Marsa 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Ebor - zakaj pa nisi vsega mojga citiral, ampak tisto odrezal, pol pa napisal, pa bi morala? napisala sem namrec, da "NE jim VRNIT, pac pa da JIH NE BI SMEL IZSELT ze v osnovi".kar je mal drugac.Ker zdaj so ze zajebal, kot sem rekla, zdaj vrnitve vec ni, jaz si je ne rpedstavljam. pa a res cist vsak cist vse po svoje (in ne kot je napisano) razume?! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Od vedno so obstajali ljudje, ki so bili sposobni upravljati z množicami, kajti poznali so foro, kako "prilivati bencin na ogenj". (bom pisala po moji kmečki logiki, brez olepševanja) Kaj mislim s tem:nekoga nekdo ožigosa z neko besedo, na koncu pride IZ MUHE SLON.Če se spomnite igre, ko nekdo na ušesa sosedu pove stavek, na koncu pride cela zmešnjava ven, pri zadnjem udeležencu igre. Ravno tako mi deluje to.Če malo premislim v zdajšnji situacije je to to. Nekdo zna pravilno dozirati, po kapljicah dodajati bencin in to ravno toliko da ogenj ne uide. Sicer na čase se malo razplamti, vendar je še vedno kontroliran OD NEKJE.Ko pobrskam malo po zgodovini, vladarji in tudi današnji predsedniki presneto dobro znajo usmerjati množice, zato pa so na položajih. Lako se spomnimo voditeljev ki so delali dobro in pa tudi slabo, ampak vsi so bili vešči pravilnega doziranja. Žal mi je samo, da smo slovenci padli na izpitu, kajti pustili smo se voditi, oziroma pustili so se voditi, sprovocirati, da so šli na cesto. Veliko dogodkov je že bilo, tudi v času samostojne Slovenije, pa ljudje niso-nismo šli na cesto, zakaj neki se je ravno sedaj zataknilo. Se pravi da se do sedaj nismo ničesar naučili, da se še vedno pustimo voditi. Ne razmišljamo s svojo glavo, ampak razmišljamo tako kot nam vlivajo- po kapljicah, v tisto smer kot nekdo želi. Ma ni sam to, Robida, ceprav ziher tud, a preprosto se folk povampiri v kaksnih ekstremnih situacijah in ta je bla.tko kot v vojni, ko najbolj miren in tak spravljiv folk pol zna totalne shtale delat pa grozljivosti, k nihce ne mroe stekat. "izredne razmere" pac.in to je tak predmet, da se noujo nikol mogl vsi strinjat. tud ce se bodo romi namrec se tolk socializiral, najbrz ne bo dovolj, si bo ze kar kdo kar kaj spomnil.sicer pa tud ne verjamem, da se bodo blazno trudil, prvic ker je bla tolk cajta potuha in so postekal, da jim je boljs tko, drugic pa, ker se ne da popravit, kar se jim je zdaj naredilo, romom v splosnem.tud zarad tolk sovrastva, uperjenga vanje, se bodo se tolk manj hotl kaj prilagajat pa bit del teiste skupnosti, v kateri so tako totalno nezazeleni. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Ebor - zakaj pa nisi vsega mojga citiral, ampak tisto odrezal, pol pa napisal, pa bi morala? napisala sem namrec, da "NE jim VRNIT, pac pa da JIH NE BI SMEL IZSELT ze v osnovi".kar je mal drugac.Ker zdaj so ze zajebal, kot sem rekla, zdaj vrnitve vec ni, jaz si je ne rpedstavljam. pa a res cist vsak cist vse po svoje (in ne kot je napisano) razume?! Izrezal sem zato, ker s tistim, da je bila napaka, da so jih izselili sem se že 30 strani nazaj strinjal... in če hočeš popraviti napako, jim moraš vrnit tisto kar je njihovega... zato sem tudi napisal, da bi ti morala napisat, da jim morajo vrnit zemljo....Lej ti (pa tudi vsi ostali) razglabljaš, kaj se je narobe naredilo in kdo je prvi vrgu kamen... jaz pa pišem o prihodniku... pišem, poskušam napisat moje mnenje , prispevek k rešitvi problema... in če res hočeš, da ves post komentiram, naj napišem še to, da s tem, ko si napisala, da vrnitve več ni... je to ugotovitev, da se nastale škode ne da popravit....da je že vse zajebano??? Če je tvoja ugotovitev taka se sprašujem.... mah... saj je vseeno.