emanuel 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Ja, sej kdo pa klošerjem parcele kupuje? Če se tolk zagovarjajo romi, se nej pa še klošarji,... nej se pa še njim zrihta ena parcela, sam ne, oni ne kradejo, oni beračijo in ne živijo "nelegalno" na zemlji,... z drugimi besedami, so preveč pošteni,..Men se tud ne da več delat. me v šlužbi zajebavajo Razmišljam, da bi službo pustu, potem pa zahtevu iste pravice, kot jih imajo romi Saj smo ja mende vsi enakopravni. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Spet en primer spreobračanja besed. Pa... Emanuel zna spreobračati celo svoje lastne besede in ne samo besede drugih.primerjal je delovanje slovenske vlade s heiderjevim delovanjem... Po Emanuelovi logiki iz tega izhaja,da je Hanžek primerjal pravice avrohtone manjšine (koroški slovenci) s skupino romov.Torej Hanžek primerja pravice s skupino romov.Primerjati slovensko vlado s Heiderjem pomeniprimerjati koroške Slovence z Romi? Ali kaj? Ugotovitev Emanuela je, da za zgoraj opisano novologično mišljenja a la Emanuel odgovarja Hanžek. Že več strani nazaj sem ti rekel, da spreobračaš in sprevračaš dejstva kot je to počel Göbels. In prosil sem te, da se zamisliš nad tem. Pa se nisi. Če boš kandidiral na naslednjih volitvah za ministra za propagando mojega glasu niti slučajno ne dobiš!Poglej, hanžek za avstrijske medije komentira zaplete z romi in "pove", da je politika SEDANJE slovenske vlade podobna Haiderjevi politika na koroškem.Ni treba biti genij, da se vidi, kam pes taco moli.In ni se ti treba delat še bolj neumnega, kot si.Za razliko od tebe sem dovolj razumen, da zastopim, da NIHČE (niti romi!) nima pravice zidati in bivati na nezazidljivem področju, sploh ne nad vodnim zajetjem; in da to nikakršno kršenje človekovih pravic, kot si ti prepričan! Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Me pa močno zanima kdaj bodo tkole nasankal kakšni novinarji, ki vedno samo podpihujejo ne vidjo pa v nobeni stvari nič pozitivnega. Kdaj se bo njim zgodil da jih nikjer ne bodo hoteli, kot Strojanovim . :!!:Za to, da strojanovih nihče noče, so krivi PREDVSEM STROJANOVI SAMI, in ne novinarji. Mi je pa všeč, da novinarji to pišejo, predvsem iz enega vidika. Zaradi komentarjev nekaterih, kako se jim gnusi delovanje domačinov, in da moramo vsi OBSOJATI to, kar so si dovolili storiti domačini. Brez tega bi domačini res ispadli kot ksenofobni nestrpneži. Če ne bi bilo tako žolčnih napadov na ravnanje domačinov in ravnanje vlade, ki je strojanove izselila iz NELEGALNE jazbine, ne bi bilo potrebe, da se pisari, kaj so počeli strojanovi in njihovi kriminalni pajdaši. Daj malo stopi na prste... Ali pa na kakšen stol... Da boš bolj daleč videl... Dlje od Ambrusa in Strojanovih in tvojih "rdečih"... Mogoče pa bi ti mal stopu na stol, da bi videl, kaj je v zaledju Pri dnevniku na TV Slo 1 je o Romih govoril Oto Pestner.On pravzaprav ni Rom, on je Sint.Zanimivo...Pa poučno tudi, za tiste ki znajo poslušat in razumet.In ki znajo gledat tudi z druge strani.... Je reku, da bi vsi morali delati, ne pa čakati, kaj bodo dobil in izsilil.Upam, da ga strojanovi za to ne bodo pretepli. Mi ne delujejo kot ljudje, ki bi si želel delat okol 15 otrok. pa nekaj žensk. Sploh ne vem, kolk moških, dva al kako, trije tko v zaporu ......Pa kako naj pričakujemo, da se bodo ti otroci kasnej slovenci počutl, lojalni državi.......od katerih prebivalcev bodo imeli v spominu grozeče poglede, geste, sovraštvo, pregon.......težko. Ko je tko jasno, da bi bili na vsaki lokaciji pod drobnogledom prebivalcev, policije, vseh.....Mah, kr slabe volje postanm. Vračanje v ambrus pa tud ni rešitev, sam kaj pa je rešitev, v tej naši ljubi sloveniji kjer jih nihče noče..... Flat jim odstop, pa pojd v podnajem. Saj boš laže zaslužu za najemnino, kot romi Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 26. november 2006 Avtor Prijavi Deli 26. november 2006 Mogoče pa bi ti mal stopu na stol, da bi videl, kaj je v zaledju Mogoče pa vidim... Brez stola... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 To kar pa se dogaja zdaj je pa že grozljivka.Kot bi ljudi nekdo namenoma podpihoval in ščuval proti Romom, proti Strojanovim.Nekam hitro so te vaške straže skupaj... Ambrušane razumem, tam je res šlo čez rob.Ampak drugje, tam kjer Strojanovi sploh še niso bili...V Ambrus, na staro parcelo se Strojanovi ne bi smeli vračati.Poleg tega da je vse tam zgrajeno na črno, je naselje tudi na območju kjer je prepovedana vsaka gradnja.Ampak če jim nekdo podari, proda hišo ali kakorkoli že legalno omogoči bivanje in ljudje to preprečijo...To pa je tudi poseganje v človekove pravice.In tudi kršenje zakonov, se mi zdi...Mene pa zanima, kdo je strojanove našuntu, da so odrinil nazaj Verjetno tisti, ki so jim vcepili, da je njihova človekova pravica, da bivajo kjer hočejo. Ne glede na vse prostorske plane. Predvsem pa je bila napaka, da so strojanove poskušal najprej naselit tam pri Ivančni gorici, kjr so dobro vedeli, kaj počnejo strojanovi. Potem pa so se mediji razpisal.Kar je sledilo, ni presenetljivo. Mogoče pa vidim... Brez stola... Tvojm štosom se zmer nasmejim Lepo, da te humor ni zapustu Smo pa Slovenci sigurno padli na izpitu o strpnosti, toleranci ,sobivanju in še čem. Kaj pa, če so na tem ispitu padli romi? A je to vprašanje preveč nestrpno? Aha, vidu en del....V Ambrusu pa spet frka.... Za to so največ krivi tisti, ki zagovarjajo, da bi strojanove moral vrnit na staro lokacijo (te štejem vmes ) Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 ravno iz ambrusa.... dva rešilca od tam dva nova prišla... specialci pa nad civile majku jim.... pol sm bil pa še v ivančni.. janša nobenga komentarja dal, raje je žrtvoval župana in podobnika... in mi smo ga volil :xx!: :xx!: noben predsednik vlade, če mene prašate :xx!: :xx!: Sem ravno v petek odgovoru micku;"Višek cinizma bi bil, da bi država, ki je predolgo dopuščala kriminaliteto romov in ni zagotovila reda in miru, kot bi ga morala, nasilno zadušila protest domačinov, kot tukalj namiguješ." In evo, ne vem zakaj, ampak se mi je zdel, da se bo to res zgodil :xx!: Sevede, zaradi tega ne bo iz Bruslja priletel noben komisar za človekove pravice Pa noben velik ameriški časopis ne bo pisal o tem. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Za to so največ krivi tisti, ki zagovarjajo, da bi strojanove moral vrnit na staro lokacijo (te štejem vmes )Kot ponavadi se motiš, pa nekam zelo si nagnjen k temu, mal se v roke vzam Al pa mi pokaži kje sem to napisal, lahko pa jaz tebi kje sem napisal, da se mi to ne zdi primerna rešitev tega blema.... Nisi resn ti za kako resnejšo debato, si kot fijakarski konj..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Sem ravno v petek odgovoru micku;"Višek cinizma bi bil, da bi država, ki je predolgo dopuščala kriminaliteto romov in ni zagotovila reda in miru, kot bi ga morala, nasilno zadušila protest domačinov, kot tukalj namiguješ." In evo, ne vem zakaj, ampak se mi je zdel, da se bo to res zgodil :xx!: Sevede, zaradi tega ne bo iz Bruslja priletel noben komisar za človekove pravice Pa noben velik ameriški časopis ne bo pisal o tem. O ja, bodi pisal, bodo......o vaških stražah, nespoštovanju države, oblasti, konec koncev tudi vlade, o nestrpnosti.....in zaradi že nevarnem uveljavljanju zakona ulice logični reakciji oblasti, države.....zagotovitvi reda in miru Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 26. november 2006 Avtor Prijavi Deli 26. november 2006 Se je že začelo, je nekdo zapisal tu noter.Začelo...kaj?Ksenofobija?Ta je že od nekdaj...Pa ne mi spet o tem kakšni smo Slovenci... :xx!: Glede tega nič slabši(žal tudi nič boljši) od Nemcev, Italijanov, Francozov...En dogodek je pač razkril smeti ki so se leta in leta pometale pod preprogo.Nekje je moralo počit, slučajno je bil to Ambrus.