Skoči na vsebino

Romi

alef

Recommended Posts

Mi je všeč odziv Rogovcev na idejo, da bi Strojanove k njim preselili :palec:

Rog je odprt za vse

O tem, kje bi Strojanovi lahko poslej živeli, ni bilo včeraj še nič novega. Se je pa razkrila ena od konkretno ponujenih lokacij. Po mnenju ljubljanskega župana Zorana Jankovića bi mogla biti stavba nekdanjega Roga novo bivališče za družino iz Dečje vasi. Andrej Kurnik, član Antirasistične skupščine v Rogu, je komentiral, da je Rog odprt za vse, še posebno za žrtve diskriminacije, a s pogojem, da vanj stopajo svobodno.

“Če se družina Strojan svobodno odloči za bivanje na ozemlju bivše tovarne Rog, jih bo skupnost začasnih uporabnikov in uporabnic sprejela z odprtimi rokami. V tem primeru tudi ponujamo pomoč in strokovno znanje začasnih uporabnikov in uporabnic, ki v Rogu razvijajo socialne programe. V Rogu že od samega začetka spremembe namembnosti deluje antirasistična skupščina in socialni center, ki združujeta aktivnosti proti diskriminaciji in za nove oblike družbenega vključevanja. Popolnoma drugo vprašanje pa je primernost prostorov bivše tovarne Rog za bivanje družine z otroki. Je pa to seveda rešljivo, v kolikor se bi angažirali občina in država,” so v odprtem pismu napisali začasni uporabniki in uporabnice prosotrov tovarne Rog.

Tule: Delo.si

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 1,5k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

1. Kje si to videl, da sem napisal, trdil, sklepal, namigoval al karkol, da lohk napišeš "po tvoje"? :inocent: :eek:

2. kako vezo imajo s tem romi? :inocent: (bo reku komunistično sodstvo xcivx x:Dx )

Logika je čist preprosta :vragec:

Če trdiš,

1. da je vsakdo, ki mu ni dokazana krivda, nedolžen

in če vemo, da nikomur ni bila dokazana krivda za množične poboje

iz tega jasno sledi, da indirektno trdiš, da ni nihče kriv za povojne poboje.

In kaj ima veze z romi?

Čist jasno.

Tolerantna politika do romske kriminalitete je zate dokaz, da med romi kriminaliteta ni visoka.

Emanuel dej se malo umiri z nasiljem (pa magari besednim) ne rešiš nič, samo novo nasilje se rodi (pa če imaš še tako prav to ni način za reševanje situacije).

Upam, da bodo tudi romi to razumeli, in da jim bo to dobra šola :vragec:

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Nič takega nisem napisal in tega tudi ne mislim.

To kar se je dogajalo je problem. Vendar bi ta problem bilo možno rešiti z zakonitimi ukrepi organov oblasti.

Veliko večji problem je pa kako ti posplošuješ, kako sodiš in obsojaš.

In še večji problem je, da ti nisi edini, ki to počne.

Saj v tej diskusiji že dolgo ne gre več "samo" za Strojanove in tudi ne "samo" za Ambrušane.

Gre se za to, da spregledamo katera sporočila nam "pošiljajo" vsa ta dogajanja, tudi ta diskusija tukaj.

Bo svet na koncu vsaj za kanček boljši?

Je možno iz tega kar se je zgodilo potegniti navke? Se zamisliti? Nad sabo, ne nad drugimi!

Ali pa bomo do neskončnosti mešali drek, da bo vedno bolj smrdelo.

In se bomo opravičevali, da je zlo, ki smo ga prizadejali posledica zla, ki so ga storili drugi?

Praviš, da je od (tudi) drugih odvisno ali se boš še javil v tej temi itd..

Jaz pa mislim, da je vsak sam zase odgovoren za to kar stori, kot tudi za to kar opusti.

Ne moreš ti biti odgovoren za besede, ki sem jih jaz izrekel!

in obratno.

Upam, da se bodo tudi romi mal zamislili nad sabo in se kaj naučili, namesto da grozijo, kako bodo celo vas zažgali.

Ampak nekaj me pa čudi :eek:

Zakaj nimamo tudi do švedov takih predsodkov, kot do romov :eek:

Pa do nizozemcev in nemcov.

Zakaj mislimo, da so romi drugačni od švedov.

