Skoči na vsebino

Romi

alef

Recommended Posts

ja, samson, sam saj obstajajo tud kaksni taksni sosedi, ki niso romi, ki so cist lepo slovenci... pac, treba je bivat skup z ljudmi, takle mamo, smo druzba, ta folk pa je tud druzba naredila takega, kot je in kar je postal.

..to da jih je druzba naredila men ni noben alibi... sami so pustili, da jih je druzba nardila take...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 1,5k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

pa kaj je zdaj to? zakaj udrihat po nekom, zhalit in zmerjat!

kaj ma to zveze z romi? :angry:

Ne štekam :eek:

Glej, indigo je tukaj v kontekstu nestrpnosti do romov dal primerjavo "Če človek ni zadovoljen sam z sabo ga moti tut ptiček ki čivka nad njegovo glavo", kar je milo rečene, glede na probleme, mal žaljivo do tistih, ki imajo probleme z romi, češ, te ljudi bi itak motil že, če bi jim ptički žvižgali. Saj po moje xnckrivx

Hahaha, ti si mojster.........

A veš kako prav star pregovor (če parafriziram), če micknmu na ta mickenga stopiš zamjavka :vragec: x;)x

Še ena, ki ne zna vzeti vajeti za svoj lajf v svoje roke, ji je lažje iskati krivce za svoj položaj v vseh drugih.....Romih, čefurjih, sistemu, kar pač pride x;)x

Pozabu si komuniste :vragec:

Oziroma, se opravičujem, jih kao dones ni več, danes je udbomafija.

ja, imaš čist prav, je treba udomafiji lest v rit, pa se čist lepo živi, ti sam si lep dokaz za to :vragec:

(sam to ni za vse, nekaterim se to bruha :xx!: )

Emanuel, hecno in zanimivo primerjavo si dal s kekcem... vcer ga nisem gledala, tako da vtis ni svez, sem pa mal razmisljala in moram rect, da si dal dober primer. v bistvu je res to... in ko sem naknadno razmisljala, sem se spomnila, da me je ze kot otroka motil, da se nekak... niso mogl zment pa da so mu bajto pozhgal al kaj je ze blo... se mi je kar smilil bedanc, ker v bistvu bi pa glih skor dobr ratal. x:)x

No, lepo da se strinjava, da je NESTRPNI Kekec kriv za nestrpnost v slovenski družbi, in da to ni v genih x:)x

Sedaj, ko smo definirali, kje je jedro zla, se bomo proti zlu lažje borili :vtz: x:Dx (j**** Kekca :vragec: )

pa smo spet pri tem...

sory k sem iz Ljubljane. :sori: x:o)x

lahko je pa vam, a ves, k mate jabolka pa njive pa garazhe pa taksno sploh. da o hisah ne govorim. x;)x

jaz namrec nc od tega nimam, pa mi tud ne romi ne nihce drug ne more nc vzet, kul v bistvu a ne?

tistemu, ki nima nic, mu nic ne manjka in se - nic mu ne morjo vzet. x:px

Pa še hiše mu ni blo treba zidat, pa garaže, pa jablana mu ni treba obrezovat pa obirat.

Pa hitr se lahko presel, če romi pridejo :vragec:

Tisti pa, ki je veliko truda vložu v svojo hišo, se pa mal težje presel :sori:

Iz Poleta, prejšnji teden.

Malo o Romih, malo o Slovencih... :vragec: :palec:

Tale člank mi je bil všeč, zelo realen :palec:

Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,

da je samo ena čreda, in samo en pastir.

In kdo potem postavlja norme normalnosti v današnjih časih ?

Imamo mi res vedno prav?

No ja, norma, da je pač treba delat, ne pa krast, se mi pač zdi pravilna!

Koga zagovarjam? Če že koga, samo Rome k manjšinsko etnično skupino, nikoli in nikjer pa ne zagovarjam nobenih kriminalcev, pa če so Romi, Slovenci, čefurji, homići al pa dvospolniki....

Zagovarjaš strojanove, med katerimi je kar nekaj kriminalcev. Pol pa trdiš, da ne zagovarjaš kriminalcev x:Dx x:o)x

Kaj si komik, človek ne ve, a naj se ti smeje, al naj joče :o|o:

Ravno zato, ker smo v 21. st., bi pričakoval, da je že čas, da bi se tudi romi socializirali.

