crocuta 20. november 2006 Avtor Prijavi Deli 20. november 2006 Cro, a v četrtek zvečer delaš? Zal ne ker sem na bolniški na zalost Pridem delat ce bo vse posreči v patek ali pon zakaj sprasujes Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 21. november 2006 Prijavi Deli 21. november 2006 včeraj naredila rižev narastek, da ne bi bil preveč pust, sem v sredino dodala brusnice. (suhe, pa sem jih nekaj minut kuhala v hibiskusovem čaju, da so se malo napihnile)... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. november 2006 Prijavi Deli 21. november 2006 viš, tega pa ne lovim, da bi te chekirala posnemi se in poslušaj za začetek.. ful pomaga aja, mlečne jedi Se vidimo v četrtek ob 18h na TV PIKA, potem pa lahko gremo na tortice Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 21. november 2006 Prijavi Deli 21. november 2006 Mam faks do 9h zvečer pol pa verjetno v Kavala z levčki.. (to moraš it pa v drugo temo pogledat ) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 21. november 2006 Avtor Prijavi Deli 21. november 2006 Mam faks do 9h zvečer pol pa verjetno v Kavala z levčki.. (to moraš it pa v drugo temo pogledat ) ok Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 21. november 2006 Prijavi Deli 21. november 2006 Mam faks do 9h zvečer pol pa verjetno v Kavala z levčki.. (to moraš it pa v drugo temo pogledat )Kam Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 21. november 2006 Prijavi Deli 21. november 2006 Levi (ne desni) mucki levi, mijav... v glavnem, v četrtek v Kavalu... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 22. november 2006 Avtor Prijavi Deli 22. november 2006 KUHANI SIROVI ŠTRUKLJI Vlečeno testo: 25 dag moke (tip 500, pri tip 400 malo tekočine več) ½ žličke sol1 žlica olja1 jajcetopla voda ali mleko Nadev:90 dag skute2 jajcisol2 rezini starega kruhasmetana8 dag zmletih orehovZabela:maslodrobtinesladkor Moko stresemo v skledo, v jamico damo sol, olje, jajce in počasi prilivamo toplo vodo ali mleko. Z rokami mešamo in stiskamo, dan apravimo srednje krepko testo, bolj krepko kot za štrudelj. Nato damo testo na element, da se pregnete. Dati moramo dovolj tekočine, da ne bo testo pretrdo. Mora biti popolnoma enotno (preverimo tako, da z nožem prerežemo), sicer še gnetemo. Damo na pomokano leseno desko in pokrijemo s skledo, da dobro zapre (ne pokriti s prtičem - bo nastala skorja, ne mazati z oljem - bo preveč mastno). Počiva naj vsaj pol ure. Nadev: če nimamo dovolj skute, drobno narežemo kruh in to čim drobneje, da to povleče vlago skute. Nadev ne smebiti premoker, sicer bodo štruklji pacasti ko se bodo kuhali v vodi. Če nimamo starega kruha, lahko damo tudi suh vanilijev puding. Če je skuta suha, dodamo še malo smetane. Nadev lahko tudi stoji. Mizo s prtom pokrijemo, pomokamo, testo prenesemo, z valjarjem potolčemo, raztegnemo in razvaljamo v dolžino dveh štrukljev. Namažemo z nadevom, po vrhu potresemo suhe zmlete orehe. Na drobno zavijemo najprej z rokami v en zavitek, nato pa s prtom - prt mora biti čim nižje, skoraj vodoravno. Štrukelj razdelimo na več delov in te prenesemo na mokre serviete, ki smo jih potresli z drobtinami. Ohlapno ovijemo, da se bodo lahko nakuhali, sicer bodo težki in zbiti, ne pa rahli. Povežemo z nitko, damo v vrelo vodo in kuhamo 30 min. Nato jih damo na pokrovko, čez nekaj minut odvežemo in odvijemo. Na krožniku jih zabelimo s prepraženimi drobtinami. Lahko jih pojemo samo s solato. Če pa potresemo po vrhu še sladkor, jih ponudimo s kompotom, čežano ali dušenim sadjem. Štruklje lahko naredimo en dan, drug dan pa jih damo kuhat. Lahko jih tudi zmrznemo. Možnost je, da jih kuhamo na sopari, na podstavek damo servieto, nič pa jih ne zavijamo vanjo. Čas kuhanja je isti. Ajdovi štruklji so neprimerno boljši, če so kuhani na sopari. Lahko so tudi zaviti v alu folijo, razlika je v okusu Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.