Skoči na vsebino

Mlečne jedi


Recommended Posts

  • Komentarji 57
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

včeraj naredila rižev narastek, da ne bi bil preveč pust, sem v sredino dodala brusnice. (suhe, pa sem jih nekaj minut kuhala v hibiskusovem čaju, da so se malo napihnile)... :palec: x:px

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
x:o)x x:Dx :palec: viš, tega pa ne lovim, da bi te chekirala x;)x posnemi se in poslušaj za začetek.. ful pomaga :palec:

 

aja, mlečne jedi x:o)x

Se vidimo v četrtek ob 18h na TV PIKA, potem pa lahko gremo na tortice x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

KUHANI SIROVI ŠTRUKLJI

 

Vlečeno testo:

 

25 dag moke (tip 500, pri tip 400 malo tekočine več)

½ žličke sol

1 žlica olja

1 jajce

topla voda ali mleko

 

Nadev:

90 dag skute

2 jajci

sol

2 rezini starega kruha

smetana

8 dag zmletih orehov

Zabela:

maslo

drobtine

sladkor

 

Moko stresemo v skledo, v jamico damo sol, olje, jajce in počasi prilivamo toplo vodo ali mleko. Z rokami mešamo in stiskamo, dan apravimo srednje krepko testo, bolj krepko kot za štrudelj. Nato damo testo na element, da se pregnete. Dati moramo dovolj tekočine, da ne bo testo pretrdo. Mora biti popolnoma enotno (preverimo tako, da z nožem prerežemo), sicer še gnetemo. Damo na pomokano leseno desko in pokrijemo s skledo, da dobro zapre (ne pokriti s prtičem - bo nastala skorja, ne mazati z oljem - bo preveč mastno). Počiva naj vsaj pol ure. Nadev: če nimamo dovolj skute, drobno narežemo kruh in to čim drobneje, da to povleče vlago skute. Nadev ne smebiti premoker, sicer bodo štruklji pacasti ko se bodo kuhali v vodi. Če nimamo starega kruha, lahko damo tudi suh vanilijev puding. Če je skuta suha, dodamo še malo smetane. Nadev lahko tudi stoji.

Mizo s prtom pokrijemo, pomokamo, testo prenesemo, z valjarjem potolčemo, raztegnemo in razvaljamo v dolžino dveh štrukljev. Namažemo z nadevom, po vrhu potresemo suhe zmlete orehe. Na drobno zavijemo najprej z rokami v en zavitek, nato pa s prtom - prt mora biti čim nižje, skoraj vodoravno. Štrukelj razdelimo na več delov in te prenesemo na mokre serviete, ki smo jih potresli z drobtinami. Ohlapno ovijemo, da se bodo lahko nakuhali, sicer bodo težki in zbiti, ne pa rahli. Povežemo z nitko, damo v vrelo vodo in kuhamo 30 min. Nato jih damo na pokrovko, čez nekaj minut odvežemo in odvijemo. Na krožniku jih zabelimo s prepraženimi drobtinami. Lahko jih pojemo samo s solato. Če pa potresemo po vrhu še sladkor, jih ponudimo s kompotom, čežano ali dušenim sadjem. Štruklje lahko naredimo en dan, drug dan pa jih damo kuhat. Lahko jih tudi zmrznemo. Možnost je, da jih kuhamo na sopari, na podstavek damo servieto, nič pa jih ne zavijamo vanjo. Čas kuhanja je isti. Ajdovi štruklji so neprimerno boljši, če so kuhani na sopari. Lahko so tudi zaviti v alu folijo, razlika je v okusu

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...