Zakaj so naši predsodki o tem tako globoki, da res verjamemo, da so romi drugačni od švedov, in se ne zavedamo, da to sploh ni res, ampak da imamo samo mi predsodke xnckrivx

A kdo bo RKC tožil za največji zločin proti človeštvu? xrolleyesx

Zaradi mene lahko daš pobudo na javno pravobranilstvo (al pa kamor pač hočeš) do začne postopek proti RKC zaradi zločina proti človeštvu.

Ampak pripisovat RKC NAJVEČJI zločin proti človeštvu je pa povsem netočno in žaljivo.

Največji zločin proti človeštvu je bila komunistična internacionala.

Logika je čist preprosta :vragec:

Če trdiš,

1. da je vsakdo, ki mu ni dokazana krivda, nedolžen

in če vemo, da nikomur ni bila dokazana krivda za množične poboje

iz tega jasno sledi, da indirektno trdiš, da ni nihče kriv za povojne poboje.

In kaj ima veze z romi?

Čist jasno.

Tolerantna politika do romske kriminalitete je zate dokaz, da med romi kriminaliteta ni visoka.

Upam, da bodo tudi romi to razumeli, in da jim bo to dobra šola :vragec:

To je samo emanuelova logika, ne logika. x;)x Če pa že hočeš......kot pogosto spet potvarjaš moje besede........Ker jaz ne trdim nič, pravna stroka po vsem civiliziranem svetu kot neko temeljno pravno načelo spoznava tkim. domnevo nedolžnosti, ki jo imamo danes zapisano v evropskem pravu, ki smo ga sprejeli kot veljavno na našem področju z vstopom v EU, v ustavi, v zakonih......in ki pravi, da vsakdor VELJA za nedolžnega dokler njegova krivda ni ugotovljena s pravnomočno sodno odločbo. In če boš sedaj sposoben uvideti, vidiš, da tega ne trdim kao jaz (se pa s tem strinjam) in da gre za pravno DOMNEVO ne ugotovitev al trditev nedolžnosti, še manj pa to nakazuje, da nihče ni kriv za povojne poboje, niti to ne mislim jaz.

Ne, ne bo držal. Ločim dokaz od floskul. Samo tudi vsesplošno posplošeno obtoževanje zame ni dokaz, da so vsi romi kriminalci in na določenih območjih praktično edini kršitelji zakona. x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Ja, pa vseeno vidim neko skupno točko.

Strpnost, spravo, ki je ni in ni... :vragec:

Kaj ko bi namesto brskanja po preteklosti pričeli gledat na prihodnost?

Komu bo koristilo to nategovanje o temu kdo je koga pa kdo jih je več pobil pa kako jih je...

Pa beli pa rdeči pa črni pa...

Komu bo to koristilo?

Bo kdo od ubitih oživel?

Na obeh straneh so umirali LJUDJE, ne pozabite tega in bodite ljudje še sami. xsrcx

Umirali zaradi svojih prepričanj, vere... :palec:

Dajte nehat s tem, a ni sovraštva in nestrpnosti že tako preveč?

Tole si čist napačno zastavu.

Slovenija naj bi bila pravna država.

In umori ne zastarajo.

Zato se v tej problematiki sploh ne bi smeli spraševati o strpnosti - to so v tem kontekstu zgolj ideološke floskule - ampak bi moralo biti jasno, da je zelo čudno, da se na tem področju ni nič zgodilo.

Tukaj gre za vprašanje, ali je nekaterim vse dovoljeno in ali smo res vsi enaki pred zakonom.

Mimgrede, kaj misliš, ali je obsodb recimo Trobca obudila katero od njegovih žrtev od mrtvih.

Itak ima cel svet proti romov ! :o|o: To, ko pravi tisti šwdski, kako mu je že ime...? saj ni toliko pomembno...Me zanima, kako jih bodo šwedi sprejeli, zdaj, ko se je nekaj stotin odpravilo iz italije na njihove konce ?! :vragec: x:Dx

Vsekakor človek more bit kr precej strpen do njih, če se tej gibljejo v taisti okolici...pač. Morem pa dodat, da so romi v srbiji dosti bolj skulirani ! Bog ti ve zakaj ? Morda vzgoja srbov !? Škoda, da niso tudi albance iz kosova tako ukrotili. :inocent: x:Dx

Vsekakor nismo si vsi romi podobni, tako kot tudi Vi slovenci NE ! Zato, šad a fuck up ! :vragec: x:Dx x;)x

