klarus 25. oktober 2007 Prijavi Deli 25. oktober 2007 še bol preprosta inačica čebulne juhe čebulo olupimo in narežemo na kolobarjelepo jo na malo olivnega olja prepražimopolovico odstranimo in prišparamo za konecpreostanek posujemo z malo moke in rahlo prepražimozalijemo z vodo ali juho(pač po želji) dodamo bazilikoko čebulna juha zavreje, tik pred koncem dodamo še preostalo čebuloda se pač malo vidi, da je čebulna juhače pa tako juho narediš dovolj gosto(skor kot kak golaž) jo naliješ v posodice daš porh na kocke narezan kruh, posuješ s sirom in na hitrico zapečeš v pečici Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 Hvala lepa obema!! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 Čebulna juhica zveni mamljivo, sam pol verjetno ne smeš it v savno? eh, kake imaš? par porcij fajne čebulne juhice, pa še mal česna poleg, pol pa šibaš v savno Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 Čebulna juhica zveni mamljivo, sam pol verjetno ne smeš it v savno? zakaj pa ne...taglavne sestavine, zaradi katerih pač smrdiš....itak pri praženju gre v luft a pri česnu tudi se priporočam za kak recept za ajdovo kašo 30 dag ajdovih zrn1 dl kisle smetane3 stroki stlačenega česnaščepec majaronasol po okusuvoda po potrebiOperi zrna in jih skuhaj v slani vodi. Voda naj pokriva zrna. Dodaj česen, sol in majaron. Zmešaj in prilij kislo smetano. Namesto smetane lahko uporabiš vroče ocvirke. 30 dag ajdove kaše1 l mlekasol1 jajce1 dl kisle smetane50 do 60 dag skuteAjdovo kašo skuhamo v slanem mleku ob počasnem vrenju do mehkega (vse mleko se mora vpiti v kašo). Ohladimo na sobno temperaturo. Vmešamo stepeno jajce, kislo smetano in skuto ter pečemo v namaščeni ognjevarni stekleni posodi (175 st.C) toliko časa, da površina porjavi. 1 skodela ajdove kaše1/2 skodele sojinih kosmičev1/2 skodele suhih sliv2 stroka strtega česna1 jušna kocka1/2 žličke zmlete kumineščepec origanasol in poper po okusuKašo dobro operemo in vsujemo v vodo z razstopljeno jušno kocko. Kuhamo 30 minut pri zmerni temperaturi. Dodamo namočene in razkoščičene slive, česen, kumino, sol in poper. Kuhamo v pokriti posodi brez mešanja. 10 minut pred koncem kuhanja dodamo sojine kosmiče in jih pustimo prevreti. 25 dag ajdove kaše5 žlic olja1 srednje velika čebula30 dag šampinjonovpeteršiljmleti česenšetrajoriganopopersol2,5 dl sladke smetane1 dl kisle smetaneAjdovo kašo kuhaj 15 minut v osoljenem slanem kropu (5 skodelic vode na 1 skodelico surove ajdove kaše). Kuhano kašo odcediš.Drobno nasekljano čebulo porumeniš na olju. Dodaš na lističe narezane šampinjone in jih pražiš 10 minut. Dodaš sesekljan peteršilj, mleti česen, origano, šetraj, mleti poper in sol ter še malo prepražiš. Priliješ sladko smetano ter pustiš vreti 5 minut. Nato primešaš kuhano in odcejeno ajdovo kašo. Vmešaš še kislo smetano in na hitro segreješ (ne sme zavreti). 40 dag ajdove kašeena čebulatrije stroki česnapo ena zelena in rdeča paprikasesekljan porsol, poperbelo oljepo želji malo vegete ali jušne kockeNa olju prepražimo čebulo in dodamo ajdovo kašo. Prepražimo, med mešanjem dodamo strt česen in jušno kocko ali potresemo z malo vegete (če te ne uporabljamo, pa zgolj s soljo). Zalijemo z vodo (dvakrat toliko vode kot je kaše), premešamo in zmanjšamo ogenj, potem na srednji vročini kašo dušimo do mehkega. Tik preden ugasnemo ogenj, vmešamo v kašo na drobne kocke sesekljano papriko in por, solimo in popramo po želji ter pokrito pustimo stati okoli deset minut. Če bomo kašo postregli kot solato, jo, ko se ohladi, zalijemo z bučnim oljem in kisom (ali z balzamicom) ter dobro premešamo. Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 27. oktober 2007 Prijavi Deli 27. oktober 2007 klarus, hvala, bom sprobala tele recepte Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Ana* 28. oktober 2007 Prijavi Deli 28. oktober 2007 Mene pa zanima zelo podroben recept za čisto navade piškote z moko, sladkorjem, jajci in margarino pa mogoče kakšnim pecilnim praškom Citiraj Na nekaj lahko vedno računamo... da bo šel čas naprej ne glede na vse... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 28. oktober 2007 Prijavi Deli 28. oktober 2007 Mene pa zanima zelo podroben recept za čisto navade piškote z moko, sladkorjem, jajci in margarino pa mogoče kakšnim pecilnim praškom potem je pa bolje, da narediš palačinke.. samo namesto pecilnega praška daj vanili sladkor, pa drugače nič sladkorja.. pa malo margarine no ja.. ne se ozirat name!