devica 10. avgust 2013 Prijavi Deli 10. avgust 2013 Jap se strinjam, je pa prisotno vsepovsod...Posebej pa je potrebno izpostaviti dejstvo, da po večini strežejo študenti,ki nimajo blage veze kaj pomeni biti strežba, natakar in postrežba....Dober in odlično izobražen kelnar zna kako z ljudmi in mu je to nekaj življenskega,za razliko od študentskih afnač in podobno...Tu se kaže zgrešen šolski in zaposlitveni sistem pri nas... Vem pa, da se pri nas dobra postrežba išče, enako kot v Avstriji.!!!Od teh, ki so me stregli, ne vem, kdo je imel izobrazbo te smeri in kdo ne. Je pa res, da sem od starejših kelnarc/kelnarjev 40+ doživela korektnejši in prijaznejši odnos. Čeprav mislim, da je veliko povezano s priljudnostjo in s tem, kako ti razumeš svoje delo. Jaz npr. sem tudi delala v strežbi kot študentka poleg ostalih milijonov služb, (ki so bili praviloma povezani s komunikacijo z ljudmi,) pa kljub temu, da nisem po izobrazbi natakarica, sem razumela, da je ljudi treba postrežt tako, da se počutijo zaželjene in da se radi vrnejo. Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 10. avgust 2013 Prijavi Deli 10. avgust 2013 Devica, jaz pa zadnje čase ugotavljam nasprotni trend. V kratkem sem bila nekajkrat na pijači z različnimi ljudmi, med drugimi tudi takšnimi, ki so leta delali v strežbi, in so le-ti tikali kelnarja - a maš bla bla ipd. Ne vem, jaz poskusim biti vedno prijazna in spoštljiva in tudi izgledam mlajša in nisem vedno "primerno" oblečena, pa se sedaj razen ene skrajno neprijetne izkušnje v zadnjem času ne spomnim drugih (vmes so se v tisti restavraciji zamenjali lastniki, zato je ne omenjam, gre pa za kao neko fensi šmensi pošijado). Za Francla sem pa slišala že toliko pohval, da se moram enkrat oglasiti, ko bom v tistih koncih. Shamannamo, ne pravim, da so vse zgoraj odlične ali izjemne ali sploh zdrave ali da trenutno zahajam vanje. Samo če se pogovarjamo o tem, povem svoje mnenje. Mogoče pa komu prav pride Kot pa že omenjeno, okusi so lahko različni in jaz ugotavljam, da moj ni ravno klasičenhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png. Če pogosto jeste zunaj, predlagam, da si pogledate, ali vam pride prav knjiga 2za1. Če greš 2-3x v izbrane gostilne, se ti že splača. Velja pol leta, od maja do novembra, a zadnje čase to kar prehitro minehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png. Imajo tudi Shambalohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png. Včasih se je videl celoten print vseh bonov, sedaj tega ne najdem. Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 10. avgust 2013 Prijavi Deli 10. avgust 2013 Verjetno izjeme kot vsepovsod...Od teh, ki so me stregli, ne vem, kdo je imel izobrazbo te smeri in kdo ne. Je pa res, da sem od starejših kelnarc/kelnarjev 40+ doživela korektnejši in prijaznejši odnos. Čeprav mislim, da je veliko povezano s priljudnostjo in s tem, kako ti razumeš svoje delo. Jaz npr. sem tudi delala v strežbi kot študentka poleg ostalih milijonov služb, (ki so bili praviloma povezani s komunikacijo z ljudmi,) pa kljub temu, da nisem po izobrazbi natakarica, sem razumela, da je ljudi treba postrežt tako, da se počutijo zaželjene in da se radi vrnejo. Zanimivo...viš kako drugačne izkušnje...Sto ljudi sto čuda...Devica, jaz pa zadnje čase ugotavljam nasprotni trend. V kratkem sem bila nekajkrat na pijači z različnimi ljudmi, med drugimi tudi takšnimi, ki so leta delali v strežbi, in so le-ti tikali kelnarja - a maš bla bla ipd. Ne vem, jaz