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 ja saj vem kaj mislis, sem tud bla v dvomih (ravno zato, zarad tega kako se postavlja) a sploh objavt to al zbrisat ta del (da so ze vse zaj*), ker je pol res tko, kot pravis.... res bi se blo treba usmerjat v resitev.sama sem bla v zacetku bolj nekak entuzijasticna in optimisticna, bolj verjela v kajjazvemkaj. pol sem pa kar obupala, ko sem vidla, kok je to rpepredeno, kompleksno, kok mal je folk pripravljen na sodelovanje, resevanje itd. sam, saj se tolmincanom tud ni dal popravit, kar se jim je ze zgodilo, slovenci, vse, visja sila clo, noben kriv, pa kaksno je blo in folk se je spet pokazal v najslabsi luci: pokradl so folku tisto, kar jim je blo namenjeno, da zgolj ZHIVIJO! folk ki ze ima vse, jim je to pokradu. Ko pravimo, da kok smo pa za 'svoje, slovence' shpehasti. res smo.morjo se zacet bajte rushit pa s koli se mora it nad nekoga pa steptat morjo do smrti nekoga, da se koncno zacne ukrepat, pa se tedaj majo vsi vec od tega, kot pa oni, zarad katerih se dogaja vse to. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 joj tale zadeva... Z Romi so hoteli trgovati, pa se zdi, da vladi to ne gre najbolj od rok.Rome so hoteli okol' pr'nest ali kako, pa je videti, da to nie gre tako.Romi imajo časa kolikor hočeš, vlada pa ne. Prvi to zelo dobro vedo.Romom ponuja vlada čedalje več, pa normalno, da še čakajo.Ampak to je tako kot pri delnicah - kupiti je treba pravi trenutek in ne takrat, ko začne vrednost v hipu in strmo padati.ITD Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 tud ce se bodo romi namrec se tolk socializiral, najbrz ne bo dovolj, si bo ze kar kdo kar kaj spomnil.sicer pa tud ne verjamem, da se bodo blazno trudil, prvic ker je bla tolk cajta potuha in so postekal, da jim je boljs tko, drugic pa, ker se ne da popravit, kar se jim je zdaj naredilo, romom v splosnem.tud zarad tolk sovrastva, uperjenga vanje, se bodo se tolk manj hotl kaj prilagajat pa bit del teiste skupnosti, v kateri so tako totalno nezazeleni.Neki bi pa še dodala ko tole berem... sej je Santos tut iz svojega vidika napisal, da ima tut on romske krvi v sebi in da mu ni bilo lahko ker so ga sovrstniki tretirali drugače in z njem grdo ravnali itd ampak POUDARJAM da je zrasel v enega normalnega človeka, normalno se obnaša v družbi, ne dela izgredov, sprejel so ga (zdej ko je najstniška neumnost polegla) kot enega normalnega sočloveka. DA SE! Nikol ni tolk sovražtva da se z mal truda in pozitivnimi spremembami nebi dal popravit. Iz mojega vidika pa samo misel - če bi moj otrok doživljal to kar doživljajo zdaj Strojanovi otroci (ker sem vidla da ste dostikrat napeljali na to da so otroci bogi ker vse to doživljajo) ...ja za vraga, kaj pa njihovi starši naredijo za boljšo prihodnost??? Kakšen vzgled jim pa dajejo? Da je fajn živet tko kot živijo, bit izločen iz družbe sam zato ker ti dol visi za vse okol razen za svoj "narod" ... mah, vbistvu mi kr tlak dvigne kolk so oni zdej bogi na celi črti, nezaželeni niso vsi romi, eni so z leti prišli do tega, da jih ljudje nočejo več v svoji bližini. Potuha je bla seveda zlo dober del tega, zakaj so si dovolil tko daleč, če pa bi imeli kej volje, razumevanja pa se želel prilagodit