Indy 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Če tolk veš o Romih, kot veš o čem imam jaz blage veze glede Slovencev in tranzicijskih časev, pol je tko vse jasn..... Mick je Rom Kako zlo mal je potrebn, da folk pokaže svojo kao neobstoječo nestrpnost.... Da posploševanja sploh ne omenjam. Ja jebat ga Mick, dve preveč različne mentaliteti in ker so "Slovenci"( v narekovajih pišem ker so Romi tut Slovenci glede na to kok časa že živijo pri nas) v večini je pač tko da večina hoče podredit manjšino svojim pravilom.To je ravno tko kokr če bi šu ti zdej rečmo v eno aristokratsko famijljo žvet in bi mogel vse delat po njihovih normah.Normalno bi se ti strgal po določenem času ker nisi v tem rastu gor enako bi lahko rekel za sebe.Romsko problematiko se more reševat počasi z programi ki bi morali potekati tudi 15 let če bi bilo treba.Zdej pa vsak hoče čez noč narest iz cigana slovenca ki bi živel po teh pravilih.Tko ne gre.Mogla bi se ustanovit neka neprofitna organizacija z dobrim kadrom ki bi se lotila te problematike počasnega vključevanja romov v slovensko povrečje.Jim pokazat prednosti tega itd.Seveda tisti ki bi to hoteli in verjamem da bi jih veliko bilo v to zainteresirano.Če človeku ne daš znanja bo sam do njega težko pršu.Povrečna slovenska pamet pa razmišla da kr čez noč morjo živet kot mi al pa naj grejo drugam, kar je narobe.Treba sej v romsko kožo postavt glede na njihovo tradicijo, običaje in zakaj je tako kot je.Sicer pa če so to rešili v prekmurju ne vem zakaj ne bi še drugje.Seveda je Novo mesto leglo nestrpnosti prema njim in to se tudi vidi v razvoju roma v teh parih desetletjih.Pa zaboga smo v 21. stoletju ej.Tle so meje narodov zabrisane in kjer je naloga povezovanje, učenje en drugega, strpnost.Mi se pa tle gremo ene scene svojih problemov :xx!: .Če človek ni zadovoljen sam z sabo ga moti tut ptiček ki čivka nad njegovo glavo Pa dejte že nehat gledat na človeka kako zgleda ampak kakšen je po karakterju prosm.Sam poznam veliko Romov.In ravno tako je kot pri drugih narodih je tudi pri njih: nekateri so barabe,kradljivci,dobri, prijazni, itd. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 dobivajo bajne doklade in socialno podporo...hec kaksna je tale fama s temi dodatki "bajnimi". predpostavljam, da iste cifre so za rome bajne, za slovence pa sramotne.k vsi jamrajo, da kok je vse gnilo pa mal po0dpore, sociala v k*, sam kako, za rome je pa vse cist drugac in gre za bajne vsote? moja znanka je porocena s tujcem in ima vec otrok. Po Ljubljani so se razsirile govorice, da ma zato tok otrok, k itak "bajne dodatke" dobiva, tako tu v slo, kot iz one drzave, katere drzavljan je mozh.in tko je kao 'znano' in 'vsem jasno', kok da vlecejo na dveh koncih cash.resnica pa je, da NIC ne dobivajo s strani one druge drzave.ampak vsi sklepajo, da ker gre za drzavo z visokim standardom, da "ziher morajo dobivat bajne cashe".vendar NI tako... tako da, ko nekdo o nekom rece, ta pa dobiva bajne podpore in dodatke, sem vedno skepticna.nenazadnje, kako ves, kolk dobijo?ocitno premal, ce si ne morjo knjiznice privoscit. * Emanuel, hecno in zanimivo primerjavo si dal s kekcem... vcer ga nisem gledala, tako da vtis ni svez, sem pa mal razmisljala in moram rect, da si dal dober primer. v bistvu je res to... in ko sem naknadno razmisljala, sem se spomnila, da me je ze kot otroka motil, da se nekak... niso mogl zment pa da so mu bajto pozhgal al kaj je ze blo... se mi je kar smilil bedanc, ker v bistvu bi pa glih skor dobr ratal. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
