Skoči na vsebino

Romi

alef

Recommended Posts

Marsa, mal si se razkurla..

ma nisem se....

sam sem morala protiutezhit.

nisi ti mene se videl razkurjene (in me najbrz tud ne bos). xDDx

dostkrat kjer kao "najsrditeje" debatiram, se me predmet najmanj tice - ravno zato imam lahko oddaljeno in (menim) objektivno mnenje.

je mela pa moja teta nekaj desetletij rome za sosede, ampak za sosede sosede - 10 metrov pa to, cez cestico. so ziveli v sozitju, nikol nc blo tacga. :palec:

Moja dobra frendica je potomka romov, sm bla na parih zhurih, smo plesal skup, so me ucil korakov (pa sem bla prvec samosvoja).

Vecina njenih sestricen dela dostojne jobe, eni so pa celo kar izobrazeni.

Oto pestner je zame najvecji car slo glasbe. al pa eden najvecjih. :palec:

jaz mam tud temne oci (in te dni nekam smrkav nos x:px)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 1,5k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

ma nisem se....

sam sem morala protiutezhit.

nisi ti mene se videl razkurjene (in me najbrz tud ne bos). xDDx

dostkrat kjer kao "najsrditeje" debatiram, se me predmet najmanj tice - ravno zato imam lahko oddaljeno in (menim) objektivno mnenje.

je mela pa moja teta nekaj desetletij rome za sosede, ampak za sosede sosede - 10 metrov pa to, cez cestico. so ziveli v sozitju, nikol nc blo tacga. :palec:

Moja dobra frendica je potomka romov, sm bla na parih zhurih, smo plesal skup, so me ucil korakov (pa sem bla prvec samosvoja).

Vecina njenih sestricen dela dostojne jobe, eni so pa celo kar izobrazeni.

Oto pestner je zame najvecji car slo glasbe. al pa eden najvecjih. :palec:

jaz mam tud temne oci (in te dni nekam smrkav nos x:px)

Hmm protiutež ja se strinjam, samo argumentirano, tisto, da ne dobijo možnosti je bilo po moje mim..

Z ostalim se pa jako strinjam Oto je d zar definitivno...

Kar hočem povedat je, da (za vse velja, tudi za natur Slovence) se je vseeno treba držat pravil (ja ja pravilna pravila, da bi me udavila), ker drugače pa si lahko vsak privošči kar koli želi, mislim, če se miži na obe očesi (in državni aparat to dela), je to slab vzor za vse, v smislu: "ma sej ga lahko serjemo, pa nau nč". Seveda pa ne smemo posploševat na vse... potrebno je pač se ukvarjat samo s tistimi posamezniki, ki delajo škodo, in prav to pogrešam pri Romih, če ne drugače da bi sami povedal: " ta in ta ga lomi, kar zaprite ga... ali pa kaznujte..." koneckoncev je v vsaki skupnosti potrebno ločit plevel od zrnja (če ne zaradi drugega, zato, da je naslednja žetev boljša, kajne).

Pa lep pozdrav in skuhaj si čaj, pa ti še želim, da se pozdraaviš....

le redki (kakih 10% otrok) resnično obiskuje pouk, nekateri se vpišejo in jih potem enostavno ni v šolo, tudi znanka je veliko delala na projektih opismenjevanja in izobraževanja odraslih Romov na Dolenjskem, pa je bil uspeh tako, tako... Torej kolikor je meni znano možnosti so... ali jih izkoristijo je pa druga pesem, kajne...

aha in tistih 10 posto je zagotovo najbolj priljubljenih v razredu, na soli?

majo nestete prjatle, vsi hocejo bit frendi z njimi, radi hodijo v solo, malco jim nastimajo tastari, ko iz tople postelje vstanejo, pripravljeni na pouk?

pol se doma za ogromno mizo lohk ucijo, starsi jim pomagajo resevat fizikalne naloge, ce jim pa ne gre, pa si privoscijo instrukcije, ko so pocitnice, grejo pa na morje.

pravzaprav - kaj jim pa manjka? sami so si krivi, ce ne hodjo v solo,.....

