bianka 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Bianka, čisto v redu pišeš. Če berem Kališnika, ki je novinar, celo urednik Poleta, potem ti to zagotavljam. Oni ne ve, kaj hoče, ne zna tega napisati ali pojasniti. Potem pa rata tak šmorn od teksta. V istem Poletu ima članke Varja K. isti priimek in povsem drugačna misel. Zanimivo, kajne? Hvala Piko! Pa sej se res grozno počutim, ko sem prej take pisala. Samo še zdej ne morem prebolet tiste "kurbe in prasice". Ker jim praktično nič nisem hotela, samo lepo prijazno sem jim razložila, kako pa kaj. Ker sem v svojem bistvu mirovnik, ne pa zdrahar. Zdej bom pa kar zapustila to temo, pa grem raje kam drugam pogledat. Pozdravček vsem! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Ah, saj sploh ni blema bianka. Včas nas pač slabe izkušnje in posledična prizadetost privedejo v mal bl kritično razmišljanje, sam treba pazit, da se ne posplošuje to na celotno skupino določenih ljudi, v tem primeru Romov. Tak da....dobrodošla na lnf. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Zame so drugačni ljudje pa tudi Romi zaklad naše družbe, storilce kaznivih dejanj in kršitelje drugih predpisov pa je pač treba obravnavati in kaznovati v skladu z obstoječo zakonodajo. Še posebej težko pa prenašam sovražnost, zakon ulice in gledanje stran ob dejstvu, da zarad vseh dogajanj še najbolj trpijo povsem nedolžni - otroci. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 O fajn, da te spominja name , ker pravno so stvari takšne kot pač so . In....ali Romi nimajo pravice do odvetnika? Do pravnega varstva? Do vložitve tožb? Do presoje sodišč o pravicah, ki menijo da jim pripadajo ali da so jim bile kršene? Al kako.......in če jim po našem pravnem redu odškodnina pripada in sodišče tako odloči, naj je ne dobijo? Al kako si ti to zamišljaš pravno državo, tak po svojepravno verjetn, k cigani kdaj..... In....kam pa jih je preselila? In ne pozabi, da je ogromno črnogradenj tudi med slovenci, če se bi zakonov glede te tematike držal tko strogo, kot si jih ti želiš za družino s 15 froci, na cesto, potem je treba biti zlo striktn pri vseh, ne.....kar pa glede na zapletenost in občutljivost problematike ni kar tko izvedljivo, pa tudi v neki civilizirani državi ni sprejemljivo, da raja vrže iz doma familio s 15 froci, glavni trablmejkeri te familije pa večinoma itak v zaporu.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Ja, se ne čudim, k tvoja pričakovanja so večinoma mal čudna. Deloma pa ti jih izpolnim....vsak državljan Slovenije al pa tud tujec ima pravico do odvetnika ne glede na to kaj je storil Kje je Mick napisal, da jim pripada odškodnina? No, pokaž, kje? Napisal sem.."...ČE jim po našem pravnem redu odškodnina pripada itd....." Ja, seveda, če to želijo in menijo, da jim pripada, jaz nimam nič proti. No, če so ga že najel Romi ne bo šlo , pa saj je velik dobrih odvetnikov v Slo.... Ali jim odškodnina dejansko pripada ali ne (Romom al ambrušanom) pa seveda nisi ti (ali jaz) pristojna presojat...... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Ja, se ne čudim, k tvoja pričakovanja so večinoma mal čudna. Deloma pa ti jih izpolnim....vsak državljan Slovenije al pa tud tujec ima pravico do odvetnika ne glede na to kaj je storil Kje je Mick napisal, da jim pripada odškodnina? No, pokaž, kje? Napisal sem.."...