Če ne bi tam, bi pa nekje drugje. Zakon ulice se ne bi smel zgoditi...Neaktivnost države in pristojnih organov ob očitnih kršitvah zakonov tudi ne.Ne zzagovarjam zakona ulice, v nobenem primeru.Ampak...do kje gre potrpežljivost ljudi?Koliko se da zdržat predno "poči film"? Tu kjer živim, pri Ribnici, je tud romsko naselje.Pa ni bilo še neobene "ljudske vstaje" da bi jih pregnali.In če gremo naprej od tu, proti Kočevju, pa od Kočevja proti Črnomlju, je še polno romskih naselbin.Večinoma na črno zgrajenih, na tuji zemlji, pa jih prav tako nihče ne preganja.Kaj mislite zakaj?Ne bom vam polagal besed v usta(prste pravzaprav), razmislite sami.Tu pri nas je v teh štirih letih kar sem tukaj bil samo en incident, letos v začetku septembra.In še to so se Romi streljali med sabo.Eden od strelcev je bil nekaj časa moj sodelavec.Imel je malo "čudne" pojme o zakonih in o tem kaj se sme in kaj ne...Kot jih imajo tudi nekateri Slovenci(pa tudi drugi). Romi, tako Strojanovi kot ostali, niso samo otroci s smrkavimi nosovi.Niso samo nemočne ženske.So tudi problematični posamezniki ki kršijo zakone, so nasilni, kradejo, ustrahujejo.Kot tudi nekateri Slovenci in....Gospod Mirko Strojan je za nastalo situacijo kriv tudi sam.Ker kot nekakšen poglavar ali kaj je že ni znal narediti reda v naselju.Ker je dovolil da se je tam naseljevalo sve i svašta...Tudi Slovenci, tisti ki je pretepel možakarja iz Ambrusa je bil Slovenec. Boli me ko nekateri, tudi nekateri tu noter obsojajo Ambrušane, jih označujejo za ksenofobe.Verjetno so tudi taki med njimi.Zanima me pa nekaj.Kdo od tistih ki tako mislite od njih je sploh slišal za Ambrus pred temi dogodki?Če je sploh kdo...In naenkrat toliko veste o tem kakšni so ti ljudje... To kar se dogaja zdaj pa ni več samo zaradi Strojanovih.To je bolj nevarno, bolj zaskrbljujoče.Spet bo kdo rekel - drhal...Že mogoče, ampak drhal se nikdar ne zbere sama od sebe.Nekdo da pobudo, nekdo jo podžge, naščuva...Kdo in pa zakaj?To že ni več samo zakon ulice. Kaj zdaj?Po mojem - Strojanovim naj najdejo neko bivališče, menda so že določili neko hišo v državni lasti.Naj jim zagotovijo varnost.Naj zagotovijo da bodo spoštovali zakone.Naj omogočijo šolanje njihovim otrokom. Aja, še to... Ena od lokacij kamor naj bi jih selili je nekje med Ribnico in Kočevjem... O ja, bodi pisal, bodo......o vaških stražah, nespoštovanju države, oblasti, konec koncev tudi vlade, o nestrpnosti.....in zaradi že nevarnem uveljavljanju zakona ulice logični reakciji oblasti, države.....zagotovitvi reda in miru Ena furmanska... Če popustiš vajeti in konj zbezlja in prevrne voz, kdo je kriv?Furman ali konj? Nespoštovanje zakonov in države je tudi privedlo do tega da se je zgodil Ambrus.In vse tisto po njem. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Ne bom se prav pretirano spuščala v debato. Moje mnenje je, da gre stvar v tem primeru na vseh koncih predaleč.Sem proti zakonu ulice in tudi proti temu, da Romi lahko delajo po "svojih pravicah".Ob vsem, je najbolj zaspala država in vse institucije, ki bi morale vestno narediti red. Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pomlad 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 ...privoščila bi nam še ene par Haiderjev, ali pa enega malega Hitlerja...pa še ne verjamem, da bi nas izučilo... Citiraj Posej ne in zrasel bo nič. ( azerbajdžanski ) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 26. november 2006 Avtor Prijavi Deli 26. november 2006 strah... pa še sami ne vemo točno pred čim.. pa se rajši ubranimo vsega, kar malo diši po drugačnem... Mislim da to ni več samo strah pred drugačnim.To kar se dogaja zdaj je več od tega.Pa tudi ta "strah pred drugačnim", pa ksenofobija, nestrpnost...Vse to ni tako razširjeno, niti po mojem nima take moči da bi takole pognalo ljudi na ceste... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 26. november 2006 Avtor Prijavi Deli 26. november 2006 Sem ravno v petek odgovoru micku;"Višek cinizma bi bil, da bi država, ki je predolgo dopuščala kriminaliteto romov in ni zagotovila reda in miru, kot bi ga morala, nasilno zadušila protest domačinov, kot tukalj namiguješ." In evo, ne vem zakaj, ampak se mi je zdel, da se bo to res zgodil :xx!: Sevede, zaradi tega ne bo iz Bruslja priletel noben komisar za človekove pravice Pa noben velik ameriški časopis ne bo pisal o tem. Tisto sinoči v Ambrusu...Onadva ki sta bila poškodovana, en moški in ena ženska, sta dobila lažje poškodbe in so ju takoj poslali domov.Poškodb pa nista dobila od policajskih pendrekov ampak ob prerivanju ko so hoteli tisti hlod s katerim so zaprli cesto zvaliti nad policaje.Toliko o policijskem nasilju... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Splača se bit rom,... Ja vrtnicain še belaTi...najžlahtnejša vseh rož..Prav imaš!Se strinjam!Splača se biti Rom. Stokrat rajši bi bil Rom, kat pa en zagamani primitivnež, ki ne vidi dlje od svojega nosu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 26. november 2006 Avtor Prijavi Deli 26. november 2006 Ja vrtnicain še belaTi...najžlahtnejša vseh rož..Prav imaš!Se strinjam!Splača se biti Rom. Stokrat rajši bi bil Rom, kat pa en zagamani primitivnež, ki ne vidi dlje od svojega nosu. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Ena furmanska... Če popustiš vajeti in konj zbezlja in prevrne voz, kdo je kriv?Furman ali konj? Nespoštovanje zakonov in države je tudi privedlo do tega da se je zgodil Ambrus.In vse tisto po njem. Tudi. Glede na razplet se pa vseeno včasih zamislim, ali samo to? Sicer pa mene sedaj zanima predvsem rešitev dane situacije. Res je, da Strojanovi niso samo otroci in ženske, so pa v 90%......Vsekakor ti otroci v ničemer niso krivi za to situacijo, tu se pa menda ja strinjamo....al so krivi, da so se rodili? Kot Romi O Ambrušanih pa nimam mnenja nekega, že na sploh ni za posploševat, ne. Zakon ulice je pa pač zame zakon ulice, pa al je v dupleku al ambrusu al pa v spodnjem prdcu..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Zakon ulice se ni smel dopustiti, niti tako niti drugače. Berem kako so v bližini Slovenske Bistrice sosedi onemogočili vnitev bolnika z aidsom na svoj dom.....pa kaj se nam dogaja? Tako je.In rešitev bo vsak dan težja.Jaz razmišljam, da bi naredil nekaj tez za rešitev tega problema, samo ne vem, če ga bom objavil tukaj, ker potem bodo spet kakšni primitivni skrajneži srali po tem... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Poglej, hanžek za avstrijske medije komentira zaplete z romi in "pove", da je politika SEDANJE slovenske vlade podobna Haiderjevi politika na koroškem.Ni treba biti genij, da se vidi, kam pes taco moli.In ni se ti treba delat še bolj neumnega, kot si.Za razliko od tebe sem dovolj razumen, da zastopim, da NIHČE (niti romi!) nima pravice zidati in bivati na nezazidljivem področju, sploh ne nad vodnim zajetjem; in da to nikakršno kršenje človekovih pravic, kot si ti prepričan! Emanuel,kot že rečeno...ti si očitno vedno šprical zgodovino.Daj, vzami malo knjige v roke pa si preberi, kako je nacistično gibanje prišlo na oblast, kako so manipulirali, kako so razpihovali čustva.Potem pa se še malo poglobi v elementarna pravila logike inpotem se lahko spet javiš...Pa veš,samo kot informacija...Logika ni nikakršna komunajzerska iznajdba.Tako, da se ti res ni treba nič bati.Torej Emanuel,knjige v roke! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