SAm na to bi dav repliko ker druzga očitno nis zaštekov x:px .Se bi socializirali če bi se našli ljudje ki bi to znali izpeljat.Z gorjačo v roki bo to teško in bo samo kontra učinek.Morala bi se ustanovid vladna organizacija "človekoljubov" sestavljena iz objektivnih ljudi ki bi se lotili problema.Žal bi šlo v to kar nekej denarja ki bi ga namenila seveda država in davkoplačevalci, a rezultat bi bil očiten.Ne sicer takoj vendar v 10 letih sigurno.Čez noč ni rešitve pri takih problemi ker je potrebna prevzgoja ljudi ki jim je treba pokazat jih poučit o življenju sodobnega človeka.

Prebiram danes da bo Strojanove zastopal Čeferin..

Kaj nam to torej lahko pove?

Da bo iskal proceduralne napakce in tako istožil težke denarje :vragec:

Pa da se dones v tej naši družbi sigurno ne isplača biti pošten :sori:

Tam, kjer je dobro za vse vrste barab, je slabo za poštene ljudi :sori:

(mogoče pa je zadnji čas, da grem med lopove :vragec: )

Kaj nam pa pove razn da si dela reklamo za naprej.Čim bolj znan primer, raj ga ma ta odvetniška hiša.Tut jest bi ga najel za svoje scene ker je enostavno dobr.

SAm na to bi dav repliko ker druzga očitno nis zaštekov x:px .Se bi socializirali če bi se našli ljudje ki bi to znali izpeljat.Z gorjačo v roki bo to teško in bo samo kontra učinek.Morala bi se ustanovid vladna organizacija "človekoljubov" sestavljena iz objektivnih ljudi ki bi se lotili problema.Žal bi šlo v to kar nekej denarja ki bi ga namenila seveda država in davkoplačevalci, a rezultat bi bil očiten.Ne sicer tako vendar v 10 letih sigurno.Čez noč ni rešitve pri takih problemi ker je potrebna prevzgoja ljudi ki jim je treba pokazat jih poučit o življenju sodobnega človeka.

Vseen mislim, da bi ves ta čas tudi policija, sodtvo in razne inšpekcije (recimo gradbena, šolska, pa socialna služba) moralo opravljati svoje delo kot treba, ne pa, da sam mutijo, pa en na druzga prelagajo vse.

Itak pa sevede nisem proti temu, da jim s svojim denarjem pomaga, kdor jim pač hoče. Sem že Micku predlagu, da naj strojanovim odstop svoj flat, saj bi on lažje nekje plačeval najemnino, kot strojanovi :vragec: x;)x

Vseen mislim, da bi ves ta čas tudi policija, sodtvo in razne inšpekcije (recimo gradbena, šolska, pa socialna služba) moralo opravljati svoje delo kot treba, ne pa, da sam mutijo, pa en na druzga prelagajo vse.

To je sam rezultat nesposobnih ljudi ki so za krmilom le teh.Delajo da nekej delajo, ne zato da se resnično posvetijo svojmu delu v katerem bi morali uživati se izpopolnjevati tako delovno kot človeško-duhovno.Dokler bojo taki ljudje tm gor bo nažalost tako.Spremembe prihajojo počasi,vendar prihajajo.

A veš kako prav star pregovor (če parafriziram), če micknmu na ta mickenga stopiš zamjavka :vragec: x;)x

ja, imaš čist prav, je treba udomafiji lest v rit, pa se čist lepo živi, ti sam si lep dokaz za to :vragec:

(sam to ni za vse, nekaterim se to bruha :xx!: )

Hja zanimiv, sam dauč največ mijavkanja pa jamranja je tuki tvojga.......pa se niti ne trudim kaj preveč, če se bi, bi ti tulil ne sam cvilil in mjavkal kot sedaj x;)x

