crocuta 17. november 2006 Avtor Prijavi Deli 17. november 2006 mene pa zanima, pri kšni temperaturi se peče tiramisu? ej Crocuta, simpatična slikica ... stric ki žuga. caw ups si me pa našla ne vem se pozanimam ok dobiš vredu lp Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 17. november 2006 Avtor Prijavi Deli 17. november 2006 caw caw macona kaj nimas recepta za tiramisu ti ga dam sam pr men nc ne piše kokilo čase se ga peče. haha cawcaw macona kaj nimas recepta za tiramisu ti ga dam sam pr men nc ne piše kokilo čase se ga peče. haha mackona a ti bi ga kr pekla zapekla in zazgala TiramisuKljučne besede: sladicaDežela: ItalijaIzvorno ime: TiramisuObrok: kosilo, večerjaZahtevnost: preprostoZa število oseb: 10Sestavine: mascarpone (50 dag) jajca (3) sladkor (10 dag) savoiardi (30 dag) rum (30 ml) črna kava (4 dl) kakao v prahu Čas priprave: 20 minut Priprava: Rumenjake penasto zmešamo s sladkorjem in dodamo mascarpone. Ohlajeni kavi dodamo rum in vanjo pomočimo vsak piškot posebej. Polovico piškotov porazdelimo po pladnju ali pekaču, premažemo s polovico kreme, dodamo še eno plast namočenih piškotov in premažemo s preostalo kremo. Posujemo s kakaom in pustimo v hladilniku do serviranja. Opombe:Če želimo boljšo sladico, potem vzamemo namesto 3 celih jajc, 6 rumenjakov. V receptu lahko kakao nadomestimo s čokolado v prahu, rum z maraskinom, konjakom ali amarettom in namesto mascarponeja uporabimo 50 dag skute ter 2 dl sladke smetane. Tudi savoiarde lahko zamenjamo z otroškimi piškoti ali poljubnimi drugimi piškoti ter celo z navadnim biskvitom. Čas predpriprave je samo približen in ga lahko, če se nam mudi, ustrezno skrajšamo. -------------------------------------------------------------------------------- Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 19. november 2006 Avtor Prijavi Deli 19. november 2006 Ohrovtov narastek s sirom Obrok: kosilo, večerja Za število oseb: 4 Sestavine: ohrovt (približno 1 kg:sol gorgonzole (25 dag) kisla smetana (10 dag) drobnjak črn poper maščoba za pekač mandeljni (4 žlice) Čas priprave: 10 minutČas kuhanja: 15 minutPriprava: Z ohrovtove glave odstranimo zunanje liste, glavo narežemo na osmine in ji odrežemo kocen. Nato ohrovt dobro operemo in blanširamo 5 do 10 minut. Dobro odcedimo. Gorgonzolo zdrobimo z vilicami in jo zmešamo s kislo smetano. Dva šopka drobnjaka operemo, ga narežemo in stresemo h gorgonzoli. Solimo in popopramo. Namastimo pekač in vanj nadevamo ohrovt. Povrh polijemo sirovo mešanico ter jo potresemo z narezanimi mandlji. Narastek pečemo 10-15 min, oziroma toliko časa, da dobi zlato barvo. Opombe: V receptu lahko ohrovt nadomestimo tudi z brstičnim ohrovtom ali celo zeljem Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 22. november 2006 Avtor Prijavi Deli 22. november 2006 Jajca po škotsko Ključne besede: mesna jed, jajčna jed Dežela: Škotska Izvorno ime: Scotch Eggs Vloga: mala jed Zahtevnost: zmerno Število kosov: 6 Sestavine: mleta svinina (50 dag) jajca (8) koruzni kosmiči (15 dag) timijan žajbelj česen (1 strok) sol poper olje Čas priprave: 5 minutČas kuhanja: 15minut Priprava: Šest jajc trdo skuhamo in olupimo. V svinino vmešamo po četrt žličke zmletega timijana in žajblja, zdrobljen strok česna ter po ščepec soli in mletega popra. Trdo kuhana jajca oblečemo v meso in jih paniramo v razžvrkljanih jajcih in zdrobljenih koruznih kosmičih. Tako pripravljena jajca cvremo 5 do 10 minut, oziroma da zlato zarumene. Opombe: V preprostejši inačici lahko v receptu drobtine koruznih kosmičev nadomestimo s krušnimi drobtinami. Jajca so najbolj okusna, če jih postrežemo ohlajena na sobno temperaturo. Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest mačona 22. november 2006 Prijavi Deli 22. november 2006 mama mia, pa da moja cimra pride na tale forum samo kuknit ... bo direkt požrla ekran ... ženska sanja, kako je nekje na gostijah ... ker pred spanjem tuhta o kalamarih in sladicah. pa da morajo biti take teme aktivne ravno ob takih urah. kaj pa če sem jaz moja cimra? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 22. november 2006 Avtor Prijavi Deli 22. november 2006 mama mia, pa da moja cimra pride na tale forum samo kuknit ... bo direkt požrla ekran ... ženska sanja, kako je nekje na gostijah ... ker pred spanjem tuhta o kalamarih in sladicah. pa da morajo biti take teme aktivne ravno ob takih urah. kaj pa če sem jaz moja cimra? Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 24. november 2006 Prijavi Deli 24. november 2006 Crocuta hojla Se mi zdi, da sem nek zasledil, da si kuhar po poklicu. Carski poklic al pa muka nepopisna rajtam.Jst sem en tak, nedeljski, dušni kuhar /kuham za dušo, včasih za več njih/, ti pa profi. Dej mi mal pomagaj, pliz.Kako pripravit taprav, srbski prebranac al pa makedonski gravče na tavče /kar je isto menda/. Kaj, kolk cajta, zakaj /male tajne velikih kuharjev/. Ke mora bit tak in tko dober, da bojo letele starorimske pohvale pol. Sej veš najbrž, kakšne so. Ko že milo žensko bitjece po obedu skor s solzami v očeh prdne tako iz sebe, nepotvorjeno, da oveni listje bližnjih dreves in se ustavi ura. Kaj šele moški. Ko že milo žensko bitjece po obedu zasanjano rigne s tako silnim, spontanim maratonskim basom, da star, prekaljen trebušast pivopivski maček pade prednjo na kolena in ji zažgoli: "Ti si moja muza". Kaj šele moški. A imaš kak tak recept? Aja, še tole, Crocuta. Praviš, da si tele recepte /ki so mimogrede na web_kulinariki enaki/ preizkusil tudi sam. Pogrešam tvojo osebno noto. Vtise. Dinamiko. Umetnost. Tebe.Kot recimo, ko poslušam Tears in heaven od Claptona in začutim silino njegove bolečine ob izgubi njegovega sina. Ko ga med poslušanjem vidim, kako pleza na okno, kako omahne v globino, kako se Ericu ustavi svet. Ko mi solze polzijo nezavedno, srce se pa para.Evo, nekej tacga sem mislu. Strast, predaja, vulkan, sovraštvo, ljubezen. Umetnost. Predanost. V ljubljenju, slikarstvu, glasbi...kuhi. Zdej, če si kuhar v kaki menzi za silno besno veliko množico, pol zastopim, če si umetnik, predaj del sebe še nam. butl Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 24. november 2006 Prijavi Deli 24. november 2006 Čaw vsem skupaj! Zvami kuharski mojster,ki bere vas forum, ki je kar zanimiv.Če kdo rabi nasvet za kuhanje ali najboljše recepte mu z vaseljem pomagam. Ojla,crocuta!!! Mi lahk prosim napišeš recept za čokoladne muffine.. Hvala... Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 24. november 2006 Avtor Prijavi Deli 24. november 2006 Crocuta hojla Se mi zdi, da sem nek zasledil, da si kuhar po poklicu. Carski poklic al pa muka nepopisna rajtam.Jst sem en tak, nedeljski, dušni kuhar /kuham za dušo, včasih za več njih/, ti pa profi. Dej mi mal pomagaj, pliz.Kako pripravit taprav, srbski prebranac al pa makedonski gravče na tavče /kar je isto menda/. Kaj, kolk cajta, zakaj /male tajne velikih kuharjev/. Ke mora bit tak in tko dober, da bojo letele starorimske