Mick 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Spet preobračaš besede. Ta dva stavka sta ekvivalentna. Ne eno, ne drugo,... Po tvoji reakciji sodeča, pa ne misliš ravno z razumom,... bolj čustveno,.... zato tudi tak odziv, če bi premislil, bi videl, da jaz tam vidim zgolj slovenca. Čustveno? Ne, sam v smeh me spravljaš danes..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 vlada mora določiti lokacijo, ki jo folk enostavno mora sprejet (k zdaj, postrelat jih ne mormo, ne )Velik laže pa postrelamo protestnike. To ne bo nasilje nad manjšinsko skupnostjo, in evropa se ne bo sekirala Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Zloba Ma ja, prav v zabavo mi je včasih..... Je pa tud res, da včasih ni niti mal smešno!Tudi domačinom ambrusa se vse skupaj ni zdelo tako smešno, kot se tebi Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Aja, zate je samostojna Slovenija avstroogrska,... zanimivo, zanimivo,...Eh, no, saj vem, da sposobnosti dojemanja nimaš glih razvito. Tvoja gledanja so kot da bi zrastla v avstroogrski...... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 DOBRO. DOVOLJ O ROMIH! REŠITE DRŽAVO KI SE S TO PROBLEMATIKO UKVARJA. NA EVROPSKI RAVNI. Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Vsekakor drži ! Romi bodo odšli.V Ambrusu pa bodo ostali samo še tisti navadni cigani ! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Ja, definitivno čustveno.Ah..... ........ Sem pa res bl čustven člouk, sam ti mi jih ne zbujaš glih...... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ZVEZANI 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 DOBRO. DOVOLJ O ROMIH! REŠITE DRŽAVO KI SE S TO PROBLEMATIKO UKVARJA. NA EVROPSKI RAVNI. Citiraj http://www.lotosistemi.net/Med vami sem samo zato ker sem se navelical pametnih ljudi.http://vesolje.net/preleti/prelet.phphttp://zupnije.rkc.si/lj-vic/?id=76&fmod=12http://www.biblija.net/biblija.cgi?lang=slko molimo,tikamo.lako to. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Premalo poznam celo zgodbo, pa ne vem, kaksni so Strojanovi drugac. Po mojem odslej ne bojo vec (upali), ce so res bli taki, kot opisujes, Emanuel.Jaz drzim s tistim, ki je v stiski in tukaj ne vidim, da bi domacini, zastrasevalno in sovrazno kričeč Cigani! cigani! cigani! --- bili v kaksni stiski, ampak je to trenutno ta druzina. Ti si rekel, da se naj VSAJ bojijo, privoscis jim strah. Tako kot ti meni lahko reces, da mi privoscis, da bi bla ena izmed domacinov, ki trpi njihovo nasilje, lahko tudi jaz tebi, da bi bil nekaj let stara puncka, pa bi velike mnozice izrazale sovrastvo in starsi bi te komaj scitili, sami prestraseni.To so travme za otroke x!x Saj ne privoscim, prehudo se mi zdi kaj takega- tista osnovna potreba vsakega otroka po varnosti in zasciti, ki mu je zdaj lastni stars ne more dat, ampak bezat z njimi in zdaj njihovi otroci sprejemajo in razumejo, da so osovrazeni in ogrozeni OD SVETA in v njih se razvije morda nekoc sovrastvo, ali pa se iz tega lahko razvijejo druge travme In to ni prav, to ni humano x!x Ne vem, kako gre taksno mascevalno gledanje skupaj z roko v roki s krscansko zapovedjo Ne delaj drugemu tega, kar ne zelis,da bi tebi delali. In kje je sprejemanje in odpuscanje, ali ni to tisto, k cemur bi morali stremeti? Si ne zasluzi vsakdo moznosti? Razen ce res kdo misli, da so cigani glavno zlo v Sloveniji?! Danes se mi sicer ne smilijo vec, ko sem vidla