Skoči na vsebino

Dobre gostilne


Recommended Posts

Cene v gostilnah- too much, so pizzerije cenejše. Je pa v LJ in KP vse neki dražje kot drugje. Na MB koncu sem pa papcal tudi do 30% ceneje. x:Dx

 

Skratka odvisen kaj naročiš za jest in pit. V LJ zapraviš za obično nedeljsko kosilo (aperitiv, predjed, glavna jed, desert) približno 20-30 evrov. Pizzerije pa imajo ceno od 5-10 evrov/ pizza. Odvisno ali je velika ali mala. Pijača pa nanese še dodatne dinarčke. xDDx

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cene v gostilnah- too much, so pizzerije cenejše. Je pa v LJ in KP vse neki dražje kot drugje. Na MB koncu sem pa papcal tudi do 30% ceneje. x:Dx

 

Skratka odvisen kaj naročiš za jest in pit. V LJ zapraviš za obično nedeljsko kosilo (aperitiv, predjed, glavna jed, desert) približno 20-30 evrov. Pizzerije pa imajo ceno od 5-10 evrov/ pizza. Odvisno ali je velika ali mala. Pijača pa nanese še dodatne dinarčke. xDDx

 

Hvala, brezo! xDDx x:Ix

 

In freeju x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 7 months later...

Gostilna Knupleš, Močna 10 se nahaja ob stari cesti Maribor-Lenart, če pa se peljete iz MB po avtocesti zepeljete na izvoz Pernica in zavijte levo proti Lenartu. Gostilna se nahaja na prijetni lokaciji blizu jezera Pristava. Nudijo vam 10 vrst meni kosil (cena 8 €), domače narezke, gibanice in ostale sladice. V gostilni točijo kakovostno vino Nadvojvoda iz Meranovega, ki ga je treba poskusiti.

 

Gostilna je odprta v petek, soboto in nedeljo od 10.00 pa do 20.00 ure.

Poskusite in se sami prepričajte!

x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 9 months later...

Nazadnje bila v španski restavraciji Don Felipe x:px

imajo ful dobro za jest :palec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...
  • 2 years later...

O, kakšna "dobra" temahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif! Sem že razmišljala, ali obstaja kaj takšnegahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

 

V okolici Lj priporočam Kaščo Mrlačnik.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kako že pravijo, o okusih se ne razpravljahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

 

Ja, meni osebno je dobra gostilna tista, ki ima sveže pripravljeno (meni) odlično ali vsaj dobro hrano, ki ne vsebuje moke povsod. Mislim, da izbiram takšne, ki ne poznajo mikrovalovk. Pojem ponavadi vse, razen pice v Angelu, ki jo potem nesem domovhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

 

Mikrovalovko sem v svojem življenju uporabila 2-3x. Sama je nimam in je nikoli ne bi kupila, je pa v tem stanovanju kot oprema in je lepo spravljena drugje kot v kuhinji. Nepredstavljivo se mi zdi, da nekdo greje vodo za čaj ali hrano za otroka v njej.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

žal je tako, da če si postaviš kvalitativne zahteve glede hrane, potem se ne hraniš v skoraj nobeni gostilni ...

Se strinjam. Ampak vedno pa ne gre, včasih se je pa tudi treba malo pregrešitihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

In takrat je dobro vedeti, kaj je na razpolago, da ne izbereš res česa neprimernega.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pir u flaš... pa slamico iz glawe... je več al manj powsod precej isto http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne, v Pivoljubu je (naj)boljšehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne, v Pivoljubu je (naj)boljšehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

hahahahahaha

al pa se ti tam od samega uzburjenja samo slamca u glawci na hitr mal bolj skisa in se ti pol tut pir mal boljši zdi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

generalno gledano pa se mi zdi, da so gostilne precej boljše kot so ble učasih.

res slaba gostilna pač ne preživi več u usej konkurenci kot je imamo danes.

seweda pa je za nakoga dobra gostilna tista, k ima kupe mesa u porcijah, drugega potegne kej druzga.

skratka usak ima svoj okus in kriterije in prav za vse... so se po njihovih kriterijih gostilne izboljšale. usaj meni se tko zdi.

razen kitajskih... k so ble od zmeri zanič in swinjarija in tut dons ni nč drgač, kolkor slišim, če seweda je tip, k je 10 let imel kitajsko restavracijo usaj za silo verodostojen. jes bi itaq od lakote hin rihtu, čeb mogu samo tam jest. pa mehiške tut. bljak... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png

živela marija terezija... za krompir, pa živeli zajci, k ne požrejo usega zelja, pa živel lord sendwič, pa živeli siciljanski reweži, k so pico pogruntal http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne gre vsega metati v isti koš. Med mehiškimi ne moreš recimo primerjati Penasa z Imperiom.

 

Od azijskih ponuja Shambala popolnoma drugo zgodbohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif. Pri kitajskih menda preseneti Kitajski vrt, vendar tam nisem bila že desetletje, zato govorim iz druge roke. Se pa obe predstavljata na Odprti kuhni.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Moram priznat, da v Sloveniji imamo na splošno kar precej izjemno kvalitetnih kuhinj,

ki so na visokem nivoju...Drugače okusi so izjemno različni in najbolj razvajeni bodo

le z najboljšim komaj kaj zadovoljni. Se mi pa zdi, da imate v LJ bolj pestro izbiro...

 

Osebno imam najraje čist domačo, avtentično po možnosti, se pa tudi ne bojim eksperimentov...

Bom pa povdaril, da je to včasih izjemno težko ločit kaj je avtentično, še posebej pri nas,

kjer se mešajo različne kuhinje....