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Ana* 28. oktober 2007 Prijavi Deli 28. oktober 2007 (popravljeno) ups, mislila sem rečt z vanilijevim sladkorjem... Ja, palačinke so tudi dobre, samo hočem prav piškote Popravljeno 28. oktober 2007 -> *Ana* Citiraj Na nekaj lahko vedno računamo... da bo šel čas naprej ne glede na vse... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 28. oktober 2007 Prijavi Deli 28. oktober 2007 ups, mislila sem rečt z vanilijevim sladkorjem... Ja, palačinke so tudi dobre, samo hočem prav piškote kaj pa kokos.. imaš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 28. oktober 2007 Prijavi Deli 28. oktober 2007 je tu kje kak recept za paradižnikovo juho?(ne da se mi iskat....) Kljub temu, da me ne zanima in je ne maram, sem se zate potrudila Opcija 1 Sestavine:olivno olječebulačesensvež, zrel paradižnikrožmarinpeteršiljsolkorenček Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo zmlete paradižnike brez lupine, sol, česen, sesekljan peteršilj, vejico rožmarina, pol naribanega korenčka in zalijemo z vodo.Kuhamo 15 minut. Lahko postrežemo s kruhovimi kockami. Opcija 2 Sestavine:1 manjša čebula1 paprika4 srednje veliki zreli paradižnikikuhan riž (nekaj žlic)sol, poper, origano,bazilikaoljejuha iz kocke Čebulo drobno sesekljamo in jo na olju prepražimo. Dodamo na manjše kocke narezano papriko in pražimo 3 minute. Dodamo na kocke narezan paradižnik in pražimo vse skupaj 5 minut. Začinimo (ne skoparimo z origanom in baziliko) in dolijemo juho iz kocke. Kuhamo 15 minut, nato pa s paličnim mešalnikom mešanico zmeljemo. Če je potrebno še začinimo, sicer pa v juho dodamo nekaj žlic kuhanega riža in ponudimo.Riž lahko ponudimo tudi posebej, da si ga vsak servira sam. Juho lahko izboljšamo še s sladko ali kislo smetano (po želji). Zaenkrat to. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
iztok 132 13. januar 2008 Prijavi Deli 13. januar 2008 Omako iz jurčkov čez polij, pa bo super. se Strinjam al pa z kuhanimi artičokami... Iztok Citiraj http://www.wizards.com/magic/images/whatcolor_isblue.jpgTake the Magic: The Gathering 'What Color Are You?' Quiz. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 13. januar 2008 Prijavi Deli 13. januar 2008 Naamar, pozabu si na majonezo Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
iztok 132 13. januar 2008 Prijavi Deli 13. januar 2008 en dobr ribji namaz - eno pločevinko tunine majoneze po okusu peteršilj česen Vse skupaj damo v "miksar" in dobro "zmiksamo" ( ) pojemo še sveže namazno na kruh Dober tek IZtok Citiraj http://www.wizards.com/magic/images/whatcolor_isblue.jpgTake the Magic: The Gathering 'What Color Are You?' Quiz. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
iztok 132 14. januar 2008 Prijavi Deli 14. januar 2008 evo še en jajčni namaz 2-3 jajca- peteršilj-česen-majonez IZ OLVNEGA OLJA - kupljene ne dobiš naredi sam ( olivno olje z beljakom počasi stepaj )- sol po okusu mmmmmmmmmm..... Dober tek Citiraj http://www.wizards.com/magic/images/whatcolor_isblue.jpgTake the Magic: The Gathering 'What Color Are You?' Quiz. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 14. januar 2008 Prijavi Deli 14. januar 2008 Ma Iztok, kaj daješ take u iber kalorične/mastne recepte?Mislm, men trebušna slinavka takoj kapitulira, da tak "jajčni" namaz vase dam. A bi se dal vso tole maščobo s kej bolj na light varianto, milsm sprobano varianto? Pa še česen, evo takoj crknem Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
iztok 132 14. januar 2008 Prijavi Deli 14. januar 2008 Ma Iztok, kaj daješ take u iber kalorične/mastne recepte?Mislm, men trebušna slinavka takoj kapitulira, da tak "jajčni" namaz vase dam. A bi se dal vso tole maščobo s kej bolj na light varianto, milsm sprobano varianto? Pa še česen, evo takoj crknem ja vem js to samo povem ne delampogosto enkrat sm ženo sejupam, da ti ne povzročam preveč sitnosti Iztok Citiraj http://www.wizards.com/magic/images/whatcolor_isblue.jpgTake the Magic: The Gathering 'What Color Are You?' Quiz. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.