Skoči na vsebino

TRESENJE V SPANJU

mirnamirna

Recommended Posts

Mogoče to ne sodi ravno v ta forum, a vseeno - prosim za nasvet.

S partnerjem sva že nekaj tednov v eni fazi odnosa, ko čistiva predale za dve desetletji nazaj in skušava priti do čistih temeljev za nadaljnje življenje. Dogajajo se nama večurni pogovori, sanjanja vse mogočega, a ničesar oprijemljivega ali opisljivega, očiščevalni napadi joka pri obeh ipd.

V tem času se je moj partner neke noči prebudil, ker je vibrirala cela postelja. Ugotovil je, da to povzroča moje telo, ki se je v celoti treslo, trepetalo. Trajalo je kako minuto, imel je občutek, kot bi šlo "nekaj vame". Tisto noč je bilo tudi moje dihanje čudno - dalj časa zelo sunkovito, kot bi lovila sapo od napora, nato povsem umirjeno, počasno. Sama se zavedam, da sem to noč spala izredno globoko, brez sanj, s povsem prazno glavo. Zbudila sem se kmalu za njim, a sem bila spočita, nekako olajšana.

Mi lahko kdo to pomaga razložiti? Res je, da v teh tednih večkrat prosim angele zdravilce, naj me v spanju ozdravijo na vseh nivojih in mi pomagajo videti prave odločitve. Za kaj več zdaj nimam psihične moči, niti časa.

Hvala tistemu, ki se mu bo dalo odgovoriti.

Imejte se radi!

Sonček naj vas greje!
Deli na socialnih omrežjih

Mogoče to ne sodi ravno v ta forum, a vseeno - prosim za nasvet.

S partnerjem sva že nekaj tednov v eni fazi odnosa, ko čistiva predale za dve desetletji nazaj in skušava priti do čistih temeljev za nadaljnje življenje. Dogajajo se nama večurni pogovori, sanjanja vse mogočega, a ničesar oprijemljivega ali opisljivega, očiščevalni napadi joka pri obeh ipd.

V tem času se je moj partner neke noči prebudil, ker je vibrirala cela postelja. Ugotovil je, da to povzroča moje telo, ki se je v celoti treslo, trepetalo. Trajalo je kako minuto, imel je občutek, kot bi šlo "nekaj vame". Tisto noč je bilo tudi moje dihanje čudno - dalj časa zelo sunkovito, kot bi lovila sapo od napora, nato povsem umirjeno, počasno. Sama se zavedam, da sem to noč spala izredno globoko, brez sanj, s povsem prazno glavo. Zbudila sem se kmalu za njim, a sem bila spočita, nekako olajšana.

Mi lahko kdo to pomaga razložiti? Res je, da v teh tednih večkrat prosim angele zdravilce, naj me v spanju ozdravijo na vseh nivojih in mi pomagajo videti prave odločitve. Za kaj več zdaj nimam psihične moči, niti časa.

Hvala tistemu, ki se mu bo dalo odgovoriti.

Imejte se radi!

Odgovor je verjetno v načinu dihanja - sama praviš, da je bilo sunkovito. Če npr. dihamo na način sonkovit vdih in daljši izdih - obakrat brez pavze (povezano dihanje) se poruši razmerje med O2 in CO2 v krvi, kar se odrazi na vibraciji telesA. To je način dihanja, ki ga praktikanti tehnike, imenovane rebirthing izvajajo namerno - pri tovrstni vibraciji telesa se namreč "osvobajajo" energijske blokade, ki povzročajo določene vedenjske vzorce. Je pa to - se mi zdi - tudi prva faza pojava, ki ga medicina pozna pod imenom hiperventilacija - v naslednji fazi pride zaradi omenjene porušitve razmerja O2 in CO2 v krvi celo do mišičnih krčev.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Odgovor je verjetno v načinu dihanja - sama praviš, da je bilo sunkovito. Če npr. dihamo na način sonkovit vdih in daljši izdih - obakrat brez pavze (povezano dihanje) se poruši razmerje med O2 in CO2 v krvi, kar se odrazi na vibraciji telesA. To je način dihanja, ki ga praktikanti tehnike, imenovane rebirthing izvajajo namerno - pri tovrstni vibraciji telesa se namreč "osvobajajo" energijske blokade, ki povzročajo določene vedenjske vzorce. Je pa to - se mi zdi - tudi prva faza pojava, ki ga medicina pozna pod imenom hiperventilacija - v naslednji fazi pride zaradi omenjene porušitve razmerja O2 in CO2 v krvi celo do mišičnih krčev.