bi pa tut poštekal da gre za podtuho in da je čas da neki spremenijo če hočjo bit enakopravni pa če hočjo da jih ljudje sprejemajo. Še enkrat poudarjam da niso vsi Romi isti, za moje pojme se lahko vklopijo v našo družbo, jst jih bom sprejela sam šele takrat ko bom tut iz njihove strani vidla trud, da hočjo prit na eno zeleno vejo, da se hočejo rešit tiste podtuhe pa narest neki za to, DA BODO V KONČNI FAZI TUT NJIHOVI OTROCI BOLJŠ ŽIVEL kaj pa te bo bolj motiviralo, kot skrb za prihodnost tvojega otroka, za njemu lepše življenje! Dvomim da smo Slovenci take pošasti, da nebi uvidli dobre volje in truda nekoga, če bi ga pokazal - sure bi trajalo da bi ljudje spet začel zaupat pa zgubil strah, predsodke... ampak dolgoročno, bi delovalo?!!! Kot drugo, hišca je bla črna gradnja - ja (?) in če že smo pri tem zakaj je treba neki rušit ali koga izselit, sem slišala zgodbe ljudi, ki so naredli 1 meter predolg nadstrešek pa so mogli pol prizidka podret ker niso imeli ustreznega dovoljenja (!) in ne noben jih ni noben vprašal če bodo lahko zdej živel - a so kej drugačni od Romov samo zato ker so pošteno delali in nabrali denar da so si ga lahko nazidali? Tut zgodbe ljudi, ki so jim tujci (sosedje) zasegli oz. si prisvojili njihovo zemljišče pa država ne ukrepa da bi se kej spremenilo, traja na leta da se kej uredi, včasih tolk dolg da si morjo pošteni ljudje najti novo bivališče zaradi nevzdržnih razmer. Uglavnem vik in krik okoli tele familije, ko je pa tolk "naših" pomoči potrebnih ljudi, ki jih pa noben ne vidi. V rit je treba lezt nekomu ki ni nikol nič naredil in ki že cel lajf išče ovinke in podtuho, takih ljudi ne mislim zagovarjat. Sem že rekla, zaradi mene je lahko Rom ali pa Slovenček, pravila naj bodo za vsa enaka, takrat pa lahk razpravljamo o tem kdo si zasluži pomoči Brez zamere Santos kolikor te poznam se nebi mogel v isti koš metati s temi Romi o katerih je tukaj govora čeprav mogoče tut mene delno pošiljaš v fuck zono skupi za Ambrušanimi. Zato ker dvomim da se identificiraš z njimi še v kateri drugi stvari kot samo v poreklu. Si vztrajen in prijazen fant, trudiš se živet pošteno, vsaj jst te vidim kot enega zdravega poštenega človeka, ki se tut normalno obnaša in lej teh ljudi ne poznam osebno vem pa po tem kar sem videla, da jih nikoli nebi primerjala s tabo. Pa si lahko zaradi mene 100% Rom, tvoja mentaliteta je drugačna in ravno to me moti na točno tej zadevi od koder se tolk praha kadi! Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 5rca Veš kaj ne štima v tej državi...vsekakor ne samo tej...! V osnovni šoli sem veliko krat prebil pri psihologinji...socialna...razni testi...ipd. Kar je pokazalo, da moj QI ni bil niti toliko nizek...(nadpovprečje). Ker pač niso imeli večjega interesa ali morda niso iželeli si vzeti časa zame, da bi se poglobili v moje težave. Enostavno so rekli oz. zagrozili mojima staršema, da me bodo dali v zavod (in tako se je tudi zgodilo) ! Saj skoraj bi še moja starša prepričali, da z mano nekaj ne štima. Zakaj ? A zato, ker sem se želel na nek način upret temu maltratiranju, kar me je s časom pripeljalo k tem, da sem postal BERI: še hujši od "družbe" v kjeri pač sem odraščal. Vsekakor država oz. njeni pristojni organi niso dovolj kvalificirani, da bi se sploh obadali z ljudmi, kateri so morda malce drugačni !! Veš kaj bi se zgodilo, če bi jaz pristal v nek zavod ?! Dvomim, da je prišel kak mladenič iz zavoda (razgledan), prej bi rekel kriminalci ! Danes