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

To je samo emanuelova logika, ne logika. x;)x Če pa že hočeš......kot pogosto spet potvarjaš moje besede........Ker jaz ne trdim nič, pravna stroka po vsem civiliziranem svetu kot neko temeljno pravno načelo spoznava tkim. domnevo nedolžnosti, ki jo imamo danes zapisano v evropskem pravu, ki smo ga sprejeli kot veljavno na našem področju z vstopom v EU, v ustavi, v zakonih......in ki pravi, da vsakdor VELJA za nedolžnega dokler njegova krivda ni ugotovljena s pravnomočno sodno odločbo. In če boš sedaj sposoben uvideti, vidiš, da tega ne trdim kao jaz (se pa s tem strinjam) in da gre za pravno DOMNEVO ne ugotovitev al trditev nedolžnosti, še manj pa to nakazuje, da nihče ni kriv za povojne poboje, niti to ne mislim jaz.

Ne, ne bo držal. Ločim dokaz od floskul. Samo tudi vsesplošno posplošeno obtoževanje zame ni dokaz, da so vsi romi kriminalci in na določenih območjih praktično edini kršitelji zakona. x;)x

Aha, razumem, samo domneva se, da nihče ni kriv za množične poboje :vragec:

To je pa čisto nekaj drugega x:o)x

Nihče ni trdu, da so vsi romi kriminalci.

Verjetno pa poznaš pojem sostorilca.

In pri strojanovih gre za vzorec, ko se ščitijo med sabo.

Poleg tega ti je pa verjetno jasno, da se socialnih podpor ne sme rubiti za prekrške.

A lahko poveš, koliko odraslih oseb iz rodbine strojan je bilo zaposlenih :eek:

od kakih 4 al kolkih komentarjev tam NITI EDEN ne hvali hanzka. :o|o:

Me prav veseli takšna razsodnost x:)x

V stilu, desnica se bojuje proti strojanom (kriminalci)...z druge starni pa levica jih ščiti, kaj ti rome ne damo, naj bodo tam kjer so... x:Dx

A štekate...politika... :xx!:

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

Tole nima nič skupnega s problematiko, ki ima X strani, ampak poskušal bom pokazati, da ljudje ne vidijo najočitnejših stvari:

Jerneja Muhič je poslala elektronsko pismo, ki ga začne takole:

Spodnje pismo bralcev sem...Zaželjeno je, da ga preberete in pošljete naprej...

Lep pozdrav,

Jerneja Muhič.

Ambrus

potem sledi vsebina neobjavljenega pisma:

Ime te dolenjske vasi ste gotovo slišali. To pismo pišem, ker so skrajno neprofesionalni slovenski mediji popolnoma izkrivili realno sliko dejanskega problema...

(zaradi varnosti) anonimna Ambrušanka

No. Vprašam se: koliko je pismo pazljivo prebralo, da je Jerneja želela ostati anonimna? Pošiljalo se je naokoli vse skupaj. Baš neka anonimnost. Priznam, da sem bil na LNF preveč zaskrbljen, ker se je razkrila anonimnost in celo poslal 2 OSa. Prav. Potem vidim objavljeno na pozitivkah.

Pa si mogoče pomislil, da ime Jerneja Muhič ni ime avtorice pisma, ampak osebe, ki je poslala pismo anonimne avtorice. Iz teksta namreč ni jasno, če je Jerneja Muhič avtorica posma.

Tako da, mogoče pa stvar, ki se tebi zdi očitna, sploh ni tako očitna.

Kar pa se mene tiče, pa sploh nisi pokazal, kako ljudje ne vidijo najočitnejših stvari, ampak samo to, da domnevaš nekaj, kar mogoče (ne trdim) sploh ne drži.

Emanuelova logika tam zgoraj spet, zato pa pišeš take k jih pišeš xrolleyesx x;)x Se pa domneva, da velike večine glavnih krivcev ni več med živimi.... x;)x Če pa že hočeš se lahko domneva tud, da so pobili izdajalce, če bi sledil tvoji logiki bi pa celo TRDIL, da so pobili same izdajalce.....Sam se s poboji ne bi strinjal niti v tem primeru, samo to je zate že preveč razumeti. x^x Samo to so domneve, lahko tvoje, moje, kaj jaz vem čigave že, tisto pa je pravna domneva, temeljno pravno pravilo, katere velikega pomena pa ti jaz tu neb razlagal, vzami kako bukvo v roko.....

