Skoči na vsebino

Romi

alef

Recommended Posts

Zdej......al ti spadaš med manj pismene kot večina Romov al pa se k zafrustrirana slovenka delaš francozinjo x:px ........k če to misliš isti dogodek, kot so ga omenjali v Odmevih....GA NI POŠKODOVAL CIGAN! x;)x x^x Al gre za kaj druzga? :inocent:

Možakarja, ki je v komi, je napadla skupina ciganov iz strojanovega tabora, med katerimi je bi tudi omenjeni slovenec, ker se je možakar upru krajam (mislim, da je bil z njim tudi sin, ki mu je uspelo uiti). Pretepli so ga vsi skupaj, vprašanje je, čigav je bil v resnici udarec, ki ga je poslal v komo. So pa romi večkrat nasilno obračunali s tistimi, ki so se jim poskušali upreti, nasilje je bil edini zakon, ki so ga poznali. Mal se potrud pozanimat o tem, kaj se je zadnja leta dogajalo. Domačini to dobro vedo, zato se tudi obnašajo tako, kot se.

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 1,5k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

In to ti veš, ker si bil zraven? Ker ti je un k je v komi povedal? Ker si prebiral policijske zapisnike, poročilo? Al od kod? :inocent: x?x

Ne dvomim, da so Strojanovi bili neugodni, tako, da ni potrebe. Vendar pa to ne spremeni mojega mnenja v ničemer do sedaj napisanem. x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

No, končno si napisal nekaj kot se spodobi......te mirno razumem, da je to kar se sedaj dogaja nacionalizem in nestrpnost. Bravo! Mogoč pa še bo kaj iz tebe.... xsrcx xDDx

Jest že dobro razumem. Samo tebi ni jasno, da s tem, ko minimaliziraš kriminaliteto strojanovih, na dolgi rok v resnici prilivaš olje na ogenj, nikakor pa ne miriš zadev. Stvari je treba razjasniti.

In to ti veš, ker si bil zraven? Ker ti je un k je v komi povedal? Ker si prebiral policijske zapisnike, poročilo? Al od kod? :inocent: x?x

Ne dvomim, da so Strojanovi bili neugodni, tako, da ni potrebe. Vendar pa to ne spremeni mojega mnenja v ničemer do sedaj napisanem. x;)x

Mirno mi lahko verjameš, da možakar, ki je v kehi, ni sam napadu možakarja, ki je v komi.

Sicer pa iste sorte ptiči skupaj letajo.

Jest že dobro razumem. Samo tebi ni jasno, da s tem, ko minimaliziraš kriminaliteto strojanovih, na dolgi rok v resnici prilivaš olje na ogenj, nikakor pa ne miriš zadev. Stvari je treba razjasniti.

Ah, ne, ti jih maksimiziraš, posplošuješ, prodajaš govorice za dejstva...... x;)x Da pa je stvari treba razjasniti pa se oba absolutno strinjava :palec: . Samo kar nekaj je že razjasnjenih, če so trije strojanovi v zaporu, mar ne, tak čist nič da se ni naredl, med vsem drugim, tudi ne bo držalo, mar ne.... x;)x

Mirno mi lahko verjameš, da možakar, ki je v kehi, ni sam napadu možakarja, ki je v komi.

Sicer pa iste sorte ptiči skupaj letajo.

Ah, emanuel, jaz mirno ne verjamem praktično nikomur nič, pa tud tebi ne. x;)x Sklepaš, domnevaš in to tukaj prodajaš za resnico, s tem pa se pač ne morem strinjati. x^x

K. Čapek

Če pa že, sn trdno prepričan, da s posploševanjem, babačulababareklami ipd. največ prispevaš k razmahu sovraštva in posledično skrajnega desničarstva predvsem ti, mogoče pa si to tudi želiš, to ne vem. x;)x

Nikakor nisem pristaš jelinčičevega populizma!

Prepričan pa sem, da je hanžkovo primerjanje sedanje vlade s hajderjem za avstrijske medije za nas skrajno škodljivi. Hanžkova stališča so neracionalna; zmerna desnica je zanj skrajna desnica, proti kateri se je treba boriti, kar pa ustvarja napetosti in plodna tla za razvoj tistega, kar hanžek zmotno vidi v sedanji vladi. Res bo s tem škodoval vladnim stranka, ampak koristi ne bo pobral LDS s svojo politizacijo.

