Skoči na vsebino

Romi

alef

Recommended Posts

Guest sstane
Mick, šele delnica države bo vzpostavila stanje, da boš lahko nekoga kaznoval zato, ker krade. Kajti, če mora krasti zato, da lahko sploh preživi, je to njegova temeljna pravica človeka.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 1,5k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Žal je res zelo pogosto tako, da so storilci kaznivih dejanj, še zlasti takih "bl enostavnih" kot so goljufije, tatvine, zatajitve ipd. socialno ogroženi, ne glede na narodnost, etnično skupino......Ajd, grem jaz, sn sesut, upam, da bom lohk zaspal.....lahko noč. x:)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

:) na žalost ni več smešno, tko je to s našimi "Republikanci" ful se lahko izživljam nad kolegi, ki so glasovali za tole vlado, pa mi noben ne zameri... :) bo treba obudit tisto idejo o LNF stranki, da malo pometemo s temile urbanservativci....

Jap se strinjam, treba po preit iz besedičenja na dejanja..... :palec:

Ko ravno od bomb... :vragec:

Tud kakšen Slovenec jo faše, sem in tja...

Evropa je prišla k nam na vseh področjih.

Je pa bil res en posel, nezakonit, da se razumemo.

In je šlo za maščevanje.

In vsi taglavni akterji so bili Slovenci.

Ja, s tem bi se strinjal, žal... :vragec:

Ne samo zdaj in ne samo pri tej zadevi z Romi...

Tud za nazaj...

Je več primerov ko se lahko vprašamo ali je ta država sploh začela funkcionirat...

Hmm videm, da se še vedno gibljemo v preteklosti... pa saj ste kot vlada že 2 leti na oblasti pa še vedno ponavljajo, valijo krivde na prejšne vlade... tudi na tiste izpred 12 let.... halooo, a se bomo kaj v prihodnost zazrli al.... smo se zaciklali v preteklosti???

Piš-oči so se preselili v temo o Piramidi. x:o)x

P.S. Ebor, vseeno je, kako je kdo zastopil tvoje pisanje in zakaj si nekaj rezal in česa ne in zakaj ne.

Vsak zastopi natanko tako, kot sam hoče.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Ja. Ker sta branila svojo zidanico (zasebno lastnino) pred izropanjem.

aha, ampak se zivi model not? :8): SVOJO, zasebno in tako dalje. Fino. On je not v glavnem.

k ene pa kar izzhenejo a ves.

Alef: Policaji taborniki! :D :D

To bo, ja.

In se policaji inkasanti. x:o)x

Nino, saj sem ze tud jaz gruntala (LN stranka), sam saj ves..... pol mors isti jezik govort kot oni, sicer te ne razumejo in ti ne njih, men je pa bolj vsec moja shpreha. x;)x xDDx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Butast izgovor. Dobro veš, da ima prav.

Ja. Ker sta branila svojo zidanico (zasebno lastnino) pred izropanjem.

Nehaj lagati. To niso bili vrli Slovenci, ampak je šlo zgolj za obračun med Cigani.

Butast komentar. Ker dobro veš, da ne more vedeti ali ima prav.... x;)x

Nehaj lagati, ko najhujši Cigan. x:px Za noben obračun med Romi ni šlo, mal spremljaj poročila in nerumeni tisk npr. o sojenju, pa ti bo mogoč kaj jasno, čeprav dvomim.... x:px

K. Čapek

Seveda vem, da ima prav. Saj so dejstva znana. Ti pa, ker ti dejstva niso všeč, spet po svoji navadi, zahtevaš, da lahko govori samo tisti, ki je bil zraven.

Jaz ne lažem, lažeš pa ti. Ni šlo za nobeno ksenofobijo. Šlo je za en obračun med mafijci.

Seveda ne veš ali ima prav. Katera dejstva so znana? Da tisti, ki ga je poškodoval, ni Rom? :inocent: x:px A res? Ne, govori res lahko vsak, verodostojno pa predvsem tisti, ki je bil zraven ali pa tisti, ki je seznanjen z dokazi, če ti obstajajo.

Ne, jaz ne lažem, lažeš pa ti. x:px Pa si že mal spremenil stališče....torej ni šlo za obračun med Romi, ipak? x;)x x:px

K. Čapek

Piš-oči so se preselili v temo o Piramidi. x:o)x

P.S. Ebor, vseeno je, kako je kdo zastopil tvoje pisanje in zakaj si nekaj rezal in česa ne in zakaj ne.

Vsak zastopi natanko tako, kot sam hoče.

Ja se strinjam, najverjetneje tudi jaz delujem tako... x;)x

3B: Po moje židje tudi ne marajo Romov. Ker težko kaj izcuzajo od njih.