Ne to ti veš, jaz ne morem vedeti.......po vzdušju v vaših območjih pa se mi to zdi res skrajno nerazumljivo, k ste verjetno jih vsi komaj čakal zaposlit..... :vragec:

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

V stilu, desnica se bojuje proti strojanom (kriminalci)...z druge starni pa levica jih ščiti, kaj ti rome ne damo, naj bodo tam kjer so... x:Dx

A štekate...politika... :xx!:

Ja res je, politika :sori:

Ampak štekam tudi vaščane.

Pa tudi to, da se v prvem krogu vodnega zajetja ne bi zidalo, še manj pa sežigalo avtomobile in plastiko ter izlivalo kislino iz akomulatorjev.

Emanuelova logika tam zgoraj spet, zato pa pišeš take k jih pišeš xrolleyesx x;)x Se pa domneva, da velike večine glavnih krivcev ni več med živimi.... x;)x Če pa že hočeš se lahko domneva tud, da so pobili izdajalce, če bi sledil tvoji logiki bi pa celo TRDIL, da so pobili same izdajalce.....Sam se s poboji ne bi strinjal niti v tem primeru, samo to je zate že preveč razumeti. x^x Samo to so domneve, lahko tvoje, moje, kaj jaz vem čigave že, tisto pa je pravna domneva, temeljno pravno pravilo, katere velikega pomena pa ti jaz tu neb razlagal, vzami kako bukvo v roko.....

Ne to ti veš, jaz ne morem vedeti.......po vzdušju v vaših območjih pa se mi to zdi res skrajno nerazumljivo, k ste verjetno jih vsi komaj čakal zaposlit..... :vragec:

Jah, domneve :sori:

Pa se usmermo na dejstva.

Po vojni je bilo izvensodno pobitih mnogo ljudi.

In nihče ni nikoli - in tudi verjetno nikoli ne bo - za to odgovarjal.

To je pa dejansko stanje.

Kosti pa se odkopavajo, ko se pač dela kakšna cesta.

Čeprav se o tem že ves čas ve.

In v civiliziranih državah se poskrbi za vsako človeško okostje, in se ga poskuša identificirati, ter urediti mrliške liste. To je del evropske etike in pravnega reda. Tudi ta pravni red smo "kao" sprejeli.

Pri nas se pa vpije, da kosti pa že ne bomo odkopaval, raje mislimo na prihodnost. In če kdo omeni, da se mu to ne zdi prav, se ga obtoži revanšizma in nazadnjaštva :sori:

Jaz tud.

Citiram en komentar, ki se mi zdi dbest! :palec:

:eek: x?x

od kakih 4 al kolkih komentarjev tam NITI EDEN ne hvali hanzka. :o|o:

xrolleyesx x:Dx

In zakaj misliš da sem zapisal "hvalijo" v narekovajih?

Komentar ki si ga citirala sem prebral.

Pa se ne strinjam z njim.

Ker je to spet eden tistih ki v Ambrušanih vidi ksenofobično drhal.

In je v prispevku do njih tudi posmehljiv in žaljiv.

In oni zagotovo niso drhal.

Da so v Ambrusu tudi ksenofobi verjetno drži, niso pa vsi.

Kot niso vsi Romi le nedolžne žrtve.

Ne maram enostranskih pogledov, ne v eno ne v drugo stran.

In če so za pisca tega komentarja Ambrušani drhal, potem so drhal tudi protestniki ki so protestirali v Ljubljani.

In znova se pozablja da Romi na tistem zemljišču, čeprav je njihovo, NIKAKOR ne bi smeli stanovat in gradit bivališč.

To pravi ZAKON, ne prebivalci Ambrusa.

In oni SO protestirali proti državi.

Ne sredi Ljubljane, pred parlamentom, protestirali in opozarjali so potihem, leta in leta.

Iskali so pomoč tudi pri varuhu človekovih pravic in bili označeni za ksenofobe.

Pozablja pa se tudi da imajo VSI ljudje pravico živeti tako kot želijo in tam kot želijo, ne samo Romi.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

xokx x;)x

vish k se nekje strinjava pa stekava. xDDx x;)x

ja, ker je stvaren post. :palec:

NI sovrazhen, ni levodesni, ni lochevalni, ni enostranski, v bistvu svaka cast, da je tko stvarno in normalno (podkrepljeno z nekaj znanja in razgledanosti in s clovesko zdravo pametjo) tip to napisal. x8Dx :palec:

:eek: xrolleyesx x?x

A daj...

