strelka02 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Kwa kwa zahtevam popravek, svetli srednji vek, in inkvizicija ni pomorila ogromno romov temveč jih je le preselila tako kot sodobna oblast le da bolj na, duhovni bazi bi se reklu Aja kam pa ..v drugo dimenzijo...... a pol naj pričakujem še pranje možganov.... ja pa lov na čarovnice...že spet Eh ti se hecaš...men pa tale tema ni čist nič hecna ...bolj žalostna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 ja, policija pa nc - tle je problem, ker zivimo v pravni drzavi v civiliziranem svetu.TO je point. Ne VEC - KAJ so pocel, temvec KAKO se ta problem zdaj obravnava.Bil pa je oz. je se to - NJIHOV DOM, do katerega imajo VSO PRAVICO! Ne mores kar izselt cloveka, skenslat, zbrisat, pa nou vec delal problemov.To ni resitev.Naj mu dokazejo, naj ga obsodijo, naj gre v chuzo, ce fura kriminal, sam ne folk v svoje roke jemat @pravice@ Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Izraz, kolikor jaz vem, so romi LASTNIKI te zemlje, kupili so jo...in morda lahko kdaj pomisliš, da se ne delamo, da smo strpni,pač pa SMO strpni... Ne, NISO LASTNIKI te zemlje. Aha, da vidim tvojo strpnost, ker si že sama omenila, ko so povozili tvojega psa ali pa ko so tvojega otroka okradli, kako mirna si bila. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 pa res mislite da Slovencev ne mečejo ven iz stanovanj in hiš zaradi dolgov? aja oni so pač samo krivi... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Ce jaz nekoga ne bi imela za soseda, namrec se ne pomeni, da bi hotla, ce bi jih ZHE IMELA, da se jih izseli, tako je to brez veze, itak pa sem rekla, da ce bi hotla jih met, torej ce bi se me vprasalo, kar se me itak ne bi.Ce pa je ze tam, ima pa iste pravice kot jaz, pa ce se na glavo postavim in ne bi zganjala lincha.Drzala bi se cimdlje od njih, ce bi povzrocali tezave, kot pocnem to z vsakim, ne glede na to, a je rom al pa ne. Se pravi, bi se raje sama izselila, če bi prišlo tako daleč, čim dlje pač. Hm. Verjetno ne. Bi pa uporabila pravna sredstva, kot berem. In to je pravilno. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Izraz, prebrala sem, da je oče strojanovih KUPIL to zemljo pred leti...torej so lastniki, ne?...in povsod piše, da so jih pregnali z NJIHOVE zemlje... in, ja, bila sem strpna, ker se je pač zgodilo in neb ničesar pomagalo,če bi ga pa zdaj linčala...smo pa jokali... In ko je hčero oropal, smo šli na policijo in dali na zapisnik....nisem pa vpila, da je treba geto, kjer so ti mladci doma...razseliti... In ko so sina izsiljevali, sem pomagala učiteljem razčistiti, zakaj se to dogaja, domov pa šla s stisnjenim srcem, v kakšnih razmerah živijo ti fantje, kolk so se zakrknili vase, ker so vedno na dnu...brez perspektive...ne znajo drugače, ker so tudi doma deležni samo batin...če sem izpadla naivna, ok, morda sem res...sem pa jih povabila k nam domov, da se mal bolj spoznamo...in zanimivo, nikoli več se ni ponovilo... jaz sem se rodila privilegirana, moji otroci tudi...pomeni, da sem se rodila kot belka, v družini, kjer sem bila namesto pretepa in alkohola deležna ljubezni...del naroda, ki ga nihče ne preganja...vsaj v teh letih ne... In tisti, ki so vpili preseliti, izgnati, zaklati...npr.v Srebrenici, so danes v Haagu... Minister Zver je v petek, 27.10 za STA izjavil...V 21.stoletju ni mogoče pristati an to, da bi koga nasilno izselili.Takšne zahteve so neprimerne in časi, ko so ljudi an silo preseljevali, sodijo na smetišče zgodovine... Potem pa se jim je zgodil pogrom, ljudje so nastopili z motorkami, vpili in grozili... Bodo morda odgovarjali po zakonu?...saj le-ta pravi... vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodbega, rasnega verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti...se kaznuje z zaporom do dveh let.... No? Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Men se pa te reakcije ne zdijo nič ogabne. Čist v skladu s kmečko kulturo, da na svoji zemlji se pa ne pustiš jeba v glavo, in se boriš, dokler lahko migaš vsaj z mezincom. Je odraz človeške pokončnosti in dostojanstva, ter želje, da svojim potomcem pustijo vsaj približno tako urejeno družbo, kot so jo sami dobili od dedov. Če pa pustijo, da se jim bodo razpasli cigani, potem pa res niso vredni pol pizde. Njihova NARAVNA PRAVICA IN DOLŽNOST je, da cigote spodijo in pobijejo, če država ne bo naredila reda. Drugače jim njihovi nasledniki lahko samo še plunejo na grob. Še žival se bori za svoj prostor pod soncem, a ni človek več kot žival. ABSOLUTNO in POPOLNOMA podpiram zahteve ljudi, da se cigote izseli. Emanuel, sam presodi,kam spada tale tvoj umotvor... :xx!: Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Če bi to slovenci delali, kar delajo romi, bi jih že 10 let nazaj zaprl,... garant. kaj vse delajo slovenci, pa srbi, pa romi, pa amreičani, ... pa se še vedno svobodno okrog sprehajajo. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nols 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 kaj vse delajo slovenci, pa srbi, pa romi, pa amreičani, ... pa se še vedno svobodno okrog sprehajajo. žalostno je to..ker romi se. slovenci pa ne. če se le ve kateri je bil (plut je bil nekaj časa izjema). dej no..ironija..a dej bojo pa romi kričal pravna država.. so zadnji, ki se ravnajo po njenih pravilih. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 za Muro, Micka, Marso..... skratka vse, ki so mnenja, da je bila preselitev kršenje človekovih pravic...kako bi pa vi rešili zadevo... romi kradejo, pretepajo, vozijo nereg. vozila in ljudje so se začeli braniti... na najbolj miroljuben način, s protestom! menim, da je v tej diskusiji preveč tistih, ki o tej stvari nevedo drugega kot tisto kar so zvedeli od medijev in vsi vemo, da mediji le redko stvari podajo realno, saj realno ni zanimivo... seveda so povečal prodajo z naslovi kot: Ksenofobi z koli in vilami nad nedolžne rome :xx!: :xx!: Veliko vas sploh nima nobenih konkretnih izkušenj z Romi, še več pa vas pada na stereotipe o Romih kriminalcih ipd., svoj odnos do Romov apriorno oblikujete na podlagi stereotipov in predsodkov. Meni pa ni treba tu megle prodajat, je pač naneslo, da sem imel z Romi relativno pogosto opravka. Tako kot med Slovenci so tudi med Romi zelo različni ljudje. Nikakor ne pristajam na tej temi zelo priljubljeno tezo "Romi kradejo, tepejo, pobijajo, vsi vsevprek izvajajo kriminalna dejanja".....poleg tega pa zato jih nihče ne kaznuje......Ker to enostavno ne drži. Niti prvo niti drugo. Drži deloma, vendar to deloma drži tudi za Slovence. Sicer pa imam sam z Romi pozitivne in negativne izkušnje. Zanimivo. Tako kot s Slovenci Mi je pa posebej ostala v spominu ena izkušnja.......ki kaže na odnos Slovencev do Romov. Splet okoliščin je nanesel, da sem vodil poravnavo med enim našim podjetjem in Romom.......Rom je bil dolžan relativno visok znesek.......tik pred dokončno odločitvijo mi je Rom rekel.......težko bi me lahko prisilili k plačilu tega dolga, vem, da se za takšno stvar tudi v zapor ne gre, vendar bom plačal......plačal bom, ker ste vi edini Slovenec do sedaj, ki je v postopku z mano ravnal spoštljivo in kot z človekom......edini! In zato bom plačal. Ker vem, da nisem storil prav, pa bom plačal še v humanitarne namene. In je v dogovorjenih rokih plačal vse kar je obljubil.....Sam tolk, mal v razmislek.......Seveda pa so med Romi tud zlo zlo neugodni ljudje......tko kot med pripadniki drugih narodov, ras itd. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 tik pred dokončno odločitvijo mi je Rom rekel.......težko bi me lahko prislili k plačilu tega dolga, vem, da se za takšno stvar tudi v zapor ne gre, vendar bom plačal......plačal bom, ker ste vi edini Slovenec do sedaj, ki je v postopku z mano ravnal spoštljivo in kot z človekom......edini! In zato bom plačal. Ker vem, da nisem storil prav, pa bom plačal še v humanitarne namene. xsrcbumx xsrcbumx Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Brez skrbi, da ni So pa meni vedno mal sumljive samo negativne izkušnje......mi nekak kaže na nek prispevek tistga......večinoma, ni pa nujn, da je tko. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Sicer pa ste tuki ljudje ...najbrž pravniki , odvetniki...mogoče je celo kdo ki je bolj pri koritu...preberte si ustavo pa zakone...... KAkor koli že država je padla na izpitu....upam da bo naredila popravni izpit.....samo na izpitih niso kolokviji (snov v delih) ampak celota...torej bo poprava zelo težka. To je bistvo zadeve! Če ti je slabo, pa pojdi bruhat. Ti bo prec lažje, ali pa ne beri. Zate velja enako. Jaz sem bila vedno objektivna in tudi tu sem. Primeri, ki sem jih jaz naštela, so tudi vsi ki jih imam z njimi. Drugih ni, žal. In mi je prav smešno, kako se delate strpne. Pa dobre. Ti se kar še naprej neki fino delaš, pa si že sama lepo povedala, da jih za sosede ne bi imela. Preberi si prosim na strani 7 moj post od 9h36 in prosim potem komentiraj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 ne zarad muske, ne zarad primitivnega lajfstajla, al pa hrane... "izgnal" so jih ker KRADEJO, TEPEJO, STRELJAJO, PREPRDAJAJO DROGO mogoče zdj štekaš? In ko si že oglasil, pa nisem mislil tega komentirat.......To zgoraj seveda ni res. Pa četudi bi bilo, sem med vaščani videl majhne otroke, starke ipd......a je torej treba kaznovat tudi njih? Pa tudi nasploh je to brez veze kar si napisal, prvo ker ni res in drugo......verjem, še z velikim veseljem bi strpal kazga Roma v zapor, če bi imel dokaze za "kradejo, tepejo, streljajo, preprodajajo drogo", daleč od tega, da bi ga toleriral. Če pa jih policija ni sposobna ujet se bo pač treba nad čim drugim zamislit.... Le kam bi prišli, če bi tako posploševali, Namaar, obsojali kar vsevprek? Verjetn v kaos..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 take primere damo ravno zato ker, še enkrat, nimate vi nobenih izkušenj z njimi oz. takih izkušenj... jih pa goreče zagovarjate, pomisli/te koga zagovarjaš, zločince? moj komentar se nanaša samo na izseljene rome, katere poznam, ne pa na vse rome... sj niso vsi isti.. za besede v rdečem.... Marsa, a sploh veš zakaj so jih kao "izgnal"?? ne zarad muske, ne zarad primitivnega lajfstajla, al pa hrane... "izgnal" so jih ker KRADEJO, TEPEJO, STRELJAJO, PREPRDAJAJO DROGO mogoče zdj štekaš? A zaradi tega ste (so) jih izgnali.Zdaj pa mi prosim povej kdo od njih, po imenu je kdaj kaj ukradel.Na sodišču bi bilo treba namreč ta vsakemu posebaj dokazati. In povej prosim tudi kateri zako predvideva, da se človeka, ki dela vse kar naštevaš naj izžene?In kateri zakon daje pravico, da to storijo, skupini vaščanov? In tako preprosto je...Ker takih kazni v naših zakonih ni, je to kar se je zgodilo protizakonito! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Ja, tako je. V pravne finese se sploh nisem želel spuščat. Je pa dejstvo, da je v zakonu za vsako kaznivo dejanje vnaprej določena kazen in takšne kot je tak "izgon" za državljane Slovenije ni nikjer predvidene. No, pa saj vsi vemo, da ni v tem problem, ne Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Izraz, prebrala sem, da je oče strojanovih KUPIL to zemljo pred leti...torej so lastniki, ne?...in povsod piše, da so jih pregnali z NJIHOVE zemlje... in, ja, bila sem strpna, ker se je pač zgodilo in neb ničesar pomagalo,če bi ga pa zdaj linčala...smo pa jokali... In ko je hčero oropal, smo šli na policijo in dali na zapisnik....nisem pa vpila, da je treba geto, kjer so ti mladci doma...razseliti... In ko so sina izsiljevali, sem pomagala učiteljem razčistiti, zakaj se to dogaja, domov pa šla s stisnjenim srcem, v kakšnih razmerah živijo ti fantje, kolk so se zakrknili vase, ker so vedno na dnu...brez perspektive...ne znajo drugače, ker so tudi doma deležni samo batin...