lalala

Jep.Iste scene so se men dogajale od tresenja glave ker sem prenehal dihati med spanjem do krčev.Mislil sem da imam celo božjast vendar so testi to zavrgli.Med spanjem ne dihaš enakomerno ampak tako kot Nosorog pravi neenakomerno oziroma tvoj vdih je daljši kot izdih kar pomeni da pride do prevelikega razmerja CO2 v krvi kar povzroča krče.Za zdravo in uravnoteženo življenje more bit izdih daljši od vdiha.Sam sem to imel in dobil diagnozo (na Golniku kjer je bolnica za pljučne bolezni itd) da imam hipervetnilacijski sindrom ki je rezultat nekih psihičnih motenj,travm v preteklosti in čeprav danes ne živimo v takem okolju se to pozna na naših pljučih ki ostanejo utesnjena.Jest sm to odpravil z vajami in se tudi pozdravil.Kej o tem lahko pogledaš na tej strani http://www.buteyko.com/, o tehnikah zdravljenja ki jih je izumil ta doktor.Te informacije sem dobil od doktorja ki mi je dal diagnozo.Verjem da tle nimajo nič zravn nobena bitja x;)x

Se pa tut z tem ukvarja društvo Astma in šport http://www.asthmasport.com/ ki prakticira Buteykovo metodo in je namenjena tako hipervetilacijskemu sindromu(prekomerno dihanje) kot astmi.

• 2 years later...

hja men pa zanima mene trese že 10 let en čas mi je treslo sam roke sedaj pa vedno pogosteje glavo ne-ne skoz čez dan včasih sam enkrat včasih cel dan da me že zelo moti

najprej so mislili da imam wilkinsonovo bolezen pa so to izklučli in še zdaj ne vedo kaj je narobe

v zadnjem letu se do vedno pogosteje dogaja da me že želo moti in v družbi in na delo pa me zanima kaj bi to lahko bilo imam pa tudi pogoste glavobole lp

hja men pa zanima mene trese že 10 let en čas mi je treslo sam roke sedaj pa vedno pogosteje glavo ne-ne skoz čez dan včasih sam enkrat včasih cel dan da me že zelo moti

najprej so mislili da imam wilkinsonovo bolezen pa so to izklučli in še zdaj ne vedo kaj je narobe

v zadnjem letu se do vedno pogosteje dogaja da me že želo moti in v družbi in na delo pa me zanima kaj bi to lahko bilo imam pa tudi pogoste glavobole lp

za hec še tole preber

http://lifestyle.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=12871

http://www.altermed.org/vsebina/clanek.php...t_id_parent=258

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

(popravljeno)

hja tole ni šala glede na te strani nič od teh simptomov razen glavobole ki jih imam ze od 10 leta tresenje sej je pojavilo pri 15

stara sem 25 let in vsake toliko mi mrtvi desna roka od zapestja do vratu

Popravljeno -> laky

hja tole ni šala glede na te strani nič od teh simptomov razen glavobole ki jih imam ze od 10 leta tresenje sej je pojavilo pri 15

stara sem 25 let in vsake toliko mi mrtvi desna roka od zapestja do vratu

ok. pol pa zares preber.

pa ne zajebawam se. jes sem tega prebral mal več, pa je ta kandida bla marsikje odgowor na mnoge probleme, čist po nobeni logiki. in glede na to, da je test enostawn, hitr in zastonj, nimam slabe westi, k sem ti ponudu ta link.

itaq pa nared po swoje. bo najbl prou.

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

Malo pregledujem komentarje, pa sem se spomnila na knjigo od Edgarja Cayceja. To je bil speči prerok. Spomnim se enega pričanja, ko se je ena ženska ful tresla itd. skratka na koncu je pristala na vozičku in Cayce je zanjo bral. Povedal ji je, da je vzrok temu pshični problem iz otroštva, katerega si ni upala nobenemu povedati in točno opiše kateri,...

Hočem reči da za živci znajo stati travme iz otroštva itd.,. starejši si, več sranja imaš, če imaš "nekaj na duši",.. kar je dejansko čisto logično,...

Hočem reči da za živci znajo stati travme iz otroštva itd.,. starejši si, več sranja imaš, če imaš "nekaj na duši",.. kar je dejansko čisto logično,...

Zakaj bi travme iz otroštva bile večje sranje, ko smo starejši? Kaj če naše nezavedno ne pozna časa in so vsa sranja v njem prisotna ves čas enako intenzivno?

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

V bistvu je to zato, ker gre travma najprej v zavest, potem pa v podzavest in od tam podzavestno deluje na nas in nam dela škodo, kljub temu, da smo travmo že zdavnaj pozabili. Naša podzavest pa jo v sebi premlema, in vedno, ko se približamo podobni situaciji se sproži. To je najbrž obrambni mehanizem živih bitij. Samoobramba telesa. V bistu gre dalje. MI SE TEGA NE ZAVEDAMO, mi samo čutimo posledice. Npr. ne vemo zakaj se tako obnašamo, pa se.