ČE jim po našem pravnem redu odškodnina pripada itd....." Ja, seveda, če to želijo in menijo, da jim pripada, jaz nimam nič proti. No, če so ga že najel Romi ne bo šlo , pa saj je velik dobrih odvetnikov v Slo.... Ali jim odškodnina dejansko pripada ali ne (Romom al ambrušanom) pa seveda nisi ti (ali jaz) pristojna presojat...... He he Mick. Tej debati sledim le občasno, sodelovati se mi ne ljubi...ampak ti pa si odvetnik Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 13. december 2006 Prijavi Deli 13. december 2006 Ups, hudo, ne napisal si "odškodnina pripada" in ne "pripada odškodnina". ...ajd, to me je nasmejal, naj ti bo. Ker v kontekst celga tvojga stavka pa se nakazuje, da sem trdil, da jim pripada odškodnina. No, saj še dober, da me ne vprašaš kaj mislim, če jim.... He he Mick. Tej debati sledim le občasno, sodelovati se mi ne ljubi...ampak ti pa si odvetnik ...Mah, ljudje se dans zlo redko ekzaktno in jasno izražajo (ne vem ali ker ne zmorejo ali pa namerno manipulirajo), pa podcenjuje se pomen, moč (pisane) besede in z njo možnosti manipulacije..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Ma ja, Romi bodo plačal odvetnika, da bodo tožil državo, da bodo dobl denar od države, da si bodo hišo postavl, ipd.... Butli davkoplačevalci naj pa plačjujejo,.... Ker tuki sploh noben nima koga tožit, ker sploh ni prišlo do kršitev pravic, pač država je preselila rome iz 2. razlogov, prvič zaradi njihove lastne varnosti in drugič zato, ker so tam naseljeni ilegalno. Ampak ja, najbrž bi jim morala najprej podreti črne gradnje, potem tiste rome zapret, ki so kradl in pusti množici, do rome potolče (pol bi jih odpeljali v bolnico, ali v nebesa, ne pa v Postojno)... da jo pol romi ne bi tožl,... Tale država me spominja na Micka,.... in njegovo logiko,... o kateri enostavno ni ne duha, ne sluha. Star rek pravi,... če ponudiš prst, hoče vzeti še roko,... Hja mislim, da je Mick pravilno ugotovil, da so bile kršene pravice, tudi če bi kak sposoben odvetnik dokazal, da so šli prostovoljno v Postojno, pa ne bo mogel dokazat, da so jim preprečili vrnitev oziroma dostop do posesti (če je seveda res njihova last) in vsaj v tej točki bodo sigurno dobili tožbo, tega se mislim, da zaveda tudi državni aparat... da pa so imeli ali imajo še črne gradnje celo nekateri ministri, pa da se jim nič ni zgodilo (oziroma so brez težav legalizirali zadeve), je pa itak javna tajna... In glede na vse mislim, da je edino kar lahko v tem trenutko obsojamo, nesposobnost državnega aparata... (Ambrusani in Romi so samo žrtve teh kiksov) ker se tega seveda zavedajo so tudi umaknili vse novice na to temo iz medijev (če ste slučajno opazili), tolk še o svobodi govora... Hanžek najbrž glede tega ne bo ukrepal... ali je ustrahovan ali se mu pa ne da... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Nobene pravice niso bile kršene, govori se lahko zgolj o proceduralnih napakah o samem postopku. Ker se pač ne sme širiti nestrpnosti, se tudi javno ne objavi, kaj vse so počeli strojanovi. Leta 2000 je tožilstvo (verjetno povsem neutemeljeno) zavrglo obtožnico zoper brata strojan iz leta 1994 zaradi brutalnega posilstva mladoletnice in še več drugih kaznivih dejanj. Hanžka pa mi raje ne omenjaj. Če ne bi hanžek stalno ščitil strojanovih, danes ne bi v težki komi ležal en možakar, ki je želel edino zaščititi svojo lastnino, pa nikomur ni nič žalega storil. Zlo se širi, ker ga pač taki ljudje kot je hanžek ščitijo Ah, ti lezeš kleru v rit, to se ti na km vid,Če na krščanstvone ne gledam tako enostransko in podcenjujoče, kot ti, to še ne pomeni, da lezem kleru v rit, ampak to je za tvoj nivo razumevanja očitno še prezahtevno, da bi to lahko dojel Je pa zanimiv, da so na nek način več zame nardil desni...Ni pa to nič presenetljivo; če pomisliš, kakšne pokole so po vojni delali komunisti, si vsakdo lahko predstavlja, kakšni ljudje so bili pripravljeni iti v partijo V čem bo iskal proceduralne napake, emanuel? Verjetno sama izvedba preselitve res ni bila povsem pravilno izvedena, kar pa še ne pomeni, da sama izselitev ni bila pravilna odločitev. