Skoči na vsebino

Romi

alef

Recommended Posts

• Komentarji 1,5k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Zdajle pa prihajajo Strojani nazaj v Ambrus x;)x

Ajde gremo, bo pestro x;)x

TKO PREK MONITORJA SI LAHK ĐEK,,,

PUMPAČ...VAŽIČ...KORENJAK,,,

POGLEJ ČLOVEKU V OČI IN MU POVEJ KAR MAŠ,,,

IN POSLUŠ KAR BO ON NAZAJ POVEDU,,,

AJD,,,GREJ,,,

BO PREPESTRO?''

Deli na socialnih omrežjih

KLE NI TEME ,,,

"AMBRUS"

SE MI ZDI D TKO PR VS DOMA "AM BRUS" ENI DRUGI STVARI REČTE,,,

x:Dx hahaha, sem se zdaj nasmejal Hribarju.......je Peče kot frontman Laibachov pel štikl lajf is lajf...... s tekstom......saj vemo, da imamo slovenci radi vse ljudi, samo pod pogojem, da so takšni kot mi..... :vragec: x8Dx :palec:

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Pri dnevniku na TV Slo 1 je o Romih govoril Oto Pestner.

On pravzaprav ni Rom, on je Sint.

Zanimivo...

Pa poučno tudi, za tiste ki znajo poslušat in razumet.

In ki znajo gledat tudi z druge strani.... :palec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

to je on rekel, da je Sint in ne Rom.....hm.....ja Sinti spadajo med bolj bogata plemena Romov sem enkrat slišala.

Ja poučno sem gledala oddajo ne vem točno kdaj je bila po TV-ju sem si najbolj zapomnila besede ja da pač kdor ne dela naj ne je. Da je treba delat da ti ne bo nič z lufta padlo, kar se strinjam ja.nekako tako je povedal. Se pa spomnim tudi govora dekleta, da pač ni smela na valeto al maturanski ples ker je romkinja.....tudi zelo poučno kaj smo ljudje vsega zmožni zaradi nestrpnosti al drugačnosti.

To o oddaji.

Zdaj pa naprej.. x:)x

Ja saj .....se čist strinjam, kaj ima to potem to s Strojani veze...kakor kaže bi tud delali lahko pa še vseeno ne bi bilo lokacije primerne za njih ...prav razumem. x:)x

poskušam gledati z obeh strani...ampak kaj morem vedno razmišljam pa postavim sebe enkrat v eno vlogo drugič v drugo...

oprostite meni je hudo .....a ne velja tista obrablena fraza ...za vsakogar je prostor pod soncem. Pa ga bodo Strojanovi končno lahko uživali.... x:)x

samo toliko .... x:)x

xsrcx

okol 15 otrok. x;)x :sori: pa nekaj žensk. Sploh ne vem, kolk moških, dva al kako, trije tko v zaporu ......Pa kako naj pričakujemo, da se bodo ti otroci kasnej slovenci počutl, lojalni državi.......od katerih prebivalcev bodo imeli v spominu grozeče poglede, geste, sovraštvo, pregon.......težko. x;)x Ko je tko jasno, da bi bili na vsaki lokaciji pod drobnogledom prebivalcev, policije, vseh.....Mah, kr slabe volje postanm. Vračanje v ambrus pa tud ni rešitev, sam kaj pa je rešitev, v tej naši ljubi sloveniji kjer jih nihče noče..... :o|o:

K. Čapek

Aha, vidu en del....V Ambrusu pa spet frka.... :sori:

V Ambrusu se je vse skupaj začelo.

Lahko bi se tudi tam končalo.

Če...

Ma kaj če... :vragec:

Teh če-jev bi lahko naštel za pol strani.

Ambrus se ne bi zgodil če bi se te stvari reševale prej, sproti.

Strojanovi in ostali ki so še živeli tam zraven ne bi počeli kar so, če bi se tam izvajali zakoni.

Zakoni ki veljajo za vse (naj bi...)

To kar pa se dogaja zdaj je pa že grozljivka.

Kot bi ljudi nekdo namenoma podpihoval in ščuval proti Romom, proti Strojanovim.

Nekam hitro so te vaške straže skupaj...

Ne, nisem zamenjal stran.

Še vedno vztrajam na tistem - dosledno upoštevaje zakonov in enake pravice za vse.

Sem proti temu da se uveljavlja zakon ulice.

Ambrušane razumem, tam je res šlo čez rob.

Ampak drugje, tam kjer Strojanovi sploh še niso bili...

V Ambrus, na staro parcelo se Strojanovi ne bi smeli vračati.

Poleg tega da je vse tam zgrajeno na črno, je naselje tudi na območju kjer je prepovedana vsaka gradnja.

Ampak če jim nekdo podari, proda hišo ali kakorkoli že legalno omogoči bivanje in ljudje to preprečijo...

