Skoči na vsebino

Romi

alef

Recommended Posts

Ma ja, dokler bodo novinarji plačani za take bedarije, jih tudi država ne bo nehala delati. Romi bodo pa še zalet dobili.

Zate bi očitn bili novinarji ok samo, če bi pisali tako kot ti misliš......pih..... :o|o:

Ah, sn mal prebiral pa mislu mal citirat poste s katerim se ne strinjam in strinjam, pa se mi ne da ......Skratka, z Marso se strinjam še pa još :palec: :palec: , Astra :palec: , Mura :palec: , Aliana :palec: , Onix :palec: ....pa še kdo.......mi vliva upanje x:o)x Drgač pa že dolgo nisem prebral tolk bedarij, mogoč še le v temah o džamiji, muslimanih, homoseksualcih, čefurjih, belo-rdečih in podobnih krščanskih temah :vragec: x:Dx :o|o: Drugačni od nas nam očitn težko padajo, slovencem.... x;)x Še posebej mi je smešno, ko slepoto očitajo več kot očitno slepi.....nedemokracijo miselni tirani, varuha najbolj napadajo tisti, ki najbolj očitno pojma nimajo kaj varuh sploh je, državo najbolj napadajo tisti, ki sistem sploh ne kužijo pa tud zanjo niti nasploh ama baš nč konkretnega niso storil razn kritiziral....al pa da rečm nežneje, da se z dejanskim reševanjem težkih zadev konkretn nkol niso srečal itd. Jao nama x;)x

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 1,5k
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

Zate bi očitn bili novinarji ok samo, če bi pisali tako kot ti misliš......pih..... :o|o:

Ah, sn mal prebiral pa mislu mal citirat poste s katerim se ne strinjam in strinjam, pa se mi ne da ......Skratka, z Marso se strinjam še pa još :palec: :palec: , Astra :palec: , Mura :palec: , Aliana :palec: , Onix :palec: ....pa še kdo.......mi vliva upanje x:o)x Drgač pa že dolgo nisem prebral tolk bedarij, mogoč še le v temah o džamiji, muslimanih, homoseksualcih, čefurjih, belo-rdečih in podobnih krščanskih temah :vragec: x:Dx :o|o: Drugačni od nas nam očitn težko padajo, slovencem.... x;)x Še posebej mi je smešno, ko slepoto očitajo več kot očitno slepi.....nedemokracijo miselni tirani, varuha najbolj napadajo tisti, ki najbolj očitno pojma nimajo kaj varuh sploh je, državo najbolj napadajo tisti, ki sistem sploh ne kužijo pa tud zanjo niti nasploh ama baš nč konkretnega niso storil razn kritiziral....al pa da rečm nežneje, da se z dejanskim reševanjem težkih zadev konkretn nkol niso srečal itd. Jao nama x;)x

Reci temu kakor zelis, napad na vlado, nestrinjanje, ali pa nestrpnost do vlade... Dejstvo je, da so doloceni problemi, ki se vlecejo ze desetletja v Ljubljani (za druge kraje ne morem govort), pa nobena vlada nicesar ne stori, ali pa bore malo. V Rakovi in na C2C, (ki sem ju dal za primer) in prav tako v Tomacevem, poznam ljudi, ki imajo hise z vsemi prikljucki legalno in placujejo davke in v teh istih soseskah zivijo ljudje z ne ravno majhnimi bajtami, na crno zgrajenimi, na crno prikljuceni na strom in vodovod in vozijo dobre avtomobile. Res je, da so tudi taki, ki imajo okol bajte kot skret in jih malo boli k.... za sosede. Vendar pa vsi lepo zivijo in po moznosti se socialno pobirajo.

Zdaj pa vprasanje za vse veleume v tej temi (ne bom sel poimensko, da ne bo zamer), zakaj pa vi placujete davke, zakaj imate legalne prikljucke, ce pa ocitno eni kar lepo sfolgajo malo po domace?

A vam se zdi pa posteno, da so revne druzine, ki jim pa v trenutku, ko ne morejo placat stroma, le tega odklopijo, pa jih ne zanima, da je fotr invalid z minimalno penzijo, mama zasluzi 60 tisocakov in imata 4 otroke? Po drugi strani, so pa vsi ti ilegalno priklopljeni, z na crno zgrajenimi bajtami, ki se po vrhu vsega se duvajo in nosijo pred vsemi, ces, glej kaj jaz lahko in kdo sem jaz!?

