Skoči na vsebino

Dobre gostilne

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 1 month later...

Jaz bi pa pohvalila Ajdovo zrno (bio prehrana) na Trubarjevi oz. v tistem podhodu, kjer je bil včasih Alf (zdej imajo tam palačinke), Ajdo zrno pa je točno tam, kjer je bila včasih Plaza...

Gre za samopostrežno restavracijo (mejhna sobica...ampak svetla, lušna), kjer si lahko privoščiš kosilo (juha, glava jed, solata) ali pa vzameš skledo različne zelenjave...

Res imajo veliko izbiro zelejave, tudi pečene!

Potem imajo na volje še tortilje (seveda vege tortilje) in pa še par njihovih "posebnosti".

Imajo tudi pestro izbiro svžih sokov in pa ceu kup prelivov za solate (mene je danes čist prevzel kis s česnom in pa olje z okusom putra).

Cenovno ugodno; kosilo 1300sit (koslo imajo dokler ne zmanjka), sklede zelenjave (3 velikosti) od 600-1200.

(danes sem jedla gobovo juho z ajdo, sojin golaž, pire, solata)

Jemljejo tudi študentske bone!

Jaz sem bila prijetno presenečena.

x:px

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

Deli na socialnih omrežjih

še ena dobra restavracija je Aska in Volk (ni vege restavracija, ampak je res fina)

sicr so njihove strani v izelavi, vendar si lahko vseeno ogledate vsaj ambient, ki je noro noro noro dober

www.askainvolk.si

na jedilniku lahko izbirate med mesnimi jedmi (gre za bosanko restavracijo), ribami (nisem še probala, vendar je baje hobotnica v solati res dobra) in testeninami (so me razočarale)!

vsekakor priporočam meso :palec:

Vsako jutro se v Afriki zbudi lev. Ve, da mora teči hitreje kot gazela, da jo ujame, sicer bo umrl od lakote.

Vsako jutro se v Afriki zbudi gazela. Ve, da mora teči hitreje kot lev, sicer bo ob življenje.

Ko se jutro za jutrom prebujaš, se ne sprašuj, ali si lev ali gazela, temveč začni teči.

afriški pregovor

• 2 weeks later...

Torej, včeraj sem bila v gostilni Krištof (Predoslje pri Kranju).

Gre za restavracijo, ki je znana po specialitetah iz veganske, vegaterijanske in presne kuhinje. Seveda pa se da dobiti tudi mesne jedi.

Zelo sta me navdušila BIO VINO in BIO SOK ( ta je bil še posebno mnjami...imajo več vrst, jaz sem vzela tistega z pomarančo, jabolkom limono, vse skupaj z precej ingverja in še nekih začimb :yumy: )

Glavna jed je bila nek bio riž s tartufi, seitanom in še z nečem x:Ix Pa lih prav velika porcija.

Tudi sladice so precej izvirne!

WC je za pohvalit, vsaj vsebuje vse, kar clovek potrebuje in še več x;)x Poleg tega pa imaš na izbiro navadno milo in bilo milo x:px

Restavracija pa je precej draga.

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

x:)x

ful dobro in ne preveč drago je spet na Slavkovem domu. Stare mame morajo še za domov zavit zrezek ali dva.

xDDx

:palec: se popolnoma strinjam...... zelo okusno, prijazno osebje!!!

Uspeh je drznim zagotovljen!

Oni dan iz Istre nazaj grede na kosilu v štiri v pivnici Emonec v Kopru.

Za take denarje (7.300 s pijačo vred) se toliko nabutat je že skoraj grešno. Štiri različne jedi, ful velike porcije, vse pohvaljeno.

(Gurmani bi verjetno našli kaj, kar ni bilo prefektno, mi pa nismo gurmani in smo se do presitega najedli ter se zadovoljni odpravili dalje.)

:palec:

Včeraj sva šla mimogrede v kitajsko v Mačkovcu pri NM (ob avtocesti; bivši Pavlin).

Streže punčara kakšnih trinajstih let, ki očitno edina v hiši govori slovensko, ker njena mama/sorodnica/karkoli-že je imela s tem hude težave.

Cene v redu, okusnost tudi, čisto dobro.

(Sta pa bili pri sosednji mizi dve dekleti cca 25, ki sta pojedli štiri orenk porcije plus štiri kokakole, kolikor sem štel. Ko sva vstala in šla, sem opazil pred eno od njiju, ki je že itak gromada od človeka, zložene tri krožnike na kup pa še ostanke je valjda pobirala s krožnika one druge, ki je bila čisto OK postave, kajti ta je imela pred seboj samo krožnik s solato. :eek: )

xDDx

no pa da zdej povem kje sem pa tud full dobr jedla..... Na Ribniku v Zejah (samo ribe, priloga povsod krompirjeva solata ali pa pomfri) pri Kranju..... Full fino fajn, dobr za jest, pa full pocen!!! Res je da ni to neka ribja fensi restavracija (- ampak je brunarica), sam je pa full dober!!! x:px

Polet oz. ko je mal bolj toplo k je pa zdej pa lahko se postrvi lovis :P

Uspeh je drznim zagotovljen!

no pa da zdej povem kje sem pa tud full dobr jedla..... Na Ribniku v Zejah (samo ribe, priloga povsod krompirjeva solata ali pa pomfri) pri Kranju..... Full fino fajn, dobr za jest, pa full pocen!!! Res je da ni to neka ribja fensi restavracija (- ampak je brunarica), sam je pa full dober!!! x:px

Polet oz. ko je mal bolj toplo k je pa zdej pa lahko se postrvi lovis :P

:palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec:

Joj............... še zdej sanjam une kalamare............... pa pomfrijček.......... x:px x:px x:px

Scio mi nihil scire

No, meni je fajn še Cantina Mexicana pri Asu.

Imajo tudi študentske bone.

Hrana seveda mehiška in okusna (seveda).

Ambient je nekoliko temačen.

Cene so ql.

http://www.cantina-mexicana-restaurantes.si/

še tole: solate so zakon...velke, okusne, mesne, vege...njamiiiii

pečen krompir je pa tut zakon!

afriški pregovor

Guest sstane
še tole: solate so zakon...velke, okusne, mesne, vege...njamiiiii

pečen krompir je pa tut zakon!

Kaj pa tortice :8): x:Dx

joj sstane...

sem zamočila zadnjič zaradi ekplekacije in me zdej ful vest grize....me je že pikica ozmerjala :eek:

obljubim, da drugič pa čost zares xyesx

afriški pregovor

Guest sstane
joj sstane...

sem zamočila zadnjič zaradi ekplekacije in me zdej ful vest grize....me je že pikica ozmerjala :eek:

obljubim, da drugič pa čost zares xyesx

drugič gremo na ribe x:px

drugič gremo na ribe x:px

a na ribe?

evo, to pa 100% pridem (smo danes imeli za večerjo ribice...njamiiiiii)

:vio:

afriški pregovor

...aja nisem še prijavila Mrlačnik na Brezovici vse oke...hrana, strežba, cene....

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...