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Hah, še vedn haluciniraš. No, v bistvu sam nakladaš, manipuliraš. Do sedaj še niti 1x, ko si napisal kaj trdim in sem te pozval, da pokažeš kje sem to napisal - tega nisi storil. Verjamem, da si iskal k munjen, pa ti seveda ni ratal. No, pa te spet pozivam.....no, pokaž kje sem zagovarjal kriminalce v Strojanovi družini. Nič nisem iskal, ker ti tega truda niti slučajno nisi vreden, ves čas pa zagovarjaš vse strojanove, in s tem sevede tudi tiste med njimi, ki so pravi kriminalci. Mene pa stalno obtožuješ, da lažem, čeprav za to trditev nimaš nikakršne osnove. Kot dokaz navedeš, da nekaj pač nisi zasledil v nobenem resnem mediju, in na osnovi tega trdiš, da lažem . Žalostna logika. pa čeprav se je v primeru napada že pokazalo, da je šlo za skupinski napad, torej so bile zgršene tvoje, in ne moje trditve. Glede na tvojo logiko pa sklepam, da verjetno ne znaš igrati šaha, ali pa igraš kvečemu zelo zanič. Pravno nakladanje pač marsikaj prenese, šah pa ne dopušča bedarij Nakladanja brez konca. Že neštetokrat si se ujel v pasti svojih nakladanj. Sedaj je že vsem jasno, da je policija v okviru svojih pristojnosti naredila svoje, dva al trije strojanovi so v zaporu (po tvoje so verjetn tja sami šli zarad zastonj prenočišča ), kar se pa ostalega tiče pa je predvsem v pristojnosti inšpekcijskih služb. Samo teb verjetn tud to ni jasno, da ni mogoče kar na cesto vreč 14 al 15 otrok, čeprav verjamem, da si bi brezsrčnež kot si, to želel...... Vsekakor policija ni naredila tistega, kar bi moral, drugače bi bilo v zaporih več strojanovih, pa prej bi se znašli notri, vsekakor pa ne bi upali početi, kar so počeli zadnjih 12 let, ko so šle stvari vse na slabše. Pa sevede ni kriva samo policija, pač pa tudi politika in sodstvo. Se pa tukaj spet lepo vidi, kako manipuliraš. Nobenega otroka niso vrgli na cesto. Nikoli tega niti nisem zagovarjal, sem enkrat celo napisal, da bi morala socialna služba otroke vzeti in poskrbeti za njih, nikoli ni blo govora o metanju otrok na cesto. Raje se vprašaj, kaj so starši teh otrok pripravljeni storiti za njih. A so na primer pripravljeni delati za dobrobit svojih otrok Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 hec kaksna je tale fama s temi dodatki "bajnimi". predpostavljam, da iste cifre so za rome bajne, za slovence pa sramotne.k vsi jamrajo, da kok je vse gnilo pa mal po0dpore, sociala v k*, sam kako, za rome je pa vse cist drugac in gre za bajne vsote?Sicer ne trdim, da so socialne podpore bajne, ampak v primerjavi s kašnimi delavskimi plačami slabo plačanih delavcev so pa kar v redu. Poleg tega pa, če slovenec ne bo pošiljel otroka v šolo, mu ga vzamejo, romi pa mirno furajo po svoje in za tak stil življenja - cel lajf na taborjenju, elektrika na črno potegnjena pa tako napraj - so te podpore dost visoke, da se kar lepo tabori Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 14. december 2006 Prijavi Deli 14. december 2006 Nič nisem iskal, ker ti tega truda niti slučajno nisi vreden, ves čas pa zagovarjaš vse strojanove, in s tem sevede tudi tiste med njimi, ki so pravi kriminalci. Mene pa stalno obtožuješ, da lažem, čeprav za to trditev nimaš nikakršne osnove. Kot dokaz navedeš, da nekaj pač nisi zasledil v nobenem resnem mediju, in na osnovi tega trdiš, da lažem . Žalostna logika. pa čeprav se je v primeru napada že pokazalo, da je šlo za skupinski napad, torej so bile zgršene tvoje, in ne moje trditve. Glede na tvojo logiko pa sklepam, da verjetno ne znaš igrati