Emanuel pa ti mogoče vaš, zakaj sta bila pretepeni možakar ( in njegov sin ) sploh napadena ?

Menda sta se šla pritožit, ker so jima ukradli drva (to ni čist preverjeno).

Ah, ne, ti jih maksimiziraš, posplošuješ, prodajaš govorice za dejstva...... x;)x Da pa je stvari treba razjasniti pa se oba absolutno strinjava :palec: . Samo kar nekaj je že razjasnjenih, če so trije strojanovi v zaporu, mar ne, tak čist nič da se ni naredl, med vsem drugim, tudi ne bo držalo, mar ne.... x;)x

Vsekakor se je naredilo premalo in PREPOZNO!

Ok, mogoče pa res nisi. Ker to bi pa bil že res podn..... :xx!: Sramota. In vidiš, to bi naj bil zavedn in pošten slovenc. Halo.... :o|o: :xx!:

Pa daj pust že tega Hanžeka, on je že passe.... x;)x Nič pa nis komentiral Drnoškovega predloga za varuhinjo...... x:px

Menda sta se šla pritožit, ker so jima ukradli drva (to ni čist preverjeno).

Vsekakor se je naredilo premalo in PREPOZNO!

Dvomim, da je tud ostalo čist preverjeno x;)x , pa pustmo.....

Ja, tako kaže. Sam ne potem posploševat, da se ni naredilo nič in da policija in pravosodje ščiti Rome......k čudn to nek način ščitenja, da večino moških članov zapre.

K. Čapek

Nič pa nis komentiral Drnoškovega predloga za varuhinjo...... x:px

Slabša od hanžka ne more biti :vragec: x:Dx

Sam ne potem posploševat, da se ni naredilo nič in da policija in pravosodje ščiti Rome......k čudn to nek način ščitenja, da večino moških članov zapre.

Preveč se je mečkal, pa mutil, pa vse skupaj nekam odrival; pa te fore, da se jih preganja samo zato, ker so romi. Domačini pa so medtem izgubil potrpljenje, me zanima, kdo ga ne bi.

Zdej grem pa spat!

Mislim, da pačasi začenjam razumet,... jaz sem zrasla v kao samostojni Sloveniji in mi je izraz Jugoslavijo nedomač, tuj.... ampak občutek imam, da nekateri še vedno delujejo, kot da bi bili v starih časih (hočem reči, da se še ne zavedajo dobro, da Slovenija ni več del Jugoslavije),... men se je pa čudno zdel,... k majo čist drugo izhodiščnoo točko,.... in seveda so stvari iz njihovih oči popolnoma drugačne,....

Ma jaz mam pa občutek da si ti še iz Avstroogrske monarhije... x:Dx x:Dx x:px x:o)x :palec:

x:Dx x:Dx ....ti si prava šaljivka. Sam če te človek bere pa dobi občutek, da si zrastla v avstroogrski..... xcivx x:Dx In seveda so pol stvari iz tvoje perspektive videt popolnoma drgačne.... x:px

:eek: :eek: x:Dx x:Ix :vragec: J*** ga... x:o)x

Tole videl šele potem ko sem gornji post napisal... x;)x x?x x:Dx

Aja, zate je samostojna Slovenija avstroogrska,... zanimivo, zanimivo,...

Je bila na tem ozemlju, pred časom... :vragec: x:Dx

Tole je bilo mišljeno kot da si ti še od takrat tukaj... :palec: x:Xx

Ne, nisem ženska, bolj punca x^x

:eek: x?x x:px

Iz Avstroogrske? x:Dx x:Dx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Ta pojav kaže, da se ne sme dopučat nespoštovanje zakonov, ker je posledica tega lahko vspon nacionalizma in nestrpnosti.

:palec: :palec: :palec:

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Alef :inocent: x:Dx

Ja. Pa počas se bo za zamisliti ali država Slovenija še obstaja........a še sistem kot ga imamo (tudi družbena ureditev - parlamentarna demokracija) še deluje.......a sta država Slovenija in oblast (tu ne mislim samo vlade kot izvršilne oblasti ampak tud parlament in sodstvo kot drugi dve veji oblasti) še sploh kredibilna........K to je počas huje k pri Butalcih.........folk ustavlja policijska vozila namenjena v gotenico pripravi za prevzem euro denarja..........in jih pregleduje :eek: .....vstavlja vozila na cesti....in jih pregleduje...... :eek: :eek: To je lahko konec sistema in pravne države......Meni se zdi, da se določeni tega ne zavedajo.........Ker to res lahko postane vzorec vsakokratnega obnašanja določene skupine ljudi, ki s čim ne bo zadovoljna......sam pol lohk štacuno dol zapremo, pa anarhistu voščimo x:o)x k uresničitvi njegovih želj.....anarhiji x;)x . Ne res, mal dramatiziram, sam ne tolk dost k mogoč zgleda..... x^x

K. Čapek

Mene v tem cirkusu ki mu rečemo država ne preseneti in ne šokira nič več.

