Skoči na vsebino

Dobre gostilne


Recommended Posts

tega ne vem, sem pa srecala Borisa C. xDDx

vendar ni fancy lokal (men je glih zato vsec). :palec:

tko da zarad tega ne more Jan hodit tja (ker bi bil moden lokal in tko), ocitno ma rad dobro hrano. x^x x8Dx

 

 

ja fora je itak v dobri hrani x:px x;)x

tudi jaz obožujem preprostost in domačnost x:Dx

če pa slučajno kakega dobrega tipa lohk pogledam zraven x:Ix pa hrana še tolk boljš tekne :2src:

 

Jan pa načeloma, tolk kot ga jaz poznam, rad dobro in okusno hrano je.....

včasih smo v Žiri hodili v eno preporsto gostilnico, ker so imel noro dobre solate.......ko je bila Jan mladiček jaz pa mladenka po letih x:Dx po duši sem še itak xsrcx

 

Aja Porny, sem to pozabla rečt, z gostinstvom sem tudi jaz povezana, sicer ne delam jaz osebno, moja družina pa in je to nori biznis.........ampak če si prijazen pa še dobra hrana.......pol si car :zoro:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 

Pa ne kompliciram ob morebitni pomoti naročila, pa ne kompliciram, če jastog nima okusa, če je brancin plastičen, če je vino razvodenelo in pregrešno drago

 

 

čaki čaki tuki si ga pa mal u kamen useku xrolleyesx

a ni potem bolje, da doma polento pa mlek ješ, kakor da ješ nekaj brez okusa xsrcx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Do mene se kamor koli grem v restavracijo ali gostilno lepo vedejo, verjetno zarad napitnine, pa ker lepo pozdravim, pa ker ne pričakujem, da bodo vsi na rit padli ko me vidijo in ne mislim, da so oni tam zaradi mene in bi brez mene ne imeli kaj za jest.

Pa ne kompliciram ob morebitni pomoti naročila, pa ne kompliciram, če jastog nima okusa, če je brancin plastičen, če je vino razvodenelo in pregrešno drago, ne težim, ne grozim, ne razbijam, ne govorim "a vi veste kdo sem jaz" in podobne, ne zahtevam popustov, ne zahtevam povračila moralne in čustvene škode, ne pišem v knjige pritožb, ne tožarim šefu, če sem kje slabo postrežen tja pač več moja noga in noga gostov ki jim priporočam lokale ne bo več stopila, natakar pa bo dobil svoj del porcije napitnine

:palec: podpisem xyesx

 

 

 

predvidevas Audente, da je dobro; ce jih moram jaz ucit kuhat, pol je brez veze res.. potem pac jem doma... ce pa nekam grem, pa se pustim postreci, kakor majo v navadi.... taki pac so. POTEM sele presodim.. ne vmes... ;)

pac, so pripravil. OK.

pol pa: nasvidenje al pa zbogom. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:palec: podpisem xyesx

predvidevas Audente, da je dobro; ce jih moram jaz ucit kuhat, pol je brez veze res.. potem pac jem doma... ce pa nekam grem, pa se pustim postreci, kakor majo v navadi.... taki pac so. POTEM sele presodim.. ne vmes... ;)

pac, so pripravil. OK.

pol pa: nasvidenje al pa zbogom. :)

 

do ene mere se strinjam

xrolleyesx ker vem, da vedno pa tudi vse ne "rata" 100odstotno,

vendar zagovarjam kritiko in všeč mi je, če se pove mnenje, takšno kot je

 

x:)x

ni treba razbijat, vpit, grozit..........pač phvališ, če ti je dobro in če ni, poveš tudi to.