Resnica je, da tako zivi vec neslovencev, kot pa slovencev, vendar ostaja dejstvo, da bi morali te krsitve bolj dosledno obravnavat. Zakaj so pa modelu, ki je ravno tako imel familijo z otroki, podrl bajto na Nemski cesti pred parimi leti? Drzava ocitno kaze misice samo takrat, ko si to upa.

Osebno sem naceloma zelo strpen in sem imel in imam prijatelje, ki so Srbi, Hrvati, Bosanci in tudi en rom s C2C je med njimi. Nisem nacionalist in ne predalckam ljudi po veri, barvi koze, nacionalnosti,... Jih pa predalckam po tem, ali zivijo posteno, ali ne. In ne razumem, ce ima nekdo dve zdravi roki in nogi, da ne more delati posteno. Seveda, se bolje zasluzi, hitreje in lazje na nelegalen nacin....

Sam tolk, ker mi gre na bruhanje, ko ste tolk strpni in dobri! Osebno bi v rit sunu vsakogar, ki se gre necedne posle vsem na oceh...pa ni pomembno, ali je slovencelj, al pa Albanc, al pa kaj drugega. Edino kar steje, je clovek kot oseba in ne kaj je po narodnosti, veri, itn.

P.S. Tale post ni bil izkljucno tebi namenjen Mick! x;)x

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

Tu noter je veliko govora o nestrpnosti.

Saj ne zanikam da je nestrpnost do Romov

Ampak...

A ni neke vrste nestrpnost pa diskriminacija tudi postavit se izkljućno na stran Romov?

Zanikat pravice domačinov da se uprejo?

Da oni prav tako hočejo živet po svoje?

A ni nestrpnost tudi izjava - kaj je zdaj toliko pomembno tisto vodno zajetje, saj drugod tudi ni čiste vode?

V tem primeru je bil kršen ZAKON ki prepoveduje VSAKRŠNO gradnjo na vodovarstvenem območju.

Gospod Devetak, ki ga je nekdo citiral bi lahko to vedel, saj je menda prof. prava...

Ko že razpreda o svobodi izbire prebivališča in nedotakljivosti stanovanja.

Kaj pa nedotakljivost stanovanja prebivalcev Ambrusa?

Nekdo omenja Ku-Klux-Klan...

Ja, tudi do tega lahko pride če se stvari ne bodo začele reševat.

Ker ljudem je vsega na vrh glave.

In še enkrat vsem tistim ki imate toliko za povedat o rasizmu, diskriminaciji, nestrpnosti..

Pridite sem dol med ljudi.

Potem modrujte kako vas je sram da ste Slovenci.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Eno navadno nakladanje BREZ KONKRETNEGA POZNAVANJA DEJANSKIH RAZMER V TEM KONKRETNEM PRIMERU!!!

:palec:

Če je kaj nakladanje potem je to, to kar si ti privoščiš na tem forumu.

In ne samo to, da je kar ti pišeš nakladanje.

Ti si kot, da bi prišel iz Miloševičeve šole.

Tam se je tudi "dogajalo ljudstvo."

Tudi tam so se zbirale množice, ki so bile pripravljene, za dve tri rakije in eno klobaso, klicati: "Dajte nam orožje".

In točno to delaš tudi ti! Poglej si tvoje poste. Saj človeku postane slabo!

Tu noter je veliko govora o nestrpnosti.

Saj ne zanikam da je nestrpnost do Romov

Ampak...

A ni neke vrste nestrpnost pa diskriminacija tudi postavit se izkljućno na stran Romov?

Zanikat pravice domačinov da se uprejo?

Da oni prav tako hočejo živet po svoje?

A ni nestrpnost tudi izjava - kaj je zdaj toliko pomembno tisto vodno zajetje, saj drugod tudi ni čiste vode?

V tem primeru je bil kršen ZAKON ki prepoveduje VSAKRŠNO gradnjo na vodovarstvenem območju.

Gospod Devetak, ki ga je nekdo citiral bi lahko to vedel, saj je menda prof. prava...

