Skoči na vsebino

Dobre gostilne


Recommended Posts

Jap se strinjam, je pa prisotno vsepovsod...

Posebej pa je potrebno izpostaviti dejstvo, da po večini strežejo študenti,

ki nimajo blage veze kaj pomeni biti strežba, natakar in postrežba....

Dober in odlično izobražen kelnar zna kako z ljudmi in mu je to nekaj življenskega,

za razliko od študentskih afnač in podobno...

Tu se kaže zgrešen šolski in zaposlitveni sistem pri nas...

 

Vem pa, da se pri nas dobra postrežba išče, enako kot v Avstriji.!!!

Od teh, ki so me stregli, ne vem, kdo je imel izobrazbo te smeri in kdo ne. Je pa res, da sem od starejših kelnarc/kelnarjev 40+ doživela korektnejši in prijaznejši odnos. Čeprav mislim, da je veliko povezano s priljudnostjo in s tem, kako ti razumeš svoje delo. Jaz npr. sem tudi delala v strežbi kot študentka poleg ostalih milijonov služb, (ki so bili praviloma povezani s komunikacijo z ljudmi,) pa kljub temu, da nisem po izobrazbi natakarica, sem razumela, da je ljudi treba postrežt tako, da se počutijo zaželjene in da se radi vrnejo.

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Devica, jaz pa zadnje čase ugotavljam nasprotni trend. V kratkem sem bila nekajkrat na pijači z različnimi ljudmi, med drugimi tudi takšnimi, ki so leta delali v strežbi, in so le-ti tikali kelnarja - a maš bla bla ipd. Ne vem, jaz poskusim biti vedno prijazna in spoštljiva in tudi izgledam mlajša in nisem vedno "primerno" oblečena, pa se sedaj razen ene skrajno neprijetne izkušnje v zadnjem času ne spomnim drugih (vmes so se v tisti restavraciji zamenjali lastniki, zato je ne omenjam, gre pa za kao neko fensi šmensi pošijado).

 

Za Francla sem pa slišala že toliko pohval, da se moram enkrat oglasiti, ko bom v tistih koncih.

 

Shamannamo, ne pravim, da so vse zgoraj odlične ali izjemne ali sploh zdrave ali da trenutno zahajam vanje. Samo če se pogovarjamo o tem, povem svoje mnenje. Mogoče pa komu prav pride Kot pa že omenjeno, okusi so lahko različni in jaz ugotavljam, da moj ni ravno klasičenhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png.

 

Če pogosto jeste zunaj, predlagam, da si pogledate, ali vam pride prav knjiga 2za1. Če greš 2-3x v izbrane gostilne, se ti že splača. Velja pol leta, od maja do novembra, a zadnje čase to kar prehitro minehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png. Imajo tudi Shambalohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png. Včasih se je videl celoten print vseh bonov, sedaj tega ne najdem.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Verjetno izjeme kot vsepovsod...

Od teh, ki so me stregli, ne vem, kdo je imel izobrazbo te smeri in kdo ne. Je pa res, da sem od starejših kelnarc/kelnarjev 40+ doživela korektnejši in prijaznejši odnos. Čeprav mislim, da je veliko povezano s priljudnostjo in s tem, kako ti razumeš svoje delo. Jaz npr. sem tudi delala v strežbi kot študentka poleg ostalih milijonov služb, (ki so bili praviloma povezani s komunikacijo z ljudmi,) pa kljub temu, da nisem po izobrazbi natakarica, sem razumela, da je ljudi treba postrežt tako, da se počutijo zaželjene in da se radi vrnejo.



Zanimivo...viš kako drugačne izkušnje...Sto ljudi sto čuda...

Devica, jaz pa zadnje čase ugotavljam nasprotni trend. V kratkem sem bila nekajkrat na pijači z različnimi ljudmi, med drugimi tudi takšnimi, ki so leta delali v strežbi, in so le-ti tikali kelnarja - a maš bla bla ipd. Ne vem, jaz poskusim biti vedno prijazna in spoštljiva in tudi izgledam mlajša in nisem vedno "primerno" oblečena, pa se sedaj razen ene skrajno neprijetne izkušnje v zadnjem času ne spomnim drugih (vmes so se v tisti restavraciji zamenjali lastniki, zato je ne omenjam, gre pa za kao neko fensi šmensi pošijado).

 

Za Francla sem pa slišala že toliko pohval, da se moram enkrat oglasiti, ko bom v tistih koncih.

 

Shamannamo, ne pravim, da so vse zgoraj odlične ali izjemne ali sploh zdrave ali da trenutno zahajam vanje. Samo če se pogovarjamo o tem, povem svoje mnenje. Mogoče pa komu prav pride Kot pa že omenjeno, okusi so lahko različni in jaz ugotavljam, da moj ni ravno klasičenhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png.

 

Če pogosto jeste zunaj, predlagam, da si pogledate, ali vam pride prav knjiga 2za1. Če greš 2-3x v izbrane gostilne, se ti že splača. Velja pol leta, od maja do novembra, a zadnje čase to kar prehitro minehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png. Imajo tudi Shambalohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png. Včasih se je videl celoten print vseh bonov, sedaj tega ne najdem.

dReAM

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Devica, jaz pa zadnje čase ugotavljam nasprotni trend. V kratkem sem bila nekajkrat na pijači z različnimi ljudmi, med drugimi tudi takšnimi, ki so leta delali v strežbi, in so le-ti tikali kelnarja - a maš bla bla ipd. Ne vem, jaz poskusim biti vedno prijazna in spoštljiva in tudi izgledam mlajša in nisem vedno "primerno" oblečena, pa se sedaj razen ene skrajno neprijetne izkušnje v zadnjem času ne spomnim drugih (vmes so se v tisti restavraciji zamenjali lastniki, zato je ne omenjam, gre pa za kao neko fensi šmensi pošijado).

Ne, saj to je isti trend. Formalen odnos- pa tikanje. Ne glede s katere strani prihaja. Sem bila na eni in na drugi strani. Ne moti me pri naših pubih tule, ko se vsaj na videz poznam s kelnarjem, pa je približno iste starosti ali pa tudi veliko mlajši pa me tika- že kontekst je tak, da bi mi bilo čudno, če bi me vikal. Da pa pridem nekam prvič in to v kakšno restavracijo, pa pričakujem drugačen odnos. Ali pa v kakšnem drugačnem okolju. Nah, zadnjič sem kupovala v Thomas Sportu, pa me deklica na blagajni vpraša: boš še kej? boš vrečko? Mislim ej...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon18.gif Delala sem v prodaji, strežbi, promocije, hostesa,...pa mi na kraj pameti ni prišlo, da bi tikala stranko (razen očitnih otrok) in tudi zdaj, ko srečam ljudi v teh poklicih ne razumem, kako morejo svoje stranke tikati.

 

Zdej grem pa nardit pomarančen kolač z mandlji.

Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Pa smo poskusili še najboljši burger v mestu. Tistega, ki je v zadnjem času preplavil naše medije. Nastopil je čas za obisk "razvpitega" Hood Burgerjahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png.

 

Kaj naj rečem - meso odlično. Za meni najboljšega bi pa kanček več omake in malo drugačen kruh.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...