Skoči na vsebino

Dobre gostilne

Recommended Posts

Ta vikend sem bila na gorenjskem in sem v dveh super oštarijah jedla tako da morm napisat. Naj prej smo se na poti tja ustavili v Moby dicku na pici... nikjer ni boljše. Mljask! Potem pa še včeraj v Srednji vasi (to je od Bohijnja malo naprej) kjer smo jedli različne super jedi. Aja gostilnica se imneuje Rupa in sem tudi jedla krožnik rupa kjer je bilo različno meso in priloge (Riž džuveč, pomfri...) Prijateljica je jedla zrezek medvedja šapa (puranov ali svinjski zrezek polnjen s sirom in šunko) in kruh popečen z jački.... mnjami. x^x
spet se mi je na bolš poslabšal
Deli na socialnih omrežjih

Lahko prosim pomagate z nasvetom?

http://www.hotel-lev.si/images/index_r1_c1.gif

v hotelu Lev je delal enkrat moj bratranec.. je imel prakso, ker je gostinske stroke..

in so v kuhni bli zlo mal "aklih" kaj so prjel s kakšnimi rokami in da so na deski na kateri se je rezalo surovo meso, rezali salato itd.... Ampak to se verjetno dogaja tud drugod.. če je to tolažba lahko.....

Mushi

V Levu je imela Taš valeto...to je bila najbolj zanič hrana, kar smo jih jedli...vse, od a do ž...

Pršut z melono...še kar...čeprav bolj melona s pršutom...vsega skupaj...dve rezini melone in ena rezina pršuta

Gobova juha...brez okusa...kot bi žvečil papir...nobene začimbe...še ssoli ne

Puranji zrezek s sirom...puran je bil baje na pol surov in postan...sira pa sploh ni bilo gor, ampak je bila to moka pomešana z vodo v grudicah...to sem probala...bljak...fuj...neokusno

za "posladek" sadje...ki je izgledalo, kot bi ga že kdo prebavil in izbljuval na krožnik...zmiksano in v kepici dano na krožnik...že na pogled neokusno...

Zvečer, ko smo plačali za ta shit 40.000 SIT !!! sem šla domov lačna in doma pojedla en jogurt...ki mi je neznansko pasal...Lev me zagotovo ne bo več videl jest...sigurno ne...

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Aha hmmmm Lev...smo šli na dneve japonske kuhinje...hrana je bila še kar ok, potem se pa prišeta en tak taprav bel črv, po deski, kjer je bil zložen suši :xx!: .....

Niso nam tega krožnika zaračunali, pa še 1 rundo so kao častili, drago pa no comment.

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Že nekajkrat smo se ustavili na Vrhniki v restavraciji in piceriji Boter! Splača se jest polnjene kalamare, ali pa njihovo specialiteto školjke na buzaro s sirom zapečeno v pečici! x:px Pice, so bolj tako, tako, sploh za kakšne velike picojedce, ki imajo radi perfektno pico, tisti manj zahtevni, pa bojo verjetno zadovoljni tudi s to. Sploh je vsa morska hrana izredno okusno pripravljena,na svoj račun pa pridejo tudi tisti, ki obužujejo italijanske specialitete. Cene so zmerne, za pet oseb-osem tisočakov.(pa se fino naješ) :palec:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

Na primorskem koncu je ena boljših pic v pizzeriji Vinazza v Desklah. :palec: x:Dx

Full priporočam slow food razvajanje pri Špacapanu v Komnu ali pa tudi obično postrežbo pri njih (je ceneje). Je sezonsko ,sveže, domače in full okusno., mnjam

x:px

Pa Hiša Franko v Kobaridu -zelo, zelo dobro :palec: :vio:

Lev mi ne ustreza.

Tudi jaz sem imela tam valeto...pred 6,7 leti? In so nam dali sunko in francosko solato in nek kruh...

Se za predjed ne dovolj xrolleyesx

Ko sem lih ze pr teh prireditvah...maturanca je mela nasa gimn v Cankarjevem domu, kjer si se lahko pa ornk najedel. Pohvalno :palec:

Drugace sem pa se zmeri za Piazzo in Mehisko pri Wolfovi x:Dx

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.

V Komnu x?x

Ne vem, tam bliz je Domačija...v Šepuljah...mislim, da tole ni isto...je pa prav tako prva liga... :palec:

res priporočam...

v mb pa moram pohvaliti Gala žar na Lentu...sem bila pred kratkim tam spet na kosilu...res odlično, ko si zaželiš pravi žar...

In seveda...Zg.Kungota pri mb...gostilna Denk...verjetno eden največjih kuharskih umetnikov trenutno v slo...rekla sem umetnikov..ker to ni več kuhanje ampak umetnost...