pohvale pol. Sej veš najbrž, kakšne so. Ko že milo žensko bitjece po obedu skor s solzami v očeh prdne tako iz sebe, nepotvorjeno, da oveni listje bližnjih dreves in se ustavi ura. Kaj šele moški. Ko že milo žensko bitjece po obedu zasanjano rigne s tako silnim, spontanim maratonskim basom, da star, prekaljen trebušast pivopivski maček pade prednjo na kolena in ji zažgoli: "Ti si moja muza". Kaj šele moški. A imaš kak tak recept? Aja, še tole, Crocuta. Praviš, da si tele recepte /ki so mimogrede na web_kulinariki enaki/ preizkusil tudi sam. Pogrešam tvojo osebno noto. Vtise. Dinamiko. Umetnost. Tebe. Kot recimo, ko poslušam Tears in heaven od Claptona in začutim silino njegove bolečine ob izgubi njegovega sina. Ko ga med poslušanjem vidim, kako pleza na okno, kako omahne v globino, kako se Ericu ustavi svet. Ko mi solze polzijo nezavedno, srce se pa para.Evo, nekej tacga sem mislu. Strast, predaja, vulkan, sovraštvo, ljubezen. Umetnost. Predanost. V ljubljenju, slikarstvu, glasbi...kuhi. Zdej, če si kuhar v kaki menzi za silno besno veliko množico, pol zastopim, če si umetnik, predaj del sebe še nam. butl caw butl kar se tiče spletne strani web_kulinariki seveda ce so pa naši recepti butel hočem reci da so večina receptov ki smo ji mi noter dali zato sem jih ze sprobu in se mi jih še enkrast ne da pisati.Sej ti lahko dam moje recepte osebne sam ne vem če te ne bo monil kuhat ki so pomoje pretežki zate. bay crocuta a ja za tvoje vprasanje ja dobiš rercept. Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 24. november 2006 Avtor Prijavi Deli 24. november 2006 Ojla,crocuta!!! Mi lahk prosim napišeš recept za čokoladne muffine.. Hvala... žMorena enkrat sem že napisu da nisem slaščičar da prav veliko slaščic ne znam to je malo šibka točkhttp://janja.djsworld.net/repete/2005/12/okoladni-mafini.htmla a zate sem se potrudu Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 26. november 2006 Prijavi Deli 26. november 2006 žMorena enkrat sem že napisu da nisem slaščičar da prav veliko slaščic ne znam to je malo šibka točkhttp://janja.djsworld.net/repete/2005/12/okoladni-mafini.htmla a zate sem se potrudu crocuta. Hvala za tvoj trud. Dobiš en mafin na poizkušnjo.. Upam,da si jih ta teden enkrat spravim pečt. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 26. november 2006 Avtor Prijavi Deli 26. november 2006 crocuta. Hvala za tvoj trud. Dobiš en mafin na poizkušnjo.. Upam,da si jih ta teden enkrat spravim pečt. morena hvala ga bom z uzitkom pohrustal lp crocuta Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ribica:) 30. november 2006 Prijavi Deli 30. november 2006 Mogoče je že kje napisan, ampak jst bom vseen prasala.A se da kej narest da se polnjeni lignji, ki jih das pect ne skrčjo tok,in isto ce jih das cvret? LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 1. december 2006 Avtor Prijavi Deli 1. december 2006 Mogoče je že kje napisan, ampak jst bom vseen prasala.A se da kej narest da se polnjeni lignji, ki jih das pect ne skrčjo tok,in isto ce jih das cvret? LP caw ligniji se skričijo ce ji pečeš ali cveres te usode zal ne moremo na drugacen nacin resiti.Tako da je odgovor ne.Zakaj pa te moti če grejo prevec skrčijo. Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ribica:) 1. december 2006 Prijavi Deli 1. december 2006 Sm mislna da je ksna fora, ce kupim ze panirane pa jih dam cvret se ful mn stisnejo kt ce delam sama sveze, pa se moji vec olja vpijejo in isto v restavraciji dobis polnjene velike ene 5-7 cm, jst sm pa tok velike doma delala pa so se skrcil na 3 cm.Mot me lih ne,sam bi blo fino ce bi bli tud moji vecji, pa se vsa fila mi je vn stekla k nism vedla da bo tok krcenja. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pacl 4. december 2006 Prijavi Deli 4. december 2006 Sm mislna da je ksna fora, ce kupim ze panirane pa jih dam cvret se ful mn stisnejo kt ce delam sama sveze, pa se moji vec olja vpijejo in isto v restavraciji dobis polnjene velike ene 5-7 cm, jst sm pa tok velike doma delala pa so se skrcil na 3 cm.Mot me lih ne,sam bi blo fino ce bi bli tud moji vecji, pa se vsa fila mi je vn stekla k nism vedla da bo tok krcenja. LP ocvreš - opečeš, jih na hitro na žar plošči, ali pa v ponvi in ne v preveliki količini olja, pa bo verjetno boljše. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
ribica:) 6. december 2006 Prijavi Deli 6. december 2006 Hvala, bom probala, sam da ne bojo poj presurovi LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 8. december 2006 Avtor Prijavi Deli 8. december 2006 ocvreš - opečeš, jih na hitro na žar plošči, ali pa v ponvi in ne v preveliki količini olja, pa bo verjetno boljše. hvala jest pa ne bom probu ze znano sami stari recepti kolk ste dolgočasni. haha Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dyamant 31. januar 2007 Prijavi Deli 31. januar 2007 Čao, čao! Jaz bi pa imela še kakšnen recept za omako z morskimi sadeži (školjke, hobotnica, rakci (može zmrznjenimi, lahko pa tudi svežimi)). Morski pozdrav! Citiraj http://waltm.net/mermaid.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anitkis 13. februar 2007 Prijavi Deli 13. februar 2007 ola! Mene zanima če imaš kakšen dober ali pa zanimiv recept za torto (u bistvu bi rabila za otrokov krst)? Hvala že v naprej. Anitkis Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 14. februar 2007 Prijavi Deli 14. februar 2007 Ne, tuky mamo sam brezvezne recepte Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 19. februar 2007 Prijavi Deli 19. februar 2007 Brokolijeva kremna juha Za 3 do 4 osebe sestavine:1,5 kile brokolija,1 čebula,4 stroki česna,1 žlica olivnega olja,1,5deci mleka,ščepec majarona, sol, poper, lovorov list. Prepražiš čebulo na olju, dodaš brokoli in vse začimbe, razen lovorja. Kuhaš ene 5 do 10 minut. Zmelješ vse skupaj s paličnim mešalnikom, dodaš mleko in lovor, vrneš na šporget, počakaš da zavre in postrežeš /lahko z ali brez kruhovih kock/ Simpl inu fest dobr. Brokoli sem že nabavu, tko da dons brokolijeva kremna juha. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Teyka 2. marec 2007 Prijavi Deli 2. marec 2007 hey! mene pa zanima, če se da mogoče dobit kakšen recepr za zrezke v omaki iz zelenega popra. moj ati je čist navdušen nad tem, pa bi ga rada presentela, pa nikjer ne najdem recepta. že v naprej hvala za recept! Citiraj Never let the fear of striking out keep you from playing the game!!! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nejc-N 14. april 2007 Prijavi Deli 14. april 2007 no če še ker bere to temo ... mene pa zanimajo kaki simpl recepti, tak za eno osebo, za kosilo recimo, brez kakšnih oreščkov, bučnega olja ali kokosa, lahka tud kake vegeterjanske če vete, pa da bojo simpl kr nism nek strokovnjak hvala, nejc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 14. april 2007 Prijavi Deli 14. april 2007 Ja malo povej, kaj imaš rad ... Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.