Skoči na vsebino

Evo če rabite kuharske recepte evo me


Recommended Posts

  • 4 months later...
  • Komentarji 140
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Rabim recept za Falafel neko indoarabsko jed, ki sem jo nekje videl kot vegetarijansko alternativo kebabu

Baje ga ponujajo ut nekje v Ljubljani a kdo ve kaj o tem.. aja pa Čičerika, čim več receptov please xflirtx

:vragec:

 

fafafl... :xx!: :xx!: :xx!:

 

zlomk...tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

No, k lih flirtaš...

 

SESTAVINE:

2 skodeli kuhane čičerike

1 jajce

2 žlici moke

3žlice kruhovih drobtin

1 dl juhe ali jušne osnove

1 žlica sezamove paste

pol žličke azijske kumine

ščepec majarona

1 žlička paprike

1 žlica soka limone

2 stroka strtega česna

1žlica drobno narezanega peteršilja

sol po okusu

olje za cvrenje

 

 

 

PRIPRAVA

Čičeriko zmeljemo v mesoreznici ali v rezalnem strojčku. Tej pasti dodamo kruhove drobtine namočene v juhi. Dodamo tudi vse ostale sestavine in dobro zgnetemo. Oblikujemo polpete, jih povaljamo v moki in ocvremo v vročem olju. Postrežemo tako, da damo polpeto v prerezano lepinjo, dodamo narezano solato,rezino paradižnika in dober tek.

 

Sicer je pa baje fajn, če čičeriko nasekljaš oz. narežeš...da ni kot mezga.

 

Nisem preverila, le našla...aja, pa nekateri dodajo čebulo ali kislo smetano...kot omako, al kaj vem...

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ni kaj. Bom tudi sama enkrat probala.

 

Kar se pa same čičerike tiče, lahko pa z njo res karkoli počneš. Jaz si jo dam na solato naprimer? Ali pa enolončnica! Pa različne omakce? Mal eksperimentiraj no!

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja bom eksperimentiral.. :2src:

sem videl v google da ima Pujsa v blogu ene tri recepte, kul, zdej bom sam še to jedel, ker berem v uni knjigi od hotnice, da so Arabci tako vitalni, k sam tole jejo, pa da majo zato dost otrok, prav da vidm če je res.

:vragec:

 

stari ne seri

uni majo tut mnogozhenstvo

si blesau....vesh kok tashch bosh fasu u lajf

 

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

(popravljeno)
Rabim recept za Falafel neko indoarabsko jed, ki sem jo nekje videl kot vegetarijansko alternativo kebabu

Baje ga ponujajo ut nekje v Ljubljani a kdo ve kaj o tem.. aja pa Čičerika, čim več receptov please xflirtx

 

 

Recepta sicer nimam, ampak svetujem opreznost pri izbiri hrane, ker se sem ter tja kdo z njo zastrupi. Saj ne, da umreš, ampak v parih dneh kar obilno shujšaš. Če te še zanima - lokal je na Trubarjevi.

Popravljeno -> vilamalina
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Na tale se mi zdi tud fajn:

Čičerika iz lonca

 

1 manjša čebula

1 pločevinka pelatov ali pasiranega paradižnika

3 stroki česna

10 listov grobo nasekljane sveže bazilike (lahko tudi 1/2 žličke suhe)

1 skodelica kuhane čičerike

1 skodelica kuhanih polnozrnatih ajdovih rezancev (dim. 1x5 cm)

2 žlici kisle smetane

olje

sol

poper

1/2 žlice moke kot gostilo

 

Čičeriko namočimo prejšnji dan (12 ur) in jo naslednji dan skuhamo do mehkega v slani vodi(cca 2 uri).

Tudi polnozrnate ajdove rezance skuhamo v rahlo osoljeni vodi.

Na olju prepražimo čebulo do zlatorumene barve, dodamo nasekljan česen in ga pražimo kratek čas, da malo zadiši. Dodamo grobo pretlačene pelate in baziliko ter dušimo 5 minut, da vse malo pokuha. V omako stresemo kuhano čičeriko in kuhane rezance ter kuhamo še par minut, da se okusi vlezejo v sestavine. Zdaj je omaka še zelo gosta in jo lahko uporabimo tudi kot prikuho. Za enolončnico pa prilijemo vodo in s tem povečamo količino jedi ter okus paradižnika zredčimo. Na koncu solimo, popramo in vmešamo kislo smetano z moko. Da se kisla smetana in moka ne bi zgrudili, v posebni lonček vsujemo moko, prilijemo vodo, nato pa še kislo smetano, zmešamo in vlijemo k jedi. K jedi lahko prigriznete kak kos sira.