Na splošno se mi zdi to v življenju fer xsrcx

to je pač moje mnenje x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

... ce sem kdaj sla s kom jest, ki je bolj obvladal kot ich - pa ni blo dovolj toplo pa druge neprimernosti in taksno....

mi je blo kar nerodno, da se tezhi, pa ceprav ima oni prav.

jasno ce ti mrzel podplat prinesejo.

sam jaz vseen ne tezim (pa ne sam zato, da mi ne bodo zadaj, tecki babi zoprni, plunil not al kaj tacga kar se bojda zgodi tecnim gostom kdaj).. ni mi do kreganja pa tezhenja, ker sem prisla jest. nic boljse ne bo, je ze zasrano, nimam vec kaj - tko si iz onega, kar pac je, probam vzet najboljs.. al pa 1/2 pustim - sej vidjo.

 

2x se mi je zgodil, da sem rekla, ce lohk mal bolj zapeceno pico.. in sem dobila manj zapeceno kot obicajno, navadno pico. kaj sele d abi bla bolj. a sem rekla b? (pa si upam jasno x;)x x:px).. np.

sam nisem sla vec tja.

 

lahko pa ma tud sam smolo, slab dan, kaj jaz vem... pol mu pa pritozbe na vrat nakopljes pa vse - zakaj? a ti sam, kjer delas, vedno vse 100% naredis?

 

**

audente, saj vem.... saj podobno mislimo... tud cez kelnerje se usajam, vazhne, ko pdrsavajoce so najvecji Jacki, ko si prakticno zarad njih tam, ko jim mors na kolena se metat, da te pogledajo... beda, se mi je ze dost placev zagrauzal tocn zarad tega.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pa ve punce in fantje na fakultetah, kakšne izkušnje imate s prijaznostjo in učinkovitostjo raznih referentk in referentov xrolleyesx

 

Same krasne persone :xx!: glih za živce nategovat. Ampak je kr šlo x:Ix

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:2src:

 

svoje mnenje sem napisala,

nisem rekla, da zato naslednjič ne bom šla spet pogledat tegale Jovota x:Dx

 

ampak zdajle sem že tako pošteno lačna,

danes sem sam ob vodi, hahahaha,

da me tud kak nesramen kelnar zdajle ne bi iz tira spravil :xx!:

 

ma uživaj dan Porny,

saj si itak večni optimist, ane da x?x x:px

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Opažam, da se ljudje ki veliko potujejo, ki so belosvetski(kot bi rekli Srbi) veliko bolj razburjajo zaradi postrežbe in kvalitete hrane kot navadni smrtniki, češ v Hiltonu sem pa jedel .........
To samo oni najbolj zahtevni, ki se večno pritožujejo in ki grejo s takim namenom po svetu, ne pa s kakim drugim.

 

Na fakultetah in šolah se nasplošno veliko šimfa učitelje. Vsi več ali manj pričakujejo veliko od njih, ne da bi sami trudili in dali nekaj v zameno. Vem da so učitelji zelo veseli, če čutijo spoštovanje pa kakih fajn rezultatov, povračil.

Na našem faksu smo imeli eno zanimivo (ne povem imena) predavateljico, ki je bila najbolj sitna in tečna skoraj od vseh, izredno čustvena pač. Imela pa je nekaj tako spoštovanja vrednih predavanj, vsakič z primeri in tud nas je pošiljala ne vem kam vse, da smo videli stvari, kako praktično delujejo. Pri debatah v njenih urah bi se ji lahko pridružili, razpravljali, komentirali, se pogovarjali, pa zgleda da sploh nismo navajeni izražat svojih mnenj-javno! x:)x

 

x;)x Drugače pa na srečo sem vedno imela kar prijazne učitelje, včasih ima kdo res slab dan...Predvsem so zelo obremenjeni, preveč in potem ne morejo bolj kvalitetno delat. Vsak ima svoja pravila in to je včasih dobro upoštevat. hjaaa :o|o:

"Edino tveganje v življenju je, da nikoli ne tvegaš."
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz samo opazujem sem bil bolj v hotelskem sektorju doma x:Dx x:Dx

 

Do mene se kamor koli grem v restavracijo ali gostilno lepo vedejo, verjetno zarad napitnine, pa ker lepo pozdravim, pa ker ne pričakujem, da bodo vsi na rit padli ko me vidijo in ne mislim, da so oni tam zaradi mene in bi brez mene ne imeli kaj za jest.