Ko že razpreda o svobodi izbire prebivališča in nedotakljivosti stanovanja.

Kaj pa nedotakljivost stanovanja prebivalcev Ambrusa?

Nekdo omenja Ku-Klux-Klan...

Ja, tudi do tega lahko pride če se stvari ne bodo začele reševat.

Ker ljudem je vsega na vrh glave.

In še enkrat vsem tistim ki imate toliko za povedat o rasizmu, diskriminaciji, nestrpnosti..

Pridite sem dol med ljudi.

Potem modrujte kako vas je sram da ste Slovenci.

:palec:

Kogar je sram, da je Slovenec, se lahko mirno odpove drzavljanstvu. Izbira je popolnoma svobodna! Vecji problem je v tem, da tisti, ki si ga ne zasluzijo, se mu ne bodo odpovedali... :8):

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

natrix, te raj ne bom komentirala...slovenija je mala, se posebej, ce das gor svojo fotko...

Alef... :o|o: ...se strinjam na nek način.Pravice imajo oboji in žal mi je, da kdo razume, da sem se postavila izključno na stran romov...ker se v bistvu nisem. Samo klic po linču me dvigne...

In ponovno postavljam vprašanje...ali so res samo romi tisti,ki jih neb želeli za sosede?

Ja, romi znajo bit nadlega... xrolleyesx in v veliki večini primerov tudi so.Sam...a res sam romi? Mar nihče drug ne zganja nasilja, krade, ubija? Kam pa bomo tiste preselili? Naslednjič se bo postavila zahteva, da preselijo homoseksulalce, ker kvarijo dušo vaših otrok,ker jih vidijo,kako se poljubljajo in držijo za roke...itd, itd...

Kdo pa je kleni slovenec? tisti, ki popiva in vsako noč drži družino in sosede v strahu????

In ja, so čudni s svojimi navadami....samo zakaj pa bi morali biti vsi enaki? idite mal po svetu...že v Italiji bodo imeli čist druge navade...in imajo mafijo in kriminal, pa niso romi...

kdo pa odloča, kakšni morajo ljudje biti, da bo prav? kateri je tisti prav?

Del romov se gotovo da socializirati, del se ne bo nikoli...

Izraz, ops, ne morem verjeti, da ne veš, kaj je rasizem.. tole zlo otročje zveni...

Ne vem, kaj bi naredila, če bi bila prebivalka Ambrusa ali bi imela rome za sosede...gotovo pa ne bi pozivala na linč...

Astra

Per aspera ad astra

za Muro, Micka, Marso..... skratka vse, ki so mnenja, da je bila preselitev kršenje človekovih pravic...

kako bi pa vi rešili zadevo... romi kradejo, pretepajo, vozijo nereg. vozila in ljudje so se začeli braniti... na najbolj miroljuben način, s protestom!

xrolleyesx menim, da je v tej diskusiji preveč tistih, ki o tej stvari nevedo drugega kot tisto kar so zvedeli od medijev xrolleyesx xrolleyesx in vsi vemo, da mediji le redko stvari podajo realno, saj realno ni zanimivo... seveda so povečal prodajo z naslovi kot: Ksenofobi z koli in vilami nad nedolžne rome :xx!: :xx!:

Moje mnenje je, da tisti, ki kradejo zato morajo odgovarjati. Vendar odgovarjati mora vsak osebno. Tisti, ki krade. Ne glede na to ali je Slovenec ali je Rom ali je Albanec itd..

Mi se tako radi postavljamo z našo Evropskostjo.

Toda poglejmo kako nekateri ljudje gledajo na nas v Evropi.

Če rečeš, jaz sem Slovenec... Aha, vi ste tisti, ki znate EU tako dobro goljufati in pokasirati dvojne subvencije, Milijone, ki vam sploh ne pripadajo!

Ko potem narediš velike oči, dobiš pod nos kaj takega:

citat:

SUBVENTIONSBETRUG

Slowenien erschwindelte EU-Gelder mit Geisterkühen

Seit zwei Jahren ist Slowenien in der Europäischen Union, jetzt hat das Land seinen ersten EU-Skandal: Inspektoren fanden heraus, dass die Hälfte aller Kühe, für die slowenische Landwirte Subventionen erhielten, gar nicht existierten.