 

in

 

Čičerikina mineštra z rožmarinom

 

2 konzervi kuhane čičerike

pol manjše čebule

pol srednje velikega korenčka

gomolj zelene (za oreh velik košček - po okusu)

1 - 2 žlici olivnega olja

2 - 3 žlice paradižnika v koščkih

pest kratkih makaronov (polžki ali kaj podobnega)

1 žlička rožmarina (po možnosti svežega)

nariban parmezan

sol, poper

 

Čebulo, korenček in gomolj zelene narežemo na kose in jih popražimo na olivnem olju s pol žličke rožmarina. Popraženo zelenjavo dodamo čičeriki iz ene konzerve in vodi iz obeh konzerv (čičerike je lahko tudi več) in spasiramo s paličnim mešalnikom. Precedimo skozi cedilo v posodo, v kateri bomo kuhali. Dolijemo vodo (cca. 7 dl), dodamo ostalo čičeriko, sesekljan rožmarin, paradižnik. Ko zavre posolimo (lahko pa dodamo kocko, vegeto...), popopramo in kuhamo približno 20 minut na srednje velikem ognju. Dodamo makarone in kuhamo, dokler se ne zmehča.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

1.Ko gre za hujšanje sem zmeraj za! x^x

2.Hvala Michelle večni dolžnik xDDx

1. xrolleyesx

2. Nisi, ti samo sprobaj te recepte, pa poročaj, če je dobro, da bom potem še jaz x:)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ima morda kdo recept za slivovo pito brez jajc? pa če lahko margarino/maslo zamenjam z sončničnim oljem al kej tazga?

 

(nujno porabit češplje pa nobenih sestavin doma xrolleyesx )

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
olivno olje se ne uporablja za praženje

Majhne ribice, sem pozabil kako jim pravijo Italijani, se pražijo izključno v olio do oliva x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
girice?

Še manjše. Bolj na jugu, okoli Ancone, imajo kar v ribiških pristaniščih obešene mreže velikosti enih 8x8 m kar na nekakšnih drogovih in v njih se nabere kar nekaj kil teh drobnih ribic na dan.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:vragec:

 

mam jst klele en dobr recept:

 

MARTIN KRPAN PO ZLOMKOVO

 

eno mulo,

vrhnski klanc,

cerkev pri Sv. Trojici,

pet zhaklou SSTANE-tove morske soli,

pa SEAL-ove mishice

 

vse lepo skupaj zmeshamo in serviramo z mesarico

jugonostalgiki lahko dodajo she turchina

 

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Še manjše. Bolj na jugu, okoli Ancone, imajo kar v ribiških pristaniščih obešene mreže velikosti enih 8x8 m kar na nekakšnih drogovih in v njih se nabere kar nekaj kil teh drobnih ribic na dan.

Evo, sem poklical kolega v Civitanova Marche, se imenujejo biancini x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jah, glede na prebrano, daš jajce takrat, ko piše "Dodamo tudi vse ostale sestavine in dobro zgnetemo" xnckrivx

 

 

Sezamova pasta:

 

"5 dl sezamovih semen

3,5 dl olivnega ali sezamovega olja

sol"

 

Popražimo semena. Ko se ohladijo, jih damo v mešalnik in dodajamo olje, dokler ne dobimo goste, vendar še vedno tekoče snovi. Solimo po okusu.

Tahini se lahko hrani v tesno zaprti posodi v zmrzovalniku še 3 mesece.

 

Najbrž tud prodajajo, poglej pod tahini...

Jaz še nisem kupovala...

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 month later...
Najbrž tud prodajajo, poglej pod tahini...

Prodajajo tahini. Verjetno v vseh trgovinah z zdravo prehrano, pa tudi v merkatorjih se ga že najde. na policah z diabetično in zdravo prehrano.

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

 

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

se priporočam za kak recept za ajdovo kašo xDDx

 

Omako iz jurčkov čez polij, pa bo super. :palec: x:px x^x

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zanima me, če kdo pozna recept za čebulno juho? Preverjen recept!

Thanks!

evo recept za čebulno juho :

 

ČEBULNA JUHA

 

1 rumenjak

3 žlice olivnega olja

40 dag čebule

4 dag gladke moke

malo kristalnega sladkorja

1liter juhe (goveja kocka)

sol, poper, peteršilj, kumina-mleta

4 debele krompirje

3 jedilne žlice skadke smetane

5 dag naribanega parmezana

 

 

Čebulo prepražimo da zastekleni (ne sme potemneti). Dodamo moko in sladkor, zarumenimo, dolijemo juho, ter vse skupaj zavremo. Čez nekaj časa dodamo nasekljan peteršilj in krompir, narezan na kockice. Ko je krompir kuhan, ga zmiksamo s paličnim mešalnikom, šele nato dodamo ostale začimbe (da jih ne uničimo). Sladko smetano razžvrkljamo z rumenjakom in umešamo v ne prevročo juho (da se ne sesiri). Tik pred serviranjem dodamo parmezan.

 

 

 

preverjeno dobra juhica :2src:

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...