Ah, ti lezeš kleru v rit, to se ti na km vid, jaz pa ne rabm nbenmu, sam to tvoje zaslepljene učke ne zmorjo videt...... Je pa zanimiv, da so na nek način več zame nardil desni x:px, pa jih nisn nč prosu x;)x , še manj pa leve..... x;)x Normaln pa je, da tist, ki lohk kaj nardijo in pomenijo sam s pomočjo političnih ipd. navez to mislijo tud za druge..... x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Zagovarjaš strojanove, med katerimi je kar nekaj kriminalcev. Pol pa trdiš, da ne zagovarjaš kriminalcev x:Dx x:o)x

Kaj si komik, človek ne ve, a naj se ti smeje, al naj joče :o|o:

Hah, še vedn haluciniraš. No, v bistvu sam nakladaš, manipuliraš. Do sedaj še niti 1x, ko si napisal kaj trdim in sem te pozval, da pokažeš kje sem to napisal - tega nisi storil. Verjamem, da si iskal k munjen, pa ti seveda ni ratal. x;)x No, pa te spet pozivam.....no, pokaž kje sem zagovarjal kriminalce v Strojanovi družini. x:px

No, vsak razgledan in kolk tolk pameten človek pa zate točno ve kaj si naj misli o tvojem pisanju.........nakladaštvo na kubik. x;)x

Da bo iskal proceduralne napakce in tako istožil težke denarje :vragec:

Pa da se dones v tej naši družbi sigurno ne isplača biti pošten :sori:

Tam, kjer je dobro za vse vrste barab, je slabo za poštene ljudi :sori:

(mogoče pa je zadnji čas, da grem med lopove :vragec: )

V čem bo iskal proceduralne napake, emanuel? :inocent: Hah, manipulantski mali človek, saj nimaš pojma kaj pišeš.... x;)x

Če jih zastopa Čeferin jih zato, ker mu je to fajn reklama (glede na odmevnost zadeve), res pa je, da tudi ni šans, da izgubi tako pravno čisto zadevo....... x:px

Heh, nadpoštenjakar emanuel, tvoji posti so že tko zlo "lopovski", da ti domnevno "prehod" ne bo kaj dost težak.... x;)x :vragec: x:Dx

Itak pa sevede nisem proti temu, da jim s svojim denarjem pomaga, kdor jim pač hoče. Sem že Micku predlagu, da naj strojanovim odstop svoj flat, saj bi on lažje nekje plačeval najemnino, kot strojanovi :vragec: x;)x

Nakladanja brez konca. Že neštetokrat si se ujel v pasti svojih nakladanj. Sedaj je že vsem jasno, da je policija v okviru svojih pristojnosti naredila svoje, dva al trije strojanovi so v zaporu (po tvoje so verjetn tja sami šli zarad zastonj prenočišča x:o)x ), kar se pa ostalega tiče pa je predvsem v pristojnosti inšpekcijskih služb. Samo teb verjetn tud to ni jasno, da ni mogoče kar na cesto vreč 14 al 15 otrok, čeprav verjamem, da si bi brezsrčnež kot si, to želel...... x;)x

Bebave predloge pa kar seb talaj, takšni so tud zate najprimernejši..... x:px

K. Čapek

Hja lahko je dvoje:

A. Da se želi Čeferin promovirat (medijska odmevnost problema), primer je že vnaprej dobljen, to je najbrž tudi vsakemu jasno, kajne....

B. Da imajo Romi veliko denarja v nogavicah.

Samo upamo in želimo si lahko, da bo taka tudi ostala, kajne.... x;)x

Jp. In sevda lahko vsak od nas tudi sam pripomore k temu. Tud z odgovorno vožnjo, strpnejšimi odnosi, "pametnim" konzumiranjem alkohola in bolj "zdravim" družinskim življenjem (veliko je nasilja v družini in prestopništva mladih ljudi).

K. Čapek

Jp. In sevda lahko vsak od nas tudi sam pripomore k temu. Tud z odgovorno vožnjo, strpnejšimi odnosi, "pametnim" konzumiranjem alkohola in bolj "zdravim" družinskim življenjem (veliko je nasilja v družini in prestopništva mladih ljudi).

