emanuel 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 O ja, bodi pisal, bodo......o vaških stražah, nespoštovanju države, oblasti, konec koncev tudi vlade, o nestrpnosti.....in zaradi že nevarnem uveljavljanju zakona ulice logični reakciji oblasti, države.....zagotovitvi reda in miru Opravičevanje nasilnega razbijanje cestnih barikad s strani specialne policije z zagotovitvijo reda in miru ispade skrajno smešno v primerjavi z dolgoletnim nasiljem romov in njihovih kriminalnih prijateljev (iste sorte ptiči pač skupaj letajo) nad prebivalci ambrusa in okolice. Osebno pa države in oblasti, ki ni bila sposobna v red spraviti skupine romov, ne spoštujem. Ta država si mojega spoštovanja (še) ne zasluži. Pač nekoga ne spoštujem na befel, ker mi je naročeno, da ga moram spoštovati Pa verjem mi, da veliki ameriški čaopisi o tem ne bodo pisali. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 Tisto sinoči v Ambrusu...Onadva ki sta bila poškodovana, en moški in ena ženska, sta dobila lažje poškodbe in so ju takoj poslali domov.Poškodb pa nista dobila od policajskih pendrekov ampak ob prerivanju ko so hoteli tisti hlod s katerim so zaprli cesto zvaliti nad policaje.Toliko o policijskem nasilju... Uradno sporočilo je bilo, da je policija začela rinit ljudi (če si mogoče vidu na TV terenca mercedez-puha z namontiranimi ograjami za množične izgreda) ker so metali kamenje na policijo. Pa huje so bili poškodovani trije ljudje, ne dva. Sploh pa nism omenjal nobenega pendreka, zadoščajo terenci z ograjami za rinjenje ljudi. Ko so recimo avtoprevozniki zaprli cesto, jih niso takoj začeli nasilno odstranjevati. Kaj je v Postojni česar v Ambrusu ni bilo?V postojni so ves čas pod drobnogledom policije, v ambrusu so bili pa veliki jacki, ki so delal, kar so hotel. Zakaj bi pa romi padli na izpitu, oni so svoje že naredil(Strojanovi žal veliko slabega), zdej se lahko samo še popravijo.Ravno zato, ker so svoje že naredil (kar pač so), so padli na izpitu iz strpnosti. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 Res je, da Strojanovi niso samo otroci in ženske, so pa v 90%Če gledaš televizijo, in sklepaš na podlagi tega, kar vidiš, je to res. Poanta je pa v tem, da so si strojanovi sposodil ene par nosečnic, za farbat take, kot si ti, večina descov pa je šla po svoje, saj jim čepenje v postojni ne diši. Ampak domačini pa le mal bolj vejo, kakšno je realno stanje, kor pa ti. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 Emanuel,kot že rečeno...ti si očitno vedno šprical zgodovino.Daj, vzami malo knjige v roke pa si preberi, kako je nacistično gibanje prišlo na oblast, kako so manipulirali, kako so razpihovali čustva.Potem pa se še malo poglobi v elementarna pravila logike inpotem se lahko spet javiš...Pa veš,samo kot informacija...Logika ni nikakršna komunajzerska iznajdba.Tako, da se ti res ni treba nič bati.Torej Emanuel,knjige v roke!Nič nisem šprical.Vspon nacizma je bil zgolj reacija na take, kot si ti, pa hanžek.Ljudje so bli sit sporov med zmernimi strankami.Pa so volil naciste.Zato bodi raj tih, saj s svojim pisanjem ustvarjaš idealno gojišče za vspon skrajne desnice. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 Ne me hecet . Večkrat si napisu, da vlada ne bi smela popustiti zakone ulice, pri čemer si jasno nakazoval, da ne bi bi smel izselit rome iz ambrusa, kot so zahteval domačini; si namigoval, da je kršitev človekovih pravic, da so jih izselil, in da jim ne pustijo, da se vrnrjo; tako da se ti sedaj ni treba ven vlečt, pa finga delat. Vsi, ki so zagovarjal vrnitev strojanovih, so samo prilival olje na ogenj tega konflikta.Sploh te ne hecam. Povsem resno mislim, da se pogosto motiš in da se bi moral vzet mal k seb. Vlada ne bi smela popustiti zakonu ulice! Nič nisem namigoval, trdil sem! Mnenja nisem spremenil. Nikoli pa nisem napisal, da se mi zdi vrnitev Strojanovih rešitev tega blema, ker se mi to ne zdi....rešitev nastalega blema. Če gledaš televizijo, in sklepaš na podlagi tega, kar vidiš, je to res. Poanta je pa v tem, da so si strojanovi sposodil ene par nosečnic, za farbat take, kot si ti, večina descov pa je šla po svoje, saj jim čepenje v postojni ne diši. Ampak domačini pa le mal bolj vejo, kakšno je realno stanje, kor pa ti. ...ja, ja, seveda, vsi resnejši mediji si izmišljajo, tumbajo nekaj brez veze, Strojanovi so družina kriminalcev, ki se sestoji iz 15 moških tatov in nasilnežev, enga otroka in ene ženske. :xx!: In minister Zver, ki se aktivno ukvarja s tem blemom, pač halucinira, ko izjavlja, da se je s pomočjo govoric ustvaril medijski konstrukt, da gre za družino kriminalcev...... Čist si prozoren. Nič nisem šprical.Vspon nacizma je bil zgolj reacija na take, kot si ti, pa hanžek.Ljudje so bli sit sporov med zmernimi strankami.Pa so volil naciste.Zato bodi raj tih, saj s svojim pisanjem ustvarjaš idealno gojišče za vspon skrajne desnice.Kaj je to vspon? Bemtiš, tak zavedn slovenc, pa šprical zgodovino..... in slovenščino, jejhata, jejhata..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 Alef, Gotovo si od vseh napisal največ na to temo. Težko verjamem, da je pri tolikšni količini vse res in vse dobro. Več ko je napisano, manj je verjetno. V razmislek iz knjige, ki sta mi jo svetovala, BAB. Na strani 57 lahko prebereš tudi tole Zakaj stari način ne delujeKadar razmišljamo na mehanični način, pravimo: Zakaj oni ničesar ne ukrenejo? Dobil sem asociacijo. Včasih je dobro, da o tem, kar nam povedo drugi, poiščemo o vsem tem drugo mnenje - doma. Pa en super ponedeljek! Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 Živijo! Mene pa sam neki zanima. Kaj niso Postojnčani ful strpni ljudje? Oni recimo ne postavljajo nobenih barikad, sploh nič. Pa vseeno niso bili omenjeni v nobenih cajtngih ali pa na televiziji kot strpni ljudje, ki bi bili za to pohvaljeni. Pohvaljen ali omenjen ni bil niti postojnski župan, za katerega se res lahko reče, da je pomagal pri romski problematiki.....Dobr da si to izpostavila! res je, kar je kul, se nam zdi samoumevno. Sicer pa se strinjam z Naamarjem tam nekje zadaj par strani: da namrec se se vedno sam spihuje vse to, nic pa se ne naredi za resitev.no mi itak nimamo kaj narest, sam mi smo ze svet v malem.In ce mi, kao strpni in 'duhovni', se tle bodemo pa skor koljemo med sabo, potem prakticno ni sans, al kaj, da bi 'manj osvesceni' itd. lohk ravnal bolje, bli bolj za sodelovanje in tako dalje. ker, vsi recemo: morata sodelovat obe strani, vse strani pravzaprav, pozabljamo pa, da morda mi prav tako 'zavzemamo eno stran' in najboljs je pac v lajfu zacet kar pri sebi. in ce ze mi 'ne moremo sodelovat', kako lahko to pricakujemo od drugih? ker v bistvu je absurdno: tle se kregamo, pol pa recemo, bebci k se kregajo. skratka, saj smo ze ugotovili, kje so problemi, zdaj pa se se vedno pregovarjamo okol istih stvari kot v zacetku; kdo ima kao prav. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 Sam se ne zavzemam samo za eno stran. Tudi mi ni za dokazovat svoj prav. Ne mram pa nestrpnosti, tudi če se hoče prikriti, pa posploševanja, manipuliranja ipd. Razmišljam ali bi poklical upravo podjetja na katerem stavbi je napis "smrt ciganom" in jih vprašal ali je to kakšna reklama za njihovo ponudbo...... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 Sam se ne zavzemam samo za eno stran. Tudi mi ni za dokazovat svoj prav. Ne mram pa nestrpnosti, tudi če se hoče prikriti, pa posploševanja, manipuliranja ipd. Razmišljam ali bi poklical upravo podjetja na katerem stavbi je napis "smrt ciganom" in jih vprašal ali je to kakšna reklama za njihovo ponudbo...... To se4 mi zdi super ideja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Robida 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 Ja mantis, res je žalostno vse skupaj. Kako je možno tako sovraštvo? Če bi se vsak malo zamislil, KAJ PA ČE SE MENI ZGODI KAJ TAKEGA? To pomeni lahko tudi da, če se v neki vasi ljudje vzamejo skupaj in se odločijo, da xx družina (slovenci) nimajo pri njih kaj počet in dosežejo isto kot so dosegli s Strojanovimi. Pa še to si predstavljajte, da so pri teh selitvah Strojanovih sem in tja prisotni njihovi otroci. V njihovih očkah je sigurno že zdaj veliko strahu, lahko pa sčasoma ta strah preraste tudi v sovraštvo..... Dragi moji SLOVENCI, malo se zamislite nad tem. To kar sem zgoraj napisala je strašno. Ne moremo se tako it. Ali smo res ŽIVALI, ali smo še hujši? Citiraj Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo. Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku. Doživljamo sedanji trenutek. Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan. Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne. Samo danes lahko delujemo. Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj. Luis L. Hay - Moč je v tebi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 ...ja, ja, seveda, vsi resnejši mediji si izmišljajo, tumbajo nekaj brez veze, Strojanovi so družina kriminalcev, ki se sestoji iz 15 moških tatov in nasilnežev, enga otroka in ene ženske. :xx!: In minister Zver, ki se aktivno ukvarja s tem blemom, pač halucinira, ko izjavlja, da se je s pomočjo govoric ustvaril medijski konstrukt, da gre za družino kriminalcev...... Čist si prozoren. saj niso vsi kriminalci strojanovi. problem je k se je ustvarla nekakšna naveza s strojanovimi.v kakšnem razmerju pa dejansko so strojanovi se mi pa ne sanja.ne vem..misliš, da zanje ne bo ustrezno poskrbljeno? mislim, da bolje kot za marsikoga slovenca z dna.če je to prav, narobe..v to se ne bi spuščal.verjetno njim ne bo všeč. saj tam v šumi lahko komot poskrijejo orožje, itd.preden pride kakšna patrulja ni nikjer ničesar in nikogar več (baje se tam zadržuje veliko dobrih avtomobilov z primorskimi registrskimi). prvo bi mogli razbit tole nekakšno združbo.mislim, da je čist prav, da grejo stran. ne dvomim, da jim država ne bi poiskala ustreznega bivališča.pa tud ni slabo inne bi bilo, če bi njohovo delovanje ostalo pod drobnogledom. zbiranje dokaznega gradiva zaradi suma kaznivega dejanja pač. bedasto se mi je zgovarjat na otroke pa žene. kaj jim z našimi očmi gledano ne bo bolje, ko bojo to enkrat zrihtal. da se bodo počas infiltriral..začeli šolat..ja verjamem, da čutijo odpor. js sem se kot mulc tud rajši po šumi ganjal.živimo pač v določenem družbenem redu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 ja mantis (in robida) to je ravno tisto najbolj grozljivo, kaksno strasno sovrastvo....Jaz sploh nisem hotla gledat tega, ker me je sram zanje. ja, taksno se zganja, otroc pa spremljajo to vse (pa ne sam strojanovi, pac pa vsi, v VSE se je vcepilo zdaj vse to... strojanovi se bodo pocutili povsod nezazeleni, kot tud ostali romski otroc, drugi -slovenski otroci- pa jih bodo gledali kot nekoga, k je ocitno pac nezazelen, ker so jim starsi, nasa druzba, vcepili predsodek, sovrastvo).ja, kot tedaj s crnci, mantis. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 jaz pa ostajam brez besed in me je sram... česa vsega smo sposobni... še malo pa bom začela razmišljat, če mi grozi kakšna grmada... res ostajam brez besed... Rom je tudi otrok... in Rom je tudi nekdo, ki mogoče ta hip bere ta forum, ki ne izstopa iz okolice in ki ne more razumet kaj se dogaja z nekom ki je ožigosan zaradi tega ker je Rom in je istih korenin kot ta družina...in niso vsi Romi kriminalci... in v tej družini so otroci - ne samo kriminalci... pejte mal po vaseh pogledat in naj se vam oko ustavi na umazaniji, zapuščenosti, podrtijah - a v vseh bivajo Romi, Bosanci, izobčenci, a v vseh vlada ljubezen in razumevanje?... Še vedno sem mnenja da za kaznivo dejanje odgovarjaš, ampak tole je pa že ušlo iz nadzora... in včeraj je bila to takšna novica, senzacija, bum novica... a se vam ne zdi, da smo se tule izgubili, država ta družina in krajani...pa postanite Romi, če se tko izplača - kdo vam pa brani.. In ja, v naših krajih so tudi Romidanes sem pa res brez besed...maske padajo, množično.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 bedasto se mi je zgovarjat na otroke pa žene.pa ni niti najmanj bedasto.Na mladih svet stoji!Zenske pa jih 'spravljajo gor'. Zdaj bomo mel namrec xx xxx sovrazno nastrojenih bodocih odraslih, ki bodo mel morda cez cas moc in vpliv.In na drugi strani bomo mel xxxx sovrazno sprejetih romskih bodocih odraslih. In ti dvoji bodo moral cez 50 let se it *spravo* al kaj! ZDAJLE je to. ta korak, ki ga danes naredim, bo vplival na to, kaj se (mi) bo dogajalo jutri. DANES pa jaz vidim sovrastvo in linch in pizdarije - in ne kaksne zhelje po spravi in sodelovanju. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Todika 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 blazno me mot k zdej po mejlih krožjo razne te fore kok do zastonj hiše itd :xx!: sm napizdla še vsajga k mi je kej tajga poslal folk niti ne poštudira, s tem pa se širi nestrpnost in pol dobim od frenda k sm mu tud totalno naložla in zatežila, da zdej on moj mejl okol pošilja da pač ni nkol iz tega stališča gledu, pač sam poslal naprej ker se mu je zdelo zabavno :xx!: pa a je blo kje izpostavlje no, kaj zaboga se je tako zalomlo v teh odnosih....ker prej nekak so furali......no, ziher ni krivda sam na strani strojanovih, mislim da vaščani nosjo enak delež.....in razpizdi me k folk napačno pol širi, kok so oni bli na nevem čigavi zemlji ker ipak zemlja je bla njihova, pred 12imi leti jo je kupil oče teh fantov, je tako? ki je že 2 leti mrtu....in kaj je šlo tok narobe v teh 2 letih? a se to kdo vpraša? js bi si jih upala met za sosede....res nebi sicer skakala v luft od navdušenja, sam pa ziher da bi čist dobro shajali si upam zatrdit to.......ker so ljudje.....in čutjo in majo dušo in srce in vse....in tud če je njihov lajfstajl drugačen, sem prepričana da se da shajat z njimi, če se jih seveda ne brca na vsakem koraku.......in to vsak k ma 5 min cajta :xx!: pol pa jokamo, kok so nevarni Citiraj KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN.... Bora Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 bedasto se mi je zgovarjat na otroke pa žene.Niti ni bedasto, niti ni izgovor. To je fakat dejstvo Zadeva se še najbolj lomi nad najbolj nedolžnimi - otroci. In ponovno pravim......me res zanima kako naj od teh otrok pričakujemo neko domovinsko zavednost, ljubezn do domovine itd. itd. če so že kot otroci od slovencev in države izpostavljeni grožnjam, sovraštvu, nasilju, pregonu, splošni nezaželenosti......ha? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 blazno me mot k zdej po mejlih krožjo razne te fore kok do zastonj hiše itd :xx!: sm napizdla še vsajga k mi je kej tajga poslal folk niti ne poštudira, s tem pa se širi nestrpnost ja pa sej tocno to skoz tumbam tle! ja, tipicni odzivi: "pol jih pa k seb na dvorisce vzem"pa"jaz bi mel tud neregistrirano vozilo" (k je bil moj 1. post v temi komentar na enga tacga in sem rekla, da kar, ce ma tok jajc)"jaz bom sel tud med rome, pa bom mel vse zastonj"... pa druge podobne nebuloze. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
joana 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 Dajte no, saj je čisto preprosto:če hočejo živet pri nas v Sloveniji, naj se ravnajo po naših zakonih, tako kot se moramo mi. Kako je "ata" Strojan naredil vozniški izpit, če je nepismen? Če nima vozniškega izpita, kako lahko okrog prevaža svojo družino, kamere pa to mirno snemajo, kako policija pri tem nič ne posreduje? (on namreč ne bi smel sesti za volan) Kako se lahko 12 romov pelje v enem samem golfu, če bi pa tole poskušali mi, Slovenci, ne bi daleč prišli?Na podlagi vseh teh prekrškov bi nabrali toliko kazni, da bi si lahko naslednjih nekaj mesecev mirno črtali kosila! Zdi se mi, da imajo privilegijev toliko, da kar glava peče. Pa še smilijo se vsem po novem!!!Pa sploh še nismo prišli do gradbenih dovoljenj, kriminala,... :xx!: :xx!: :xx!: Pa nimam nič proti njim. Kar velja za nas mora tudi zanje, pa bodo z Romi vsi prijatelji, se mi zdi, da tudi prebivalci Ambrusa. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 Dajte no, saj je čisto preprosto:če hočejo živet pri nas v Sloveniji, naj se ravnajo po naših zakonih, tako kot se moramo mi.A to pomeni, da predlagaš, da vse (sicer državljane RS, tudi slovence), ki kršijo zakone, preženemo iz Slovenje? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 A to pomeni, da predlagaš, da vse (sicer državljane RS, tudi slovence), ki kršijo zakone, preženemo iz Slovenje? Mick ne širi nestrpnosti, Joana je le napisala, da se moramo vsi prebivalci Slovenije (ne glede na barvo kože in versko pripadnost, barvo oči, las itd), držati zakonov, ki veljajo v Sloveniji, o nikakršnih izgonih ni pisala... Si ti pristaš kršenja zakonov? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 Mick ne širi nestrpnosti, Joana je le napisala, da se moramo vsi prebivalci Slovenije (ne glede na barvo kože in versko pripadnost, barvo oči, las itd), držati zakonov, ki veljajo v Sloveniji, o nikakršnih izgonih ni pisala... Si ti pristaš kršenja zakonov? ti se hecaš mal, ne Če nekdo napiše "če hočejo živet pri nas v Sloveniji" je moje vprašanje popolnoma na mestu. Ker za kršitve zakonov so v zakonu vnaprej predvidene sankcije in izselitve naših državljanov med njimi NI! Ja, ziher, kaj ne vidiš kako vas pozivam h kršenju zakonov z vsakim postom? :xx!: Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 a ste mogoče danes pogledal časopis Dnevnik tam boste vidli kaj se je res zgodilo v Ambrusu, pa da vidmo naše forumske "mirovnike" če bodo še pričal o nestrpnosti Ambrušanov..... aja, pa ni samo tekst zanimiv, slike so tiste ki vse povedo...Ja, verjetno se vidi kako romski otroci kradejo, posiljujejo, pretepajo ipd. Sicer pa sam nisem in ne pišem o nestrpnosti ambrušanov ampak slovencev naspoh, zlasti pa se protivim uveljavljanju