MOZNOSTI pac majo, vpisejo se lohk v solo, tud hodjo lohk, k jih bodo pa zasmehoval pa jim nagajal pa se clo fizicno nad njimi znasal, bomo pa stran pogledal.

Hinavsko, sem zadnjic brala v eni reviji, so znane mame govorile o taksnem in drugacnem (v glavnem pa verbalnem oz. psihicnem) nasilju, ki se ga zganja nad njihovimi hcerkicami, za crknit od smeha je blo ene par izjav. To JE seveda blo vse nasilje.

Romu pa lohk reces, spizdi, smrdljiv cigan, pa bodo vsi odobravajoce kimali, dobr si povedal, kaj pa se grejo, bodo rekl.

zalostno. se to zdi men.

k zame je clowk clowk. pac.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

aha in tistih 10 posto je zagotovo najbolj priljubljenih v razredu, na soli?

majo nestete prjatle, vsi hocejo bit frendi z njimi, radi hodijo v solo, malco jim nastimajo tastari, ko iz tople postelje vstanejo, pripravljeni na pouk?

pol se doma za ogromno mizo lohk ucijo, starsi jim pomagajo resevat fizikalne naloge, ce jim pa ne gre, pa si privoscijo instrukcije, ko so pocitnice, grejo pa na morje.

pravzaprav - kaj jim pa manjka? sami so si krivi, ce ne hodjo v solo,.....

MOZNOSTI pac majo, vpisejo se lohk v solo, tud hodjo lohk, k jih bodo pa zasmehoval pa jim nagajal pa se clo fizicno nad njimi znasal, bomo pa stran pogledal.

Hinavsko, sem zadnjic brala v eni reviji, so znane mame govorile o taksnem in drugacnem (v glavnem pa verbalnem oz. psihicnem) nasilju, ki se ga zganja nad njihovimi hcerkicami, za crknit od smeha je blo ene par izjav. To JE seveda blo vse nasilje.

Romu pa lohk reces, spizdi, smrdljiv cigan, pa bodo vsi odobravajoce kimali, dobr si povedal, kaj pa se grejo, bodo rekl.

zalostno. se to zdi men.

k zame je clowk clowk. pac.

Hja priljubljenost ni samoumevna, si jo moraš zgradit v šoli, v službi, kjerkoli pač, tako ti, jaz kot tudi Romi...Oto si jo je zgradil... kajne, če že njega daješ kot primer....

Prehrana... no ja imajo jo zastonj, saj bi lahko o regresiranju še razpravljala... pa pustiva denar... tu se pogovarjamo o duhovnih vrednotah...

Nasilje je med vsemi otroki dandanes zelo prisotno in lahko ti iz izkušenj povem, da fizično nasilje je še najmanj, hujše je psihično, ki otroka res lahko zlomi. Zato smo se potrudli in dali v statut/pravilnik na šoli ki jo obiskujejo moji otroci tudi ta del nasilja in ga okarakterizirali kot prestopek, ki se kaznuje z najhujšim vzgojnim ukrepom...

Je čaj že skuhan?

Romi so razkropljeni po celem svetu in vso svojo zgodovino so imeli probleme. Najprej so bli ljudem všeč, potem pa so jih začeli vsi po vrsti preganjati. So zelo vraževerni, (imajo poseben odnos do smrti, pokojnika zaprejo v hišo, nanosijo vence okrog njega in gredo ven, kurijo ogenj ,se pogovarjajo to lahko traja tudi več dni, za tem vse kar je imel ta pokojnik zažgejo, zato da ne bi mogel več priti nazaj...) Npr. v Italiji so zažgali hišo in več avtomobilov, sploh ni važno če potem svojci ostanejo brez vsega. Ponekod imajo še šamanke (ki zdravijo, napovedujejo prihodnost) in k njim veliko hodijo tudi civili. Imajo radi zlato.Se pa razlikujejo po tem od kje so prišli, npr. Romi na Dolenjskem imajo drug jezik kot Romi v Prekmurju, v bistvu se jezikovno ne razumejo med seboj. Dolenjski Romi so najmanj civilizirani in zato so pač z njimi problemi. Njihov svet je obrnjen na glavo...

Od kje vem to? Vse to in še več je povedal Rom iz okolice Črnomlja na predavanju na oš Bršljin (tam sem delala prejšnje leto) še preden se je zgodil ta vsem znani incident.