Pa ne kompliciram ob morebitni pomoti naročila, pa ne kompliciram, če jastog nima okusa, če je brancin plastičen, če je vino razvodenelo in pregrešno drago, ne težim, ne grozim, ne razbijam, ne govorim "a vi veste kdo sem jaz" in podobne, ne zahtevam popustov, ne zahtevam povračila moralne in čustvene škode, ne pišem v knjige pritožb, ne tožarim šefu, če sem kje slabo postrežen tja pač več moja noga in noga gostov ki jim priporočam lokale ne bo več stopila, natakar pa bo dobil svoj del porcije napitnine, ki pri meni, kot to velja v omikanem svetu, znaša najmanj 20% zapitka, sicer pa nikoli manj od 10-20 evrov

 

Ker štartam s takim načinom vedenja in obnašanja,je potem natakarju zelo nerodno biti neprijazen, in ko naslednjič pridem, zlomka imam vse tip top.

 

Mal se je treba potrudit tudi kot gost, ne pa samo pričakovati, da se ti bodo povsod klanjali a v zameno ne dobili ničesar, od nobel gostov in njihove nadutosti, natakarjeva deca ne morejo jesti kruha.

Račun poravnan gre v žep gazde, neprijaznost pa si natakarji lahko privoščijo, ker jih na tržišču primankuje ravno tako kot kuharjev. In jih lastniki ne morejo, tudi če bi hoteli imet pod nadzorom, še manj pa jih lahko odpuščajo.

 

Zakaj jih primankuje, zaradi trdega življenja, slabega plačila, in če k temu dodamo zatežene goste e pa mi je jasno, da se gostinske šole zapirajo.

 

Marsa je zgoraj lepo omenila padec kvalitete npr. v picerijah en dober pizzaiolo da gre stran, lahko lastnik zapre lokal, da o vrhunskih kuharjih in strežnemu osebju ne govorim.

 

Da smo si na jasnem :)

 

U ti mater x:Dx

 

Ti si pa prvoščiš. Jst grem za 10 do 20 evrov jest, ti pa tolk samo napitnine daš. A si ti Hrvatič mrbit x:Dx

Sj maš prou. Sto ljudi, sto čudi. Čeprav, če bi dobu plastičnega brancina, me tja ziher ne bi blo več. Tolk bi pa že zakompliciral. Pa k jastoga ne jem glih vsak dan /pa bi ga/, bi pr takmu, brez okusa, zakompliciral še mal blj.

 

Drgač pa vseen, na morju jst prisegam na brancine, orade, škampe, kozice, lignje...k jih jst prpravim. Klapa je navdušena čist. Skrivnost je pa v svežini in Lajtmanovem manevru.

x:Dx

 

butl

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Čeprav, če bi dobu plastičnega brancina, me tja ziher ne bi blo več. Tolk bi pa že zakompliciral. l

saj tolk tud porny. :)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:Dx x:Dx

 

Jp, sploh na FF so odlične.

Jaz se malce bolj trudim, čeprav vem, da ... včasih znajo tud študenti najedat. :vragec:

x:o)x

 

Potreben je pogled z obeh perspektiv.

 

FF? Iz prve roke EPF (iz MB) izredno, ti dá tapravo "širino". Človk bi prčakval, da če mastno plačaš študij, bodo vsaj na referatu človeški (življenjski), ma so v bistvu samo podaljšek aparatčika - sami sebi namen.

 

Sm mela dobro "šolo" kako s temi referati: karkoli jim je problem narest, izdat (čeprav bi MORALI; npr. več potrdil o šolanju, če nsii prjavljen na ZRSZ) sem samo:

1. prijazen pozdrav in ponižna prošnja

2. sladka obrazložitev zakaj to pa RES NUJNO rabim

če ni efekta sledi:

3. morilski pogled, govorjenje skozi zobe (sikanje x:Dx x:Dx)

4. in naj mi dajo pisno obrazložitev s podpisom, žigom, datumom ZAKAJ nečesa ne morem dobiti , POL se bomo pa naprej pogovarjal (zdej zgledam pa že res scary :icon15: :OO!: ). Lepo delam, kot piše v sv.pismu: če vas kdo udari, pokaži drugo lice (in jst ga res, sam da ta ni prijeten).