Stvarno in normalno, pa znanje in razgledanost...

In ni ločevalni...

Jaz v njem nisem videl nič od tega kar omenjaš, pa moslim da nisem pristranski.

In kdor je zadnje cajte kaj bral časopise je delčke tega posta lahko nabral iz njih.

Malo tu malo tam, vse to smo že prebrali drugod samo ne na enem mestu.

Toliko glede "znanja".

Plonkanje smo temu rekli včasih.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

ja, itak, zal cisto logicno in pricakovano.

pa s kaksnim srdom se je ravno ta zgodba valjala tu in povsod kot nekaksen silen ""argument"" za govedarjenje prot romom. :sick:

in itak so zdaj ze prakticno romi krivi za povojne poboje. x:o)x

Ja, žal...

Kot g. Jerneja Muhič in njeno "pismo anonimne Ambrušanke".

Nekateri so za lastno promocijo pripravljeni izkoristit prav vse.

In zaradi takih posameznikov potem pade senca na vse.

Posploševanje in kot pravi Mick "babareklababakazala"... x:Dx velja za obe strani.

In jaz mislim da večina na obeh straneh želi le mir.

Tole si čist napačno zastavu.

Slovenija naj bi bila pravna država.

In umori ne zastarajo.

Zato se v tej problematiki sploh ne bi smeli spraševati o strpnosti - to so v tem kontekstu zgolj ideološke floskule - ampak bi moralo biti jasno, da je zelo čudno, da se na tem področju ni nič zgodilo.

Tukaj gre za vprašanje, ali je nekaterim vse dovoljeno in ali smo res vsi enaki pred zakonom.

Mimgrede, kaj misliš, ali je obsodb recimo Trobca obudila katero od njegovih žrtev od mrtvih.

Brez zamere, ampak poln kufer te imam.

Saj se je včasih dal tud debatirat s tabo, ampak tu noter si pa zatežil... x:Dx

Jaz sem želele debatirat o Romih in sem odprl temo.

Ti če želiš debatirat o povojnih pobojih, o rdečih, belih črnih, pisanih... x:Dx :vragec:

Odpri temo...pa bomo tam debatiral o tistem kar te tako žuli.

Prav sem zastavil tisto.

Sem pa vedel da ti ne bo všeč... x:Dx x:Dx

Pa si mogoče pomislil...
Imaš prav. Brez veze sem se jajcal, da nekoga brez potrebe izpostavljate, če se mu je tako nanaslo. JAZ ga ne bi šel izpostavljat. Ali je avtor pisma ali ni. Zame še slabše, če bi sam izpostavljal nekoga, ki je samo posrednik. Na koncu se je itak pokazalo, da imaš prav.

Plonkanje smo temu rekli včasih.
Veš kaj. Tolk globoko si se zabil in zaril notri v to problematiko, da ne vidiš več roba, kaj šele ven.

Zame je tisto mnenje enovito in ne skrpucalo mnenj, ki jih človek ulovi skozi medije. Nekateri mislijo, da imajo odlično mnenje, če čim več slišijo preberejo spremljajo, sploh pa če sami poznajo enega Roma. Ampak tisto je navaden "ciganski golaž". Lepo jim diši, skuhan v kotlu, surovina je poceni, vsak lahko kaj doda, ampak kaj je zares notri, pa je težko reči.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Veš kaj. Tolk globoko si se zabil in zaril notri v to problematiko, da ne vidiš več roba, kaj šele ven.

Zame je tisto mnenje enovito in ne skrpucalo mnenj, ki jih človek ulovi skozi medije. Nekateri mislijo, da imajo odlično mnenje, če čim več slišijo preberejo spremljajo, sploh pa če sami poznajo enega Roma. Ampak tisto je navaden "ciganski golaž". Lepo jim diši, skuhan v kotlu, surovina je poceni, vsak lahko kaj doda, ampak kaj je zares notri, pa je težko reči.

Saj o tem pišem, Pikec.

O golažu. x:px x:px

In tisti prispevek je prav to, golaž.

Surovin za golaž je pa po vseh štacunah in mesnicah dovolj.