pripovedi pretepenih domacinov. Po eni strani si mislim, kaj pa je blo treba tisti babi tam jurišati poleg pa se dreti, da jo pol še sunili v grmovje. Tak hudo je zanimivo blo ja... na taksnih akcijah zivljenje za raznorazne "domacine" cloveske rase dobi naenkrat vrednost, ker morda tece najvecja akcija tvojega zivljenja : si del skupine, vsi te cujejo, si povezan en z drugim, moz ob mozu, eden za vse, vsi za enega, zmaga in preko mej, hajde na juris!!!! To kar me moti in na kar nikakor ne pristajam, je premoc mocnejsega. Mislim da nikol ni dobro tisto, kar vsebuje vsakrsno mascevalno zadoscenje in vsako sodbo. Enostavno to ni prav, to ni humano! Ko pa bo kdo komu kaj naredil, boste pa taksni vpili : "Saj smo vedli, saj smo vedli, evo ste jih vidli zdaj cigane!" Ker cakate nekateri, da dobite konkreten dokaz, da bojo vasi obcutki glede upravicenosti preganjanja ciganov na koncu izpadli kot edini upraviceni. Malo jih bo še treba prestrasit pa znoret njihove otroke, da bo... Domačini so "cigani, cigani" vpili na policiste, ne na rome. Zakaj policija je njihov največji sovražnik. Predvsem jim je policija na vsak način želela preprečiti, da se sami zaščitijo, kar je bilo za njih življenskega pomena, ker jih policija ni zaščitla pred nasiljem strojanovih. Zato tudi razumem njihovo jezo na policijo. Kot tudi njihovo razočaranje nad Janšo, katerega vlado so na volitvah množično podprli, potem pa je nad njih poslal težko oklepljene specialce. Moraš pa razumeti razliko med odpuščanjem in bojem za preživetje. Domačini se borijo za preživetje, nihče drug se ne bo za njih. Mogla bi jih sicer zaščititi država, ampak na to ne gre računati. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Če bi pred "mojimi vrati" stal tak svinjak na črno zgrajen kot so ga imeli oni mi nebi blo vseen, a sm plehka? No pa nej bom, ne maram da mi ljudje smrdijo pred vrati pa bi isto rekla enmu Slovenčku kot bi rekla Romčku. Brez sovražtva, mal več vklopa v naš lajfstajl pa mal več razumevanja, sodelovanja, vklapljanja pač nasploh pa bi blo vse ok. To kar se dogaja na Dolenjskem pa ni nobeno vklapljanje, sem zadnjič zasledila kaj se dogaja v bolnici ko pridejo brez zavarovanja in vsega, pištolo na glavo pa izsiljujejo denar od ljudi pa zdravnike ustrahujejo / in to ni en primer, dva, trije, več 10 primerov... mah marš, zdej jih pa po rokah nosjo pa se prepucavajo kje bodo, kje oni hočjo bit. A kdo zame tko poskrbi, najbolj da se v eno barako vržem na črno pa zasmetim, mogoče me bo takrat država opazla, al pa šele takrat k me ne bo več, ker zdej me ne k plačujem 5 jurjev zdravstvenga na mesec pa mi niti enga kurčevga ušesa ne morjo sprat brez da bi se pr treh zdravnikih na trepalnice postavla, a začnemo vsi tko živet "strpno" kt Romi na Dolenjskem! Vse se okol teh Strojanovih vrti zdej, noben jih noče v svoji vasi, men se zdi da z razlogom :xx!: sej mi je žal za njihove otroke sam tko živijo in isti bojo k odrastejo. A bi kej naredl sami starši, da bi se otroc mal boljš začel prilagajat naši družbi, nebi valda ker njim tko paše, jebeš druge ljude važn da je teb fajn - a kok strpnosti sam iz ene strani. Pa ne rečem, da so Romi slabi, v Prekmurju prov fajn živijo in se fajn vklapljajo v družbo, drugod so pa zadeve ušle iz vajeti, Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Prav tako mislim, da ni bila napaka domačinov, da so jih izgnal. vsekakor so imeli tehtne