Hamburg - Die Prüfer des Europäischen Rechnungshofes müssen sich sehr gewundert haben, als sie in Slowenien unterwegs waren, um die Angaben der dortigen Bauern auf ihren Wahrheitsgehalt hin abzuklopfen. Die Hälfte des Rinderbestandes, den die Landwirte auf dem Papier angegeben hatten, fanden sie der Londoner "Times" zufolge nicht. Am Ende stellte sich heraus: Dieses Vieh war schlicht und ergreifend der Vorstellungskraft der Landwirte entsprungen - die Bauern kassieren zu Unrecht Subventionen. Auch ein Viertel aller auf dem Papier angegebenen Ziegen und Schafe existierten in Wirklichkeit nicht.

kaz

konec citata

Kaj tukaj piše?

Tukaj piše, da je Slovenija Evropi ukradla denar za Subvencije za krave, ki jih sploh ni.

Kmetje dobijo namreč subvencije od EU za vsako kravo, ki jo imajo v hlevu.

Kontrolorji EU so pa ugotovili da polovica krav za katere so Slovenski kmetje dobili subvencije sploh ne obstoja.

Kmet, ki ima v štali 4 krave napiše, da jih ima 8 in potem tudi pokasira subvencije za 8 krav.

Kaj pa to?

A to ni kraja?

A to ni resnično blatenje ugleda Slovenije v svetu.

Pa naj mi zdaj kdo reče, da so tudi za to krivi Romi!

In kaj če se začne civilizirano prebivalstvo Evrope upirati in pritoževati, češ Slovenci so goljufi.

Slovenci kradejo denar, ki ga potem ne morejo dobiti tisti, ki jim res pripada.

In kaj bo, ko bodo odkrite še druge podobne mahinacije?

In kaj bo če bodo Evropljani potem zahtevali, da se nas vse preseli nekam, recimo vsaj na Kosovo, da bodo oni lahko živeli v miru?

Jaz osebno lahko potem samo upam, da bo v Evropi čim manj takšnih besed kot so Emanuelove.

Potem lahko samo upam, da bodo kaznovani samo tisti, ki so dejansko goljufali.

natrix, te raj ne bom komentirala...slovenija je mala, se posebej, ce das gor svojo fotko...

Astra

Zdaj mi pa povej, kaj v mojem postu ni v redu, oziroma bi se moral koga bat? Ker sem povedal svoje mnenje? A sem kaj govoril o lincih in da je prav da kdo vzame pravico v svoje roke? Sem govoril o tem, da so samo "neslovenci" tisti? Astra, cenim tvoj komentar, vendar si se enkrat preberi natancno mojega, pa bos videla kako in kaj. Ce se imam pa za bat koga samo zato, ker sem ga uzalil, ker je eden od krsiteljev zakona, pol pa tud ne vem no.....

Najboljs, da smo tih, pa kimamo z glavo in pozremo vsako sranje....al kako?

Nisem nikol delal razlik med nacijami in verami in barvo....ker zame to niso stvari, ki dolocajo cloveka kot osebo.

Daj mal bolje mi razlozi, kaj je blo v mojem postu tolk slabega, razen tega, da sem proti zlorabi zakona?

LP

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

2 de octubre de 1912

Ne bom več pametovala v tej temi, ker ji nisem dorasla. x;)x Preveč dejavnikov, pa široka tema....

Sem pa ravno malo z očetom poklepetala o tem, pa sem se spomnila ene zgodbice.