On končuje fakulteto in dela na Zavodu za zaposlovanje, v bistvu vsa njegova družina dela, zato pa so imeli ves čas probleme, njega so sami Romi večkrat pretepli, da kaj pa se gre... zato so se morali preseliti. Več Romov po njegovih besedah pač ne mara delat, država jim pa omogoča vse to... Oni pa pač to izkoriščajo. Med njimi so seveda drugačni, kot je npr. on.

Romi so razkropljeni po celem svetu in vso svojo zgodovino so imeli probleme. Najprej so bli ljudem všeč, potem pa so jih začeli vsi po vrsti preganjati. So zelo vraževerni, (imajo poseben odnos do smrti, pokojnika zaprejo v hišo, nanosijo vence okrog njega in gredo ven, kurijo ogenj ,se pogovarjajo to lahko traja tudi več dni, za tem vse kar je imel ta pokojnik zažgejo, zato da ne bi mogel več priti nazaj...) Npr. v Italiji so zažgali hišo in več avtomobilov, sploh ni važno če potem svojci ostanejo brez vsega. Ponekod imajo še šamanke (ki zdravijo, napovedujejo prihodnost) in k njim veliko hodijo tudi čivili x;)x Imajo radi zlato.Se pa razlikujejo po tem od kje so prišli, npr. Romi na Dolenjskem imajo drug jezik kot Romi v Prekmurju, v bistvu se jezikovno ne razumejo med seboj. Dolenjski Romi so najmanj civilizirani in zato so pač z njimi problemi. Njihov svet je obrnjen na glavo...

Od kje vem to? Vse to in še več je povedal Rom iz okolice Črnomlja na predavanju na oš Bršljin (tam sem delala prejšnje leto) še preden se je zgodil ta vsem znani incident.

On končuje fakulteto in dela na Zavodu za zaposlovanje x;)x, v bistvu vsa njegova družina dela, zato pa so imeli ves čas probleme, njega so sami Romi večkrat pretepli, da kaj pa se gre... zato so se morali preseliti. Več Romov po njegovih besedah pač ne mara delat, država jim pa omogoča vse to... Oni pa pač to izkoriščajo. Med njimi so seveda drugačni, kot je npr. on.

Ja Romi iz okolice Črnomlja so precej "kultivirani" imajo lepe hiše, nekateri so zaposleni, večina jih nabira gozdne sadeže (gobe kostanj itd), nabirajo staro železo in ga prodajajo, celo svojo žago za razrez hlodovine imajo, otroci precej redno hodijo v šolo. Sicer tu in tam Črnomaljci pojambrajo, da 1/3 njive (recimo krompirja) posadijo za Rome, a Belokranjci so drugačne mentalitete (bolj odprte in radodarne)kot recimo Ljubljančani in to vzamejo napol za šalo, kot za res.... xDDx

Hja priljubljenost ni samoumevna, si jo moraš zgradit v šoli, v službi, kjerkoli pač, tako ti, jaz kot tudi Romi...

to je res, se strinjam.

po drugi strani pa: kera mislis da ma vec prjatlc? Paris Hilton al Milica iz hercegovscaka iz kolibe? x:px

S polno ritjo mas vec frendov. tko to je.

je lazje ustvarjat plus iz plusa ali iz nic-a kot pa iz minusa.

torej, priljubljenost je delno ze posledica dote, ki jo mas kot potomc tega ali onega (ki jo je dobil prav tko v paketu dote, morda pa si jo je tud nakradel ali drugace neposteno prisel do nje).

Ne vem, KOLK je takih, k majo namrec lohk s POSTENIM delom LASTNIH ROK BREZ BACKGROUNDA X5 pa lexusa pa se kakega minija za po vasi pa bajto za xxx milijonov eurov.

ne, sam cigani majo bemvlne, ki jih vec kot ocitno ne morjo met. x:o)x

oni pa majo tako filozofijo: ce ze zivim v sranju, se bom pa vsaj okol vozil ko car.