razloge za to, in jim je bila to edina rešitev, glede na to, da je država odpovedala (ne vem zakaj nikoli ne odpove, ko meni pobere davke ). To je na nekem öisto drugem nivoju.Saj se ne gre zgolj zato ali je "bila napaka".Sam sklep krajanov, da jih izženejo, kot ti praviš, je bil in ostaja nezakonit.Tisti, ki so temu sklepu dajali potuho ves čas in ga vzeli kot nekaj legitimnega, so prav tako prekršili zakone. Izgon ni kazen, ki bi bila predvidena v naših zakonih. Krajevna skupnost ni organ, ki bi smela izrekati kakršnekoli kazni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 saj v temu je poenta (družba) ! Družba je kriva, ker jih ni sprejela, takšne, kot so. Zato, ker so pač drugačni...(način življenja) so se odmaknili oz. jih ignorirali in zaničevali ipd. !Vsekakor je tudi družba kriva za stanje, ampak družba tudi ne sme ves problem zvalit na eno bolj podeželjsko okolje, kjer imajo nato stalne probleme. Problemi pa se nato "rešujejo" tako, da jih vsi, ki bi morali na tem kaj naredit, čim bolj ignorirajo, da imajo s tem čim manj težav. Problem pa imajo okoličani. Za višek pa jih na koncu še ožigosajo za "nestrpne nacionalistične klastrofobe", in se vsi čudijo, kako so ljudje lahko takšni. Za rome na dolenjskem je na splošno značilno, da so manj socializirani in so se naselili po drugi vojni ob vojašnicah. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Mal si na avtokarti poglej, kam pelje cesta, ki so jo zaprli domačini. Ki so jo tudi večinoma sami zgradili. Pol pa mal razmisli, zakaj je ta cesta tako pomembna, da je zahtevala posredovanje tako močne policijske zasedbe :xx!: Policija je šla blokado nasilno razbijat samo zaradi strojanovih, ne pa zaradi kakšne velepomembne pomembnosti te super cestne povezave, in zaradi velikih družbeno-gospodarskih posledic. Poleg tega dela preiskavo, kdo je sodeloval, da jih bodo vse ovadili zaradi zaradi nezakonitega zbiranja, cestne blokade, in, pazi, oviranja policijskih nalog. In kakšne naloge so imel? Odpreti cesto, da se bodo strojanovi lahko vrnili? Me prav zanima, če bi specialci tako odločno odpiral cesto, če jest ne bi mogel domov, ker avtoprevozniki protestirajo . Aja, jest ne spadam pod ogroženo skupnost . To da delajo preiskavo... Hvala bogu. Je povsem prav.Pa menda res ne misliš, da so šli policaji odstranjevat barikade zaradi Strojanovih. Tega sam niti slučajno ne verjamem. Saj je njim bilo jasno, da se Strojanovi ne bodo vrnili. To je policija v tistem trenutku že vedela. ...mogoč pa.....njegova žena.... Ne jaz pa mislim, da more imeti alef prav.Sem tudi že danes razmišljal, da bela vrtnica ni ženska. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 To je na nekem öisto drugem nivoju.Saj se ne gre zgolj zato ali je "bila napaka".Sam sklep krajanov, da jih izženejo, kot ti praviš, je bil in ostaja nezakonit.Tisti, ki so temu sklepu dajali potuho ves čas in ga vzeli kot nekaj legitimnega, so prav tako prekršili zakone. Izgon ni kazen, ki bi bila predvidena v naših zakonih. Krajevna skupnost ni organ, ki bi smela izrekati kakršnekoli kazni.Tukaj ni šlo za noben sklep krajevne skupnosti, niti ne za kazen. Protest je bil spontan, ko je bilo (sicer potrpežljivim!) ljudem več kot dovolj, in ni šlo za to, da bi se s tem želeli komu maščevati, ampak jim je bilo takšnega življenja dovolj. Država naj se iz tega nauči, da ne sme dopuščati kriminalitete, ne pa, da sedaj zbita prijave za ovadbe zoper storilce prekrška preprečitve dejanja uradni osebi. Reda niso znal naredit, ko bi ga morali, sedaj se pa napihujejo. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 tud ce se bodo romi namrec se tolk socializiral, najbrz ne bo dovolj, si bo ze kar kdo kar kaj spomnil.sicer pa tud ne verjamem, da se bodo blazno trudil, prvic ker je bla tolk cajta potuha in so postekal, da jim je boljs tko, drugic pa, ker se ne da popravit, kar se jim je zdaj naredilo, romom v splosnem.tud zarad tolk sovrastva, uperjenga vanje, se bodo se tolk manj hotl kaj prilagajat pa bit del teiste skupnosti, v kateri so tako totalno nezazeleni.Kot prvo, nezaželjeni so predvsem strojanovi.In kot drugo, če bodo romi sedaj na splošno bolj nezaželeni, je to predvsem zasluga strojanovih. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Tukaj ni šlo za noben sklep krajevne skupnosti, niti ne za kazen. Protest je bil spontan, ko je bilo (sicer potrpežljivim!) ljudem več kot dovolj, in ni šlo za to, da bi se s tem želeli komu maščevati, ampak jim je bilo takšnega življenja dovolj. Država naj se iz tega nauči, da ne sme dopuščati kriminalitete, ne pa, da sedaj zbita prijave za ovadbe zoper storilce prekrška preprečitve dejanja uradni osebi. Reda niso znal naredit, ko bi ga morali, sedaj se pa napihujejo. Mislim na sklep krajevne skupnosti, da se Strojanovi morajo odseliti in da se ne smejo več vrniti. Mislim na tisto kar je bilo čisto na začetku. Ne, nisem ženska, bolj punca Tega ti ne verjamem.Niti slučajno! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Izrezal sem zato, ker s tistim, da je bila napaka, da so jih izselili sem se že 30 strani nazaj strinjal... in če hočeš popraviti napako, jim moraš vrnit tisto kar je njihovega... zato sem tudi napisal, da bi ti morala napisat, da jim morajo vrnit zemljo....Lej ti (pa tudi vsi ostali) razglabljaš, kaj se je narobe naredilo in kdo je prvi vrgu kamen... jaz pa pišem o prihodniku... pišem, poskušam napisat moje mnenje , prispevek k rešitvi problema... in če res hočeš, da ves post komentiram, naj napišem še to, da s tem, ko si napisala, da vrnitve več ni... je to ugotovitev, da se nastale škode ne da popravit....da je že vse zajebano??? Če je tvoja ugotovitev taka se sprašujem.... mah... saj je vseeno....Zemlje jim ni nihče vzel, še vedno je njihova, samo da to ni zazidljiva zemlja, kjer bi se bilo dovoljeno naselit. Tisti, ki zagovarjajo vrnitev, samo razpihujejo strasti, iz katerih se potem rojeva sovraštvo. Mislim na sklep krajevne skupnosti, da se Strojanovi morajo odseliti in da se ne smejo več vrniti. Mislim na tisto kar je bilo čisto na začetku.Domačini so imeli več kot dovolj sranja, nehaj razpihovati strasti Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Velik laže pa postrelamo protestnike. To ne bo nasilje nad manjšinsko skupnostjo, in evropa se ne bo sekirala Če ti tako meniš . Jaz se kot ponavad s tabo ne strinjam. Par bušk..... pa ti že streljanje protestnikov po glav gre.......če mal analogije uporabm......se vid od kot ti tolk pretiravanj v zvezi z dejanji romov..