Skoči na vsebino

Evo če rabite kuharske recepte evo me


Recommended Posts

še bol preprosta inačica čebulne juhe

 

čebulo olupimo in narežemo na kolobarje

lepo jo na malo olivnega olja prepražimo

polovico odstranimo in prišparamo za konec

preostanek posujemo z malo moke in rahlo prepražimo

zalijemo z vodo ali juho(pač po želji) dodamo baziliko

ko čebulna juha zavreje, tik pred koncem dodamo še preostalo čebulo

da se pač malo vidi, da je čebulna juha

če pa tako juho narediš dovolj gosto(skor kot kak golaž) jo naliješ v posodice

daš porh na kocke narezan kruh, posuješ s sirom in na hitrico zapečeš v pečici

 

;)

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 140
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Čebulna juhica zveni mamljivo, sam pol verjetno ne smeš it v savno? x:o)x

eh, kake imaš? par porcij fajne čebulne juhice, pa še mal česna poleg, pol pa šibaš v savno x:Dx x:px

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Čebulna juhica zveni mamljivo, sam pol verjetno ne smeš it v savno? x:o)x

zakaj pa ne...taglavne sestavine, zaradi katerih pač smrdiš....itak pri praženju gre v luft ;)

 

a pri česnu tudi :P

 

se priporočam za kak recept za ajdovo kašo xDDx

30 dag ajdovih zrn

1 dl kisle smetane

3 stroki stlačenega česna

ščepec majarona

sol po okusu

voda po potrebi

Operi zrna in jih skuhaj v slani vodi. Voda naj pokriva zrna. Dodaj česen, sol in majaron. Zmešaj in prilij kislo smetano. Namesto smetane lahko uporabiš vroče ocvirke.

 

30 dag ajdove kaše

1 l mleka

sol

1 jajce

1 dl kisle smetane

50 do 60 dag skute

Ajdovo kašo skuhamo v slanem mleku ob počasnem vrenju do mehkega (vse mleko se mora vpiti v kašo). Ohladimo na sobno temperaturo. Vmešamo stepeno jajce, kislo smetano in skuto ter pečemo v namaščeni ognjevarni stekleni posodi (175 st.C) toliko časa, da površina porjavi.

 

1 skodela ajdove kaše

1/2 skodele sojinih kosmičev

1/2 skodele suhih sliv

2 stroka strtega česna

1 jušna kocka

1/2 žličke zmlete kumine

ščepec origana

sol in poper po okusu

Kašo dobro operemo in vsujemo v vodo z razstopljeno jušno kocko. Kuhamo 30 minut pri zmerni temperaturi. Dodamo namočene in razkoščičene slive, česen, kumino, sol in poper. Kuhamo v pokriti posodi brez mešanja. 10 minut pred koncem kuhanja dodamo sojine kosmiče in jih pustimo prevreti.

 

25 dag ajdove kaše

5 žlic olja

1 srednje velika čebula

30 dag šampinjonov

peteršilj

mleti česen

šetraj

origano

poper

sol

2,5 dl sladke smetane

1 dl kisle smetane

Ajdovo kašo kuhaj 15 minut v osoljenem slanem kropu (5 skodelic vode na 1 skodelico surove ajdove kaše). Kuhano kašo odcediš.

Drobno nasekljano čebulo porumeniš na olju. Dodaš na lističe narezane šampinjone in jih pražiš 10 minut. Dodaš sesekljan peteršilj, mleti česen, origano, šetraj, mleti poper in sol ter še malo prepražiš. Priliješ sladko smetano ter pustiš vreti 5 minut. Nato primešaš kuhano in odcejeno ajdovo kašo. Vmešaš še kislo smetano in na hitro segreješ (ne sme zavreti).

 

40 dag ajdove kaše

ena čebula

trije stroki česna

po ena zelena in rdeča paprika

sesekljan por

sol, poper

belo olje

po želji malo vegete ali jušne kocke

Na olju prepražimo čebulo in dodamo ajdovo kašo. Prepražimo, med mešanjem dodamo strt česen in jušno kocko ali potresemo z malo vegete (če te ne uporabljamo, pa zgolj s soljo). Zalijemo z vodo (dvakrat toliko vode kot je kaše), premešamo in zmanjšamo ogenj, potem na srednji vročini kašo dušimo do mehkega. Tik preden ugasnemo ogenj, vmešamo v kašo na drobne kocke sesekljano papriko in por, solimo in popramo po želji ter pokrito pustimo stati okoli deset minut.

