Nejc-N 14. april 2007 Prijavi Deli 14. april 2007 hmm, ja nevem, vi kr povejte kake recepte ki ste jih po možnosti že sprobal in so vam všeč dobr mi je tak večina stvari, sam na par stvari sm alergičn (oreščki recimo) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 28. avgust 2007 Prijavi Deli 28. avgust 2007 Rabim recept za Falafel neko indoarabsko jed, ki sem jo nekje videl kot vegetarijansko alternativo kebabuBaje ga ponujajo ut nekje v Ljubljani a kdo ve kaj o tem.. aja pa Čičerika, čim več receptov please fafafl... :xx!: :xx!: :xx!: zlomk...tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 28. avgust 2007 Prijavi Deli 28. avgust 2007 No, k lih flirtaš... SESTAVINE:2 skodeli kuhane čičerike1 jajce2 žlici moke3žlice kruhovih drobtin1 dl juhe ali jušne osnove1 žlica sezamove pastepol žličke azijske kumineščepec majarona1 žlička paprike1 žlica soka limone2 stroka strtega česna1žlica drobno narezanega peteršiljasol po okusuolje za cvrenje PRIPRAVAČičeriko zmeljemo v mesoreznici ali v rezalnem strojčku. Tej pasti dodamo kruhove drobtine namočene v juhi. Dodamo tudi vse ostale sestavine in dobro zgnetemo. Oblikujemo polpete, jih povaljamo v moki in ocvremo v vročem olju. Postrežemo tako, da damo polpeto v prerezano lepinjo, dodamo narezano solato,rezino paradižnika in dober tek. Sicer je pa baje fajn, če čičeriko nasekljaš oz. narežeš...da ni kot mezga. Nisem preverila, le našla...aja, pa nekateri dodajo čebulo ali kislo smetano...kot omako, al kaj vem... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 28. avgust 2007 Prijavi Deli 28. avgust 2007 Ni kaj. Bom tudi sama enkrat probala. Kar se pa same čičerike tiče, lahko pa z njo res karkoli počneš. Jaz si jo dam na solato naprimer? Ali pa enolončnica! Pa različne omakce? Mal eksperimentiraj no! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 28. avgust 2007 Prijavi Deli 28. avgust 2007 ja bom eksperimentiral.. sem videl v google da ima Pujsa v blogu ene tri recepte, kul, zdej bom sam še to jedel, ker berem v uni knjigi od hotnice, da so Arabci tako vitalni, k sam tole jejo, pa da majo zato dost otrok, prav da vidm če je res. stari ne seriuni majo tut mnogozhenstvosi blesau....vesh kok tashch bosh fasu u lajf zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 28. avgust 2007 Prijavi Deli 28. avgust 2007 (popravljeno) Rabim recept za Falafel neko indoarabsko jed, ki sem jo nekje videl kot vegetarijansko alternativo kebabuBaje ga ponujajo ut nekje v Ljubljani a kdo ve kaj o tem.. aja pa Čičerika, čim več receptov please Recepta sicer nimam, ampak svetujem opreznost pri izbiri hrane, ker se sem ter tja kdo z njo zastrupi. Saj ne, da umreš, ampak v parih dneh kar obilno shujšaš. Če te še zanima - lokal je na Trubarjevi. Popravljeno 28. avgust 2007 -> vilamalina Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 28. avgust 2007 Prijavi Deli 28. avgust 2007 Na tale se mi zdi tud fajn:Čičerika iz lonca 1 manjša čebula1 pločevinka pelatov ali pasiranega paradižnika3 stroki česna10 listov grobo nasekljane sveže bazilike (lahko tudi 1/2 žličke suhe)1 skodelica kuhane čičerike1 skodelica kuhanih polnozrnatih ajdovih rezancev (dim. 1x5 cm)2 žlici kisle smetaneoljesolpoper1/2 žlice moke kot gostilo Čičeriko namočimo prejšnji dan (12 ur) in jo naslednji dan skuhamo do mehkega v slani vodi(cca 2 uri).Tudi polnozrnate ajdove rezance skuhamo v rahlo osoljeni vodi.Na olju prepražimo čebulo do zlatorumene barve, dodamo