Picasso

to je res, se strinjam.

po drugi strani pa: kera mislis da ma vec prjatlc? Paris Hilton al Milica iz hercegovscaka iz kolibe? x:px

S polno ritjo mas vec frendov. tko to je.

je lazje ustvarjat plus iz plusa ali iz nic-a kot pa iz minusa.

torej, priljubljenost je delno ze posledica dote, ki jo mas kot potomc tega ali onega (ki jo je dobil prav tko v paketu dote, morda pa si jo je tud nakradel ali drugace neposteno prisel do nje).

Ne vem, KOLK je takih, k majo namrec lohk s POSTENIM delom LASTNIH ROK BREZ BACKGROUNDA X5 pa lexusa pa se kakega minija za po vasi pa bajto za xxx milijonov eurov.

ne, sam cigani majo bemvlne, ki jih vec kot ocitno ne morjo met. x:o)x

oni pa majo tako filozofijo: ce ze zivim v sranju, se bom pa vsaj okol vozil ko car.

Mislm, Marsa a si ti kej tazga pojedla... čist druga se mi zdiš...

Ej a uno so prjatlce... k so s tabo prjatle, k maš velik dnara, sej veš kako je je s pravim prijateljem... v nesreči ga spoznaš... kajne....

Pa vedno znova in znova omenjaš neke avte ... (benve je res eno sraje... če mene prašaš..), zakaj? A je avto kako merilo... mislem, kaj pa duhovnost.....?????

ja to so bli "argumenti" da jim gre cist fajn, to se skoz naprej mece, sem sam povzela. standardi pac, kao...

zakaj cist druga? xDDx

taka sem vedno, kadar se ufuram v debato, kjer je vecina mnenj na eni strani pa posebej sem tachi na taksne in drugacne diskriminacije in predznake in predsodke.

"vsi romi so taki in taki" - to se mi zdi srhljivo mnenje, recimo.

se bolj srhljive pa se mi zdijo take variante *resitev* - izselt, odgnat, pa bo mir. to se mi zdi barbarsko, pod, nevredno cloveka in nedostojanstveno.

In zato sploh tumbam tle, sej kmal se mi ne bo dal vec, k sem povedala svoje in mal protiutezhla. x;)x xyesx

Picasso

ja to so bli "argumenti" da jim gre cist fajn, to se skoz naprej mece, sem sam povzela. standardi pac, kao...

zakaj cist druga? xDDx

taka sem vedno, kadar se ufuram v debato, kjer je vecina mnenj na eni strani pa posebej sem tachi na taksne in drugacne diskriminacije in predznake in predsodke.

"vsi romi so taki in taki" - to se mi zdi srhljivo mnenje, recimo.

se bolj srhljive pa se mi zdijo take variante *resitev* - izselt, odgnat, pa bo mir. to se mi zdi barbarsko, pod, nevredno cloveka in nedostojanstveno.

In zato sploh tumbam tle, sej kmal se mi ne bo dal vec, k sem povedala svoje in mal protiutezhla. x;)x xyesx

Ja meni se to ravno niso zdeli argumenti, tisti, ki jih je pisal, ga je pač spodbodla zavist...

Se strinjam, posploševanje je ... hudič...

Oki sej ti bom tudi jaz nehal težit...

Pojdi si raje že skuhat tist čaj... pa pozdravi se... pa fajn se imej...

Lep dan ti želim...

sm že hotla parkrt kej u tej temi rečt...pa sm se raj ugriznla x:o)x

mah....smo pač tko....zlo odprti in vse....sprejemamo in nč nas ne mot :vio: ne motjo nas cigani, ne motjo nas đamije, ne motjo nas narkomani in klošarji...dokler se govori da pač so......sam ne v mojo ulico tega x;)x pa sm čist tolerantna in kul......

kt sm že u eni drugi temi rekla, dobr da vemo zakaj strela in grom, drgač bi zihr protestirali da tega pa mi nočmo bliz met :o|o:

bljak....

je pa res da je država gnila....pa ne sam kar se vprašanja romov tiče :sori:

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

ja, Ebor, posplosevanje je shtala, se bolj pa izseljevanje pa odganjanje pa to - sosedi, k nam niso vsec k se ne mormo sporazumet, k so tako al drugace 'napacni' - s tem se btw vojne zacnejo.

aja zato caj! zdaj sele stekam - k sem rekla da mam smrkav nos. xDDx

ne od prehlada, je veter, k tele trose okol nos al kaj, pa se mi oci solzijo pa iz nosa mi tece, prehlajena pa nisem.

caja se mi tako ne da kuhat, sm se vcer tok nalivala z njim, bom rajs se eno kavo.

da bom se bolj razburjeno se lohk tlele menla. x:px x:Dx x;)x

je pa res da je država gnila....pa ne sam kar se vprašanja romov tiče :sori:

saj to sem hotla tud poudart.