Hehehehe, ja precej logično razmišljanje... :palec:

Jaz ne lažem, lažeš pa ti. Ni šlo za nobeno ksenofobijo. Šlo je za en obračun med mafijci.

:inocent: Veš kaj me zanima ! Po čem ti definiraš "mafijca" ? Tatove na kokoši ali... !? x:Dx x:o)x

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

Hehe, marsikaj, če kdo hoče videt.....

No, pa dajmo en del člena Kazenskega zakonika, ki je najbl primern za tekočo blematiko: 300. člen KZ prav : "Kdor izziva ali razpihuje narodnostno, rasno ali versko sovraštvo, razdor ali nestrpnost, ali širi ideje o večvrednosti ene rase nad drugo ali daje kakršnokoli pomoč za rasistično dejavnost, ali zanika, zmanjšuje pomen, odobrava ali zagovarja genocid......se kaznuje z zaporom do dveh let. Me prav zanima kolk postov na naših žgočih temah se bi dalo tu not zajet... x;)x

Nasploh pa še imamo recimo kazniva dejanja: "preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, napad na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, sodelovanje v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje, hujskanje k upiranju (kdor druge hujska k nasilnemu upiranju zakonitim odločbam ali ukrepom državnih organov ali proti uradni osebi, ki opravlja uradno dejanje) ipd. Zadovoljen?

Mick jaz pa predlagam, da ta post objavljaš kar sproti. Na vsaki novi strani na novo. Mogoče bo le kaj pomagalo.

Dejstvo je, da je to, da je Jelinčič tako popularen s svojo nestrpnostjo do Ciganov (še strpni dr. Bučar pravi, da je ta izraz pravilen in ne Rom), zaradi tega, ker so Hanžek, leve stranke in levi "intelektualci", nastopili tako pristransko in nestrpno do domačinov.

Vsi so obsojali domačine, kakšni ksenofobi in nestrpneži, da so, jih zmerjali z drhaljo in podobnim. Nič pa ne rečejo o tem, da že 12 let trpijo pod nasiljem Ciganov, ki jim kradejo, jim grozijo, sodu pa je izbilo dno to, da so tako pretepli domačina, da je še danes v komi - po več kot enem mesecu. Vsakemu normalnemu človeku enkrat prekipi.

:palec:

aha, ampak se zivi model not? :8): SVOJO, zasebno in tako dalje. Fino. On je not v glavnem.

k ene pa kar izzhenejo a ves.

Se mi zdi, da je jasno, kdo je tisti, ki PRVI ni imel odnosa do tuje lastnine in zakonitosti.

Sicer pa lastnine romom nihče ne oporeka, niti jim ni bilo nič ukradeno.

Tudi mene skrbi v to smer.

Kako gre že tisti citat, ki si ga enkrat navedu?

"Ljudje se ne smejo bati države, ampak se mora država bati ljudi", se mi zdi. Iz V kot vendeta x;)x

Kdo mi to pravi!

Kot da si ti pokazal kaj razumevanja in strpnosti do reakcije domačinov :vragec:

Nasploh pa še imamo recimo kazniva dejanja: "preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, napad na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, sodelovanje v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje, hujskanje k upiranju (kdor druge hujska k nasilnemu upiranju zakonitim odločbam ali ukrepom državnih organov ali proti uradni osebi, ki opravlja uradno dejanje) ipd. Zadovoljen?

Ve se, kateri so prvi kršili zakone, pa se proti njim ni ustrezno ukrepalo!

Hehehe, prav Bučar, če država ne uveljavlja svoje avtoritete (in to se tiče tko vizavi romov prej kot sedanje situacije) ne več, da ni pravne države, ampak ni več države v nbenem smislu.... x;)x

Zadnjič si mi pa razlagu, da je do države potrebno imet spoštovanje :vragec:

Ko sem napisu, da take države ne morem spoštovati, si me kritiziru.

Ko pa ena avtoriteta pove enako, se pa s tem strinjaš.

Iz tega se kaže, da gledaš samo, kdo kaj reče, ne pa, kaj kdo pove :vragec:

Predvsem pa mora država biti POŠTENA, zgolj v taki držbi je večina lahko redoljubna!!!

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

x:Dx x:Dx ....ti si prava šaljivka. Sam če te človek bere pa dobi občutek, da si zrastla v avstroogrski..... xcivx x:Dx In seveda so pol stvari iz tvoje perspektive videt popolnoma drgačne.... x:px

Mogoče se ti zdi čudno, ampak komunistična ideologija ni povsem uničila starih vrednot, malce pa je še ostalo.

Eh, no, saj vem, da sposobnosti dojemanja nimaš glih razvito. Tvoja gledanja so kot da bi zrastla v avstroogrski...... x;)x

Res je, težko razumeš, da so nekatere vrednote večne :sori:

Pa menda res ne misliš, da so šli policaji odstranjevat barikade zaradi Strojanovih. Tega sam niti slučajno ne verjamem. Saj je njim bilo jasno, da se Strojanovi ne bodo vrnili. To je policija v tistem trenutku že vedela.

