5rca 3. november 2006 Prijavi Deli 3. november 2006 Ti če boš htel(a) bit v naši družbi boš pa moral(a) začet mal bolj sol cenit x!x Pa tortelini s špinačo sploh niso tko nasitni, kaj si ti to zaen kuhar mi smo ljudje preprostih slanih receptov... mislim osoljenih Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 3. november 2006 Avtor Prijavi Deli 3. november 2006 (popravljeno) caw seveda so nasitni ce jih pripravis pravilno ne vem a ti pojes veliko količino da nisi sita z tortelini in špinačo. proti soli nimam nič sam ne pa solit preveč al pa nenormalno SOL IN NAŠE TELO Brez soli ni življenja, vendar zdravniki svarijo pred soljo. To pa zato, ker kuhinjska sol nima veliko opraviti s kristalno soljo. Kuhinjska sol je predvsem natrijev klorid in ne sol, kakor jo potrebujemo v življenju. Naravna kristalna sol ne obstaja le iz dveh elementov, ampak iz vseh. To so ravno tisti elementi, iz katerih obstoji naše telo in iz katerih je nastalo življenja iz pramorja. NENORMALNA STANJA V NAŠEM TELESU IN VZROKI Posledica je tvorba zakisanih elemov in vodnega tkiva, ki se imenuje celulitis. Za vsak gram natrijevega klorida, ki ga ne moremo izločiti, porabi telo 23 kratnu količino celične vode. Če je natrijevega klorida še vedno preveč, telo rekristalizira kuhinjsko sol s pomočjo živalskih beljakovin, ki se pojavljajo v mleku in ki so za telo brez vrednosti in katere mora telo tako ali tako izločiti. V kolikor tako nastala sečna kislina ni odplaknjena, se rekristalizira z natrijevim kloridom in ti kristali se odlagajo v kosteh in gibalih. Posledica so reumatična obolenja kot so putika, artroza in artritis, in pa nastajanje ledvičnih in žolčnih kamnov. Popravljeno 3. november 2006 -> crocuta Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 3. november 2006 Prijavi Deli 3. november 2006 Ti pa še ne veš vsega o soli a :OO!: No lej, jst sem mnenja da tko ni treba basat stvari vase, če poješ 10 tortelinov in ti je to dovolj, zakaj bi jih moral pojesti 20 nadevanih z nečim drugim samo da bi šlo za količino. Tut sirovih ne pojem več kot 10... pa verjetno clo pri tej številki pretiravam ker tortelin je sam po sebi nasiten če si pripraviš pre-obilen krožnik. Drugač je pa špinača zakon - vsaj zame. Sej dan kasnej si želiš da je nisi jedel ampak zakon res, kamorkul jo že lahko vtakneš http://www.gastro.hr/var/plain/storage/images/media/images/popaj/16514-1-cro-HR/popaj.jpg Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 3. november 2006 Avtor Prijavi Deli 3. november 2006 caw 5trca ok na strani rizev narastek imas objavljeno željo kasa s slivami dober tek Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 3. november 2006 Prijavi Deli 3. november 2006 u better add some sooooolt to it Jao - mami me bo iz gat dala če grem kej sladkega delat, njej pa namerili povišan cukr in "abstinira" ... beri: je na odvajalni dobi Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 3. november 2006 Avtor Prijavi Deli 3. november 2006 ok Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 5. november 2006 Avtor Prijavi Deli 5. november 2006 Čaw JETRA V SMETANOVI OMAKI sESTAVINE: 40 DAG TELEČJIH JETER 3 ŽLICE OLJA 3 ŽLICE SESEKLJANE ŽEBULESOL LOVORJEV LISTPOPER3-4 ŽLICE KISLE SMETANEŽLICA MOKE2-3DL JUHE ALI VODESOK POLOVICO LIMONE PRIPRAVA: jetra zrezemo na tanke rezine, ter jih na čebuli prepražimo,da zakrknejo.V skodelici zmešamo smetano, juho in moko ter zlijemo najetra.Ko omaka prevre, jo osolimo in popramo.Okus izboljšamo z lovorjovim in limoninim sokom.Jed čim prej ponudimo.S kruhom je primeren za malico, s kromperjem ali testeninam pa za kosilo lahko pa tudi za večerjo. Želim Vam dober tek Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 5. november 2006 Avtor Prijavi Deli 5. november 2006 TEŽIN Z ŠPINAČO JAJCEM IN MESOM Sestavine. 4do 8 jajc500g belega piščančjega mesa250 g špinače (lahko tudi zmrznjena narezana)1 mala čebula1 kavna žlička soli1 kavna žlička cimeta1/2 žličke črnega popra-ni pa nujno1 žlička kurkume če jo imaš2 jušni žlički deviškega olja2 limoni narezani na četrtinko400ml vode Priprava: Popeči kose piščanca na oliv.olju nekaj minut da se malo opeče dodaj vodo in začimbe in pokrito kuhaj 15 min.V primerno veliko skledo dodaj jajca nariban sir , spinačo in piščanca z omako.Dobro razvrklaj z vilico.Pečico segrejna 180 stopinj in vlij v negorljivi pekačin peči pb.40 min.Postreži še toplo,prelito z limoninim sokom in zreven ponudi zeleno solato. za predjed za 8 osebza glavno jed za 4 osebe Ta težin je bil proglasen leta 2000 za najboljsi recep v Tuniziji Dober Tek Vama želi crocuta Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 6. november 2006 Prijavi Deli 6. november 2006 Mirage sprašuje po testeninah s špinačo... jaz tole naredim takole.. recept je za široke rezance. Skuham špinačo v malo osoljeni vodi, jo dobro x!x odcedim, popražim na malo masla, dodam malce ovčjega sira, če vam je okus premočan je lahko tudi mozzarella, če je komu všeč, par zrnc pinjol.ko se sir razpusti, popram s sveže zmletim poprom, pri soli previdno, ker je že sir slan...in to je to.Lahko ap se doda še malo smetane za kuhanje in en rumenjak, ki ga na brzino vmešamo, samo ne smemo pa več greti, da rumenjak ne zakrkne, pač pa se lepo veže z omako... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 7. november 2006 Avtor Prijavi Deli 7. november 2006 caw ja vredu recept Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. november 2006 Prijavi Deli 7. november 2006 caw ja vredu receptNe Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 7. november 2006 Avtor Prijavi Deli 7. november 2006 caw sstane odličen recept sam tvoje soli ni not pa misliš da je jed čist zanič jao stane Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. november 2006 Prijavi Deli 7. november 2006 caw sstane odličen recept sam tvoje soli ni not pa misliš da je jed čist zanič jao staneČist zanič ni, enkrat mesečno ti glih ne škodi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 7. november 2006 Avtor Prijavi Deli 7. november 2006 caw sstane ja enkrat na mesec pa tvoja sol res ne bi škodila Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. november 2006 Prijavi Deli 7. november 2006 caw sstane ja enkrat na mesec pa tvoja sol res ne bi škodila Tudi koristila ne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 7. november 2006 Avtor Prijavi Deli 7. november 2006 Tudi koristila ne mogoče je pa koristna al pa škodljiva to je sedaj vprašanje Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. november 2006 Prijavi Deli 7. november 2006 mogoče je pa koristna al pa škodljiva to je sedaj vprašanjeZame ne, tvoji recepti so pa popolnoma tradicionalni, zdravstveno stanje prebivalstva je pa vsak dan slabše, teža pa vsak dan višja Torej Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 7. november 2006 Avtor Prijavi Deli 7. november 2006 caw stane jest stane sam napišem njihov problem pa je če pojejo preveč stane pa se to ce ti razumes dijete pol ves da ce jes v zmerni količini in če se ne nažiras ce smem tako reci in se veliko gibljes kar je bolj zdravo ko sol trdim da probleme z kilcami ne bo.... Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. november 2006 Prijavi Deli 7. november 2006 caw stanejest stane sam napišem njihov problem pa je če pojejo prevečstane pa se to ce ti razumes dijete pol ves da ce jes v zmerni količini in če se ne nažiras ce smem tako reci in se veliko gibljes kar je bolj zdravo ko sol trdim da probleme z kilcami ne bo....Ne, če v eni porciji ni dovolj soli glede na kalorije, poješ dve in to je vsa skrivnost debelosti. V tvojih receptih s tvojo soljo pa manjka polovica elektrolitov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 7. november 2006 Avtor Prijavi Deli 7. november 2006 caw stane če se človek zaveda nevarnosti debelosti pol se tudi zaveda koliko poje če ne je to njegova stvar ..... Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. november 2006 Prijavi Deli 7. november 2006 caw stane če se človek zaveda nevarnosti debelosti pol se tudi zaveda koliko poje če ne je to njegova stvar .....Ne imej polovice Slovencev, tri četrine Nemcev in 120% Američanov za bedake. Vsi se zavedajo nevarnosti debelosti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 7. november 2006 Avtor Prijavi Deli 7. november 2006 caw sstane pol je problem rešen ker se zavedajo problema. caw sstane lepo da imaš zdravo sol sam nas vasj mene ni treba soliti s tvojo soljo, lp crocuta Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. november 2006 Prijavi Deli 7. november 2006 caw sstanepol je problem rešen ker se zavedajo problema.Je, če vedo, v čem je problem lepo da imaš zdravo sol sam nas vasj mene ni treba soliti s tvojo soljo,lp crocutaZakaj si pa ti misliš, da lahko koga z nezdravo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 7. november 2006 Avtor Prijavi Deli 7. november 2006 caw sstane ne lepo da maš zdravo sol sam mene si s to soljo že zastrupu upam da ne boš še druge Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. november 2006 Prijavi Deli 7. november 2006 caw sstanene lepo da maš zdravo sol sam mene si s to soljo že zastrupu upam da ne boš še drugeSe ti sploh zavedaš svojih bedastih pripomb. Sol, ki jo ponujaš v svojih receptih, imajo mnogi za belo smrt, večina zdravnikov pa roti prebivalstvo, naj je uživajo čim manj. Vlada je celo izdala navodila za šolske kuhinje, naj je bo v dnevnem obroku otrok samo 4 grame. 4 grame pa je imaš že v malo večjem kosu kruha Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.