To pa je tudi poseganje v človekove pravice.

In tudi kršenje zakonov, se mi zdi...

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

To kar pa se dogaja zdaj je pa že grozljivka.

Kot bi ljudi nekdo namenoma podpihoval in ščuval proti Romom, proti Strojanovim.

Nekam hitro so te vaške straže skupaj...

Jaz se bojim, da je to zelo, zelo res.

Res mislim, da je skrajni pazljivi gledati sem in tja.

Kaj se dogaja? Komu to koristi?

Kaj se dogaja navidezno in kaj se dogaja zaras?

Se dogaja, pripravlja kje še kakšna veliko večja svinjarija?

Je potrebno, da vsi gledamo stran?

Ne vem. Ne rečem, da tako je.

Samo mislim, da ni pretirano, če rečem, da je zadnji čas, da se zamislimo, da smo pazljivi.

Da pazimo vsaj na to kakšno energijo širimo mi sami, preden nas "požre" "hudoben duh", ki je očitno izpuščen iz steklenice.

jaz pa ostajam brez besed in me je sram... česa vsega smo sposobni... še malo pa bom začela razmišljat, če mi grozi kakšna grmada... res ostajam brez besed... Rom je tudi otrok... in Rom je tudi nekdo, ki mogoče ta hip bere ta forum, ki ne izstopa iz okolice in ki ne more razumet kaj se dogaja z nekom ki je ožigosan zaradi tega ker je Rom in je istih korenin kot ta družina...in niso vsi Romi kriminalci... in v tej družini so otroci - ne samo kriminalci... pejte mal po vaseh pogledat in naj se vam oko ustavi na umazaniji, zapuščenosti, podrtijah - a v vseh bivajo Romi, Bosanci, izobčenci, a v vseh vlada ljubezen in razumevanje?... Še vedno sem mnenja da za kaznivo dejanje odgovarjaš, ampak tole je pa že ušlo iz nadzora... in včeraj je bila to takšna novica, senzacija, bum novica... a se vam ne zdi, da smo se tule izgubili, država ta družina in krajani...

pa postanite Romi, če se tko izplača - kdo vam pa brani.. In ja, v naših krajih so tudi Romi

nazaj v postojno

aha romi so tud taki..samo verjemi, da noben ne preganja civiliziranih romov.

ja politika države je napačna..v tem času bi mogli bit že vsi romi civilizirani. sam..glih za vse pa ne mormo krivit države.

romi sam kažejo s prsti..js najprej vprašam sebe kaj sem narobe naredu.

tile strojanovi pa sam s prstom kažejo..pa so kr mastni pod ušesi.

glede na to kok pokradejo, prešvercajo droge pa orožja bi lahko s tem dnarjem tud eno zazidljivo parcelo kupil.

kdo jo bo pa men? če ne bom delal, se šolal bom pač klošar. pa ne bom krivil države!

mene bi tud spodil če bi taboril na svoji zemlji, ki pa ni zazidljiva.

a zaradi njih nej ne vem kok tisoč ljudi cvika kako je s "pitno" vodo iz pipe.

ni govora o romih..ampak o strojanovih.

ni mi pa jasno kako je Ksenia dobila tuki vmes tud bosance.

če bi v vaši okolici živeli neki čudni ljudje..očitni kriminalci, ki se jim več let ne stopi na prste..ja mogoče gre kakšen odsedet za kakšna tri leta..če glih koga zadane s kalašnikom..

ki ob pokojninah kar hodijo po hišah in si pač vzamejo večji del pokojnine neke starke..katera že na vratih stoji z dnarjem..ali se pred zimo spomnijo da nimajo drv..in jih lepo pokradejo.

preprodajajo orožje in drogo. postavljajo cestne barikade, nastavljajo glažune na cesto. občasno švigne še kakšna krogla mimo tebe - tko mal v opozorilo.

živijo čist izven zakona..država zajebe. ne bi nekaj naredili, da se jih znebite?

da končno normalno zaživite? najlaži je očitat ambrusanom, ko sami živite daleč stran od njih.

saj žiuvi veliko romov in dolenjcev v sožitju pa čeprav se romi ne infiltrirajo v družbo.

ampak živijo svoje življenje..brez vmešavanja in ustrahovanja..

strojanovi pač ne.