poskusim biti vedno prijazna in spoštljiva in tudi izgledam mlajša in nisem vedno "primerno" oblečena, pa se sedaj razen ene skrajno neprijetne izkušnje v zadnjem času ne spomnim drugih (vmes so se v tisti restavraciji zamenjali lastniki, zato je ne omenjam, gre pa za kao neko fensi šmensi pošijado). Za Francla sem pa slišala že toliko pohval, da se moram enkrat oglasiti, ko bom v tistih koncih. Shamannamo, ne pravim, da so vse zgoraj odlične ali izjemne ali sploh zdrave ali da trenutno zahajam vanje. Samo če se pogovarjamo o tem, povem svoje mnenje. Mogoče pa komu prav pride Kot pa že omenjeno, okusi so lahko različni in jaz ugotavljam, da moj ni ravno klasičenhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png. Če pogosto jeste zunaj, predlagam, da si pogledate, ali vam pride prav knjiga 2za1. Če greš 2-3x v izbrane gostilne, se ti že splača. Velja pol leta, od maja do novembra, a zadnje čase to kar prehitro minehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png. Imajo tudi Shambalohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png. Včasih se je videl celoten print vseh bonov, sedaj tega ne najdem. Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 10. avgust 2013 Prijavi Deli 10. avgust 2013 Devica, jaz pa zadnje čase ugotavljam nasprotni trend. V kratkem sem bila nekajkrat na pijači z različnimi ljudmi, med drugimi tudi takšnimi, ki so leta delali v strežbi, in so le-ti tikali kelnarja - a maš bla bla ipd. Ne vem, jaz poskusim biti vedno prijazna in spoštljiva in tudi izgledam mlajša in nisem vedno "primerno" oblečena, pa se sedaj razen ene skrajno neprijetne izkušnje v zadnjem času ne spomnim drugih (vmes so se v tisti restavraciji zamenjali lastniki, zato je ne omenjam, gre pa za kao neko fensi šmensi pošijado).Ne, saj to je isti trend. Formalen odnos- pa tikanje. Ne glede s katere strani prihaja. Sem bila na eni in na drugi strani. Ne moti me pri naših pubih tule, ko se vsaj na videz poznam s kelnarjem, pa je približno iste starosti ali pa tudi veliko mlajši pa me tika- že kontekst je tak, da bi mi bilo čudno, če bi me vikal. Da pa pridem nekam prvič in to v kakšno restavracijo, pa pričakujem drugačen odnos. Ali pa v kakšnem drugačnem okolju. Nah, zadnjič sem kupovala v Thomas Sportu, pa me deklica na blagajni vpraša: boš še kej? boš vrečko? Mislim ej...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon18.gif Delala sem v prodaji, strežbi, promocije, hostesa,...pa mi na kraj pameti ni prišlo, da bi tikala stranko (razen očitnih otrok) in tudi zdaj, ko srečam ljudi v teh poklicih ne razumem, kako morejo svoje stranke tikati. Zdej grem pa nardit pomarančen kolač z mandlji. Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 5. september 2013 Prijavi Deli 5. september 2013 Gostilna pod Slavnikom: https://www.facebook.com/pages/Gostilna-Pod-Slavnikom-%C4%8Cendak/93635134894 Zelo dobro in tudi ugodno. Letos med Top gostilnami na Obali pri Siolu: http://www.siol.net/trendi/kulinarika/izbor/2013/07/top_gostilne_2013_obala_istra.aspx Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 15. september 2013 Prijavi Deli 15. september 2013 Pa smo poskusili še najboljši burger v mestu. Tistega, ki je v zadnjem času preplavil naše medije. Nastopil je čas za obisk "razvpitega" Hood Burgerjahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png. Kaj naj rečem - meso odlično. Za meni najboljšega bi pa kanček več omake in malo drugačen kruh.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.