Mick 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 ojej, mick ne da se mi več... lahko preberš post, kjer sem pisal kako smo fizično obračunal z njimi ko so starejšemu paru stvari izpred hiše odnašal- kradli, itd itd.... mal preber, vse sm že napisu o streljanju, ropih, pretepih... in od kje pol teb pravica, da rečeš: to zgoraj ni res? od kje, če nimaš pojma kaj se je dogojalo? sj se nočem prepirat s tabo, res ne ampak teb je lepo govort o stvareh, katerih ne poznaš..... in napisu sem, že prei u enem postu, pa očitno moram še enkrat... moji komentarji veljajo le za izseljene rome, zato ker te poznam, za druge pa ne, ker niso vsi isti Ja in kaj ti naj zdaj na to napišem? Glih nedavno, par dni nazaj, sem se pogovarjal s stricem, sva obujala spomine kako se edini v celotni družini konkretno nisem strinjal, ko je ornk pretepel Roma, ki je sinu, torej mojemu bratrancu ukradel kolo......Kdo pa si ti, da imaš pravico s komerkoli fizično obračunavat? Kdo si ti, kdo ti je dal to pooblastilo? Če ti ni jasno, si storil kaznivo dejanje. Ali ti je? Aja, sam zate pravila ne veljajo? A nisi potem ti še najbolj podoben Romom, ki jih obsojaš? In če bi te država kaznovala, bi tukaj spet spregovoril folk o vtikanju države v pravico do obrambe, haha Sam se nisem pretirano spuščal samo v debato o izseljenih Romih, imam pa zelo drugačne informacije kot ti, tudi mediji poročajo v marsičem povsem drugače kot govoriš ti.....in imam o stvareh veliko več pojma, kot si ti misliš. Vsekakor pa teh Romov niso izselili zaradi tega kar ti navajaš, v to sem 100%, če pa so, pa je zadeva še veliko hujša kot izgleda, ker potem smo šele v blemih.... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Mura. Prebrala sem tvoj prispevek na strani 7 ob 9 36. Ja najprej bi pokomentirala glede tistih krav. Subvencije. To je protizakonito in ni prav. Vedno se najdejo stremuhi. In je čisto ok, da se je to odkrilo. In da se kaznujele te. Pravilno. Vendar jaz osebno se ne počutim sedaj slaba Slovenka zaradi tega. Še sedaj sem ponosna na to. To kar je nekaj Slovenskih kmetov probalo, pa ni šlo, ne vpliva name. S tem nimam veze. Se me ne dotakne. Razumeš? Kar se izselitve Romov tiče, pa še sedaj menim, da je bilo edino pravilno tako, ker so oblasti s tem preprečile nadaljne izgrede do razrešitve. In za tem stojim. In če tega ne bi naredili, do česa bi lahko prišlo? Do pravega prelivanja krvi. Ker ti odkrito povem, da če bi mene ali moje bližnje pretepali, kradli,....ne bi stala križem rok. I am only human. Bi bila pač samoobramba. Zakonsko. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lenka: 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 ......Kdo pa si ti, da imaš pravico s komerkoli fizično obračunavat? Kdo si ti, kdo ti je dal to pooblastilo? Če ti ni jasno, si storil kaznivo dejanje. Ali ti je? Aja, sam zate pravila ne veljajo? A nisi potem ti še najbolj podoben Romom, ki jih obsojaš? In če bi te država kaznovala, bi tukaj spet spregovoril folk o vtikanju države v pravico do obrambe, haha BRAVO ko bi bilo še več tako mislečih bi bil svet boljši Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Bravo, bravo vsi skupaj. Moj zaključek je, da so oblasti pravilno ravnale, da so jih izselili, ker je bila to edina možna poteza za preprečitev nadaljnega nasilja. Pa ne samo iz strani Romov. Kot je bilo opaziti je prebivalcem Ambrusa že malo kapnilo čez rob in se sploh ne čudim zakaj. In ne bi rekla, da so revčke izselili ampak so samo preprečili neizbežno, do razrešitve. Se strinjate? S tem se bi lahko celo deloma strinjal. Problem je, da je oblast sploh dopustila, da so stvari prišle tako daleč..... Sedanja reakcija je reakcija iz obupa, izhod v skrajni sili, kot praviš, v takih okoliščinah pa je diapazon možnih rešitev ali raje rečmo reakcij veliko širši kot v nekih relativno normalnih okoliščinah..... