crocuta 3. november 2006 Prijavi Deli 3. november 2006 Dobra omaka je krona kuharske umetnosti,vendar pa za njeno osnovo poskrbijo tudi številne jedi s svojim spečifičnim načinom priprave.Podlaga številnih omak ja svetla ali temna osnova,ki jo pripravimo iz mesa, perutnine, divjačine, rib ali zelenjave.Osnovo lahko v manjših količinah zamrznemo in uporabimo kadar jo potrebujemo.V trgovinah so naprodaj omakein mesni ekstrakti,s katerim si pomagamo, če nimamo pri roki doma narejene osnove. Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 3. november 2006 Avtor Prijavi Deli 3. november 2006 (popravljeno) HOLANDSKA OMAKAZ LEŠNIKI (stepena omaka) 200 g masla segrejemo v kozici in ga nekoliko ohladimo4 rumenjake damo skupaj s6žlic belega vina v skledo,to postavimo nad soparo in stepamo rumenjake,dokler se omaka ne zgosti.Takrat jo vzamemo iznad sopare,ji med stepanjem postopoma primešamo maslo in jo začinimo s soljo,sveže zmletim popromsladkorjem inlimoninim sokom. Tik preden jo ponudimo, primešamo2 žlici zmletihlešnikov aliorehovih jederc. Omako hranimo na toplem,dokle je ne postavimo na mizo,ker se rada seseri. Nasvet: Ponudimo jo k teletini,belušem ali koromaču Dober tek Popravljeno 3. november 2006 -> crocuta Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 3. november 2006 Avtor Prijavi Deli 3. november 2006 BOLOGNES OMAKA 700 g mletega govejega mesa 250 g pločevinka pelatov 300 ml pasiranega paradižnika 2 večja čebuli4 stroki česnasololivno olješčep bazilikeščepec timijanaščepec provansalskih zeliščžlica sesekljane zelenežlica sesekljanega peteršilja V posodi na olivnem olju prepražimo drobno narezano čebulo. Ko rahlo porumeni, prepražimo še česen, da zadiši. Dodamo mleto meso, ki ga na hitro prepražimo in z vilico razdrobimo grudice. Solimo, dodamo na koščke zrezane pelate in sok, pasiran paradižnik, začimbe.Kuhamo 30 minut v ekonomposodi. Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Tvoje omake imajo samo eno drobno napako, uporabo napačne soli na napačen način z začimbami vred http://www.lunin.net/forum/uploads/post-6935-1162598237.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tina 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Pa še o omakah ... Kakšna je vaša omaka gospodična? Citiraj http://www.lunin.net/forum/style_emoticons/default/71.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krena 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Tvoje omake imajo samo eno drobno napako, uporabo napačne soli na napačen način z začimbami vred sstane pa daj namesto naše soli tvojo not, pa bo ok. Vsak uporablja kar pač njemu paše al ne? crocuta ti pa še kr napiši kak dober recept Citiraj Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
crocuta 4. november 2006 Avtor Prijavi Deli 4. november 2006 JOGURTOVA-SMETANOVA OMAKA 1/2 kozarčka goste smetane zmešamo s1/2 kozarčka jogurta, dodamo1 čajno žličkosolatnega olja in1 žlico kisa. Olupimo1 strok česna, ga zdrobimo,vmešamo v polivko začinimo ssoljo in poprom ter na koncu potresemo z1 žlico drobnosesekljanega drobnjaka. Nasvet: S to omako popestrimo krompir,pečen v alu foliji. Citiraj NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 sstane pa daj namesto naše soli tvojo not, pa bo ok. Vsak uporablja kar pač njemu paše al ne? crocuta ti pa še kr napiši kak dober recept Brez skrbi, to počno že mnogi, kaj ti pa res paše, pa ne moreš vedeti prej, dokler ne probaš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 JOGURTOVA-SMETANOVA OMAKA1/2 kozarčka goste smetane zmešamo s1/2 kozarčka jogurta, dodamo1 čajno žličkosolatnega olja in1 žlico kisa. Olupimo1 strok česna, ga zdrobimo,vmešamo v polivko začinimo ssoljo in poprom ter na koncu potresemo z1 žlico drobnosesekljanega drobnjaka.Nasvet: S to omako popestrimo krompir,pečen v alu foliji.Nasvet : krompirja pred pečenjem ne solimo, smetano in jogurt dobimo na kakšni planšariji, kjer ju delajo iz surovega mleka, olje naj bo hladno stiskano bučno ali olivno, kis naj bo dober naraven jabolčni ali vinski, česen naj ne bo veli kitajski, pač pa droben domač in aromatičen, poper naj bo naravno sušen in zdrobljen v tarilniku tik pred uporabo, o soli pa nič ne rečem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krena 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 JOGURTOVA-SMETANOVA OMAKA 1/2 kozarčka goste smetane zmešamo s1/2 kozarčka jogurta, ...Katero smetano pa imaš to v mislih? A jogurt pa navaden? Brez skrbi, to počno že mnogi, kaj ti pa res paše, pa ne moreš vedeti prej, dokler ne probaš Ja sstane je res, da če ne probaš ne moreš vedeti, samo jaz si tvoje soli niti ne morem privoščiti, da bi jo probala. Komentar na jogurtovo-smetanovo omako si bom pa zapomnila. Citiraj Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 sstane je res, da če ne probaš ne moreš vedeti, samo jaz si tvoje soli niti ne morem privoščiti, da bi jo probala.Kako to Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krena 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 (popravljeno) Kako to Ker sem šla na tvojo stran videla cene in je to preveč za moje finančno stanje. Popravljeno 4. november 2006 -> krena