tomazslo 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 Nekoč je živel možakar in se je priselil v majhno mestece, trg recimo...3000 duš je tam živelo.No , mož je bil bolj ........... ja veš dokler sam ne prideš do tega ne verjameš nikomur....jaz vem, da je večina mojih prijateljejev strogo vezana na neko našo skupno nalogo, ko se v nalogi ne potrebujemo več toliko, tudi prijatelji nismo več toliko, kot smo bili.....tudi tu evolucija narekuje nove naveze...... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 Kako jaz vidim Zadnje čase forum izgublja na kvaliteti, komentarji se ne nanašajo na bistvo posamezne teme, vse več in več jih je tu takih, ki pišejo, zato da pišejo, ne glede ali je to vsebinsko povezano z temami. To opažam tko v čarovnicah, pa v Domančiču in tudi pri ostalih temah. Na ta način se izgublja kvaliteta, zadeve se ponavljajo od začetka, namesto, da bi se nadgrajevale. Nekateri si ne vzamejo čas, da bi najprej pregledali kaj je bilo v neki temi že povedanega, enostavno nekaj napišejo, zato da so napisali. To me moti in zato sem tudi to napisal. Izgubljajo se tisti res strokovni, ki so nam veliko dali z svojimi prispevki, forum pa postaja vse bolj in bolj nezanimiv debatni krožek. Saj jaz mam tak občutek, ker mi ne daje več tistega, kar sem nekoč od tega foruma imel. V poplavi "vse sort" čvekarij se izgubim in se zato naveličam brati celotne debate, da bi prišel do bistva. Ok to je moje mneje in zato le tu in tam še odprem forum, pogledam če je kaj za mojo dušo in nato ododem...Se strinjam, naprej ne bom brala ( ). Skratka, dobro povedano, isto opažam sama že en čas. A ne, recimo 3 leta nazaj so bile še kakšne zanimive debate? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 Matjaž Bogdan:Nekoč je živel možakar in se je priselil v majhno mestece, trg recimo...3000 duš je tam živelo......... Ej, saj bi lohk kar moje ime tam napisal, k je tvoja zgodbica tko prozorna, da se skoznjo vidi, ane in me tole tralala tolk gane kot lanski sneg, heheheTko je pač to: kdor ima kaj za povedat lahko pove in kadarkoli, kdor pa ima manj za povedat mora pa se posluževat povedanega pa po svoje obračat in stalno iste fraze uporabljat, kako je ta povsod zraven pa kako gostobeseden in prepirljiv in bo že videl, ko bo od vseh zapuščen...Ja, ja, morda res, vendar zapuščen od tistih, katerih niti pogrešal ne bom, hehehe, medtem ko je pa jasno, da so tudi taki tu, ki imajo kaj za povedat in v pogovoru dveh, katera si imata kaj povedat je nemogoče priti do besednih prepirov in stokanja sem ter tja, kako je pa zdaj ta užaljen pa oni in to leti na tega pa onega, jasno, vse na nekaj leti, vsak pa sam ve, kje se lohk najde, sicer pač ne in ne vidim neke posebne veščine razumevanje tega dejstva...Kadar se oglašam, ne da bi me kdo kaj vprašal, sem pripravljen tudi na reakcije, sicer bi bil tiho, nikakor pa se ne mislim prepirat o tem, kdo in kaj pa zakaj in komu...Kdor me iz kakršnihkoli razlogov ne mara, ta naj me pač ignorira, ane, bom čisto vesel, če pa vseeno sledi mojemu pisanju, pol pa jasno, da se oglaša in wtf sploh rabim neke očitke? Problem drugega ni moj problem Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 ja veš dokler sam ne prideš do tega ne verjameš nikomur....jaz vem, da je večina mojih prijateljejev strogo vezana na neko našo skupno nalogo, ko se v nalogi ne potrebujemo več toliko, tudi prijatelji nismo več toliko, kot smo bili.....tudi tu evolucija narekuje nove naveze...... Kdo sploh potrebuje kakršnekoli naveze?Navezanost zmanjšuje sposobnost lastnega pogleda na vse, kar je nam pomembno, se počasi poistoveti s skupino, ali čemurkoli že in povzema vzorce, kateri počasi odstopajo od lastnih in je v primeru prekinitve takšne navezanosti cela vrsta vprašajev nanizanih pa nobenih odgovorov, ker jih ni, to pa zato, ker jih niti bilo ni...Prijateljstvo, vsaj v pravem pomenu besede pa se s takšnimi hipotezami ne ukvarja... Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 Se strinjam, naprej ne bom brala ( ). Skratka, dobro povedano, isto opažam sama že en čas. A ne, recimo 3 leta nazaj so bile še kakšne zanimive debate? Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 Kdo sploh potrebuje kakršnekoli naveze? vsak ima svoje videnje......pač stojimo na različnih stopničkah nivoja svojega jaza.....nekaj kar danes ne razumeš mogoče jutri boš , marsikaj kar pa danes razumeš jutri ne boš več tako razumel...zato je brez veze komentirati nekaj, kar pri tebi še ni na vrsti, lahko j pa že blo, samo da hodiš po drugih stopničkah..... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 17. april 2007 Avtor Prijavi Deli 17. april 2007 vsak ima svoje videnje......pač stojimo na različnih stopničkah nivoja svojega jaza.....nekaj kar danes ne razumeš mogoče jutri boš , marsikaj kar pa danes razumeš jutri ne boš več tako razumel...zato je brez veze komentirati nekaj, kar pri tebi še ni na vrsti, lahko j pa že blo, samo da hodiš po drugih stopničkah..... Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antigona 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 vsak ima svoje videnje......pač stojimo na različnih stopničkah nivoja svojega jaza.....nekaj kar danes ne razumeš mogoče jutri boš , marsikaj kar pa danes razumeš jutri ne boš več tako razumel...zato je brez veze komentirati nekaj, kar pri tebi še ni na vrsti, lahko j pa že blo, samo da hodiš po drugih stopničkah..... Včasih so rekli: Kamen se s kamnom zbija...to meni zveni kot sovraštvo...zato: vsakomur svoje..ker dobiš kaj daš Citiraj Ne uporabljaj prevare, ki škoduje; misli neškodljivo in pravično, in če govoriš, tako tudi govori. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 Kva pa ti prste dvigaš? Mar ne misliš, da takrat, ko bom vedel, da ni ničesar, kar bi moral razumeti in bom zagotovo vedel, da ničesar ne vem, mar ne bom takrat resnično spoznal bistva, ki je nič in eno in dve in kolikor je potrebno ali pa ni, ki se iz nične točke vrne v nič, ki je krog in je vsak premik gibanje po krivulji, kjer se dvigaš in nujno vračaš, mar ne bom takrat govoril stvari, katere govorim sedaj in ne bo nič drugače, kajti vsa spoznanja prehajajo v bodoča in se vračajo v pretekla in edino tu in zdaj ima vsebino, torej je krog sklenjen in nihče ga ne zapusti, ne glede na prizadevanja, kar je vsekakor boljše kakor sploh v krog nikdar ne priti...yap Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 Včasih so rekli: Kamen se s kamnom zbija...to meni zveni kot sovraštvo...zato: vsakomur svoje..ker dobiš kaj daš sem prekratek..ne najdem povezave z mojo mislijo.....poznam pregovor, sicer je klin s klinom...vendar ne najdem povezave ...ja vse to je na poti po posameznih stopničkah, a tisto kar sem jaz napisal se nekako ne vklaplja v ta pregovor.... hotel sm povdariti, da je brezsmiselno nekaj prejeducirati, če nisi res v tem, če to nisi sam preizkusil na svoji koži in na tak način dobil svojo izkušnjo, eno je filozofiranje kako naj bi bilo, drugo je pa tisto, kaar dejansko je in samo to dejansko tudi nekaj pomeni...samo na tem se učimo in na tem dobivamo svoj pogled na neko stanje.....kar sem o prijateljstvu napisal je moja lastna večkratna izkušnja in jaz jo tako poznam...nekdo drug jo drugače.... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 .....torej je krog sklenjen in nihče ga ne zapusti, ne glede na prizadevanja..... ja, to je težava tukaj....samo tudi 100 postov na dan je ne bo rešilo. Poizkusi s pospravljanjem podstrešja,morda s pomivanjem stranišča ali kaj podobnega..... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 iz nične točke vrne v nič,ja po drugih stopničkah hodiš....to je hipoteza in ni nujno pravilna...pozabljaš pa, da se iz nič do tvojega novega nič intelegenca spremeni, spremeni se okolje in spremeni se znanje....prvi nič in novi nič nista enaka...ta hipoteza se naslanja na špiralo in vedno je na drugi višini.....tko da če mene vprašaš je to tud lapanje...ker ne glede na to, če bi tudi bilo tako, za nas in naše naloge to sploh ni pomembno, ker smo mi tu v tej dimenziji, tem času in tej obliki in tu je naše delo..... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antigona 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 Kva pa ti prste dvigaš? Mar ne misliš, da takrat, ko bom vedel, da ni ničesar, kar bi moral razumeti in bom zagotovo vedel, da ničesar ne vem, mar ne bom takrat resnično spoznal bistva, ki je nič in eno in dve in kolikor je potrebno ali pa ni, ki se iz nične točke vrne v nič, ki je krog in je vsak premik gibanje po krivulji, kjer se dvigaš in nujno vračaš, mar ne bom takrat govoril stvari, katere govorim sedaj in ne bo nič drugače, kajti vsa spoznanja prehajajo v bodoča in se vračajo v pretekla in edino tu in zdaj ima vsebino, torej je krog sklenjen in nihče ga ne zapusti, ne glede na prizadevanja, kar je vsekakor boljše kakor sploh v krog nikdar ne priti...yap Jao, ma ti bluziš v vsaki temi..kr neki no. Ma kaj ne veš? Česa ne razumeš? Kako ne veš kaj je bistvo? Se dolgočasiš morda? Imaš preveč časa za razmišljanje? Ko te berem pojma nimam, kaj bi rad povedal daj napiši po kmečko, prosim.... sem prekratek..ne najdem povezave z mojo mislijo.....poznam pregovor, sicer je klin s klinom...vendar ne najdem povezave ...ja vse to je na poti po posameznih stopničkah, a tisto kar sem jaz napisal se nekako ne vklaplja v ta pregovor.... hotel sm povdariti, da je brezsmiselno nekaj prejeducirati, če nisi res v tem, če to nisi sam preizkusil na svoji koži in na tak način dobil svojo izkušnjo, eno je filozofiranje kako naj bi bilo, drugo je pa tisto, kaar dejansko je in samo to dejansko tudi nekaj pomeni...samo na tem se učimo in na tem dobivamo svoj pogled na neko stanje.....kar sem o prijateljstvu napisal je moja lastna večkratna izkušnja in jaz jo tako poznam...nekdo drug jo drugače.... Točno tako. Saj tisto s kamnom sem kar tako napisala. Slabo sem napisalal, ker me očitno nisi razumel. A vendar. Nekatera prijateljstva nastanejo...rastejo in ostajajo...nekatera se zaradi takšnih in drugačnih razlogov "razbijejo"...in ne maram razbijanja kamen na kamen...želim le, da se natanko zavem, da je prav tako, da so se razbila, če niso mogla več ostati skupaj. A zato ne bom nikoli po nečem, kar me je zadovoljevalo v danem trenutku življenja udrihala, ker takrat je bilo lepo in tako bo za vedno ostalo. Če nekdo danes in ta hip ni več moj frend..ne bom s kamnom nad njim...kot to radi počnejo/mo Citiraj Ne uporabljaj prevare, ki škoduje; misli neškodljivo in pravično, in če govoriš, tako tudi govori. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 ja po drugih stopničkah hodiš....to je hipoteza in ni nujno pravilna...pozabljaš pa, da se iz nič do tvojega novega nič intelegenca spremeni, spremeni se okolje in spremeni se znanje....prvi nič in novi nič nista enaka...ta hipoteza se naslanja na špiralo in vedno je na drugi višini.....tko da če mene vprašaš je to tud lapanje...ker ne glede na to, če bi tudi bilo tako, za nas in naše naloge to sploh ni pomembno, ker smo mi tu v tej dimenziji, tem času in tej obliki in tu je naše delo..... Saj ni prvega in drugega nič, mar nisi razumel? Vsa filozofiranja, ne glede, kako daleč segajo, se vrnejo na