Jap pa še dodal bi z bolj naravnim življenjem, skrbjo za naravo, saj tisti ki vlaga svojo energijo v naravo (skrb za naravo), mu ta to tudi vrača, tisti, ki pa vlaga energijo v prepire, se mu taka energija tudi vrne, kajne x;)x

Če ga nimaš si ga pa kup.DVD namreč.Govoriš kokr da stane 1000000000 Sit.Vsak problem ma svojo rešitev in to delat preko ksenofobije v smislu : oni so to,jest mam pa to je bedarija.Vsak ma svoj lajf za kjerga odgovarja.Kaj majo,nimajo drugi je njihov problem.Ni tko.Če pa te moti okolica potem je čas da na sebi nardiš nekej v smislu da boš zadovolna z tem lajfom, ker sedaj očitno nis če te motijo drugi.Zaklen garažo,sprav jabolka,zaklen kontejner.Pa je zadeva rešena na diskreten način brez problemov.Če sm bil jest prsiljen delat podobne stvari v Kranju med necigani, ne vem zakaj tut ti ne bi ti med njimi.Vsi ljudje smo isti v osnovi.Cigan bo spremenil sam sebe z pravim vodstvom in usmerjanjem na bolj prijazen človeški način, z agresijo in odkrito ksenofobijo pa bomo dobili ravno nasprotno x;)x

Se opravičujem, ker sem ksenofobična. Pa sej se mi sploh ne da prerekat glede tega. Itak ne bomo nič spremenil. Če bomo imel še take programe in izvjal še tako socializacijo, ne bo nič drgač. Zato, ker se oni nočejo prilagodit.

Itak je blo pa leta nazaj ful drgač. Se jim je dal še kaj delat. So se ukvarjali z raznimi obrtmi, so hodili od hiše do hiše pomagat, pa so dobil denar ali pa kaj za jest... Danes se jim pa prav nič ne da, lenuharijo, od hiše do hiše pa hodijo krast.

Da ne bom samo kritizirala, bom napisala da so zakon prekmurski Romi.

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸++

Marsa ti mi pa ne meči naprej naše hiše, pa sadovnjaka... Moj oče in mama sta jo zelo težko zgradila, sploh pa zgleda ne veš, kakšne stroške potegne hiša za sabo... Si se pa na pravo stvar obesla... Zdej se pa še vpraš, kakšen davek na nepremičnino boš ti plačevala za svoj stanovanjček, kakšnega bomo pa mi za našo hišo?

Lp!

Bianka, čisto v redu pišeš.

Če berem Kališnika, ki je novinar, celo urednik Poleta, potem ti to zagotavljam. Oni ne ve, kaj hoče, ne zna tega napisati ali pojasniti. Potem pa rata tak šmorn od teksta. V istem Poletu ima članke Varja K. isti priimek in povsem drugačna misel. Zanimivo, kajne?

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

Marsa ti mi pa ne meči naprej naše hiše, pa sadovnjaka... Moj oče in mama sta jo zelo težko zgradila

Lp!

sory. verjamem.

, sploh pa zgleda ne veš, kakšne stroške potegne hiša za sabo... Si se pa na pravo stvar obesla... Zdej se pa še vpraš, kakšen davek na nepremičnino boš ti plačevala za svoj stanovanjček, kakšnega bomo pa mi za našo hišo?

ne, ne vem. pojma nimam in ga nikol ne bom mela (kaksne stroske potegne bajta za sabo), to je onstran mene in mojih denarnih sposobnosti, zdaj in kadarkol v lajfu.

kaksen davek bom placevala, se tud nom sprasvala - nimam namrec "svojega stanovanjcka".

zato pa sem rekla, da ce nic nimas, ti ne morejo nic vzeti. ne romi ne nihce drug.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Jp. Kar se pa prepirov tiče lahko imajo ti tudi pozitivn pomen in lahko, tako kot ga lahko povzročijo, tudi preprečijo izbruh nasilja.... x;)x

Hja lej, pri prepiranju sta že vsaj dva vpletena.. dobro, nase lahko vplivaš in si rečeš opsala, zdaj bom pa tole premislil in se iz tega kaj naučil, ne moreš pa na soprepirljivca vplivat... skratka, ko ga sprovociraš, ti poskuša dokazat kako prav ima, te bombardira s tem in onim in nehote se zapleteš v prepir (ker, tudi tvoj ego ima prav, kajne) iz katerega se potem rodi ali nasilje ali pa recimo tožarjenje, ki lahko spravi cele kmetije, vse imetje, na kant (v preteklosti je to zelo dobro izkoriščala cerkev in advokati...). Skratka imaš po eni strani prav, če znaš (kot na primer v športu) prenest poraz in se iz njega kaj naučit, ter na naslednji tekmi zaigrat bolje (ker si odpravil napake, ki si jih delal ob prejšnih porazih), potem je to zagotovo pozitivno...