Tam kjer sem živela in delala, so zraven bloki polni 'čefurjev'. Mulci so zajebanim ker so totalno nadebudni, agresivni, pa še ogrožene se počutijo. Da ne govorim kaj alkohol in droge delajo iz njih. In med njimi je en fant, ki govori z istim tonom, kot oni, ima podobna geste .. skratka apriori ti gre na živce, ker vidiš v njem njegovo družbo. Fantje so res nevarni, pa še cela mafija stoji za njimi in jih brani. V glavnem ta mladenič je hodil v ta lokal kako leto, preden sem bila pripravljena sprejet, da je dugačen od njih. Ni agresiven, pripravljen je poslušati in pomagati, študira, ... rastel je pač gor v družbi kjer se je rodil. in prevzel je nekaj njihovega obnašanja in jim na prvi pogled izgleda zelo podoben. V času pubertete se je tudi najprej poskusil v kriminalu - naučil se je razmišljati s svojo glavo. Kmalu je dojel, da on ni agresiven in jezen, da ne rabi krasti in groziti ... Ves čas, ko smo se videvali, je vedel, da ga ne sprejmemo medse. pa ni obupal. Vsakič ko je prišel, je prijazno pozdravil, kako rekel ... postali smo prijatelji. In s časoma se je tudi ločil od svoje družbe, ker mu niso imeli več česa dati in ker ga je okolica sprejela.

Alef, razumem tvojo jezo. Tudi jaz sem jezna na 'naše čapce' , ki se jih je treba bati in zelo so neprijetni. Ampak zame je izkušnja s tem fantom zelo dobra šola, kakšno napako lahko naredim, ko razsojam in obsojam. Kdo ve koliko takih ljudi, ki so nihali med 'dobrim in zlim' je prečkalo moje življenje in so mi lahko pokazali le slabo stran sebe, ker jim nisem dala priložnosti, da pokažejo dobro.

Svaka mu čast. v taki družbi in pod takim obsojanjem okolice jih je malo, ki ne bi podlegli. :palec:

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

saj ne morem vsega citirat, tegale pa nisem mogla ne opazit x:)x

ko sem bral poste Marse in Aliane, se mi je nenadoma posvetilo....

Preselimo tistih 25 romov na njun vrt (vsaki pol, hehe vsaki 12,5 romov..hec).... država jima bo dala olajšave in dodatke pa jih bodo živele... pa pazte da vam hišni ljubljenčki ne "izginejo"...(mojmu prijatlu so namreč ambruški romi psa ukral xrolleyesx )

x:px x;)x

V bistvu je dobra ideja in kaze na to, da si postekal, kok velika je moja velikodusnost in gostoljubje.

jaz namrec gostim pri sebi ze ohoho vec *cigotov* kot pa 25. :vragec: x;)x

ampak seveda ne na vrtu (ker ga nimam, zivim, kot aliana, v podnajemniskem flatu).

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Men se pa te reakcije ne zdijo nič ogabne. Čist v skladu s kmečko kulturo, da na svoji zemlji se pa ne pustiš jeba v glavo, in se boriš, dokler lahko migaš vsaj z mezincom. Je odraz človeške pokončnosti in dostojanstva, ter želje, da svojim potomcem pustijo vsaj približno tako urejeno družbo, kot so jo sami dobili od dedov. Če pa pustijo, da se jim bodo razpasli cigani, potem pa res niso vredni pol pizde. Njihova NARAVNA PRAVICA IN DOLŽNOST je, da cigote spodijo in pobijejo, če država ne bo naredila reda. Drugače jim njihovi nasledniki lahko samo še plunejo na grob. Še žival se bori za svoj prostor pod soncem, a ni človek več kot žival. ABSOLUTNO in POPOLNOMA podpiram zahteve ljudi, da se cigote izseli.

joj emanuel, kaksen post! x:Ox tacga pa ne bi prcakovala od tebe.... :sori:

grozn no, a si sploh prebral za sabo?

Linch NI metoda ki bi izrazala dostojanstvo in pokoncnost, dragi moj emanuel, pa konc. tko to je. linc JE primitivizem do konca.

Preprosto te nimajo kaj tvoji sosedi izseljevat. ne me jebat da to ni linch! :xx!:

na bruhanje mi gre pa tud to, da ko dajete primere, vedno date take, da ste vi zrtev, nikol 'storilec'.

recimo recete: ja ja, kaj ce bi pa tebi...

kaj pa ce bi PRI tebi...

kaj pa ce bi tebe....

in tako dalje - v tem primeru, ce bi tebe -karkoli pac bi te ze- cigani.