Zato lahko dramatiziraš kolikor hočeš... x:Dx :vragec:

Gledal sem prej pri dnevniku tisto v Gotenici in Grčaricah.

To ni daleč od mene, deset minut z avtom...

Dedec čisto mirno v kamero pove da so pregledal policajem vozila.

Pa kaj imamo pri nas, policaje ali tabornike?

Kočevski župan prek lokalnega radi poziva ljudi na barikade.

Še "domači" Romi pridejo zraven... :eek:

Pa smreke čez cesto...

Pa gospod plemeniti je bil dopoldan v Grčaricah...

Pa bivši ribniški župan...

Razpad sistema, ja, mogoče je bliže kot si mislimo.

Če temu kar imamo sploh lahko rečemo sistem.

Podobno je bilo v Nemčiji pred Hitlerjem.

Sistem se je razpadal in take okoliščine so idealna tla za demagoge kot je npr. plemeniti... :vragec:

Romi, Strojanovi so bili samo povod.

Kmalu bodo samo postranska stvar, kmali bodo vaške straže za vsako malenkost.

Nočemo tega, nočemo onega...

In vsak klinc te bo lahko ustavljal in ti pregledoval avto.

TO je pravi zakon ulice, ne tisto v Ambrusu.

In nekdo, posameznik, še verjetneje skupina, organizacija, stranka, to spretno izkorišča in podžiga.

Sem že napisal pa bom še enkrat, tole je že zdavnaj preraslo Strojanove in Rome... :O: :vragec:

To ni več samo razgrajanje nekaj deset s šnopsem opogumljenih vaških korenjakov.

Ali protest vsega naveličanih Ambrušanov.

Tole je bolj resno, preveč je organizirano da bi bilo spontano... :vragec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

x:Dx

x:Dx x:Dx :palec:

A si odkrila kje so smeškoti? xDDx x:Xx x;)x

Hm, dns na lj1 mal pred 23.00 omizje o aktualni problematiki x;)x .......kr zanimivi gostje, se mi zdi, ustavna sodnica in avtoriteta s področja kazenskega prava Šelihova, mogoč vas ona kaj prepriča, če vas jaz ne x:o)x , pa nek dr. Šturm, mislim, da ne minister, pa V. Godina, pa F. Bučar, pa dr. Kovač.....

K. Čapek

Domačini so imeli več kot dovolj sranja, nehaj razpihovati strasti :o|o:

Kdo mi to pravi!

Zato lahko dramatiziraš kolikor hočeš... x:Dx :vragec:

Gledal sem prej pri dnevniku tisto v Gotenici in Grčaricah.

To ni daleč od mene, deset minut z avtom...

Dedec čisto mirno v kamero pove da so pregledal policajem vozila.

Pa kaj imamo pri nas, policaje ali tabornike?

Kočevski župan prek lokalnega radi poziva ljudi na barikade.

Še "domači" Romi pridejo zraven... :eek:

Pa smreke čez cesto...

Pa gospod plemeniti je bil dopoldan v Grčaricah...

Pa bivši ribniški župan...

Razpad sistema, ja, mogoče je bliže kot si mislimo.

Če temu kar imamo sploh lahko rečemo sistem.

Podobno je bilo v Nemčiji pred Hitlerjem.

Sistem se je razpadal in take okoliščine so idealna tla za demagoge kot je npr. plemeniti... :vragec:

Romi, Strojanovi so bili samo povod.

Kmalu bodo samo postranska stvar, kmali bodo vaške straže za vsako malenkost.

Nočemo tega, nočemo onega...

In vsak klinc te bo lahko ustavljal in ti pregledoval avto.

TO je pravi zakon ulice, ne tisto v Ambrusu.

In nekdo, posameznik, še verjetneje skupina, organizacija, stranka, to spretno izkorišča in podžiga.