 

Gurmani pač rabijo različnost in barvitost, ki pa je Slovenska kuhinja včasih ne zna ponudit...

dReAM

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Meni je mehiška sicer dobra. Najboljši bi mi od teh bil Joe Penas. Nato Cantina, čeprav je tudi že ta razočarala. Ima pa kar velik promet, tako da predvidevam, da je bolj ali manj sveže. Imperio no go. V Mercatorju je Terasa Mexicana, kjer se kdaj ustavim. Tisto Mexico 1867 so včasih zelo hvalili, 2x sem jedla dostavo, pa nisem bila impresionirana.

 

Za Kitajske se strinjam, so mi začele totalno smrdeti, četudi imajo določene stvari dobre.

 

Če še nisi obiskala Odprte kuhne, predlagam, da poskusiš recimo rusko in turško (nisem vseh jedi, a meni je super, ker dobiš več majhnih stvari za poskusiti oziroma pač izbiraš, kaj bi, cene so zelo sprejemljive). Zadnjič sem videla, da imajo perzijsko, egipčanska pa me tam ni preveč prepričala, res so pa takrat imeli samo dve jedi. Tudi falafel se predstavljahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Veliko je takih restavracij, ki so se odprle in so se zelo trudili z vsem: dobro hrano, prijazno postrežbo, ko so pa razširili glas, so se pa izpridili.

 

Najbolj od vsega pa pogrešam prijazen odnos uslužbencev. Ljudje se obnašajo kot da so nezamenljivi in kot da se lahko s strankami pogovarjajo kakor jim paše. Če bere tole zdajle kakšna kelnarca/kelnar ali pa lastnik restavracije, naj povem, da sem v kakšen lokal/restavracijo prenehala hodit samo zaradi neprijaznosti osebja. Poleg tega, da sem začutila odpor do dela, sem celo doživela zavijanje z očmi, ko sem naročila- kao: ojej delat bo treba. Ne vem, če se v teh časih, ko ljudje v vrsti čakajo na službe, lastniki lahko privoščite zanič, arogantno in neprijazno osebje. Ta trend je množičen v Ljubljani, malo manj na štajerskem koncu- čeprav se najdejo cvetke.

 

Vem, da ljudi zmede, ker izgledam precej mlajša kot v resnici sem, ampak tudi jaz sem delala ogromno z ljudmi, pa sem vikala ljudi, ki so bili očitno veliko mlajši od mene- ker tako zahteva profesionalen odnos. (Vsakega moraš obravnavat korektno, prijazno in se zanj potrudit. Se mi je zgodilo, da sem morala kakšno stvar po 20krat dnevno razlagat ljudem, pa sem se vsakič potrudila, da sem zvenela kot da prvič razlagam.) Potem me pa smrklja študentovska vpraša: kaj boš? Da bi ji prisolila eno zidarsko...

 

Ok, back on the track...če bo kdo hodil po Celju, se naj ustavi pri Franclu. Domača hrana na nivoju. Tudi strežba je bila zelo korektna vsakič ko sem bila tam. Zdaj me že nekaj časa ni bilo, ampak upam da je še vedno tako... http://www.rad-dobrojem.si/index.php?key=oceart&id=76

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jap se strinjam, je pa prisotno vsepovsod...

Posebej pa je potrebno izpostaviti dejstvo, da po večini strežejo študenti,

ki nimajo blage veze kaj pomeni biti strežba, natakar in postrežba....

Dober in odlično izobražen kelnar zna kako z ljudmi in mu je to nekaj življenskega,

za razliko od študentskih afnač in podobno...

Tu se kaže zgrešen šolski in zaposlitveni sistem pri nas...

 

Vem pa, da se pri nas dobra postrežba išče, enako kot v Avstriji.!!!

 

Veliko je takih restavracij, ki so se odprle in so se zelo trudili z vsem: dobro hrano, prijazno postrežbo, ko so pa razširili glas, so se pa izpridili.

 

Najbolj od vsega pa pogrešam prijazen odnos uslužbencev. Ljudje se obnašajo kot da so nezamenljivi in kot da se lahko s strankami pogovarjajo kakor jim paše. Če bere tole zdajle kakšna kelnarca/kelnar ali pa lastnik restavracije, naj povem, da sem v kakšen lokal/restavracijo prenehala hodit samo zaradi neprijaznosti osebja. Poleg tega, da sem začutila odpor do dela, sem celo doživela zavijanje z očmi, ko sem naročila- kao: ojej delat bo treba. Ne vem, če se v teh časih, ko ljudje v vrsti čakajo na službe, lastniki lahko privoščite zanič, arogantno in neprijazno osebje. Ta trend je množičen v Ljubljani, malo manj na štajerskem koncu- čeprav se najdejo cvetke.

 

Vem, da ljudi zmede, ker izgledam precej mlajša kot v resnici sem, ampak tudi jaz sem delala ogromno z ljudmi, pa sem vikala ljudi, ki so bili očitno veliko mlajši od mene- ker tako zahteva profesionalen odnos. (Vsakega moraš obravnavat korektno, prijazno in se zanj potrudit. Se mi je zgodilo, da sem morala kakšno stvar po 20krat dnevno razlagat ljudem, pa sem se vsakič potrudila, da sem zvenela kot da prvič razlagam.) Potem me pa smrklja študentovska vpraša: kaj boš? Da bi ji prisolila eno zidarsko...

 

Ok, back on the track...če bo kdo hodil po Celju, se naj ustavi pri Franclu. Domača hrana na nivoju. Tudi strežba je bila zelo korektna vsakič ko sem bila tam. Zdaj me že nekaj časa ni bilo, ampak upam da je še vedno tako... http://www.rad-dobrojem.si/index.php?key=oceart&id=76

dReAM

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...