OK, pa postavmo drugace - kaj pa ce bi bil ti v vlogi kot so zdaj ti cigani?

bi zivel v eni sovrazni soseski in bi te besni sosedje, ki bi jih motla tvoja kultura, tvoja zagovedna muzka ki bi jo poslusal, tvoj primitivni lajfstajl ki ga mas, tvoja smrdljiva hrana ki jo kuhas in vse to, no, da bi tvoje sosede motla in bi tebe in tvojo druzino rpeprosto pregnal, izselil. x:o)x

grozn, ne, kako bi prec letel k Varuhu clovekovih pravic.

A on bi pa seveda moral skrbeti za pravice onih tvojih sosedov, ki bi mu prav tko sli tumbat, da kok mas smrdljive navade. x:Dx

v bistvu bi blo za posr* od smeha, ce ne bi blo zalostno.

Na kaksen nacin obravnavate maso ljudi...

Kot cifre, govedo. :C:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ne bom več pametovala v tej temi, ker ji nisem dorasla. x;)x Preveč dejavnikov, pa široka tema....

Sem pa ravno malo z očetom poklepetala o tem, pa sem se spomnila ene zgodbice.

Tam kjer sem živela in delala, so zraven bloki polni 'čefurjev'. Mulci so zajebanim ker so totalno nadebudni, agresivni, pa še ogrožene se počutijo. Da ne govorim kaj alkohol in droge delajo iz njih. In med njimi je en fant, ki govori z istim tonom, kot oni, ima podobna geste .. skratka apriori ti gre na živce, ker vidiš v njem njegovo družbo. Fantje so res nevarni, pa še cela mafija stoji za njimi in jih brani. V glavnem ta mladenič je hodil v ta lokal kako leto, preden sem bila pripravljena sprejet, da je dugačen od njih. Ni agresiven, pripravljen je poslušati in pomagati, študira, ... rastel je pač gor v družbi kjer se je rodil. in prevzel je nekaj njihovega obnašanja in jim na prvi pogled izgleda zelo podoben. V času pubertete se je tudi najprej poskusil v kriminalu - naučil se je razmišljati s svojo glavo. Kmalu je dojel, da on ni agresiven in jezen, da ne rabi krasti in groziti ... Ves čas, ko smo se videvali, je vedel, da ga ne sprejmemo medse. pa ni obupal. Vsakič ko je prišel, je prijazno pozdravil, kako rekel ... postali smo prijatelji. In s časoma se je tudi ločil od svoje družbe, ker mu niso imeli več česa dati in ker ga je okolica sprejela.

Alef, razumem tvojo jezo. Tudi jaz sem jezna na 'naše čapce' , ki se jih je treba bati in zelo so neprijetni. Ampak zame je izkušnja s tem fantom zelo dobra šola, kakšno napako lahko naredim, ko razsojam in obsojam. Kdo ve koliko takih ljudi, ki so nihali med 'dobrim in zlim' je prečkalo moje življenje in so mi lahko pokazali le slabo stran sebe, ker jim nisem dala priložnosti, da pokažejo dobro.

Svaka mu čast. v taki družbi in pod takim obsojanjem okolice jih je malo, ki ne bi podlegli. :palec:

Prav, če razumeš, ampak poskusi razumet tudi proti KOMU je uperjena.

Nikakor ne proti Romom, čeprav sem napisal tudi kaj takega kar kaže na tako vrsto jeze.

Pa ni to.

Če pozorno bereš kar sem napisal me najbolj moti to da se dolga leta ni dogajalo NIČ

In zdaj ko je počilo so pa vsi pametni, s Hanžkom vred.

Kako smo Slovenci rasisti, nacisti, nestrpneži...

Seveda so nestrpneži, tako med Slovenci kot med Romi.

Amapk kot niso vsi Romi tatovi tako niso vsi Slovenci nestrpneži.

Posploševanje je tukaj obojestransko, in to me moti.

Motijo me tudi "pravni strokovnjaki" :xx!: ki označujejo nedavno izselitev Romov kot nezakonito.

Na kakšni osnovi?

BIVANJE Romov na tistem kraju je bilo nezakonito, ker zakon določa kaj se sme in kaj ne na vodovarstvenem območju.

Večina romskih naselij je zgrajena na črno.

Je to zakonito?

Ne plčujejo elektrike, ker je pač nimajo, je nekdo zapisal.

Na črne gradnje se elektrika ne priklaplja.