joana 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Živijo! Mene pa sam neki zanima. Kaj niso Postojnčani ful strpni ljudje? Oni recimo ne postavljajo nobenih barikad, sploh nič. Pa vseeno niso bili omenjeni v nobenih cajtngih ali pa na televiziji kot strpni ljudje, ki bi bili za to pohvaljeni. Pohvaljen ali omenjen ni bil niti postojnski župan, za katerega se res lahko reče, da je pomagal pri romski problematiki, bil pa je, zanimivo, omenjen in ponovno opevan Jankovič, ki ni napravil popolnoma ničesar. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Ja, se strinjam. So zgleda taki časi, da je potrebno sicer povsem normalno (ne)reagiranje pohvaliti. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 všeč mi je k vidiš vse. ne obsojaš. pa tud veš, da ni prava rešitev.pa veš kako je s temili strojanovimi. pa z ambrušani.pač poveš kar je res.to majo prav ti, to oni. to niso naredili prav te, to oni.in nisem prebral ničesar kjer bi se mi zdelo, da nimaš prav. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 26. november 2006 Avtor Prijavi Deli 26. november 2006 ...privoščila bi nam še ene par Haiderjev, ali pa enega malega Hitlerja...pa še ne verjamem, da bi nas izučilo... In v čem naj bi nas izučilo? Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 26. november 2006 Avtor Prijavi Deli 26. november 2006 Tako je.In rešitev bo vsak dan težja.Jaz razmišljam, da bi naredil nekaj tez za rešitev tega problema, samo ne vem, če ga bom objavil tukaj, ker potem bodo spet kakšni primitivni skrajneži srali po tem... Napiši, saj jaz tudi... Če ne bodo srali po tebi bodo po nekom drugem... :xx!: Pa kaj... Da preberemo še tvojo varianto rešitve tega, moja je že bila. Emanuel,kot že rečeno...ti si očitno vedno šprical zgodovino.Daj, vzami malo knjige v roke pa si preberi, kako je nacistično gibanje prišlo na oblast, kako so manipulirali, kako so razpihovali čustva.Potem pa se še malo poglobi v elementarna pravila logike inpotem se lahko spet javiš...Pa veš,samo kot informacija...Logika ni nikakršna komunajzerska iznajdba.Tako, da se ti res ni treba nič bati.Torej Emanuel,knjige v roke! Tole me zelo spominja na to kar se dogaja zdaj pri nas.Kar sem že omenil - da je vse skupaj preraslo Strojanove, Ambrus in ulico. Zakaj bi pa romi padli na izpitu, oni so svoje že naredil(Strojanovi žal veliko slabega), zdej se lahko samo še popravijo. Mi tudi... mogoče strpnosti Ne verjamem.Židje so doživel Hitlerja in nacizem.Kako je z njihovo strpnostjo pa zadnje cajte tud beremo ali slišimo skoraj vsak dan...Mogoče to da prepoznamo malega Hitlerja predno zrase v velikega... Živijo! Mene pa sam neki zanima. Kaj niso Postojnčani ful strpni ljudje? Oni recimo ne postavljajo nobenih barikad, sploh nič. Pa vseeno niso bili omenjeni v nobenih cajtngih ali pa na televiziji kot strpni ljudje, ki bi bili za to pohvaljeni. Pohvaljen ali omenjen ni bil niti postojnski župan, za katerega se res lahko reče, da je pomagal pri romski problematiki, bil pa je, zanimivo, omenjen in ponovno opevan Jankovič, ki ni napravil popolnoma ničesar. Dobro vprašanje... Vprašat pa se je treba tudi zakaj Romi tam ne delajo problemov tako kot v Ambrusu?Kaj je v Postojni česar v Ambrusu ni bilo?Ali pa česa v postojni ni, kar je v Ambrusu bilo?Bi to lahko bil primer kako ravnati tam kamor bodo preselili Strojanove? Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 Ne verjamem.Židje so doživel Hitlerja in nacizem.Kako je z njihovo strpnostjo pa zadnje cajte tud beremo ali slišimo skoraj vsak dan...Mogoče to da prepoznamo malega Hitlerja predno zrase v velikega... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 Kot ponavadi se motiš, pa nekam zelo si nagnjen k temu, mal se v roke vzam Al pa mi pokaži kje sem to napisal, lahko pa jaz tebi kje sem napisal, da se mi to ne zdi primerna rešitev tega blema.... Nisi resn ti za kako resnejšo debato, si kot fijakarski konj..... Ne me hecet . Večkrat si napisu, da vlada ne bi smela popustiti zakone ulice, pri čemer si jasno nakazoval, da ne bi bi smel izselit rome iz ambrusa, kot so zahteval domačini; si namigoval, da je kršitev človekovih pravic, da so jih izselil, in da jim ne pustijo, da se vrnrjo; tako da se ti sedaj ni treba ven vlečt, pa finga delat. Vsi, ki so zagovarjal vrnitev strojanovih, so samo prilival olje na ogenj tega konflikta. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.