nasekljan česen in ga pražimo kratek čas, da malo zadiši. Dodamo grobo pretlačene pelate in baziliko ter dušimo 5 minut, da vse malo pokuha. V omako stresemo kuhano čičeriko in kuhane rezance ter kuhamo še par minut, da se okusi vlezejo v sestavine. Zdaj je omaka še zelo gosta in jo lahko uporabimo tudi kot prikuho. Za enolončnico pa prilijemo vodo in s tem povečamo količino jedi ter okus paradižnika zredčimo. Na koncu solimo, popramo in vmešamo kislo smetano z moko. Da se kisla smetana in moka ne bi zgrudili, v posebni lonček vsujemo moko, prilijemo vodo, nato pa še kislo smetano, zmešamo in vlijemo k jedi. K jedi lahko prigriznete kak kos sira. in Čičerikina mineštra z rožmarinom 2 konzervi kuhane čičerikepol manjše čebulepol srednje velikega korenčkagomolj zelene (za oreh velik košček - po okusu)1 - 2 žlici olivnega olja2 - 3 žlice paradižnika v koščkihpest kratkih makaronov (polžki ali kaj podobnega)1 žlička rožmarina (po možnosti svežega)nariban parmezansol, poper Čebulo, korenček in gomolj zelene narežemo na kose in jih popražimo na olivnem olju s pol žličke rožmarina. Popraženo zelenjavo dodamo čičeriki iz ene konzerve in vodi iz obeh konzerv (čičerike je lahko tudi več) in spasiramo s paličnim mešalnikom. Precedimo skozi cedilo v posodo, v kateri bomo kuhali. Dolijemo vodo (cca. 7 dl), dodamo ostalo čičeriko, sesekljan rožmarin, paradižnik. Ko zavre posolimo (lahko pa dodamo kocko, vegeto...), popopramo in kuhamo približno 20 minut na srednje velikem ognju. Dodamo makarone in kuhamo, dokler se ne zmehča. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 28. avgust 2007 Prijavi Deli 28. avgust 2007 Ko gre za hujšanje sem zmeraj za! Torej v lekarno na prešernovo po zavojček oglja (če bo prehudo), urno na trubarjevo 40 in shujševalna se bo začela... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 29. avgust 2007 Prijavi Deli 29. avgust 2007 1.Ko gre za hujšanje sem zmeraj za! 2.Hvala Michelle večni dolžnik 1. 2. Nisi, ti samo sprobaj te recepte, pa poročaj, če je dobro, da bom potem še jaz Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 2. september 2007 Prijavi Deli 2. september 2007 Ima morda kdo recept za slivovo pito brez jajc? pa če lahko margarino/maslo zamenjam z sončničnim oljem al kej tazga? (nujno porabit češplje pa nobenih sestavin doma ) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 3. september 2007 Prijavi Deli 3. september 2007 olivno olje se ne uporablja za praženjeMajhne ribice, sem pozabil kako jim pravijo Italijani, se pražijo izključno v olio do oliva Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 3. september 2007 Prijavi Deli 3. september 2007 Majhne ribice, sem pozabil kako jim pravijo Italijani, se pražijo izključno v olio do oliva girice? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 3. september 2007 Prijavi Deli 3. september 2007 girice?Še manjše. Bolj na jugu, okoli Ancone, imajo kar v ribiških pristaniščih obešene mreže velikosti enih 8x8 m kar na nekakšnih drogovih in v njih se nabere kar nekaj kil teh drobnih ribic na dan. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 3. september 2007 Prijavi Deli 3. september 2007 mam jst klele en dobr recept: MARTIN KRPAN PO ZLOMKOVO eno mulo,vrhnski klanc,cerkev pri Sv. Trojici,pet zhaklou SSTANE-tove morske soli,pa SEAL-ove mishice vse lepo skupaj zmeshamo in serviramo z mesaricojugonostalgiki lahko dodajo she turchina zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 3. september 2007 Prijavi Deli 3. september 2007 Še manjše. Bolj na jugu, okoli Ancone, imajo kar v ribiških pristaniščih obešene mreže velikosti enih 8x8 m kar na nekakšnih drogovih in v njih se nabere kar nekaj kil teh drobnih ribic na dan.Evo, sem poklical kolega v Civitanova Marche, se imenujejo biancini Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