Sevede so šli razbijat barikade zaradi strojanovih, zaka pa misliš, ker je tista "leva" cesta strateško velepomembna. :vragec:

In po čem sklepaš, da je policija v tistem trenutku vedela, da se strojanovi ne bodo vrnili :eek: ? Imel so jasen namen, da se vrnejo, policija jih je hotla samo malo zadržat, toliko, da razbijejo barikade.

Ti boga... :eek: :eek: :vragec:

Zdajle se mi je posvetil... x:Dx

Ko sem gledal Piramido in bral tukaj tisto belo rožco... x^x

Bela vrtnica je Jelinčič! x:Dx x:Dx x:o)x

Mura je pa verjetno Muc x;)x

Ja, seveda. Ambrušani bodo (spet) vzeli stvari v svoje roke in Janša bo padu...... xcivx Pih.... xrolleyesx Samo pol me zanima koga boš ti volu :inocent: .....aja, ti si bl Bajukov......u bemtiš, zdej mi je jasn kaj si tko jezn na Janšo, nea vas uboga ha, pa drobnič pa to...jejhata, jejhata..... x:o)x x8Dx

Nism trdu, da bo Janša padu.

Ampak da bo na naslednjih volitvah dobil manj glasov, kot na zadnjih.

Zato pa je to žal idealna prilika za jelinčiča, da se spet promovira.

In v tem se skriva vsa neumnost hanžkove neobjaktivnosti, nezmernosti, slabe ocene dejanske situacije in politikantstva.

Romi so etnična skupina, ki živi predvsem v evropskih državah: Romunija, Slovaška, Grčija, Turčija, Madžarska in Slovenija. Izhajali naj bi iz Indije. V Evropi jih živi 8 do 10 milijonov.

Etnična oznaka Cigan se v sodobnem času v evropskih jezikih in tudi v slovenskem opušča. Nadomešča jo ime Rom, ki v romskem jeziku pomeni poročenega moškega in hkrati človeka.

8. aprila leta 1971 je bil v Londonu prvi svetovni kongres Romov in v spomin na ta dogodek je bil 8. april izbran kot njihov svetovni dan.

x;)x

Bojevnik ima čas le za brezhibnost; vse drugo namreč izčrpava njegovo moč - brezhibnost pa jo povečuje.

Santos, izpustil si Francijo, Italijo in Češko, tam jih je polovica x;)x

x:Dx Pa kaj moreš vsem to povedat ?! x;)x :palec:

Aniway, počasi se poslavljajo od italijanov...baje v prihodnosti se vidijo na Šwedskem !? :inocent: :eek: x:Dx

Romi so etnična skupina, ki živi predvsem v evropskih državah: Romunija, Slovaška, Grčija, Turčija, Madžarska in Slovenija. Izhajali naj bi iz Indije. V Evropi jih živi 8 do 10 milijonov.

x;)x

pozabil si makedonijo, tam jih je pa res ogromno x:Dx

moje stališče do romov pa je enak kot do vseh drugih ljudi, maš dobre rome, tako kot tud slabe, isto je pri vseh narodih. Osebno imam 2 zelo dobra prijatelja ki sta roma in lahko rečem, da sta izjemna človeka v vseh pogledih.

Imajo pa romi smolo, da vse mečejo v isti koš, ljudje imajo preveč predsodkov do njih - to pa je "ozkost" ljudi,

tist, ki je bolj širokega spektra mišljenja, nikoli ne bo sodil človeka po tem kar je, ampak po njegovih dejanjih...

kar se pa tiče primera Strojan, pa se mi zdi zelo sramotno za celo državo Slovenijo, da ne znajo rešit tega konflikta oz. že to, da je sploh do njega prišlo - kar kaže na nesposobnost vodilnih ljudi v Sloveniji!

O družini Strojan pa neb nič povedal, ker jih ne poznam, tako da ne morem sodit kaki so...

lp

honor and respect

pozabil si makedonijo, tam jih je pa res ogromno x:Dx

moje stališče do romov pa je enak kot do vseh drugih ljudi, maš dobre rome, tako kot tud slabe, isto je pri vseh narodih. Osebno imam 2 zelo dobra prijatelja ki sta roma in lahko rečem, da sta izjemna človeka v vseh pogledih.

Imajo pa romi smolo, da vse mečejo v isti koš, ljudje imajo preveč predsodkov do njih - to pa je "ozkost" ljudi,

tist, ki je bolj širokega spektra mišljenja, nikoli ne bo sodil človeka po tem kar je, ampak po njegovih dejanjih...

kar se pa tiče primera Strojan, pa se mi zdi zelo sramotno za celo državo Slovenijo, da ne znajo rešit tega konflikta oz. že to, da je sploh do njega prišlo - kar kaže na nesposobnost vodilnih ljudi v Sloveniji!