šaha, ali pa igraš kvečemu zelo zanič. Pravno nakladanje pač marsikaj prenese, šah pa ne dopušča bedarij Vsekakor policija ni naredila tistega, kar bi moral, drugače bi bilo v zaporih več strojanovih, pa prej bi se znašli notri, vsekakor pa ne bi upali početi, kar so počeli zadnjih 12 let, ko so šle stvari vse na slabše. Pa sevede ni kriva samo policija, pač pa tudi politika in sodstvo. Se pa tukaj spet lepo vidi, kako manipuliraš. Nobenega otroka niso vrgli na cesto. Nikoli tega niti nisem zagovarjal, sem enkrat celo napisal, da bi morala socialna služba otroke vzeti in poskrbeti za njih, nikoli ni blo govora o metanju otrok na cesto. Raje se vprašaj, kaj so starši teh otrok pripravljeni storiti za njih. A so na primer pripravljeni delati za dobrobit svojih otrok Na prvo se mi ti sploh ne da kaj dost odgovarjat. :xx!: Valjda pa ne bom tebe nestrpneža in sovražno razpoloženega do Romov resneje jemal kot resne medije, ne.... In kot ponavad....ko mi boš pokazal kje branim vse strojanove (tud kriminalce med njimi) se lohk naprej meniva..... Igram šah. V logiki sn pa mal predober zate. V šahu kot igri, ki je sicer ne negujem, pa mogoče tud ne. No, če bi ga mal špilal spet več.... Ne, ne, sam osnovna pravna pravila ne prenesejo tvojevrstnega manipuliranja in nakladanja A res ne? Daj nehaj.......jaz nisem videl nobenega otroka ostat v njihovem domu. A se ti meša? Ker si vzame ulica zakon v svoje roke, bi naj kar vzeli starše otrokom in otroke staršem in jih namestili nekam pač......ne morš verjet.......Ti si pravi pavliha, sam nič smešen. :xx!: In kaj imajo s tem otroci, ker nimajo "pravih" staršev? In če so takšni kot praviš...... romi pa mirno furajo po svoje in za tak stil življenja - cel lajf na taborjenju, elektrika na črno potegnjena pa tako naprajČudno. V Mariboru vidim velik Romov pa nobenega taborjenja, tud elektrike nima večina na črn potegnjene, pa tako napreja tud ne vidim na čist vsakem romskem koraku. A se ti mogoče sam o Strojanovih meniš? Ker potem povej tako. No, kot zgleda se seveda o Romih pogovarjaš, pa kot ponavad posplošuješ do nezavesti, svojo nestrpnost do Romov pa mal zakriješ s Strojanovimi. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 15. december 2006 Prijavi Deli 15. december 2006 Nobene pravice niso bile kršene, govori se lahko zgolj o proceduralnih napakah o samem postopku. Ni pa to nič presenetljivo; če pomisliš, kakšne pokole so po vojni delali komunisti, si vsakdo lahko predstavlja, kakšni ljudje so bili pripravljeni iti v partijo No ja če smatraš, da ti je preprečitev dostopa, do tvoje lastnine le proceduralna napaka.... pol pa res ne vem no... se mi zdi, da imaš težave z razumevanjem/ločevanjem, procedure in zakona... Hja najprej bom povedal, da nikoli nisem bil ne pri enih ne pri drugih, tako, da lahko takorekoč z distance trezno razmišljam. Dodal pa bi to, da kolikor se spomnim, so vsi tisti najbolj goreči komunisti, po padcu komunizma, trumoma drli v cerkve (in to v prve klopi) ter, da so jih cerkveni dostojanstveniki sprejeli odprtih rok... toliko o morali enih in drugih... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 15. december 2006 Prijavi Deli 15. december 2006 Ebor, tvoja zadnja dva posta sta vredna dveh piv! Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 15. december 2006 Prijavi Deli 15. december 2006 Ker se pač ne sme širiti nestrpnosti, se tudi javno ne objavi, kaj vse so počeli strojanovi. Leta 2000 je tožilstvo (verjetno povsem neutemeljeno) zavrglo obtožnico zoper brata strojan iz leta 1994 zaradi brutalnega posilstva mladoletnice in še več drugih kaznivih dejanj. Ni pa to nič presenetljivo; če pomisliš, kakšne pokole so po vojni delali komunisti, si vsakdo lahko predstavlja, kakšni ljudje so bili pripravljeni iti v partijo No, mal pojasni to......kako veš, da je zoper brata strojan (pa sploh ne veš katerega očitn) tožilstvo (verjetno je sam verjetno, pa vseen, po čem pa lahko ti sklepaš, da povsem neutemeljeno?) zavrglo obtožnico (tožilstvo vlaga obtožnice, nikoli jih ne zavrže ) zaradi brutalnega posilstva (da je bilo posilstvo in to brutalno - kako veš, si bil zraven?) in še več kaznivih dejanj (katerih kaznivih dejanj, kako to veš pa ne veš razlogov za morebitno zavrženje?)..... ccc.....samo ugibanje, posploševanje in babačulabarekla pisanje, pa saj nisi baba al si? Kaj ni presenetljivo? Kaj in kakšno imajo veze povojni pokoli z mano in s tem kar sem napisal? Že spet posploševanje o tem kakšni ljudje so šli v partijo, k da bi jaz napisal, da se ve kakšni niso šli v partijo in so raje prisegli Hitlerju in mu izdajal ter zanj tudi pobijal slovence.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 15. december 2006 Prijavi Deli 15. december 2006 Ebor, tvoja zadnja dva posta sta vredna dveh piv! Hehehehe, ejj Piko, kdaj greva na pir Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 21. december 2006 Prijavi Deli 21. december 2006 kot sm zasledil glede tega problema, se mi zdi, da so družina Strojan še samim romom v sramoto.. Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. december 2006 Prijavi Deli 21. december 2006 Ja, bela vrtnica, še posebej butasto za tiste, ki ne ločijo hrušk pa jabolk. In spet te vprašam......a odrekaš posameznikom pravico do odvetnika? Potem.....kako pa si mislila, da odvetniki delajo.....če je treba iščejo uho od iglice v senu..... A ni normalno, da se jim ponudi možnost in rok za porušitev pa da si vzamejo svoje in uporabne stvari? Dokumenti....ti bi verjetn, da mu jih onemogočijo si vzet, pol za prvim vogalom pa ga kaznujejo, ker jih nima pri seb? Kako si pa ti to zamišljaš sicer? Dejstvo je, da so lastniki zemljišč. A če kdo od njih naredi kaznivo dejanje se jim le-to kar vzame ali kako? Ccccc, kak ti bluziš, pa to je neverjetn......ne morš iz svoje ksenofobne kože niti mal, ha? Pa te nč ne tišči? Hahaha, ti pojma nimaš za kaj vse Slovenci najemajo odvetnike, Romi so prava nevinašca proti njim..... Sam tožbo treba tudi dobiti, veš, ni dovolj, da jo sam vložiš Kako da ne veš? Pa predlagaj jim, ne? Lahko pa ti že jaz za začetek povem, da zanj v civilnem pravu niso aktivno legitimni, kar pomen, da nimajo pravice tožiti zanj.... Osumijo? Hahaha, osumijo....kake maš Od kod ti to.....kolk jaz vem jih je država tožila za kazniva dejanja, al misliš, da sta šla najmanj 2 prostovoljno v zapor? Osnovnega pojma nimaš, mešaš civilno in kazensko pravo..... In...tist, ki je tistega reveža poškodoval, je bil Slovenec, veš? Konec tvoja posta pa je kar resničen......butasto, da bolj butasto ne more biti je, ko se spravi veleumka, ki nima pojma, komentirati zadeve.... Jp, Seal, sam to vidijo le tisti, ki so to sposobni in hočejo videt, eni nikoli..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
HardKor 21. december 2006 Prijavi Deli 21. december 2006 kot sm zasledil glede tega problema, se mi zdi, da so družina Strojan še samim romom v sramoto.. samim romom? romi nasploh so sramota. cas je da se neha zagovarjat strpnost. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