Sem že napisal pa bom še enkrat, tole je že zdavnaj preraslo Strojanove in Rome... :O: :vragec:

To ni več samo razgrajanje nekaj deset s šnopsem opogumljenih vaških korenjakov.

Ali protest vsega naveličanih Ambrušanov.

Tole je bolj resno, preveč je organizirano da bi bilo spontano... :vragec:

Super post Alef!

:) na žalost ni več smešno, tko je to s našimi "Republikanci" ful se lahko izživljam nad kolegi, ki so glasovali za tole vlado, pa mi noben ne zameri... :) bo treba obudit tisto idejo o LNF stranki, da malo pometemo s temile urbanservativci....

:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

Hm, dns na lj1 mal pred 23.00 omizje o aktualni problematiki x;)x .......kr zanimivi gostje, se mi zdi, ustavna sodnica in avtoriteta s področja kazenskega prava Šelihova, mogoč vas ona kaj prepriča, če vas jaz ne x:o)x , pa nek dr. Šturm, mislim, da ne minister, pa V. Godina, pa F. Bučar, pa dr. Kovač.....

Ne bom gledal, tale omizja mi nekak ne ležijo.

Pa ne da me ne bi zanimal, samo tovrstnih oddaj ne gledam rad.

Vseeno me pa zanima kaj pravi zakon o teh vaških stražah.

In o pozivanju ljudi na barikade prek medijev (Veber, kočevski župan, prek radia Univox) x?x :vragec:

:) na žalost ni več smešno, tko je to s našimi "Republikanci" ful se lahko izživljam nad kolegi, ki so glasovali za tole vlado, pa mi noben ne zameri... :) bo treba obudit tisto idejo o LNF stranki, da malo pometemo s temile urbanservativci....

:eek: :eek: x?x x:Ix x:Dx

Nikad čuo... x:Dx

Ideja pa ni slaba... x:Dx :palec:

Hehe, marsikaj, če kdo hoče videt.....

No, pa dajmo en del člena Kazenskega zakonika, ki je najbl primern za tekočo blematiko: 300. člen KZ prav : "Kdor izziva ali razpihuje narodnostno, rasno ali versko sovraštvo, razdor ali nestrpnost, ali širi ideje o večvrednosti ene rase nad drugo ali daje kakršnokoli pomoč za rasistično dejavnost, ali zanika, zmanjšuje pomen, odobrava ali zagovarja genocid......se kaznuje z zaporom do dveh let. Me prav zanima kolk postov na naših žgočih temah se bi dalo tu not zajet... x;)x

Nasploh pa še imamo recimo kazniva dejanja: "preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, napad na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, sodelovanje v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje, hujskanje k upiranju (kdor druge hujska k nasilnemu upiranju zakonitim odločbam ali ukrepom državnih organov ali proti uradni osebi, ki opravlja uradno dejanje) ipd. Zadovoljen?

K. Čapek

Hehe, marsikaj, če kdo hoče videt.....

No, pa dajmo en del člena Kazenskega zakonika, ki je najbl primern za tekočo blematiko: 300. člen KZ prav : "Kdor izziva ali razpihuje narodnostno, rasno ali versko sovraštvo, razdor ali nestrpnost, ali širi ideje o večvrednosti ene rase nad drugo ali daje kakršnokoli pomoč za rasisitično dejavnost, ali zanika, zmanjšuje pomen, odobrava ali zagovarja genocid......se kaznuje z zaporom do dveh let. Me prav zanima kolk postov na naših žgočih temah se bi dalo tu not zajet... x;)x

Nasploh pa še imamo recimo kazniva dejanja: "preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, napad na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, sodelovanje v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje, hujskanje k upiranju (kdor druge hjska k nasilnemu upiranju zakonitim odločbam ali ukrepom državnih organov ali proti uradni osebi, ki opravlja uradno dejanje) ipd. Zadovoljen?

Aha... :palec:

Se mi je zdelo da bo nakaj podobnega. :vragec: xrolleyesx

Nisem sicer čist "bos" v teh zadevah ampak tolk pa spet ne vem... x:Dx

Hvala za informacijo... :palec:

x:)x :palec:

Sicer pa sem se spomnu še enga nemilega dogodka povezanga z Romi, ki pa niti približn ni dobil te razsežnosti......a se kdo spomni še ne tako davno, ko so naši vrli soslovenci v romski vasi vrgli bombo in men se zdi ubili eno al dve ženski.... :inocent: Ni blo vredn komentarja? x;)x

K. Čapek

x:)x :palec:

Sicer pa sem se spomnu še enga nemilega dogodka povezanga z Romi, ki pa niti približn ni dobil te razsežnosti......a se kdo spomni še ne tako davno, ko so naši vrli soslovenci v romski vasi vrgli bombo in men se zdi ubili eno al dve ženski.... :inocent: Ni blo vredn komentarja? x;)x

Ja, se spomnim.