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Ja in kaj ti naj zdaj na to napišem? Glih nedavno, par dni nazaj, sem se pogovarjal s stricem, sva obujala spomine kako se edini v celotni družini konkretno nisem strinjal, ko je ornk pretepel Roma, ki je sinu, torej mojemu bratrancu ukradel kolo......Kdo pa si ti, da imaš pravico s komerkoli fizično obračunavat? Kdo si ti, kdo ti je dal to pooblastilo? Če ti ni jasno, si storil kaznivo dejanje. Ali ti je? Aja, sam zate pravila ne veljajo? A nisi potem ti še najbolj podoben Romom, ki jih obsojaš? In če bi te država kaznovala, bi tukaj spet spregovoril folk o vtikanju države v pravico do obrambe, haha Sam se nisem pretirano spuščal samo v debato o izseljenih Romih, imam pa zelo drugačne informacije kot ti, tudi mediji poročajo v marsičem povsem drugače kot govoriš ti.....in imam o stvareh veliko več pojma, kot si ti misliš. Vsekakor pa teh Romov niso izselili zaradi tega kar ti navajaš, v to sem 100%, če pa so, pa je zadeva še veliko hujša kot izgleda, ker potem smo šele v blemih.... Ja pa kaj je zdaj to. A zdaj se boste pa vsi nekaj izjadil, vaše "travmatične"dogodke posplošene, ki samo zavajajo in izpeljujejo iz teme. Za to je prostor drugje. Tu ni prostor, da pokažeš, kako in na kakšen način bi ti v svoji pravljici rešil svet. Tu se govori o dogodku v Ambrusu in potezah oblasti in o dejanjih Romov in prebivalcev. Pa da ne grem v potankosti Mick, no seveda bom šla. Tale stavek po moje pove vse o tvojem mišljenju o Romih: A nisi potem ti še najbolj podoben Romom, ki jih obsojaš? Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
b5 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Temu niti ne bi rekel problem, to je žalostno dejstvo. Niso vse rešitve dobre, če pa že moram izbirati med dvema slabima bom izbral manj slabo..Dejal pa bi da ni čudno da prihaja do tega, ker zaznavam tudi tukaj na tem forumu "malce" nestrpnosti do drugače mislečih. Citiraj "Nothing can stop the power of life-not even death." --Onean cleric Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Ja pa kaj je zdaj to. A zdaj se boste pa vsi nekaj izjadil, vaše "travmatične"dogodke posplošene, ki samo zavajajo in izpeljujejo iz teme. Za to je prostor drugje. Tu ni prostor, da pokažeš, kako in na kakšen način bi ti v svoji pravljici rešil svet. Tu se govori o dogodku v Ambrusu in potezah oblasti in o dejanjih Romov in prebivalcev. Pa da ne grem v potankosti Mick, no seveda bom šla. Tale stavek po moje pove vse o tvojem mišljenju o Romih: A nisi potem ti še najbolj podoben Romom, ki jih obsojaš? Nisem zasledil, da si ti tista, ki kakorkoli odločaš o tem kaj na tem forumu kam spada..... Kje je govora o kakšnih travmatičnih dogodkih? Zate je verjetno res travmatično, ker imamo z Romi še kakšne drugačne izkušnje kot jih opisujete nekateri Ja in? Kaj tebi pove? Jaz še vedno trdno stojim za njim! Smešn mi je folk, ki obsoja koga, da je naredil kaznivo dejanje, potem pa ga pod pretvezo "samoobrambe" in podobnega stori tudi sam.....hahaha, praktično vsak storilec kaznivega dejanja ima zanj izgovor, ki ga po njegovem za to dejanje opravičuje.... Pa ne ti men o pravljici, se skor vsakodnevno ukvarjam z resničnimi problemi ljudi daleč od pravljičnih...... Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Spet isto. Ubogi Romi, se mi smiiljo. Še tam kjer je tema prav o njih odprta, se o njih ne govori. Rasizem diskriminacija. Nisem zasledil, da si ti tista, ki kakorkoli odločaš o tem kaj na tem forumu kam spada..... Odločim se lahko tako kot meni paše, ne?! Jaz tudi nisem izsledila da ti odločaš o tem, da ne smem, pa si vseeno, ne?! Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Mogoče bi pa le bilo koristno zate, da bi si prebrala naslov teme in avtorjev uvod..... Potem pa še mal pobrskala po spletu in prebrala kaj o človekovih pravicah, kaj sploh so, katere so, kaj pomenijo itd......Potem bi pa mogoč lahko mi2 spet kakšno rekla. Odločim se lahko tako kot meni paše, ne?! Jaz tudi nisem izsledila da ti odločaš o tem, da ne smem, pa si vseeno, ne?! Ja se lahko, zase, ne pa tudi zame al za druge. Ne, jaz sem samo reagiral na tvoje določanje kaj bi naj lahko jaz na tej temi pisal in kaj ne. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Jaz sem bila vedno objektivna in tudi tu sem. Primeri, ki sem jih jaz naštela, so tudi vsi ki jih imam z njimi. Drugih ni, žal.Kaj pa če se tu začne ves problem? Jaz sem objektivna. Jaz imam prav.Madona, saj še znanstveniki komajda še verjamejo v svojo objektivnost pri raziskavah, pa vse naredijo, da bi bili objektivni. Vsak gleda iz svojega zornega kota in vsak ima svojo izkušnjo. To je prav. Vseeno pa verjamem, da moramo stremeti k strpnosti. Nestrpnost ubija. Dobesedno. To pravim jaz, ki vem. Haugh. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Mogoče bi pa le bilo koristno zate, da bi si prebrala naslov teme in avtorjev uvod..... Potem pa še mal pobrskala po spletu in prebrala kaj o človekovih pravicah, kaj sploh so, katere so, kaj pomenijo itd......Potem bi pa mogoč lahko mi2 spet kakšno rekla. Sem pač človek, ki ga suhoparni zakoniki ne zanimajo kaj preveč. Imam svoja merila. Kaj pa če se tu začne ves problem? Jaz sem objektivna. Jaz imam prav.Madona, saj še znanstveniki komajda še verjamejo v svojo objektivnost pri raziskavah, pa vse naredijo, da bi bili objektivni. Vsak gleda iz svojega zornega kota in vsak ima svojo izkušnjo. To je prav. Vseeno pa verjamem, da moramo stremeti k strpnosti. Nestrpnost ubija. Dobesedno. To pravim jaz, ki vem. Haugh. Ja in zato je bilo pametno razešeno, tako kot je bilo. Zaenkrat. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
b5 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Mogoče bi pa le bilo koristno zate, da bi si prebrala naslov teme in avtorjev uvod..... Potem pa še mal pobrskala po spletu in prebrala kaj o človekovih pravicah, kaj sploh so, katere so, kaj pomenijo itd......Potem bi pa mogoč lahko mi2 spet kakšno rekla. Ja se lahko, zase, ne pa tudi zame al za druge. Ne, jaz sem samo reagiral na tvoje določanje kaj bi naj lahko jaz na tej temi pisal in kaj ne. Človek ima pravico do življenja, bla, bla........... Samo problemi nastanejo ko dve pravici trčita, in tukaj zapademo v subjektivni šmorn. Kaj pa če se tu začne ves problem? Jaz sem objektivna. Jaz imam prav.Madona, saj še znanstveniki komajda še verjamejo v svojo objektivnost pri raziskavah, pa vse naredijo, da bi bili objektivni. Vsak gleda iz svojega zornega kota in vsak ima svojo izkušnjo. To je prav. Vseeno pa verjamem, da moramo stremeti k strpnosti. Nestrpnost ubija. Dobesedno. To pravim jaz, ki vem. Haugh. Za strpnost sta potrebna dva, drugače bo tudi drugemu prekoslej počil film...... Citiraj "Nothing can stop the power of life-not even death." --Onean cleric Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Za strpnost sta potrebna dva, drugače bo tudi drugemu prekoslej počil film...... Če sem jaz do nekoga nestrpna, bo tistemu slej ko prej počil film. Ne zagovarjam nobene strani, samo tuki gor je ful nestrpnosti. me prav zanima, kako bi se končalo, če bi ta pogovor potekal v živo. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Če sem jaz do nekoga nestrpna, bo tistemu slej ko prej počil film. Ne zagovarjam nobene strani, samo tuki gor je ful nestrpnosti. me prav zanima, kako bi se končalo, če bi ta pogovor potekal v živo. Kar se mene tiče z smehom, pa še neki je takih se mi zdi. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Sem pač človek, ki ga suhoparni zakoniki ne zanimajo kaj preveč. Imam svoja merila. Po tvojih ocenah Romov si potemtakem....Romka. Glede na vse komentarje sploh ne vem zakaj sploh rabimo pravno državo, demokracijo,... kolikor sem razumela je point demokracije, da lahko vsak dela kar hoče. Torej naj se vse skup legarizira, kraje, izsiljevanje, prodaja drog,... itd. Najprej ukradeš, pol pa greš prijavit na policijo, kjer ti odmerijo davek na krajo (največ 25 % in to je to ). Zdej je tko, da moraš dat policajem še več kot 25 % da te pustijo na miru. Sej take države s takimi zakoni, kot jih imamo zdej sploh ne rabimo, ker jih noben ne upošteva,... Pa naj bo kar cela Slovenija na takem nivoju kot so romi, da bomo lahk brez varuha človekovih pravic drug drugmu kradl,... k zdej sam romi lahk. Kot pogost v takih temah si razumela napak..... Od kje le jemlješ to kar pišeš, ne morš da verjameš , no. :xx!: Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