O družini Strojan pa neb nič povedal, ker jih ne poznam, tako da ne morem sodit kaki so...

lp

x;)x :palec:

Ve se, kateri so prvi kršili zakone, pa se proti njim ni ustrezno ukrepalo!

Zadnjič si mi pa razlagu, da je do države potrebno imet spoštovanje :vragec:

Ko sem napisu, da take države ne morem spoštovati, si me kritiziru.

Ko pa ena avtoriteta pove enako, se pa s tem strinjaš.

Iz tega se kaže, da gledaš samo, kdo kaj reče, ne pa, kaj kdo pove :vragec:

Predvsem pa mora država biti POŠTENA, zgolj v taki držbi je večina lahko redoljubna!!!

No, saj je lepo, da na koncu ipak priznaš, da je tudi druga stran kršila zakone, pa tudi ti si se temu po mojem skromnem mnenju zelo približal. x;)x Samo tu je sedaj en problem......kot vsi vemo so nekateri romski kršitelji zakonov iz družine Strojanovih v zaporu, njihova družina pa pregnana..........Nič pa ni znano, da bi ali bodo kaznovani tudi kršitelji zakonov med slovenci..... x:px x;)x

To je seveda tvoj interpretacija mojih besed, ki zanimivo, nikoli ni skladna s tem kar sem dejansko napisal. Kot da bereš samo sebe.....Če pa govoriš o pošteni državi.....da bo država poštena, se bo glede na vsa dogajanja poleg dela Strojanovih v kazenskem postopku moral znajti tudi del slovencev, mar ne? x;)x

Mick jaz pa predlagam, da ta post objavljaš kar sproti. Na vsaki novi strani na novo. Mogoče bo le kaj pomagalo.

Dvomim, da bi kaj pomagalo določenim. Verjetno se tudi tolažijo s svojo kao internetno anonimnostjo, ki pa je seveda samo navidezna, brez posebnega problema se da ugotoviti vsakega od nas. No, saj berem, da se je v kazenskem postopku znašel nekdo zaradi kao anonimnega net žaljenja predsednika vlade, torej se net, forumi itd. opazujejo tudi iz strani pristojnih služb, pa bodo že oni ocenili kako in kaj......

Nism trdu, da bo Janša padu.

Ampak da bo na naslednjih volitvah dobil manj glasov, kot na zadnjih.

Zato pa je to žal idealna prilika za jelinčiča, da se spet promovira.

In v tem se skriva vsa neumnost hanžkove neobjaktivnosti, nezmernosti, slabe ocene dejanske situacije in politikantstva.

No, bomo videli, če bo Jelinčič 2008 dobil kaj več glasov.......Hanžek pa je moral reagirati....že če berem tvoje poste nekaj časa nazaj, polne posploševanj, širjenja lažnih in prirejenih informacij (in to vedoma), nestrpnosti.......Vse njegove "kvalitete", ki si mu jih pripisal, pa so zelo značilne tudi zate.

K. Čapek

http://www.strojan.tk/ hehe mi je tole glih en kolega poslal xDDx

Smo že videl... xrolleyesx x:Dx :palec:

Pa ne reži se tolk, da ne boš pljeskavica ratal... x:Dx :vragec: x:o)x

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Dnevnik-Kronologija-Strojanovi

Pa še malo drugačna zgodba...

Drugačen pogled...?

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

so se pa potrudl....

drugac pa, hvala za linka Alef. :palec:

tam ko si komentiral jelincica, se cist strinjam s tabo. :palec:

*

Drugace pa: ko je skoz govor o kriminalnih dejavnostih strojanovih.

Imamo primer znanega slovenskega prevoznika, ki je prevazal heroin in druge trde droge. Na gro. Nic se ne spomnim, da bi se sosedi zbunili in ga, mafijca (ki je spljackal seveda ohoho vec kot pa par kokoshi), seveda NISO izselili, pravzaprav jim -JASNO- kaj tacga sploh na misel ni prislo.

pa najbrz tud s takim ni prijetno zivet, prec lohk pride banda in majo strelski obracun, ce gre za take scene.

ampak seveda - model NI cigan. xyesx

tako da to seveda JE gonja prot romom (je pa res, da so, kot kazhe, strojanovi oz. nekateri clani te druzine, res z dost zhavb namazani, sam - se trobcheva bajta se vedno stoji, njega so IZSELILI samo v zapor. kot se pac naredi, ce kdo naredi kaznivo dejanje in se mu slednje dokazhe).

that's it.

Drugac pa: pishtole in puske na nagrobniku! :D svasta!

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...