Nekaj bodo vsekakor morali narediti s to gostilno, ker je v prvi vrsti namenjena Avstrijcem, ki imajo radi bogato obložen krožnik po zmerni ceni...in to jim šefica mama tudi nudi...ambient je temu primeren...skratka grozno... :xx!:

Ampak v tej kuhinji ustvarja tudi sin Gregor...zanj pa lahko rečem sam kapo dol.. :palec: :palec: ...počasi si že ustvarja svojo klientelo...in tut mama spoznava...da pa iz tega mulca še nekaj bo... x:Dx

Gregor nima jedilnega lista...za goste pripravi po občutku...in doslej sem še vedno sam.. :eek: :eek: ...kakšna čuda so se znašla na mizi...

Če se namenite tja, prej pokličite in se dogovorite, da bo kuhal gregor...če ste se namenili na popolni gurmanski užitek...

Astra

Per aspera ad astra

Ne vem, tam bliz je Domačija v Šepuljah mislim, da tole ni isto je pa prav tako prva liga

Misliš Gostilna Šajna v Šepuljah?

odlično špargljevo juho sem tam jedla in teran ni smel manjkat seveda :palec:

in tud na ogledu pršutarne smo bili tam, ampak se raje samo na degustacijo spomnim kot na proizvodnjo

hvala za informacijo za Zg.Kungoto, včasih moram zbobnat za nedeljsko kosilo in bom tja namenla. Tam blizu je tudi Arzenškov hram, pojma nimam kako je tam, čeprav imam enak priimek, hočem samo rečt, da ni moja žlahta...V Zg.Hočah zelo pohvalijo Milenium (čisto blizu mojga doma). Kuhar je glavni šef kuhinje v bolnišnici in res poudarja zdravo hrano in prireja slow food, ene dvax sem hotela tam rezervirat a so bili zasedeni za cel mesec vnaprej že :eek: in sem do sedaj vedno izpadla, mora pa bit o.k.

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Že nekajkrat smo se ustavili na Vrhniki v restavraciji in piceriji Boter!  Pice, so bolj tako, tako, sploh za kakšne velike picojedce, ki imajo radi perfektno pico, tisti manj zahtevni, pa bojo verjetno zadovoljni tudi s to.

Uf, ja....na pizzi pri Botru smo se ustavili na poti iz morja...na podplatu je osamljeno bingljala usnjena šunka...to je pizza?

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Boter je bil tako zanič, da je moj mož šel besen ven brez da bi plačal, nato šele se je dalo z natakarjem vsaj malo pomenit... :xx!:

baje je samo morska pizza solidna in verjetno še kaj morskega. Škoda!

Pizzeria da Matia v Trzinu je zakon!!! :palec:

Ja, seveda Šajna sem mislila, Stanka... x^x

Hm, nedeljsko kosilo v Kungoti?...Ne vem, ko kuha Gregor so cene..no ja, pač takšnemu umetniku primerne...

tako da bodi previdna...tole je bolj za kakšne posebne prilike...

Predjed, glavna jed, sladica...nekje okol 7.000 sit po osebi...plus pijača...

Astra

Per aspera ad astra

Tole Kungoto bom za kako posebno priliko npr.obletnico poroke hmmm x^x

V da Matiu pa odlično recimo široki rezanci s tartufi in taljata (kosi pljučne pečenke na popečenem radiču in rukoli) in kaka gobova juha ali mineštra, panakota, jagodn tiramisu, joj sn lačna postala x:px

Edvina -Božiček :bomb: v Seči pri Luciji.

Toplo odsvetujem, če ste slučajno SLOVENCI :eek: :O: :OO!:

Znani so bili po odlični škarpeni, pripravljeni v pečici , z belim vinom in krompirčki.

Žal pa si želijo samo italijanskih gostov.:sniky:

Mamo in brata sem želela pocrkjat za svoj rd, pa smo šli med ostalim tudi na to 'čuveno' škarpeno k Božičku.

Pridemo v restavracijo in že na vratih se nam kar v zboru priklonita dva natakarja z :Buon giorno! :eek: :eek:

Mi pa :'Dober dan!' x^x

Pa so bili razočarani, ker smo domači gostje. In so nas lepo zignorirali, postrežba nikakršna, vino šele po treji urgenci.

Ma še jest nisem mogla od živcev :sniky:

Cena:kot da bi jedli pri Chez Maxim v Parizu!

Ko sem zahtevala šefa sale, se je primajal neki katastrofalni tip z umazano cunjo čez ramo in mi namignil: Šta oćeš još?!

Ja, Borism :palec: , z velikimi črkami je treba napisati in zbobnati o taki golazni! :sniky:

Še na misel mi ne pride, da bi še kdaj stopila tja, pa tudi kakšen ducat mojih italijanskih prijateljev ne gre več x^x :vragec: :vragec:

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...