enja 3. september 2007 Prijavi Deli 3. september 2007 biancini ...skoraj ikre? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 3. september 2007 Prijavi Deli 3. september 2007 ...skoraj ikre?To ravno ne, kakšne dva tri centimetre merijo v dolžino. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Little 7. september 2007 Prijavi Deli 7. september 2007 oj! tle en brezupen primerek k rab recept kako prpravt draži za peko kruha iz mošta hvala za odgovor Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 8. september 2007 Prijavi Deli 8. september 2007 Jah, glede na prebrano, daš jajce takrat, ko piše "Dodamo tudi vse ostale sestavine in dobro zgnetemo" Sezamova pasta: "5 dl sezamovih semen3,5 dl olivnega ali sezamovega oljasol" Popražimo semena. Ko se ohladijo, jih damo v mešalnik in dodajamo olje, dokler ne dobimo goste, vendar še vedno tekoče snovi. Solimo po okusu.Tahini se lahko hrani v tesno zaprti posodi v zmrzovalniku še 3 mesece. Najbrž tud prodajajo, poglej pod tahini...Jaz še nisem kupovala... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 8. september 2007 Prijavi Deli 8. september 2007 No, vidiš, pa sem res. xegox Pripravi že tole jed, pa poročaj no. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. oktober 2007 Prijavi Deli 19. oktober 2007 Zanima me, če kdo pozna recept za čebulno juho? Preverjen recept!Thanks! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 19. oktober 2007 Prijavi Deli 19. oktober 2007 Najbrž tud prodajajo, poglej pod tahini...Prodajajo tahini. Verjetno v vseh trgovinah z zdravo prehrano, pa tudi v merkatorjih se ga že najde. na policah z diabetično in zdravo prehrano. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 24. oktober 2007 Prijavi Deli 24. oktober 2007 se priporočam za kak recept za ajdovo kašo Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
girly 24. oktober 2007 Prijavi Deli 24. oktober 2007 se priporočam za kak recept za ajdovo kašo Omako iz jurčkov čez polij, pa bo super. Citiraj Tudi čez tisoč let, tu bom stal,sonce bo moje srce,ena od tisoč zvezd mi bo prav , nosil bom njeno ime ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 25. oktober 2007 Prijavi Deli 25. oktober 2007 Zanima me, če kdo pozna recept za čebulno juho? Preverjen recept!Thanks! evo recept za čebulno juho : ČEBULNA JUHA 1 rumenjak3 žlice olivnega olja40 dag čebule4 dag gladke mokemalo kristalnega sladkorja1liter juhe (goveja kocka)sol, poper, peteršilj, kumina-mleta4 debele krompirje3 jedilne žlice skadke smetane5 dag naribanega parmezana Čebulo prepražimo da zastekleni (ne sme potemneti). Dodamo moko in sladkor, zarumenimo, dolijemo juho, ter vse skupaj zavremo. Čez nekaj časa dodamo nasekljan peteršilj in krompir, narezan na kockice. Ko je krompir kuhan, ga zmiksamo s paličnim mešalnikom, šele nato dodamo ostale začimbe (da jih ne uničimo). Sladko smetano razžvrkljamo z rumenjakom in umešamo v ne prevročo juho (da se ne sesiri). Tik pred serviranjem dodamo parmezan. preverjeno dobra juhica Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.