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Pravkar poslušal Hanžka, v Dnevniku TV Slovenija... :xx!: Nesramnost, nestrpnost, vzvišenost, žalitve...Varuh človekovih pravic... Pa ja...Jaz vidim pri njem samo domišljavost, drugega ne...No, vidiš, saj se v čem tudi strinjava Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Tudi domačinom ambrusa se vse skupaj ni zdelo tako smešno, kot se tebi Kje si to prebral? A tam, ko si me citiral? Tam nič takega ne piše. Piše pa približn, da mi je v zabavo se s tabo tu mal pomenkovat.......In da pa pogost (včasih) niti malo ni smešno. To piše. Preber še 1x. K počas razmišljam, da neki s tabo ni ok, k prebereš vse živo kar nikjer ni napisano. Spet mal analogije.......verjetn podobn temu, ko širiš tu tudi stvari, ki se nikoli niso zgodile..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 OK, to je pa res ja, potem se pa opravicujem, da sem tko odlocno zanikala.ker kao ja, ce sem se strinjala in podpisovala pod to, si res lahko tako si razlozil. je pa res, da na prav to nisem bla pozorna, sem bolj ves post, v celoti, imela v mislih, ko sem se strinjala, sama pa mislim v zvezi s konkretnim kot sem rekla; da oni so bli pac tam DOMA. ne bi jih smel, in the first place, kar tkole odgnat oz. bi moral prej omogocit pac nekaj.Mi je všeč, da si zlo fer Se pa strinjam s tabo, da jih ne bi smel zadnjič odgnat.Bi jih moral že veliko prej , so imeli za to vse osnove, pa se ni nihče hotu s tem ukvarjat. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Pismo, če ni za debato forum, pol pa lohk Marsa štacuno dol zapre. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 ...saj pravim in on si upa tulit, da je zakon za vse enak.......on.......z ne vem kolkimi ovadbami, kaznskimi postopki, prekrški, vožnjami pod vplivom alkohola, sumljivim pridobitjem bonov tolarja itd. itd., sam pa se skriva za imuniteto. Ki je kao ni zahteval, samo DZ mu jo je podelil hahaha..... In on si to upa trditi. Mislim, da se nihče v slo ne norčuje tak iz slovencev kot on. In če bi bila glasovanje v Piramidi resn odraz stanja v slo (in ne spodbujen tud s trenutno problematiko) pa bi resno začel razmišljati o tem a želim živeti v takšni državi...... :xx!: :xx!: Če pa to nakazuje stanje v slo potem pa žal prihaja čas lažnivcev, demagogov, populistov, nacionalistov, ksenofobov.......Na žalost je to res Upam, da sedaj razumeš, na kaj sem mislil, ko sem napisal, da bo Janša na naslednjih volitvah dobil manj glasov, več pa skrajna desnica.V tej luči se vidi ves idiotizem tega, da hanžek primerja trenutno vlado s hajderjevo politiko.Jelinčič lahko začne takoj gradit hanžku spomenik v naravni velikosti, visok cerka 30 metrov P. S.Mogoče sedajle še težko razumeš in se ti zdi protislovno, ampak s svojimi stališči (pa muri tudi) samo spodbujaš razmah desničarstva (in s tem ne mislim sedanje vlade ). Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 28. november 2006 Prijavi Deli 28. november 2006 Jelinčič lahko začne takoj gradit hanžku spomenik v naravni velikosti, visok cerka 30 metrov P. S.Mogoče sedajle še težko razumeš in se ti zdi protislovno, ampak s svojimi stališči (pa muri tudi) samo spodbujaš razmah desničarstva (in s tem ne mislim sedanje vlade ).Mogoč pa bo to tista njegova piramida.... No, pol pa še mora enga policiji in pravosodju postavt :xx!: Ja, potemtakem ti s svojimi pa razmah levičarstva (pa s tem ne mislim sedanje opozicije ). Eh, glih imamo mi s svojimi pisanji vpliv na to, ja......Če pa že, sn trdno prepričan, da s posploševanjem, babačulababareklami ipd. največ prispevaš k razmahu sovraštva in posledično skrajnega desničarstva predvsem ti, mogoče pa si to tudi želiš, to ne vem. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.