bianka 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 "tako da, ko nekdo o nekom rece, ta pa dobiva bajne podpore in dodatke, sem vedno skepticna.nenazadnje, kako ves, kolk dobijo?ocitno premal, ce si ne morjo knjiznice privoscit." Knjižnico si menda lahko privoščijo, če hodijo v njo po kasete in DVD-je. Samo trapasto se jim zdi vpisnino plačevat. Če pa hodijo po kasete in DVD-je to pomeni, da imajo tudi video in DVD plejer. Pri nas doma ju recimo nimamo. Ok. bajne doklade. Bajne izpadejo potem, ko jim ni treba vrtca in šole plačevat. Ostali pa morajo vse to plačevat brez pardona in ne izpadejo več bajne. Lahko se vi ljubljančani oglašate, ko komajda srečate kakega Roma. Me zanima, kako bi mislili o njih, če bi vam v hišo vdrli, vsa jabolka obrali, ali pa šarili po garaži, brskali po kontejnerjih... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Lahko se vi ljubljančani oglašatepa smo spet pri tem...sory k sem iz Ljubljane. lahko je pa vam, a ves, k mate jabolka pa njive pa garazhe pa taksno sploh. da o hisah ne govorim. jaz namrec nc od tega nimam, pa mi tud ne romi ne nihce drug ne more nc vzet, kul v bistvu a ne?tistemu, ki nima nic, mu nic ne manjka in se - nic mu ne morjo vzet. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 12. december 2006 Avtor Prijavi Deli 12. december 2006 http://www4.slikomat.com/06/1212/011215wpsp.jpg Iz Poleta, prejšnji teden.Malo o Romih, malo o Slovencih... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 "tako da, ko nekdo o nekom rece, ta pa dobiva bajne podpore in dodatke, sem vedno skepticna.nenazadnje, kako ves, kolk dobijo?ocitno premal, ce si ne morjo knjiznice privoscit." Knjižnico si menda lahko privoščijo, če hodijo v njo po kasete in DVD-je. Samo trapasto se jim zdi vpisnino plačevat. Če pa hodijo po kasete in DVD-je to pomeni, da imajo tudi video in DVD plejer. Pri nas doma ju recimo nimamo. Ok. bajne doklade. Bajne izpadejo potem, ko jim ni treba vrtca in šole plačevat. Ostali pa morajo vse to plačevat brez pardona in ne izpadejo več bajne. Lahko se vi ljubljančani oglašate, ko komajda srečate kakega Roma. Me zanima, kako bi mislili o njih, če bi vam v hišo vdrli, vsa jabolka obrali, ali pa šarili po garaži, brskali po kontejnerjih... Če ga nimaš si ga pa kup.DVD namreč.Govoriš kokr da stane 1000000000 Sit.Vsak problem ma svojo rešitev in to delat preko ksenofobije v smislu : oni so to,jest mam pa to je bedarija.Vsak ma svoj lajf za kjerga odgovarja.Kaj majo,nimajo drugi je njihov problem.Ni tko.Če pa te moti okolica potem je čas da na sebi nardiš nekej v smislu da boš zadovolna z tem lajfom, ker sedaj očitno nis če te motijo drugi.Zaklen garažo,sprav jabolka,zaklen kontejner.Pa je zadeva rešena na diskreten način brez problemov.Če sm bil jest prsiljen delat podobne stvari v Kranju med necigani, ne vem zakaj tut ti ne bi ti med njimi.Vsi ljudje smo isti v osnovi.Cigan bo spremenil sam sebe z pravim vodstvom in usmerjanjem na bolj prijazen človeški način, z agresijo in odkrito ksenofobijo pa bomo dobili ravno nasprotno Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Ni ne tič ne miš. Kdo je Kališnik in kaj je povedal? Zelo veliko in hkrati čisto nič.Ne razumem, kaj sploh je hotel povedati, v čem je poanta v celoti.Pa nisem en osel. (Kajti osel gre samo enkrat na led...) Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 ..vsak clovek je clovek... samo neglede na njegove korenine si tut jaz ne bi zelel za soseda nekoga, ki ima v odsjeju 138 al kolk ze kaznivih dejanj... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Ni ne tič ne miš.... in kaj je povedal? Zelo veliko in hkrati čisto nič.Ne razumem, kaj sploh je hotel povedati, v čem je poanta v celoti.se strinjam. mi je cist vsec pisanje blo, ampak sem isto pomislila, ja - IN? kaj? ja, samson, sam saj obstajajo tud kaksni taksni sosedi, ki niso romi, ki so cist lepo slovenci... pac, treba je bivat skup z ljudmi, takle mamo, smo druzba, ta folk pa je tud druzba naredila takega, kot je in kar je postal. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 12. december 2006 Avtor Prijavi Deli 12. december 2006 Ni ne tič ne miš. Kdo je Kališnik in kaj je povedal? Zelo veliko in hkrati čisto nič.Ne razumem, kaj sploh je hotel povedati, v čem je poanta v celoti.Pa nisem en osel. (Kajti osel gre samo enkrat na led...) se strinjam. mi je cist vsec pisanje blo, ampak sem isto pomislila, ja - IN? kaj? . Ja, točno to.Ne tič ne miš. Kdo?Novinarji, Romi, Jelinčiči, Muhiči, Slovenci... Mesec in pol smo brali, poslušali, tudi sami lapali o tej problematiki.In postajalo je vse bolj zapletno, prepleteno, skrivnostno... x!x S Pikotom sva celo golaž kuhala iz tega... Kališnikov članek...Tudi jaz ne vem kdo in kaj je on, poznam samo njegove članke v Poletu.Ampak zame je ta članek slika Slovenije in Slovencev v tem mesecu in pol.Ko zaradi ene stvari pride na dan še tisoč podrobnosti, malenkosti, neumnosti, osebnih obračunavanj in prepirov.Ko vsak hoče pristavit svoj piskrček.Ja, tudi jaz sem ga... Ja, ne tič ne miš, kaj je potem... ...netopir Ali pa golaž... Samo meni je bolj podobno mućkalici... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 mućkalici... ja saj. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 ja, samson, sam saj obstajajo tud kaksni taksni sosedi, ki niso romi, ki so cist lepo slovenci... pac, treba je bivat skup z ljudmi, takle mamo, smo druzba, ta folk pa je tud druzba naredila takega, kot je in kar je postal. se strinjam imamo različne sosede, sploh v naših silosih smo pomešani in z vseh vetrov pritepeni.Vsak ima svoje navade in tradicijo, ter pogled na lajf. In kdo potem postavlja norme normalnosti v današnjih časih ? Imamo mi res vedno prav? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Knjižnico si menda lahko privoščijo, če hodijo v njo po kasete in DVD-je. Samo trapasto se jim zdi vpisnino plačevat.Sevede se jim zdi trapasto, ko pa so navajeni, da vse dobijo zastonj.Romi imajo slovence itak zgolj za molzne delavne živali, ki na svetu zgolj za to so, da delajo, medtem ko so romi celo življenje na taborjenju, delo jim je očitno pod čast, zato pa imajo "civile", da jih molzejo.Sevede pa je največji problem v slovenskih kvizlingih :xx!: , ki rome podpirajo. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 verjetno pac vecina, Pacl... postavlja norme....Mi? Ki smo kdo?a ves.... mi lunatiki, mi vegetarijanci, mi zivaloljubci, mi okoljevarstveniki.... mi meshanci, mi slovenci, mi crnogorci, mi gorenjci, mi dolenjco, mi romi, mi muslimani...vse smo Mi. zal je tko, da ima prav tisti, ki je bolj glasen, in pa tisti, ki ima vec casha (ki ga ima velikrat itak tud zato, ker je, kot bolj glasen, pogosto tudi bolj brezobziren). Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Ja jebat ga Mick, dve preveč različne mentaliteti in ker so "Slovenci"( v narekovajih pišem ker so Romi tut Slovenci glede na to kok časa že živijo pri nas) v večini je pač tko da večina hoče podredit manjšino svojim pravilom.Res je, pričakujem, da zakon velja za vse. Imaš s tem mogoče probleme, se ti zato zdim nestrpen Kakšni Bernardi jaklin se mogoče zdi blazno romantično, da romi lepo taborijo, potem pa kar rabijo pač poberejo na njivi. Tistemu, ki na njivi gara, da nekaj malega pridela, pa se to ne zdi tako romantično. Ljudje, ki so vzgojeni tako, da je pač treba delati in da je grdo krasti so verjetno res mal nestrpni do ciganov. vsekako je ena jaklinka lahko veliko bolj tolerantna do njih, saj je cel življenje - in še vedno! - dobro živela na račun tega, da je bla ena komunistična p****. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Sicer pa če so to rešili v prekmurju ne vem zakaj ne bi še drugje.Seveda je Novo mesto leglo nestrpnosti prema njim in to se tudi vidi v razvoju roma v teh parih desetletjih.Pa zaboga smo v 21. stoletju ej.Tle so meje narodov zabrisane in kjer je naloga povezovanje, učenje en drugega, strpnost.Mi se pa tle gremo ene scene svojih problemov :xx!: .Če človek ni zadovoljen sam z sabo ga moti tut ptiček ki čivka nad njegovo glavo Sem že nekajkrat razložu, da so romi v prekmurju pač avtohtoni in tam živijo že več stoletij, medtem ko so na dolenjsko večinoma prišli pa letu 55 iz bosne in se naselili v bližini vojašnic (prostitucija), zato je med njimi tudi velika kulturna razlika. Poleg tega v prekmurju nikoli niso tako tolerirali kriminalitete romov, kot na dolenjskem zadnjih 15 let, zato se tudi kriminaliteta ni tako tazvila. Ti pa povsem zamešaš vzrok in posledico. Na dolenjskem so ljudje povsem upravičeno nestrpni. Romi na dolenjske so večinoma zlo konfliktni in potrebujejo nad sabo trdo roko policije in sodstva, drugače povsem podivjajo. So veliko manj socializirani kot prekmurski, in tudi nimajo potrebe, saj večinoma lepo živijo brez dela. Ravno zato, ker smo v 21. st., bi pričakoval, da je že čas, da bi se tudi romi socializirali. Primerjat probleme, ki jih imajo nekje z romi, s čivkanjem ptička na veji je bebavo in maloumno! predvsem pa žaljivo, in se sploh ne spodobi za enega, ki se ima za "indigo". Mal empatije tudi do domačinov bi ti priporočil, preden duhovičiš. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 pa kaj je zdaj to? zakaj udrihat po nekom, zhalit in zmerjat!kaj ma to zveze z romi? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Sevede se jim zdi trapasto, ko pa so navajeni, da vse dobijo zastonj.Romi imajo slovence itak zgolj za molzne delavne živali, ki na svetu zgolj za to so, da delajo, medtem ko so romi celo življenje na taborjenju, delo jim je očitno pod čast, zato pa imajo "civile", da jih molzejo.Sevede pa je največji problem v slovenskih kvizlingih :xx!: , ki rome podpirajo.Glej, glej, zdaj že razmišlja namesto Romov. Pogosto vsiljuješ meni, da sem rekel nekaj kar nisem, zgleda, da je to poleg posploševanj in nestrpnosti še ena tvojih tipičnih karakternih značilnosti.... Največji slovenski kvizlingi so (poleg domobrancev in dela klera ) slovenski nacionalisti in nestrpneži polni populističnih in nestrpnih ter posplošenih besed, ki nimajo veze z realnostjo in sodobnim svetom ter življenjem v EU. To so pravi izdajalci slovenskega naroda, ki svoje sovraštvo do drugače mislečih in nestrpnost skrivajo pod navidezno skrbjo za slovence, v bistvu pa nam bodo storili samo slabo, če bodo kakorkoli pridobili na pomenu v tej družbi. No, saj za1x jim ne rata, vsaj v zadostnem obsegu ne. Zato pa se pogovarjam tolk s tabo, veš.... Trilitralala.......kak enostavn se je pogovarjat na tvojmu nivoju, to kar uzput poleg dela in poslušanja interpelacije, z levo roko.