zakona ulice. Ker kje pa piše, da ne boš žrtev takšne obravnave kmal tudi ti, jaz, kdorkoli, k nekomu ne bomo povšeči? sj se mi je zdel, da širiš nestrpnost in pozivaš h kršitvam Pol bom pa morau niknejm spremenit......bom postal Emanuela Sam kaj k mene ta Emanuela asociira na čist neki druzga Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 27. november 2006 Avtor Prijavi Deli 27. november 2006 Uradno sporočilo je bilo, da je policija začela rinit ljudi (če si mogoče vidu na TV terenca mercedez-puha z namontiranimi ograjami za množične izgreda) ker so metali kamenje na policijo. Pa huje so bili poškodovani trije ljudje, ne dva. Sploh pa nism omenjal nobenega pendreka, zadoščajo terenci z ograjami za rinjenje ljudi. Ko so recimo avtoprevozniki zaprli cesto, jih niso takoj začeli nasilno odstranjevati.V postojni so ves čas pod drobnogledom policije, v ambrusu so bili pa veliki jacki, ki so delal, kar so hotel.Ravno zato, ker so svoje že naredil (kar pač so), so padli na izpitu iz strpnosti. Videl terenca, nisem pa videl da bi se premikal...Ono drugo pa...delno imaš prav... Nič nisem šprical.Vspon nacizma je bil zgolj reacija na take, kot si ti, pa hanžek.Ljudje so bli sit sporov med zmernimi strankami.Pa so volil naciste.Zato bodi raj tih, saj s svojim pisanjem ustvarjaš idealno gojišče za vspon skrajne desnice. Ups... A zdaj je pa kar naenkrat desnica?A ni več levica oz. komunajzarji? Mogoče si pa bliže resnici kot si misliš... Alef, Gotovo si od vseh napisal največ na to temo. Težko verjamem, da je pri tolikšni količini vse res in vse dobro. Več ko je napisano, manj je verjetno. V razmislek iz knjige, ki sta mi jo svetovala, BAB. Na strani 57 lahko prebereš tudi tole Zakaj stari način ne delujeKadar razmišljamo na mehanični način, pravimo: Zakaj oni ničesar ne ukrenejo? Dobil sem asociacijo. Včasih je dobro, da o tem, kar nam povedo drugi, poiščemo o vsem tem drugo mnenje - doma. Pa en super ponedeljek! Piko, par strani nazaj sva pisala o golažu.O ciganskem golažu... In o surovinah za golaž.Da jih lahko dobiš v vsaki štacuni in pri mesarju.Tako je bolj enostavno, lažje kot da jih prideluješ sam.Moj golaž je v glavnem iz domačih surovin.Samo kakšne začimbe so kupljene... Kuham ga pa po svojem okusu.Komur je všeč naj ga poje, če pa komu ni, naj ga izpljune... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 a res? oprosti, ampak tole pa kar tezko verjamem, da so policaji tolk blazno scitil kao rome, da so po domacinih sekal? mirnih? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
joana 27. november 2006 Prijavi Deli 27. november 2006 Mick ne širi nestrpnosti, Joana je le napisala, da se moramo vsi prebivalci Slovenije (ne glede na barvo kože in versko pripadnost, barvo oči, las itd), držati zakonov, ki veljajo v Sloveniji, o nikakršnih izgonih ni pisala... Si ti pristaš kršenja zakonov?Tako je, ja. No, saj kdor hoče, razume! Hotela sem napisati, da bodo živeli v Sloveniji (ali pa kje drugje), vendar (tukaj in tam) v zaporih, če bodo kršili zakone in se posluževali kriminalnih dejanj. Če velja za Slovenca, da mora biti zaprt ali pa da mu je izrečena denarna ali drugačna kazen v primeru kriminalnega ali kaznivega dejanja, zakaj to ne velja tudi za Rome? Mick, praviš, da širim nestrpnost, nisi pa nič napisal kako se ti zdi ostalo, kar sem napisala v prejšnjem prispevku. Ali si ti upaš peljati vso žlahto v osebnem avtomobilu in pri tem upati, da bo policija spregledala tvoje dejanje in te ne oglobila na žive in mrtve? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.