začetek in ima zato vsak prav, vsak svoj prav, matr, saj ne govorim swahili swami, hehehe Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antigona 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 ja, to je težava tukaj....samo tudi 100 postov na dan je ne bo rešilo. Poizkusi s pospravljanjem podstrešja,morda s pomivanjem stranišča ali kaj podobnega..... Največkrat pomaga, da začnemo pospravljat v sebi , svoje podstrešje in ne vedno vse valit na nič in vse...Ti dve besedi zadnje čase prav bodeta iz postov... Citiraj Ne uporabljaj prevare, ki škoduje; misli neškodljivo in pravično, in če govoriš, tako tudi govori. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 sem prekratek..ne najdem povezave z mojo mislijo.....poznam pregovor, sicer je klin s klinom...vendar ne najdem povezave ...ja vse to je na poti po posameznih stopničkah, a tisto kar sem jaz napisal se nekako ne vklaplja v ta pregovor.... hotel sm povdariti, da je brezsmiselno nekaj prejeducirati, če nisi res v tem, če to nisi sam preizkusil na svoji koži in na tak način dobil svojo izkušnjo, eno je filozofiranje kako naj bi bilo, drugo je pa tisto, kaar dejansko je in samo to dejansko tudi nekaj pomeni...samo na tem se učimo in na tem dobivamo svoj pogled na neko stanje.....kar sem o prijateljstvu napisal je moja lastna večkratna izkušnja in jaz jo tako poznam...nekdo drug jo drugače.... Yap Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antigona 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 Saj ni prvega in drugega nič, mar nisi razumel? Vsa filozofiranja, ne glede, kako daleč segajo, se vrnejo na začetek in ima zato vsak prav, vsak svoj prav, matr, saj ne govorim swahili swami, hehehe očitno je več kot swahilili btw: Koliko tujih jezikov govoriš? Citiraj Ne uporabljaj prevare, ki škoduje; misli neškodljivo in pravično, in če govoriš, tako tudi govori. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 Največkrat pomaga, da začnemo pospravljat v sebi , svoje podstrešje in ne vedno vse valit na nič in vse...Ti dve besedi zadnje čase prav bodeta iz postov... evo še mal prstov Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 ja, to je težava tukaj....samo tudi 100 postov na dan je ne bo rešilo. Poizkusi s pospravljanjem podstrešja,morda s pomivanjem stranišča ali kaj podobnega..... Hvala, cenim tvoj nasvet, kateri verjetno prihaja iz izkušenj, vendar je moje podstrešje povsem pospravljeno...Kaj pa vem, recimo jaz se naprimer v tematiko o astrologiji ali zdravstvu, itd. ne vtikam, ker pač nimam pojma in se mi zdi, da nimam kaj tam iskati, če nečesa ne razumem, ravno tako je verjetno na drugih področjih...mar se ti zdi? Al ja? Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 Če nekdo danes in ta hip ni več moj frend..ne bom s kamnom nad njim...kot to radi počnejo/mo nisem to mislil...spomini in naveze ostanejo, le pogostost in pomembnost se zmanjša....ko končaš šolo si vsi obljubijo, da se bodo srečevali...par let bili the best frendi...po nekaj letih se komaj še imen spomniš...imaš prijateljico, ki sta skupaj reševala neko nalogo. leta, bili kot eden...ko se je zadeva rešila je ostala prijateljica, le stikov ni več toliko...še in še takih primerov....imamo še vedno prijatelje in prijateljice, tudi toplo nam je ob misli nanje, vendar tisto kar je bilo namen preide in na zadnje smo zopet sami z čudovitimi ljudmi okoli sebe,. ki se dopolnjujemo in pomagamo, nismo pa več tisti prijatelji, k smo si v nekem obdobju delili dneve in noči....prijatelje si ne izbiraš, prijatelj pride in odode.... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antigona 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 evo še mal prstov Veš kaj me zanima? Zakaj ljudje tako radi gledajo sosedu? Zakaj tako radi vse projicirajo na druge? Zakaj se v svoji pametnosti postavljajo nad druge in delijo nasvete? Jaz ko potrebujem nasvet, grem in vprašam, da dobim odgovor Citiraj Ne uporabljaj prevare, ki škoduje; misli neškodljivo in pravično, in če govoriš, tako tudi govori. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ardent 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 očitno je več kot swahilili btw: Koliko tujih jezikov govoriš? Kolikor je potrebno, da me razumeš, hehehe, najbrž se bom sedajle šel učit kmečko Veš kaj me zanima? Zakaj ljudje tako radi gledajo sosedu? Zakaj tako radi vse projicirajo na druge? Zakaj se v svoji pametnosti postavljajo nad druge in delijo nasvete? Jaz ko potrebujem nasvet, grem in vprašam, da dobim odgovor Saj, ko se oglašaš pa ja že iščeš nek odgovor - samo najdeš ga menda ne Citiraj http://literarni-val.usersboard.net/f16-zbirka-pesmi-mark-ardent Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antigona 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 nisem to mislil...spomini in naveze ostanejo, le pogostost in pomembnost se zmanjša....ko končaš šolo si vsi obljubijo, da se bodo srečevali...par let bili the best frendi...po nekaj letih se komaj še imen spomniš...imaš prijateljico, ki sta skupaj reševala neko nalogo. leta, bili kot eden...ko se je zadeva rešila je ostala prijateljica, le stikov ni več toliko...še in še takih primerov....imamo še vedno prijatelje in prijateljice, tudi toplo nam je ob misli nanje, vendar tisto kar je bilo namen preide in na zadnje smo zopet sami z čudovitimi ljudmi okoli sebe,. ki se dopolnjujemo in pomagamo, nismo pa več tisti prijatelji, k smo si v nekem obdobju delili dneve in noči....prijatelje si ne izbiraš, prijatelj pride in odode.... Točno tako. Sem te preveč površno prej prebrala in nisem razumela pointa. Res je tako. Nekateri so z nami samo določen čas, z določenim namenom...in preidejo brez kakih "posledic"...So tudi takšni, ki smo jih imeli za prijatelji...a oni nas niso...jaz sem hotela spregovorit o tistih...zdaj a lahko najdemo prijatelje na tem forumu, ko niti ne vemo kdo je kdo?Po moje lahko samo razberemo in beremo nekatere...nekatere preprosto ignoriramo...so tudi taki, ki se nekak ufurajo in lezejo ne vem do kam... Citiraj Ne uporabljaj prevare, ki škoduje; misli neškodljivo in pravično, in če govoriš, tako tudi govori. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tomazslo 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 Veš kaj me zanima? Zakaj ljudje tako radi gledajo sosedu? Zakaj tako radi vse projicirajo na druge? Zakaj se v svoji pametnosti postavljajo nad druge in delijo nasvete? Jaz ko potrebujem nasvet, grem in vprašam, da dobim odgovor zato ker iščejo izgovore zase, za svojo nesposobnost pošlihtati zadeve v sebi, ker se bojijo nekaj izgubiti, kar sploh nimajo, ampak samo ego misli, da imajo.... Citiraj Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antigona 17. april 2007 Prijavi Deli 17. april 2007 Kolikor je potrebno, da me razumeš, hehehe, najbrž se bom sedajle šel učit kmečko Saj, ko se oglašaš pa ja že iščeš nek odgovor - samo najdeš ga menda ne To si ti rekel. Iščem odgovor samo na to: koliko jezikov ti govoriš...tujih..aktivno? Ne tisto ko znaš ene par naučenih verzov iz knjige? zato ker iščejo izgovore zase, za svojo nesposobnost pošlihtati zadeve v sebi, ker se bojijo nekaj izgubiti, kar sploh nimajo, ampak samo ego misli, da imajo.... Kdo običajno išče izgovore zase? Tisti, ki misli da nekaj ima, v bistvu žal nima...samo želel bi imet..JA Citiraj Ne uporabljaj prevare, ki škoduje; misli neškodljivo in pravično, in če govoriš, tako tudi govori. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.