oz. od vedno se ista stvar dogaja v armbrusu...btw. Jaz ne rečem, da so Romi v armbrusu zlati...nasprotno, verjamem, da so tudi kriminalci...kar zaradi tega ne morejo očitavati vsem romom. Je pa res, da včasih pride do spora najprej zaradi tega, pač moj sin, moj brat...ipd (KRI). Žal niso vsi Romi tako inteligentni, kot slovenci p.s.stavim jajca, da večina prebivalcev te vasi...za zajtrk pije šnopc...tako, da ne bi o treznih glavah in še manj o njihovi strpnosti... Vsekakor tisti "fuck you" je bil bolj za šalo...! Samo odziv me je zanimal...kar je pokazalo na positive. Še to bi dodal !Taiste socialne delavke, kjere so se mi "posvečale" k moji boljši prihodnosti... Danes pa vidim, da ubogi niso znali poskrbet niti za svoje otroke kaj šele zame...eni so alkoholiki, prej narkomani, drugi so se podajali v samomore, tretji so skurjeni od droge...ipd. Žalostno Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Oj Romi, najlepša vam hvala!Koliko ljudi lahko sedaj izliva svoje misli, vse več jih je in čedalje daljši so!Ambrušmani! Kaj vse bi jim ostalo na duši, če ne bi bilo vas iz vasi Ambrus! Nalivi sicer še trajajo, a tudi za dežjem enkrat pride sonce.Le reke so sedaj zelo kalne in umazane od prevelikih nalivov. Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 ... Uglavnem vik in krik okoli tele familije, ko je pa tolk "naših" pomoči potrebnih ljudi, ki jih pa noben ne vidi. ....mas cist prav, se 100 % strinjam (sem tud sama omenla tolmincane recimo), vendar: govor je pac o Romih.... a ves.Zdaj se z vsem pompom obravnava Rome, ravno zato, ker je tko zakomplicirana tezhava. Pri katastrofi v Tolminu je blo kao vse jasno. treba je blo pac pomagat, kar pomen dat cash. in tle se je jasno zakompliciral ( ).TU pa je drugace. Tu gre pa ze za kar kaj se druzga.Ko se folku (slovencem v sloveniji) v naravni nesreci bajta porushi, dvomim, da bi blo velik tistih, k se ne bi strinjal, da se pomaga tem ljudem, ki so NENADOMA OSTALI BREZ STREHE NAD GLAVO - pa ne glede na to, kako so ziveli, kaj so poceli.Treba jim je pac pomagat. Ljudem.A tam smo pa lohk - ljudje?sam za to gre.Z morebitnimi kriminalci pa se naj ukvarjajo pristojni kot tudi z drugimi krsitvami zakona, kot je nelegalna gradnja recimo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 28. november 2006 Avtor Prijavi Deli 28. november 2006 Ma ni sam to, Robida, ceprav ziher tud, a preprosto se folk povampiri v kaksnih ekstremnih situacijah in ta je bla.tko kot v vojni, ko najbolj miren in tak spravljiv folk pol zna totalne shtale delat pa grozljivosti, k nihce ne mroe stekat. "izredne razmere" pac.in to je tak predmet, da se noujo nikol mogl vsi strinjat. tud ce se bodo romi namrec se tolk socializiral, najbrz ne bo dovolj, si bo ze kar kdo kar kaj spomnil.sicer pa tud ne verjamem, da se bodo blazno trudil, prvic ker je bla tolk cajta potuha in so postekal, da jim je boljs tko, drugic pa, ker se ne da popravit, kar se jim je zdaj naredilo, romom v splosnem.tud zarad tolk sovrastva, uperjenga vanje, se bodo se tolk manj hotl kaj prilagajat pa bit del teiste skupnosti, v kateri so tako totalno nezazeleni. Ja, folk se povampiri, ampak ne kar sam od sebe, kar tako...Ne tako hitro, v to ne verjamem.Ker tu deluje še ena lastnost folka, inercija.In to je težko premagat, razen z ustrezno nasprotno silo.In nekdo da pobudo, zgled...Ostali pa sledijo. Napisal sem že da tam kjer se je vse začelo bi se lahko tudi končalo, tisti trenutek.