crocuta 3. november 2006 Prijavi Deli 3. november 2006 (popravljeno) Mleko,skuta,sir in jogurt so izredno zdrava hrana in zbujajo v sodobni kulinariki zaradi svojih odličnih lastnosti vsevečjo pozornost. Vsebujejo veliko beljakovin vitaminov in kalcija ter razmeroma malo kalorij.Izkušnje nekaterih starih narodov pa dokazuje,da mlečne jedi zelo dobro ohranjajo človeško vitalnost. Pripraviti jih je mogoče zelo različno:samostojno,kot sladice,kot napitke,lahko jih pripravljamo s kruhom,sadjem zelenjavo,jajci ,ribamiperutnino.....predvsem pa nam omogočajo obilo ustvarjalnosti in sproščanja kuharske domišlije. Popravljeno 3. november 2006 -> crocuta Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 3. november 2006 Avtor Prijavi Deli 3. november 2006 MLEČNI RIŽ S ČOKOLADO Sestavine: 1l mleka 1/4lriža2 žlici sladkorja1/2 žlici cimetanaribana ali mleta čokoladamalo soli Priprava: V vrelo in osoljeno mleko zakuhamo riž, ki naj vre počasi približno 20 min. Nato ga sladkamo damo na krožnike ter potresemo s cimetom in čokolado. Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krena 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Crocuta kako pa narediž rižev narastek al kako se že reče rižu iz pečice. Citiraj Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 4. november 2006 Avtor Prijavi Deli 4. november 2006 caw je ze bil recep objavlen in je gor preberi si ga caw lp Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 MLEČNI RIŽ S ČOKOLADOSestavine: 1l mleka 1/4lriža2 žlici sladkorja1/2 žlici cimetanaribana ali mleta čokoladamalo soli Priprava: V vrelo in osoljeno mleko zakuhamo riž, ki naj vre počasi približno 20 min. Nato ga sladkamo damo na krožnike ter potresemo s cimetom in čokolado.Nasvet: v to količino kuhanega riža vmešaš, ko se primerno ohladi, eno epruvetko in si lahko sladkaš in čokoladiš na zgornjo mejo okusa brez bojazni, da se zrediš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krena 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Hvala crocuta bom poiskala. Citiraj Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 5. november 2006 Avtor Prijavi Deli 5. november 2006 KROMPIRJEVI KOLAČI S SKUTO Sestavine: 1/4 kg moke30dag kuhanega pretlačenega krompirja3 žlice skute1 žlica sladkorjasolmarmelada Priprava. Iz navedenih sestavin napravimo polpete, ki jih na olju zapečemo z obeh strani.Nato jih namažemo z marmalado ali posipamo s sladkorjem.Če je masa pregosta, dodamo še malo mleka in kisle smetane. Dober tek Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 5. november 2006 Avtor Prijavi Deli 5. november 2006 BANANIN MLEČNI NAPITEK 2Dcl mleka1 banana1 žlička sladkorja1 vanili sladkor Vse sestavine zmešamo in zlijemo v kozarec Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 BANANIN MLEČNI NAPITEK 2Dcl mleka1 banana1 žlička sladkorja1 vanili sladkorVse sestavine zmešamo in zlijemo v kozarecMisliš, da tu nič ne manjka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 5. november 2006 Avtor Prijavi Deli 5. november 2006 caw stane za moj okus nič ne manka (če misliš sol sem jo namenoma spustu) caw Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
5rca 7. november 2006 Prijavi Deli 7. november 2006 Evo en izziv - kaj se da naresti iz gresa še Jst mam namreč kr rada gres in si ga velikrat tko na hitro naredim za večerjo, kako malo sklečko pa tko in me zanima če je kaka varianta gres tut pečt ali pa ga na kak drugačen način pripravit, mogoče kak simpl kolaček ali kaj podobnega iz njega narest? Zanima me tut, če se uporablja gres v slanih jedeh in kere bi to bile. Vem za juhove cmočke ampak za kako bolj konkretno stvar sem pa prekratka Citiraj 5rca http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/flower.gifA charioteer fights alone; it moves from one place to the next, water to land and back again - conscious and unconscious, Earthly and spiritual. The Chariot indicates loyalty and faith and motivation; a conviction that will lead to victory no matter the odds! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 7. november 2006 Avtor Prijavi Deli 7. november 2006 caw 5rca dobro vprasanje in izziv hvala za tako vprašanje. gres je zelo delikatno in nekoliko težja jed za pripravo saj za kombinacijo k jedi ,večinoma je samostojna jed.osebno nevem za gres kaj posebnega razen dodatko lahko pa probma se pozanimat če bi rada imela recep. hvala za tako mnenje ki je zame prov dober izziv hvala Poletni zelenjavni krožnik Potrebujemo:4 srednje paradižnikeolivno olje3 stroke česnasvežo bazilikorazlične sire (kar pač imamo v hladilniku)rukolasveže mleti mešani popersol Priprava:Paradižnike narežemo na pol centimetra debele kolobarje. In z njimi preplastimo večji pladenj. Česen sesekljamo zelo na drobno, lahko ga tudi stremo in razporedimo po paradižnikih. Posolimo, popopramo (malo) in potresemo s sesekljano svežo baziliko. Rukolo prav tako drobno sesekljamo in jo z ljubeznijo premešamo z naribanim sirom. Nasvet : Sira potrebujemo precej zato ne varčevati z njim. Torej z mešanico naribanega sira in rukole, dobro prekrijemo začinjene paradižnike. Nato pa še veliki finale. Naš krožnik zalijemo z veliko dozo ljubezni, ki jo pretvorimo v olivno olje. Za tiste, ki jih to ne nasiti, oziroma potrebujejo še dodatne beljakovine, priporočam goveji zrezek na naraven način. Malo olja, česenček in cvrk cvrk z ene in druge strani. Dober tek! Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. november 2006 Prijavi Deli 7. november 2006 caw stane za moj okus nič ne manka (če misliš sol sem jo namenoma spustu)cawTega si dober kuhar ne sme privoščiti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 7. november 2006 Avtor Prijavi Deli 7. november 2006 caw sstane me zanima ce bi bil ti kuhar ce bi vse kuharske recepte in sestavine vedu napamet sej ti si genij ti vse ves je ze znano sej stane boš ti napisu recept za gres k si tok brihten pa brez tvoje soli. Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. november 2006 Prijavi Deli 7. november 2006 Dober tek!Dober recept za 5trco Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 7. november 2006 Avtor Prijavi Deli 7. november 2006 sstane bravo vsaj enkrat si pohvalil recep vedno nekaj pluvaš k pameti se spravlas bravo čestitam Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. november 2006 Prijavi Deli 7. november 2006 caw sstane me zanima ce bi bil ti kuhar ce bi vse kuharske recepte in sestavine vedu napametTega pa res ne trdim, da moraš vedeti vse recepte na pamet in ne trdim, da niso tvoji recepti dobri, napaka je samo v soli.Kje pa kuhaš sstane bravo vsaj enkrat si pohvalil recep vedno nekaj pluvaš k pameti se spravlas bravo čestitam 5trca ima ssol Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 7. november 2006 Avtor Prijavi Deli 7. november 2006 Tega pa res ne trdim, da moraš vedeti vse recepte na pamet in ne trdim, da niso tvoji recepti dobri, napaka je samo v soli.Kje pa kuhaš 5trca ima ssol caw s stane kje v raznih sem že delu mal utrujam ta mladim začetnikom. trenutno v klavalu te se kej zanima ej stane bogoče bom pa tvoj sol kuper po ponudba še večja. Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krena 7. november 2006 Prijavi Deli 7. november 2006 5rca jst sem ta recept zadnič našla, mogoče ti bo všeč. ČEŠPLJEVI SMOKI S SKUTO Sestavine: približno 10 češpelj, 25 dag skute, 2 žlici moke, 1 jajce, 17 dag pšeničnega zdroba, 5 dag mandljevih lističev, maslo, drobtine, rjavi sladkor, cimet, sol. Češplje izkoščičimo. Skuto zmešamo s ščepcem soli, moko in jajcem. Postopoma vmešamo tudi pšenični zdrob. V vsako češpljo damo pol žličke rjavega sladkorja in nekaj mandljevih lističev. Testo razdelimo na deset delov in z mokrimi rokami oblikujemo cmoke, v katere damo po eno češpljo. Cmoke položimo v osoljen krop in jih kuhamo približno 20 minut. Nato jih s penovko poberemo iz vode, zabelimo z na maslu popraženimi drobtinami in potresemo s preostalimi mandlji in cimetom.Postrežemo še toplo. Citiraj Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 7. november 2006 Avtor Prijavi Deli 7. november 2006 5rca jst sem ta recept zadnič našla, mogoče ti bo všeč. ČEŠPLJEVI SMOKI S SKUTO Sestavine: približno 10 češpelj, 25 dag skute, 2 žlici moke, 1 jajce, 17 dag pšeničnega zdroba, 5 dag mandljevih lističev, maslo, drobtine, rjavi sladkor, cimet, sol. Češplje izkoščičimo. Skuto zmešamo s ščepcem soli, moko in jajcem. Postopoma vmešamo tudi pšenični zdrob. V vsako češpljo damo pol žličke rjavega sladkorja in nekaj mandljevih lističev. Testo razdelimo na deset delov in z mokrimi rokami oblikujemo cmoke, v katere damo po eno češpljo. Cmoke položimo v osoljen krop in jih kuhamo približno 20 minut. Nato jih s penovko poberemo iz vode, zabelimo z na maslu popraženimi drobtinami in potresemo s preostalimi mandlji in cimetom.Postrežemo še toplo. ja je vredu recept hvala sam tle dajas zdrob samostojno pa ne vem za dodajanje gre hvala ti Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 7. november 2006 Prijavi Deli 7. november 2006 trenutno v klavaluKje pa je to, da pridem enkrat na eno večerjo Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 7. november 2006 Avtor Prijavi Deli 7. november 2006 Kje pa je to, da pridem enkrat na eno večerjo na brodu Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 8. november 2006 Prijavi Deli 8. november 2006 na broduKako, na brodu, na ladji sredi Atlantika Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 8. november 2006 Avtor Prijavi Deli 8. november 2006 JA STANE CE PRIDES SREDI ATLATIKA PROMOVERAM TVOJO SOL 1 LETO Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 8. november 2006 Prijavi Deli 8. november 2006 JA STANE CE PRIDES SREDI ATLATIKA PROMOVERAM TVOJO SOL 1 LETO Pridem, ko pristaneš, do tačas pa kar morsko vodo uporabljaj, morje je polno zdrave soli Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.