seal 21. december 2006 Prijavi Deli 21. december 2006 samim romom? romi nasploh so sramota. cas je da se neha zagovarjat strpnost. no ja, pri nas na Gorenjskem imamo zelo civilizirane rome, tako da jih niti opaziš ne, nevem zakaj bi bili potem romi sramota, mislim, da so sramota takšni posamezniki, ki dajejo takšne izjave, kot si jo dal ti v tem primeru. brez zamere in lp Citiraj honor and respect Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. december 2006 Prijavi Deli 21. december 2006 Zaradi Romov ali zaradi Strojanovih ali zaradi države, ki tega ni prej uredila? Eh, zarad ene pretežno ženske in otroške familije je to, ne? Pih..... In nikjer nisem videl, da je kdo reku, da so nedolžne ovčice Strojanovi........otroški večinski del pa to zagotovo je. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. december 2006 Prijavi Deli 21. december 2006 Da ne? No, kolk je moških......2? Ja. Sam ni za poenostavljat, to se je nabiralo leta in desetletja, v slo imamo na tisoče črnih gradenj, večinoma ipak slovenskih, pa tud 3/4 romskih naselij je takih. To je sedaj težko rešit, ne mormo vseh tako kot dans Strojanove na cesto vrečt, ne.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 21. december 2006 Avtor Prijavi Deli 21. december 2006 no ja, pri nas na Gorenjskem imamo zelo civilizirane rome, tako da jih niti opaziš ne, nevem zakaj bi bili potem romi sramota, mislim, da so sramota takšni posamezniki, ki dajejo takšne izjave, kot si jo dal ti v tem primeru.brez zamere in lp Te moram mal popravit. Na Gorenjskem ni Romov, to so Sinti.Ki večinoma o svojih "sorodnikih" Romih nimajo prav lepega mišljenja.Da pa Strojanovi niso preveč priljubljeni med ostalimi Romi pa drži.Ko so jih hoteli preselit v Kočevsko Reko so tudi kočevski Romi prišli na barikade.Ne sicer prav množično, ampak bili so tam... Kar se pa tiče današnjega rušenja se pa celo strinjam s Hanžkom.Lahko bi jih pustili vsaj čez zimo.Če bi Valič tako pohitel pri Lipi... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 21. december 2006 Prijavi Deli 21. december 2006 A jih grem preštet? Od mojega delovnega mesta do tam ... ni daleč. Pa seveda ne ... a si kje videl, da sem to predlagala? Vse na cesto? Da me nisi zamenjal s kom. Še bolj kot črne gradnje me moti to, da niso/nismo vsi enaki pred zakonom - če kdo naredi prekršek oz. zločin, naj bo za to tudi kaznovan. Če kradejo, naj odgovarjajo ... Slovenci, črni, beli, Romi ... kdorkoli. In končno ... ja, če tako razmišljam ... če sva s fantom morala pridobit gradbeno dovoljenje za dvig strehe za 30 cm in izdelavo frčade za mansardo ... s tem, da sva a dovoljenje čakala pol leta ... kje je pravica, da si nekateri lahko na črno postavijo hišo ... po možnosti na nezazidljivem zemljišču. Pa smo spet tam - pri nerešljivem problemu.Čeprav ... nečloveško se mi zdi, da so jim porušili hiše pred prazniki. Pa zima se ravno zbuja ... Ja. Mah ne vem, jaz sem v glavnem po tv videl 2, mogoč so 3, no.......al se motim? Ne, nisem, saj tudi ni bil komentar v smislu, da si ti to predlagala, nekateri pa bi najraj to videli, se mi zdi. Seveda samo za rome. Sicer pa se seveda strinjam s tabo, ker so na udaru predvsem romi, pač poudarjam, da je zelo veliko črnih gradenj tudi med slovenci in da je zaradi nedelovanja inšpekcij to sedaj velik, zlo težko rešljiv blem. Ja, to pa itak. Prej so več k desetletje bluzil, zdej pa je blo treba to pod hitno, pozimi, pred prazniki..... :xx!: Jao,... sej se mi je zdelo, da bodo kropive zrasle,.... Ja, res.......pa kot bele vrtnice se predstavljajo. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Piko 22. december 2006 Prijavi Deli 22. december 2006 Krog strokovnjakov romskih strojanjakov se še kar širi... Čas je pokazal, da rešitve so, če pa teh ni, je rušitev. Včeraj sem prebral en romsko izjavo:Vse življenje sem preživel na kolenih, a pokopljite me pokončnoIsabel Fonseca Citiraj Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.