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 saj je cel življenje - in še vedno! - dobro živela na račun tega, da je bla ena komunistična p****.Hahaha, ti si mojster.........bedarij. Saj včasih se mal potrudiš in zaigraš relativn bl tolerantnega tipa kot si, sam ne zdržiš dolgo, zelo kmal pokažeš kdo in kaj si.....še najbl verjetn sam en izmed nikov belcebuba Žaljiv, podcenjevalen, fašistoiden fijakarski konjiček, ozkosrčn, brez vsaj mikro širine duha, polpismen za zavednega slovenca......Hja, bemu, same žalitve, boš reku.......jaz pa......resnica še tebe mal zaboli. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Pa kak si ti še samska poleg tolk sorodnih duš tukaj kot sta emanuel, belcebub pa še kdo? Hahahaha, ja, to bo, Romi so krivi za tvoj položaj, če neb blo Romov bi živela k carična Še ena, ki ne zna vzeti vajeti za svoj lajf v svoje roke, ji je lažje iskati krivce za svoj položaj v vseh drugih.....Romih, čefurjih, sistemu, kar pač pride Tak trapast post, pa ga še 3x objavi... :xx!: Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Ne bo držal, sn prebral, sam tist kar si na koncu napisala nč ne spremeni.......so poleg že omenjenih za tvoj položaj krivi še tisti, ki kradejo. Revica uboga, se mi prav smiliš..... Pa še neki me zanima......a si ti svojo ritko kdaj premaknila izven Slovenije? K kot pišeš je nisi.......Skor povsod po evropi je več kriminala k pri nas (a jim na splošno gre velik bolje, se verjetn ne smilijo tolk sami sebi k ti) , pa še vedno smo, želeli to vi videti al ne, ena najvarnejših držav na svetu. Seveda nisi sposobna tega niti videt niti ceniti..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Preber si še dopisano.... Ah, modelka, jaz se ne smilim sam sebi in ne jamram non-stop, ampak se ves lajf trudim bit odvisen od sebe, ne pa za svoje neuspehe kriviti druge. Koga zagovarjam? Če že koga, samo Rome k manjšinsko etnično skupino, nikoli in nikjer pa ne zagovarjam nobenih kriminalcev, pa če so Romi, Slovenci, čefurji, homići al pa dvospolniki.... Ne, zarad takih kot si ti ne bo boljše......k ne znajo poskrbt zase, pol pa jamrajo, da so za to drugi krivi..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 12. december 2006 Avtor Prijavi Deli 12. december 2006 pa kaj je zdaj to? zakaj udrihat po nekom, zhalit in zmerjat!kaj ma to zveze z romi? Mućkalica... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 Itak, k je noben ne najde na zemljevidu, če pa že jo, jo zamenjajo s Slovaško.Ja, mogoč tebi podobni res. Zagotavljam pa ti, da tisti, ki morejo vedeti oz. bi naj vedeli in lahko podajo oceno o tem kar sem ti napisal, zelo dobro vedo kje in kaj je Slovenija. No, ja, po tvoje bodo edini od novih članic EU euro prevzel s 1. 1. v Slovaški? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 12. december 2006 Prijavi Deli 12. december 2006 verjetno pac vecina, Pacl... postavlja norme....Mi? Ki smo kdo?a ves.... mi lunatiki, mi vegetarijanci, mi zivaloljubci, mi okoljevarstveniki.... mi meshanci, mi slovenci, mi crnogorci, mi gorenjci, mi dolenjco, mi romi, mi muslimani...vse smo Mi. zal je tko, da ima prav tisti, ki je bolj glasen, in pa tisti, ki ima vec casha (ki ga ima velikrat itak tud zato, ker je, kot bolj glasen, pogosto tudi bolj brezobziren). se popolnoma strinjam, Marsa in menim, da je bistvo vseh teh problemov v : mi in oni in ne le v "enakosti" pred zakonom. seveda, pa tudi v podpihovanju strasti in mržnje, kar je mnogim lažje in bolj zanimivo, kot pa sprejeti ali pa vsaj poizkusiti razumeti drugače misleče z drugimi vrednotami. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.