Citiraj Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Ker sem šla na tvojo stran videla cene in je to preveč za moje finančno stanje.Reciva, da me kličeš v oddajo. Vprašaj me karkoli in dobiš paket brezplačno, plačaš le poštnino.Halo, čakam Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krena 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Ja bi blo fajn, če bi mela naročnino, ne pa mobi paket ki je ta čas bol prazen kot poln , mi je pa žal, da mi je tv crknu, bi v ponedelk gledla oddajo... Citiraj Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 4. november 2006 Prijavi Deli 4. november 2006 Ja bi blo fajn, če bi mela naročnino, ne pa mobi paket ki je ta čas bol prazen kot poln , mi je pa žal, da mi je tv crknu, bi v ponedelk gledla oddajo... Vprašanje lahko postaviš tudi tukaj, bova naredila izjemo TV PIKA pa lahko gledaš tudi na internetu mms://wmedia.siol.net/tvpika/live Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krena 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 A kr tle na forumu, da ti postavim vprašanje? Sem probala naslov, ki si ga napisal, pa mi napiše, da strežnika ni mogoče najti. Mislim, da mene net neki zafrkava, tko da bom še probala. Citiraj Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 A kr tle na forumu, da ti postavim vprašanje? Sem probala naslov, ki si ga napisal, pa mi napiše, da strežnika ni mogoče najti. Mislim, da mene net neki zafrkava, tko da bom še probala.Seveda, kar tu ga postavi, saj ti pravim, da bova naredila izjemo. Za odpiranje pa moraš namestiti real player, mislim. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krena 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Sej vem, da je blo tu sigurno že dosti povedanega o tvoji soli ampak nisem našla časa, da bi se malo podrobneje spustila v iskanje prispevkov na to temo. Moje vprašanje pa je naslednje: Na kaj vse vpliva zdrava sol? Hvala za odgovor. Citiraj Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Moje vprašanje pa je naslednje: Na kaj vse vpliva zdrava sol? Hvala za odgovor. Dobro univerzalno vprašanje, ki zahteva univerzalen odgovor, najdeš ga pa na moji spletni strani in se glasi: Knjiga Zdrava Sol©je avtorsko delo, ki opisuje pomen soli za nastanek, razvoj in zdravje človeka iz mnogih zornih kotov. Bralca vodi po celem prerezu človekove zgodovine, po prerezu delovanja človeških organov, po prerezu različnih bolezni, po prerezu metod zdravljenja, po prerezu ekonomije in politike. Vsega je kriva sol, je osnovna nit cele pripovedi, je Zemlja, ki jo je oplodilo Sonce in rodilo se je Življenje.Je bil slučaj ali namen, pa ne izvemo, to odločitev prepušča avtor vsakemu bralcu.Salesalute Zdravasol®je popolnoma naraven ekstrakt čiste morske vode, take sestave, da dobi organizem pri najmanjši zaužiti količini maksimalno količino NaCl, ki je vodilni elektrolit človeškega organizma brez stranskih učinkov. Uporablja se pri preventivni ali podporni dieti v času hujšanja ali zdravljenja pri pripravi hrane, vendar vedno pod 65°C! Dieta Zdrava Sol©je popolnoma naravna preventivna dieta proti debelosti in boleznim, je pa tudi idealna podporna dieta pri hujšanju ali zdravljenju. Metoda ni medicinska, pač pa kuharska, temelji pa na zamenjavi običajne soli in jušnih dodatkov s Salesalute° in surovimi začimbami, oboje pa dodajamo po kuhanju, pod 65°C. Hrano solimo in začinjamo na zgornjo mejo okusa. Zadovoljna Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krena 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Zadovolna. Hvala sstane. Me pa zanima kako veš kdaj je hrana pod 65°C? Citiraj Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Zadovolna. Hvala sstane. Me pa zanima kako veš kdaj je hrana pod 65°C? Lahko izmeriš temperaturo s pravim termometrom, ali pa s svojim telesnim. 65°C je mejna temperatura, ki te že in še ne peče, če poskusiš jesti juho, ali pomočiš prst vanjo. Za praktično uporabo pa zadošča, da juhe in omake posoliš, ko jih iz posode, kjer si jih kuhala, preliješ na krožnik ali v drugo posodo, špagete, ko jih odcediš, pečenke po razrezu itd, solate so pa tako dovolj hladne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krena 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Hvala za odgovor. Upam, da bom tudi jaz imela možnost prebrati tvojo knjigo in preiskusiti to sol, pa da vidim kakšna je razlika. Citiraj Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Hvala za odgovor. Upam, da bom tudi jaz imela možnost prebrati tvojo knjigo in preiskusiti to sol, pa da vidim kakšna je razlika. Pošlji mi naslov s tvojim psevdonimom in dobiš brezplačen paket .Obljuba dela dolg, ne Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krena 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Sstane moram priznati, da si me prijetno presenetil. Naslov imaš v OS. Pa upam, da mi uspe zalavfat tvpiko na netu, da v ponedeljek pogledam oddajo. Citiraj Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 5. november 2006 Prijavi Deli 5. november 2006 Sstane moram priznati, da si me prijetno presenetil. Tudi predsednik jo že ima, zakaj bi je še ti ne http://www.finance-on.net/167215 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.