Odgovor na vprašanje pa je, zato, ker naša podzavest VGRADI TA VZOREC TRAVME V NAŠO OSEBNOST.

Sama imam izkušnje s "travmami". Lahko opišem. Kot otrok so me učili spoštovati starejše in sem jih. Zaupala,.. bla bla bla, dokler se ni zgodilo, v poznih najstniških letih sem zaradi tega zaupanja doživela travmatično izkušnjo s starejšim/starim moškem. In tako se je zgodilo, da 10 let po tistem niti pogledati ne morem starega moškega, ker mi tista travma vedno dela preslikavo, pa če moja zavest to hoče ali ne. Na začetku to ni bilo tako opazno, več let je preteklo, hujše je.

Druga taka preslikava so grozljivke. Kot otrok sem gledala po televiziji grozljivke. Preslikava v realno življenje je pomenila anksioznost in fabije. Skratka, za vsak input, dobiš output. To so globoko podzavestni procesi, ki se dogajajo v vsakem, res pa je, da ogromno pomeni ZAVEDANJE. Bolj se vsake zadeve, ki se ti zgodi zavedaš in jo postaviš na mesto kamor spada, več možnosti imaš, da ne boš imel trajnih posledic, oziroma ti podzavest ne bo delala preslikave. Seveda si kot otrok veliko bolj ranljiv, ker se še ne znaš braniti pred tem in sprejmeš,....

Seveda zna biti zdravljenje teh travm zelo problematično, ker je naša podzavest dodala vzorec teh travm vsaki izkušnji. In če moram sedaj podreti pulover, ker je nekje na sredi npr. napačna barva, koliko puloverja moram podreti? Ne, ne da se izrezati, podreti moram tudi dober del puloverja, če hočem tisti ta slabi del dobiti ven (odvisno koliko časa je preteklo), in potem osebnost znova zgraditi, ampak ne bo ista,... Seveda lahko izrežem, a potem to ne bo več ista nit, isti tok,... in če ne bo, bo to izpadlo kot neke vrste razcepljena osebnost itd. itd. itd.

Skratka moči travm se nikoli ne sme podcenjevati, ker dolgoročno lahko pripeljejo v bolezen, pač to je dokazano, predvsem na stara leta.

Če dodan še primer. Npr, da je madež na puloverju fobija. In potem štrikam pulover naprej in vsak nov del se že zaveda te "fobije", se pravi, da je vsaka izkušnja delno "fobična". Več izkušenj si pridobi, bolj je fobičen,... zato je čas ključnega pomena,.... travmo je treba odpraviti čimprej,....

Delno bi se strinjal z zgoraj povedanim. Kaj pomeni postaviti stvar na mesto, kamor spada, ker drugače so lahko trajne posledice? Freud je ločeval med dejanskimi travmami, kot si jih opisala ti in travmami, ki se vzpostavijo retroaktivno in predelujejo predverbalne anksioznosti. V tem slednjem primeru je že korak naprej ustvariti neko travmatično zgodbo, ki naj bi se nam zgodila v otroštvu, ker s tem preneseš nerazumljivo tesnobo v razumljiv kontekst. Tako je Freud ugotavljal, da je bila skoraj vsaka druga pacientka zlorabljena v otroštvu.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Postaviti stvar na svoje mesto? To pomeni, da jo jo treba ozavestiti, preiskati, razčleniti, razumeti, se pravi, da jo ne postaviš v predel z napisom "nerazumljiva tesnoba, strah" ampak v predal, ki si ji ga ti namenil, ko si se soočil z zadevo. Res pa je, da nam določeno tesnobo privzgojijo. Vprašati se moramo zakaj. Odgovor je ponavadi čisto jasen. Rajši tesnoba in življenje kot kontra, sploh v starih časih.

Npr. grozljivka. Kaj otrok ve o tem? Tudi če ve, mu kaj veliko ne pomaga,.... ker svoje duševnosti še nima toliko pod kontrolo. Res pa je, da ne bodo vsi otroci enako dojemali grozljivk. Na ta način travmi odvzameš moč, tisto nerazumljivo tesnobo,.... res pa je, da včasih to ni mogoče, oziroma je zelo težko.

Npr. nekateri se bojijo teme,... point vsega tega je, da tesnoba/strah ne temelji na logiki, razumu,.... rabiš spremenit notranjost, osebnost,... če pa to hočeš moraš najprej vedeti od kje je prišel strah notri.

Teh stvari ni za precenjevat,... vse te stvari zahtevajo ogromno časa in dela. Spremembna osebnosti pa je vidna šele po letih, dogaja pa se skoraj neopazno.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...