Če bi država takrat upala uveljaviti zakon.Izselit takrat ali ne je zdaj brez veze modrovat.Da so Strojanovi tam živeli na črno zdaj ni več pomembno.Zgodilo se je in to se res ne da več popraviti.Lahko pa država zdaj, ta trenutek uveljavi zakon.Mora ga.Strojanove mora nekam naselit, jim zagotoviti varnost in tudi zagotovit da bodo tudi oni spoštovali zakon.Po kmečko bi se temu reklo - udarit po mizi in reči tako bo!Ne gledat zdaj na to da bodo zastonj dobili tisto za kar morajo drugi delat.Tudi men to ni všeč, ne zdi se mi prav ampak v tem trenutku je to nepomembno.To lahko pride na vrsto kasneje, ko se stvari umirijo, ko ljudje malo pozabijo.Takrat so na vrsti Romi, Strojanovi, da tudi sami nekaj storijo za to da ne bodo samo v breme državi. Potem se bo pa folk povampiril ali pa ga bodo nahujskali na kaj drugega.Na Strujanove bodo pa pozabili.Spet bodo samo čisto navadni cigani... Sicer nisem prav domač s tujkami, ampak zdi se mi da se temu reče demagogija... Ko nekdo izkorišča, potvarja obstoječo situacijo in z njo vpliva na čustva ljudi... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 pa a res cist vsak cist vse po svoje (in ne kot je napisano) razume?! ja in to ne samo na forumu, a ni to žalostno... a si kdo v tem hitrem času vzame čas in razmisli? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 28. november 2006 Avtor Prijavi Deli 28. november 2006 Izrezal sem zato, ker s tistim, da je bila napaka, da so jih izselili sem se že 30 strani nazaj strinjal... in če hočeš popraviti napako, jim moraš vrnit tisto kar je njihovega... zato sem tudi napisal, da bi ti morala napisat, da jim morajo vrnit zemljo....Lej ti (pa tudi vsi ostali) razglabljaš, kaj se je narobe naredilo in kdo je prvi vrgu kamen... jaz pa pišem o prihodniku... pišem, poskušam napisat moje mnenje , prispevek k rešitvi problema... in če res hočeš, da ves post komentiram, naj napišem še to, da s tem, ko si napisala, da vrnitve več ni... je to ugotovitev, da se nastale škode ne da popravit....da je že vse zajebano??? Če je tvoja ugotovitev taka se sprašujem.... mah... saj je vseeno.... Kaj je bilo, kdo je prvi kamen vrgel, kaj je bilo narobe narejeno.Pa da so že vse zajebali...Ja, res so.Ni pa treba da zajebejo še vse naprej.Kjerkoli, kadarkoli se da nehat in začet drugače.Brez kakršnihkoli če...Škoda je bila storjena in ne da se je popravit.Kot bi šel popravljat staro bajto ki je par desetletij ni nihče vzdrževal.A je ni bolje podret in zgradit novo?Ali pa flikat tisto staro sranje in se ves čas bat da ti se bo podrla na glavo? Vrnit Strojanove zdaj, po vsem tem kar se je dogajalo, tja kjer so bili, bi bila huda napaka.Če bi jih takoj, mogoče...Zdaj je prepozno, zdaj bo treba gradit na novo. Kako že je definicija norosti?Početi iste stvari in pričakovati drugačne rezultate... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 ...... pa da so že vse zajebali...Ja, res so.Ni pa treba da zajebejo še vse naprej.Kjerkoli, kadarkoli se da nehat in začet drugače. ...... "Tocka moci je v sedanjem trenutku."(L. Hay) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 ...no, pa mi ni žal, da sn sem pokukal sem. Točno tako. Ne prej, ne pol.... sedaj....Sploh se nima smisla več kaj dost ukvarjat s tem kaj je bilo.....usmeriti energijo v prizadevanje za boljši sedaj in jutri za VSE udeležene....bo je čist dovolj potrebno, energije Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Potem se bo pa folk povampiril ali pa ga bodo nahujskali na kaj drugega.Na Strujanove bodo pa pozabili.Spet bodo samo čisto navadni cigani... Vsekakor drži ! Romi bodo odšli.V Ambrusu pa bodo ostali samo še tisti navadni cigani ! Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Vsekakor drži ! Romi bodo odšli.V Armbrusu pa bodo ostali samo še tisti navadni cigani ! Po moje pa so ti ljudje v ambrusu čist navadni ljudje, ne pa kakšni težki nacistični klastrofobi, kot jih slika hanžek. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 hja:p čisto navadni ljudje ki se ob enih ponoči spokajo narest barikado zato da se nekdo ne pelje mimo, v najboljšem primeru, se jim ornk da stat za svoja načela, v najslabšem pa so težki nacistični klastrofobi... malo me spominja tole na ameriško južno mejo v teksasu kjer so lepo vaške straže tolerirane s strani države in lepo pazijo, da ne pride kdo notr ki jim ni všeč... precej luštno ni kaj... take stvari bi bilo treba že v kali zatret... qrc pa taka država k ne more branit državljanov pred državljani, ki bi jim radi neki naredili... Sploh pa če lahko na kosovu branijo srbe pred albanci, kako ne morejo v sloveniji par romov pred parkrat večimi slovenceljni...**** Ni lahko bit danes Rom v Sloveniji,... dobr da ne uporabljam ciganskih krat za šloganje, bi me začeli konservativci postrani gledat... Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 NIKOL nisem tega napisala. da se morjo VRNIT. x!x NIKJER. Pac pa da jih ne bi smel izgnat na tak nacin. Ti mas probleme z razumevanjem al pa nalasc narobe razumes oz. celo namenoma tkole vmes podtikas pa v usta polagas, cesar nismo rekli, no vsaj jaz, ki 3/4 tega, kar mi nenehno, skor na vsaki strani pripisujes, nisem rekla. sicer pa: zdaj so jih ZHE izgnal, zdaj je ze pase' in vendar je to bla totalna napaka. ceprav je zdaj brez veze to rect.ne pa izselt folka, sele potem jim iskat plejs! narobe svet.ne mors drevesa ki si ga izruval, nazaj na silo not tlact. na to se misli PREJ. vse so zajebal ze, skratka, kar se je dalo.Objavla si en post iz pozitivk, ki si ga ful hvalila, kako je super in pameten in kako se strinjaš z njim, v katerem je bil jasen predlog, da se morajo strojanovi vrniti na staro bivališče, kot rešitev problema. Torej ti nič ne polagam v usta, in mislim tudi, da ne razumem narobe, sploh pa ne nalašč. Prav tako mislim, da ni bila napaka domačinov, da so jih izgnal. vsekakor so imeli tehtne razloge za to, in jim je bila to edina rešitev, glede na to, da je država odpovedala (ne vem zakaj nikoli ne odpove, ko meni pobere davke ).Prav tako je bil korekten predlog policije, oziroma MNZ, da se preselijo, ter da so jim ponudili začasno nadomestno prebivališče. Zalomilo se je edino v tem, da jim niso mogli v 3. tednih zagozoviti drugo bivališče, kot so obljubili, zato razumem, da so se po tem roku želeli vrniti. Ampak razumem pa tudi domačine, saj so njim obljubili, da se strojanovi ne bodo vrnili. vsekakor pa strojanovim nihče ne oporeka pravice do lastništva njihove parcele, lahko jo prodajo ali dajo v najem, da bo kdo tam travo kosil, kot je v navadi za nezazidljivo zemljo. Predvsem pa je napaka, da niso črnih gradenj podrli že prej, sploh pa, da policija ni zagotovila varnosti primerne povečani ogroženosti že pred protesti domačinov. Sicer pa ne vem, če je država dolžna črnograditeljem iskati drug plejs. Dolžna pa je poskrbeti za otroke in jih v skrajnih razmerah tudi odvzeti staršem. Mogoče pa samo za rome velja drugače. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 28. november 2006 Avtor Prijavi Deli 28. november 2006 Pravkar poslušal Hanžka, v Dnevniku TV Slovenija... :xx!: Nesramnost, nestrpnost, vzvišenost, žalitve...Varuh človekovih pravic... Pa ja...Jaz vidim pri njem samo domišljavost, drugega ne... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Emanuel, ne da se mi s tabo.Za to imaš Micka, njemu se da... Od mene pa samo to - pojdi malo nazaj brat tisti moj post o ciganskem golažu.Pa dober tek... Sevede pa ne boš pojasnil, ali si čisto prepričan, da tisti možakar ni dobu s pendrekom po glav (2x), ampak je padu na drevo, ki ga je vlaču Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 28. november 2006 Avtor Prijavi Deli 28. november 2006 hja:p čisto navadni ljudje ki se ob enih ponoči spokajo narest barikado zato da se nekdo ne pelje mimo, take stvari bi bilo treba že v kali zatret... qrc pa taka država k ne more branit državljanov pred državljani, ki bi jim radi neki naredili... Ni lahko bit danes Rom v Sloveniji,... dobr da ne uporabljam ciganskih krat za šloganje, bi me začeli konservativci postrani gledat... Čisto navadni ljudje, ja...Ne krivim njih, ampak tiste ki namesto da bi jih mirili, jih še podpihujejo...Kočevski župan je prek Radi Univox pozival ljudi na barikade.Prek radia... Kaj zakon pravi o tem? Sevede pa ne boš pojasnil, ali si čisto prepričan, da tisti možakar ni dobu s pendrekom po glav (2x), ampak je padu na drevo, ki ga je vlaču Ne, jaz sem slišal da se je sam nalašč s tistim hlodom po glavi... Emanuel, tisto o golažu...To imaš, pojej ali ven pljuni.Drugega ti ne skuham... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Objavla si en post iz pozitivk, ki si ga ful hvalila, kako je super in pameten in kako se strinjaš z njim, v katerem je bil jasen predlog, da se morajo strojanovi vrniti na staro bivališče, kot rešitev problema. Torej ti nič ne polagam v usta, in mislim tudi, da ne razumem narobe, sploh pa ne nalašč.OK, to je pa res ja, potem se pa opravicujem, da sem tko odlocno zanikala.ker kao ja, ce sem se strinjala in podpisovala pod to, si res lahko tako si razlozil. je pa res, da na prav to nisem bla pozorna, sem bolj ves post, v celoti, imela v mislih, ko sem se strinjala, sama pa mislim v zvezi s konkretnim kot sem rekla; da oni so bli pac tam DOMA. ne bi jih smel, in the first place, kar tkole odgnat oz. bi moral prej omogocit pac nekaj. Nino! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
El Nino 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 hjaja sploh tisti stari je dobr s svojo krvavo glavo ne kapiram kako lahko od pendreka teče kri, predstavljam si da lahko dobiš od tega vražje modrice, ampak kri? pendrek je zelo zelo top predmet Citiraj Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
santos 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Če gos. Zmago jelinčič pravi, da je pošten in, da ne krade... pol so romi svetinje ! Gos. Zmago Jelinčič !Srčno si želim, da ta post pride do ministrstva za notranje zadeve ! 1. Rihtal si največjim kriminalcem oz. zločincem in profesionalnim lopovom (neslovenci) državljanstvo ! (Ta info ga podajam iz prve roke). Nekdanji pajdaši pokojnega Vesota in Mišota.2. Od njih si in še vedno kupuješ ukradena firmirana oblačila, nakit, ure in predvsem orožje. (Tud ta info ti podajam iz prve roke) Zmalo JelinčičTi si običan lopov in predvsem največji lažnivec v Sloveniji tej ! :xx!: Citiraj Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.