 

Je še zmer palilo, je pa res, da se pol tok razpičim, da bi kakšnega tut na gobec (verjetn mo gre para skoz ušesa x:Dx )

 

Zastopim, da lepa beseda lepo mesto najde, ampak da bo nekdo mene jebal za brez veze, zato da si mal ego nabije...e brate, pol pa masaker :bomb: pa tut če takoj crknem.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

No pol mi pa ti povej kje je ta Jovo v Piranu, da si grem še jaz malo tole čudo ogledat x:Dx x:Dx

 

 

 

Jovo je u Lj. na kodeljevem -za tega vem-pri bazenu. Prid probat, nau ti žal.

 

kaj pa una turška k je tud u kopru-yildiz han-a je kdo že probu?

bi pelu svojo, pa ne vem če je cool. xDDx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jovo je u Lj. na kodeljevem -za tega vem-pri bazenu. Prid probat, nau ti žal.

 

kaj pa una turška k je tud u kopru-yildiz han-a je kdo že probu?

bi pelu svojo, pa ne vem če je cool. xDDx

 

Kokr jst vem je turška - yildiz han v LJ (Karlovška c.19), če se pelješ iz roške (smeri) okol gradu proti rudniku je na L strani, skor v križišču. Navzven ni vidt bohvet kaj, hrane tm še nism poskusila, mi je pa kolegica (k tm pleše trebušni ples) rekla, da je hrana tm ful mastna, njej ni blo všeč. Pa glih ne gleda na kalorije (z obzirom, da mora bit zaobljena na pravih mestih).

 

Tak x^x

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kokr jst vem je turška - yildiz han v LJ (Karlovška c.19), če se pelješ iz roške (smeri) okol gradu proti rudniku je na L strani, skor v križišču. Navzven ni vidt bohvet kaj, hrane tm še nism poskusila, mi je pa kolegica (k tm pleše trebušni ples) rekla, da je hrana tm ful mastna, njej ni blo všeč. Pa glih ne gleda na kalorije (z obzirom, da mora bit zaobljena na pravih mestih).

 

Tak x^x

 

 

 

mene mastno ne moti preveč. sam da je dobr pa čisto. drugo pride samo zravn.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:)x na Bledu vsekakor po mojem okusu fantastična OKARINA exotična hrana x:)x in domača gostilna PLANINC... ful dobra raznovrstna hrana , tudi dobra pizzerija na vrhu x:)x in domača gostilna MAYER taka fency za turiste in drage naše goste x:px x:Dx drago, zasoljeno :vragec: ampak se izplača x:o)x x^x :
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja pa bi moral vedeti, da Turki, kot muslimani ne jedo svinjine, mislim ,da to gre nekak v osnovno razgledanost.

 

V turški boš seveda pod imenom kebabči , šiškebabči, dobil lepinje, čevapćiče in ražnjiče, nobene sostancialne razlike ni, s tem da se ne ve ali so to Turki prinesli v Srbijo in Grčijo (Gyros) al so pa od tam prevzeli to hrano, glede na to, da so bili specialisti nabijanja na kolac , je verjetno prva varianta bližja resnici.

 

 

 

no sej men je blo jasn, da ne. sam pol nism bil več čist zihr. x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

x:o)x ni treba bit lih musli..... če maš rad žive gujdeke in ješ drugo zdravo meso.. x;)x x:o)x x^x
x:Dx

 

drugače pa po gostilnah raje ne hodim, ker sem zelo poredko zadovoljna :inocent: kaj češ poklicna drformacija x:Dx x:Dx x:Dx

veliko raje se s prijatelji dobimo pa sami udarimo kako kulinarično...recimo kitajsko, japonsko, mehiško.. x:px je velik bol zanimivo kar skupi spackamo(recimo suši al pa kaj podobnega x:Dx ) in se že pri delu fulare narežimo x^x

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...