Skoči na vsebino

OMAKE


Recommended Posts

Dobra omaka je krona kuharske umetnosti,vendar pa za njeno osnovo poskrbijo tudi številne jedi s svojim spečifičnim načinom priprave.

Podlaga številnih omak ja svetla ali temna osnova,ki jo pripravimo iz mesa, perutnine, divjačine, rib ali zelenjave.Osnovo lahko v manjših količinah zamrznemo in uporabimo kadar jo potrebujemo.

V trgovinah so naprodaj omakein mesni ekstrakti,s katerim si pomagamo, če nimamo pri roki doma narejene osnove.

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 75
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Najbolj aktivni v tej temi

(popravljeno)

HOLANDSKA OMAKAZ LEŠNIKI (stepena omaka)

 

200 g masla segrejemo v kozici in ga nekoliko ohladimo

4 rumenjake damo skupaj s

6žlic belega

vina v skledo,to postavimo nad soparo in stepamo

rumenjake,dokler se omaka ne zgosti.Takrat

jo vzamemo iznad sopare,ji med stepanjem

postopoma primešamo maslo in jo začinimo s

soljo,

sveže zmletim

poprom

sladkorjem in

limoninim sokom. Tik preden jo ponudimo, primešamo

2 žlici zmletih

lešnikov ali

orehovih jederc. Omako hranimo na toplem,dokle je ne

postavimo na mizo,ker se rada seseri.

 

 

Nasvet: Ponudimo jo k teletini,belušem ali koromaču

 

 

Dober tek

Popravljeno -> crocuta
NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

BOLOGNES OMAKA

 

700 g mletega govejega mesa

250 g pločevinka pelatov

300 ml pasiranega paradižnika

2 večja čebuli

4 stroki česna

sol

olivno olje

ščep bazilike

ščepec timijana

ščepec provansalskih zelišč

žlica sesekljane zelene

žlica sesekljanega peteršilja

 

 

V posodi na olivnem olju prepražimo drobno narezano čebulo. Ko rahlo porumeni, prepražimo še česen, da zadiši. Dodamo mleto meso, ki ga na hitro prepražimo in z vilico razdrobimo grudice. Solimo, dodamo na koščke zrezane pelate in sok, pasiran paradižnik, začimbe.

Kuhamo 30 minut v ekonom

posodi.

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

Tvoje omake imajo samo eno drobno napako, uporabo napačne soli na napačen način z začimbami vred x;)x

 

http://www.lunin.net/forum/uploads/post-6935-1162598237.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tvoje omake imajo samo eno drobno napako, uporabo napačne soli na napačen način z začimbami vred x;)x

sstane pa daj namesto naše soli tvojo not, pa bo ok. Vsak uporablja kar pač njemu paše al ne?

 

crocuta ti pa še kr napiši kak dober recept x:)x

Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

JOGURTOVA-SMETANOVA OMAKA

 

 

1/2 kozarčka goste

smetane zmešamo s

1/2 kozarčka

jogurta, dodamo

1 čajno žličko

solatnega olja in

1 žlico kisa. Olupimo

1 strok česna, ga zdrobimo,vmešamo v polivko začinimo s

soljo in poprom ter na koncu potresemo z

1 žlico drobno

sesekljanega drobnjaka.

 

 

Nasvet: S to omako popestrimo krompir,pečen v alu foliji.

NE PIŠI KAR NEKAJ, ČE NE VEŠ JAOOOOOO
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane

sstane pa daj namesto naše soli tvojo not, pa bo ok. Vsak uporablja kar pač njemu paše al ne?

 

crocuta ti pa še kr napiši kak dober recept x:)x

Brez skrbi, to počno že mnogi, kaj ti pa res paše, pa ne moreš vedeti prej, dokler ne probaš x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
JOGURTOVA-SMETANOVA OMAKA

1/2 kozarčka goste

smetane zmešamo s

1/2 kozarčka

jogurta, dodamo

1 čajno žličko

solatnega olja in

1 žlico kisa. Olupimo

1 strok česna, ga zdrobimo,vmešamo v polivko začinimo s

soljo in poprom ter na koncu potresemo z

1 žlico drobno

sesekljanega drobnjaka.

Nasvet: S to omako popestrimo krompir,pečen v alu foliji.

Nasvet : krompirja pred pečenjem ne solimo, smetano in jogurt dobimo na kakšni planšariji, kjer ju delajo iz surovega mleka, olje naj bo hladno stiskano bučno ali olivno, kis naj bo dober naraven jabolčni ali vinski, česen naj ne bo veli kitajski, pač pa droben domač in aromatičen, poper naj bo naravno sušen in zdrobljen v tarilniku tik pred uporabo, o soli pa nič ne rečem x:Dx

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

JOGURTOVA-SMETANOVA OMAKA

 

 

1/2 kozarčka goste

smetane zmešamo s

1/2 kozarčka

jogurta, ...

Katero smetano pa imaš to v mislih? A jogurt pa navaden?

 

 

Brez skrbi, to počno že mnogi, kaj ti pa res paše, pa ne moreš vedeti prej, dokler ne probaš x;)x

Ja sstane je res, da če ne probaš ne moreš vedeti, samo jaz si tvoje soli niti ne morem privoščiti, da bi jo probala. Komentar na jogurtovo-smetanovo omako si bom pa zapomnila.

Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
sstane je res, da če ne probaš ne moreš vedeti, samo jaz si tvoje soli niti ne morem privoščiti, da bi jo probala.

Kako to :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

(popravljeno)
Kako to :8):

 

Ker sem šla na tvojo stran videla cene in je to preveč za moje finančno stanje.

Popravljeno -> krena
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Ker sem šla na tvojo stran videla cene in je to preveč za moje finančno stanje.

Reciva, da me kličeš v oddajo. Vprašaj me karkoli in dobiš paket brezplačno, plačaš le poštnino.

Halo, čakam :8): x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja bi blo fajn, če bi mela naročnino, ne pa mobi paket ki je ta čas bol prazen kot poln :sori: , mi je pa žal, da mi je tv crknu, bi v ponedelk gledla oddajo... :C:
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Ja bi blo fajn, če bi mela naročnino, ne pa mobi paket ki je ta čas bol prazen kot poln :sori: , mi je pa žal, da mi je tv crknu, bi v ponedelk gledla oddajo... :C:

Vprašanje lahko postaviš tudi tukaj, bova naredila izjemo x;)x

TV PIKA pa lahko gledaš tudi na internetu

 

mms://wmedia.siol.net/tvpika/live

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A kr tle na forumu, da ti postavim vprašanje? Sem probala naslov, ki si ga napisal, pa mi napiše, da strežnika ni mogoče najti. Mislim, da mene net neki zafrkava, tko da bom še probala.
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
A kr tle na forumu, da ti postavim vprašanje? Sem probala naslov, ki si ga napisal, pa mi napiše, da strežnika ni mogoče najti. Mislim, da mene net neki zafrkava, tko da bom še probala.

Seveda, kar tu ga postavi, saj ti pravim, da bova naredila izjemo. Za odpiranje pa moraš namestiti real player, mislim.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sej vem, da je blo tu sigurno že dosti povedanega o tvoji soli ampak nisem našla časa, da bi se malo podrobneje spustila v iskanje prispevkov na to temo. Moje vprašanje pa je naslednje: Na kaj vse vpliva zdrava sol? Hvala za odgovor. x:)x
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Moje vprašanje pa je naslednje: Na kaj vse vpliva zdrava sol? Hvala za odgovor. x:)x

Dobro univerzalno vprašanje, ki zahteva univerzalen odgovor, najdeš ga pa na moji spletni strani in se glasi:

 

Knjiga Zdrava Sol©

je avtorsko delo, ki opisuje pomen soli za nastanek, razvoj in zdravje človeka iz mnogih zornih kotov. Bralca vodi po celem prerezu človekove zgodovine, po prerezu delovanja človeških organov, po prerezu različnih bolezni, po prerezu metod zdravljenja, po prerezu ekonomije in politike. Vsega je kriva sol, je osnovna nit cele pripovedi, je Zemlja, ki jo je oplodilo Sonce in rodilo se je Življenje.

Je bil slučaj ali namen, pa ne izvemo, to odločitev prepušča avtor vsakemu bralcu.

Salesalute Zdravasol®

je popolnoma naraven ekstrakt čiste morske vode, take sestave, da dobi organizem pri najmanjši zaužiti količini maksimalno količino NaCl, ki je vodilni elektrolit človeškega organizma brez stranskih učinkov. Uporablja se pri preventivni ali podporni dieti v času hujšanja ali zdravljenja pri pripravi hrane, vendar vedno pod 65°C!

Dieta Zdrava Sol©

je popolnoma naravna preventivna dieta proti debelosti in boleznim, je pa tudi idealna podporna dieta pri hujšanju ali zdravljenju. Metoda ni medicinska, pač pa kuharska, temelji pa na zamenjavi običajne soli in jušnih dodatkov s Salesalute° in surovimi začimbami, oboje pa dodajamo po kuhanju, pod 65°C. Hrano solimo in začinjamo na zgornjo mejo okusa.

 

Zadovoljna :8):

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Zadovolna. Hvala sstane. Me pa zanima kako veš kdaj je hrana pod 65°C?

Lahko izmeriš temperaturo s pravim termometrom, ali pa s svojim telesnim.

65°C je mejna temperatura, ki te že in še ne peče, če poskusiš jesti juho, ali pomočiš prst vanjo.

Za praktično uporabo pa zadošča, da juhe in omake posoliš, ko jih iz posode, kjer si jih kuhala, preliješ na krožnik ali v drugo posodo, špagete, ko jih odcediš, pečenke po razrezu itd, solate so pa tako dovolj hladne x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala za odgovor. Upam, da bom tudi jaz imela možnost prebrati tvojo knjigo in preiskusiti to sol, pa da vidim kakšna je razlika. x:)x
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Hvala za odgovor. Upam, da bom tudi jaz imela možnost prebrati tvojo knjigo in preiskusiti to sol, pa da vidim kakšna je razlika. x:)x

Pošlji mi naslov s tvojim psevdonimom in dobiš brezplačen paket .

Obljuba dela dolg, ne x;)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sstane moram priznati, da si me prijetno presenetil. x:)x Naslov imaš v OS. Pa upam, da mi uspe zalavfat tvpiko na netu, da v ponedeljek pogledam oddajo.
Mnogi ljudje imajo oči, ki ne vidijo, ušesa, ki ne slišijo in jezik, ki ne zna molčati.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...