Romi SO pac ZHE. xnckrivx xyesx

Ne mormo tko resvat, da se jih enostavno odrezhe.

treba drugac zastavt, met konkretne programe in tko.

slednji pa se navadno ponujajo in obljubljajo v cajtu kaksnih volitev potem pa vse tiho je... xrolleyesx

Picasso

p.s. Pes, ki ga bodo nenehno brcali in odganjali, preganjali, ne bo prijazen crkljivcek, pac pa bo popadljiv in nevaren.

in ga bodo se dalje brcali, ces, ker je pac popadljiv in nevaren, zacaran krog.

to leti na primere, kjer nekateri romi dejansko ogrozhajo bliznje ali daljne sosede (kot je blo nekaj primerov, mdr. na krki).

razumem, da je frka, ko gres na pumpo pa ti grozijo pa mors dat cash..

sam zato vseen nimas pravice rect: vsi romi...

tud ti ni treba tega opravicevat pr seb pa ozadij gledat, ce jih noces. sam SO.

Otrok, k se bos nanj skoz drl, ga omalovazeval, mu govoril da smrdi in krade kot vsi njegovi bratje, se bo slabse razvijal in bo imel vecje moznosti da bo uresnicil tvoje obsodbe, kot pa oni, ki ga crklajckas pa reces kok si lustkan a mas se kakega prav tko lustnega bratca.

Picasso

p.s. Pes, ki ga bodo nenehno brcali in odganjali, preganjali, ne bo prijazen crkljivcek, pac pa bo popadljiv in nevaren.

in ga bodo se dalje brcali, ces, ker je pac popadljiv in nevaren, zacaran krog.

to leti na primere, kjer nekateri romi dejansko ogrozhajo bliznje ali daljne sosede (kot je blo nekaj primerov, mdr. na krki).

razumem, da je frka, ko gres na pumpo pa ti grozijo pa mors dat cash..

sam zato vseen nimas pravice rect: vsi romi...

tud ti ni treba tega opravicevat pr seb pa ozadij gledat, ce jih noces. sam SO.

Otrok, k se bos nanj skoz drl, ga omalovazeval, mu govoril da smrdi in krade kot vsi njegovi bratje, se bo slabse razvijal in bo imel vecje moznosti da bo uresnicil tvoje obsodbe, kot pa oni, ki ga crklajckas pa reces kok si lustkan a mas se kakega prav tko lustnega bratca.

Ma tudi otrok, ki ga nenehno ckljaš, se ne bo razvijal v pravo smer...

Vsako pretiravanje v kakršnikoli smeri, obrodi gnile sadove....

Kava je tudi obrodila sadove vidim... xDDx

Marsa: :palec: :palec: :palec:

S fotrom rada filozofirava o problemih kot so Romi, pa đamija, RKC, ...

Ne glede na to, kako krčevito zastopava vsak svoje stališče, vedno na koncu prideva do tega, da pravzaprav nimava vsak svojega menja. So kompleksni problemi. Ja, po eni strani Romi ne plačujejo davkov, živijo na 'tuji' zemlji ... po drugi strani niso šolani, so popolnoma druga kultura, jih ne maramo. Čeprav, a marajo oni nas? So okoliši v Slo., kjer z romi čisto dobro shajajo in so okoliši, kjer so si non-stop v laseh. nekje so frendi z 'slovenci', nekje jim kratejo, nekje se jih 'slovenci' bojijo ...

Gre za popolnoma drugačno kulturo, kar nam zaprtim slovencem pač gre v nos.

Krivdo za spore je pa verjetno težko obesit na eno al pa drugo stran. Glede na to, da nekje dobro shajamo skupaj, verjetno ni z enimi niti drugimi kulturno nič 'narobe'. Tam pa, kjer so veliki spori, bi bilo pa na mestu, da se obe strani vprašata, koliko pripomoreta k temu.