b5 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Pravica je slepa, saj je še simbol sodstva ženska s tehtnico in zavezanimi očmi. Citiraj "Nothing can stop the power of life-not even death." --Onean cleric Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Človek ima pravico do življenja, bla, bla...........Samo problemi nastanejo ko dve pravici trčita, in tukaj zapademo v subjektivni šmorn.Ravno zato, ker so za mnoge vas čl. pravice bla bla bla je nevarnost, da postanejo bla bla bla..... Ne bo čist držal. Trčita predvsem takrat, ko si en domišlja, da je njegova pravica večja od pravice drugega..... Pravica je slepa, saj je še simbol sodstva ženska s tehtnico in zavezanimi očmi.In zakaj ima po tvoje zavezane oči? Ne zagovarjam nobene strani, samo tuki gor je ful nestrpnosti. me prav zanima, kako bi se končalo, če bi ta pogovor potekal v živo. ...po mojih izkušnjah ob srečanjih s precej drugač mislečimi.....z velik smeha in pirom Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
b5 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Če sem jaz do nekoga nestrpna, bo tistemu slej ko prej počil film. Ne zagovarjam nobene strani, samo tuki gor je ful nestrpnosti. me prav zanima, kako bi se končalo, če bi ta pogovor potekal v živo. Tu bi lahko debatirali kdo je bil prej nestrpen in prišli bi do tega kaj je bilo prej kura ali jajce oz. jajce ali kura..... Citiraj "Nothing can stop the power of life-not even death." --Onean cleric Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Al si pa človek lahko reče. Kaj če poskusim biti bolj strpen in vidim, kaj se zgodi? Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Pa brez pira. Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 ...po mojih izkušnjah ob srečanjih s precej drugač mislečimi.....z velik smeha in pirom Potem bom pa kontrirala na vso moč, sam da dobim tisti pir.! Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
b5 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Ravno zato, ker so za mnoge vas čl. pravice bla bla bla je nevarnost, da postanejo bla bla bla..... Ne bo čist držal. Trčita predvsem takrat, ko si en domišlja, da je njegova pravica večja od pravice drugega..... In zakaj ima po tvoje zavezane oči? ...po mojih izkušnjah ob srečanjih s precej drugač mislečimi.....z velik smeha in pirom Ne bi rekel. Trčita takrat ko si obe strani domišljata to Po moje zato da ne bi vidla vsega sranja... Citiraj "Nothing can stop the power of life-not even death." --Onean cleric Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Izraz 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Al si pa človek lahko reče. Kaj če poskusim biti bolj strpen in vidim, kaj se zgodi? No pa dajmo. Živim v Ambrosu, poskušam biti bolj strpen. A veš da so sosedovega Janeza včeraj, ko je šel domov ob Bercetovih ob polnoči pretepla in okradla Roma, una dva ta mlada? A res, ja sam si je kriv, kaj pa hodi sredi noči naokrog, če točno ve da ni pameten. Ej sem šel zdele v kurnik nahrant kure, pa štiri manjkajo? Eh pa kaj boš pa druge kupil, a je to problem. Oni nimajo denarja, ker nikjer ne delajo, ti ga pa maš. A neki takega naj bi to zgledalo? Citiraj Kako čemo? Lako čemo. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Nisem besedno dovolj močna, da bi sledila tej debati. In nimam dovolj trdnega mnenja. Sploh se nisem mislila vtikat v to debato, pa se mi ne da diplome delat in je vsak izgovor dober. Se mi zdi, da sem na začetku hotela povedati le to, da ne moremo vseh metati v isti koš. Poskušam gledati posameznika (kar ne pomeni, da mi vedno uspe ). In da si vsakdo zasluži priložnost. Vsak posameznik, ne narod ali skupina. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Ne bi rekel. Trčita takrat ko si obe strani domišljata to Po moje zato da ne bi vidla vsega sranja... Zadostuje, da si že ena stran.... Eh.... Drži pa....da ne bi vidla česar kar bi lahko vplivalo na nepristransko odločitev..... Potem bom pa kontrirala na vso moč, sam da dobim tisti pir.! .....no, ne se mučt ....ga dobiš v vsakem primeru, ko se spet vidmo Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.