Zato ni treba da jih sam pridelaš, čeprav bi bil v tem primeru golaž veliko boljši... x:px x:Dx

Kakšen pa je ta golaž je pa odvisno tudi od tega kdo ga kuha... x:Dx xrolleyesx :vragec:

In ko ti pokusiš ta golaž lahko ugotoviš samo to ali ti je okus všeč ali ne.

Mogoče tudi to kdo ga je skuhal.

To je pa vse... xsrcx x:Dx

Sem nekdo, ki ne želi, da cela Slovenija postane en velik Ambrus!
Samo nekajkrat zapovrstjo jih morajo preseliti po raznih koncev Slo in točno to se bo tudi zgodilo! x:o)x x:Dx

Menda se že dela na tem?

Niti jih ni treba seliti. Ig. Nekdo sproži govorice v tapatakraj se bodo selili in že so ljudje na nogah. A ni tako? Koliko vasi že ima vaške straže? Torej, število Ambrus krajev se povečuje. Vznemirjeni so ljudje v čedalje več krajih. Morda pa želi kdo vzemiriti vse Slovence?

Pozablja pa se tudi da imajo VSI ljudje pravico živeti tako kot želijo in tam kot želijo, ne samo Romi.

in oni zdaj TAKO zivijo, po tem, ko so odrezali skodljivca. njihovi pravici je torej kao zadosceno, se vec, sami so si postregli z njo na nacin, ki se tebi zdi pac pravicen?

Pa tip ni nikjer omenjal drhali, ti pa kar 2x - si mu to v bistvu v usta polozil.. :o|o:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Samo nekajkrat zapovrstjo jih morajo preseliti po raznih koncev Slo in točno to se bo tudi zgodilo! x:o)x x:Dx

Menda se že dela na tem?Niti jih ni treba seliti. Ig. Nekdo sproži govorice v tapatakraj se bodo selili in že so ljudje na nogah. A ni tako? Koliko vasi že ima vaške straže? Torej, število Ambrus krajev se povečuje. Vznemirjeni so ljudje v čedalje več krajih. Morda pa želi kdo vzemiriti vse Slovence?

x:Dx me glihkar kliče frendica, da jih naj bi k njim preselili.. in da majo popoldne protest. in da bo valjda šla. sva se lepo zmenili, da se ne strinjam x:Dx

mah ne, v bistvu si ful želim, da bi živela v neki vasi in da bi mi jih hotli dat za sosede.. da bi lahko tud takrat rekla ja. ker zdaj tle samo neki teoretiziram xrolleyesx

tale pogovor s frendico mi je dal mislit.. a pa vemo zagotovo kaj se bo dogajal, ko se bodo naselili nekam? itak - kar naenkrat se bo povečalo število kraj in umorov, sredi vasi bo zraslo smetišče.. kaj še? pa kako smo lahko tko prepričani v to? Kaj pa če ne bo tko? Kaj pa če bi ljudem dali možnost?

Sam itak.. valjda, da bo točno tko in da se bo točno tko zgodilo... že zarad tega, ker vsi vemo, da bo tko.. saj ne more bit drugače, a ne...

loesje

Spet nazaj -

Aliana xsrcx pa za tvojo frendico xsrcx xsrcx

ej, pa sedaj se pritiska na tolikooooooooo ljudi, da jih je čedalje več iz sebe beeeeeeeee!

Ne bojo se oni nič spremenili samo zato, ker jim bodo menjali kraj, ne.

En drug point: kaj bi rekla o sosedu, ki je v škripcih zaradi nečesa in ti "ono" vrže na tvoj vrt? Dober sosed? Ubogi sosed?

Ljudje razmišljajo - zakaj pa ravno pri nas, če v Dečji vasi ni OK?

En drug point: kaj bi rekla o sosedu, ki je v škripcih zaradi nečesa in ti "ono" vrže na tvoj vrt? Dober sosed? Ubogi sosed?

good point x:)x ne vem v bistvu... če bi zarad tega nečesa policija prišla meni težit, bi pop***ila verjetno. pa nekak upala, da bo isti organ (ki naj to bi...) šel do soseda in rešil zadevo.. :inocent:

sam dokler mi ne bi 'onega' vrgli na vrt... bi pa mela normalne sosedske odnose.. in 'dobre' sosede :)

loesje

Spet nazaj -

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...