Na tem področju zelo cenim mojega očeta. Zna iz nekoga, ki je na dnu izvleči marsikaj dobrega samo zato, ker v njem vidi človeka. Sposoben je videti tudi njegov potencial.

Re spa je težko biti pameten o nečem, s čimer nimaš stika ...

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

mas kar prav, ebor, v nobeno smer ni dobr prevec. x:)x

sam, pobozh je ipak boljsa spodbuda kot pa brca. :vio:

Jp, Kukica, taki problemi so kompleksni in ravno zato jih ne mormo resevat tako, da ce mamo ranjeno nogo, da jo preprosto odrezemo.

V NIKOL NOBENEM primeru pa nisem za linch. se mi zdi preprosto primitivno.

Picasso

...taki problemi so kompleksni in ravno zato jih ne mormo resevat tako, da ce mamo ranjeno nogo, da jo preprosto odrezemo.

x:Dx Ful dobra prispodoba. :palec:

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

mas kar prav, ebor, v nobeno smer ni dobr prevec. x:)x

sam, pobozh je ipak boljsa spodbuda kot pa brca. :vio:

Jp, Kukica, taki problemi so kompleksni in ravno zato jih ne mormo resevat tako, da ce mamo ranjeno nogo, da jo preprosto odrezemo.

V NIKOL NOBENEM primeru pa nisem za linch. se mi zdi preprosto primitivno.

Za linč tudi jaz nisem, ker zagovarjam človekove pravice (vendar pravice vsakogar in vseh)

Jo.

In kaj je pravzaprav naloga varuha clovekovih pravic?

in kaksne klobase spet mecejo Hanzku, pa strankarske finte pa zgodovine pa vse zivo, on pa SAMO opravlja SVOJO FUNKCIJO. xrolleyesx

Picasso

O, hvala marsa, da si se oglasila, sama sem oklevala, pa preveč besed se je nabralo v meni, da bi jih lahko napisala....

kradejo, ubijajo, izsiljujejo ...in vse to...tudi slovenci, pa jih še nihče ni pregnal iz njihovega doma.

In, kolikor vem, so romi v konkretnem primeru lastniki zemlje, kjer živijo, elektrike pa ne plačijejo, ker je NIMAJO...ker domačini niso dovolili napeljave...

O zaznamovanosti otkrok ne bom govorila, sta imala moja otroka ves čas rome za sošolce, pa se je tamala sprla z razredničarko, ker ji je bilo dovolj, da so bili vedno vsega krivi romi,pravi krivci pa so se potuhnili...ker uni fantki iz dobrih družin pa že ne morjo bit takšni... xrolleyesx

očitno ljudje res ne razumejo statusa varuha človekovih pravic, da zdaj takole počez udrihajo čez Hanžka...hvala bogu, da smo ga imeli, generacija šumijevcev... x^x

Za kaj gre? Izselili so romsko družino v dom za azilante, iz NJIHOVEGA doma, iz njihove zemlje, ker se prebivalci počutijo ogrožene... :xx!: ...to se lahko zgodi sam zato, ker so to romi...in zato je Hanžek nastopil, ker je on varuh človekovih pravic, ne pa varuh slovencev...

Z romi imam dobre in slabe izkušnje, tako, kot z vsemi ostalimi....

včeraj sem gledala Trenja... :xx!: , saj en morem verjeti...in novinarji so s svojimi besedami še stopnjevali mržnjo...itak v skladu s politiko vlade, ki je zrasla na razlikovanju in mržnji do vseh, ki niso prave barve...Janša je bil prvi,ki je bil proti, da bi imeli v grosuplju romi svojega predstavnika v občini...

ja, seveda je zadeva kompleksna, sam zdaj so pr nas na udaru romi, včeraj so bili muslimani, še mal prej homoseksualci...in tako po vrsti...sovraštvo in nestrpnost pa dobivata globoke korenine...

