Skoči na vsebino

Evo če rabite kuharske recepte evo me


Recommended Posts

Ti :o|o: če boš htel(a) bit v naši družbi boš pa moral(a) začet mal bolj sol cenit :vragec: x!x

 

Pa tortelini s špinačo sploh niso tko nasitni, kaj si ti to zaen kuhar xrolleyesx mi smo ljudje preprostih slanih receptov... mislim osoljenih x:Dx :palec:

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 140
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

(popravljeno)

caw

 

 

seveda so nasitni ce jih pripravis pravilno ne vem a ti pojes veliko količino da nisi sita z tortelini in špinačo.

 

proti soli nimam nič sam ne pa solit preveč al pa nenormalno

 

SOL IN NAŠE TELO

 

 

 

Brez soli ni življenja, vendar zdravniki svarijo pred soljo. To pa zato, ker kuhinjska sol nima veliko opraviti s kristalno soljo.

Kuhinjska sol je predvsem natrijev klorid in ne sol, kakor jo potrebujemo v življenju. Naravna kristalna sol ne obstaja le iz dveh elementov, ampak iz vseh. To so ravno tisti elementi, iz katerih obstoji naše telo in iz katerih je nastalo življenja iz pramorja.

 

NENORMALNA STANJA V NAŠEM TELESU IN VZROKI

 

 

Posledica je tvorba zakisanih elemov in vodnega tkiva, ki se imenuje celulitis.

 

Za vsak gram natrijevega klorida, ki ga ne moremo izločiti, porabi telo 23 kratnu količino celične vode. Če je natrijevega klorida še vedno preveč, telo rekristalizira kuhinjsko sol s pomočjo živalskih beljakovin, ki se pojavljajo v mleku in ki so za telo brez vrednosti in katere mora telo tako ali tako izločiti.

 

V kolikor tako nastala sečna kislina ni odplaknjena, se rekristalizira z natrijevim kloridom in ti kristali se odlagajo v kosteh in gibalih.

 

Posledica so reumatična obolenja kot so putika, artroza in artritis, in pa nastajanje ledvičnih in žolčnih kamnov.

Popravljeno -> crocuta
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ti pa še ne veš vsega o soli a :shsh: :OO!: x:Dx

 

No lej, jst sem mnenja da tko ni treba basat stvari vase, če poješ 10 tortelinov in ti je to dovolj, zakaj bi jih moral pojesti 20 nadevanih z nečim drugim samo da bi šlo za količino. Tut sirovih ne pojem več kot 10... pa verjetno clo pri tej številki pretiravam ker tortelin je sam po sebi nasiten če si pripraviš pre-obilen krožnik.

 

Drugač je pa špinača zakon - vsaj zame. Sej dan kasnej si želiš da je nisi jedel :fiju: ampak zakon res, kamorkul jo že lahko vtakneš x8Dx

 

 

http://www.gastro.hr/var/plain/storage/images/media/images/popaj/16514-1-cro-HR/popaj.jpg

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:Dx u better add some sooooolt to it x;)x x:Xx

 

 

Jao - mami me bo iz gat dala če grem kej sladkega delat, njej pa namerili povišan cukr in "abstinira" ... beri: je na odvajalni dobi :fiju:

5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gif

A charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Čaw

 

JETRA V SMETANOVI OMAKI

 

 

sESTAVINE:

 

40 DAG TELEČJIH JETER

3 ŽLICE OLJA

3 ŽLICE SESEKLJANE

ŽEBULE

SOL

LOVORJEV LIST

POPER

3-4 ŽLICE KISLE SMETANE

ŽLICA MOKE

2-3DL JUHE ALI VODE

SOK POLOVICO LIMONE

 

 

 

PRIPRAVA:

 

jetra zrezemo na tanke rezine, ter jih na čebuli prepražimo,da zakrknejo.V skodelici zmešamo smetano, juho in moko ter zlijemo najetra.Ko omaka prevre, jo osolimo in popramo.Okus izboljšamo z lovorjovim in limoninim sokom.Jed čim prej ponudimo.S kruhom je primeren za malico, s kromperjem ali testeninam pa za kosilo lahko pa tudi za večerjo.

 

 

Želim Vam dober tek

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

TEŽIN Z ŠPINAČO JAJCEM IN MESOM

 

Sestavine.