Mislim da je bilo to lani.

Samo kolikor se spomnim takrat ni šlo za kakšno nestrpnost do Romov.

Šlo je za nek sumljiv posel in to naj bi bilo kao maščevanje "nategnjenih"... :vragec:

Žal sta bili dve nedolžni žrtvi.

Hehehe, prav Bučar, če država ne uveljavlja svoje avtoritete (in to se tiče tko vizavi romov prej kot sedanje situacije) ne več, da ni pravne države, ampak ni več države v nbenem smislu.... x;)x

Ja, se spomnim.

Mislim da je bilo to lani.

Samo kolikor se spomnim takrat ni šlo za kakšno nestrpnost do Romov.

Šlo je za nek sumljiv posel in to naj bi bilo kao maščevanje "nategnjenih"... :vragec:

Žal sta bili dve nedolžni žrtvi.

Aja? Zanimiv, kolk se jaz spomnim po prebranem iz Večera je naročnik bombe obljubljal po milijon tolarjev za vsazga mrtvega roma ipd. ......verjetn res sam iz poslovnega razočaranja. x;)x In.....tud, če bi bil posel (veš kolk slovencev v poslu nategne druge slovence?) a bi v primeru, da bi bil un na drugi strani posla slovenc, tud bombe metal? Močno dvomim.... x^x

Gre samo za to, da vidimo vse zadeve, vso širino problema, ne sam enostransko......pa mal spomnim nas še česa kdaj, tko......uzput.

K. Čapek

Hehehe, prav Bučar, če država ne uveljavlja svoje avtoritete (in to se tiče tko vizavi romov prej kot sedanje situacije) ne več, da ni pravne države, ampak ni več države v nbenem smislu.... x;)x

Aja? Zanimiv, kolk se jaz spomnim po prebranem iz Večera je naročnik bombe obljubljal po milijon tolarjev za vsazga mrtvega roma ipd. ......verjetn res sam iz poslovnega razočaranja. x;)x In.....tud, če bi bil posel (veš kolk slovencev v poslu nategne druge slovence?) a bi v primeru, da bi bil un na drugi strani posla slovenc, tud bombe metal? Močno dvomim.... x^x

Ko ravno od bomb... :vragec:

Tud kakšen Slovenec jo faše, sem in tja...

Evropa je prišla k nam na vseh področjih.

Je pa bil res en posel, nezakonit, da se razumemo.

In je šlo za maščevanje.

In vsi taglavni akterji so bili Slovenci.

Hehehe, prav Bučar, če država ne uveljavlja svoje avtoritete (in to se tiče tko vizavi romov prej kot sedanje situacije) ne več, da ni pravne države, ampak ni več države v nbenem smislu.... x;)x.

Ja, s tem bi se strinjal, žal... :vragec:

Ne samo zdaj in ne samo pri tej zadevi z Romi...

Tud za nazaj...

Je več primerov ko se lahko vprašamo ali je ta država sploh začela funkcionirat...

Jp. x^x

Jp. x^x S tem, da ni za biti pretirano kritičen, ker tko slabo nasploh pa spet ni, verjetn so to opazili vsi, ki so kaj po svetu šetal, pa magar sam po evropi. Je pa potrebna neka senzibilnost države, da čuti bleme, ki odstopajo in ki lahko postanejo nevarni, če eskalirajo.....K jih ravno poslušam zravn, tko k pravi Godinova.....da zakoni veljajo za vse enako je pač idealističen pristop, bolj želja, težnja k realnost.......K za začetek že zakoni manj veljajo za tiste, ki so spretnejši, izmuzljivejši, tud bogatejši, vplivnejši........tko to je, čeprav sam tega niti malo ne odobravam, sam realist pa treba biti. Tudi iz Romov ne mormo slovencev nardit, madona, pa četudi bi nam to nekak uspelo, se pojav vprašanje, če si to sploh želimo.... x;)x :vragec:

K. Čapek

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...