Če je pa v bližini el. vod, se Romi priklopijo kar sami... x:Dx :palec:

V Žabjaku pri Novem Mestu so Romi odločeni da se izselitvi ki jo zahteva nekakšna Civilna Iniciativa :eek: x?x uprejo, tudi z orožjem...

To je sevda zakonito, strpno in miroljubno... :vragec:

Žarek upanja pa daje izjava predstavnika tamkajšnjih Romov:

"Pripravljeni smo se pogovarjati, vendar rabimo nekoga da nas spravi skupaj" :palec: :palec:

To je pravi način reševanja problemov, ne pa stresanje obtožb kdo krade, kdo je nestrpen, kdo bi koga linčal...

Da so se začeli pogovarjati o možnosti LEGALIZACIJE naselja.

Ti še kar pametuj v tej temi... x:Dx xsrcx

Saj ji tudi nihče drug ni dorasel.

Pomembno je da se o tem piše. :palec:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Šit, že napisala, pa ponesreči zbrisala!!! :xx!:

Ja, dobro je, da se piše. Predvsem zato, da razmišljamo.

Vse bolj ugotavljam, da s svojim pisarjenjem ne počnem nič drugega, kot spoznavam sebe. xDDx x^x

Ko bom imela kaj novega na zalogi se pridem spet skregat. x:Dx x:px x:Xx x:Xx x:Xx

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Pa kdo pravi da smo slovenci nestrpneži pa ne vem kaj....jaz se ne počutim prav nič tako. Če pa kdo opozori na napake, ki se delajo v državi, pa obvesti na to tudi Evropo...pa kaj, EDINO Pravilno, da se stvari razčistjo, pa dotični odgovarjajo.--oz. zagovarjajo pa povejo tudi svoje.

Tud meni se ni treba nič opravičevat, ker me s tem tudi ni nihče užalil, čeprav država ala to zahteva od varuha človeških pravic.

Glede na to kar sem vidla po televiziji, tako oddajo Trenje kot tudi posnetke, kako so obkolili Rome ...ja ne vem če so bile tisto mirne demonstracije xrolleyesx

Sicer pa ja svizec zavije čokolado.... x;)x

Če pa tudi tukaj xrolleyesx ....no ja že s prihodom krščanstva pa temačni sredni vek.....se vidi, že takrat je inkvizicija pomorila ogromno Romov. Romom so prepovedali opravljati duhovni poklic, ker so kao...no ja.

Ne bom več pametovala v tej temi.... x:)x

Sicer pa ste tuki ljudje ...najbrž pravniki , odvetniki...mogoče je celo kdo ki je bolj pri koritu...preberte si ustavo pa zakone......

KAkor koli že država je padla na izpitu....upam da bo naredila popravni izpit.....samo na izpitih niso kolokviji (snov v delih) ampak celota...torej bo poprava zelo težka.

xsrcx

Izraz, ops, ne morem verjeti, da ne veš, kaj je rasizem.. tole zlo otročje zveni...

Ne vem, kaj bi naredila, če bi bila prebivalka Ambrusa ali bi imela rome za sosede...gotovo pa ne bi pozivala na linč...

Astra

Mogoče pa vem to, da je rasizem že čisto posplošen in se ga uporablja že vse vprek. x^x

Prebivalka Ambrusa?

Takole ti povem, če bi se jaz naselila kar nekam, na eno zemljo, kjer bi se mi zdelo fajn in tam postavila svojo kolibo, prikolico ali karkoli že, bi me izselili ko cucka. :vragec: Ker tako je. Vedno se najde kak lastnik zemlje, vedno je nekdo lastnik. Inšpekcija bi me nagnala, da bi se kar kadilo, pa še oglobili bi me. x^x

Razen če bi bila ti morda tako dobra in bi mi kar odstopila en kos zemlje za vedno, ker si pač dober človek. Jaz bi ti pa še kradla,....pa da te vidim, do kje seže tvoja ljubezen. x:Dx

Kako čemo? Lako čemo.

In točno to delaš tudi ti! Poglej si tvoje poste. Saj človeku postane slabo!

Če ti je slabo, pa pojdi bruhat. Ti bo prec lažje, ali pa ne beri. x^x x;)x

na bruhanje mi gre pa tud to, da ko dajete primere, vedno date take, da ste vi zrtev, nikol 'storilec'.

