka se je tam dogajala,... sam 15 let prepozno. Zadnjič sem pisala o komediji, mislim, da bi bila grozljivka bolj primerna.Grozljivka so predvsem tvoji posti Tam sem brala, tam sem slišala, tam so pa rekli....ta s posiljevanjem starke je tud primerna. Sam zdaj je konec, zdaj bo policija morala raziskati zadevo, k ne potrebuje njene prijave, me prav zanima kaj bodo ugotovili....spet baba čula baba rekla? In kdo jo je posiljeval....tisti 5 letni froci tud al kako? No ja, na srečo pa se nas veliko tistih, ki vemo, da je zavest višja od sodbe sodišča, le zaveda. :xx!: :xx!: Teb se meša. S takimi izvajanji kot jih imaš ti tukaj se bi po vseh pravilih moral najti v kazenskem postopku (Mura, moj odgovor ), pa mi ni jasno zakaj se še ne........S temi organi pregona res nekaj ni v redu. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 18. november 2006 Prijavi Deli 18. november 2006 In če pomislim, da naša veleurednica podpira ustvarjanje negativne podobe o ravnanju domačinov, potem pri meni res ne more imeti nobenega ugleda več Daj povej, ali je po tvoje kriminaliteta med romi kaj višja od povprečja v sloveniji, ali je ista?Mislim, da ji dol visi za ugled pri tebi, ki si povsem neugleden človek glede na svoje izjave. Pa še obnašanja te niso doma naučil, kako se obnašat v gostih, ker ti si tukaj njen gost. Če pa ti v gostih kaj ni prav se pa pač posloviš..... To pravm, ker ti je to men se zdi že povedala, pa si preslišal, to glede obnašanja na obiskih..... Nimam natančnih podatkov, po mojih bi rekel, da v mb in okolici ne odstopajo bistveno, kar seveda ti spet ne boš verjel. Pa tudi nasploh so večinoma znani predvsem po "sitnem" kriminalu ne nekih hudih kaznivih dejanjih. In če bi se na to lahko gledalo tako kot ti predstavljaš, potem ok, so cigani tatovi, sam slovenci pa so potem morilci svojih družin......daleč največ umorov v slo se zgodi, ko nekdo ubije očeta, sina, mamo, hčer, ženo ipd.......potemtakem so cigani vizavi slovencev dobesedno zgledni. Če bi na zadeve gledali tko k jih hočeš ti predstaviti in vsiliti nam..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 18. november 2006 Prijavi Deli 18. november 2006 Ne štekam tega kaj misliš s tem Ja saj...Ti ne štekaš ničesar! v Zagorju, sem ti že zgoraj odgovorila in tule nastopam s svojim pravim imenom in marsikje boš zasledil mojo fotko in tudi ime moje hčere ni neznano... in spet si vzel iz konteksta delček mojega posta.... o jaz dobro vem kako stvari delujejo v praksi (lansko leto sem se borila da nismo brez strehe nad glavo ostali, še vedno mi delček strahu visi nad glavo in v tistem trenutku bi men tud prav prišla hiška, točno vem kako deluje naš sistem, ker zaradi nezmožnosti plačevanja enega dolga v preteklosti so obresti 3x prerasle glavnico), moja plača ni odvisna od sedanja na toplem, ampak od tega koliko realiziranega prometa naredim... vendar nikjer ne obsojam. In če zame velja pravilo, da moram kar si skuham plačati, sem pač napisala da naj bi to veljalo za vse....Ne žalim, ne kažem s prstom na nikogar... moje življenje. In še enkrat bom napisala - občutim grozo ker je nekje otrok ki je nezaželjen v lastni državi, zaradi zavesti odraslih, medijev... preselili so jih - v tistem trenutku so samo želeli pogasiti ogenj, mediji so žerjavico razpihali... nato na tv gledam v trenju kako se (verjetno Strojan) trudi odgovarjat pošteno na vprašanja novinarke in pristopi urejen, čist Rom in prične z razpihovanjem - on ni ostal brez doma.... Ne živim v pravljici o pošteni Sloveniji - živim v pravljici, da bomo ljudje enkrat dosegli toliko sočutja in strpnosti da bomo lahko bivali sočasno kljub razlikam na enem prostoru... ne živim sredi vojne kdo ima prav.... in ne prelagam odgovornosti za svoje življenje na državo... vsak posameznik naj pometa pred svojim pragom...in ne ne strinjam da niso kazensko odgovorni Romi ali Neromi za vsa dejanja za katera morajo kazensko odgovarjat... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 18. november 2006 Prijavi Deli 18. november 2006 ŽALOSTNA JE REALNOST, in ne to, da jo opišem. Žalostno je, kar se je dogajal v Ambrusu. Žalostno je, da policija 24 ur na dan čuva črnogradnje romov, za zaščito domačinov pa ni storila takorekoč nič, kakšen zapisnik so napisal, ki se je potem valjal na kakšnem kupu papirja, večinoma pa so gledali proč, če se je le dalo. Žalostno je, da nobena inšpekcijska služba ni nič naredila, in da se ni izvršila odločba o rušenju iz leta 99. Če bi se, se to ne bi dogajalo. In tvoja ljubljena Janševa vlada je bila zadnji dve leti odgovorna za to kar opisuješ. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. november 2006 Prijavi Deli 18. november 2006 Joj emanuel, a ti si se vedno v tem stosu istem?Proti komu se pa pravzaprav tolk blazno borish tlele?ker zdaj si pa ze ornk zapretiraval.ustavi konje. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 18. november 2006 Prijavi Deli 18. november 2006 Bral sem Janšino izjavo v zvezi z izjavo evropskega varuha: Internacionalizacija primera in pretirano ukvarjanje medijev s to temo naj bi bila kriva za to, da vlada še nima rešitve tega primera. Tako pač je v demokraciji.Poleg vlade obstajajo tudi drugi, zares neodvisni, organi, ki se po svoje odločajo o svojem delovanju. To je prav namenoma tako urejeno, da se moč vlade (ne glede na to katera stranka je trenutno na oblasti) ne more pretirano razpasti.In očitno obstajajo kljub vsem ukrepom tudi še mediji, ki ne delajo zgolj tega kar paše vladi. To so v pogojih demokracije objektivne okoliščine v katerih vlada "ima da radi". In takih kontrolnih mehanizmov bi morala imeti oblast v demokratični družbi več in ne manj kot jih ima. Prelaganje krivde na medije (mislim izključno na predsednika vlade s tem prelaganjem krivde) in med vrsticami na varuha človekovih pravic,je prikrit, morebiti celo podzavesten, poziv po še več oblasti in manj kontrole za sebe samega. In to je nevarno.To vodi tako ali drugače v totalitarni režim.In za razliko od Emanuela, jaz odklanjam vsakršen totalitarni režim. Saj se v praktični izvedbi desna skrajnost ne razlikuje bistveno od leve skrajnosti. Torej!Mislim, da smo se v Sloveniji ZARES odločili za demokracijo.To pomeni, da rabimo poleg vlade neodvisne institucije, katerih naloga je sproti kontrolirati in omejevati oblast, moč, ki jo ima vlada.To pomeni tudi, da rabimo zares neodvisne medije. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 18. november 2006 Avtor Prijavi Deli 18. november 2006 Natrixred je dal fajn primerjavo... Da ga ta tema spominja na slovenski parlament... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 18. november 2006 Prijavi Deli 18. november 2006 saj to je normalno... za to ravno gre. vsaka pereca in kocljiva tema nas bo ali bi spominjala lohk na kar kaksen parlament. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.