če sem izpadla naivna, ok, morda sem res...sem pa jih povabila k nam domov, da se mal bolj spoznamo...in zanimivo, nikoli več se ni ponovilo... jaz sem se rodila privilegirana, moji otroci tudi...pomeni, da sem se rodila kot belka, v družini, kjer sem bila namesto pretepa in alkohola deležna ljubezni...del naroda, ki ga nihče ne preganja...vsaj v teh letih ne... In tisti, ki so vpili preseliti, izgnati, zaklati...npr.v Srebrenici, so danes v Haagu... Minister Zver je v petek, 27.10 za STA izjavil...V 21.stoletju ni mogoče pristati an to, da bi koga nasilno izselili.Takšne zahteve so neprimerne in časi, ko so ljudi an silo preseljevali, sodijo na smetišče zgodovine... Potem pa se jim je zgodil pogrom, ljudje so nastopili z motorkami, vpili in grozili... Bodo morda odgovarjali po zakonu?...saj le-ta pravi... vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodbega, rasnega verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti...se kaznuje z zaporom do dveh let.... No? Astra Super post, Astra! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 xsrcbumx xsrcbumx Ma ja, tudi mi s svojim odnosom do drugačnih ali pa samo drugih v veliki meri krojimo njihov odnos do nas..... Seveda gredo tudi meni Romi kdaj na živce s čim, brez skrbi. Vendar tudi drugi, ne sam oni, predvsem pa posamezniki, ne pa neke etnične skupine kot celote ipd. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Ma ja, tudi mi s svojim odnosom do drugačnih ali pa samo drugih v veliki meri krojimo njihov odnos do nas..... Se strinjam. meni gre včasih ful ljudi na živce - ponavadi takrat, ko grem sama sebi najbolj. S temi srčki sem ti hotela samo reči, da si ful lepo naredil. Že moraš bit topel človek. Sem jaz danes tudi tukaj napisala eno poučno zgodbico na ta princip. Jaz sicer nisem bila tako človeška, kot ti - sem se ujela v stereotipe v moji glavi - je pa oseba, katere nisem marala bila tako ok in vztrajna, da sem spremenila pogled. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Bravo, bravo vsi skupaj. Moj zaključek je, da so oblasti pravilno ravnale, da so jih izselili, ker je bila to edina možna poteza za preprečitev nadaljnega nasilja. Pa ne samo iz strani Romov. Kot je bilo opaziti je prebivalcem Ambrusa že malo kapnilo čez rob in se sploh ne čudim zakaj. In ne bi rekla, da so revčke izselili ampak so samo preprečili neizbežno, do razrešitve. Se strinjate? Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Izraz, prebrala sem, da je oče strojanovih KUPIL to zemljo pred leti...torej so lastniki, ne?... E bravo. To sem hotela, da se malo potrudiš, pa si se. Brez zamere. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Izraz poglej zgoraj! Prosil sem te, da si nekaj prebereš in prokomentiraš. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Thx kukica. Sicer pa mene več stvari vodi v takšen odnos.......vzgoja doma, odprtost, maram raznolikost, nisem obremenjen s predsodki, tudi profesionalnost pri delu kjer nikoli ne delam razlik med ljudmi po ničemer......rasi, veri, spolu, spolni usmerjenosti, politični pripadnosti, ničemer! Mogoče pa tudi to kar ti omenjaš, s seboj sem kar zadovoljen, dovolj samozavesten in uspešen, da nimam potrebe se znašati nad drugimi........Seveda bodo moji takšnega razmišljanja nesposobni "forumovski prijatelji" poskočili in to poskušal negirat, ampak....to je že njihov blem, ne moj. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Thx kukica. Sicer pa mene več stvari vodi v takšen odnos.......vzgoja doma, odprtost, maram raznolikost, nisem obremenjen s predsodki, tudi profesionalnost pri delu kjer nikoli ne delam razlik med ljudmi po ničemer......rasi, veri, spolu, spolni usmerjenosti, politični pripadnosti, ničemer! Mogoče pa tudi to kar ti omenjaš, s seboj sem kar zadovoljen, dovolj samozavesten in uspešen, da nimam potrebe se znašati nad drugimi........ x!x prav imaš x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Izraz poglej zgoraj! Prosil sem te, da si nekaj prebereš in prokomentiraš. Čakaj no, samo malo, gledam TV. Ne morem vse naenkrat. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.