Astra

Per aspera ad astra

Jo.

in kaksne klobase spet mecejo Hanzku, pa strankarske finte pa zgodovine pa vse zivo, on pa SAMO opravlja SVOJO FUNKCIJO. xrolleyesx

Kar se Hanžka tiče, bi samo tole napisal:

"Kasno stiže kraljevič Marko na kosovo polje....."

Jo.

:palec:

to tudi mene moti, ti klici k linču.

Po mojem je tako, da imamo super Varuha!

Če ne bi bil tak in si ne bi upal povedati svojega mnenja potem ga ja ne bi rabili.

In povsem zgrožen sem nad Janšo, da si drzne na tak način nastopiti, češ hanžek bi se moral opravičiti.

Tukaj je padel pri meni Janšev ugled za nekaj nadstropij.

O, hvala marsa, da si se oglasila, sama sem oklevala, pa preveč besed se je nabralo v meni, da bi jih lahko napisala....

kradejo, ubijajo, izsiljujejo ...in vse to...tudi slovenci, pa jih še nihče ni pregnal iz njihovega doma.

In, kolikor vem, so romi v konkretnem primeru lastniki zemlje, kjer živijo, elektrike pa ne plačijejo, ker je NIMAJO...ker domačini niso dovolili napeljave...

O zaznamovanosti otkrok ne bom govorila, sta imala moja otroka ves čas rome za sošolce, pa se je tamala sprla z razredničarko, ker ji je bilo dovolj, da so bili vedno vsega krivi romi,pravi krivci pa so se potuhnili...ker uni fantki iz dobrih družin pa že ne morjo bit takšni... xrolleyesx

očitno ljudje res ne razumejo statusa varuha človekovih pravic, da zdaj takole počez udrihajo čez Hanžka...hvala bogu, da smo ga imeli, generacija šumijevcev... x^x

Za kaj gre? Izselili so romsko družino v dom za azilante, iz NJIHOVEGA doma, iz njihove zemlje, ker se prebivalci počutijo ogrožene... :xx!: ...to se lahko zgodi sam zato, ker so to romi...in zato je Hanžek nastopil, ker je on varuh človekovih pravic, ne pa varuh slovencev...

Z romi imam dobre in slabe izkušnje, tako, kot z vsemi ostalimi....

včeraj sem gledala Trenja... :xx!: , saj en morem verjeti...in novinarji so s svojimi besedami še stopnjevali mržnjo...itak v skladu s politiko vlade, ki je zrasla na razlikovanju in mržnji do vseh, ki niso prave barve...Janša je bil prvi,ki je bil proti, da bi imeli v grosuplju romi svojega predstavnika v občini...

ja, seveda je zadeva kompleksna, sam zdaj so pr nas na udaru romi, včeraj so bili muslimani, še mal prej homoseksualci...in tako po vrsti...sovraštvo in nestrpnost pa dobivata globoke korenine...

Astra

Super post.

Te besede mečejo malo luči v te, trenutno turobne, slovenske dni.

:palec:

to tudi mene moti, ti klici k linču.

Po mojem je tako, da imamo super Varuha!

Če ne bi bil tak in si ne bi upal povedati svojega mnenja potem ga ja ne bi rabili.

In povsem zgrožen sem nad Janšo, da si drzne na tak način nastopiti, češ hanžek bi se moral opravičiti.

Tukaj je padel pri meni Janšev ugled za nekaj nadstropij.

Super post.

Te besede mečejo malo luči v te, trenutno turobne, slovenske dni.

Ja, res... :vragec:

V Slovenskih novicah je članek o zgodovini njegovih izjav.

Po nje govem smo nacistična država...

Super varuh, tudi prebivalci Ambrusa so se obrnili nanj.

In bili obtoženi nestrpnosti.

Saj res... x:Dx

Se kdo sploh spomni na to da tam okoli živjo tudi čisto navadni državljani?

Ki bi tudi radi živeli po svoje, v miru.

Mar oni nimajo pravice do tega?

Poziv k linču, Astra?

Kaj pa grožnje Romov?

Kaj je pa to, dobrososedski odnosi ali kaj? :vragec:

Romi so se s preselitvijo strinjali.

Tisti ki to imenujejo pregon bodo seveda rekli da zaradi strahu.

Kaj pa strah prebivalcev Ambrusa in ostalih?

Je nepomemben?

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...