 

Če bomo kašo postregli kot solato, jo, ko se ohladi, zalijemo z bučnim oljem in kisom (ali z balzamicom) ter dobro premešamo.

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mene pa zanima zelo podroben recept za čisto navade piškote z moko, sladkorjem, jajci in margarino pa mogoče kakšnim pecilnim praškom xrolleyesx
Na nekaj lahko vedno računamo... da bo šel čas naprej ne glede na vse...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mene pa zanima zelo podroben recept za čisto navade piškote z moko, sladkorjem, jajci in margarino pa mogoče kakšnim pecilnim praškom xrolleyesx

 

potem je pa bolje, da narediš palačinke.. samo namesto pecilnega praška daj vanili sladkor, pa drugače nič sladkorja.. pa malo margarine x:)x

 

no ja.. ne se ozirat name!! xDDx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

(popravljeno)

ups, mislila sem rečt z vanilijevim sladkorjem...

 

Ja, palačinke so tudi dobre, samo hočem prav piškote

Popravljeno -> *Ana*
Na nekaj lahko vedno računamo... da bo šel čas naprej ne glede na vse...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

je tu kje kak recept za paradižnikovo juho?

(ne da se mi iskat....)

 

Kljub temu, da me ne zanima in je ne maram, sem se zate potrudila xflirtx

 

Opcija 1

 

Sestavine:

olivno olje

čebula

česen

svež, zrel paradižnik

rožmarin

peteršilj

sol

korenček

 

Na olivnem olju prepražimo čebulo, dodamo zmlete paradižnike brez lupine, sol, česen, sesekljan peteršilj, vejico rožmarina, pol naribanega korenčka in zalijemo z vodo.

Kuhamo 15 minut. Lahko postrežemo s kruhovimi kockami.

 

 

Opcija 2

 

Sestavine:

1 manjša čebula

1 paprika

4 srednje veliki zreli paradižniki

kuhan riž (nekaj žlic)

sol, poper, origano,

bazilika

olje

juha iz kocke

 

Čebulo drobno sesekljamo in jo na olju prepražimo. Dodamo na manjše kocke narezano papriko in pražimo 3 minute. Dodamo na kocke narezan paradižnik in pražimo vse skupaj 5 minut. Začinimo (ne skoparimo z origanom in baziliko) in dolijemo juho iz kocke. Kuhamo 15 minut, nato pa s paličnim mešalnikom mešanico zmeljemo. Če je potrebno še začinimo, sicer pa v juho dodamo nekaj žlic kuhanega riža in ponudimo.

Riž lahko ponudimo tudi posebej, da si ga vsak servira sam. Juho lahko izboljšamo še s sladko ali kislo smetano (po želji).

 

Zaenkrat to.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 months later...

en dobr ribji namaz -

 

 

eno pločevinko tunine

 

majoneze po okusu

 

peteršilj

 

česen

 

 

Vse skupaj damo v "miksar" in dobro "zmiksamo" ( :D ) pojemo še sveže namazno na kruh

 

 

Dober tek

 

 

IZtok

http://www.wizards.com/magic/images/whatcolor_isblue.jpgTake the Magic: The Gathering 'What Color Are You?' Quiz.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ma Iztok, kaj daješ take u iber kalorične/mastne recepte?

Mislm, men trebušna slinavka takoj kapitulira, da tak "jajčni" namaz vase dam.

 

A bi se dal vso tole maščobo s kej bolj na light varianto, milsm sprobano varianto?

Pa še česen, evo takoj crknem xrolleyesx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ma Iztok, kaj daješ take u iber kalorične/mastne recepte?

Mislm, men trebušna slinavka takoj kapitulira, da tak "jajčni" namaz vase dam.

 

A bi se dal vso tole maščobo s kej bolj na light varianto, milsm sprobano varianto?

Pa še česen, evo takoj crknem xrolleyesx

 

ja vem js to samo povem ne delam

pogosto enkrat sm že

no sej

upam, da ti ne povzročam preveč sitnosti

 

 

Iztok

http://www.wizards.com/magic/images/whatcolor_isblue.jpgTake the Magic: The Gathering 'What Color Are You?' Quiz.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...