Zate velja enako. x^x

Jaz sem bila vedno objektivna in tudi tu sem. Primeri, ki sem jih jaz naštela, so tudi vsi ki jih imam z njimi. Drugih ni, žal.

In mi je prav smešno, kako se delate strpne. Pa dobre. x:o)x

Ti se kar še naprej neki fino delaš, pa si že sama lepo povedala, da jih za sosede ne bi imela. x^x

Kako čemo? Lako čemo.

take primere damo ravno zato ker, še enkrat, nimate vi nobenih izkušenj z njimi oz. takih izkušenj... jih pa goreče zagovarjate, pomisli/te koga zagovarjaš, zločince? moj komentar se nanaša samo na izseljene rome, katere poznam, ne pa na vse rome... sj niso vsi isti..

za besede v rdečem.... Marsa, a sploh veš zakaj so jih kao "izgnal"?? ne zarad muske, ne zarad primitivnega lajfstajla, al pa hrane... "izgnal" so jih ker KRADEJO, TEPEJO, STRELJAJO, PREPRDAJAJO DROGO :vragec: mogoče zdj štekaš? x:)x

xsrcx

x^x x^x x^x

Kako čemo? Lako čemo.

Porny, verjetno si "slučajno" spregledal, da sem se opravičila...

Izraz, kolikor jaz vem, so romi LASTNIKI te zemlje, kupili so jo...in morda lahko kdaj pomisliš, da se ne delamo, da smo strpni,pač pa SMO strpni...

In ja, Hanžek ima prav, rome so izselili iz njihove zemlje, ker sosedom niso všeč...zato ap je vlada zdaj tako udarila po njem, ker vedo, da nam lahko prodajo svašta, svetu evrope pa bolj težko...

In policija je dovolila zbiranje 500 besnih občanov...zažgali so barako in kurili kresove, zraven pa vpili, saj ste lahko gledali...kot da nihče ne ve, kakšno moč ima množica, ki podžiga sama sebe...

Pred leti je bil podoben upor v mb, kjer niso dovolili postavitve materinskega doma... x!x , dovolj je bilo nekaj ljudi, ki so mal podkurili z izjavami, pa so že vsi stali na cesti in vpili, doma nočemo v naši soseski... x!x

In, ja...tukaj beremo Emanuela :eek: , ki pravi pobit x!x ...

glerdam slike razjarjenih mladcev iz Ambrusa...in gledam slike otrok romov...bi pogledal še kdo med vami?

Astra

Per aspera ad astra

Ksenia, se trudim... x;)x , pa me Alef mede, ker včasih piše tako, potem pa spet... :o|o:

x:px

In vsaka čast pornyu x;)x , ko gre že čist do konca, obrne v x:Dx

jaz pa sem seveda zaletava, kot ponavadi, pa mal žalostna... :sori:

Astra

Per aspera ad astra

Ti se kar še naprej neki fino delaš, pa si že sama lepo povedala, da jih za sosede ne bi imela. x^x

Nisem ravno tako rekla. bla sem iskrena pac. saj lohk recem da jih komaj cakam za sosede, ker to itak ne bi nic pomenilo in ni in ne bi bil primer, pa bi fina izpadla, kot pravis.

Itak pa to ni predmet obravnave.

Ce jaz nekoga ne bi imela za soseda, namrec se ne pomeni, da bi hotla, ce bi jih ZHE IMELA, da se jih izseli, tako je to brez veze, itak pa sem rekla, da ce bi hotla jih met, torej ce bi se me vprasalo, kar se me itak ne bi.

Ce pa je ze tam, ima pa iste pravice kot jaz, pa ce se na glavo postavim in ne bi zganjala lincha.

Drzala bi se cimdlje od njih, ce bi povzrocali tezave, kot pocnem to z vsakim, ne glede na to, a je rom al pa ne.

"izgnal" so jih ker KRADEJO, TEPEJO, STRELJAJO, PREPRDAJAJO DROGO :vragec: mogoče zdj štekaš? x:)x

xsrcx

a daj!

se nisem slisala za primere, kjer bi slovence kar izgnal, ker bi vse to nasteto pocel.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...