 

 

4do 8 jajc

500g belega piščančjega mesa

250 g špinače (lahko tudi zmrznjena narezana)

1 mala čebula

1 kavna žlička soli

1 kavna žlička cimeta

1/2 žličke črnega popra-ni pa nujno

1 žlička kurkume če jo imaš

2 jušni žlički deviškega olja

2 limoni narezani na četrtinko

400ml vode

 

 

Priprava:

 

Popeči kose piščanca na oliv.olju nekaj minut da se malo opeče dodaj vodo in začimbe in pokrito kuhaj 15 min.V primerno veliko skledo dodaj jajca nariban sir , spinačo in piščanca z omako.Dobro razvrklaj z vilico.Pečico segrej

na 180 stopinj in vlij v negorljivi pekačin peči pb.40 min.Postreži še toplo,prelito z limoninim sokom in zreven ponudi zeleno solato.

 

za predjed za 8 oseb

za glavno jed za 4 osebe

 

 

Ta težin je bil proglasen leta 2000 za najboljsi recep v Tuniziji

 

Dober Tek Vama želi crocuta

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mirage sprašuje po testeninah s špinačo...

 

jaz tole naredim takole..

 

recept je za široke rezance. Skuham špinačo v malo osoljeni vodi, jo dobro x!x odcedim, popražim na malo masla, dodam malce ovčjega sira, če vam je okus premočan je lahko tudi mozzarella, če je komu všeč, par zrnc pinjol.ko se sir razpusti, popram s sveže zmletim poprom, pri soli previdno, ker je že sir slan...in to je to.

Lahko ap se doda še malo smetane za kuhanje in en rumenjak, ki ga na brzino vmešamo, samo ne smemo pa več greti, da rumenjak ne zakrkne, pač pa se lepo veže z omako...

 

 

 

Astra

Per aspera ad astra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
caw

 

sstane odličen recept sam tvoje soli ni not pa misliš da je jed čist zanič jao stane

Čist zanič ni, enkrat mesečno ti glih ne škodi x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
mogoče je pa koristna al pa škodljiva to je sedaj vprašanje

Zame ne, tvoji recepti so pa popolnoma tradicionalni, zdravstveno stanje prebivalstva je pa vsak dan slabše, teža pa vsak dan višja :sori:

Torej :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

caw stane

 

 

jest stane sam napišem njihov problem pa je če pojejo preveč

 

 

 

stane pa se to ce ti razumes dijete pol ves da ce jes v zmerni količini in če se ne nažiras ce smem tako reci in se veliko gibljes kar je bolj zdravo ko sol trdim da probleme z kilcami ne bo....

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
caw stane

jest stane sam napišem njihov problem pa je če pojejo preveč

stane pa se to ce ti razumes dijete pol ves da ce jes v zmerni količini in če se ne nažiras ce smem tako reci in se veliko gibljes kar je bolj zdravo ko sol trdim da probleme z kilcami ne bo....

Ne, če v eni porciji ni dovolj soli glede na kalorije, poješ dve in to je vsa skrivnost debelosti. V tvojih receptih s tvojo soljo pa manjka polovica elektrolitov.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
caw stane

 

če se človek zaveda nevarnosti debelosti pol se tudi zaveda koliko poje če ne je to njegova stvar .....

Ne imej polovice Slovencev, tri četrine Nemcev in 120% Američanov za bedake. Vsi se zavedajo nevarnosti debelosti.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
caw sstane

pol je problem rešen ker se zavedajo problema.

Je, če vedo, v čem je problem

 

lepo da imaš zdravo sol sam nas vasj mene ni treba soliti s tvojo soljo,

lp crocuta

Zakaj si pa ti misliš, da lahko koga z nezdravo :eek:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
caw sstane

ne lepo da maš zdravo sol sam mene si s to soljo že zastrupu upam da ne boš še druge

Se ti sploh zavedaš svojih bedastih pripomb. Sol, ki jo ponujaš v svojih receptih, imajo mnogi za belo smrt, večina zdravnikov pa roti prebivalstvo, naj je uživajo čim manj. Vlada je celo izdala navodila za šolske kuhinje, naj je bo v dnevnem obroku otrok samo 4 grame. 4 grame pa je imaš že v malo večjem kosu kruha :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...