Ja, seveda, za to so eksperti slovenci. Zadnjič sem se pogovarjal z enim od zlo priznanih odvetnikov in sem mu v pogovoru namignu, da bi ostali odvetniki brez dela skor, če bi slovence pamet srečala (pa se jih zavist, škodoželjnost, napuh, prepirljivost, zamerljivost ipd. izognila). Je temu pritrdil, dodal pa, da ni nbene skrbi, da se bi to zgodl.... x;)x :vragec: x:Dx

Kar se mene tiče pa je "prepir" tud del mojga poklica in se mu ne morem izognit x:px :vragec: Le redko pa ga osebno vzamem. V tej temi pa sodelujem predvsem zarad ravnotežja in ker pač nočem dopustiti, da bi prevladali ali dobili na pomenu emanuelovi, belcebubovi, vrtničini itd. posti, ki so brez realne podlage, velikokrat posplošeni, manipulantski, pod vsem nakladanjem pa v bistvu skrivajo svojo nestrpnost in sovražnost do Romov. Zame so drugačni ljudje pa tudi Romi zaklad naše družbe, storilce kaznivih dejanj in kršitelje drugih predpisov pa je pač treba obravnavati in kaznovati v skladu z obstoječo zakonodajo. Še posebej težko pa prenašam sovražnost, zakon ulice in gledanje stran ob dejstvu, da zarad vseh dogajanj še najbolj trpijo povsem nedolžni - otroci. x;)x

K. Čapek

Ja, seveda, za to so eksperti slovenci. Zadnjič sem se pogovarjal z enim od zlo priznanih odvetnikov in sem mu v pogovoru namignu, da bi ostali odvetniki brez dela skor, če bi slovence pamet srečala (pa se jih zavist, škodoželjnost, napuh, prepirljivost, zamerljivost ipd. izognila). Je temu pritrdil, dodal pa, da ni nbene skrbi, da se bi to zgodl.... x;)x :vragec: x:Dx

Kar se mene tiče pa je "prepir" tud del mojga poklica in se mu ne morem izognit x:px :vragec: Le redko pa ga osebno vzamem. V tej temi pa sodelujem predvsem zarad ravnotežja in ker pač nočem dopustiti, da bi prevladali ali dobili na pomenu emanuelovi, belcebubovi, vrtničini itd. posti, ki so brez realne podlage, velikokrat posplošeni, manipulantski, pod vsem nakladanjem pa v bistvu skrivajo svojo nestrpnost in sovražnost do Romov. Zame so drugačni ljudje pa tudi Romi zaklad naše družbe, storilce kaznivih dejanj in kršitelje drugih predpisov pa je pač treba obravnavati in kaznovati v skladu z obstoječo zakonodajo. Še posebej težko pa prenašam sovražnost, zakon ulice in gledanje stran ob dejstvu, da zarad vseh dogajanj še najbolj trpijo povsem nedolžni - otroci. x;)x

jaz pa delujem v tehniki, kjer ni kaj dosti prostora za prepir, pač so predpisi standardi in tukaj se ve kdo ima prav (hočem rečt se pogleda v predpis/standard in to je to), zato se tudi strinjam, da je storilce kaznivih dejanj in kršitelje drugih predpisov, treba obravnavati in kaznovati v skladu z obstoječo zakonodajo.

Je prav da sodeluješ v tej temi, a glede na tisto, kar si napisal, so tudi omenjeni postarji (emanuel, belcebub, vrtnica...) zaklad naše družbe, saj so drugačni ljudje, kajne x;)x

Nihče oz. nobeno ravnanje, ki širi sovraštvo in nestrpnost s posploševanjem in manipulacijo ni zaklad nobene družbe. Seveda pa je del demokratične družbe, čist legitimen, ali pa tudi legalen, pa je glede na našo zakonodajo, ki kriminalizira širjenje sovraštva in nestrpnosti, veliko vprašanje. x;)x

K. Čapek

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...