če bi se kakšen od slovencev poiskusil it tako mafijo..pa kao živet na nezazidljivi parceli.

o..hitro bi se tam pojavli kakšni policajci pa ga tko premlatli, da še pomislu ne bi več it tja.

pa takoj bi se dobla gora obtožnic na njegov račun.

vsak ima svoje mnenje ane in vsak ima svoj prav... in prav vama dam, ker pač vidita za odtenek drugačno zgodbo kot jo vidim jaz, vidva fokusirana na kriminalce, jaz na otroke...

kje sem dobila Bosance - počakajta nekaj mesecev.... tu pri nas veljajo isto kot v kakšni vasi Romi...

vsak ima svoje mnenje ane in vsak ima svoj prav... in prav vama dam, ker pač vidita za odtenek drugačno zgodbo kot jo vidim jaz, vidva fokusirana na kriminalce, jaz na otroke...

kje sem dobila Bosance - počakajta nekaj mesecev.... tu pri nas veljajo isto kot v kakšni vasi Romi...

aha..otroci so res bogi..

in se vprašaš..kaj bi naredili z mojimi otroci če bi živel v takih razmerah kot romi.

vzeli bi jih! dali v rejo..

nej še kdo reče, da smo pred zakonom vsi enaki. no sej to noben ne trdi..sam nej še kdo reče, da se nam gleda bolj skozi prste kot romom. pa nisem za to da se jim vzame otroke - če se bi jih pošiljalo vsaj v šole.

kakšno kratenje človeških pravic bi bilo šele to. otroke v šolo al bi jim jih pa vzel in dal v posvojitev - tudi reja bi bla boljša kot pa taka produkcija novih kriminalcev.

možnosti romi imajo. eni jih uporabijo drugi pa izrabijo. proti prvim nimam nič! še sam bi jim dal kakšen tolar če bi videl, da se trudijo.

sam tele strojanovi..ena sama igra, sprenevedanje in pihanje na dušo.

Ti čudoviti prelepi otroci bi morali najti dom v reji, če bi se šli pravno država. Vsaki slovenski družini bi jih že vzeli zaradi razmer kakršne vladajo tam.

In ti čudoviti otroci tudi odrastejo, oziroma tudi ti odrasli lopovi so bili enkrat čudoviti otroci,.... seveda pa obstajajo izjeme - ker imajo lastno voljo, ravno toliko, da ima tv kaj za kazat.

Sej na tv niso kazali tistih lopovov, ki so pretepli domačina do kome,.... samo začuda ljudje vidijo samo otroke,...

In sedaj je treba podpirat lopove, ker na tv kažejo otroke,... lepo, lepo,.. pesek v oči.

aha..sva kar istih misli vidim. pa še..ko to delajo muslimani..žive ščite iz otrok in žena. pa ko kažejo boge otroke (za katerimi se skrivajo teroristi, skrajneži, da bi nam pihali na dušo).

nihče ne vidi otrok (saj so itak daleč - ko jih jebe), vsi vidijo le teroriste, ki manipulirajo. vsi le obsojajo.

pa bi blo tistim otrokom res treba pomagat, ker sploh nimajo možnosti.

romi jo pač imajo. in tile strojanovi ne delajo nič drugega kot, da se skrivajo za otroci. aha..znajo manipulirati, popihat po naši dušici. in vi se bojite za njih, da bodo potegnili krajši konec.

marsikatera slovenska delavska družina je veliko na slabšem. pa se res trudjo..

xrolleyesx

Dejstvo je, da je njihovi družini cca. 15 otrok x;)x Sicer pa se mi pa spljoh ne da komentirat spet posloševanj......Sam tist o reji pa je dobra x:Dx Preden kdo kaj napiše bi moral vedeti kaj rejništvo je in v kakšnih primerih ter kako do njega pride......glede na slovensko ljubezen do romov pa bi tud rad videl kdo bi jih v rejo vzel....ti, bela vrtnica? :inocent: x;)x

Zakon ulice se ni smel dopustiti, niti tako niti drugače. Berem kako so v bližini Slovenske Bistrice sosedi onemogočili vnitev bolnika z aidsom na svoj dom.....pa kaj se nam dogaja? :o|o:

K. Čapek

pa kaj se nam dogaja? :o|o:

strah... pa še sami ne vemo točno pred čim.. pa se rajši ubranimo vsega, kar malo diši po drugačnem...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

zdejle sem se vrnila iz pokopališča, dva groba od našega sem se srečala z meni poznanim klošarjem, včasih bil zelo dober kolesar in kot sem razumela naj bi študiral Slovenski jezik, danes živijo vsi naši klošarji v eni hiši, katere ne podrejo zaradi tega ker iščejo drugo lokacijo za njih... ne bom o klošarjih tule... čepel je pred grobom neke ženske verjetno po letnici sodeč njegove mame in jokal... ozrl se je vame me pozdravil in ni skrvial solz... malce sva izmenjala besede. hudo mu je, danes bi imela rojstni dan... to jaz vidim v ljudeh, ne glede na to, kaj je in kdo je...bolečino strah, Človeka

ja ta zgodba z Romi je sprožila nekaj kar se še zavedamo ne.... in kot pravi Mick se je že začelo...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...